فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت دولتی ایران
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 12، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن دانائی فرد صفحه 0

    مهم‌ترین ابزار اعمال حکمرانی حکومت‌ها، خط‌مشی‌های عمومی است. هرچه کیفیت خط‌مشی‌ها بهتر باشد کیفیت حکمرانی ملی بهتر خواهد بود. اما حکومت‌ها همیشه در اقامه خط‌مشی‌های با کیفیت و بهنگام موفق نیستند. بر این اساس همان‌طورکه «بد تصمیمی، بی‌تصمیمی، تصمیم‌گیری تاخیری» کشور را تهدید می‌کند؛ اتخاذ خط‌مشی‌های عمومی بد، فقدان خط‌مشی‌های عمومی لازم و تاخیر در اتخاذ خط‌مشی‌های عمومی مناسب، کیفیت حکمرانی را به عنوان رکن رکین کشورداری تهدید می‌کند. در این شماره می‌خواهم در مورد خط‌مشی‌های بد، نبود خط‌مشی‌های لازم و خط‌مشی‌های تاخیری و آثار آن‌ها صحبت کنم.

    کلیدواژگان: حکمرانی، خط مشی های بد، نبود خط مشی های لازم، خط مشی های تاخیری
  • حسان خضر، احمدعلی خائف الهی*، جلیل دلخواه، پرویز آزاد فلاح صفحات 1-33
    هدف از این پژوهش، طراحی الگوی جامع سنجش اسکیزوفرنی سازمانی در معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما است. بدین منظور، از رویکرد آمیخته اکتشافی کیفی به کمی استفاده شده است. بر مبنای مرور اسنادی مطالعات موجود 140 شاخص اسکیزوفرنی سازمانی شناسایی و براساس آن ها پرسشنامه دلفی در دو دور تدوین و اجرایی شد. سپس شاخص های برخوردار از میانگین نظری، به واسطه روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، طبقه بندی و اعتباریابی شدند. در گام نهایی نیز کارکنان معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما، با تدوین مقیاس اسکیزوفرنی سازمانی ارزیابی شدند. جامعه هدف در بخش تحلیل دلفی شامل 30 نفر از اساتید دانشگاهی حوزه مدیریت و روان شناسی، روانپزشکان، مدیران و کارکنان رده بالای سازمان صدا و سیما و در بخش کمی، شامل 160 نفر از مدیران و کارکنان معاونت برون مرزی صدا و سیما بودند. روش نمونه گیری در حوزه تحلیل اسنادی و دلفی از نوع هدفمند و قضاوتی و در بخش تحلیل عاملی و ارزیابی جامعه هدف مبتنی بر روش نمونه گیری طبقه ای از کارکنان شبکه های پرس تی وی، آی فیلم و هیسپان تی وی استفاده شد و داده های پژوهش با به کارگیری نرم افزارهای SPSS و AMOS تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان دادند که 91 شاخص اسکیزوفرنی سازمانی واجد میانگین مطلوب بوده اند و میزان توافق میان خبرگان و متخصصان شرکت کننده در فرآیند دلفی پیرامون این شاخص ها در حوزه مرتبط بودن برابر 78 درصد و در حوزه ضروری بودن برابر 73 درصد بود. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی گویای آن بود که 91 شاخص مقیاس اسکیزوفرنی سازمانی به 11 عامل بنیادین قابل کاهش هستند که 75 درصد از تغییرات و واریانس مقیاس اسکیزوفرنی را تبیین می کنند: رفتار سازمانی اسکیزوفرنیک، مولفه هیجانی- روانی، تعاملی، فنی، رفتار فردی، نهادی، مسیر و اهداف، اجتماعی- فضایی، روحیه و اخلاق های منفی، رهبری، ارتباطات و همکاری های سازمانی. مدل سازی معادلات ساختاری نیز نشان داد که مقیاس 11 مولفه ای اسکیزوفرنی سازمانی از برازش و اعتبار تاییدی قابل قبولی برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: الگوی جامع، روش تلفیقی، اسکیزوفرنی سازمانی، سازمان صدا و سیما
  • مهدی عبدالحمید*، محمد عبدالحسین زاده صفحات 35-69
    الگوی حکمرانی بیان کننده بنیان، رویکرد، روش و ابزارهای اداره جامعه در جهت اهداف مشخص شده است. بر این مبنا هر حکومتی بر اساس نظام ارزشی پذیرفته شده باید الگوی حکمرانی مختص به خود را داشته باشد. پژوهش حاضر درصدد ارایه الگوی بومی حکمرانی متناسب با نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ الگویی که می توان آن را در اندیشه آیت الله خامنه ای، حکمرانی مجاهدانه [جهادی] نام گذاری کرد. پژوهشگران، به منظور رونمایی از الگوی حکمرانی مجاهدانه در ابتدا و در مراحل داده یابی و داده کاوی با مراجعه به منبع پژوهش (بیانات آیت الله خامنه ای) از طریق کاربست روش تحلیل مضمون، مضامین اصلی و فرعی را شناسایی و دسته بندی کرده و پس از آن، در مرحله اعتباریابی نتایج پژوهش از روش های متعدد و چندگانه ای همچون مقایسه مستمر و ممیزی بیرونی استفاده کرده اند. در روش ممیزی بیرونی در قالب روش دلفی فازی به خبرگان رجوع شده و نظرهای آن ها گرفته شده است. نتایج پژوهش در زمینه الگوی حکمرانی مجاهدانه و در قالب 147 مضمون پایه، 10 مضمون سازمان دهنده و 2 مضمون فراگیر دولت جهادی، خط مشی های جهادی، همچنین رابطه مبتنی بر اعتماد بین اجزای الگوی حکمرانی (اعم از بخش خصوصی، سازمان های مردم نهاد، نیروهای نظامی و...) و در قالب همکاری های متقابل ارایه شده است.
    کلیدواژگان: حکمرانی، حکومت، حکمرانی مجاهدانه، نظام ارزشی، جمهوری اسلامی ایران
  • اسما صالحی نودز، نورمحمد یعقوبی، عالمه کیخا* صفحات 71-102

