فهرست مطالب

سالمندشناسی - سال ششم شماره 4 (پیاپی 23، زمستان 1400)

نشریه سالمندشناسی
سال ششم شماره 4 (پیاپی 23، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه اخلاقی دادگر، الهه آزادیان*، مهدی مجلسی صفحات 1-14
    مقدمه

    در سال های اخیر تاثیر تمرینات شناختی بر بهبود پارامترهای گام برداری توسط برخی محققین مورد بررسی قرار گرفته است، اما اثرات این تمرینات بر هماهنگی بین مفاصل پایین تنه کمتر مورد توجه بوده است. لذا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرین تکلیف دوگانه حرکتی-شناختی بر هماهنگی درون مفصلی حین گام برداری در سالمندان دارای ضعف تعادلی می باشد.

    روش کار

    تعداد 30 سالمند با میانگین سنی 8/73 سال در این مطالعه شرکت کردند. نمره آزمون تعادل عملکردی سالمندان (برگ) در این افراد از 52 پایین تر، و نمره آزمون خلاصه معاینه روانی نیز  MMSE از 23 بالاتر بود. این افراد به صورت هدفمند به دو گروه تقسیم شدند، گروه تجربی پس از پیش آزمون در 24 جلسه تمرینی شرکت کردند و گروه کنترل به فعالیت های روزمره معمولی اشتغال داشتند. برای بررسی هماهنگی درون مفصلی شرکت کنندگان می بایست در یک مسیر 12 متری راه می رفتند و  هماهنگی بین مفاصل آنها در سطح ساجیتال و در چهار مرحله گام برداری توسط تکنیک برنامه نویسی بردار ثبت گردید. اطلاعات بدست آمده توسط آزمون آماری آنالیز واریانس ویژه داده های تکراری و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان دادند، بعد از تمرین مقدار زاویه کاپلینگ در اکثر مراحل گام برداری کاهش یافته است. بیشترین تاثیر تمرین دوگانه در گروه تجربی در مراحل بارگذاری و بلند شدن پنجه از زمین می باشد (05/0>p). برخی ویژگی های زمانی گام برداری مانند سرعت راه رفتن نیز با تمرین تکلیف دوگانه بهبود معنی داری یافته بود (05/0>p). 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج می توان بیان کرد تمرین تکلیف دوگانه شناختی-حرکتی موجب بهبود ویژگی های هماهنگی در بین مفاصل پایین تنه گردیده بود. این تغییر در هماهنگی همراه با بهبود برخی پارامترهای زمانی نشانه افزایش تعادل و کنترل قامت بهتر در سالمندان دارای ضعف تعادلی بود.

    کلیدواژگان: هماهنگی بین مفصلی، گام برداری، تمرین تکلیف دوگانه حرکتی-شناختی، زاویه کاپلینگ
  • نسرین ولی عینی، حسین پورچراغی، شهزاد پاشایی پور* صفحات 14-27
    مقدمه

    سقوط یکی از مشکلات شایع و جدی در سالمندان بوده که پیامدهای تهدید کننده ای برای سالمندان به دنبال دارد. بنابراین یافتن کارآمدترین مداخلات پرستاری جهت حفظ سلامتی و ایمنی این گروه سنی بسیار ضروری است، لذا این مطالعه با هدف بررسی مداخلات پرستاری انجام شده در زمینه سقوط در سالمندان انجام شده است.

    روش

    با بررسی در بانک اطلاعاتیSID ، IranDoc ، Google scholar ، PubMed ، Medline ،Scopus ، Cochrane Library،Science Direct  و با استفاده از کلیدواژه های "سالمند/سالمندان"،"پیشگیری"، "مداخله" و "سقوط"؛ تمامی مقالاتی که به بررسی مداخلات انجام شده در زمینه سقوط پرداخته بودند، وارد مطالعه شدند. جستجوی الکترونیکی درمحدوده زمانی 2015 - 2021 انجام گردید. از 72 مطالعه ای که مورد بررسی و غربالگری قرار گرفت، تعداد 20 مطالعه بر اساس معیارهای ورود و خروج جهت استخراج داده ها ارزیابی و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج بررسی 20 مطالعه انتخاب شده نشان داد؛ سقوط یکی از مهمترین عوامل آسیب زا به سالمندان بوده که تاثیرات نامطلوبی بر وضعیت سلامت آن ها می گذارد. بر طبق یافته ها، ایمن سازی محیط، انجام معاینات دوره ای، آموزش رفتارهای ایمن و خودمراقبتی به سالمندان ، تعدیل داروهای مصرفی و انجام فعالیت های ورزشی بعنوان موثرترین گام ها جهت کاهش و تعدیل میزان خطر سقوط در سالمندان می باشند.

