فهرست مطالب

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 51 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهمن ابراهیمی ترکمانی*، معرفت سیاه کوهیان، علی خازنی، سجاد انوشیروانی، لطفعلی بلبلی، فاطمه اسدی صفحات 399-405

    فاکتورهای ژنتیکی نقش مهمی در عملکرد ورزشی و فنوتیپ های مرتبط با آن مانند قدرت، توان و ظرفیت هوازی دارند. توالی یابی کل اگزوم پتانسیل زیادی برای شناسایی وایانت های مولکول دیوکسی ریبونوکلییک اسید (DNA) مرتبط با عملکرد جسمانی دارد. اما با این وجود در تحقیقات ژنتیک ورزشی هنوز از این تکنیک جدید استفاده نشده است. بنابراین هدف از نگارش مقاله حاضر گزارش واریانت های جدید در ژن های درگیر در قدرت عضلانی در یکی از قهرمانان وزنه برداری جهان با استفاده از روش توالی یابی کل اگزوم بود. پس از اخذ رضایت نامه کتبی از یکی از ورزشکاران عضو تیم ملی وزنه برداری مردان، 5 سی سی خون دریافت شد و پس از استخراج DNA از نمونه خون، با استفاده از روش توالی یابی کل اگزوم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج توالی یابی کل اگزوم جهش های بدمعنی (230845794A>G و (230845977G>A در ژن آنژیوتانسین (AGT) و همچنین جهش های (148206440G>A و (148206473G>C را در ژن گیرنده بتا-2 آدرنرژیک (ADRB2) نشان داد. نتایج تجزیه و تحلیل توالی یابی کل اگزوم واریانت-های جدیدی را در ژن های مرتبط با قدرت و توان در این ورزشکار نشان داد. تحقیقات بیشتر با حجم نمونه زیاد جهت بررسی ارتباط این واریانت ها با عملکرد ورزشکاران قدرتی مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، قدرت عضلانی، وزنه بردار، هیپرتروفی عضلانی، ژن AGT
  • محمدطاهر جهانگیری، رقیه فخرپور، کریم آزالی علمداری* صفحات 407-425
    هدف

    ورزش و غوطه وری در آب گرم احتمالا با افزایش بیشتری در مقدار IL-6 و CXCL1 سرمی و مقاومت انسولینی بیماران سندرم متابولیک همراه می شود. اما تاکنون بررسی مستقیمی در این زمینه انجام نشده است. بنابراین هدف تحقیق بررسی تاثیر یک جلسه رکابزنی در آب گرم و محیط بیرون از استخر بر مقدار CXCL1 و IL-6 سرم و مقاومت انسولینی مردان مبتلا به سندرم متابولیک بود.

    روش شناسی

    15 مرد مبتلا به سندرم متابولیک (سن 17/4±4/58 سال، شاخص توده بدن 27/3±27/31 کیلوگرم بر مترمربع) با طرح تصادفی معکوس در چهار جلسه آزمون(با فاصله 48 ساعت) متشکل از رکابزنی یا نشستن در شرایط غوطه وری سربالا در آب گرم(42 درجه) یا بیرون از استخر(خشکی) را تجربه کردند. هر جلسه رکابزنی شامل 30 دقیقه فعالیت تناوبی با شدت 50% از حداکثر ضربان قلب بود. قبل از آغاز و 15 دقیقه پس از پایان هر جلسه، خون گیری انجام شد. متغیرها به روش آلایزا و آنزیمی اندازه گیری شد و داده ها با آزمون اندازه گیری مکرر(مدل سری های زمانی) در سطح معنی داری(05/0>P) تحلیل شدند.

    یافته ها

    رکابزنی فقط در آب گرم سبب افزایش CXCL1 سرم شد، در حالی که افزایش IL-6سرم فقط در حین رکابزنی در خشکی مشاهده شد(05/0>P). اما مقاومت انسولینی در هر دو شرایط ورزش در آب گرم(002/0=P) و خشکی(001/0=P) کاهش یافت که مقدار کاهش ها تفاوتی نداشت(217/0=P).

