فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال دهم شماره 1 (پیاپی 36، بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/10/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حدیثه رمضانی فر، علی اصغر عباسی اسفجیر صفحات 1-27

    هدف از این پژوهش بررسی چگونگی تعامل بین سازمان های مردم نهاد با نیروی انتظامی در پیشگیری از جرایم در استان مازندران است. این پژوهش به روش توصیفی در استان مازندران و در شهرهای تنکابن،آمل و ساری انجام گرفته است. ابزار اندازه گیری متغیرها پرسشنامه محقق ساخته بوده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss و Amos انجام گرفته است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که سازمان های مردم نهاد با نیروی انتظامی در پیشگیری اجتماعی از جرم در قالب کمیته های مشورتی، مشارکت، ارتباطات کلامی، مذاکره، همدلی در کارها و اعتماد متقابل تعامل داشته باشند. با توجه به نتایج رگرسیونی مذاکره بیشترین تاثیر را در پیشگیری اجتماعی از جرایم دارد. بنابراین با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان بیان داشت که تعامل سازمان های مردم نهاد با نیروی انتظامی در پیشگیری اجتماعی از جرایم مثبت و معنی دار می باشد و هر چه میزان تعامل بیشتر گردد میزان پیشگیری از جرایم نیز بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: تعامل، کمیته مشورتی، مذاکره، ارتباطات کلامی، اعتماد، پیشگیری اجتماعی از جرم
  • رضاعلی محسنی صفحات 29-67

    امروزه در اثر مطالعات گسترده ای که در پیرامون بزه دیده صورت گرفته است دیگر نباید بزه دیده را رکن مخفی جرایم به شمار آورد. یکی از مباحثی که در این زمینه به خصوص ذهن جرم شناسان را به خود معطوف کرده است آن است که چگونه می توان از طریق بزه دیدگان بالقوه در وقوع جرم و به خصوص از بزه دیدگی ثانوی پیشگیری نمود. این تحقیق جنبه تحلیلی و توصیفی داشته و روش گردآوری مطالب آن به صورت کتابخانه ای است و در تهیه مطالب از منبع داخلی و خارجی اعم از کتابها، مقاله ها، تقریرات، پایان نامه ها و حتی منابع اینترنتی و... استفاده شده است. با توجه به یافته‏ هایی که از بزه‏دیده ‏شناسی و تاثیری که بر سیاست جنایی جامعه بشری در قبال قربانیان جرم به جای گذاشته، به نظر می رسد کاستی هایی که در سیاست جنایی ایران احساس می شود بیشترین تخریب را بر بزه دیده به جای گذاشته و از این رو برای رفع این کاستی و داشتن سیاست جنایی جامع باید در قوانین و مقررات ایران اصلاحات و الحاقاتی صورت پذیرد مثلا در قسمت مربوط به حمایت کیفری ماهوی از کودکان بزه دیده در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان 1381. همچنین، از طریق تدوین قانونی جامع مانند «قانون حمایت از اشخاص آسیب پذیر» که در بر دارنده تمامی اشکال حمایتی نسبت به تمامی اشخاص آسیب پذیر باشد می توان به این امر مهم نایل آمد.

    کلیدواژگان: بزه دیده، تهدید، جرم، جرم شناسی، پیشگیری
  • مریم تقوایی یزدی صفحات 69-89

    هدف این پژوهش، بررسی رابطه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات با بهره وری سیستم آموزشی بوده است؛ این پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی است. جامعه آماری تعدادی از کارکنان نیروی انتظامی شهر گرگان به تعداد 130 نفر در سال 1397 و نمونه انتخابی بر اساس جدول کرجسی و مورگان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 93 نفر بوده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد مدیریت دانش و فناوری اطلاعات مقیمی (1390) و پرسشنامه استاندارد بهره وری نیروی انسانی پل هرسی و گلداسمیت (1980) بوده و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 89% به دست آمده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ، ابتدا آمار توصیفی و سپس برای پاسخ به سوالات پژوهش با استفاده از روش های A.N.P و Q.F.D از آزمون های آماری تک متغیره، نکویی برازش وکای اسکویر و نیز از روش گسترش عملکرد کیفیت (کیو.اف.دی.) که شامل مراحل 1) تعیین اولویت الزامات فنی با استفاده از تکنیک کیو.اف.دی.2) شناسایی نیازمندی های آموزش 3) تعیین الزامات فنی 4) تعیین وزن نیازمندی های کارکنان 5) تکمیل ماتریس ارتباطات بوده است، استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین فناوری اطلاعات و ارتباطات با بهره وری رابطه معناداری وجود دارد و نشان داد که کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات به میزان -زیادی در بهره وری سیستم آموزشی موثر است و هر چقدر به لحاظ علمی و حرفه ای در سازمان، از تکنولوژی جدیدتر فناوری اطلاعات استفاده گردد، در سیستم های آموزشی بهره وری بیشتری به دست می آید.

