فهرست مطالب

دانش انتظامی مازندران - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 44، بهار 1400)

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 44، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/17
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد صالحی صفحات 1-22

    هدف این پژوهش پیامدهای کم اعتمادی مردم و شکل گیری رفتارهای هیجانی و ناسازگار با فرهنگ عمومی در استان مازندران می باشد .این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و بر اساس روش، توصیفی از نوع پیمایشی است.جامعه آماری شامل کلیه ساکنین استان مازندران و حجم نمونه بر اساس فرمول نسبت 385 نفر که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای ،طبقه ای و ساده انتخاب شدند.در این پژوهش برای گردآوری اطلاعات از دو روش اسنادی و میدانی شامل پرسشنامه محقق ساخته 31 سوالی با طیف لیکرت استفاده شده است.روایی پرسشنامه از نظر متخصان و خبرگان به صورت صوری و محتوایی بررسی و به تایید رسید.پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ بر رفتارهای هیجانی 75/0 ناسازگاری با فرهنگ عمومی 80/0، انزوای اجتماعی 79/0 ،فردگرایی 81/0،مشکلات اقتصادی 78/0 و تنش سیاسی 76/0 به دست آمد.جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی ،آزمون کالموگراف اسمیرنف،تحلیل عاملی و معادلات ساختاری استفاده شده است.نتایج پژوهش بر اساس نتایج تحلیل عاملی و معادلات ساختاری نشان داد که کم اعتمادی بر رفتارهای هیجانی ،ناسازگاری با فرهنگ عمومی ،انزوای اجتماعی،فردگرایی،مشکلات اقتصادی و تنش سیاسی تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: کم اعتمادی مردم، رفتارهای هیجانی، ناسازگاری با فرهنگ عمومی، استان مازندران
  • امیر غفاری*، ابراهیم داوودی صفحات 23-57
    زمینه و هدف

    امروزه، چالش های فضای مجازی گریبان گیر کاربران این فضا گشته است. در این میان، استان مازندران از مناطقی است که در معرض بسیاری از این معضل ها قرار گرفته است. بخش زیادی از این معضل ها، می تواند با تدابیر صحیح مدیریتی کاهش یابد؛ از این رو هدف این پژوهش، ارایه راه کارهای مدیریتی در جهت پیش گیری از جرایم فضای مجازی در استان مازندران است.

    روش

    روش گردآوری داده ها، مصاحبه و روش تحلیل داده ها، تحلیل مضمون است. روش نمونه گیری، به صورت هدف مند و گلوله برفی بوده و برای جمع آوری داده ها، به خبرگان حوزه فضای مجازی استان مراجعه شد.

    یافته ها:

    شامل نظرهای مصاحبه شوندگان در مورد کمبودهای نظام پیش گیری از جرایم رایانه ای و راه کارهای پیشنهادی هر یک از آن ها است که با تجزیه و تحلیل صورت گرفته، در قالب مضامین فراگیر، ارایه شدند. بر اساس یافته ها، عوامل پیش گیری از جرایم رایانه ای در 4 حوزه پیش گیری اجتماعی، پیش گیری وضعی، پیش گیری کیفری و اقدامات مدیریتی بررسی شده اند.

    نتیجه

    پیش گیری از جرایم فضای مجازی، از تجمیع روش های پیش گیری از جرم حاصل می شود و اکتفا به تنها برخی از روش های پیش گیری و غفلت از الگوهای غیر قهرآمیز، راه به جایی نخواهد برد؛ بنابراین بهترین نظام پیش گیری، آن است که از مجموع الگوهای موجود، بهره ببرد. با این وصف، نهاد پلیس به عنوان نخستین و مهم ترین مرجع و به عنوان ضابط دستگاه قضا می بایست به بسط برنامه های پیش گیرنده خود در قالب اقدامات کنشی بپردازد. اما از طرفی، جرایم فضای مجازی از آن جا که به ذات، دارای ماهیتی فرامرزی هستند؛ ارایه راه کارهای مقابله با آن، با در نظر گرفتن عوامل و نهادهای متعدد دخیل در این حوزه و توجه فرا سازمانی، فرا منطقه ای و بین المللی بدان میسر است.