    نتیجه گیری

    رکابزنی در آب گرم از لحاظ مقدار تغییر ایجاد شده در IL-6 و CXCL1 سرمی و حتی مقاومت انسولینی مزیت چندانی نسبت به رکابزنی در خشکی ندارد. اما به دلیل کمبود شواهد و محدودیتها، هنوز نیاز به بررسی های بیشتر باقی است.

    کلیدواژگان: سیتوکین، کموکین، گرما، متابولیسم، ورزش حاد
  • مریم نورشاهی*، فاطمه میرخلف زاده، فریبا خداقلی، نازنین ابوذری صفحات 427-438

    شیوع چاقی و بیماری های ناشی از آن در سراسر دنیا به یک معضل بهداشتی تبدیل شده است. تغییر فنوتیپ بافت چربی سفید به قهوه ای به دنبال فعالیت ورزشی امروزه به عنوان یکی از راه-کارهای پیشگیری چاقی مورد بررسی است. هدف از انجام این تحقیق مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین تداومی و تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر میزان UCP1 بافت چربی احشایی و زیرپوستی موش های صحرایی چاق است. به منظور اجرای تحقیق 18 سر موش پس از هشت هفته تغذیه با رژیم پرچرب، به صورت تصادفی در سه گروه کنترل ، تمرین تداومی و HIIT تقسیم شدند. تمرین تناوبی شامل تناوب های با شدت بالا (80-110 %) و تناوب های با شدت پایین (50 %) و تمرین تداومی شامل دویدن با شدت 65-75 % بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، موش ها تشریح و بافت چربی احشایی و زیرپوستی آن ها جمع آوری و به روش وسترن بلات تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحقیق نشان داد که هشت هفته تمرین تداومی و HIIT باعث افزایش معنا دار میزان UCP1 در بافت چربی سفید احشایی و زیرپوستی (p

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تمرین اینتروال، چاقی، چربی قهوه ای، UCP1
  • مهران قهرمانی*، یحیی زارع، محمدعلی کهن پور صفحات 439-450
    مقدمه

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر 12 هفته تمرین هوازی و مصرف عصاره کنگر فرنگی بر قند خون و مقاومت به انسولین و ارتباط آن با وضعیت شناختی سالمندان دچار اختلال شناختی خفیف (MCI) بود.

    روش ها

    40 نفر سالمندانی که از پرسشنامه MMSE نمره بین 21 تا 25 کسب کردند به صورت هدفمند در دسترس انتخاب، و به طور تصادفی در 4 گروه تمرین هوازی، کنگر فرنگی، تمرین هوازی + کنگر فرنگی، و پلاسبو (هر گروه 10 نفر) قرار گرفتند. مداخلات به مدت 12 هفته انجام شد. تمرین هوازی شامل هشت دقیقه دویدن با شدت 75 تا 85 درصد حداکثر ضربان قلب ذخیره در جلسه اول بود. هر دو جلسه یک دقیقه به زمان دویدن افزوده می شد تا بعد از 12 هفته، زمان دویدن به 26 دقیقه رسید. عصاره کنگر فرنگی به صورت کپسول با دوز 300 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن در روز مصرف شد.

    یافته ها

    قند خون و مقاومت به انسولین دو گروه تمرین و تمرین + کنگر فرنگی به طور معنادار کاهش یافتند (P<0.05). وضعیت شناختی در سه گروه مداخله در مقایسه با گروه پلاسبو به طور معنادار افزایش یافت که این افزایش در گروه تمرین + کنگر فرنگی بیشتر بود (P<0.05). با افزایش وضعیت شناختی نیز قند خون و مقاومت به انسولین کاهش یافتند (P<0.05).