    نتیجه گیری

    سالمندی دوره ایست که غالبا با محدودیت های جسمی همراه بوده و افراد را در معرض خطر سقوط قرار می دهد. یافتن مداخلات موثر در زمینه پیشگیری و کاهش این خطر در سالمندان بسیار مهم بوده و بایستی همواره مورد توجه قرار گیرد تا از آسیب های ناشی از این پدیده جلوگیری شده و زندگی پویا و با کیفیتی برای سالمندان فراهم آید.

    کلیدواژگان: سالمندی، پیشگیری، سقوط، مطالعه مروری
  • زهرا رئیسی*، محمد یساولی صفحات 28-41
    مقدمه

     فعالیت بدنی می تواند موجب کاهش سرعت روند تخریبی بدن در سالمندی شود. هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرینات اوتاگو نظارت شده در خانه بر تعادل، کیفیت زندگی و ترس از افتادن سالمندان بود.

    روش کار

     26 سالمند بالای 60 سال شهر اراک بطور داوطلبانه در این مطالعه نیمه تجربی شرکت و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل (هر گروه شامل 9 زن و 4 مرد) تقسیم شدند. گروه تجربی، تمرینات اوتاگو را به مدت 8 هفته 3 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه انجام دادند. گروه کنترل در این مدت روال عادی زندگی خود را داشتند. تعادل ایستا و پویا، ترس از سقوط و کیفیت زندگی به ترتیب با استفاده از تست های تعادل چهار مرحله ای و زمان برخاستن و رفتن، پرسشنامه ی مقیاس کارآمدی افتادن و پرسشنامه ی کیفیت زندگی ارزیابی شد. آنالیز آماری با استفاده از آزمون آنالیز کوواریانس و نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گردید (05/0<P).

    یافته ها

     نتایج آنالیز آماری پس  از مداخله تمرینی حاکی از بهبود معنی دار تعادل ایستا (100/0<P)، تعادل پویا (100/0<P)، کیفیت زندگی (100/0<P) و ترس از افتادن (100/0<P) در گروه اوتاگو نسبت به کنترل بود.

    نتیجه گیری

     با توجه به محدودیت های سالمندان برای انجام فعالیت بدنی در محیط های خارج از خانه بویژه در شرایط پندمیک بیماری کووید-19 و اثرات مثبت اجرای تمرینات اوتاگو بصورت نظارت شده در خانه در مطالعه حاضر، استفاده از این روش تمرینی در راستای افزایش کیفیت زندگی و تعادل و کاهش ترس از افتادن سالمندان پیشنهاد می شود

    کلیدواژگان: سالمندی، تعادل ایستا، تعادل پویا، کیفیت زندگی
  • سعید مهری*، محمدعلی حسینی، مسعود فلاحی خشکناب، فرحناز محمدی شاه بلاغی، سعید اکبری صفحات 42-53
    مقدمه

    سالمندی و تبعیض سنی به طور قابل توجهی می تواند بر مراقبت های بهداشتی تاثیر بگذارد. متخصصان پزشکی باید مراقبت های بهداشتی را به تمامی بیماران به طور یکسان ارایه دهند. و بیماران نباید تحت هیچ شرایطی بر اساس جنسیت، ملیت، هویت جنسی یا سن مورد تبعیض قرار گیرند. پژوهش حاضر با هدف طراحی و روانسنجی ابزار تبعیض سنی خود هدایت شده و دیگر هدایت شده در محیط های مراقبتی انجام پذیرفت.

