فهرست مطالب

فصلنامه مشرق موعود
پیاپی 59 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/01/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نصرت الله آیتی * صفحات 7-36

    در آیه 54 سوره مایده خداوند متعال به مومنان عصر بعثت چنین هشدار می دهد که اگر به دین خود پشت کنید خداوند در آینده قومی با ویژگی های برجسته را خواهد آورد که دین او را یاری خواهند نمود. در این باره که مقصود از قوم یاد شده در آیه کیست مفسران دیدگاه های مختلفی ارایه کرده اند که طبق برخی از آنها مقصود قوم فارس یا اهل یمن است در این باره روایات متعددی نیز از پیشوایان معصوم وجود دارد که به حسب آنها مقصود اهل فارس و یمن هستند که به یاری امام زمان7 برخواهند خواست. نوشتار پیش رو پس از بررسی آیه مورد نظر به نقل و تحلیل روایاتی که در این باره وجود دارد و نیز به بررسی دیدگاه مفسران در این خصوص می پردازد و این احتمال که آیه ناظر به نسلی از نژاد فارس و اهل یمن است که در آخرالزمان برای حمایت از دین خداوند نقش آفرینی خواهند کرد را تقویت می کند.

    کلیدواژگان: امام مهدی، ایران در آخرالزمان، قوم سلمان، یمن در آخرالزمان، سوره مائده
  • هادی حجت*، مرتضی عبدی چاری، زهرا رحمتی صفحات 37-52

    پژوهش حاضر به منظور بررسی و تحلیل رویکرد مفسران فریقین قرون چهارم و پنجم هجری قمری به موضوع مهدویت انجام گرفته است. در این پژوهش گستره موضوعات و روش مفسر در طرح موضوعات مهدوی در میان مفسران قرون چهارم و پنجم بررسی شده است. قرن چهارم به دلیل آزادی نسبی که برای دانشمندان و مخصوصا شیعیان ایجاد شده بود و همچنین افزایش میل به کسب علم در میان امت اسلام، قرن شکوفایی علم و دانش در جهان اسلام بوده و کتب تفسیری افزایش چشمگیری یافتند. براساس یافته های پژوهش تفاسیر فریقین در این قرن به طور گسترده مباحث مهدوی مثل اشراط الساعه و نزول حضرت عیسی(ع) شروع شده و در ادامه به اثبات وجود حضرت مهدی؟عج؟ و نشانه های ظهور، همچنین وقایع پس از ظهور و ویژگی های خاص حضرت مهدی؟عج؟ به علاوه موضوع رجعت از دیگر مباحثی هستند که در تفاسیر این دوره مورد توجه مفسران قرار گرفته است. اما قرن پنجم به خاطر جنگ های صلیبی و... تفاسیر شیعه افول شدید پیدا کرده و به تبع گستره موضوعات کمتری دیده می شود. مفسران در ابتدا تنها با روش روایی به تفسیر آیات می پرداختند اما رفته رفته روش های لغوی و ادبی، عقلی، عرفانی و اجتهادی نیز به روش های تفسیری اضافه شدند و برخی مفسران نیز سعی کردند تا تمام روش های تفسیری را به کار گیرند. مباحث مهدوی را غالبا تفاسیری بیان کرده اند که روش تفسیری روایی داشته اند و یا به روایت در تفسیر خود توجه ویژه داشته اند.

    کلیدواژگان: تفسیر، فریقین، مفسران، مهدویت، روش تفسیر
  • زهرا سادات پورسیدآقایی صفحات 53-66

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش فرهنگ انتظار بر بهبود کیفیت زندگی، امید و بهزیستی روان شناختی دانشجویان در دوران کرونا صورت گرفته است. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون و گروه شاهد است. جامعه آماری پژوهش را تمام دانشجویان دانشگاه آزاد شهر تهران (واحد الکترونیکی و تهران _ شمال) تشکیل داده بود. جهت انجام این پژوهش 60 دانشجوی دختر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس به صورت تصادفی در چهار گروه 15 نفره قرار گرفتند. گروه های آزمایش تحت آموزش فرهنگ انتظار قرار گرفتند و گروه شاهد هیچ آموزشی دریافت نکرد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه های امید، بهزیستی روان شناختی و کیفیت زندگی بود. نتایج تحلیل نشان داد که آموزش فرهنگ انتظار منجر به تفاوت معنادار میانگین نمرات گروه های مداخله در هر سه متغیر کیفیت زندگی، امید و بهزیستی روان شناختی شده است. نتایج فوق لزوم توجه به فرهنگ انتظار در افزایش کیفیت زندگی، امید و بهزیستی روان شناختی دانشجویان را نشان می دهد. پیشنهاد می شود فرهنگ انتظار در قالب کارگاه به دانشجویان آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: انتظار، کیفیت زندگی، امید، بهزیستی روان شناختی، کرونا
  • مجید احمدی کچایی * صفحات 69-86