    نتیجه گیری

    احتمالا مصرف عصاره کنگر فرنگی همراه با تمرینات هوازی به مدت 12 هفته، می توانند سیر پیشرونده اختلال شناختی خفیف را کند و شاید متوقف سازند و از بروز بیماری دیابت ناشی از این اختلال پیشگیری نماید.

    کلیدواژگان: اختلال شناختی، تمرین هوازی، دیابت، کنگر فرنگی، وضعیت شناختی
  • حامد ساعد، صدیقه حسین پور دلاور*، حسن صفی خانی، محمدرضا صبحیه صفحات 451-471

    هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر شش ماه برنامه ترکیبی مراقبتی با مکمل دهی سیر بر برخی عوامل انعقادی در مردان میانسال مبتلا به DVT بود. مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی و با طرح کارآزمایی بالینی(کد: IRCT20210718051924N1) انجام گرفت. آزمودنی ها 40مرد(سن:01/4±50/51سال، درصدچربی:24/3±63/28%) با سابقه حداقل 3سال ابتلاء به DVT که از داروی وارفارین استفاده می کردند به صورت تصادفی در چهار گروه: 1.تمرین ترکیبی، 2.تمرین ترکیبی+مکمل سیر، 3.مکمل سیر 4. کنترل تقسیم شدند. تمرین ترکیبی به مدت 24هفته باتواتر 3جلسه درهفته که ابتدا تمرین مقاومتی(باشدت 50 الی 60درصد 1RM) و سپس تمرین هوازی(باشدت 55 تا 60درصد ضربان قلب ذخیره) انجام گرفت. مکمل سیر روزانه 1200میلی گرم به صورت کپسول هرروز ساعت 10صبح استفاده شد. فاکتورهای PT، PTT و INR قبل و پس از 24هفته اندازه گیری شد. از آزمون تحلیل واریانس دوطرفه، آزمون tزوجی(جهت بررسی تفاوت درون گروهی) و آزمون تعقیبی توکی(جهت بررسی تفاوت بین گروهی) در سطح معناداری(05/0P<) استفاده شد. یافته ها نشان داد هم تمرین ترکیبی+سیر و هم مصرف سیر به تنهایی بر میزان PT(سیر 3/3%افزایش:004/0p=؛ تمرین+مکمل 3/13%افزایش:001/0p=) و INR(سیر 2%افزایش:013/0p=؛ تمرین+مکمل 46%افزایش:001/0p=) تاثیر معناداری داشتند، همچنین تمرین ترکیبی+سیر بر میزان PTT5/1%افزایش(014/0p=) تاثیر معناداری داشت. اما این میزان تاثیرات در گروه تمرینات ترکیبی(PT: 355/0p=، INR:259/0p=، PTT:448/0p=) و گروه سیر در میزان PTT (504/0p=) معنادار نبود. همچنین 24هفته تمرین ترکیبی توام بامصرف سیر بیشترین میزان افزایش PT و INR را نسبت به سایر گروه ها درپی داشت(PT: نسبت به مکمل سیر 004/0p=، نسبت به تمرین ترکیبی 004/0p=، INR: نسبت به مکمل-سیر 001/0p=، نسبت به تمرین ترکیبی 004/0p=). توصیه میشود از تمرینات ترکیبی توام با مصرف سیر به دلیل تاثیر بر فاکتورهای PT و INR و نقش مهم این فاکتورها در برقراری تعادل مجدد هموستاز استفاده شود.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، ترومبوز ورید عمقی (DVT)، فاکتورهای انعقادی، مکمل سیر
  • الهام خانی سانیج، خسرو ابراهیم*، ابراهیم رضوانی، حسین عزیزیان صفحات 473-488

