فهرست مطالب

مطالعات حقوقی - سال چهاردهم شماره 1 (بهار 1401)

فصلنامه مطالعات حقوقی
سال چهاردهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محسن قجاوند، علیرضا آرش پور*، محمود جلالی صفحات 1-36
    قرارداد نوین تسهیلات مشارکتی به عنوان ساز و کاری جمعی در تامین مالی فعالیتهای تجاری کلان شناخته می شود که در آن تمامی شرکا طرف قرارداد وام نمی باشند بلکه بانک یا موسسه اعتباری اصلی به نمایندگی از سایر شرکا قرارداد وام را به صورت دو جانبه با وام گیرنده به تنهایی منعقد می نماید و خود متعهد به تامین کل مبلغ مورد نیاز وام گیرنده می شود. بانک اصلی پس از انعقاد قرارداد در نقش بانک عامل ظاهر می شود که به نوعی تداوم اختیارات پیشین در عناونی جدید خواهد بود.با توجه به عدم وجود کنوانسیون یا قانون نمونه در سطح بین المللی و عدم تدوین قانونی مستقل در حقوق ایران به نظر می رسدنظریه واگذاری نسبت به سایر نظریات موجود در این باره به نحو بهتری می تواند ماهیت اینگونه قرارداد را تبیین نموده و با احکام فقه اسلامی و اصول و قواعد حاکم بر حقوق ایران نیز سازگارتر می نماید.
    کلیدواژگان: قرارداد تسهیلات مشارکتی، قراردادهای نمونه، بانک عامل، عرفهای بین المللی، حقوق ایران
  • عادل ابراهیم پور اسنجان* صفحات 37-62
    شرط "بیمه نامه های دیگر " یکی از شروط مهم بیمه نامه ها می باشد، این شرط به نوعی ترجمان موضوعات بیمه مضاعف با رویکردی کاربردی بوده و به آثار آن از جمله نحوه مشارکت بیمه گران و مراجعه آنهابه یکدیگر می پردازد. مطابق اصل جبران خسارت ، بیمه گذار بایستی به حالت قبل از وقوع خسارت بازگشته واز سبب بیمه سود بیشتری نسبت به خسارت، دارا نگردد. بنابراین وجود بیمه نامه مضاعف برای خطر واحد، با لحاظ شروط تحقق آن نبایستی باعث منتفع شدن بیمه گذار گردد. نحوه مراجعه بیمه گران نیز به یکدیگر با توجه به شرط "بییمه نامه های دیگر" و تعامل و تعارض آنها در بیمه نامه ها و تاثیر شرط جبران خسارت و پذیرش مسیولیت در قرارداد پایه بر این امردر خصوص حل و فصل اختلافات واجد اهمیت است؛ به نحوی که تعامل این دوشرط در بیمه نامه و قرارداد پایه بر میزان تعهد بیمه گران و نحوه مراجعه آنها به یکدیگر با توجه به به نحوه نگارش آنها با محدودیت هایی مواجه خواهد شد.
    کلیدواژگان: بیمه نامه های دیگر، تسهیم خسارت، مازاد خسارت، فرار از پرداخت خسارت، پذیرش مسئولیت و جبران خسارت
  • روح الله اکرمی* صفحات 63-102
    اگر طرف دعوای کیفری خارج از محضر قاضی به موضوعی اقرار نماید و گواهان بر آن شهادت دهند، ممکن است در اعتبار اثباتی چنین شهادتی مناقشه شود.به جز حنفیه سایر فقها عمدتا بر اعتبار اقرار غیرقضایی که گواهان بر آن شهادت داده اند نظر داده اند موضعی که در اغلب نظام های کیفری کشورهای مسلمان نیز پذیرفته شده . لکن برخی از کشورها اعم از آن که دارای نظام ادله قانونی یا معنوی باشند، تنها اقرار قضایی را قابل استناد می دانند.قانون مجازات اسلامی در ماده 218 تنها در حدود قضایی بودن اقرار را لازم دانسته، لکن ماده 119 قانون آیین دادرسی کیفری این ضابطه را به مطلق دعاوی تسری داده است. در تحقیق حاضر با روشی تحلیلی توصیفی مبانی فقهی کاویده شده و مشخص می گردد چنین شرطی مستظهر بر دلایل متقنی نبوده، اقتضای اطلاق قاعده اقرار و ارتکاز عقلا اعتبار اقراری است که با شهادت گواهان ثابت می شود و روایاتی نیز که متضمن قید «عند الامام» هستند عمدتا اشکالاتی دارند که استنادپذیری آنها را دشوار می سازد، افزون بر آن احتمال آن که قید ناظر بر اثبات حد در محضر معصوم بوده و یا بتوان آن را حمل بر تقیه نمود منتفی نیست، با فرض التزام به چنین شرطی می بایست آن را به حد زنا و یا نهایتا مطلق حدود منصرف نمود لذا شهادت بر اقرار در سایر دعاوی مانعی ندارد.
    کلیدواژگان: اقرار کیفری، شهادت بر اقرار، اقرار غیرقضایی، اثبات دعوای کیفری، فقه اسلامی
  • محمد روشن، فاطمه عبیری* صفحات 103-126
    جنین به عنوان انسان بالقوه و دارای احترام و از حقوق متعددی از جمله حق بر سلامت و بهداشت برخوردار است. با توجه به شرایط زیستی جنین، هر گونه رفتار مثبت یا منفی مادر باردار بر سلامت و بهداشت جنین تاثیرگذار و مسیولیت آور است و آسیب پذیری جنین مانع از احقاق حق بر سلامت می گردد؛ به همین علت، لازم است با اتخاذ تدابیر الزام آور، اراده آزاد مادر را در چارچوب اصول و قوانین آمره قرار داده و به رعایت بهداشت و سلامت جنین الزام شود تا شاهد نسلی بیمار نبوده و از تحمیل هزینه های مادی و معنوی به خانواده و جامعه جلوگیری شود. در حال حاضر، نص قانونی مشخصی مبنی بر الزام مادر به رعایت سلامت و بهداشت جنین وجود ندارد. این پژوهش با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی به بررسی قوانین حقوقی مرتبط با الزام مادر باردار به رعایت سلامت و بهداشت جنین پرداخته و مآلا به این نتیجه رسیده که: با استناد به قوانین اساسی، مدنی، مسیولیت مدنی، توسعه ای و منشور حقوق و مسیولیت زنان، الزام مادر به رعایت بهداشت و سلامت جنین امکان پذیر است؛ لیکن با توجه به فرهنگ غالب جامعه و نادیده انگاری حقوق جنین، باید مسیولیت مادر تقنین شود.
    کلیدواژگان: حق بر سلامت و بهداشت جنین، مسئولیت مادر باردار از نظر حقوقی، آسیب پذیری جنین، حقوق کودک.
  • محمود جعفری چالشتری*، مرتضی شهبازی نیا صفحات 127-156