    کلیدواژگان: جرائم رایانه ای، پیش گیری اجتماعی، پیش گیری وضعی، پیش گیری کیفری، اقدامات مدیریتی
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، علی دستور، امید بخشنده صفحات 59-80

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش تسهیم دانش بر چابکی سازمانی کارکنان است. این پژوهش با رویکردی توصیفی هم بستگی از طریق توزیع 223 پرسش نامه بین کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان مازندران صورت گرفته است. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسش نامه استاندارد تسهیم دانش چانگ و همکاران (2013) و پرسش نامه استاندارد چابکی سازمانی ژانگ و شریفی (2000) استفاده شده است. روایی پرسش نامه ها به وسیله اساتید محترم مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسش نامه تسهیم دانش 78/0 و پرسش نامه چابکی سازمانی 88/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری کولموگروف- اسمیرنوف، آزمون هم بستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که اثر مثبت و معنادار تسهیم دانش بر چابکی سازمانی وجود دارد. به عبارت دیگر، تسهیم دانش می تواند چابکی سازمانی را افزایش دهد. هم چنین ابعاد تسهیم دانش به جز تسهیم دانش فردی و تشویق انگیزه یادگیری اثر مثبت و معنادار بر چابکی سازمانی دارند. ارزیابی فرضیه چهارم براساس آزمون فریدمن نشان می دهد که تسهیم دانش فردی با ضریب 04/2 در اولویت اول قرار دارد، در نتیجه بیش ترین اثر را بر چابکی سازمانی دارد و در ادامه تشویق انگیزه یادگیری با ضریب 00/2 در اولویت دوم و تسهیم فرصت یادگیری با ضریب 96/1 در رتبه سوم و پایانی قرار دارد در نتیجه کم ترین اثر را بر چابکی سازمانی در ناجا دارد.

    کلیدواژگان: تسهیم دانش، چابکی سازمانی، فرماندهی انتظامی استان مازندران
  • صالح غفاری چراتی *، کاظم رجب زاده چناری، مائده شکرانه، مریم غفاری چراتی صفحات 81-102

    جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی یکی از موضوعاتی است که در جوامع بشری مصادیق بسیاری پیدا کرده است. اساسا در تمامی اجتماعات بشری، ارضای تمایلات جنسی در صورتی پذیرفته و مجاز شناخته می شود که در چارچوب قانونی و عرفی جامعه باشد، در غیر این صورت از نوع انحرافات جنسی محسوب می شود. امروزه زنان عصر حاضر، بیش از گذشته از قالب زندگی درون خانوادگی خارج شده اند و آزادی بیش تری برای ورود به جامعه پیدا کرده اند و این امر می تواند همواره باعث شود که در معرض آسیب های اجتماعی بسیاری قرار گیرند. بزه دیدگی یکی از این آسیب های اجتماعی است که همواره تهدید کننده این قشر از اجتماع بوده و علاوه بر آن حتی جامعه را هم تحت تاثیر قرار داده است. از این رو اتخاذ راهبردهای پیش گیرانه از بزه دیدگی زنان از اهمیت زیادی برخوردار هست. سوال اصلی نوشتار حاضر این است که علت بزه دیدگی زنان چیست و متعاقب آن چه راه کارهای پیش گیرانه ای را می توان ارایه داد؟ نوشتار با هدف تحلیل علت شناختی بزه دیدگی زنان و متعاقب آن ارایه راه کارهای حمایتی و پیش گیرانه با مطالعه و روش کیفی و در پرتو مراجعه به منابع حقوقی- جرم شناختی درصدد تحلیل بزه دیدگی زنان است. نتایج پژوهش نشان می دهد علت های بزه دیده محور که زنان را در کانون آماج ارتکاب جرم قرار می دهد جز علل اصلی است و تدابیر پیش گیرانه اجتماعی از جهت پیش گیری از بزه دیده شدن لازم به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: بزه دیده گی، جرم شناسی، سیاست جنایی
  • سوده جعفری پارچی*، مریم السادات موسوی صفحات 103-122