    دیابت نوع دو نوعی بیماری مزمن متابولیکی است که با کلسیفیکاسوین عروقی و اختلال در میزان کربوهیدرات‏ها ، لیپیدها و کمبود یا کاهش حساسیت به انسولین مشخص می‏شود. از طرفی به نظر می‏رسد نقش فعالیت ورزشی در کاهش میزان کلسیفیکاسوین عروقی مورد توجه است. ما ارزیابی کردیم که آیا 8 هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) منجر به کاهش کلسیفیکاسیون عروقی و بهبود نیم رخ لیپیدی در موش‏های مبتلا به دیابت نوع دو می‏شود.40 سر موش نر نژاد ویستار پس از آشناسازی با محیط آزمایشگاه به طور تصادفی به چهار گروه دیابت (T2D, n=10)، دیابت- ورزش (EX-T2D n=10) ، ورزش (EX) و کنترل (Con N=10) تقسیم شدند. طی 5 هفته مراحل القا دیابت به حیوانات در گروه دیابت انجام شد. در گروه های تمرینی موش‏ها 8 هفته تمرین تناوبی بر تردمیل را اجرا کردند. برای بررسی بیان ژن RUNX از روش Real time PCR , و روش کالیمتریک به منظور ارزیابی انسولین و گلوکز و شاخص‏های نیم‏رخ لیپیدی استفاده شد. حیوانات در گروه T2D در مقایسه با کنترل افزایش در میزان گلوکز ،تری گلسیرید، کلسترول(P≤0.001) و LDL (P≤0.05) و همچنین کاهش انسولین و (P≤0.05) HDL را نشان دادند. درگروه ورزش بیان RUNX نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (P≤0.05). میزان تری گلسیرید و کلسترول در گروه EX-T2D در مقایسه با گروه دیابت کمتر بود (P≤0.05) . نتایج تحقیق نشان داد تمرین تناوبی شدید منجر به کاهش کلسیفیکاسیون عروقی و بهبود شاخص‏های نیم رخ لیپیدی درموش های مبتلا به دیابت نوع دوم شد. با این حال مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: کلسیفیکاسیون عروقی، تمرین تناوبی شدید، RUNX، انسولین
  • ابوالفضل فیجان، فرهاد دریانوش*، محمد همتی نفر، محسن ثالثی، مریم کوشکی جهرمی صفحات 489-509
    هدف

    در کنار کالری دریافتی روزانه، ویتامین D و آهن به عنوان مواد ریز مغذی از بیشترین اهمیت در رژیم غذایی ورزشکاران، به خصوص در سنین رشد و نوجوانی برخوردار هستند. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، تاثیر مداخله آموزشی تغذیه بر کالری کل دریافتی، سطوح استراحتی و میزان دریافتی آهن و ویتامین D در فوتبالیست های نوجوان رقابتی می باشد.

    روش کار

    آزمودنی های این مطالعه را 63 فوتبالیست نوجوان رقابتی در سطح لیگ برتر کشور تشکیل داده اند. به منظور دستیابی به کالری کل دریافتی و میزان دریافتی ریزمغذی ها،یادآمد سه روزه از آزمودنی ها گرفته شد،سپس خونگیری به منظور دستیابی به مقادیر استراحتی ویتامین D و آهن انجام گرفت.گروه مداخله آموزشی تغذیه(41 نفر)و گروه کنترل(22 نفر)آزمودنی های پژوهش را تشکیل می دادند.گروه تجربی به مدت 4 هفته (8 جلسه 30 دقیقه ای آموزش تغذیه کاربردی و به دنبال آن 10 هفته مشاوره حضوری)با حضور در پایگاه اینترنتی و به صورت برخط آموزش دیدند.برای بررسی تغییرات درون و بین گروهی از تحلیل واریانس مختلط و آزمون های T وابسته و مستقل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل واریانس مختلط درون گروهی بر کالری کل دریافتی، سطوح استراحتی ویتامین D و میزان ویتامین D رژیم غذایی معنادار بود (001/0=P) و نتایج آزمون های T وابسته حاکی از افزایش معنادار این متغیرها در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل بود (01/0 ≥p)..