    فراگرد مدیریت بحران در ایران دارای نوسان های بسیاری بوده است و یکی از چالش های موجود در این زمینه دستیابی به یک نظام مدیریت بحران اثربخش و اجرای موفق آن است . بررسی نحوه مواجهه با بلاهای طبیعی در ایران، حاکی از آن است که دولت های متفاوت همت خود را بر مقابله و بازسازی در چرخه مدیریت بحران متمرکز کرده اند در حالی که مشارکت اجتماعی برای کاهش بحران ها در قالب مدیریت بحران اجتماع محور یکی از رویکردهای نوین و رو به رشد است که آسیب پذیری مردم در برابر بلایا را به حداقل می رساند. از این رو، پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد، مولفه ها و شاخص های مدیریت بحران اجتماع محور با رویکرد فراترکیب انجام شد. پژوهش از نظر هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت داده ها و روش اجرا پژوهشی کیفی با رویکرد فراترکیب است که از طریق تلفیق پژوهش های کیفی مختلف، کشف موضوع ها و استعاره های نوین را بررسی می کند. بنابراین، داده های حاصل از مرور نظام مند مطالعات و پژوهش های مرتبط دو دهه اخیر (106 منبع)، در حوزه مدیریت بحران با رویکرد اجتماع محوری برای تحلیل انتخاب شدند و چارچوب مفهومی پژوهش با 3 بعد، 11 مولفه و 54 شاخص طراحی شد و شاخص های احصا شده با استفاده از روش آنتروپی شانون اولویت بندی شدند. نتایج پژوهش نشان داد شاخص های اهمیت نقش مردم، مشارکت سازمان های مردم نهاد، آموزش عمومی، همدلی، همکاری و صمیمیت، رسانه جمعی در آموزش، انعکاس نیازهای واقعی مردم از سوی رسانه جمعی حین بحران، به کارگیری مردم بومی در فرایند بازسازی، نقش پیگیری رسانه های جمعی بعد از بحران، ارتقای آگاهی های مردمی، ترغیب مردم به مشارکت، صداقت و شفافیت رسانه ها، تعهد و شبکه اجتماعی به ترتیب دارای بیشترین ضریب اهمیت هستند. بنابراین توسعه روحیه همکاری و ایجاد انگیزه مشارکت در بین مردم یکی از راه های روشن برای کاهش آسیب پذیری ناشی از بلاهای طبیعی به حساب می آید.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، اجتماع محور، فراترکیب
  • مهدی گل وردی*، سارا حسین پور چایجانی، فاطمه رستگاری کلاچایی صفحات 103-131

