فهرست مطالب

مطالعات مدیریت دولتی ایران - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 13، پاییز 1400)

نشریه مطالعات مدیریت دولتی ایران
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 13، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسن دانائی فرد صفحه 0

    پیچیدگی مسایل عمومی، تنوع محافل خط‌مشی‌گذاری و محدودیت‌های شناختی و توانایی‌های فکری خط‌مشی‌گذاری، فضایی فراروی خط‌مشی‌گذاران و بخصوص دولت‌ها قرار می‌دهد که باعث می‌شود دولت‌ها بر سیاق عقلانیت خط‌مشی‌گذاری نکنند. وقتی دام‌های خط‌مشی‌ای رخ می‌دهد دولت‌ها به شدت متمایل به در پیش گرفتن خط‌مشی‌های رفع تکلیفی می‌شوند. دام‌های خط‌مشی‌ای وقتی شکل می‌گیرند که مسایل خط‌مشی‌ای پیچیده و بغرنجی رخ می‌دهند و سپس به طور ناگهانی، بحران‌ها، یا طوفان‌های آتشین رسانه‌ای قد علم می‌کنند. «خط‌مشی‌های رفع تکلیفی، اصطلاحی است که نویسنده در سال 1395 برای نخستین بار به کار برد و با آنچه مک‌‌کونل در سال 2019، از آن به عنوان «خط‌مشی‌های مسکن (دارونما)» یاد می‌کند مشابه است. در این شماره، می‌خواهم در مورد این پدیده سخن بگویم.

    کلیدواژگان: خط مشی، خط مشی های رفع تکلیفی، دارونما، دام خط مشی
  • عطیه صداقت، حسن دانائی فرد*، سید حسین کاظمی، احمدعلی خائف الهی صفحات 1-30

    دوران همه گیری ویروس کووید 19 در جهان، زمانه آزمون کیفیت بحران داری کشورها است. بر این اساس در همه کشورها ازجمله ایران رهبری حکمرانی، مدیریت و عملیات میدانی مواجه با این بحران به عهده بخش دولتی بوده است زیرا فلسفه وجودی این بخش پاسداری از شهروندان در برابر اضطرارها، فاجعه ها و همه نوع حوادث طبیعی و غیر طبیعی است. از این رو سازمان های دولتی نقش مهمی در فرایند بحران داری هر کشوری ایفا می کنند و در این راستا مسیولیت چنین امر خطیری بر عهده نیروی انسانی سازمان ها است. مدیران دولتی برای ارتقاء تاب آوری کارکنان خود در عصر کووید 19، راهبردهای متعددی را پیش گرفته اند. اگرچه پژوهش هایی چند در زمینه این پدیده انجام شده است ولی تاکنون، راهبردهای مدیران برای تقویت تاب آوری کارکنان در بخش دولتی در مواجهه با کووید 19 بررسی نشده است. هدف این پژوهش پر کردن چنین شکافی در دانش تاب آوری کارکنان بوده است. داده های این پژوهش کیفی مستخرج از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و مرور اسناد و مقاله های منتشره بوده است و از روش تحلیل محتوای کیفی برای تحلیل داده ها استفاده شده است. یافته های این پژوهش راهبردهای مدیران دولتی را در سه طبقه سخت افزاری، نرم افزاری و کارمند افزاری تقسیم کرده است که در درون هر طبقه انواعی از اقدامات راهبردی و عملیاتی قید شده است. یافته های این مطالعه می تواند دلالت های عملی و نظری مهمی برای خط مشی گذاران و مدیران از یک طرف و اندیشمندان و پژوهشگران منابع انسانی از طرف دیگر در پی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تاب آوری کارکنان، عرصه های سرمایه گذاری، مدیریت منابع انسانی، سازمان های دولتی، کووید 19
  • جمال عبدالملکی، سیروس قنبری* صفحات 31-56
    در دهه اخیر رهبری تیم به عنوان یک رشته علمی شاهد پیشرفت های قابل توجهی است. لذا ساخت فرم کوتاه ابزار اندازه گیری رهبری تیم می تواند انجام مطالعات در این حوزه را تسهیل نماید؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر طراحی و اعتبار سنجی فرم کوتاه ابزار اندازه گیری سنجش رهبری تیم بود. روش پژوهش ترکیبی و از نوع اکتشافی متوالی (کیفی- کمی) بود. در قسمت کیفی از روش گروه کانونی استفاده شد، جامعه پژوهش کلیه صاحب نظران حوزه رهبری و تیم بودند که با روش نمونه گیری هدفمند بیست ونه صاحب نظر فعال در حوزه رهبری و تیم انتخاب شدند، ابزار پژوهش در قسمت کیفی، مصاحبه ساختاریافته و فرم نظرسنجی متخصصان بود. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل گویه، نسبت روایی محتوا و بازبینی توسط همکار استفاده شد.در قسمت کمی از مطالعات همبستگی استفاده شد. جامعه پژوهش کلیه معلمان مقطع متوسطه دوم استان کردستان بودند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی و بر مبنای فرمول کوکران نمونه ای به حجم 346 معلم انتخاب شد. از فرم کوتاه ابزار اندازه گیری رهبری تیم در قسمت کیفی جهت گردآوری داده ها استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از تکنیک های تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم و ضریب آلفای کرانباخ به وسیله نرم افزارهای SPSS25 و LISREL10.30 استفاده شد.یافته ها نشان داد: فرم کوتاه ابزار اندازه گیری رهبری تیم با دو کارکرد انتقالی و اقدامی در قالب پانزده گویه در بخش کیفی و کمی دارای روایی و پایایی مطلوب بود. ارزش پژوهش حاضر ارایه یک ابزار استاندارد برخاسته از یک مطالعه ترکیبی است که جهت سنجش رهبری تیم در مطالعات قابلیت کاربرد را دارد.
    کلیدواژگان: رهبری تیم، فرم کوتاه، ابزار اندازه گیری، تیم های معلمان، پژوهش ترکیبی
  • محمدمهدی ذوالفقارزاده*، حیدر نجفی رستاقی، علی حسنی، حامد نصراللهی، کیومرث سمرادجاه صفحات 57-90