    نتیجه گیری

    مداخله آموزشی تغذیه موجب افزایش معنادار کالری کل دریافتی، کربوهیدرات و پروتیین دریافتی، سطوح استراحتی ویتامین D و میزان دریافتی ویتامین D رژیم غذایی فوتبالیست های نوجوان رقابتی می شود، اما بر مقادیر استراحتی و میزان دریافتی آهن رژیم غذایی تاثیری ندارد.

    کلیدواژگان: تغذیه ورزشی، بازیکنان فوتبال، ویتامین D، مداخله آموزشی تغذیه، آهن
  • ولی الله دبیدی روشن*، معصومه فلاح، خدیجه نصیری صفحات 511-528

    در دوران همه گیری کرونا افراد نگران اثرات قلبی-عروقی پوشیدن ماسک طی فعالیت بدنی بردستگاه اتونوم قلبی (ANS) اهستند. هدف مطالعه حاضر، اثر دو هفته تمرینات تناوبی با شدت متوسط (MIIT) مبتنی بر وزن بدن همراه با پوشیدن ماسک های تنفسی (جراحی در برابر N95) بر پاسخ ANS مردان سالم متعاقب پروتکل دویدن زیربیشینه ای روی نوارگردان (STRP) و 5-دقیقه ریکاوری در طی پاندمی SARS-CoV-2 بود. در این مطالعه 18مرد سالم به صورت تصادفی به 3 گروه شش نفره (ماسک جراحی، ماسک N95 و بدون ماسک) تقسیم و تمرینات MIITبا و بدون ماسک های جراحی و یا N95 را سه بار در هفته، هر جلسه سه تکرار با شدت (60-70 درصد حداکثرضربان قلب) انجام دادند. پارامترهای پاراسمپاتیکی (RMSSD،HFn.u) و سمپاتیکی (LFn.u،LF/HF) و میانگینRR با دستگاه الکتروکاردیوگرام و نرم افزار کوبیوس قبل و تا 5 دقیقه ریکاوری ارزیابی شد. از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.. اجرای پروتکل STRP در قبل از اجرای 2 هفته MIIT تفاوت آماری معناداری را در مقادیر LF،LF/HF،RMSSD،HF و میانگین RRبین گروه های تجربی (ماسک جراحی در برابر N95) و همینطور در مقایسه با گروه کنترل (بدون ماسک) ایجاد نکرد. بعلاوه، اگرچه تغییرات بین گروهی مقادیر شاخص های سمپاتیکی و شاخص های پاراسمپاتیکی و میانگین RRمتعاقب 2 هفته MIIT، بهبود نسبی را نشان می دهد، اما هنوز به لحاظ آماری معنادار نبوده است. به طور کلی نتایج نشان داد، پوشیدن ماسک های تنفسی در طی آزمون استرس ورزشی در مردان سالم ایمن است و سازگاری 2 هفته ای به MIIT با ماسک موجب بهبود عملکرد ANS در پاسخ به استرس می شود.

    کلیدواژگان: تغییرپذیری ضربان قلب، تمرینات تناوبی، دستگاه اتونوم قلبی، ماسک های تنفسی
|
  • Bahman Ebrahimi *, MAREFAT SIYAHKOHYAN, Ali Khazani, Sajjad Anoshirvani, Lotfali Bolboli, Maryam Asadi Pages 399-405

    Genetic factors play an important role in athletic performance and its related phenotypes such as strength, power and aerobic capacity. Whole Exome Sequencing (WES) has great potential to explore all possible deoxiribnucleotide (DNA) variants associated with physical performance. However, this new technique has not been used in sports genetics research. Therefore the aim of this case study was to report new variants in genes involved in skeletal muscles strength in an elite weightlifter using WES. After obtaining an informed contest participated in this study from a 32-year-old man, who is a member of the Iranian national weightlifting team, 5 cc of blood was taken and then DNA was extracted. DNA samples were analyzed using the WES method. WES analysis of this elite weightlifter revealed missense mutations (230845794A>G and 230845977G>A) in AGT and (148206440G>A and 148206473G>C) in ADRB2 genes. Results of WES analysis revealed missense mutations in Power/Strength related genes in this elite athlete. However more studies with larger sample sizes are needed to reveal the relationship between these variants and performance of strength athletes.