    روش کار

    این پژوهش از نوع ترکیبی اکتشافی متوالی بین سال های 1396 تا 1398 انجام شد. مرحله کیفی با استفاده از تحلیل محتوی هدایت شده انجام شد. در این مرحله 20 نفر از مراقبین بیمارستانی به روش نمونه گیری هدفمند وارد پژوهش شدند، جمع آوری داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته صورت گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از رویکرد هسیه و شانون انجام شد. در بخش کمی روانسنجی ابزار با استفاده از روایی صوری و محتوی، روایی سازه و پایایی به روش همسانی درونی و ثبات انجام گرفت.

    یافته ها

    از تحلیل داده های بخش کیفی 95 گویه حاصل شد. پس از محاسبه شاخص امتیاز تاثیر آیتم 23 گویه حذف شدند. در بررسی نسبت روایی محتوی و شاخص روایی محتوی 27 گویه و در تحلیل اولیه به روش لوپ دو گویه ادغام شدند. نتیجه تحلیل عاملی اکتشافی دو عامل" تبعیض خود هدایت شونده" و " تبعیض دیگر هدایت شونده" بود. که در مجموع واریانس 373/41 را تعیین کردند. مقیاس نهایی پس از طی مراحل روانسنجی دارای نسبت روایی محتوی 62/0، ضریب آلفای کرونباخ 90/0 و همبستگی درون خوشه ای 98/0 بود.

    نتیجه گیری

    تحلیل داده های پژوهش نشان داد که مقیاس طراحی شده از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار می باشد. بنابراین این مقیاس می تواند برای سنجش تبعیض سنی در محیط های مراقبتی مورد استفاده قرار گرفته و به توسعه دانش در ارتباط با این پدیده بیانجامد.

    کلیدواژگان: تبعیض سنی، سالمند، ترکیبی اکتشافی متوالی، تحلیل محتوی هدایت شده، ابزار، روان سنجی
  • ملیحه صبور*، سارا صیدی پور، یدالله ابوالفتحی ممتاز صفحات 54-64
    مقدمه

    تجویز دارو برای سالمندان یک مساله بهداشتی با اهمیت است و تجویز نامناسب دارو با عوارض جانبی همراه است و نیاز به مراقبت بیشتری دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تعیین میزان تجویز داروهای بالقوه نامناسب در سالمندان بستری شده در بیمارستان های آموزشی شهرستان ایلام بوده است.

     روش کار

    پژوهش حاضر به روش توصیفی مقطعی، در سال 1399 بر روی سالمندان بستری شده در بیمارستان های آموزشی شهرستان ایلام که به روش نمونه گیری تصادفی -متنظم- (سیستماتیک) انتخاب شده بودند، انجام شد. بیماران 60 سال و بالاتر که پرونده پزشکی آن ها در خصوص اطلاعات دارویی کامل بود وارد مطالعه شدند، به منظور بررسی تجویز داروهای بالقوه نامناسب از معیار Beers2019 استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS  نسخه 22 و از آمارهای توصیفی و استنباطی استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین سنی سالمندان 45/8 ± 29/71 سال بود. میزان تجویز داروهای بالقوه نامناسب در جمعیت مورد مطالعه 7/40 درصد بود. داروهای ضد درد با میزان (7/26 درصد) شایع ترین گروه های دارویی بالقوه نامناسب را به خود اختصاص داده اند. آسپرین با میزان (1/11 درصد) و کتورولاک با (8/10 درصد) شایع ترین داروهای بالقوه نامناسب را به خود اختصاص داده اند. رابطه آماری معنی داری بین نوع بیمه سالمند با تجویز داروهای بالقوه نامناسب وجود داشت.

    نتیجه گیری

    میزان تجویز داروهای بالقوه نامناسب در جمعیت مورد مطالعه 7/40 درصد بود. تجویز داروهای بالقوه نامناسب در سالمندان زن بیشتر از مردان است. نتایج این مطالعه نشان میدهد که نیاز به تدوین و عملیاتی نمودن دستورالعملهای علمی استفاده از داروها، ارتقای معیارهای استفاده از آنها و بهبود آگاهی پزشکان وجود دارد، نظارتهای وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی نیز می تواند نقش مهمی در اصلاح وضع موجود ایفا نماید. سابقه کار پزشکان و رابطه آن ها با تجویز داروهای بالقوه نامناسب به دلیل نبود اطلاعات درست، کامل و جامع بررسی نشد.

