فهرست مطالب

دانش انتظامی مازندران - سال نهم شماره 2 (پیاپی 33، تابستان 1397)

نشریه دانش انتظامی مازندران
سال نهم شماره 2 (پیاپی 33، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهشید آلیان *، مجتبی طالب پور چاری صفحات 1-28

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل کلیدی توانمندساز در پیاده سازی مدیریت دانش به منظور ارتقای بهره وری در راستای پیشرفت و توسعه دانش در نیروی انتظامی استان مازندران صورت گرفته است. بر این اساس محققین ضمن مرور ادبیات موضوعی مربوط، مدل بکوویتز و ویلیامز (1999)، را به عنوان الگوی اولیه پژوهش انتخاب کرد و در ادامه 12 نفر از کارشناسان نیروی انتظامی به عنوان خبرگان این پژوهش شناسایی شدند؛ تا در خصوص انتخاب شاخص ها و اولویت بندی آن ها نظر دهند. مستند به نظر خبرگان، هفت مولفه تشخیص مدیریت دانش (یافتن، به کارگیری، یادگیری، تسهیم، ارزیابی، ایجاد، نگهداری و حذف دانش)،  به عنوان معیارهای اصلی پژوهش شناسایی شدند و در ادامه زیر مولفه های مرتبط با هر معیار شناسایی و وزن هر یک از آن ها تعیین شد، و متناسب با نیاز سازمان، تعداد زیر شاخص های مناسب به عنوان بهترین عوامل کلیدی توانمندساز در پیاده سازی مدیریت دانش ذکر شد. آن گاه با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل شبکه ی فازی و تاپسیس فازی به کمک نرم افزار اکسل شاخص های بالقوه ارزیابی شده و امتیاز نهایی هر یک تعیین شد. در نتیجه به منظور شکل دادن به مدیریت دانش منسجم، به دلیل ایجاد مزیت های رقابتی، یکی از مقاصد اصلی این پژوهش ارایه رویکردی علمی و کمی در تصمیم گیری های مدیریتی عنوان شد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مدل بکوویتز و ویلیامز، تحلیل شبکه فازی، تاپسیس فازی، نیروی انتظامی
  • محمدکاظم محمودی *، مهدی جوانمرد صفحات 29-47

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر نوع تیپ شخصیتی در به کارگیری راهبردهای کنار آمدن با استرس کارکنان فرماندهی نیروی انتظامی استان مازندران صورت گرفته است. روش پژوهش مورد استفاده توصیفی از نوع پس رویداری بوده و جامعه آماری آن، کارکنان انتظامی استان مازندران در سال 1397 بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 227 نفر تعیین شد و روش نمونه گیری پژوهش حاضر تصادفی طبقه ای بوده است. داده های پژوهش با روش کتابخ آن های و میدانی گردآوری شده و ابزار مورد استفاده پرسش نامه راهبردهای  مقابله ای لازاروس -فولکمن مشتمل بر 66 گویه طراحی شده که هشت روش مقابله ای در دو گروه راهبردهای مسئله محور و هیجان محور مورد بررسی قرار داد و ضریب پایایی آن در این تحقیق 86/0 بود. هم چنین پرسش نامه  25 سوالی تیپ شخصیتیA  و B فریدمن و روزمن استفاده شد که ضریب پایایی آن در این پژوهش 87/0 بود. هم چنین  برای تجزیه وتحلیل  داده ها علاوه بر آمار توصیفی،ازآزمون هایBOXESMو آزمون لون برای بررسی فرض همگنی واریانس ها و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) وآزمون t برای دو گروه مستقل با استفاده از نرم افزار spss21استفاده شده است. نتایج نشان داد که تیپ شخصیتی در به کارگیری شیوه کنار آمدن  با استرس موثر است به این صورت که افراد دارای تیپ شخصیتیBموثرتر از تیپ شخصیتیAدر چهار راهبرد مسئله محور  و دو راهبرد هیجان محور  بهتر عمل  می کنند و در دو راهبرد هیجان محور دیگر تفاوتی بین دو تیپ مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: تیپ شخصیتی A و B، راهبردهای کنار آمدن با استرس، نیروی انتظامی، مازندران
  • وحید ذبیح الله نژاد * صفحات 49-87