    Keywords: Physical Activity, muscle strength, Weightlifter, Muscular Hypertrophy, AGT gene
  • Mohammad Taher Jahangiri, Roghiyeh Fakhrpour, Karim Azali Alamdari * Pages 407-425
    Aim

    exercise and hot water immersion is likely to more increase serum IL-6 and CXCL1 as well as insulin resistance in patients with metabolic syndrome. However, no straight investigation has been done in this area. Therefore, the aim of study was to investigate effect of an acute cycling session while immersed in hot water versus land on serum IL-6 and CXCL1 level and also insulin resistance in male patients with metabolic syndrome

    Methodology

    15 males with metabolic syndrome (age: 58.4±4.17, BMI: 31.27±3.27) experienced four test sessions (with 48 hour intervals) including on cycling or inactive sitting in hot water (42 0°C) head out immersion or land conditions with a cross over design. Each of cycling sessions were included on 30 min of interval activity at 50% of MHR. Blood samples were taken before and 15 min post intervention. The data were analyzed by ANOVA for repeated measurements (time series method) at 0.05 statistical significance level.

    Results

    Cycling increased serum CXCL1 only in the hot water, while IL-6 elevation was only noted during land exercise (P<0.05). However, insulin resistance was lowered in both hot water (p=0.002) and land exercise (p=0.001) sessions with no difference for this decline, between the two sessions(p=0.217).

    Conclusion

    Cycling within the hot water compared to land, do not provide a remarkable advantage regarding the amount of induced changes in serum IL-6 and CXCL1 and even insulin resistance. However, more investigations remain to be done because of the lack of evidence and study limitations.

    Keywords: Acute Exercise, Chemokine, cytokine, Metabolism, temperature
  • Maryam Nourshahi *, Fatemeh Mir Khalafzadeh, Fariba Khodagholi, Nazanin Abuzari Pages 427-438

    Prevalence of obesity and its related disease is considered as a major health complication worldwide. Changing the phenotype of white adipose tissue to brown following exercise is currently being studied as one of the strategies to prevent obesity. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of continuous and high intensity interval training (HIIT) on UCP1 of visceral and subcutaneous white adipose tissue in obese rats. Eighteen obese rats after eight weeks of high fat diet randomly divided into control, continuous training (CT) and HIIT groups. HIIT protocol included high intensity intervals (80-110 % vVO2max) and low intensity intervals (50 % vVO2max) and CT protocol included running with (65-75 % vVO2max) intensity. 48 hours after the last training session, rats were sacrificed, visceral and subcutaneous white adipose tissue were removed and UCP1 level was assessed through western blotting method. The results showed that eight weeks of CT and HIIT increase UCP1 in visceral and subcutaneous WAT (p<0.05), and this increase were higher in HIIT group regardless of visceral or subcutaneous adipose tissue (P<0.005). It seems that HIIT induce higher increase in UCP1 protein in visceral and subcutaneous white adipose tissue, so obese individuals can use this type of training to benefit obesity prevention affects and improvement of adipose tissue function.

    Keywords: Aerobic training, Brown Fat, interval training, Obesity. UCP1
  • Mehran Ghahramani *, Yahya Zare, Mohammad-Ali Kohanpour Pages 439-450
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks of aerobic training and consumption of artichoke extract on blood glucose and insulin resistance and its relationship with the cognitive status in elderly with mild cognitive impairment (MCI).