    دوران غیبت صغری یکی از مهم ترین ادوار تاریخ تشیع امامی می باشد که با غیبت امام دوازدهم؟عج؟ مشکلات نوپیدایی برای شیعیان پدیدار شد، در این دوره که شیعیان به نهایت گستردگی خود رسیده بودند غیبت امام مهدی ؟عج؟ که پیش از این بارها توسط اولیا معصوم واگویی شده بود، به جهت شرایط ویژه سیاسی اجتماعی در آن دوره رخ داد و مشکلاتی فراوانی را به وجود آورد و شیعیان را در حیرت فرو برد، اما با آغاز دوره امامت امام دوازدهم؟عج؟ و آغاز عملکرد مخفیانه ایشان در آن دوره اوضاع شیعیان امامی به تدریج تغییر کرد، دسته بندی رفتار امام در این دوره به گونه های مختلف همچون سامان دادن به نهاد وکالت و تعیین افراد اصلی و فرعی وکلا، برخورد با غالیان و مدعیان وکالت، تبیین راهبرد اصلی امامیه برای آغاز فرآیند غیبت کبری، تبیین امامت و دوری از افراط و تفریط پیرامون مقام اهل بیت، برخورد با مدعیان امامت از جمله جریان جعفر و... صورت گرفت به طوری که رفتارشناسی امام در این دوره آن مقدار کارآمد بود که توانست وضعیت نابه سامان شیعیان امامی را در نیمه دوم غیبت صغری تا آن اندازه به سامان کند که با غیبت کبری و غیبت مطلق امام مهدی؟عج؟ بتوانند به بقای خود تا روزگاران ظهور ادامه دهند.

    کلیدواژگان: امام مهدی؟عج؟، شیعیان امامی، عملکرد، غیبت صغری
  • محمدتقی هادی زاده، حبیب توحید* صفحات 89-115

    یکی از مهم ترین آموزه های مهدویت نشانه های ظهور است که به دو دسته حتمی و غیرحتمی تقسیم می شوند و بحث قابل توجه در آن این است که آیا نشانه های حتمی براساس وعده های قطعی و همچنین اوصاف زمانی و مکانی آنها لزوما رخ خواهند داد؟ یا ممکن است واقع نشده و به اصطلاح در آنها بداء روی دهد؟ وجود برخی روایت های مخالف مثل روایت قاسم الجعفری چگونه قابل تحلیل است؟ هدف از این تحقیق این است که علیرغم نظر برخی از اندیشمندان و صاحب نظران که براساس روایت جعفری بداء را در نشانه های حتمی هم جایز دانستند، ثابت کند براساس آیات و روایت های معتبر، بداء در این نشانه ها امکان ندارد و روایت های مخالف یا مشکل سندی و یا دلالی دارند و یا معارض با آیات و روایت های معتبر بوده و باید کنار گذاشته شوند، البته در خصوص زمان و مکان وقوع این نشانه ها به گونه ای که علامت بودن شان دچار مشکل نشود، بداء ممکن است. جمع آوری داده ها در این نوشته به صورت کتابخانه ای بوده و تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی حول دو مسئله انجام گردیده است: الف) بررسی بداء در نشانه های حتمی ظهور؛ ب) بررسی بداء در زمان یا مکان این نشانه ها، نتیجه این که بداء در نشانه های حتمی ممکن نبوده و در اوصاف زمانی یا مکانی تحت شرایطی امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: نشانه های حتمی، محتوم، موقوف، بداء، قضاء، قدر
  • بهروز محمدی منفرد * صفحات 117-131