    در یک بازار آزاد، صرف فعالیت شرکت کنندگان در بازار در قالب نهادهای «حقوق خصوصی» (حقوق قراردادها) لزوما نمی تواند اهداف حقوق رقابت ازجمله تخصیص بهینه ی منابع را برآورده کند و لذا «رقابت کامل» محقق نخواهد شد. این امر خصوصا با توجه به تخصصی بودن حرفه وکالت و وجود عواملی ازجمله نابرابری اطلاعات بین وکیل و موکل باعث می شود که بازار در مواردی با نارسایی (شکست) مواجه شود و نتواند منافع مصرف کنندگان این خدمات و درنهایت جامعه را تامین کند. در بازار خدمات حقوقی مصرف کننده کسی است که در جستجوی عدالت است و انتظار تامین مطلوب نیاز خود را دارد اما با توجه به تخصصی بودن امر با ابهامات زیادی در تصمیم گیری روبرو است. این مقاله با دیدی تطبیقی درصدد شناسایی نارسایی های بازار خدمات حقوقی و ارایه رهیافت هایی جهت پاسخ به آن است. در حقوق آمریکا و اتحادیه اروپا با اندک تفاوت، به این نتیجه رسیده اند که ضمن آزادسازی این بازار و رفع موانع رقابتی، باید یک نظارت حداقلی در جهت تامین کیفیت خدمات و حفظ استقلال وکیل وجود داشته باشد؛ با مطالعه تطبیقی به این نتیجه می رسیم که در جهت حفظ کیفیت، هرکسی که دانشنامه حقوق دارد، لزوما نمی تواند وارد این بازار شود و بهترین حالت نظارت توسط خود کانون است. در این مقاله ابتدا به بیان ویژگی های این بازار و سپس کاستی های آن و انواع سازوکارهای پاسخ به آن می پردازیم