    Methods

    40 elderly people who obtained a score between 21 and 25 from the MMSE questionnaire were randomly selected, and randomly divided into 4 groups: aerobic training, artichoke, aerobic training + artichoke, and placebo (each group 10 People) were placed. The interventions were performed for 12 weeks. The aerobic training consisted of eight minutes of running with intensity of 75 to 85% of the maximum stored heart rate in the first session. After two sessions added one minute to the running time, so that after 12 weeks, the running time reached 26 minutes. Artichoke extract was taken in capsules at a dose of 300 mg / kg body weight per day.

    Results

    Blood glucose and insulin resistance decreased significantly in two groups of training and training + artichokes (P <0.05). Cognitive status increased significantly in the three intervention groups compared with the placebo group, which was higher in the training + artichoke group (P <0.05). As cognitive status increased, blood glucose and insulin resistance decreased (P <0.05).

    Conclusion

    Consumption of artichoke extract along with aerobic training for 12 weeks can possibly slow the progressive course of mild cognitive impairment and may stop and prevent the onset of diabetes due to this disorder.

    Keywords: Aerobic training, Artichoke, cognitive impairment, cognitive status, diabetes
  • Hamed Saed, Sedigheh Hosseinpour Delavar *, Hassan Safikhani, Mohammadreza Sobhiyeh Pages 451-471

    The purpose of this study was to compare the effect of six-months of combined care program with garlic supplementation on coagulation factors (INR, PPT, PT) in middle-aged men with DVT. The present study was a quasi-experimental with a clinical trial design (code: IRCT20210718051924N1). Subjects were 40 men (age: 51.50 ±4.01 years, fat percentage: 28.63 ±3.24) with a history of at-least 3 years of DVT who were taking warfarin randomly divided into four groups: Combined-exercise, Combined-exercise +garlic, Garlic and Control. Combined-exercise for 24 weeks, 3 sessions per-week, first resistance training (50 to 60% 1RM) and then aerobic training (55 to 60% of the reserve-heart-rate). 1200mg daily garlic supplement was used in the form of capsules at ten o'clock in the morning. PT, PTT and INR factors were measured before and after 24 weeks. Two-way analysis of variance, paired t-test and Tukey post-hoc test were used (P<0.05). The results showed that both combined-exercise +garlic and consumption of garlic increased the PT (garlic 3.3%, p=0.004; exercise +supplement 13.3%, P=0.001) and INR (garlic 2%, p=0.013; exercise +supplement 46%, p=0.001) had a significant effect, also combined-exercise +garlic on the PTT 1.5% (p=0.014) had a significantly effect. But this wasn’t of effects in the combined-exercises (PT: p=0.355, INR: p=0.259, PTT: p=0.448) and the group Garlic was-not significant in PTT (p=0.504). It is recommended to use combined exercises with garlic consumption because of its effect on PT and INR and the important role of these factors in rebalancing homeostasis.

    Keywords: Combined exercise, Deep Vein Thrombosis (DVT), Coagulation Factors, Garlic Supplement
  • Elham Khani Sanij, Khosro Ebrahim *, Ebrahim Rezvani, Hossein Azizian Pages 473-488
    Aim

    Diabetes mellitus (DM) is a chronic metabolic disease characterized by vascular classification and impaired carbohydrates, lipids, and lack of insulin secretion or decreased sensitivity to insulin metabolic effects. on the other hand, it seems the effect of exercise on vascular classification is an important issue. In the present study, we evaluated whether 8 weeks of high-intensity interval training (HIIT) decrease vascular calcification and improvement lipid profile in rats. Main

    Methods

    40 Male Wistar rats were randomly divided into diabetic (T2D), exercise-diabetic (EX –t2d), EXERCISE (EX), and control (Con) groups. After5 weeks, diabetes was induced in all the T2S and the EX-T2D group. The EX-T2D group trained for 8 weeks. Real-time PCR and colorimetric were performed to investigate the expression of RUNX and lipid profile Key