    کلیدواژگان: دانش، اطلاعات، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهره وری سیستم آموزشی
  • معصومه حدیدی صفحات 91-118

    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی عوامل اجتماعی،زمینه ساز طلاق عاطفی و ارایه استراتژی های مناسب جهت کاهش میزان طلاق عاطفی در شهر تنکابن صورت گرفته است.پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی از نوع پیمایشی است.جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مراجعین به بخش مشاوره کلانتری شهر تنکابن در سال 1397 است که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان تعداد 131 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند.ابزار سنجش در این پژوهش شامل پرسش نامه محقق ساخته می باشد.همچنین پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه شد و 83/0 است که مورد تایید قرار گرفت.به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد.بر اساس یافته ها رابطه معناداری بین متغیرهای رضایت جنسی،همسان همسری و وضعیت مالی با طلاق عاطفی وجود دارد به این صورت که رابطه معکوس بین رضایت جنسی بالا و کاهش طلاق عاطفی،رابطه معکوس بین همسان همسری بالا و کاهش میل به طلاق عاطفی و رابطه مستقیم بین افزایش وضعیت مالی با افزایش طلاق عاطفی وجود دارد.لذا با توجه به فرضیه های پژوهش نتیجه میگیریم رابطه معناداری بین متغیرهای رضایت جنسی،همسان همسری و وضعیت مالی با طلاق عاطفی زوجین وجود دارد.

    کلیدواژگان: خانواده، ازدواج، طلاق عاطفی، وضعیت مالی، همسان همسری، رضایت جنسی
  • سوده جعفری پارچی صفحات 119-138

    امروزه، قاچاق به عنوان یکی از چالش های مهم جوامع مدنی و نظام عدالت کیفری در اغلب کشورها مطرح است. این امر به خصوص در قرن حاضر روند رو به رشدی را دنبال کرده است. از این رو، دنیای امروز به شدت نیازمند تلاشی همه جانبه و برنامه ریزی شده است تا از این طریق بتوان تا حدود زیادی از شدت این نوع بزهکاری و جرم در جامعه کاست. در این میان، در قوانین صراحتا اشاره شده که پیشگیری از وقوع جرم جزو وظایف نیروی انتظامی است و باید زمینه تحقق این امر عملا به طور سازمان یافته فراهم گردد. با توجه به اهمیت این موضوع، در پژوهش حاضر به بررسی و نقش نیروی انتظامی در پیشگیری از قاچاق کالا پرداخته شده است. برای دستیابی به این هدف و در ابتدا به ارایه مبانی نظری و دیدگاه های مختلف در این حوزه پرداخته می شود و سپس متغیرها در قالب مدلی مفهومی ترسیم می شوند. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های علوم انسانی و به روش توصیفی- تحلیلی و کتابخانه ای ارایه شده است.

    کلیدواژگان: نیروی انتظامی، قاچاق کالا، گشت های مرزی، امکانات ناجا
  • مرتضی اسماعیلی صفحات 139-160

    حقوق بشر تاکید بر آزادی های حداکثری دارد و همه تاکید بر آن است که دولت در این زمینه ها مداخله نکند و مردم آزاد بمانند. وحتی این اندیشه مطرح شده است که التزام دولت به عدم مداخله در حقوق و آزادی های مردم کافی نیست بلکه دولت باید از حالت ناظر بی طرف خارج شود و خود را موظف بداند که اقداماتی برای تحکیم حقوق و آزادی های فرد انجام دهد؛ از جمله جلوگیری از ادامه بی عدالتی، نابرابری های اجتماعی و... در این حالت دولت نه تنها خود، نباید باعث بی عدالتی شود بلکه باید برای جلوگیری از آن کوشش لازم را به عمل آورد (موحد، 1384). بر این اساس دولت ها به دو دسته دولت های پلیسی (هاشمی، 1384). و یا دولت های قانون گرا تقسیم می شوند (نظری، 1388). به نظر می رسد پس از بحران های امنیتی در دهه اخیر رویکرد اکثر دولت ها به سمت امنیتی شدن پیش رفته است و اختیارات بیش تر به مامورین امنیتی و پلیسی خود ارایه کرده اند، این در حالی است که دردولت جمهوری اسلامی ایران منشو رحقوق شهروندی مطرح شد و بر آزادی های بیش تر شهروندان تاکید می کند. این رویه در عمل باعث ایجاد چالش هایی دربین آحاد ملت ایران، مخصوصا شهروندان مازندرانی که دارای مناظر طبیعی و تفرجگاه های خدادادی می باشند شده است. به همین دلیل بررسی مبانی حدود امنیت و آزادی شهروندی ضرورت پیدا می کند.