    در چند دهه اخیر، اقتصاد جهانی با پدیده پول شویی و آثار مخرب آن بر اقتصاد کشورها مواجه بوده است. در این سال ها با جهانی شدن اقتصاد، آزادسازی جریان های سرمایه بین المللی، توسعه بانک داری الکترونیکی، ابداع و به کارگیری ابزارهای جدید نقل و انتقال الکترونیکی وجوه در سطح بین المللی، پول شویی نیز تا حدودی تسهیل شده است. پول شویی یا تطهیر پول، فعالیتی مجرمانه، در مقیاس بزرگ، گروهی، مستمر و درازمدت است که می تواند از محدوده سیاسی یک کشور مفروض فراتر رود و آثار زیان باری بر اقتصاد، جامعه و سیاست داشته باشد. پژوهش حاضر از نظر نوع و هدف، کاربردی و از نظر ماهیت به صورت توصیفی و روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و تیوریک، و مطالب موجود در این زمینه، با تحلیل استدلال های نگارنده نگارش یافته است. نتایج مقاله بیانگر آن است که پول شویان اغلب شبکه های خود را به کشورهایی منتقل می کنند که نظام های مالی ضعیف دارند یا کشورهایی که اقدام موثری علیه پول شویان انجام نمی دهند. از آن جا که بانک ها هسته اصلی شبکه حفاظت از نظام مالی هستند بنابراین کارایی یک نظام ضد پول شویی به میزان زیادی بستگی به کوشش بانک ها در مبارزه با پول شویی دارد، از سوی دیگر، کاهش تبعات و راهکارهای مقابله با پول شویی، نیازمند عزم جهانی و همکاری کلیه کشورها است. هم چنین، همان طور که وقوع جرم از قدیم الایام و اجتماعی شدن افراد وجود داشته، در کنار آن پیش گیری از جرم نیز برای کاهش جرایم احتمالی پدیدار گشته است و پیش گیری از جرم باعث سالم ماندن فضای اجتماعی و فرهنگی جامعه و تامین امنیت آن می شود و نقش سازنده ای را ایفاء می کند.

    کلیدواژگان: پولشویی، نظام پولی و مالی، پیشگیری وضعی از جرم، کنوانسیونهای بین المللی، قانون مبارزه با پولشویی
  • سید میلاد عظیمی امرئی * صفحات 89-103

    GPS (نظام مکان یابی جهانی) به صورت افزایشی برای رنج گسترده ای از کاربردها مورد استفاده قرار می گیرد. خدمات مکان یابی، رهیابی و زمان بندی قابل اطمینانی برای کاربران جهانی به صورت پیوسته در تمام شرایط آب وهوایی، شب وروز، هر مکان یا نزدیک زمین مهیا می کند. GPS از سه قسمت تشکیل می شود: فضا، کنترل و کاربر. GPS به صورت گسترده کمکی برای رهیابی جهانی و ابزاری مفید برای نقشه کشی، پیمایش زمینی، تجارت، استفاده علمی، تعقیب و نظارت و سرگرمی ها هم چون مخفی گاه زمینی و راه سازی مورد استفاده قرار گرفت. از آن جایی که مرز دریایی یک کشور نمی تواند به صورت دقیق مشخص شود، هیچ کدام از نظام های GPS موجود، نیازها برای ایمنی رهیابی ساکنین در دریا را برآورده نمی کند. این یک مقاله بازبینی بر استفاده از ابزار GPS برای ماهی گیران اهل گوجارات[2] در دریا است. اصلی ترین هدف این مقاله بازبینی، کمک به ماهی گیران گوجاراتی توسط مهیا کردن هشدار برای زمانی که آن ها از مرز کشور دیگری عبور می کنند و تولید هشدار به زبان بومی آن ها است. این کاربرد هم چنین در ابزار موبایل GPS و ابزار GPS مخصوص کار می کند.