    Findings

    Rat in the Typ2D group had a significant increase in glucose, triglyceride, cholesterol (p≤0.001), and LDL(p≤0.05) as well as deceased in insulin and HDL (p≤0.05). compared to the control group. In exercise, groups of rats had a significant decrease in RUNX expression compared to the control group (p≤0.05). in addition, Triglyceride and cholesterol levels were lower in the EXO-T2D group compared to the diabetes group (P≤0.05). Significance: Our data demonstrate that HIIT decreased vascular calcification and improved lipid profile in a mouse model of diabetes. However, further research is required to examine potential clinical relevance.

    Keywords: Vascular calcification, high-intensity interval training, RUNX, insulin
  • Abolfazl Fijan, Farhad Daryanoosh *, Mohammad Hemmatinafar, Mohsen Salesi, Maryam Koushkie Jahromi Pages 489-509
    Objective

    In addition to daily calorie intake, vitamin D and iron as micronutrients are the most important in the diet of athletes, especially in adolescence. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of nutrition education intervention on total caloric intake, resting levels and iron and vitamin D intake in competitive adolescent soccer players.

    Methods

    The subjects of this study consisted of 63 competitive adolescent soccer players in the country's premier league. In order to achieve the total caloric intake and the amount of micronutrients, the subjects were recalled for three days, then blood samples were taken to achieve resting amounts of vitamin D and iron. Nutrition education intervention group (n = 41) and control group (n = 22) The experimental group was trained for 4 weeks (8 sessions of 30 minutes of applied nutrition educating followed by 10 weeks of face-to-face counseling) by attending the website and online. To examine changes within and between groups of analysis Mixed variance and dependent and independent t-tests were used.

    Results

    The results of intragroup mixed analysis of variance test on total calories, resting levels of vitamin D and vitamin D in the diet were significant (P = 0.001).

    Conclusion

    Nutritional education intervention significantly increases total caloric intake, carbohydrate and protein intake, resting levels of vitamin D and intake of vitamin D in the diet of competitive adolescent soccer players, but on resting values and Dietary iron intake has no effect.

    Keywords: Sports nutrition, soccer players, vitamin D, nutrition education intervention, Iron
  • Valiollah Dabidi Roshan *, Masoumeh Fallah, Khadijeh Nasiri Pages 511-528

    During the COVID-19 pandemic, people are concerned about wearing a mask during physical activity and its effect on the cardiac autonomic system (ANS). The purpose of the study was the effect of 2-weeks of moderate-intensity interval training (MIIT) based body weight combined with wearing face masks (surgery against N95) on the ANS response of healthy men following the submaximal treadmill running protocol (STRP) and 5 minutes of recovery during the SARS-CoV-2 pandemic. This study,18 healthy men were randomly divided into 3 groups of 6 (surgical mask,N95 mask and Nomask) and MIIT exercises with and without surgical masks or N95 3-times a week, each session with 3-repetitions with intensity (60-70% Maximum-heart rate). Parasympathetic (RMSSD, HFn.u) and sympathetic parameters (LFn.u, LF/HF) and Change distance R-R were evaluated with electrocardiogram and Kubius software before and to 5 minutes of recovery. One-way ANOVA and Bonferroni post hoc test were used. The results showed, STRP protocol Implementation before 2-weeks of MIIT did not make a significant difference in LF, LF/HF, RMSSD, HF and mean RR values between the experimental groups (surgical mask against N95 mask) and also compared with the control group (without mask(. In addition, although the intergroup changes in sympathetic and parasympathetic indices and mean RR after 2-weeks of MIIT show relative improvement, they have not yet been statistically significant. Wearing facemasks during exercise training is safe for healthy men and 2 weeks of adaptation to interval training with face mask improves ANS performance.

    Keywords: Cardiac autonomic system, face mask, Heart rate variability, interval training