    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نظری مهارت های ارتباطی-اجتماعی پلیس در حوزه امنیت اقتصادی است. با آن که مباحث مرتبط با امنیت اقتصادی از جنبه های مختلف مورد مطالعه اندیشمندان در رشته های اقتصاد، جامعه شناسی اقتصادی و روابط بین الملل قرار گرفته است، هنوز منزلت آن در ادبیات اقتصادی کشور ما چندان شناخته شده نیست. از سوی دیگر، بسیاری از ما در هر زمان و مکانی که باشیم، ناگزیر از ایجاد ارتباط با دیگران هستیم و چنین به نظر می رسد که نه تنها بخش قابل ملاحظه ای از زندگی فردی و اجتماعی ما به ایجاد ارتباط با دیگران می گذرد، بلکه مشکلات ما به سبب ناآگاهی از مهارت های ارتباطی- اجتماعی افزون و پیچیده تر می شود. ارتباط موثر کارکنان سازمان با ذی نفعان از جمله افراد در معرض بزه و بزه دیدگان می تواند به عنوان عاملی مهم در نیل به اهداف سازمانی موثر واقع شود. در این میان، پلیس می تواند نقش مهمی در برقراری امنیت اقتصادی برقرار سازد که در پژوهش حاضر تلاش شده است تا به صورت نظری به این مسئله پرداخته شود.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی-اجتماعی، امنبت اقتصادی، پلیس
  • مطهره مهدوی، عبدالله اکبری، ابوذر مهدیان فرد، مصطفی شامل صفحات 123-142
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط نقش پلیس با نقش شهرداری با تاکید بر متغیر میانجی پیش گیری اجتماعی سرقت منزل در شهرستان سوادکوه انجام پذیرفته است. پژوهش بر حسب هدف، کاربردی و با توجه به ماهیت و نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی - پیمایشی است.

    روش پژوهش:

    تحلیل داده های آماری از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است.

    یافته ها:

    نتایج تحلیل عاملی نشان داد بین نقش پلیس با نقش شهرداری با تاکید بر متغیر میانجی پیش گیری اجتماعی سرقت منزل در سطح شهرستان رابطه وجود دارد و مدل از برازش مناسبی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: نقش پلیس، نقش شهرداری، پیش گیری اجتماعی سرقت منزل
|
  • Mohammad Salehi Pages 1-22

    The purpose of this study is the consequences of people's lack of trust and the formation of emotional behaviors and incompatible with public culture in Mazandaran province. This study is applied in terms of purpose and based on the method, it is a descriptive survey. The sample was selected based on the ratio formula of 385 people who were selected by cluster, stratified and simple random sampling method. In this study, two documentary and field methods including researcher-made questionnaire with 31 questions with Likert scale were used to collect information. The validity of the questionnaire through Cronbach's alpha on emotional behaviors was 0.75, incompatibility with general culture, 0.80, social isolation, 79.79, individualism, 0.81, economic problems. 0. and political stress was 0.76. Descriptive statistics, Smirnov calmograph test, factor analysis and structural equations were used to analyze the data. The results of the study based on the results of factor analysis and structural equations showed that distrust On emotional behaviors, incompatibility with public culture, social isolation, individualism, economic problems And political tension has an effect.

    Keywords: People' s, distrust, emotional behaviors, incompatibility with public culture, Mazandaran province
  • AMIR ghaffari, Ebrahim davoodi Pages 23-57
    Background and Aim

    Today, cyberspace challenges are facing the users of this space. Meanwhile, Mazandaran province is one of the areas that have been exposed to many of these problems. Many of these problems can be reduced with the right management measures; Therefore, the purpose of this study is to provide management strategies to prevent cybercrime in Mazandaran province.

    Method

     Data collection method is interview and data analysis method is content analysis. The sampling method was purposeful and snowball and to collect data, experts in the field of cyberspace in the province were referred.

    Findings

    Includes the views of the interviewees about the shortcomings of the cybercrime prevention system and the proposed solutions for each of them, which were presented in the form of comprehensive themes through analysis. Based on the findings, cybercrime prevention factors in 4 areas of social prevention, situational prevention, criminal prevention and management measures have been studied.

    Conclusion

    The prevention of cybercrime results from the integration of crime prevention methods and only some of the methods of prevention and neglect of non-coercive patterns will not work; Therefore, the best prevention system is to take advantage of all the existing patterns. However, the police, as the first and most important authority and as the officer of the judiciary, must develop its preventive programs in the form of action. But on the other hand, cybercrime, because it is inherently transnational in nature; It is possible to provide solutions to deal with it, taking into account the various factors and institutions involved in this field and the extra-organizational, trans-regional and international attention to it.