    کلیدواژگان: GPS، ماهی گیران گوجاراتی، DAT، VTMS، SSAS، AIS، دپارتمان ساحلی، مرز دریایی بین المللی PMSA
  • محمدکاظم محمودی * صفحات 105-118

    هدف این پژوهش شناخت رابطه ابعاد سرمایه اجتماعی با سطح تحمل اجتماعی کارکنان فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان ساری است. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان ساری در سال 1397 می باشند که براساس اداره کارگزینی فرماندهی انتظامی شهرستان ساری برابر با 340 نفر اظهار شده است. نمونه مورد مطالعه 181  نفر در نظر گرفته شده است.  در پژوهش حاضر از روش پژوهش پیمایش استفاده شده و داده های مورد نظر از روش کتابخانه ای و میدانی و با استفاده از ابزار پرسشنامه(محقق ساخته)جمع آوری شده است.پاسخگویان مورد نظر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس  انتخاب و برای آزمون روایی پرسشنامه از روش اعتبار محتوای صوری و برای پایایی از ازمون الفای کرونباخ استفاده شده است. متغیر مستقل در این تحقیق، سرمایه اجتماعی است که شامل اعتماد اجتماعی،مشارکت اجتماعی و شبکه روابط اجتماعی است و متغیر وابسته در این پژوهش سطح تحمل اجتماعی کارکنان بوده است.یافته های پژوهش نشان می دهد که بین سرمایه اجتماعی کارکنان با سطح تحمل اجتماعی آنان رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: تحمل اجتماعی، سرمایه اجتماعی، کارکنان
  • علیرضا صفرپور سوخته کلائی * صفحات 119-134

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر سرمایه فکری بر عملکرد سازمانی در بین کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان ساری بوده است. در طبقه بندی نوع پژوهش براساس روش، پژوهش حاضر توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان ساری در سال 1397 می باشند که براساس اداره کارگزینی فرماندهی انتظامی شهرستان ساری برابر با 340 نفر اظهار شده است. تعداد حجم نمونه این پژوهش 181 نفر تعیین شده است. روش نمونه گیری پژوهش روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده است. ابزار پژوهش پرسش نامه های عملکرد سازمانی هرسی و گلداسمیت و سرمایه فکری بونتیس  بوده است. رقم مربوط به روایی و پایایی پرسش نامه ها نشان از مناسب بودن آنان داشته است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شده که در دو بخش آمار توصیفی و آمار استنباطی، داده ها مورد تجزیه وتحلیل قرار می گیرند. بخش آمار توصیفی شامل ترسیم جداول آماری و نمودارهای ستونی بوده است. در بخش آمار استنباطی از آزمون های نرمالیتی داده ها و تحلیل رگرسیونی استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که سرمایه فکری  بر عملکرد سازمانی منابع انسانی در بین کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان ساری موثر بوده است.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، عملکرد سازمانی، کارکنان
  • وحید ذبیح الله نژاد * صفحات 135-169

    چند دهه ای است رشد دانش و آگاهی عمومی و گسترش همه جانبه تحولات در جوامع ملی و محیط جهانی از سرعت، وسعت و شدت بیش تری برخوردار شده، به نحوی که حجم فزاینده ای از اطلاعات مورد نیاز جامعه امروزی، با استفاده از فناوری های پیشرفته، از جمله رایانه و شبکه های مرتبط با آن تولید، ذخیره، ارسال و توسعه می یابد. هم چنین گسترش روزافزون فناوری ها در کنار کثرت روابط انسانی و لزوم توجه به اصل سرعت، استفاده از ابزارهای رایانه ای را اجتناب ناپذیر کرده و با درنوردیدن ثغور، عرصه نوینی از فعالیت های انسانی را بازکرده و موجب تضعیف مشروعیت قوانین براساس مرزهای جغرافیایی شده است. پژوهش حاضر از نظر نوع و هدف، کاربردی و از نظر ماهیت به صورت توصیفی و روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و تیوریک است، و مطالب موجود در این زمینه، با تحلیل استدلال های نگارنده نگارش یافته است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که ماهیت و ویژگی های خاص جرایم سایبری از جمله داشتن ابعاد جهانی و فراملی، فقدان رویه های مشخص پیرامون همکاری های متقابل و تعریف قانونی واحد از جرایم سایبری، بالا بودن سرعت ارتکاب و هزینه های کشف این جرایم، مراجع قضایی و انتظامی را با چالش های جدیدی مواجه کرده است. هم چنین، با رشد سریع و در عین حال نامتوازن ساختار فضای سایبری، این بستر به یکی از نقاط بالقوه آسیب پذیر و خطرناک در جهان مبدل شده است که ضرورت توجه و رسیدگی سریع، نظام مند، معقول و هدفمند به منظور مصون سازی این بستر از تهدیدات موجود و پدیده نوظهور سایبر را در فضای بین المللی می طلبد. نتایج پژوهش نشان می دهد که پلیس فتا با حضور تخصصی و هوشمندانه و اطلاع رسانی و گسترش آموزش همگانی به رعایت نظم وامنیت و قوانین در دنیای مجازی و اینترنت کمک می کند و از وقوع جرایم می کاهد و یا در صورت وقوع جرم به پیگیری و کشف آن می پردازد.

