فهرست مطالب

مهندسی مخابرات جنوب - پیاپی 32 (تابستان 1398)

نشریه مهندسی مخابرات جنوب
پیاپی 32 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • بهبود سیستم های تشخیص نفوذ باکاهش ویژگی مبتنی بر الگوریتم ژنتیک و تکنیک های داده کاوی
    مهدی کشاورزی*، حسین مومن زاده حقیقی صفحات 1-14
    امروزه سیستم های کامپیوتری مبتنی بر شبکه، نقش حیاتی در جامعه مدرن امروزی دارند و به همین علت ممکن است هدف دشمنی و یا نفوذ قرار گیرند. به منظور ایجاد امنیت کامل در یک سیستم کامپیوتری متصل به شبکه، استفاده از دیوار آتش و سایر مکانیزم های جلوگیری از نفوذ همیشه کافی نیست و این نیاز احساس می شود تا از سیستم های دیگری به نام سیستم های تشخیص نفوذ استفاده شود. سیستم تشخیص نفوذرا می توان مجموعه ای از ابزارها، روش ها و مدارکی در نظر گرفت که به شناسایی، تعیین و گزارش فعالیت های غیرمجاز یا تایید نشده تحت شبکه، کمک میکند. سیستم های تشخیص نفوذ به صورت سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری ایجاد شده و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. به دلیل وجود مشخصه های زیاد در داده های مربوط به سیستم های تشخیص نفوذ در این تحقیق ما مشخصه های مطلوب و موثر را با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهبود یافته انتخاب می کنیم. سپس با استفاده از تکنیک های داده کاوی استاندارد، مدلی برای طبقه بندی داده ها ارایه می دهیم. برای ارزیابی عملکرد روش پیشنهادی از پایگاه داده NSL-KDD که  نسبت به سایر داده های تشخیص نفوذ از رکوردهای واقعی تری برخورد دار است، استفاده خواهیم کرد.
    کلیدواژگان: سیستم تشخیص نفوذ، داده کاوی، انتخاب ویژگی، الگوریتم ژنتیک، پایگاه داده NSL-KDD
  • شناسائی سیستم های متغیربازمان با تغییرات آرام با استفاده از توابع پایه لژاندر
    امیر یعقوبی *، حسین روزگار، مهرزاد نصیریان صفحه 1

    در این مقاله به شناسایی"سیستم های متغیربازمان با تغییرات آرام" با استفاده از توابع پایه لژاندر می پردازیم.پدیده های فیزیکی بنا به دلایلی، رفتار متغیر با زمان از خود نشان می دهند. برای مدل سازی این سیستم ها به مدل هایی با پارامتر های وابسته به زمان نیازمندیم. در این مقاله به منظور شناسایی، سیستمی را در نظر می گیریم که دارای پارامترهای متغیر با زمان با تغییرات آرام است. ورودی این سیستم متغیر با زمان را از نوع PRBSانتخاب می کنیم که یک سیگنال غنی از نظر فرکانسی می باشد. نتایج برای موارد نویزی نیز تا حد زیادی قابل قبول می باشد. در این مقاله، سیستم مورد بحث را به اختصار، سیستم STVمی نامیم.

    کلیدواژگان: تخمین پارامتر، سیستم PRBS، سیستم های متغیر با زمان، مدلTVARX، توابع پایه لژاندر
  • بررسی کاهش پیچیدگی الگوریتم ها و روشهای موجود در تخصیص منابع و کانالهای رادیویی در OFDMA
    مجتبی قاسمی امینه*، علی اصغر حقیقی صفحه 2