    کلیدواژگان: کاستی های بازار، خدمات حقوقی (وکالت)، مقررات گذاری، اطلاعات نامتقارن، موانع ورود به بازار، تبلیغات
  • جواد صالحی* صفحات 157-181

    نجات افراد از شرایط اضطراری در دریاها از رخدادهایی است که دولت ساحلی در آن دخیل است. لیکن برخی از دولت های ساحلی از اعضای اتحادیه اروپا در سال های اخیر نه تنها به نجات افراد از شرایط اضطراری در دریاها نمی پردازند، بلکه به کنترل فرامرزی، ردیابی پناهجویان و بازگرداندن آنها از دریاهای آزاد، منطقه انحصاری اقتصادی یا دریای سرزمینی به دولت مبداء یا ثالث مبادرت می ورزند. بررسی ابعاد مختلف تعهدات دولت ساحلی در نجات افراد از شرایط اضطراری در دریاها از منظر دیوان اروپایی حقوق بشر ذیل اهداف و موضوع این نوشتار است. روش تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی و متکی به بایسته های حقوق بین الملل دریاها، کنوانسیون حقوق پناهندگی و رویه قضایی دیوان اروپایی حقوق بشر است. سوال اصلی پژوهش این است که رویکرد حقوق بین الملل دریاها در باب ردیابی پناهجویان نجات یافته در وضعیت اضطراری در دریاها چیست؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که نجات افراد در وضعیت اضطراری در دریاها بر اساس آموزه های حقوق بین الملل دریاها ذیل تعهدات دولت ساحلی و از حقوق نجات یافتگان است. اما رویکرد دولت ساحلی در کنترل فرامرزی و ردیابی کشتی حامل پناهجویان در دریاهای آزاد برای بازگرداندن آنها به دولت مبداء یا دولت ثالث منجر به نادیده گرفتن تعهدات آن دولت و حقوق نجات یافتگان در کنوانسیون حقوق دریاها شده است که در رویه قضایی دیوان اروپایی حقوق بشر با ممنوعیت شدید مواجه است.

    کلیدواژگان: شرایط اضطراری در دریا، تعهد به نجات افراد در دریاها، ردیابی پناهجویان، کنوانسیون حقوق دریاها، کنوانسیون پناهندگی، دیوان اروپایی حقوق بشر
  • ابراهیم عباسی، سعید دیندارلو*، سید جواد صالحی، سید یوسف قرشی صفحات 183-223

    میشل فوکو از سال 1976 به بعد به طور مفصل شروع به بررسی دولت و قدرت دولتی ذیل تبارشناسی دولت مدرن کرد. او در مقابله با نگاه های خطی و تمرکزگرایانه به قدرت که آنرا به عنوان چشم انداز حقوقی به قدرت حاکمه مدنظر قرار می داد، مفهوم حکومت مندی را ابداع کرده تا با غوطه خوردن در تاریخ، به ریشه های متکثر، متعارض و غالبا پنهان گفتمان ها، رویه ها و نهادهای موجود اشاره کند. اما از آنجایی که فوکو به صورتی بسیار پراکنده و در میان نوشتجات و سخنرانی های مختلف خود به این موضوع پرداخته است، متنی منسجم در این زمینه وجود ندارد. از اینرو، هدف این پژوهش بررسی منسجم سه تبار دولت مدرن یعنی قدرت شبانی، مصلحت دولت و لیبرالیسم بوده تا مشخص شود که فوکو چگونه با اتخاذ رویکردی متفاوت به ترتیبات قدرت، از چشم انداز حقوقی عبور کرده و بنیانی جدید به منظور مطالعه دولت ایجاد می کند. این چشم انداز که دست به بررسی تبارهای دولت مدرن بر اساس مثلث ذهنیت ها، عقلانیت ها و فناوری های حکومتی زده، باعث می شود تا مفهوم دولت به عنوان پدیده ای متکثر، چند زمانه و ترکیبی از فنون سیاسی متعدد و سبک های مختلف حکومت درک گردد. تبارشناسی دولت مدرن از این دیدگاه، می-تواند جایگزین نظریاتی شود که با اتخاذ چشم انداز خطی، ذات انگار و غایت محور، اساسا باعث ایجاد تصویری معیوب از تحولات تاریخی می گردند

