فهرست مطالب

مدیریت برند - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1400)

مجله مدیریت برند
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/23
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد نورانی کوتنایی، حسین رضایی دولت آبادی*، مجید محمدشفیعی صفحات 15-44

    هدف این پژوهش تدوین مدل رقابت پذیری برند خرده فروشی از طریق الگوی محرک - ارگانیسم- پاسخ و ویژگی های برند خرده فروشی است. ازآنجاکه خرده فروش ها نقش چندانی در تولید، بسته بندی و قیمت گذاری محصولات ندارند، استفاده از الگوی محرک های محیطی می تواند مزیت رقابتی منحصربه فردی را برای خرده فروش ها فراهم نماید و نقش مهمی در ایجاد رقابت پذیری برند خرده فروشی برای خرده فروش ها به همراه دارد. این پژوهش با بهره گیری از رویکرد کیفی و با استفاده ازنظرات خبرگان صنعت خرده فروشی، به دنبال تدوین و طراحی الگوی رقابت پذیری برند خرده فروشی از طریق الگوی محرک های محیطی است. جامعه آماری این پژوهش، خبرگان، اساتید و مدیران ارشد خرده فروش ها بودند. از نمونه گیری هدفمند برای شناسایی خبرگان استفاده گردید و با 10 خبره مصاحبه به عمل آمد. از کدگذاری باز 65 مفهوم اولیه استخراج شد که از این مفاهیم 21 گزاره مقوله ای و 6 مقوله اصلی از طریق کدگذاری انتخابی حاصل گردید. این پژوهش با استفاده از روش کیفی به تدوین چارچوبی برای رقابت پذیری برند خرده فروشی انجامید. نتایج نشان داد جهت دستیابی به رقابت پذیری برند خرده فروشی، خرده فروش ها می توانند با مدیریت صحیح محرک های محیط بیرونی و درونی شرایط لازم را برای ایجاد برند خرده فروشی از طریق ابعاد رضایت خرید، عشق به برند و ارزش برند درک شده برند فراهم نمایند که پیامد آن رقابت پذیر بودن برند خرده فروشی است

    کلیدواژگان: رقابت پذیری برند خرده فروشی، ارزش درک شده برند، محرک های محیطی، عشق به برند
  • محمد زاهدی پور، اصغر مشبکی اصفهانی*، بهناز خدایاری، فریدون رهنمای رودپشتی صفحات 45-84

    مقاله با رویکردی جامع، روش پژوهش کیفی برگرفته از نظریه استراوس و کوربین (1990) به ارایه مدل وفاداری مشتریان سازمان تامین اجتماعی پرداخته است. حجم نمونه مصاحبه از خبرگان در چارچوب اشباع نظری نهایی گردید و از نظریه داده بنیاد مشتمل بر کدگذاری باز، محوری و انتخابی و الگوی مبنایی نظریه جهت تدوین مدل مستخرج از مقاله استفاده شده است. یافته ها منجر به شناسایی شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر و ابعاد ارزشیابی در تحلیل رفتار مشتریان مبتنی بر ارایه مدل وفاداری مشتریان تامین اجتماعی شد. نتایج پژوهش نشان داد عوامل علی موثر در وفاداری مشتریان شامل: استراتژی خدمات، شناسایی نیازها و انتظارات، ویژگی های فردی و رفتاری کارکنان، گزینش افراد مبتنی بر شایسته سالاری، تمایلات درونی مشتریان، آشنایی و تسلط پرسنل بر قوانین و مقررات سازمان، هویت برند، تعهد و رضایت مشتری است. همچنین عوامل راهبردی موثر بر وفاداری مشتریان شامل بازاریابی و ابزارهای تبلیغاتی، اجرای برنامه های استراتژیک، پاسخگویی و ابزارهای مدیریتی است. پیامدهای موثر بر وفاداری مشتریان شامل توسعه روابط بلندمدت با مشتری، کاهش هزینه ها، پیش بینی و برنامه ریزی و موفقیت درازمدت و کاهش ریسک می باشد.