    خط مشی گذاری حوزه انرژی به عنوان یکی از مهم ترین عرصه های اثرگذار بر پیشرفت کشور نقشی حایز اهمیت در تقویت درآمدهای ملی و بهبود نظام حکمرانی کشور دارد. این پژوهش به دنبال شناسایی سناریوهای آینده شرکت های گاز استانی در ایران با تمرکز بر مطالعه موردی شرکت گاز استان تهران است. روش پژوهش مبتنی بر سناریونویسی با روش شبکه جهانی کسب وکار است که مبتنی بر شناسایی کنشگران نهادی، پیشران ها ، عدم قطعیت ها و ترسیم سناریوهای آینده است. پس از پویش، محیطی صورت گرفته برای رصد پیشران ها و عدم قطعیت ها با استفاده از منابع معتبر و گزارش های موسسات پژوهشی و راهبردی در حوزه انرژی وگاز که با استفاده از مشارکت مدیران و کارشناسان شرکت در قالب کارگاه های آینده و نیز با کمک نرم افزار میک مک، در بخش جمع بندی، دو عدم قطعیت کلیدی «آرایش الگوی حکمرانی انرژی در کشور» و «نحوه تعاملات بین المللی» شناسایی شده و مبتنی بر این عدم قطعیت ها چهار سناریوی همای سعادت، سیه زاغ پران، ققنوس تنها و سیمرغ درمانگر طرح شده است. درنهایت نیز متناسب با سناریوها، راهبردهایی برای آینده شرکت های گاز استانی کشور با مطالعه موردی شرکت گاز استان تهران پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، خطمشی گذاری، سناریونویسی، صنعت گاز، عدم قطعیت، انرژی
  • میثم شیرخدایی*، مرسده پهلوانیان صفحات 91-116
    علم شهروندان به مشارکت مردم با دانشمندان، پژوهشگران و سیاستگذاران به منظور ارایه راه حل برای مشکلات موجود در جامعه اشاره دارد و اجرای موفق آن مستلزم همکاری عامه مردم در پروژه است. مشارکت گروه بزرگی از افراد با پیشینه های مختلف و منافع گوناگون زمینه ساز بروز مشکلات اخلاقی خواهد شد. هدف این مطالعه شناسایی چالش های اخلاقی در رویکرد مشارکتی علم شهروندان با توجه به مجریان، بازیگران و ذی نفعان مختلف و ارایه راهکار برای آن ها است. در این راستا، ابتدا با مطالعه ادبیات موجود در زمینه اخلاق در علم شهروندان و جمع سپاری، مباحث اخلاقی که باید به آن ها توجه شود، شناسایی شده است. سپس با استفاده از رویکرد روش شناسی سیستم های نرم ساختاردهی مسئله را بررسی کرده و تحلیل هایی مبتنی بر شرایط و وضعیت مسئله ارایه شده است. جامعه آماری تحقیق یازده نفر، شامل چهار خبره دانشگاهی با پیشینه مطالعاتی در زمینه پروژه های مشارکتی و چهار خبره با تجربه اجرایی و همچنین سه حقوقدان بوده است. یافته های این پژوهش مبتنی بر تفسیر پژوهشگر از مصاحبه با خبرگان بوده است. طبق نتایج به دست آمده برای غلبه بر چالش ها نیاز به تغییراتی در نظام اخلاقی پروژه های مشارکتی علم شهروندان وجود دارد. این تغییرات عبارتند از: جزیی نگری در وضع و اجرای قوانین، تقویت زیرساخت ها، نظارت مستقیم و مداوم بر فرایند اجرا، فراهم سازی شرایط مشارکت برای همه داوطلبان، جبران خدمات متناسب با تلاش و مهارت مشارکت کنندگان، آموزش داوطلبان، شفاف سازی فرایند و تعامل با مشارکت کنندگان، تعیین استانداردها و اشتراک گذاری اطلاعات مجاز با جامعه در زمان مناسب.
    کلیدواژگان: علم شهروندان، جمع سپاری، پروژه های مشارکتی، روش شناسی سیستم های نرم
  • محسن فرهادی نژاد* صفحات 117-136