    کلیدواژگان: داروهای نامناسب، سالمندان، معیارBeers
  • رضا زارع، محمد صفری*، فاطمه مسعودی صفحات 65-79
    مقدمه

    به دنبال افزایش سرعت پیر شدن جمعیت در ایران، کیفیت زندگی سالمندان نیازمند نیز در کانون توجه دولت و نهادهای حمایتی قرار گرفته است؛ لذا هدف از این پژوهش طراحی الگوی ارتقای کیفیت زندگی سالمندان فقیر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی «ره» در استان فارس می باشد.

    روش کار

    این پژوهش دارای رویکرد استقرایی از نوع کیفی و دارای جهت گیری کاربردی است که به روش تحلیل مضمون انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را اساتید دانشگاه در رشته های علوم اجتماعی و جامعه شناسی و همچنین مدیران و مددکاران اجتماعی فعال در حوزه سالمندی شاغل در کمیته امداد امام خمینی استان فارس تشکیل می دهند. نمونه آماری تحقیق به روش هدفمند و تا مرحله اشباع نظری به تعداد 18 نفر انتخاب شدند. داده های تحلیلی از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با سوالات باز جمع آوری شد.

    یافته ها

    تحلیل داده ها نشان می دهد که «حفظ سلامت جسمی و تامین بهداشت ذهن و روان»، «مهارت آموزی و اشتغال»، «تامین معیشت و نیازهای زیستی»، «منطبق سازی اماکن و فضاهای فیزیکی محیط زندگی»، «حفظ تعادل فرهنگی بین نسلی»، «فراهم سازی و برنامه ریزی برای اوقات فراغت»، «تامین حمایت های عاطفی و ارتباطات اجتماعی»، مهمترین مضامین فراگیر جهت ارتقای کیفیت زندگی سالمندان فقیر هستند.

    نتیجه گیری

    فقرای سالمند با مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی متعددی مواجه اند و کیفیت زندگی آنان تاثیر زیادی بر سلامت عمومی و نیز وضعیت اقتصادی- اجتماعی جامعه دارد. لذا درک دقیق مسئله فقر در پیری و گفتمان در خصوص آن از مهم ترین مسایل هر کشوری به شمار می رود. ارایه دهندگان خدمات بهزیستی و حمایتی در حوزه فقر و سالمندی می توانند با استفاده از نتایج این مطالعه در فعالیت های خود زمینه ارتقای کیفیت زندگی فردی و اجتماعی و نیز بهزیستی جسمی و روانی سالمندان نیازمند و خانواده های آنان را فراهم کنند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی سالمندان، سالمندان فقیر، نهادهای حمایتی، کمیته امداد امام خمینی «ره»
  • زهرا نورالهی، صادق عبدالهی*، معصومه سپهری راد صفحات 80-88
    مقدمه

    سالمندی، از دوره های حساس زندگی انسان است که همراه با این رویداد ، روند تدریجی تخریب و تضعیف اعضای مختلف بدن تسریع رو میشود. حدود نیمی از افراد سالمند بالای 60 سال، مبتلا به سندروم متابولیک هستند. از این رو هدف تحقیق حاضر بررسی اثر تمرین مقاومتی با وزن بدن بر نشانگران التهابی در زنان سالمند مبتلا به سندرم متابولیک بود.