    کلیدواژگان: تبارشناسی، حکومت مندی، قدرت شبانی، لیبرالیسم، مصلحت دولت، میشل فوکو
  • محمدجواد عبداللهی*، مریم شریفی رنانی صفحات 225-250

    پذیرش انتقال پذیری قراردادها اختصاص به قرارداد خاصی ندارد و می توان قاعده ای عمومی از آن برای همه ی قراردادها استخراج کرد. لکن برخی حقوق دانان به لزوم رضایت لیسانس دهنده در انتقال پذیری آزادانه برخی اقسام قراردادهای لیسانس قایل گردیده اند. تبیین انتقال پذیری آزادانه ی قرارداد توسط لیسانس گیرنده و جایگاه رضای لیسانس دهنده در انتقال پذیری هر یک از انواع قرارداد های لیسانس به طور خاص پرسشی است که که با درنظر داشتن انحصاری یا غیر انحصاری بودن قرارداد، قید مباشرت یا عدم آن و همچنین موضوع حق انحصاری موضوع قرارداد مورد بحث واقع شده است. در پاسخ به این پرسش باید گفت انتقال قراردادهای لیسانس انحصاری، منفرد، قراردادهای لیسانس مباشرتی و نیز لیسانس علایم تجاری و دانش فنی،جز با رضایت لیسانس دهنده میسور نیست. با نگاهی بر قوانین موضوعه کشورهای مختلف، اسناد بین المللی و نیز تحلیلی بر رویه قضایی آمریکا، آثار و کارکردهای شروط ضد انتقال پذیری در قرارداد نیز مطمح نظر قرار گرفت.

    کلیدواژگان: انتقال قرارداد، انتقال پذیری، رضایت، قرارداد لیسانس، لیسانس انحصاری
  • صابر علائی*، جواد حسین زاده صفحات 251-278