    کلیدواژگان: پلیس سایبری، فناوری اطلاعات، جرایم سایبری، پیش گیری و امنیت سایبری، پیش گیری وضعی و اجتماعی
|
  • Behshid Alian* Pages 1-28

    This study aimed to identify and prioritize the key factors enabling the implementation of knowledge management, In order to promote productivity in the direction of knowledge development and development in Mazandaran Provincial Police. Accordingly, the researcher, while reviewing relevant subject literature, selected Beckowitz and Williams (1999) as the primary model of research. Further, 12 of the Police Command experts were identified as experts in this study, so that they were to select indicators and prioritize them Comment. The document identifies the experts of the seven components of knowledge management detection (finding, applying, learning, sharing, evaluating, creating / maintaining and deleting knowledge) as the main criteria of the research and And then identify the factors associated with each measure and weigh each of them was determined, And tailored to the needs of the organization, the number of the appropriate indicators as the key enabler in the implementation of knowledge management mentioned. Then using the Fuzzy Network Analysis and Fuzzy Topsis Analysis Technique with Excel software, potential indicators evaluated and The final score was determined for each. As a result, in order to form a coherent knowledge management, in order to create competitive advantage, one of the main objectives of this research was to provide a scientific and quantitative approach to management decisions.

    Keywords: knowledge management, Bekovitz, Williams model, Fuzzy network analysis process, Fuzzy Topsis, Mazandaran Provincial Police
  • Mohammad KazemMahmoudi *, mehdi javanmard Pages 29-47

    The purpose of this study is to investigate the effect of the type of personality using strategies to deal with stress among staff of Mazandaran police command. The used research method is descriptive of post-event type and its statistical population was police staff of Mazandaran provinces in 1397. The sample size was determined by using Cochran’s formula of 227 person and sampling method of this study was straight random.  Data were collected using library and field method. The used tools in the Lazarus-Folkman conflicting strategies questionnaire consisted of 66 items. Eight conflicting methods in two groups of problem-centered and emotion-focused strategies were studied. And is reliability coefficient was 0.86.  A questionnaire with 25 question was used for personality type A and B Friedman and Rossman. The reliability coefficient in this study was 0.87. In addition to descriptive statistics, BOXESM tests and Loon test were used to analyze thehypothesis of homogeneity of variances, analysis of multivariate (Manova) variance and t-test for two independent groups using spss21 software.
    The results showed that the type of personality is effective in applying strategies to deal with stress. People with personality type B are more effective than personality type A in four problem-centered strategies and two emotion-focused strategies. And in two other emotion-focused strategies, there was no difference between the two types.

    Keywords: A, B Personality Type, Strategies to Deal with Stress, Police, Mazandaran
  • Vahid Zabihollahnezhad* Pages 49-87

    Over the past few decades, the global economy has faced the phenomenon of money laundering and its devastating effects on the economies of the countries. In these years, money laundering has also been somewhat facilitated by the globalization of the economy, the liberalization of international capital flows, the development of electronic banking, the development and use of new means of electronic transfer of funds at the international level. Money laundering or money laundering is a large-scale, collective, continuous and long-term criminal activity that can exceed the political limits of a given country and has harmful effects on the economy, society and politics. The present research is of a type and purpose, applied and of a descriptive nature, and the method of data collection is library and theoretical, and the materials in this field are written by analyzing the arguments of the author. The results of the paper indicate that Money launderers often transfer their networks to countries with poor financial systems or countries that do not effectively act against money launderers. Since banks are the core of the network to protect the financial system, the effectiveness of an anti-money laundering system depends to a great extent on the efforts of banks to combat money laundering, on the other hand, it needs to reduce the consequences and countermeasures of money laundering. Universal determination and cooperation of all countries.Also, as there was a crime occurring from the old age and socialization, in addition to crime prevention, crime has also emerged to reduce possible crime, and crime prevention has made it possible to maintain the social and cultural space of the community and ensure its security and its constructive role. Play the game.