    روش کار

    در یک مطالعه نیمه تجربی 18 زن سالمند دارای سندرم متابولیک بطور تصادفی در دو گروه تمرین مقاومتی با وزن بدن(9n=) و کنترل (9n=) تقسیم شدند. برنامه تمرینی مقاومتی با وزن بدن شامل 12حرکت بود و به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه اجرا شد. برای بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها از آزمون کلموگروف-اسمیرنف و برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون تی همبسته استفاده شد. محاسبات در سطح معنی داری (05/0p <) انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 8 هفته تمرین مقاومتی با وزن بدن موجب کاهش معنی دار سطوح سرمی CRP (009/0p <) در مقایسه با مقادیر پیش آزمون در زنان سالمند دارای سندرم متابولک شد. همچنین نتایج نشان در گروه تمرین مقاومتی با وزن بدن TNF_α (0001/0p <) بعد از 8 هفته تمرین مقاومتی با کاهش معناداری همراه بود. در آزمودنیهای گروه کنترل در هیچ کدام از شاخصها تفاوت معناداری یافت نشد.

    نتیجه‌گیری

    تمرین مقاومتی موجب کاهش عوامل التهابی در زنان سالمند مبتلا به سندرم متابولیک میشود. احتمالا این نوع از تمرین با کاهش التهاب ناشی از سندرم متابولیک، ضمن بهبود این وضعیت، از این طریق سلامتی و تندرستی سالمندان را ارتقا می بخشد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، پروتئین واکنشگرC، سندرم متابولیک، سالمندی، TNF-a
  • حسن دانشمندی، منا حسین پور*، مصطفی پاینده صفحات 89-104
    مقدمه

    فهمیدن علل موثر در سقوط به‌منظور طراحی مداخلات موثر روی سالمندان برای کاهش سقوط ضروری است؛ بنابراین هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش ضعف عضلات در تعادل و بی‌ثباتی وضعیتی در افراد سالمند با و بدون سابقه سقوط است.

    روش‌ کار

    این مطالعه به‌صورت مرور سیستماتیک بر روی مقالات منتشرشده‌ای از سال 1986 تا 2021 صورت گرفت. که نقش ضعف عضلات در تعادل و بی‌ثباتی وضعیتی سالمندان با و بدون سقوط را بررسی کرده بود. جستجو در پایگاه‌های PubMed, Web of Science, Cochrane Central Register of Controlled Clinical Trials, Google Scholar, and Scopus انجام شد. همچنین این کار در پایگاه‌های فارسی مگیران، ایرانداک، ایران مدکس، مدیلیب با کلیدواژه‌هایی معادل کلیدواژه‌های لاتین که در بالا ذکر شد، انجام گرفت. با توجه به معیارهای ورود و خروج، 23 مقاله به‌صورت نهایی موردبررسی قرار گرفتند

    یافته‌ها

    . 18 تحقیق از 23 تحقیق یافت شده، گزارش کرده‌اند که عضلات اندام تحتانی نقش بسزایی در تعادل و ثبات وضعیتی دارند و 5 تحقیق نقش عضلات اندام فوقانی در تعادل و سقوط سالمندان را بررسی کرده بودند.

    نتیجه‌گیری

    به نظر می‌رسد که ضعف عضلانی یک عامل مهم سقوط در سالمندان باشد. عضلات دیستال اندام تحتانی و عضلات پروگزیمال اندام تحتانی نقش به سزایی در تعادل و سقوط سالمندان دارند. نقش عضلات اندام فوقانی کمتر از عضلات اندام تحتانی در تعادل، بی‌ثباتی وضعیتی و سقوط سالمندان در نظر گرفته‌شده است؛ بنابراین برای جلوگیری از سقوط سالمندان ناشی از ضعف عضلانی، باید برنامه‌های تمرینی برای افزایش قدرت عضلانی سالمندان در نظر گرفته شود تا میزان احتمال سقوط سالمندان ناشی از ضعف عضلات را کاهش داده؛ و درنتیجه میزان سالمندان فعال جامعه افزایش پیدا کند.

    کلیدواژگان: سالمند، سقوط، تعادل، کنترل پاسچر، ضعف عضلانی
|
  • Somay Eh Akhlaghi Dadgar, Elaheh Azadian*, Mahdi Majlesi Pages 1-14
    Introduction

    In recent years, the effect of cognitive exercises on improving gait parameters has been studied, but the effects of these exercises on coordination inter-joint of the lower limbs have received less attention. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of dual task motor-cognitive training on inter-join coordination during walking in elderly with balance impairment.