    پژوهش حاضر با هدف پاسخ دادن به این پرسش کلیدی که «مختصات زمامداری اثربخش از دیدگاه نظام الملک، غزالی و ماکیاولی چیست؟» انجام شد و به منظور یافتن پاسخ این پرسش و درک اینکه زمامداری اثربخش از دیدگاه این صاحبنظران عرصه حکمرانی، چه شباهت ها و تفاوت هایی دارد، مهمترین آثار ایشان در حوزه زمامداری، یعنی سیاست نامه، نصیحت الملوک و شهریار مد نظر قرار گرفت. بر مبنای روش تحقیق تطبیقی با رویکرد توصیفی متغیر محور و کاربرد تکنیک تحلیل مضمون، داده ها در قالب دو مضمون اصلی (ویژگی های فردی و رویکردهای مدیریتی) ساماندهی گردیدند. با عنایت به فضای حاکم بر هر منبع و شبکه مضامین احصاء شده و توجه به منظومه فکری هر یک از صاحبنظران، شاید بتوان سبک زمامداری مد نظر نظام الملک را « زمامداری معتدل » نامید که هم به دنیا و هم به آخرت و هم به اخلاق و هم به سیاست نگاهی توامان دارد. با بررسی مجموعه دغدغه های غزالی، شاید بتوان سبک مورد تاکید وی را « زمامداری وارسته » نام نهاد که بر صفات و نگرش متعالی حاکم بر پایه نگاهی آخرت اندیشانه و عرفانی تاکید دارد و سبک منتج از توصیه های ماکیاولی را نیز می توان در قالب « زمامداری مخرب یا زهرآگین » طبقه بندی کرد.