    کلیدواژگان: امنیت، آزادی، امنیت اجتماعی، شهروند، مشارکت اجتماعی، پلیس
  • مطهره مهدوی، عباس مهدوی نفتچالی، محمدعلی محمودی ساداتی، مصطفی باقری صفحات 161-198

    تکریم و گرامی داشتن مردم در تمامی ادیان و فرهنگ ها جایگاه والایی دارد و در اسلام نیز بر آن تاکید ویژه ای شده است. برای یک کارمند یا مدیر مسلمان تکریم ارباب رجوع نه به خاطر دستورالعمل و بخش نامه، بلکه به عنوان یک وظیفه انسانی و دینی تلقی می شود و باعث خشنودی خداوند خواهد شد. موضوع پژوهش حاضر بررسی رابطه اخلاق کاری با تکریم ارباب رجوع در سازمان نیروی انتظامی شهرستان سوادکوه است. فرضیه اصلی در این پژوهش به صورت رو به رو تعریف شده است: مولفه های اخلاق و ادب با مولفه های تکریم ارباب رجوع رابطه دارد. جامعه آماری پژوهش تمامی کارکنان نیروی انتظامی شهرستان سوادکوه هستند و از بین این افراد 60 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش برای جمع آوری اطلاعات و دست یابی به اهداف، از پرسش نامه استاندارد اخلاق (گریگوری، سی پتی، 1990). و پرسش نامه محقق ساخته تکریم ارباب رجوع با تایید اساتید و صاحب نظران در نیروی انتظامی تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل[1] استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین مولفه های اخلاق کاری (علاقه به کار، پشت کار در کار، روابط انسانی در محل کار، مشارکت در کار) با مولفه های تکریم ارباب رجوع (خوش رفتاری، برخورد محترمانه، رعایت عدل وانصاف، برخورداری از توانمندی و تفحص، داشتن نظم و برنامه ریزی، مهربانی و عطوفت) ارتباطات معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اخلاق کاری، پلیس، تکریم ارباب رجوع
|
  • hadiseh ramzanifar, AliAsghar Abbasi Esfajir Pages 1-27

    The purpose of this study is to investigate how the NGO's organizations interact with law enforcement in preventing crimes in Mazandaran province. This descriptive study was carried out in Mazandaran province and in Tonekabon, Amol and Sari. The instrument for measuring variables is a researcher-made questionnaire. SPSS and Amos software were used to analyze the data. The results of the research indicate that NGOs with police force in social prevention of crime in the form of advisory committees, participation, verbal communication, negotiation, empathy in work and mutual trust at a meaningful level of less than 0.05 and 95% Confidence has a meaningful effect. Regarding the results of the negotiation process, it has the greatest impact on social prevention of crimes. Therefore, according to the results of this study, it can be stated that the interaction of NGOs with law enforcement in social prevention is a positive and significant crime and the more interactions the crime prevention is to increase.

    Keywords: interaction, the Advisory Committee, Participation, Verbal communication, Trust, social prevention of crime
  • Rezaali Mohseni Pages 29-67

    Today, due to the extensive studies on the misdemeanor The misdemeanor seen there has been no longer considered crimes undercover unit. . One of the issues in this field linguists have focused the minds of the crime How can it be the offense potential victims of crime, especially the crime secondary injuries can be prevented. Analytical and descriptive method of research and the compilation of the library is Preparation and content of internal and external sources including books, articles, the pleadings, thesis and even Internet resources and ... Is used According to the findings that the victims Anthropology and its effect on society `s policy toward victims left, It seems to have shortcomings feeling is that the criminal policy of Iran Most damage seen on the left misdemeanor And hence to address the deficiencies of the Criminal Policy of Iran Corrections and additions to the rules and regulations shall be For example, in support of substantive criminal victimization of children in the child protection and youth seen in 1381. In addition, through comprehensive legislation as "protected persons are affected " that consists of all forms of support to all affected persons be is not possible to achieve this important came up.

    Keywords: There, misdemeanor, Threat, Crime, criminology, prevention
  • maryam taghvaee yazdi Pages 69-89

    The purpose of this study was to investigate the relationship between the use of information and communication technology and the productivity of the educational system. This descriptive study is a correlation type. The statistical population of a number of students of the Islamic Azad University of Tehran Center was 130 people in the period of 1969-97 and a sample was selected based on Krjusi and Morgan tables by random sampling method. The data gathering tool was KM standard questionnaire (1390) and Personnel productivity standard questionnaire Paul Hersey and Goldsmith (1980) and its reliability was obtained using Cronbach's alpha coefficient (89%). To analyze the data, using SPSS software, descriptive statistics and then ANP and QFD methods were used to answer the research questions using one-variable statistical tests, nullification, and Skyrir fitting as well as the method of spreading function Quality (PCF), which includes the steps 1) determining the priority of technical requirements using the CF.D. technique; 2) identifying the training requirements; 3) determining the technical requirements; 4) determining the student's requirements; 5) completing the communication matrix; Is used. The results showed that there is a significant relationship between ICT and productivity, and showed that the use of information and communication technology (ICT) has a significant impact on the efficiency of the educational system, and the more scientific and professional in teaching, the technology The newer one is information technology, it becomes more productive in educational systems.