    یکی از مراحل فرایند خط مشی گذاری عمومی مرحله اجرا است که در آن خط مشی عمومی تدوین شده در عرصه عمل پیاده می شود. پژوهش ها و مطالعات متعددی در حوزه اجرای خط مشی عمومی در ایران انجام شده است، ولی درک کلی و مشخصی از این وجود ندارد که این پژوهش ها بیشتر به چه حوزه های تخصصی پرداخته اند، روش شناسی آن ها چیست و خلا پژوهش های داخلی در مطالعات اجرای خط مشی کدامند؟ هدف پژوهش حاضر این است که به این سوالات پاسخ دهد. بدین منظور، 98 مقاله علمی-پژوهشی نمایه شده در سه پایگاه داده معتبر داخلی، با به به کارگیری روش شناسی مروری از نوع دامنه ای بررسی شد. یافته ها نشان داد بیشترین تعداد مقالات در 5 سال اخیر منتشر شده است. همچنین، بیشترین تعداد مقالات در حوزه خط مشی های اقتصادی انجام شده است (22 مقاله) و خط مشی هایی نظیر فضای مجازی سهم بسیار اندکی داشتند (2 مقاله). علاوه بر این، بخش قابل توجهی از مقالات با هدف طراحی الگوی اجرا (26 مقاله) و نیز موانع اجرای خط مشی ها (23 مقاله) انجام شده اند. بررسی سطح تحلیل مقالات نیز نشان داد که اکثر مطالعات در سطح ملی انجام شده است (71 درصد) و نگاه فراملی و رویکردهای مقایسه ای و تطبیق چندان مورد توجه قرار نگرفته است. اکثر پژوهش ها به روش کیفی (40 مقاله) انجام شده است و روش شناسی های مروری سهم اندکی داشتند (13 مقاله). یافته ها بیانگر آن است که خلاهای نظری (نظیر تلفیق علوم شناختی و رفتاری با اجرا)، روش شناختی (نظیر مرورهای نظام مند و روش شناسی انتقادی) و موضوعی (نظیر خط مشی فضای مجازی) در مقالات بررسی شده وجود دارد.

    کلیدواژگان: خط مشی عمومی، مطالعات اجرا، اجرای خط مشی عمومی، مرور دامنه ای
  • عباس عباس پور*، عباس نرگسیان، زیاد دهقان صفحات 133-157
    مربیگری مدیریتی، به مثابه یکی از راه های نوین تربیت و پرورش مدیران، بر تغییر رفتار، خودآگاهی، یادگیری و نهایتا موفقیت شغلی و عملکردی مدیران تاکید دارد. علی رغم آنکه این رویکرد در سازمان های پیشرو جهانی تاکنون با اقبال فزاینده ای مواجه شده است، اما در عمل همچنان فاصله چشمگیری بین دستاوردهای این رویکرد با انتظارات سازمان ها وجود دارد و به ویژه این رویکرد در سازمان های ایرانی نیز به ندرت در کانون توجه قرار گرفته است. بر این اساس، این مقاله با اتخاذ رویکرد پژوهشی کیفی، مصاحبه با 18 نفر از خبرگان موضوع و نیز کاربست روش تحلیل مضمون در نرم افزار MAXQDA، می کوشد ابعاد و عوامل موفقیت «مربیگری مدیریتی» را در شرکت ملی گاز ایران شناسایی کند. یافته های پژوهش نشان می دهد که می توان 21 عامل موفقیت «مربیگری مدیریتی» را در پنج بعد «ویژگی های مدیر، مربی، سازمان، کیفیت رابطه و اقدامات مربیگری» مفهوم سازی کرد و دلالت های ضمنی مشخصی برای دانش پژوهان، مربیان، مدیران و سازمان ها ارایه داد.
    کلیدواژگان: پرورش مدیران، مربیگری مدیریتی، عوامل موفقیت
  • اسماء بلوچی، محمدرضا بهبودی*، محسن ترابی صفحات 159-189