    کلیدواژگان: مشتریان، وفاداری مشتریان، سازمان تامین اجتماعی، روش نظریه داده بنیاد
  • ابوالفضل شاه آبادی*، علی مرادی، سید محمود حسینی منزه صفحات 85-114

    بررسی عوامل موثر بر ارزش برند ملی از اهمیت بالایی در مباحث اقتصادی و بازرگانی بین الملل برخوردار است. در این راستا، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر نهاد ریسک شامل ریسک های سیاسی، اقتصادی و مالی بر ارزش برند ملی دو گروه از کشورهای منتخب درحال توسعه اسلامی و توسعه یافته و نوظهور طی دوره 2018-2011 پرداخته و به منظور دستیابی به این هدف، مدل پژوهش با استفاده از رهیافت داده های تابلویی و به روش گشتاورهای تعمیم یافته به تفکیک دو گروه از کشورهای یادشده برآورد گردیده که نتایج نشان داد، ریسک های سیاسی، اقتصادی و مالی بر ارزش برند ملی هر دو گروه از کشورهای منتخب درحال توسعه اسلامی و توسعه یافته و نوظهور تاثیر منفی و معنی داری دارد. البته، ضریب تخمینی این متغیرها در کشورهای درحال توسعه اسلامی بزرگ تر از کشورهای توسعه یافته و نوظهور بزرگ تر است. همچنین، تاثیر متغیرهای کنترلی تاریخ و طبیعت، جهانی شدن و نوآوری بر ارزش برند ملی هر دو گروه از کشورهای منتخب مثبت و معنی دار است.

    کلیدواژگان: برند ملی، ریسک سیاسی، ریسک اقتصادی، ریسک مالی
  • حسن رنگریز*، فرحناز علی دوست، معصومه زیب ارزانی صفحات 115-146

    هوش کسب‏ و کار به عنوان یک مزیت رقابتی، داده ‏ها و اطلاعات سازمان را یکپارچه کرده و امکان کنترل و ره‏یابی فرآیندهای کلیدی سازمان را برای مدیران فراهم می‏کند و مبنایی برای اخذ تصمیمات اثربخش می‏باشد. علی رغم حیاتی بودن هوش کسب‏وکار، استفاده از قابلیت‏ های هوش کسب‏ و کار در سازمان‏های دولتی و خصوصی ایران در مقایسه با سایر کشورها در سطح پایینی قرار دارد و تنها برخی از نهادها از وجود این فناوری بهره می‏گیرند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر دارایی ‏ها و قابلیت‏ های هوش کسب ‏و کار بر خلق ارزش کسب‏ و کار در شرکت‏های دانش ‏بنیان انجام پذیرفته است. جامعه آماری شامل 162 نفر از کارشناسان و خبرگان شرکت‏ نرم ‏افزاری دانش ‏بنیان شهر تهران بوده است. 23 نمونه‎گیری به صورت تصادفی بوده و بین کارکنان، کارشناسان و خبرگان شرکت‎های نرم ‏افزاری دانش‎بنیان شهر تهران پرسش نامه شامل 41 گویه توزیع شده است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش پژوهش توصیفی-پیمایشی به شمار می‏رود. تجزیه ‏و تحلیل داده ‏ها با نرم ‏افزار آماری SPSS 20 و با روش رگرسیون خطی، رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی صورت گرفته است. بر اساس یافته‏ های به دست آمده از پرسش نامه، قابلیت‏ های هوش کسب‏ و کار مهم ترین عامل تاثیرگذار بر خلق ارزش کسب‏ و کار است و دارایی‏ های هوش کسب‏ و کار در رتبه دوم قرار دارد.

    کلیدواژگان: هوش کسب، دارایی، قابلیت، های هوش کسب وکار، شرکت های دانش، بنیان
  • سارا حمیدی، کریم حمدی*، محمدحسن بهزادی صفحات 147-198

    ایمنی محصولات غذایی قرن هاست که در فهرست موضوعات داغ باقی مانده است، درنتیجه هدف اصلی این مقاله نیز، شناسایی بحران برند ناشی از رسوایی امنیت غذایی با رویکرد پدیدارشناسی می باشد. برای این منظور از پارادایم تفسیری، رویکرد کیفی و استراتژی پدیدارشناسی استفاده شده است. داده ها با مقایسه دو جامعه خبرگان و مدیران عملیاتی شرکت های صنایع غذایی به دست آمده است. به منظور دسترسی به خبرگان حوزه بازاریابی- برند و مدیران عملیاتی، از روش نمونه گیری گلوله برفی و تاکتیک تحلیل محتوای پنهان برای تجزیه وتحلیل مصاحبه های عمیق استفاده شده است و از نرم افزار مکس کیودا پرو 2020 برای کدگذاری استفاده شده است. یافته ها و نتایج پژوهش ها نشان می دهد بحران برند توسط سه بعد شدت بحران، نگرش ضد مصرف و شدت احساسات منفی مصرف کننده ایجاد می گردد که این سه بعد با توجه به ماهیت سیال و در هم تنیدگی، سطوح متفاوتی از بحران برند را شکل می دهند: برند گریزی، عدم علاقه به برند، رد هژمونی برند، مخالفت با برند و برند ستیزی.