    Keywords: Money laundering, monetary, financial system, Prevention of crime, international conventions, anti-money laundering law
  • Seyed Milad Azimi Amrei Pages 89-103

    GPS (Global Positioning System) is increasingly being used for a wide range of applications. It provides reliable positioning, navigation, and timing services to worldwide users on a continuous basis in all weather, day and night, anywhere on or near the Earth. GPS is made up of three segments: Space, Control and User. GPS has become a widely used aid to navigation worldwide, and a useful tool for map-making, land surveying, commerce, scientific uses, tracking and surveillance, and hobbies such as geocaching and way marking. None of the present GPS systems satisfy the requirements for the safety of civilian navigation in the sea as the maritime boundary of a country cannot be marked.This is review paper is make use of GPS device for Gujarati Fishermen in the Sea. The main objective of this review paper to help Gujarati Fishermen by providing alert when they cross other country's border and alert generate in their regional language this application also works in GPS enable mobile device and specific GPS instrument.

    Keywords: GPS, Gujarati Fishermen, DAT, VTMS, SSAS, AIS, Coastal Department, international maritime border, PMSA
  • Mohammad kazem Mahmoodi* Pages 105-118

    The purpose of this study was to identify the relationship between social capital dimensions on the level of social tolerance of police officers in Sari. The theories used as theoretical framework are Social Network Theory of MassoudChalabi, Engleart's Social Capital Theory, King's Tolerance Theory, and Theory of Social Tolerance. A sample of 181 people is considered. In the present study, the survey method was used and the data were collected by library and field method and by using a researcher-made questionnaire. The respondents were selected using available sampling method and tested Validity of the questionnaire has been used by the formal content validity method and for reliability of Cronbach's alpha. The research findings were calculated using descriptive tables and Pearson statistical test in SPSS software. Independent variable in this research is social capital, which includes social trust, social participation and social relationships network. The dependent variable in this research is the level of social tolerance of employees The research findings show that there is a significant relationship between social capital of employees and their level of social tolerance.

    Keywords: social tolerance, social capital, employees
  • Alireza Safarpor sookhtekolaei* Pages 119-134

    The purpose of the present research is to study the effect of intellectual capital on organizational performance among Law Enforcement Force (Police Force) of Islamic Republic of Iran headquarter staffs in Sari, Mazandaran province. In the classification of research type based on the method, the present study is descriptive of survey type.Research statistical population included all Police Force staffs in Sari within 2018.  181 of 340 individuals were randomly selected through simple random sampling method as research sample.The instruments of the research were organizational questionnaires of Hersey and Goldsmith and Intellectual Capital of Bontis. The validity and reliability of the questionnaires were indicative of their suitability. Research data were analyzed through SPSS using descriptive and inferential statistics. Descriptive statistics included tables and bar charts. Inferential statistics used data normality tests and regression analysis. Research findings show that intellectual capital influences human resource organizational performance among Police Force staffs in Sari.

    Keywords: Intellectual capital, organizational performance, staffs
  • Vahid Zabihollahnezhad* Pages 135-169

    For decades, the growth of knowledge and public awareness and the expansion of the full range of developments in national societies and the global environment has been accelerating, expanding and intensifying, while an increasing amount of information is needed in today's society, using advanced technologies, including computers and related networks Produces, stores, sends and develops. Also, the increasing spread of technologies along with the plurality of human relationships and the need to pay attention to the principle of speed, the inevitable use of computer tools, and, by taking over, has opened a new field of human activity and undermined the legitimacy of laws based on geographical boundaries. The present research is of a type and purpose, applied and of a descriptive nature, and the method of data collection is library and theoretical, and the materials in this field are written by analyzing the arguments of the author. Research findings suggest that the specific nature of cybercrime, including global and transnational dimensions, the lack of specific procedures for cross-border cooperation, and the legal definition of cybercrime, the high speed of committing and the costs of detecting these crimes, judicial authorities And the law enforcement faces new challenges. The results of the research show that the Feta Police, with its specialized and intelligent presence and the dissemination of information and public education, is helping to maintain order and security and laws in the virtual world and the Internet, reducing crime, or, if crime occurs, tracking and discovering it.

    Keywords: Cyber police, Information Technology, Cyber Crimes, Prevention, cyber security, Situational, social prevention