    کلیدواژگان: زمامداری اثربخش، خواجه نظام الملک طوسی، امام محمد غزالی، نیکولو ماکیاولی
  • حبیب ابراهیم پور*، زهرا پورامینی صفحات 137-167
    فساد پدیده ناهنجار اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است که تبعات زیادی در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه دارد. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی نقش تعدیلگری کیفیت بوروکراسی در رابطه بین اندازه دولت و فساد مالی در کشورهای درحال توسعه است. این پژوهش با استفاده از رویکرد داده های تابلویی نامتوازن، طی سال های 2003 تا 2017 تاثیر اندازه دولت بر فساد مالی را در 118 کشور درحال توسعه با توجه به نقش تعدیلگر بوروکراسی مورد بررسی قرار می دهد. در این پژوهش از متغیرهای آزادی اقتصادی و درصد جمعیت زیر 15 سال به عنوان متغیرهای کنترل استفاده شد. نتایج برآورد مدل ها نشان می دهد که شاخص اندازه دولت تاثیر منفی و معنی داری بر شاخص ادراک فساد دارد؛ به این معنی که با افزایش یک واحد شاخص اندازه دولت، نمره شاخص ادراک فساد (فساد مالی) 382/0 کاهش می یابد. همچنین شاخص کیفیت بوروکراسی تاثیر مثبت و معنی داری بر نمره شاخص ادراک فساد دارد؛ به این معنی که با افزایش یک واحد شاخص کیفیت بوروکراسی، نمره شاخص ادراک فساد (فساد مالی) 782/0 افزایش می یابد. در نهایت شاخص کیفیت بوروکراسی به عنوان متغیر تعدیل گر در رابطه بین اندازه دولت و فساد مالی تاثیر مثبت و معناداری دارد. از این رو به منظور کاهش فساد در دولت های منطقه بایستی اندازه دولت کوچک و کیفیت بوروکراسی افزایش یابد.
    کلیدواژگان: اندازه دولت، کیفیت بوروکراسی، فساد مالی، کشورهای در حال توسعه
  • احمد یاوریان*، صدیقه طوطیان اصفهانی، ناصر میرسپاسی، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 169-193

    با توجه به روند کاهشی رفاه عمومی در کشور ضرورت دارد دولت به ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی رفاه عمومی، راهبردها و برنامه های متناسب را به اجرا درآورد. از این رو هدف این پژوهش طراحی الگوی رفاه عمومی مبتنی بر حکمرانی خوب در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. این پژوهش از نظر هدف، توسعه ای- کاربردی و از نظر شیوه اجرا، توصیفی از نوع پیمایشی است. در مرحله کیفی، از روش تحلیل تم و در مرحله کمی، از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. در مرحله کیفی به منظور طراحی الگوی پژوهش با 20 نفر از خبرگان دانشگاهی و اجرایی مصاحبه شد که به صورت هدفمند انتخاب شده اند. براساس یافته ها، 5 بعد اقتصادی، فرهنگی، سلامت، اجتماعی و خوشبختی (نشاط) برای رفاه عمومی شناسایی شدند. همچنین، 9 راهبرد مبتنی بر حکمرانی خوب برای ارتقای رفاه عمومی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشخص شدند. در مرحله کمی برای اعتبارسنجی الگوی پژوهش از 216 نفر از مدیران و متخصصان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با پرسشنامه و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی نظرخواهی شد. داده های حاصل با روش مدل سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد و یافته ها اجزای الگوی پژوهش را تایید کردند. نتایج پژوهش نشان داد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می تواند با بهره گیری از راهبردهای مبتنی بر حکمرانی خوب به ارتقای رفاه عمومی در ابعاد مختلف آن کمک کند.