    در عصر جدید با پیشرفت فناوریهای نوین، الگوریتم ها تقریبا در همه زمینه های زندگی ما حضور دارند. در دنیای حقوق نیز تعداد قابل توجهی از قراردادها توسط الگوریتم ها منعقد می شود؛ در این بین «قراردادهای الگوریتمی جعبه سیاه» از اهمیت ویژه ای برخوردارند. زیرا الگوریتم های جعبه سیاه (هوش مصنوعی) در تصمیم سازی کاملا مستقل عمل می کنند و نحوه تصمیم گیری آنها برای کاربر انسانی قابل پیش بینی نیست. چگونگی تشکیل قصد انشاء سازنده قراردادهای الگوریتمی جعبه سیاه و قابلیت انتساب آن به کاربر انسانی از جمله مسایلی است که تحقیق حاضر در پی پاسخگویی به آن است. با بررسی های بعمل آمده می توان اظهار داشت که الگوریتم های جعبه سیاه بر خلاف الگوریتم های ساده و جعبه روشن در انعقاد عقود به نحو مستقل عمل می کنند. در این قراردادها قصد انشای سازنده عقد به کاربر انسانی قابل انتساب نیست، ولی می توان با قیاس از ملاک شکل گیری اراده (قوه تمیز) و کیفیات تشکیل قصد در صغیر ممیز و سفیه، وجود اراده در الگوریتم های جعبه سیاه (هوش مصنوعی) را اثبات کرد. در این زمینه، بازنگری در قوانین موجود و انطباق با فناوریهای جدید در زمینه حقوق رقابت، حریم خصوصی و حفاظت از دادها ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: قراردادهای الگوریتمی، الگوریتم های جعبه سیاه، هوش مصنوعی، اراده
  • غلام نبی فیضی چکاب*، وحید عاکفی قاضیانی صفحات 279-308
    قراردادهای فروش نرم افزار، از آن جهت که تحت شمول مقررات کنوانسیون بیع بین المللی کالا قرار می گیرد یا خیر، در میان مفسران کنوانسیون محل بحث است. در این راستا برخی مفسران از شمول کنوانسیون بر چنین قراردادهایی، به دلیل آنکه زبان اکثر نمایندگان حاضر در کنفرانس انگلیسی بوده و مفهوم منتزع به ذهن ایشان همان (goods) بوده است، امتناع ورزیده اند. در مقابل عده ای دیگر گستره ی وسیع تری را برای کنوانسیون درنظرگرفته اند. هردو گروه نیز یکنواختی کنوانسیون را در نظر داشته اند و در عین حال به عوارض عدم وجود مقررات یکسان در زمینه تجارت بین الملل کاملا واقف هستند. پرسش اصلی این است که با چه رویکردی نرم افزارهای سفارشی و استاندارد، کالا(goods)به شمار می روند؟ و آیا نرم افزارها در حقوق ایران می توانند به عنوان مصداقی از این مفهوم محسوب شوند؟ در این اثر، با روش تفسیری مستقل و با استفاده از مواد کنوانسیون، به پرسش های مذکور پاسخ داده شده است.
    کلیدواژگان: کنوانسیون بیع بین المللی کالا، نرم افزار سفارشی، نرم افزار استاندارد
  • سید مصطفی مشکات* صفحات 309-334
    یکی از عوامل ایجاد جرایم مبتنی بر نفرت را هویت جنسیتی قربانیان تشکیل می دهد؛ در واقع، از آن جا که افراد مذکور اعتقاد به جنسیتی مخالف با جنسیت زمان تولد خود دارند، اعمال و کرداری مخالف با جنس بیولوژیکی خود انجام می دهند، چنین عملکردی که محصول اختلال روانی افراد یادشده می باشد موجب شده است تا افراد یادشده به عنوان سیبل مناسبی برای جرم مبتنی بر نفرت قرار گیرند؛ در این زمینه، مقابله با خشونت نسبت به ترنس ها ایجاب می کند تا راهبرد کیفری و غیر کیفری متناسبی از این حیث مورد تجهیز قرار گیرد. در این خصوص، کنشگران قانونگذاری ایالات متحده آمریکا در سطوح فدرال و بیشتر ایالات، ترنس ها را به عنوان یکی از گروه های مورد حمایت در قبال جرایم مبتنی بر نفرت مورد شناسایی قرار داده اند؛ علاوه بر این ها، تدابیر غیر کیفری از جمله در حوزه آموزش پیرامون اختلال هویت جنسیتی ترنس ها، وضع مقررات ضد تبعیض جنسیتی در فضای کاری، تحصیلی، معاضدت حقوقی و تناسب سازی پناه گاه ها در جهت مقابله با خشونت نسبت به ترنس ها در کانون توجه قرار گرفته است. در سوی مقابل، قانونگذار ایران هنوز نتوانسته سیاست حمایتی مناسبی را در مواجهه باخشونت بر پایه ترنس بودن قربانی برقرار کند.
    کلیدواژگان: خشونت، جرم مبتنی بر نفرت، هویت جنسیتی، ترنس و ترنس فوبیا
  • سید طه موسوی میرکلائی، سید صادق امین حسینی* صفحات 335-369

    چکیدهآزادی اجتماعات به عنوان یکی از مصادیق حقوق بشر در اسناد بین المللی مورد تاکید قرار گرفته است. آورده های محاکم بین المللی حقوق بشر نیز به عنوان رویه قضایی مکمل اسناد بین المللی در این زمینه بوده است. در میان محاکم بین المللی جهانی، دادگاهی با صلاحیت خاص حقوق بشر تاسیس نشده است؛ با این وجود محاکم بین المللی منطقه ای، رویه هایی در حوزه آزادی اجتماعات از خود به جای گذاشته اند. مقاله حاضر با بهره گیری از روش توصیفی- تحلیلی در پی آن است که معیارهای محدودیت آزادی اجتماعات را در رویه دیوان اروپایی حقوق بشر مورد بررسی قرار دهد. فرضیه مقاله پیش رو آن است که رویه قضایی دیوان اروپایی، با احراز معیارهایی علاوه بر معیارهای مندرج در ماده 11 کنوانسیون، حداقل محدودیت ها بر آزادی اجتماعات را از سوی دولت ها پذیرفته است. مقاله پس از ارزیابی رویه این مرجع قضایی، به این نتیجه نایل می آید که اولا، ملاحظات امنیت ملی در شرایط استثنایی می تواند محدودکننده آزادی اجتماعات باشد؛ ثانیا، آزادی اجتماعات بر اخلال های متعارف نظم عمومی مرجح است؛ ثالثا، آزادی اجتماعات نمی تواند منجر به تحدید حقوق و آزادی های سایر شهروندان(مگر در حد متعارف) شود؛ رابعا، دولت ها باید با برگزارکنندگان اجتماعات مدارا کنند.

