فهرست مطالب

- پیاپی 7 (امرداد و شهریور 1380)
- 62 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
- تاریخ انتشار: 1380/09/01
- تعداد عناوین: 20
- یادداشت - سرمقاله
-
مرگ داعیه داری رسیدصفحه 2
-
چهره قضا و مولفه های مصونیت آنصفحه 3
- رویداد
-
ایران - جهانصفحه 5
- گزارش اصلی
-
توسعه قضایی، عرصه خیال و امیدصفحه 12در اصل 156 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یکی از وظایف قوه قضائیه «احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی های مشروع» دانسته شده است. «گسترش» عبارت فارسی توسعه است. یعنی قانون اساسی ما احیای حقوق عامه و توسعه عدل و آزادی های مشروع را از وظایف قوه قضائیه برشمرده است. بنابراین زمانی که قوه قضائیه تلاش خود را برای عمل به مضامین فوق به کار گیرد در مسیر توسعه قضایی گام نهاده است.
- گفتگو
-
نظام حقوقی ایران و واقعیت های موجود / گفتگو با دکتر سید محمد هاشمیصفحه 18آن دسته از دانشجویان حقوق که در کلاس های درس استاد محترم سیدمحمد هاشمی حضور داشته اند به خوبی دریافته اند که جناب استاد مباحث مربوط به حقوق اساسی را با اشتیاق وافر و از صمیم قلب، به دانشجویان تدریس می نمایند و در این راه از هیج کوششی دریغ نمی ورزند. ساعتهای متوالی حضور در محضرشان باعث خستگی نمی شود، جناب استاد با روی گشاده دعوت ماهنامه وکالت را پذیرفتند و در مصاحبه ای به مدت دو ساعت به عمده ت رین سئوالات و مسائل روز که مربوط به حقوق اساسی و اختیارات مقامات و نهادهای سیاسی است پاسخ گفتند.
- اندیشه
-
قانون و جامعهصفحه 24چالش های نظری و سیاسی موجود در جامعه، پیرامون قانون و قانونمداری، صرفنظر از اهداف و انگیزه سیاسی چالشگران، پدیده میمون و مبارکی است که می تواند دستمایه ای برای شکوفائی جامعه مسلمان ایران در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی محسوب گردد. ولی آنچه در بادی امر ضروری می نماید، شناخت نسبت واقعی میان قانون و جامعه است. زیرا مادامی که نوع ارتباط میان قانون و جامعه شناخته نباشد، مفهوم نظم و عدالت نیز ناشناخته و مجهول المصداق خواهد بود.
- دیدگاه
-
مصونیت پارلمانی یا محدودیت مسئولیت نمایندگان مجلسصفحه 26نظر به طرح جدی موضوع مصونیت پارلمانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حدود آن بررسی مختصری در این باب انجام شده که حاصل آن در این مقاله آمده است. توضیح اینکه نگارنده قبلا با توجه به ماده 163 قانون آیین نامه داخلی مجلس در خصوص موارد، نظری دیگری داشت که با تصویب مادتین 75 و 76 آیین نامه جدید دگرگون شد.
- آموزش
-
تحصیل حقوق در امریکا (2) / بخش دوم و پایانیصفحه 29
- پژوهش
-
کاربرد اینترنت در حقوقصفحه 31
- بین الملل
-
وکالت دادگستری در چینصفحه 37
- تاریخ
-
سیر تاریخی قوانین مطبوعات در ایرانصفحه 38بررسی قوانین ایران نشان می دهد که اولین ماده قانونی درباره مطبوعات در 14 ذیعقده 1334 ه.ق یعنی حدود هشتاد سال پس از انتشار اولین روزنامه به مدیریت میرزا صالح شیرازی به تصویب رسید. پس از آن نیز تا حال انبوهی از قوانین مطبوعاتی تصویب شده و در این راستا نقد و بررسی قوانین مطبوعاتی نیز در روزنامه ها و مجله ها به نحو چشمگیری رو به افزایش نهاده است.
- چشم انداز
-
گزارش خبری / هر وکیل یک دلارصفحه 45
-
جامعه بی دفاع / حق المعالجه طبیب و تعرفه قانونی، راهکاره ای مناسب به جای هشدار، فروش آزادانه بلیت قاچاقصفحه 47
-
نگاه / گفتگو با حسن فاخریصفحه 48
-
با نهادهای مدنی / هر کودکی حق داردصفحه 49
-
خشونت ممنوعصفحه 50
-
انفورماتیک / اصول حقوق تجارت الکترونیکصفحه 51گسترش روزافزون وسایل ارتباطی، شیوه های ارتباطات بین افراد را تغییر داده است. امروزه در جامعه ما کاربرد تلفن بعنوان یک ضرورت محسوب می گردد. همچنانکه در جوامع پیشرفته استفاده از اینترنت همانند تلفن در کشور ماست. پدیده اینترنت و گسترش هر روز آن تحول عظیمی را در علوم مختلف از جمله اقتصاد و حقوق نهاده است. امروزه تجارت الکترونیک جای خویش را در اقتصاد بین المللی و همچنین داخلی باز نموده است. در حالیکه کشور ما هنوز فقط نامی از آنرا شنیده است.
- بانک اطلاعات حقوقی
-
قانون شناسیصفحه 53
-
فهرست عناوین ق.آ.د.کصفحه 55
-
کتابخانه وکالتصفحه 61