    Methods

    30 elderlies with the mean age of 73.8 participated in this study. The elderly's functional balance score (Berg) was lower than 52, and the Mini Mental Status Exam (MMSE) was higher than 23. These individuals were purposefully divided into two groups, the experimental group participated in 24 training sessions after the pre-test and the control group engaged in normal daily activities. To assess the inter-join coordination, the participants had to walk a 12-meter path and the coordination was recorded at the sagittal level in four gait cycle by vector coding. The data were analyzed by repeated measures and one-way ANOVA at the significance level of p < 0.05.

    Results

    The findings of this study showed that after training, the amount of coupling angle has decreased in most gait cycles. The greatest effect of dual training in the experimental group is in the loading response and push off (p <0.05). Some temporal characteristics of gait, such as walking speed, were also significantly improved by dual task training (p <0.05).

    Conclusion

    According to the results, it can be concluded that the dual task training had improved the coordination characteristics between the lower limbs joints. This change in coordination with the improvement of some temporal parameters was a sign of increased balance and better posture control in the elderly with balance impairment.

    Keywords: Inter-join coordination, Gait, Dual motor-cognitive task training, Coupling angle
  • Nasrin Valieiny, Hossein Poorcheraghi, Shahzad Pashaeypoor* Pages 14-27
    Introduction

    Falls are one of the most common and serious problems in the elderly, having a threatening consequence for them. Therefore, finding the most effective nursing interventions to maintain the health and safety of this age group is very necessary, so this study was conducted to investigate the nursing interventions performed in field of the elderly falling.

    Method

    By searching the databases; SID, IranDoc, Google scholar, PubMed, Medline, Scopus, Cochrane Library, Science Direct and using the keywords "Elder", "Prevention", "Intervention" and "Fall/Falling"; all articles examining nursing interventions in prevention of falling in older adults, were included in the study. Electronic search was performed during 2015-2021. From 72 studies which were reviewed and screened, 20 studies were evaluated and analyzed based on inclusion and exclusion criteria for data extraction.

    Results

    Findings of 20 selected studies showed; falling is one of the most important harmful factors for older adults that have adverse effects on their health status. According to the findings, making the environment safer, performing periodic examinations, teaching safe and self-care behaviors to the elderly, adjusting medication and exercising are the most effective steps to reduce and moderate the risk of fall in the elderly.

    Conclusion

    According to reviewed studies, despite the fact that old age, due to physical and mental limitations, puts older adults at a higher risk of falling, but with a set of measures, the risk and injury extent can be reduced. Maintaining the elderly health and preventing their injuries is one of the most important health care providers’ duties and can provide a dynamic and qualified period for them, so trying to find effective interventions to prevent and reduce risk of falling in these people should always be considered.

    Keywords: Elderly, Prevention, Intervention, Review article
  • Zahra Raeisi*, Mohammad Yasavoli Pages 28-41
    Introduction

     Physical activity can slow down the body's destructive process in old age. The aim of the present study was to determine the effect of eight weeks of home-based Otago exercise on balance, quality of life and fear of falling of the elderly.

    Methods

     26 elderly people over 60 years old in Arak city participated in this semi-experimental study voluntarily and were randomly divided into experimental and control groups (each group includes 9 women and 4 men). The experimental group performed Otago exercises for 8 weeks 3 sessions per week for 60 minutes each session. The control group had a normal routine during this period. Static and dynamic balance, fear of falling and quality of life were assessed using 4 stage static balance test and timed up and go test, Falls Efficacy Scale-International Questionnaire (FES-I) and Older People’s Quality of Life Questionnaire (OPQOL-35), respectively. Statistical analysis was performed using analysis of covariance test and SPSS software version 22 (P<0.05).

    Results

     The results of statistical analysis showed a significant improvement in static (P<0.001) and dynamic balance (P<0.001), quality of life (P<0.001) and fear of falling (P<0.001) in the Otago compared to the control group.

    Conclusions

     Due to the limitations of the elderly to perform physical activity outdoors, especially in the pandemic conditions of Covid-19 disease and the positive effects of performing Otago home-based exercise in the present study, it is recommended to use this training method to increase the quality of life and balance and reduce the fear of falling of the elderly.