    این مقاله به تخصیص زیر حامل ها و توان به هر کاربردر  OFDMAبرای به حداقل رساندن مجموع نرخ داده های کاربر به دلیل محدودیت های توان کلی، نرخ خطای بیت، و تناسب میان نرخ داده های کاربر می پردازد. در این جا ما یک روش غیر تکراری را پیشنهاد می دهیم که بارها سازی محدودیت های شدید تناسب، نرخ کاربر ما را امکان پذیر می سازد در مقایسه با روش های موجود این روش پیچیدگی کمتری دارد و در شبیه سازی نرخ داده های کاربر بیشتری را به ما می دهد. در این مقاله با توسعه یک طرح تخصیص زیر حامل که مشکل تخصیص توان را خطی می سازد و ضمن دستیابی تقریبی به تناسب داده بیان می شود بسط مسئله تخصیص توان را به راه حلی برای معادلات خطی همزمان کاهش می دهد و در شبیه سازی نتایج الگوریتم تخصیص پیشنهاد شده به یک ظرفیت کلی دست می یابد که دارای تناقض کمتری نسبت به روش قبلی است و به طور قابل ملاحظه ای محاسبات کاهش می یابد ضمن اینکه به تناسب داده های قابل قبولی دست می یابد.

    کلیدواژگان: OFDMA، تخصیص منابع، توان
  • تحلیل و مدلسازی ترانسفورماتورهای شیفت دهنده ی فاز کلاس Aو D و E باهدف بهبودکیفیت توان و حدودپایداری
    هانی شاه نظری ثانی*، هادی شاه نظری ثانی صفحه 3

    ترانسفورماتور های شیفت دهنده ی فاز با تغییر در دامنه و زاویه ی فاز ولتاژ به منظور کنترل توان انتقال یافته از خطوط مورد استفاده قرار می گیرند. در انواع PST در گروه نخست از سوییچ های مکانیکی و قطعات متحرک استفاده می شود و در گروه دوم سوییچ های نیمه هادی و مبدل های الکترونیک قدرت جایگزین سوییچ های مکانیکی شده است. دراین مقاله تحلیل ساختار درونی وعملکرد ترانسفورماتورهای شیفت دهنده ی فاز کلاس  Aو D و E بیان گردیده و با استفاده از یک برنامه، توزیع توان در شبکه ی قدرت دردو حالت استفاده از ترانسفورماتور های شیفت دهنده ی فاز و بدون وجود این ترانسفورماتور ها در نرم افزارMATLAB شبیه سازی شده و نتایج عددی تاثیر ترانسفورماتور های شیفت دهنده ی فاز برروی جریان و توان توزیع شده بین دوخط موازی  110KVبررسی می شود. و مشخص میگردد که ترانسفورماتور های شیفت دهنده ی فاز برای کنترل توزیع توان اکتیو بین خطوط مورد استفاده قرار می گیرند و درترانسفورماتور شیفت دهنده ی فاز کلاس A حدود بالایی و پایینی زاویه ی آتش تریستورها تابعی از شرایط کار سیستم قدرت است و محدودیت تعیین کننده ی عملکرد این ترانسفورماتورها ، بالا بودن محتوای هارمونیکی ولتاژ خروجی است. و درکلاس D ازسوییچ های GTO استفاده شده و خاموش و روشن شدن آن ها به روش کموتاسیون اجباری بوده و یکی از خصوصیات برجسته آن ها عدم وابستگی عملکرد مبدل ها به شرایط کار سیستم است که خروجی آن ها به طور پیوسته و درهر شرایطی قابل کنترل است.

    کلیدواژگان: ترانسفورماتورهای شیفت دهنده ی فاز، تنظیم کننده ی ولتاژ، کیفیت توان، هارمونیک ولتاژ خروجی
  • یک روش نوین بهبودفشرده سازی فرکتالی تصویر با استفاده از ترکیب طبقه بندی بلوک وتقسیم درخت چهارتایی
    ژاله مولای زاهدی، حمید دهقانی*، علیرضا ملاح زاده صفحه 4

    در این جا برای بهبود کیفیت تصویر بازسازی شده ، نوعی روش فشرده سازی فرکتالی مطرح می شود که براساس طبقه بندی بلوک و تقسیم بندی درخت چهارتاییاست . ابتدا تصویر به روش درخت چهارتایی تطبیقی تقسیم بندی می شود . سپس بلوک های فرعی در هر سطح طبقه بندی می شوند . نتایج آزمایشی نشان می دهند که تصویر بازسازی شده و تقویت شده توسط این روش ، دارای نسبت سیگنال به نویز با پیک بالاتر (PSNR) و تاثیر دیداری و بصری بهتری از روش تقسیم درخت چهارتایی تطبیقی  می باشد ، این در حالی است که نسبت فشرده سازی نیز افزایش یافته است .