    نوشتار حاضر در پی تدقیق مفهوم شناسی «منجی گرایی شیعی» و جایگاه «معنای زندگی فراطبیعت گرایانه الهی» در معرفت به آن مفهوم است. این پژوهش می کوشد به روش تحلیل مفاهیم و نگاهی پدیدارشناسانه به این پرسش پاسخ دهد که حقیقت معنای زندگی فراطبیعت گرایانه الهی چه نقشی در مفهوم «منجی گرایی شیعی» دارد؟ در پژوهش حاضر سه اصل «باور به امامت منجی موعود»، «باور به اصل انتظار صحیح ظهور منجی موعود» و «تصور غایت متعالی ظهور منجی» به عنوان داده هایی به شمار می آیند که مفهوم و معنای اساسی منجی گرایی شیعی را سامان می دهند، به این معنا که معرفت به حقیقت منجی گرایی شیعی بدون کمک باورهای سه گانه فوق محقق نمی شود. اما نکته اساسی این است که هر یک از باورهای سه گانه فوق _ به طور مستقل _ پیوند وثیقی با معنای زندگی فرد دارند. یعنی در تفکر شیعی هر یک از آنها بدون ارتباط و پیوند با معنای زندگی فراطبیعت گرایانه الهی ماهیتی ندارند. در مجموع هدف این پژوهش کمک به تحقق نظامی منسجم در حوزه مفاهیم معطوف به اندیشه مهدویت است. همچنین درک دقیق هر یک از مفاهیم مهدوی و نسبت آنها با دیگر باورهای دینی به برون رفت از بسیاری چالش های حوزه مهدویت کمک می کند. نتیجه بحث این است که مفهوم «منجی گرایی شیعی» بدون «معنای زندگی فراطبیعت گرایانه الهی» قابل ادراک نیست و معنای آن سامان نمی یابد.

    کلیدواژگان: منجی گرایی شیعی، معنای زندگی، امامت، انتظار، عصر ظهور
  • علی زهراب*، مهدی عبداللهی پور، سید محمد نقیب، علی غضنفری صفحات 133-163

    تامین اجتماعی در مفهوم رایج آن، به تامین نیازهای مادی محدود می‎شود. از آن جا که از سویی بنا‎بر روایات متواتر، دولت‎کریمه مهدی موعود؟عج؟، دولتی عدالت‎گستر معرفی و از سوی دیگر در اندیشه معاصر بشری، یکی از ارکان تحقق عدالت اجتماعی، تامین اجتماعی در مفهوم رایج آن تلقی شده است، این پرسش مطرح است که تامین اجتماعی در دولت مهدوی؟عج؟ دارای چه مفهومی و تامین کننده کدام نیازهاست و آیا می‎توان آن را محدود به مفهوم رایج آن تصور کرد؟ فرضیه این پژوهش آن است که با توجه به این که دولت منجی موعود؟عج؟، دولتی با حاکمیت قرآن کریم است، قهرا تمامی راهکارهای عدالت‎گستری از جمله تامین اجتماعی، دارای رویکرد و مفهومی قرآنی خواهد بود؛ از این ‎رو، این پژوهش، در پی مفهوم قرآنی تامین اجتماعی و جایگاه آن در دولت منجی موعود؟عج؟است. از سوی دیگر، از آن جا که هدف نظام تامین اجتماعی، حتی در مفهوم رایج و متداول آن، نهایتا تامین آرامش انسان است و به نظر می‎رسد این هدف، ارتباطی تنگاتنگ با حیات طیبه انسان دارد، در این پژوهش به مفهوم شناسی تامین اجتماعی در دولت مهدوی؟عج؟ با تاکید بر مفهوم حیات طیبه پرداخته شده است. براین اساس، مفهوم نظام تامین اجتماعی در دوران ظهور، مفهومی ایمان مدار و عمل صالح محور خواهد بود. دو عنصری که هم در اعتقاد به مهدویت و هم در زمینه‎سازی دوران ظهور نقش بسیار سازنده‎ای دارد. این تلقی از تامین اجتماعی، موجب خواهد شد که در دوران انتظار، تمامی اندیشه‎ها و قوانین تامین اجتماعی در جوامع قرآن مدار، در راستای مفهوم آن در دولت مهدوی؟عج؟ و برای تامین نیازهای مادی و معنوی و در نتیجه کرامت، امنیت و آرامش هر دو جهانی انسان اجتماعی تنظیم گردد و تمامی تصمیمات و راهکارها در راستای تامین ایمان و عمل صالح باشد و نه آنچه که در اندیشه سکولار و تنها برای تامین جنبه‎های محدود مادی و لذت‎های دنیوی مطرح شده است؛ که در این صورت زمینه‎ساز تشکیل هرچه زودتر دولت مهدوی؟عج؟ خواهد بود.