    Keywords: Gerontology, Static balance, Dynamic balance, Quality of Life
  • Saeid Mehri*, Mohammad-Ali Hosseini, Masooud Fallahi, Farahnaz Mohammadi, Saeid Akbari Pages 42-53
    Background

    Ageism and ageist behaviors can significantly affect health care. Medical professionals should offer health care to all patients equally and patients should not be discriminated under any positions based on sex, nationality, sexual identity, or age.This study aimed to investigate the development and psychometric properties of self-directed and other-directed ageism scale in care settings.

    Methods

    This research is an exploratory sequential mixed method study.This study was carried out from 2018 to 2020. The qualitative phase of the research was conducted using directed content analysis based on Sao Jose's theory. 20 hospital caregivers were recruited using purposive sampling. Data were collected using semi-structured interviews. Data analysis was performed using Hesie and Shannon content analysis method. The quantitative stage of the study was conducted for instrument psychometric. Psychometric properties of the scale also investigated using face validity and content validity, construct validity and reliability by internal consistency and consistency.

    Results

    95 items were obtained from the analysis of qualitative section .  After calculating the item impact index, 23 items were removed.  In the assessing of content validity ratio and content validity index 27 and in the initial analysis by loop method two items were removed.The result of exploratory factor analysis was two factors: "self-directed ageism" and "other-directed ageism". Which all togheter could explaian 41.373 of the variance. The final scale after the psychometric measures had a content validity ratio of 0.62, Cronbach's alpha coefficient of 0.90 and intra-class correlation of 0.98.

    Conclusion

     The analysis of research data showed that the designed scale has acceptable validity and reliability. Therefore this scale can be used to measure ageism in care settings and lead to the development of knowledge in relation to this phenomenon.

    Keywords: Ageism, Prejudice, Exploratory sequential mixed method, Directed content analysis, Scale, Psychometric properties, Elderly
  • Malihe Saboor*, Sara Saydipoor, Yadollah Abolfathi Momtaz Pages 54-64
    Introduction

    Prescribing medication for the elderly is an important health issue and improper prescribing of medication is associated with side effects and requires more care. The aim of this study was to determine the amount of potentially inappropriate drugs prescribed to the elderly admitted to teaching hospitals in Ilam.

    Instruments and Methods

    The present descriptive cross-sectional study was conducted in 2020 on the ward of patients admitted to teaching hospitals in Ilam city, which was selected by regular (systematic) random sampling. Patients aged 60 years and older with complete medical records were included in the study, The beers2019 criterion was used to evaluate the prescribing of potentially inappropriate drugs. In order to analyze the data of SPSS software version 22 and descriptive and inferential statistics were used.

    Results

    mean age of 71/29 ± 8/45. The rate of prescribing potentially inappropriate medications in the study population was 40. 7%. Pain Medication (26. 7%) are the most common potentially inappropriate medications groups. Aspirin (11. 1%) and ketorolac (10. 8%) are the most common potentially inappropriate medications. There was a statistically significant relationship between the type of elderly insurance and the prescription of potentially inappropriate drugs.
    Discussion and

    Conclusion

    The rate of prescribing potentially inappropriate medications in the study population was 40. 7%. Potentially inappropriate medications are more common in older women than men. Our findings showed the necessity of developing scientific guidelines for drug use, promoting the criteria for drug prescription and enhancing physicians' knowledge, which can result in careful monitoring of the drug regimens of the elderly. Moreover, supervisions by Ministry of Health and Medical Council of Iran can play an important role in improving the current situation. The work history of physicians and their relationship with prescribing potentially inappropriate drugs was not investigated due to lack of accurate, complete and comprehensive information.

    Keywords: Beers criteria, elderly, inappropriate medication
  • Reza Zare, Mohammad Safari *, Fathemeh Masoudi Pages 65-79
    Introduction

    Following the increase in the rate of population aging in Iran, the life quality of the elderly in need has also been the focus of the government and support institutions. The purpose of this study was to design a model to improve the life quality of the elderly in need under the support of the Imam Khomeini Relief Foundation in Fars province.