    کلیدواژگان: بحران برند، برند گریزی، عدم علاقه به برند، رد هژمونی برند، برند ستیزی
  • حسین رحیمی کلور*، عادله دهقانی قهنویه صفحات 199-230

    هدف این مقاله، تبیین اثر ادراک مصرف کننده از برند اخلاقی و کیفیت ارتباطات در شرایط کرونایی در رابطه با حمایت اجتماعی و هم آفرینی ارزش برند با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر نوع دوستی است. این مطالعه از نظر هدف کاربردی، از نظر روش توصیفی- پیمایشی و از نظر گردآوری داده ها، کتابخانه ای و میدانی می باشد. جامعه، مصرف کنندگان الکترونیکی است که با استفاده از فرمول کوکران، 194 نفری انتخاب شد. از پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. روایی محتوا و روایی سازه سنجش و بررسی شده و پایایی از طریق محاسبه ضرایب بارهای عاملی آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی به دست آمده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری و از نرم افزار Spss25 و Smart Pls2.0 استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که حمایت احساسی و اطلاعاتی بر ادراک مصرف کننده از برند اخلاقی تاثیر دارند و ادراک مصرف کننده از برند اخلاقی بر کیفیت ارتباطات تاثیری مثبت و معنادار دارد. کیفیت ارتباطات بر نیت هم آفرینی ارزش برند تاثیری مثبت و معنادار دارد. نوع دوستی قادر است اثرگذاری حمایت احساسی بر ادراک مصرف کننده از برند اخلاقی را تعدیل کند. شرکت ها با رعایت معیارهای اخلاقی و بهبود کیفیت ارتباطات با مشتریان و می تواند باعث هم آفرینی ارزش برند شوند. خرده فروشان باید به حمایت های اجتماعی در دوران کرونایی و جنبه های اخلاقی برندشان توجه بیشتری کنند، زیرا بر کیفیت ارتباطات و هم آفرینی ارزش برند موثر می باشد.

    کلیدواژگان: ادراک مصرف کننده از برند اخلاقی، کیفیت ارتباطات در کرونا، حمایت اجتماعی، هم آفرینی ارزش برند، نوع دوستی
|
  • Mohammad Noorani Kootenaee, Hossein Rezaei Dolatabadi *, Majid Mohammad Shafiee Pages 15-44

    The purpose of this study is to develop a model of retailer brand competitiveness through the stimulus-organism-response model and characteristics of the retailer brand. Because retailers do not have a significant role in the production, packaging and pricing of products, the use of environmental stimulus pattern can provide a unique competitive advantage for retailers and play an important role in creating retailer brand competitiveness for retailers. This research uses a qualitative approach, by using the opinions of retail industry experts, seeks to design a model of retailer brand competitiveness through the model of environmental stimulus. The statistical population of this study was experts, professors and senior managers of retail stores. Purposeful sampling was used to identify experts and 10 experts were interviewed. 65 basic concepts were extracted from open coding, of which 21 categorical propositions and 6 main categories were obtained through selective coding. This research led to a framework for retailer brand competitiveness by using a qualitative method. The results showed that in order to achieve retailer brand competitiveness, retailers can provide the necessary conditions for creating a retailer brand through the dimensions of purchase satisfaction, brand love and perceived brand value by properly managing external and internal environmental stimuli, which its result is a competitive retaierl brand.

    Keywords: Retailer Brand Competitiveness, Perceived Brand Value, Environmental Stimuli, Brand Love
  • Mohammad Zahedipour, Asghar Moshabaki *, Behnaz Khodayari, Fereydoun Rahnamae Rudposhti Pages 45-84

    The present article with a comprehensive approach and qualitative research method based on the theory of Strauss and Corbin (1990) presents the model of customer loyalty of the Social Security Organization. The theory led to the identification of causal, contextual, intervening and evaluation dimensions in the analysis of customer behavior based on the presentation of the model of customer loyalty of social security organization. The results showed that the effective causal factors on Customer loyalty include: service strategy, identifying needs and expectations, personal and behavioral characteristics of employees, selecting people based on merit, customers' inner desires, familiarity and mastery of personnel with the rules and regulations of the organization, brand identity, commitment and customer satisfaction. Strategic factors affecting customer loyalty include marketing and advertising tools, implementation of strategic plans, accountability and management tools. Implications for customer loyalty include developing long-term customer relationships, reducing costs, anticipating and planning, long-term success and risk reduction.