    کلیدواژگان: تامین ‎اجتماعی، قرآن، دولت مهدوی، دوران ظهور، حیات‎طیب
  • روح الله شهامت*، امیر خواص صفحات 165-185

    خشونت و افراطی گری در پوشش دین قدمتی به تاریخ ادیان دارد. با این همه تشدید این امر در سده اخیر به چالشی مخاطره آمیز در راه صلح و هم زیستی مسالمت آمیز ادیان تبدیل شده است. در مسیحیت نیز طیف های شاخصی همچون «بنیادگرایان» با داعیه خلوص دینی، به تحلیل و استنباط از کتاب مقدس و به طور خاص پیشگویی های آخرالزمانی آن مبادرت می روزند. این امر در بسیاری موارد بروز گرایشات خشونت بار و تندروی دینی را به دنبال داشته است. تاکید بر تحلیل «نص گرایانه» و نگاهی موعودگرا به پیشگویی های کتاب مقدس درحالی است که غالب مسیحیان اعم از کاتولیک و ارتدوکس و بسیاری از شاخه های پروتستانتیزم این متون را به گونه «روحانی»، «تمثیلی»، «تاریخی» و «گذشته گرایانه» و... معنا و تفسیر می کند. لازمه قبول روش نخست التزام به تمامی لوازم مستقیم و غیرمستقیم این باورها (نظیر تحقق بازگشت گرایی یهودیان به فلسطین، بناء شهر وعده داده شده خدا در روی زمین، نبرد آرماگدون و...) توجیه و تقدس بخشی به خشونت ها و افراط مذهبی در مسیر تحقق آن بوده است. در مقاله فراروی که با روش تحلیلی _ انتقادی نگارش یافته است، سعی بر آن است تا که نشان دهد تفسیر بنیادگرایانه از پیشگویی های آخرالزمانی کتاب مقدس و پایبندی به لوازم تحقق بخش آن زمینه ساز شکل گیری خشونت مذهبی در میان بنیادگرایان و به خصوص طیف شاخص آنان یعنی «صهیونیزم مسیحی» گردیده است.

    کلیدواژگان: بنیادگرایی، صهیونیزم مسیحی، پیشگویی های آخرالزمانی، خشونت دینی، نص گرایی، ظاهرگرایی
|
  • Nosratollah Ayati Pages 7-36

    In verse 54 of Surah Ma'idah, God Almighty warns the believers of the time of the Prophet that if you turn your back on your religion, God will bring a people with outstanding characteristics in the future who will be help her religion. The commentators have offered different views on the meaning of the people mentioned in the verse, according to some of which the meaning is the people of Persia or Yemen. In this regard, there are several narrations from infallible leaders, according to whom the people of Persia and Yemen are meant to seek the help of the Imam Zaman (as). The following article, after reviewing the verse in question, analyzes the narrations that exist in this regard and also examines the views of the commentators in this regard. And it strengthens the possibility that the verse refers to a generation of Persians and Yemenis who will play a role in supporting the religion of God in the end times.

    Keywords: Imam Mahdi (AS), Iran in the End Times, Salman tribe, Yemen in the End Times, Surah Ma'idah
  • Hadi Hojjat *, Morteza Abdi Chari, Zahra Rahmati Pages 37-52