    بحران های مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و همین طور پدیده جدید شیوع سریع بیماری مرگبار کرونا در جهان ضرورت توجه به هوشمندسازی شهرها را دوچندان کرده است. هدف این پژوهش شناسایی ابعاد و مولفه های شهر هوشمند با الهام از مفروضات خدمات دولتی نوین، تبیین وضعیت فعلی هوشمندسازی و شناسایی موانع فراروی تحقق شهر هوشمند در شهر بندرعباس است. این پژوهش در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد و به روش آمیخته در دو مرحله کیفی و کمی انجام شده است. در مرحله اول با استفاده از راهبرد تحلیل محتوا و انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته با مدیران و کارشناسان ارشد، الگوی شهر هوشمند در شهرداری بندرعباس با اتخاذ رهیافت خدمات دولتی نوین طراحی شد. در مرحله دوم با استفاده از پرسشنامه و تحلیل با نرم افزار SPSS وضعیت هوشمندسازی شهر بندرعباس مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های مرحله کیفی حاکی از آن داشت که لازمه تحقق شهر هوشمند، ایجاد زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات (زیرساخت هوشمند و خدمات هوشمند)، توجه به بعد جامعه (مشارکت سرمایه های انسانی و اجتماعی) و مدیریت یکپارچه شهری و مبتنی بر مفروضات خدمات دولتی نوین (در سطح خرد شهرداری ها و سیاست گذاری کلان) است. تجزیه وتحلیل داده ها در مرحله کمی بیانگر این است که شهر بندرعباس در تمام زمینه های فنی، انسانی و مدیریتی در وضعیت نامطلوبی قرار دارد، همچنین عدم وجود زیرساخت های انسانی و نهادی (مدیریتی) لازم، موانع و محدودیت های بیشتری در مسیر هوشمندسازی شهر بندرعباس قرار داده است.

    کلیدواژگان: شهر هوشمند، نهضت خدمات دولتی نوین، عوامل فنی، عوامل انسانی، عوامل نهادی، مدیریتی
  • اسماعیل خلفازاده استمال، غلامرضا معمارزاده طهران*، نادر بهلولی زیناب، یوسف بیگ زاده صفحات 191-219
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر نظام های اداری بر فرآیند توسعه سیاسی در ایران و کشورهای آسیایی (ایران، ترکیه و کره جنوبی) است. وجه مشترک این کشورها مدرنیزاسیون (نوسازی) اقتدارگرایانه بود. در فرآیند توسعه سیاسی عوامل گوناگونی نقش آفرینی می کنند؛ ازجمله نظام های اداری که بر بستری از سیستم های سیاسی قرار دارند. بوروکراسی دولتی کارآمد، توان و ظرفیت دولت ها برای قدم گذاشتن در مسیر توسعه را تسهیل می کند. در این پژوهش، از روش شناسی توصیفی- پیمایشی و مطالعات تطبیقی استفاده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود و حجم نمونه برای این کار 30 نفر تعیین شد. روایی آن را خبرگان تایید و به منظور تایید پایایی از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از مدل-سازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد که کشورها بر مبنای توانایی تبدیل قابلیت های نظام های اداری خود به ظرفیت های سیاسی می توانند توسعه پیدا کنند. کشورهایی به توسعه دست پیدا می کنند که بتوانند ثبات، مشارکت و پاسخ گویی نظام سیاسی خود را افزایش دهند و نظام اداری کارآمد، مقتدر و مشروعی را بنا کنند. نتایج پژوهش نشان داد کشور کره جنوبی موقعیت بهتری نسبت به دیگر کشورهای آسیایی مورد پژوهش دارد.
    کلیدواژگان: کشورهای آسیایی، نظام های سیاسی، نظام های اداری، توسعه سیاسی، جمهوری اسلامی ایران
|
  • Hassan DanaeeFard Page 0

    The most important instrument of governments for governance is public policy. The better the quality of the policies, the better the quality of national governance. Anyway, the governments do not always succeed in establishing well-qualified and timely policies. Accordingly, as “bad decision, indecision, and delayed decision” threatens the country; Adoption of bad public policies, lack of necessary public policies, and delays in adopting appropriate public policies threaten the quality of governance as a cornerstone of governance. In this issue I want to talk about bad policies, lack of necessary policies and delayed policies and their effects.