    کلیدواژگان: آزادی اجتماعات، امنیت ملی، رویه قضایی، حقوق و آزادی های دیگران، دیوان اروپایی حقوق بشر، نظم عمومی
|
  • Mohsen Ghojavand, Alireza Arashpour *, Mahmoud Jalali Pages 1-36
    The modern participated loan agreement in order to financing of huge commercial affair has recognized as collective mechanism in which all partners are not as parties of agreement but principal bank or financial institution conclude the loan agreement with borrower bilaterally behalf of partners and undertake to paying of all sum of loan to borrower himself. In the other words, despite assignment of some percentage of loan sum to other partner bank, the principal bank is only part of agreement with borrower who demand the performance of obligations by principal bank. Regarding to lack of any convention or model law in international trade law and non- modification of independent act in Iranian law system about participated loan agreement, the last theory can describe the nature of agreement better than other theories. Furthermore, this theory is more compatible than others theories with Islamic jurisprudence and principles and rules of Iranian law
    Keywords: : Participated loan agreement, Model contracts, Agent bank, International customs, Iranian Law
  • Adel Ebrahimpoor Asanjan * Pages 37-62
    " Other insurance" clause frequently has been one of the controversy issues in insurance policies which relates to double insurance matters, but this clause clarifies to what amount insures should compensate losses and damages and refer to others. The property or liability under more than one coverage for the same risk which ate valid at the same time and same beneficiary shall not lead to which the assured benefit more than he has suffered. So, to share the amount of compensation between insurers is the matter here which determined by "other insurance" clause which each insurer to what amount should compensate and substantially is he liable for compensation or not?Interactions between other insurance clauses according to types of this clause such as pro-rata, excess and escape sometimes make conflicts with no compatibility. In this case it worth analyzing the exact words of clauses and the intention of parties. Furthermore, interaction between other insurance clause and indemnity make some confusion to determine priority. In some cases, courts held indemnity precedes to other insurance regardless to its wording and in some others, courts held the loss and damage should be compensated due to other insurance clauses.
    Keywords: Other insurance, Pro-rata, Excess, Escape, Indemnity
  • Ruhollah Akrami * Pages 63-102
    If a party to a criminal case confesses to a matter outside the presence of a judge and the witnesses testify to the confession, the evidentiary value of such testimony may be challenged. In Islamic jurisprudence, with exception of the Hanafi , others have mainly commented on the validity of the non-judicial confession testified by the witnesses, a position that has also been accepted in most of the penal systems of Muslim countries;Article 218 of Islamic Penal Code stipulates that confession to a judge is required only for Hodoud, but Article 119 of Code of Criminal Procedure extends this rule to absolute litigation. In the present study, with a descriptive analytical method, the jurisprudential principles of the subject have been explored and it is clear that such a condition has not been supported by strong reasons and the result of Applicability the rule of confession and Rationalist's fixed Way is the validity of the confession which is proved by the testimony of witnesses. the narrations which contain the condition of confession "in the presence of the Imam" also contain mainly defects which distort their validity. In addition, the possibility that the said condition is related to the proof of hadd in the presence of the Infallible Imam or that it can be carried on taqiyyah is not ruled out.
    Keywords: Criminal confession, testimony on confession, non-judicial confession, proof of criminal case, Islamic jurisprudence
  • Mohammad Roshan, Fatemeh Abiri * Pages 103-126
    As a potential human being to be treated with respect, the fetus will have several rights including the right to health and hygiene. By taking the biological conditions of the fetus into account, any behavior of mothers, negative or positive, can influence fetal health and hygiene and therefore mother will bear responsibility. By taking this into account, the fetal vulnerability will prevent administering the right to health. Therefore, it is necessary to consider the free will of the mothers within the framework of imperative laws and regulations and compel them to observe fetal health and hygiene to not observe the ill generation and to avoid imposing physical and mental costs on family and society. Currently, there is no law or regulation explicitly obliging mothers to observe fetal health and hygiene. By using a descriptive and analytical approach, this research reviews the legal laws related the pregnant mothers' obligation to observe fetal health and hygiene and finally conclude that:based on laws specified in the constitution of the Islamic Republic of Iran, Civil Code, Civil Liability, Development Code, Bill of Rights, and Women Obligation, Obligation the mother to observe fetal health and hygiene is possible ; However, Due to the prevailing culture in the society and ignoring fetal rights, the obligations of the mother must be legislated.
    Keywords: Right to Health, Hygiene, Legal Responsibilities of Pregnant Mothers, Fetal Vulnerability, Children's Rights
  • Mahmood Jafari *, Morteza Shahbazinia Pages 127-156