    Keywords: Customers, Customer loyalty, Social Security Organization, Data Foundation Theory Method
  • Abolfazl Shahabadi *, Ali Moradi, Seyed Mahmoud Hossini Monazah Pages 85-114

    The national brand refers to an overview of the multiple, interconnected, political, economic, historical and cultural dimensions of a country whose improvement is in attracting foreign capital, export growth, international standing, attracting foreign tourists and boosting the self-confidence of its people. Therefore, it is important to examine the factors affecting it in the international economy and marketing. In this regard, the present study attempted to investigate the impact of risk institution including political, economic and financial risks on national brand in two groups of selected developing and developed countries during the period of 2011-2018. In order to achieve this goal, the research model was estimated using panel data approach and generalized moment method in two groups of countries. The results showed that the impact of political, economic and financial risks on national brand in both groups of developing and developed countries is negative and significant. Albeit, the estimated coefficient of these variables is larger in developing countries and the impact of the control variables of history and nature, globalization and innovation on the national brand of both groups of countries is positive and significant.

    Keywords: National brand, Political Risk, Economic Risk, Financial risk
  • Hassan Rangriz *, Farahnaz Alidoust, Masoumeh Zibarzani Pages 115-146

    Business intelligence as a competitive advantage integrates the organization's data and information and allows managers to control and navigate key organizational processes and is a basis for effective decision making. Despite the vitality of business intelligence, the use of business intelligence capabilities in public and private organizations in Iran is at a low level compared to other countries and only some institutions benefit from the existence of this technology. This study aims to investigate the effect of assets and capabilities of business intelligence on creating business value in knowledge-based companies. The statistical population included 162 experts and experts of Knowledge-based software Companies in Tehran. 23 sample companies were selected randomly and a questionnaire with 41 items was distributed among employees, experts and experts of knowledge-based software companies in Tehran. The method of this research is descriptive-survey. Data were analyzed using SPSS 20 statistical software using linear

    Keywords: Business Intelligence, Business Intelligence Assets, Business Intelligence Capabilities, Knowledge Based Enterprise
  • Sara Hamidi, Karim Hamdi *, Mohammadhassan Behzadi Pages 147-198

    Food safety has been a hot topic for centuries (Odeyemi et al, 2019). As a result, the main purpose of this article is to identify the brand crisis caused by food safety scandal with a phenomenological approach. For this purpose, interpretive paradigm, qualitative approach, and Phenomenological strategy were used. The data were obtained by comparing two communities of experts and operational managers of food industry companies. In order to reach the experts in the field of marketing - brand and operational managers, the snowball sampling method was chosen and the tactic of hidden content analysis was used to analyze in-depth interviews. MAXQDA 2020 software was used for coding. Findings and results show that the phenomenon of brand crisis is caused by three dimensions of crisis severity, anti-consumption attitude and the severity of the negative consumer feelings, which these three dimensions are fluid and intertwined. They form different levels of brand crisis: brand avoidance, brand dislike, rejection of brand hegemony, opposition to the brand and brand hate.

    Keywords: Brand Crisis, Brand Avoidance, brand dislike, rejection of brand hegemony, Brand Hate
  • Hossein Rahimi Clever *, Adeleh Dehghani Ghahnavieh Pages 199-230

    The purpose of this article is to explain the effect of consumer perception of ethical brand and the quality of communications in corona conditions in relation to social support and the intention to co-create brand value by considering the moderating role of altruism. This study is applied in terms of purpose, descriptive-survey method in terms of method and library and field in terms of data collection. The community consisted of electronic consumer. 194 people selected using the Cochran's formula. Questionnaire was used to collect information. Content validity and construct validity were assessed and reliability was obtained by calculating Cronbach's alpha factor load coefficients and combined reliability. Structural factor equation modeling and Spss25 and Smart Pls2.0 software were used to analyze the data. The results show that emotional and informational support have an effect on consumer perception of ethical brand and consumer perception of ethical brand has a positive and significant effect on communication quality. The quality of communication has a positive and significant effect on the intention to co-create brand value. Altruism can moderate the effect of emotional support on consumer perception of an ethical brand. Companies can create brand value by observing ethical standards and improving the quality of customer relationships. Retailers need to pay more attention to corporate social support and the ethical aspects of their brand, as it affects the quality of communication and the co-creation of brand value.

    Keywords: Consumer perception of ethical brand, communication quality in corona, social support, co-creation of brand value, altruism