    Keywords: Knowledge, Information, Communication Technology, Educational System Productivity
  • masoome hadidi Pages 91-118

    The present research aimed evaluating social factors that provide emotional divorce and presenting appropriate strategies for reducing emotional divorce in the Tonekabon city. This study is an applied research and conducted by a "survey" method. Statistical society of this study is the whole Clients to the Police Advice Section in Tonekabon city in 1397 that were determined 131 persons by krejcie and Morgan table by Simple random sampling method. The instrument of measurement in this research is a researcher-made questionnaire. Also, reliability was calculated by using Cronbach's alpha and 0.83 was confirmed. In order to analyze the data were used Pearson correlation coefficient and multiple regressions. According to the findings, there is a significant relationship between the variables of sexual satisfaction, homogeneity of spouses and financial status with emotional divorce; this means that exist a The inverse relationship between high sexual satisfaction and the reduction of emotional divorce, inverse relationship between high homogeneity of spouses and diminished desire for emotional divorce and a direct relationship between increasing financial status and increasing emotional divorce. Therefore, according to the research hypotheses, we conclude that there is a significant relationship between the variables of sexual satisfaction, homogeneity of spouses and financial status with the emotional divorce of couples.

    Keywords: family, Marriage, Emotional Divorce, financial status, homogeneity of spouses, Sexual satisfaction
  • soodeh jafari parchi Pages 119-138

    Today, smuggling is a major challenge for civil society and the criminal justice system in most countries. This has been a growing trend, especially in the current century. Hence, the world today urgently needs a comprehensive and planned effort to reduce the severity of this type of crime in the community to a large extent. Meanwhile, the law explicitly mentions that prevention of crime is one of the tasks of the law enforcement force and that the ground for realizing this should be practically organized in a systematic manner. Given the importance of this issue, in the present study, the role of law enforcement in preventing smuggling of goods has been investigated. In order to achieve this goal, we first discuss theoretical foundations and different perspectives in this area, and then the variables are conceptualized in the form of a conceptual model. This research is a descriptive-analytical and library research.

    Keywords: Law Enforcement, smuggling goods, Border patrols, navja facilities
  • morteza esmaili Pages 139-160

    Utmost freedom is highly emphasized in Human rights and it is suggested that government must not interfere and disturb the freedom of citizens. There is even an idea that not only should government avoid disturbing the freedom of citizens, it should also be obliged to take measures in order to maintain individual freedom and human rights, including confronting injustice and social inequalities. That is to say, it is not enough for government not to cause injustice. In fact, government should actively take actions to alleviate the justice-related problems. In this regard, governments are categorized into two types: police governments and law-oriented governments. After the security crises in the past decades, most of the governments around the world have put security first and given more freedom to security organizations and police force. While in Islamic Republic of Iran, more emphasis has been put on civil rights. In practice, it has caused challenges among people, especially in Mazandaran, where there are lots of natural resorts. Therefore, it seems necessary to investigate the fundamental ideas underlying the limits of security and civil freedom

    Keywords: Security, Freedom, social security, civilian, social participation, Police
  • motahareh mahdavi, abbas Mahdavi Oil Chali, MohammadAli Mahmoudi Sadati, Mostafa Bagheri Pages 161-198

    The reverence and respect of people in all religions and cultures has a high place, and in Islam it is emphasized. For a Muslim employee or manager, honoring the client is not regarded as a directive, but as a human and religious duty, and will please God. Be it. The purpose of this study was to investigate the relationship between the work ethic of the employees and the honor of the client in the police force of Savadkoh city. The main hypothesis in this study is defined as the following: The components of work ethics are related to the components of client honor. The statistical population of the study is the law enforcement personnel of the city of Savadkoh and the statistical sample is 157 persons. In this study, to collect information and to achieve goals, the standard Gregory, C Petty (1990) work ethic questionnaire and a client-made questionnaire were completed with the approval of professors and experts in law enforcement. Structural equation modeling and LISREL software were used for data analysis. The research results show that between the components of work ethics (interest in work, perseverance at work, human relationships in the workplace, participation in work) and the client respect components (good manners, respectful attitude, fairness, fairness, Empowerment and discernment, order, planning, kindness, and empathy are significant relationships.

    Keywords: Police, business ethics, customer respect