    In a free market, spending market participants in the form of private law institutions (law of contracts, civil liability, property rights) does not necessarily meet the objectives of competition law and will not have full competition. This is particularly due to the specialization of the legal profession and the factors such as Asymmetric information between lawyer and client makes this market in the event of failure and not satisfy the interests of the consumers of these services. This article is intended to express that in this issue what is the market sailure and what solutions can be offered. In short, we can say that the liberalization of the market and removing barriers to competition, must have a minimal supervision in the form of "regulation" exist to ensure quality of the service, In this paper, we express the characteristics of the market and then look at its failures and a variety of mechanisms to respond to it

    Keywords: Market failure, Legal services, Regulation, Asymmetric Information, Barriers to market entry, Advertising
  • Javad Salehi * Pages 157-181

    Rescuing people from distress at sea is one of events to the Coastal State is involved. But some EU member states in recent years not only do not save people from distress at sea, but also they have begun overseas controls, interception asylum seekers and returning them from the High Seas, Exclusive Economic Zone and territorial sea to home or third state. Purpose and subject of this article is to study different dimensions of the Coastal State obligations in rescuing people from distress from the European Court of Human Rights’ view. The research method is analytical descriptive, based on requirements of the UNCLOS, the Asylum Convention and the European Court of Human Rights’ jurisprudence. Main research question is what is the International Law of the Sea approach to interception asylum seekers rescued from distress at sea? Research findings show that rescuing people from distress at sea based on the International Law of the Sea teachings is the Coastal State obligations and the rights of survivors. But the Coastal State’s approach is severe ban in the ECHR’ jurisprudence to overseas control and interception of ships carrying asylum seekers in distress at the High Sea to return them to the home or third state from the High Seas has led to ignoring its obligations and the rights of survivors in the UNCLOS.

    Keywords: Distress at Sea, Obligation to Rescue Persons at Sea, Asylum Seekers Interception, the Convention on the Law of the Sea, Asylum Convention, the European Court of Human Rights
  • Saeed Dindarlou *, Seyyed Javad Salehi, Seyyed Yoosef Qorashi Pages 183-223

    From 1976 onwards, Michel Foucault began to study the state and state power in detail under the genealogy of the modern state. In the face of the linear and centralist views of power, which he saw them as a legal perspective to sovereignty, Foucault coined the concept of governmentality to analyze conflicting and often obscure roots of the present discourses, practices, and institutions. But since Foucault has dealt with this issue in a very scattered way and among his various writings and speeches, there is no coherent text in this field. Therefore, the purpose of this study is to examine the three descendants of the modern state, namely pastoral power, reason of state and liberalism, to determine how Foucault, by adopting a different approach to power arrangements, crossed the legal perspective and created a new foundation for the study of government. This perspective, which examines the lineages of the modern state on the basis of the triangle of governmental mentalities, rationalities and technologies, makes us to consider the concept of the state as a complex, multi-temporal phenomenon and a combination of various political techniques and different styles of government. From this point of view, the genealogy of the modern state can replace the theories that, by adopting a linear, essentialist, and theological perspective, create a flawed picture of historical developments

    Keywords: Genealogy, Governmentality, Pastoral Power, Liberalism, Reason of State, Michel Foucault
  • Maryam Sharifi Renani, Mohammad Javad Abdollahi * Pages 225-250

    Acceptance of transferability of contracts is not specific to a particular contract and a general rule can be derived from it for all contracts. However, some jurists have believed the need for the consent of licensor to the free transfer of certain types of license agreements. Explaining the free transferability of the contract by the licensee and the position of the consent of licensor in the transferability of each type of license agreement is a specific question that should be answered by said that transfer of exclusive, sole licenses, individual licenses, trademark and know-how licenses is not possible except with the consent of the licensor. Looking at the laws of different nations, international documents as well as an analysis of US jurisprudence, the effects and functions of anti-transferability conditions in the contract were also considered.