    کلیدواژگان: فشرده سازی فرکتالی، طبقه بندی بلوک، تقسیم بندی بلوک با ابعاد ثابت، تقسیم درخت چهارتایی، ترکیب طبقه بندی بلوک
  • طراحی و پیاده سازی یک رگولاتور ولتاژ با افت کم و خروجی تثبیت شده با استفاده از راهکار تغذیه بدنه
    وحید دهیده، حامد امین زاده*، عبدالرسول قاسمی صفحات 15-26
    در این مقاله، طراحی و پیاده سازی رگولاتورهای ولتاژ با افت کم  و تغییرات خروجی بسیار کوچک را با استفاده از راهکارهای نوینی به انجام رسانیده ایم. در ساختار مداری رگولاتور، برای اولین بار از دو راهکار تغذیه بدنه و استفاده از مرجع ولتاژ متغیر استفاده شده است. تغذیه اثر بدنه، با هدف افزایش هر چه بیشتر بهره حلقه رگولاسیون و استفاده از مرجع ولتاژ متغیر، با هدف تثبیت بیشتر ولتاژ خروجی و افزایش نسبت حذف منبع تغذیه (PSRR) انجام شده است. از نکات حایز اهمیت دیگر در این مقاله، پیاده سازی تقویت کننده خطا به کمک سه تقویت کننده عملیاتی تک سر و با ورودی p < /em>MOS است که به افزایش قابل توجه دقت حلقه رگولاسیون می انجامد. مقدار PSRRبدست آمده برابر با 46dB در فرکانس 1KHz است. ولتاژ ورودی می تواند در بین 1.8Vتا 2.5V تغییر کند و ولتاژ خروجی تثبیت شده، برابر با 1.6V است. حداکثر میزان ریپل ولتاژ خروجی برابر با 1mV است که معادل با 0.03% می باشد. بار اهمی خروجی، برابر با 20W  و بار خازنی متوسط برابر با 100pFاست. حداکثر جریان خروجی به ازای امپدانس خروجی مورد نظر و ولتاژ افت 0.2V برابر با 80mA است.
    کلیدواژگان: رگولاتور ولتاژ با افت کم، نسبت حذف مد مشترک، اثر بدنه و ولتاژ مرجع
|
  • improving intrusion detection systems by feature reducing based on genetics algorithm and data mining techniques
    Mehdi Keshavarzi *, Hossein Momenzadeh Pages 1-14
    The network-based computer systems play critical role in our modern society; so there is highly chance these systems might be target of intrusion and attacks. In order to implement full-scale security in a computer network, firewalls and other intrusion prevention mechanisms aren’t always enough and needs other systems called intrusion detection systems. An Intrusion detection system can be set of tools, algorithms and evidence that help to identify, locate and report illegal or not approved activities by the network. Intrusion detection systems can be established by software or hardware systems and each have their own advantages and disadvantages. Because of various characteristics of intrusion detection data, in this research we select effective characteristics using improved genetic algorithm. Then by means of standard data mining techniques, we present a model for data classification.For performance evaluation of this suggested method, we used NSL-KDD database that has more realistic records than other intrusion detection data.
    Keywords: system intrusion detection, Data mining, Feature Selection, genetic algorithms, database NSL-KDD
  • Identification of time-varying systems with smooth changes using basic Legendre functions
    Amir Yaghubi*, Hossein Rouzegar, Mehrzad Nasirian Page 1

    In this paper, we identify "variable time systems with slow changes" using Legendre basic functions. Physical phenomena behave with time-varying behavior for a variety of reasons. To model these systems, we need models with time-dependent parameters. In this paper, in order to identify, we consider a system that has time-varying parameters with slow changes. Select the input of this time-varying system of PRBS type, which is a frequency-rich signal. The results for noise cases are also largely acceptable. In this article, the system in question is called STV system for short.