    Keywords: Governance, Bad Policies, Lack of Necessary Policies, Delayed Policies
  • Hassan Kuder, Ahmad Ali Khaef Elahi *, Jalil Delkhah, Parviz Azadfallah Pages 1-33
    The purpose of this study is to design a comprehensive model for measuring organizational schizophrenia in the Overseas Office of the Radio and Television of Iran. For this purpose, the mixed method approach- exploratory, from quantitative to qualitative- has been used. Based on the literature review of existing studies, 140 indicators of organizational schizophrenia were identified and accordingly, the Delphi questionnaire was developed and implemented in two rounds. Then, the indicators with appropriate mean was classified and validated by exploratory and confirmatory factor analysis. In the final step, by compiling the organizational schizophrenia scale, the employees in Overseas Office of the Radio and Television Organization were evaluated. The statistical population in the Delphi analysis section included 30 university professors in the field of management and psychology, psychiatrists and managers and high-ranking employees of the IRIB, and in the quantitative section, 160 managers and employees of the Overseas Office of the IRIB. Judgment sampling method was used in documentary analysis and Delphi analysis. Moreover, stratified sampling was used in the factor analysis and evaluation of the target community in Press TV, iFilm, and Hispan TV networks. Data were analyzed by SPSS and AMOS software. Findings showed that 91 indicators, proposed for organizational schizophrenia, have a favorable average and the agreement between experts and specialists participating in the Delphi process about these indicators was 78% in terms of relevance and 73% in terms of necessity. The results of exploratory factor analysis showed that 91 indicators of organizational schizophrenia scale can be reduced to 11 fundamental factors that explain 75.744% of the changes and variance of schizophrenia scale which includes schizophrenic organizational behavior, emotional-psychological component, interactive, technical, behavior Individual, institutional, path and goals, socio-spatial, negative mood and ethics, leadership, communication and organizational cooperation. Moreover, Structural equation modeling showed that the 11-component scale of organizational schizophrenia has an acceptable confirmatory fit and validity.
    Keywords: Comprehensive Pattern, Mixed Method, Organizational Schizophrenia, IRIB Organization
  • Mahdi Abdolhamid *, Mohammad Abdolhosseinzadeh Pages 35-69
    Governance models express the foundation, approach, method and tools of governing the society in line to the specified goals. Accordingly, each government, based on the accepted value system, have its own governance model. The present study seeks to provide an indigenous model of governance appropriate to the system of the Islamic Republic of Iran, a model which could coined as jihadi governance according to Ayatollah Khamenei's thinking. In order to unveiling the model of Mujahidaneh governance, the researchers first identifies and categorizes the main and secondary themes by referring to the research source, Ayatollah Khamenei's speeches, employing thematic analysis methodology and then, In the validation stage of the research results, multiple methods such as constant comparison and external audit have been used. It should be noted that the external audit procedures in the form of fuzzy Delphi method has been referred to experts and their comments have been taken. The results of the research in the form of a model for Mujahidaneh governance in the form of 147 basic themes, 10 organizing themes, and two global themes of jihadi government, jihadi policies, as well as a trust-based relation between the components of the governance model including private sector, NGOs, military, etc., presented. This model is based on the cooperative and mutual cooperation between all components.
    Keywords: Governance, Government, Mujahidaneh governance, Value-Based System, Islamic Republic of Iran
  • Asma Salehinodez, NourMohammad Yaghoubi, Aleme Keikha * Pages 71-102

    The crisis management process in Iran has had many fluctuations. One of the challenges in this regard is to achieve an effective crisis management system and its successful implementation. A review on the experience of dealing with natural disasters in Iran shows that different governments have focused their efforts on coping and reconstruction in the crisis management cycle, while social participation to reduce crises in the form of community-based crisis management is a new and growing approaches that can control or minimize the damages caused by unforeseen events. Therefore, this study was conducted aiming at identifying the dimensions, components and indicators of community-based crisis management with a meta-synthesis approach. The research is applied in terms of purpose and is considered a in terms of the nature of the data and the method is a qualitative research using a meta-synthesis approach that explores new issues and metaphors by combining different literatures. Therefore, the data obtained from the systematic review of related studies in the last two decades in crisis management with a community-based approach, totally 106 sources, were selected for analysis and the research conceptual framework was designed with 3 dimensions, 11 components, and 54 indicators. The final indices were prioritized using Shannon Entropy Method. The results showed the indices of the role of people, participation of NGOs, public education, empathy, cooperation and intimacy, mass media in education, reflection of real needs of the people by the mass media during the crisis, employment of the local people in the reconstruction process, the role of mass media after the crisis, raising public awareness, encouraging people participation, honesty and transparency of the media, commitment, and social network are the most important factors respectively. Therefore, developing a spirit of cooperation and motivating participation among the people is one of the best ways to reduce vulnerability to natural disasters.