    Keywords: Assignment of Contract, Assignability, Consent, License agreement, Exclusive license
  • Saber Alaei *, Javad Hosainzadeh Pages 251-278

    In the new age with the advancement of new technologies, algorithms are present in almost all areas of our lives. In the world of law, a significant number of contracts are concluded by algorithms; In the meantime, "black box algorithmic contracts" are of particular importance. Because black box algorithms (artificial intelligence) operate completely independently in decision making and how they make decisions is unpredictable for the human user. How to form a constructive intention of black box algorithmic contracts and its attribution to human user is one of the issues that the present study seeks to address. it can be stated that black box algorithms, unlike simple and light box algorithms, operate independently in concluding contracts. In these contracts, the intention to write the contract constructively can not be attributed to the human user, but it is possible to compare the existence of will in black box algorithms (artificial intelligence) by comparing the criterion of will formation (clean power) and the qualities of intention formation in minor and fool, Proved. In this regard, it is necessary to review existing laws and adapt to new technologies in the field of competition law, privacy and data protection.

    Keywords: Algorithmic contracts, Black box algorithms, artificial intelligence, Will
  • Gholamnabi Feyzi Chekab *, Vahid Akefi Ghaziani Pages 279-308
    Software sales contracts are controversial among commentators of the United Nations Convention on Contracts for International Sale of Goods (CISG), as to whether they fall within the scope of the provisions of this convention. In this regard, some commentators have refused to include such contracts in the Convention, due to the language of the majority of the delegates present at the conference was English and the concept in their minds was "goods". Others, on the other hand, contemplate a broader scope for the convention. Both groups are looking for the uniformity of the Convention, fully aware of the consequences of not having unified rules in international trade. The main question is whether custom and standard software are goods? And can software in Iranian law be considered as an example of goods? In this paper, the above questions have been answered by an independent interpretive method and using the articles of the Convention. Finally, it is concluded that custom-made and standard software are both equally considered as Goods under the CISG and also in Iranian Law.
    Keywords: CISG, Standard Software, Custom-made software
  • Seyed Mustafa Meshkat * Pages 309-334
    One of the causes that constitute hate crime is the gender identity of victims. Although trans people believe in a gender that opposite from which assigned at their birth, they behave against their biological identity. This behavior that resulted from their gender identity disorder makes them as a proper sibling for the victimizing of a hate crime. In this context, combatting violence against trans people is required to create a criminal and non-criminal strategy. In this way, the legislator of the United States at both Federal and State levels consider trans people as a protected group in hate crimes. In addition, non-criminal measures, including in the area of education on the gender identity disorder of trans people, anti-discrimination legislation in workplaces, education, legal assistance, and the fitting of shelters are considered to combat violence against trans people. On the other hand, Iranian legislator has not yet been created adequate protection policies in the face of violence based on gender identity disorder. All in all, the aim of this paper is to analyze the United States policy on combatting hate crime against trans people and then establish a comprehensive strategy on how to deal with the aforementioned issue.
    Keywords: violence, hate crime, Gender Identity, trans, transphobia
  • Seyyed Sadegh Amin Hoseini *, Seyyedtaha Mosavi Mirkalaei Pages 335-369

    AbstractThe right to freedom of assembly has been emphasized in international instruments as a human right. Findings of international human rights tribunals have complemented the international Instruments as judicial procedure. No international human rights tribunal on a global scale has been established among the international tribunals. However, among the international tribunals on a regional scale, some courts have established procedures on freedom of assembly. This article through a descriptive-analytical method seeks to examine restriction criteria for the freedom of assembly in the procedure of European Court of Human Rights. The research hypothesis in the article is that the European Court of Human Rights has accepted the minimum restrictions on freedom of assembly by states by meeting criteria higher than those set out in Article 11 of the Convention. The article after elaborating the judicial Procedure of this Court concludes that: First, national security considerations in exceptional circumstances can restrict freedom of assembly; Second, the freedom of assembly has priority over reasonable violation of public order; Third, the freedom of assembly should not restrict the rights and freedoms of other civilians (except as normal); Forth, states should tolerate organizers of associations.

    Keywords: Freedom of Assembly, Judicial Procedure, European Court of Human Rights, National Security, Public Order, Rights, Freedoms of Others