    Method

    This research has a qualitative inductive approach and has an applied orientation which has been done by content analysis method. The statistical population of the study consists of university professors in the fields of social sciences and sociology, as well as managers and social workers active in the field of elderly working in the relief committee. The statistical sample of the research was selected by purposeful method and up to 18 people were selected up to the theoretical saturation stage. The required data were collected through semi-structured interviews with open-ended questions.

    Results

    The results show that "maintaining physical health and providing mental health", "skills training and employment", "providing livelihood and biological needs", “adaptation of physical places and spaces of the living environment "," maintaining intergenerational cultural balance”, "providing and planning for leisure time", "providing emotional support and social communication".

    Conclusion

    The most important comprehensive themes needed to improve the life quality of the elderly, and considering their effects on public health and socio-economic status of society, accurate understanding of the issue of poverty in older and the discourse about it is one of the most important issues in any country.

    Keywords: Elderly Quality life, Elderly Poverty, Supportive Institutions, Imam Khomeini Relief Foundation
  • Zahra Noorollahi, Sadegh Abdollahi *, Masoumeh Sepehri Rad Pages 80-88
    Background

    Aging is one of the critical periods of human life that with this event, the gradual process of destruction and weakening of various organs of the body is accelerated. About half of older people over the age of 60 have metabolic syndrome. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of resistance training with body weight on inflammatory markers in elderly women with metabolic syndrome.

    Methods

    In a quasi-experimental study, 18 elderly women with metabolic syndrome were randomly divided into two groups: resistance training with body weight (n = 9) and control (n = 9). The resistance training program with body weight included 12 movements and was performed for 8 weeks and three sessions per week. Kolmogorov-Smirnov test was used to evaluate the normality of data distribution and correlated t-test was used for statistical analysis. Calculations were performed at the significance level (p <0.05).

    Results

    The results showed that 8 weeks of resistance training with body weight caused a significant decrease in serum CRP levels (p <0.009) compared to pre-test values ​​in elderly women with metabolic syndrome. Also, the results showed that in the resistance training group with TNF_α body weight (p <0.0001) after 8 weeks of resistance training was significantly reduced. No significant difference was found in any of the indicators in the control group.

    Conclusion

    Resistance training reduces inflammatory factors in elderly women with metabolic syndrome. It is possible that this type of exercise improves the health and well-being of the elderly by reducing the inflammation caused by the metabolic syndrome, while improving this condition.

    Keywords: Resistance training, C-reactive protein, Metabolic syndrome, TNF-a
  • Hasan Daneshmandi, Mona Hoseinpour * Pages 89-104
    Introduction

    It is essential understanding causes of falls among the older adults in order to design effective interventions; therefore, the aim of the present study was to investigate the role of muscle weakness in balance and postural instability among older adults with and without a history of falls.

    Methods

    This was a systematic review of articles that were published during the years 1986 to 2021. These articles investigated the role of muscle weakness in balance and postural instability among older adults with and without falls. The search process was performed in intentional databases of PubMed, Web of Science, Cochrane Central Register of Controlled Clinical Trials, Google Scholar, and Scopus as well as Persian databases of Magiran, Irandoc, IranMedex, MedLib, using equivalent Persian keywords. Besides, a manual search and full review of article references was performed.

    Results

    According to the inclusion and exclusion criteria, 23 articles entered the final review phase. Eighteen of the above twenty-three studies reported that lower-limb muscles play an important role in balance and postural stability, and five articles investigated the role of lower-limb muscles in balance and falls among the older adults.

    Conclusions

    It seems that muscle weakness is a risk factor for falls among the older adults. Both the distal and proximal muscles of the lower limb play an important role in the balance and fall among the older adults. Studies showed that upper-limb muscles play a more important role in balance, postural instability, and falls among the older adults than uper-limb muscles. Therefore, to prevent muscle weakness-related falls among the older adults, training programs should be considered to increase the muscle strength and thus to reduce the risk of falls in this age group and increase the number of active older adults in the society.

    Keywords: Aged, Accidental Falls, Balance, Postural Balance, Muscle Weakness