    Keywords: crisis management, community-based, Meta-Synthesis Approach
  • Mehdi Golverdi *, Sara Hosseinpour Chaijani, Fateme Rastegari Kolachaei Pages 103-131

    One of the stages of the public policy-making process is the implementation stage, in which policy is implemented in practice. Numerous researches in different types in this field in Iran have been conductedee, but there is no general understanding of what functions these researches have focused on, what is their methodology, and what is the gap of these studies. Therefore, the purpose of this study is to answer these questions. For this purpose, 98 research articles indexed in three valid Iranian databases were reviewed using scoping review methodology. Findings showed that the highest number of articles has been published in the last 5 years. Also, the largest number of articles, i.e. 22 was done in the field of economic policies. Policies such as cyber had a very small share, totally 2 articles. In addition, a significant number of articles have been conducted with the aim of designing an implementation model (26 articles) and barriers to policy implementation (23 articles). The majority of studies have been conducted at the national level (71%) and international perspective and comparative approaches have not received much attention. Also, most of the research was employed qualitative methodology (40 articles) and review methodologies had a small share (13 articles). Finally, based on the existing gaps, suggestions for future research are proposed. As the results, the findings indicate that there are several gaps including, theoretical, like combining cognitive and behavioral sciences with implementation, methodological, such as systematic reviews and critical methodology, and subject area gaps, like cyber policy, in the reviewed articles.

    Keywords: Public Policy, Implementation Studies, Public Policy Implementation, Scoping Review
  • Abbas Abbaspour *, Abbas Nargesian, Ziyad Dehghan Pages 133-157
    Executive coaching, as a one of the new ways of developing and fostering managers, basically focuses on behavior change, self-awareness, learning, and ultimately job excellence. Although this new approach has achieved increasing acceptance worldwide, its potential has not been fully achieved as expected by leading organizations. Especially, Iranian organizations have shown no interest in executive coaching and consequently there is no evidence on this topic in Iranian organizations. Accordingly, this paper, using qualitative research design, semi-structured interviewing with 18 experts, and applying thematic analysis method in MAXQDA software, explores the dimensions and factors of executive coaching in National Iranian Gas Company (NIGC). The research findings show that 21 factors of executive coaching can be conceptualized and categorized in five dimensions: manager characteristics, coach characteristics, organizational characteristics, relationship quality, and coaching practices. Also, the Implications of the research for managers, coaches and organizations are presented at the end.
    Keywords: developing managers, executive coaching, Success Factors, National Iranian Gas Company
  • Asma Baluchi, MohammadReza Behboudi *, Mohsen Torabi Pages 159-189

    Various economic, social, and environmental crises, as well as the new phenomenon of the rapid spread of the deadly disease, Coronavirus, in the world have increased the need to pay attention to smart cities. The purpose of this study is to identify the dimensions and components of the smart city based on the assumptions of new public service and to explain the current state of operationalizing the smart city, and its obstacles in Bandar Abbas. This research is applied and conducted using a mixed-method research methodology in two qualitative and quantitative stages. In the first stage, employing the content analysis methodology, a model for smart city in Bandar Abbas Municipality was designed according to the theory of new public service. In the second stage, using SPSS software for analyzing the questionnaires distributed, the smart status of Bandar Abbas was evaluated. The findings of the qualitative stage show that the realization of a smart city requires the creation of ICT infrastructure, participation of human and social capital, integrated urban management as well as urban management based on the assumptions of the New Public Service. Analysis of data at the quantitative stage indicates that the city of Bandar Abbas is in an unfavorable situation in all technical, human, and institutional aspects of a smart city. Moreover, the lack of human and institutional infrastructures, above the other factors, creates obstacles and limitation in the path of smartening the city of Bandar Abbas.

    Keywords: Smart city, New Public Services (NPM), technical factors, Human factors, Institutional, Managerial Factors
  • Esmaeil Kholafazadeh Astmal, Gholamreza Memarzadeh Tehran *, Nader Bohlooli, Yousef Beigzadeh Pages 191-219
    The purpose of this study is to investigate the effect of administrative systems on the process of political development in Iran and Asian countries i.e. Iran, Turkey, and South Korea. The common feature of these countries was authoritarian modernization. In the process of political development, various factors play role; Including administrative systems that are based on political systems. An efficient administrative bureaucracy facilitates the ability and capacity of governments to step on the path of development. In this research, descriptive-survey methodology and comparative studies were used. The data collection tool was a questionnaire and the sample size was 30 people. Its validity was confirmed by experts and Cronbach's alpha test was used to confirm its reliability. Data analysis was performed using structural equation modeling and Smart PLS software. The research findings showed that countries can develop based on the ability to turn the capabilities of their administrative systems into political capacities. Countries could be able to develop that can increase the stability, participation and accountability of their political system and build an efficient, powerful and legitimate administrative system. The results showed that South Korea is in a better position than other Asian countries in the study.
    Keywords: Asian countries, Political Systems, Administrative Systems, Political Development, Islamic Republic of Iran