    کلیدواژگان: رفاه عمومی، حکمرانی خوب، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
  • ابراهیم رجب پور*، مسعود بنافی صفحات 195-219
    طراحی شغلی از جمله دغدغه های همیشگی مدیران منابع انسانی سازمان ها بوده است. هنرآفرینی شغلی رویکردی جدید در این زمینه است که طی آن کارکنان به صورت فعالانه مرزهای شغلی خود را تغییر می دهند. هدف این پژوهش، سنجش هنرآفرینی شغلی کارکنان بانک های دولتی شهر بوشهر است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها از نوع پیمایشی و مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش، کارکنان بانک های دولتی شهر بوشهر می باشد. با توجه به جدول کوکران، تعداد 230 پرسشنامه مورد تحلیل قرار گرفت. به منظور سنجش متغیر هنرآفرینی شغلی از پرسشنامه 21 گویه ای تیمز و همکاران استفاده شد. روایی پرسشنامه از نظر صوری، محتوایی و سازه مورد بررسی قرار گرفت و پایایی آن نیز با اجرای آزمایشی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، 96 درصد محاسبه گردید. نتایج پژوهش نشان می دهد که از منظر کارکنان بانک های دولتی شهر بوشهر به ترتیب مولفه افزایش منابع اجتماعی شغلی، مولفه کاهش عوامل بازدارنده تقاضاهای شغلی، مولفه افزایش منابع ساختاری شغلی و در نهایت مولفه افزایش تقاضاهای چالشی شغلی بیشترین تاثیر را روی متغیر هنرآفرینی شغلی داشته اند.
    کلیدواژگان: مدل تقاضا-منابع شغلی، طراحی شغلی، هنرآفرینی شغلی، بانک های دولتی، شهر بوشهر
|
  • Hassan DanaeeFard Page 0

    The complexity of public issues, the diversity of policy-making circles, and the cognitive limitations and intellectual capabilities prevents governments from policy-making in the context of rationality. When policy issues occur, governments are strongly inclined to adopt feigned policies. Policy traps are formed when complex policy issues arise and then suddenly, crises, or fiery storms of the media pressure arise. “Feigened policies” is a term that the author first used in 2016 and is similar to what McConnell referred to in 2019 as “placebo polices”. In this issue, I want to talk about this phenomenon.

    Keywords: Policy, Feigned Polices, Placebos, Policy Trap
  • Atiye Sedaghat, Hassan Danaeefard *, Seyed Hosein Kazemi, AhmadAli Khaef Elahi Pages 1-30

    The period of the Covid 19 virus pandemic in the world is the time to test the quality of facing the crisis in countries. Accordingly, in all countries, including Iran, the leadership of governance, management and field operations in the face of this crisis have been the responsibility of the public sector, because the philosophy of this sector is to protect citizens from emergencies, disasters and all kinds of natural and unnatural disasters. Therefore, public organizations in any country play an important role in the crisis management process, and in this regard, the responsibility for such a serious matter lies with the human resources of the organizations. Government executives have adopted a number of strategies to improve the resilience of their employees in the Covid period. Although several studies have been conducted on this phenomenon, so far the strategies of managers to strengthen the resilience of employees in the public sector in the face of Covid 19 have not been studied. The purpose of this study is to fill such a gap in employee resilience knowledge. The data of this qualitative research are extracted from semi-structured interviews and review of published documents and articles. This study employed the qualitative content analysis methodology to analyze the data. The findings of this study have divided the strategies of managers in public sector into three categories of hardware, software and personnel, in which strategic and operational actions have been presented. The findings of this study can have important practical and theoretical implications for policy makers and managers on the one hand, and human resources thinkers and researchers on the other.