    The present study was conducted to investigate and analyze the approach of the commentators of The fourth and fifth centuries AH on the subject of Mahdaviat In this research, the range of topics and the method of the commentator in designing Mahdavi topics among the commentators of the fourth and fifth centuries have been studied The fourth century was a century of flourishing science and knowledge in the Islamic world due to the relative freedom created for scholars, especially Shiites, as well as the increasing desire for knowledge among the Muslim ummah, and commentary books increased significantly According to the findings of the research on the interpretations of the two sects, in this century, Mahdavi discussions such as the conditions of the hour and the descent of Jesus (pbuh) have been widely used to prove the existence of Hazrat Mahdi (pbuh) and the signs of his reappearance, as well as the events after his reappearance and special characteristics of Hazrat Mahdi (pbuh). In addition to the subject of return, they are among the other topics that have been considered by the commentators in the interpretations of this period But in the fifth century, due to the Crusades and Shiite interpretations, there has been a sharp decline and, consequently, a wider range of subjects can be seen At first, the commentators interpreted the verses only with the method of narration, but gradually lexical, literary, intellectual, mystical and ijtihad methods were added to the interpretive methods, and some commentators also tried to use all the interpretive methods Mahdavi discourses have often been expressed by commentators who have had a narrative method of interpretation or have paid special attention to the narration in their interpretation.

    Keywords: interpretation, Sects, commentators, Mahdaviat, method of interpretation
  • Zahra Sadat Pour Seyed Aghaei * Pages 53-66

    The aim of this study was to investigate the effect of waiting culture education on improving the quality of life, hope and psychological well-being of students during the coronation period. The research method is quasi-experimental with pre-test-post-test design and control group. The statistical population of the study consisted of all students of Tehran Azad University (Electronic Unit and North Tehran). For this study, 60 female students were selected by available sampling method and then randomly divided into four groups of 15 people. The experimental groups were trained in the waiting culture and the control group did not receive any training. The instruments used in this study included questionnaires of hope, psychological well-being and quality of life. The results showed that waiting culture training led to a significant difference in the mean scores of the experimental groups in all three variables of quality of life, hope and psychological well-being. The above results indicate the need to pay attention to the culture of expectation in increasing the quality of life, hope and psychological well-being of students. It is suggested that the waiting culture be taught to students in the form of a workshop.

    Keywords: Waiting, Quality of Life, hope, Psychological Well-Being, corona
  • Majid Ahmadi Kachaei * Pages 69-86

    The period of minor absence is one of the most important periods in the history of Imami Shiism, which with the absence of the twelfth Imam (as) new problems arose for Shiites. Due to the special socio-political conditions in that period, it created many problems and astonished the Shiites. During this period, when the Shiites had reached their full extent, the absence of Imam Mahdi (as), which had been narrated many times before by the infallible saints(Prophet and Imams). However, with the beginning of the period of the Imamate of the Twelfth Imam (as) and the beginning of his secret practice in that period, the situation of the Imami Shiites gradually changed. Classification of Imam's behavior in this period in different ways such as organizing the institution of advocacy and determining the main and sub-persons of lawyers, dealing with exaggerators and claimants of advocacy, explaining the main strategy of Imamiyya to start the process of occultation, explaining Imamate and avoiding extremism. Around the position of Ahl al-Bayt, the claimants of the Imamate, including the Ja'far movement, etc., were dealt with so that the Imam's behavior in this period was so efficient that he was able to settle the unsettled situation of the Imami Shiites in the second half of his minor absence. With the great absence and the absolute absence of Imam Mahdi (pbuh) they can continue their survival until the days of reappearance.

    Keywords: Imam Mahdi (AS), Imami Shiites, performance, minor absence
  • Mohammad Taghi Hadizadeh, Habib Tohid * Pages 89-115

    One of the most important teachings of Mahdaviat is the signs of appearance, which are divided into two categories: Definite and indefinite. And the remarkable debate is whether Definite signs will necessarily occur based on definite promises as well as their temporal and spatial descriptions? Or it may not have happened and so-called bada(Emergence after stealth)  will occur in them? How can the existence of some opposing narrations(Hadithes), such as the narration(Hadith) of Qasim al-Jaafari, be analyzed? The purpose of this research is to prove that despite the opinion of some thinkers and experts who, according to Jafari's narration, bada is permissible in Definite signs, according to authentic verses and narrations, bada in these signs is not possible. And the opposing narrations either have the problem of authenticity or signification or are in opposition to the verses and narrations that are valid and should be left out. Of course, in terms of the time and place of occurrence of these symptoms in such a way that their symptoms are not a problem, bada may. The data collection in this article is library and the research is done in a descriptive-analytical manner on two issues: A: The study of bada in the definite signs of appearance. B: The study of bada at the time or place of these signs, the result is that bada is not possible in the definite signs and is possible in the temporal or spatial descriptions under certain conditions.