    Keywords: Parameter Estimation, PRBS System, Time Variable Systems, TVARX Model, Legendre Basic Functions
  • Investigating the reduction of complexity of existing algorithms and methods in allocating radio resources and channels in OFDMA
    Mojtaba Ghasemi Amineh *, Aliasghar Haghighi Page 2

    This paper allocates subcarriers and power to each OFDMA user to minimize total user data rates due to overall power constraints, bit error rates, and proportionality between user data rates. Here we propose a non-duplicate method that makes our user rate possible by releasing severe fit constraints. This method is less complex than existing methods and gives us more user data simulation. In this article, by developing a subcarrier allocation scheme that makes the power allocation problem linear and expresses the approximate proportionality of the data, it extends the power allocation problem to a solution for simultaneous linear equations and simulates the results of the allocation algorithm. The proposed achieves an overall capacity that is less inconsistent than the previous method and significantly reduces computations while achieving acceptable data fit.

    Keywords: OFDMA, Resource allocation, Power
  • Analysis and modeling of Class A, D and E phase shift transformers with the aim of improving power quality and stability limits
    Hani Shahnazari *, Hadi Shahnazarisani Page 3

    Phase shifting transformers are used to control the power transmitted through the lines by changing the amplitude and phase angle of the voltage. In the first group, mechanical switches and moving parts are used in PST types, and in the second group, semiconductor switches and electronic power converters have replaced mechanical switches. In this article, the analysis of internal structure and performance of Class A, D and E phase shift transformers is expressed and using a program, power distribution in the power grid in two modes of use of phase shift transformers and without these transformers in soft The MATLAB software is simulated and the numerical results of the effect of phase shift transformers on current and power distribution between two 110KV parallel lines are investigated. It turns out that phase shifting transformers are used to control the distribution of active power between lines, and in Class A phase shifting transformers, the upper and lower limits of the thyristor fire angle are a function of the operating conditions of the power system and the limiting determinant. The performance of these transformers is the high harmonic content of the output voltage. In Class D, GTO switches are used and their switching on and off is forced by switching method, and one of their outstanding features is that the converters do not depend on the operating conditions of the system, whose output can be controlled continuously and in all conditions.

    Keywords: Phase Shift Transformers, Voltage Regulator, Power Quality, Harmonic Output Voltage
  • A new method of improving fractal image compression by combining block classification and quadratic tree division
    Jaleh Molaye Zahedi, Hamid Dehghani *, Alireza Malahzadeh Page 4

    Here, to improve the quality of the reconstructed image, a kind of fractal compression method is proposed, which is based on block classification and quadratic tree segmentation. First, the image is divided by an adaptive quadruple tree method. Sub-blocks are then classified at each level. Experimental results show that the image reconstructed and amplified by this method has a higher peak-to-peak signal-to-noise ratio (PSNR) and a better visual effect than the adaptive quadratic splitting method, while the compression ratio Has also increased.

    Keywords: Fractal Compression, Block Classification, Fixed Dimension Block Division, Quadruple Tree Division, Block Classification Combination
  • Design and implementation of a low voltage regulator and stabilized output using the body power supply solution
    Vahid Dahideh, Hamed Aminzadeh *, A Ghasemi Pages 15-26
    In this paper, we have designed and implemented low voltage drop regulators and very small output changes using new solutions. In the regulator circuit structure, for the first time, two solutions of body power supply and variable voltage reference have been used. The power supply of the body, with the aim of increasing the gain of the regulation loop and using the variable voltage reference, has been done with the aim of further stabilizing the output voltage and increasing the power supply removal ratio (PSRR). Another important point in this paper is the implementation of the error amplifier with the help of three single-headed operational amplifiers with PMOS input, which significantly increases the accuracy of the regulation loop. The obtained PSRR value is equal to 46dB at a frequency of 1KHz. The input voltage can vary between 1.8V to 2.5V and the stabilized output voltage is 1.6V. The maximum output voltage ripple is equal to 1mV, which is equivalent to 0.03%. The output ohmic load is equal to 20  and the average capacitive load is equal to 100pF. The maximum output current for the desired output impedance and voltage drop of 0.2V is equal to 80mA.
    Keywords: Low voltage regulator, common mode removal ratio, body effect, reference voltage