    Keywords: Employees’ Resilience, Investment Areas, Human Resource Management, Public Organizations, covid 19
  • Jamal Abdolmaleki, Siroos Ghanbari * Pages 31-56
    In the last decade, team leadership as a scientific area has had significant progress. Therefore, creating a short form of team leadership measurement tool can facilitate studies in this area. Therefore, the purpose of this study is to design and validate a short team leadership measurement tool. The research used a mixed-consecutive exploratory methodology; qualitative-quantitative. In qualitative phase, the focus group method was used. The research population was all experts in the field of leadership and team, who were selected by judgmental purposive sampling method. Twenty nine experts in the field of leadership and team were selected. The research tools in the qualitative phase were structured interviews and expert survey forms. To analyze the data, item analysis method, content validity ratio and peer review were used. In the quantitative phase, correlation method was used. The study population was all secondary school teachers in Kurdistan province. A sample of 346 teachers was selected by stratified random sampling method based on Cochran's formula. The short form of the team leadership measurement tool in the qualitative phase was used to collect data. For data analysis, exploratory factor analysis and second-order confirmatory factor analysis techniques and Cronbach's alpha coefficient were used by SPSS25 and LISREL10.30 software. Findings show that the short form of the team leadership measurement tool with two transitional and action function, with fifteen items in the qualitative and quantitative phases,  had good validity and reliability. The contribution of this study is to provide a standard tool designed from a mixed study that can be utilized to measure team leadership.
    Keywords: Team leadership, Short Form, measurement tool, Teacher Teams, Mixed Methodology
  • MohammadMahdi Zolfagharzadeh *, Heidar Najafi Rastaghi, Ali Hasani, Hamed Nasrolahi, Kiomars Samaradjah Pages 57-90

    Energy policy-making is considered the most important areas affecting the country's development. It plays an important role in strengthening national incomes and improving the country's governance system. In this study, we will seek to identify the future scenarios of provincial gas companies in Iran by focusing on the case of Tehran Gas Company. The research method is based on scenario writing using global business network methodology, which relies on identifying institutional actors, drivers, uncertainties and drawing future scenarios. After scanning the environment, in order to monitor the propulsions and uncertainties, reliable sources and reports of research and strategic institutes in the field of energy and gas were utilized. Moreover, relying on the company managers and experts’ participation in future workshops and also employing MicMac software, two key uncertainties of “energy governance arrangements in Iran” and “international interaction condition” were identified, and based on these uncertainties, four scenarios of Homay Saadat, Siah Zaghparan, Ghoghnoos Tanha, and Simorgh Darmangar were designed. Finally, in accordance with the scenarios, some strategies for the future of the provincial gas companies of Iran have been proposed based on the case of Tehran Gas Company.

    Keywords: Futures Studies, Public Policy, scenario writing, gas industry, Uncertainty, Energy
  • Meysam Shirkhodaie *, Mercedeh Pahlavanian Pages 91-116
    Citizen science refers to the participation of people with scientists, researchers, and policy makers to provide solutions for problems in society, and its successful implementation requires public cooperation in the public issues. The participation of a large group of people with different backgrounds and interests may result in moral problems. The purpose of this study is to identify the ethical challenges in the participatory approach of citizen science with respect to different Performers, actors and stakeholders, and to provide solutions for them. In this regard, first, reviewing the existing literature on ethics in citizen science and crowdsourcing, ethical issues that should be considered have been identified. Then, employing Soft Systems Methodology, the problem was structured, and accordingly, some implications based on the conditions and situation of the problem were proposed. The statistical population of the study was eleven expert including four academic experts with a background in the field of participatory projects and four experts with executive experience, as well as three lawyers. The findings of this study were based on the interpretation of interviews with experts. According to the results, in order to overcome the challenges, there is a need for changes in the ethical system of citizen science participatory projects. These changes include, scrutinizing the enacting process and implementation of laws, strengthening the infrastructure, direct and continuous monitoring of the implementation process, providing participation conditions for all volunteers, compensation of services in accordance with efforts and skills of participants, training of volunteers, process transparency and interact with participants, set standards, and share authorized information with the community at the appropriate time.
    Keywords: Citizen Science, Crowd Sourcing, Participatory projects, Soft Systems Methodology (SSM)
  • Mohsen Farhadinejad * Pages 117-136

    This study aims to answer the key question “What are the characteristics of effective governance from the perspective of Nizam al-Mulk, Ghazali and Machiavelli?” In order to find the answer to this question and to understand what similarities and differences are in effective governance from the point of view of these thinkers, their most important works in governance, namely Siyasatnama, Nasihat ol Molouk, and The Prince were studied. Using the comparative-research methodology based on a variable-based descriptive approach and the application of content analysis technique, the data were organized in the form of two main themes (individual characteristics and managerial approaches). Considering the prevailing notion of each source and network of themes, and paying attention to the intellectual system of each of the thinkers, the Nizam-al-Mulk’s desirable style of governance coined “Moderate Governance” which refers to the world, the hereafter, ethics, and politics in the same way and with balanced look. Examining al-Ghazali's set of concerns, his style may be called "Pious Governance", which emphasizes the transcendent traits and attitudes based on the hereafter and mystical view. The Machiavelli's favorable style of governing can be described as “Destructive or Poisonous Governance”.