    Keywords: definite signs, definite, indefinite, Bada(Emergence after stealth), Ghaza(Divine judgment), Ghadar (divine predestination)
  • Behrooz Mohammadi Monfared * Pages 117-131

    The present article seeks the semantics of "Shiite saviorism" and the role of "the meaning of divine supernatural life" in the knowledge of that concept.This research tries to answer the question of what is the role of the truth of the meaning of divine supernatural life in the concept of "Shiite saviorism" by analyzing the concepts and phenomenological view? In the present study, with the help of the three principles of "believing in the Imamate of the Promised Savior", "Believing in the principle of correct expectation of the advent of the Promised Savior" and "imagining the transcendent end of the advent of the Savior", the basic meaning of Shiite saviorism can be understood. In the sense that knowledge of the truth of Shiite saviorism cannot be realized without the help of the above three beliefs. But the bottom line is that each of these beliefs - independently - is inextricably linked to the meaning of one's life. That is, in Shiite thought, each of them has no nature without connection with the meaning of the divine supernatural life. In general, the purpose of this study is to contribute to the realization of a coherent military in the field of concepts focused on the idea of Mahdaviat. Also, a precise understanding of each of the Mahdavi concepts and their relation to other religious beliefs helps to overcome many of the challenges in the field of Mahdaviat. The result of the debate is that the concept of "Shiite saviorism" is incomprehensible without the "meaning of the divine supernatural life."

    Keywords: Shiite saviorism, Meaning of life, Imamate, Waiting, Age of Advent
  • Ali Zohrab *, Mehdi Abdollahipour, Seyed Mohammad Naqib, Ali Ghazanfari Pages 133-163

    Social security in its common sense is limited to meeting material needs. Since, on the one hand, according to successive narrations, the Crimean government of the Promised Mehdi (pbuh) has been introduced as a just government, and on the other hand, in contemporary human thought, one of the pillars of social justice is social security in its current sense. The question is what is the meaning of social security in the Mahdavi government and what needs are it and can it be considered limited to its current meaning? The hypothesis of this research is that considering that the government of the Promised Savior (AS) is a government with the rule of the Holy Quran, all the solutions for justice, including social security, will have a Quranic approach and concept; Hence, this research seeks the Quranic concept of social security and its place in the government of the Promised Savior. On the other hand, since the purpose of the social security system, even in its common sense, is ultimately to provide human peace, and it seems that this goal is closely related to the good life of man, in this study on the concept of social security In the Mahdavi government, the concept of Hayat Tayyeba has been emphasized. Accordingly, the concept of the social security system at the time of emergence will be a concept of faith-based and righteous action. Two elements that play a very constructive role both in the belief in Mahdaviat and in the context of the period of emergence. This perception of social security will cause that while waiting, all the ideas and laws of social security in Quranic societies, in line with its concept in the Mahdavi government and to meet the material and spiritual needs and as a result, dignity, security And the peace of both worlds of social man should be regulated and all decisions and solutions should be in the direction of securing faith and righteous deeds, and not what has been proposed in secular thought and only to provide the limited material aspects and worldly pleasures; In this case, it will pave the way for the formation of the Mahdavi government as soon as possible.

    Keywords: Social security, Quran, Mahdavi government, The Age of presence, Hayat Tayeb
  • Roohallah Shahamat *, Amir Khavas Pages 165-185

    Violence and extremism in the guise of religion has a long history, as old as history of religions. However, its expansion in the last century has become a serious challenge to peace and the peaceful coexistence of religions. Insisting on a Literal interpretation approach to biblical prophecy is not a universal method. Most Christians, both Catholic and Orthodox, and many branches of Protestantism have a different approach to dealing with it. They often interpret these texts in a "spiritual", "allegorical", "historical" and "retrospective" way. There are many movements in Christianity, such as fundamentalism, that claim religious purity. They interpret the Bible in a textual way (especially its apocalyptic prophecies). The result of this attitude has in many cases been the emergence of violent and extremist religious tendencies. Acceptance of this method also has its own theological consequences, including the need to fulfill the preconditions of these predictions. This analytical-critical article tries to show the connection between the fundamentalist interpretation of the Bible and the formation of religious violence among fundamentalists, especially "Christian Zionism".

    Keywords: Fundamentalism, Christian Zionism, Apocalyptic Prophecies, religious violence, Literal translation