    Keywords: Cybercrime, social prevention, Situational Prevention, Criminal Prevention, Management Measures
  • Seyyed Mahdi Ahmadi Baladehi, Ali dastoor, Omid Bakhshandeh Pages 59-80

    The purpose of this study is to investigate the role of knowledge sharing on organizational agility of employees. This research has been done with a descriptive correlational approach through the distribution of 223 questionnaires among the staff of the Mazandaran Police Command. To collect research data, the standard questionnaire of knowledge sharing Chang et al. (2013) and the standard questionnaire of organizational agility of Zhang and Sharifi (2000) were used. The validity of the questionnaires was confirmed by respected professors and its reliability was obtained using Cronbach's alpha formula for knowledge sharing questionnaire 0.78 and organizational agility questionnaire 0.88, respectively. Kolmogorov-Smirnov statistical test, correlation test, regression test and Friedman test were used to analyze the data using SPSS software. Findings show that there is a positive and significant effect of knowledge sharing on organizational agility. In other words, knowledge sharing can increase organizational agility. Also, the dimensions of knowledge sharing, except the sharing of individual knowledge and encouraging learning motivation, have a positive and significant effect on organizational agility. The fifth test based on Friedman test shows that the sharing of individual knowledge with a coefficient of 2.04 is in the first priority, therefore it has the greatest effect on organizational agility and further encouraging learning motivation with a coefficient of 2.00 in the second priority and sharing learning opportunities With a coefficient of 1.96, it is in the third and final rank, as a result, it has the least effect on organizational agility in NAJA.

    Keywords: Knowledge Sharing, Organizational Agility, disciplinary command of Mazandaran province
  • Saleh Ghafari cherati, Kazem Rajabzadeh chenari, Maedeh Shokraneh, Maryam Ghafari Cherati Pages 81-102

    Crimes against chastity and public morality is one of the topics that has found many examples in human societies. Basically, in all human societies, the satisfaction of sexual desires is accepted and allowed if it is within the legal and customary framework of society, otherwise it is considered a type of sexual perversion. Today, women are more out of the family life than ever before and have more freedom to enter society, and this can always cause them to be exposed to many social harms. Victimization is one of these social harms that has always threatened this stratum of society and in addition it has affected even the society. Therefore, adopting preventive strategies to victimize women is very important. The article aims to analyze the etiology of women's victimization and subsequently provide supportive and preventive solutions with analytical-descriptive method by collecting information in the form of library-documentary on women's victimization from etiology to prevention.

    Keywords: victimization, criminology, Criminal Policy
  • soodeh jafari parchi, maryam mosavi Pages 103-122

    The main purpose of this study is a theoretical study of police communication-social skills in the field of economic security. Although issues related to economic security have been studied by scholars from various aspects in the fields of economics, economic sociology and international relations, its status is still not well known in the economic literature of our country. On the other hand, many of us, whenever and wherever we are, have to connect with others, and it seems that not only a significant part of our personal and social life is spent connecting with others, but also Our problems become more complex due to ignorance of social communication skills. In the meantime, the police can play an important role in establishing economic security, which in the present study has tried to address this issue theoretically. One of these groups that plays an important role in creating economic security is the police, who can use social-communication skills to reassure people that everything is under control and efforts are being made to ensure the economic security of the people. To be preserved.

    Keywords: Social communication skills, Economic Security, Police
  • motahareh mahdavi, Abdullah Akbari, Abuzar Mahdian Fard, Mostafa Shaml Pages 123-142
    Objective

    The present study aimed to investigate the relationship between the role of the police and the role of the municipality with emphasis on the mediating variable of social prevention of home burglary in Savadkuh city. The research is descriptive-survey in terms of purpose and according to the nature and method of data collection.

    Methods

    The statistical population includes all employees of the disciplinary command and employees of the municipalities of Savadkuh, the total volume of which is 275 people. To calculate the statistical sample size, 182 people were selected using the available sampling method. Three researcher-made questionnaires were used to collect information. Descriptive and inferential statistical methods have been used to analyze statistical data.

    Results

    The results of factor analysis showed that there is a relationship between the role of the police and the role of the municipality with emphasis on the mediating variable of social burglary prevention in the city and the model has a good fit.

    Keywords: role of police, role of municipality, social prevention of burglary