    Keywords: effective governance, Nizam al-Mulk Tusi, Imam Mohammad Ghazali, Niccolò Machiavelli
  • Habib Ebrahimpour *, Zahra Pouramini Pages 137-167
    Corruption is a nasty economic, political, and cultural phenomenon that has many consequences in developed and developing countries. Therefore, the aim of this study is to investigate the moderating role of quality of bureaucracy in the relationship between government size and corruption in developing countries. Using an unbalanced panel data approach, the study examined the impact of government size on corruption in 118 developing countries from 2003 to 2017, given the moderating role of bureaucracy. Moreover, the variables of economic freedom and the percentage of the population under 15 years of age were used as control variables. The results of model estimation showed that the government size has a negative and significant impact on the corruption perception index score, which means that by increasing each unit of the government size, the corruption perception index score decreases  by 0.382. As well, the quality of bureaucracy has a positive and significant impact on corruption perception, which means that by increasing one unit of the quality of bureaucracy, corruption perception index score increases by 0.782. Finally, the quality of bureaucracy, as a moderating variable in the relationship between government size and corruption, has a positive and significant impact. Therefore, in order to reduce corruption in the developing government, the size of the government must be reduced and the quality of the bureaucracy must be improved.
    Keywords: Government Size, Quality of bureaucracy, Corruption, Developing countries
  • Ahmad Yavarian *, Sedighe Tootian Esfahani, Naser Mirsepassi, GholamReza Memarzadeh Tehran Pages 169-193

    Today, due to the declining trend of public welfare in the country, it is important to the government, especially the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare, as the responsible body of public welfare, to implement appropriate strategies and programs. Therefore, the aim of this study is to design a public welfare model based on good governance in the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare. This study is applied, developmental in terms of purpose and is considered a descriptive-survey in terms of implementation method. In the qualitative stage, the theme analysis methodology was used and in the quantitative stage, the structural equation modeling was employed. In the qualitative stage, in order to design a framework, 20 academic and executive experts were interviewed who were purposefully selected. Based on the findings, 5 dimensions of economic, cultural, health, social, and happiness were identified for public welfare. As well, 9 strategies, based on good governance to promote public welfare, were identified to be implemented by Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare. In the quantitative stage, to validate the research model, 216 managers and specialists in the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare were surveyed with a questionnaire, for which the Cochran's formula was used and the random sampling method was employed. The data were analyzed using structural equation modeling. The findings confirmed the components of the research model. Moreover, the results showed that the Ministry of Cooperatives, Labor and Social Welfare can improve public welfare in various dimensions of the model using strategies based on good governance.

    Keywords: Public Welfare, Good Governance, Ministry of Cooperatives, Labor, Social Welfare
  • Ebrahim Rajabpour *, Masoud Banafi Pages 195-219
    Job crafting has been one of the constant concerns of human resource managers in organizations. Job crafting is a new approach in which employees are actively changing their career boundaries. The purpose of this study is to assess the job crafting of employees of public banks in Bushehr. This research is applied in terms of purpose and in terms of data collection method is survey type and used structural equation modeling. The statistical population of the study is the employees of public banks in Bushehr. According to Cochran's table, 230 questionnaires were analyzed. In order to measure the variable of job crafting, the 21-item questionnaire of Thames et al. was used. The validity of the questionnaire was evaluated in terms of form, content and structure and its reliability was calculated 96% by experimental implementation and Cronbach's alpha coefficient. The results show that from the perspective of employees of public banks in Bushehr, the component of increasing job social resources, the component of reducing the barriers to job demand, the component of increasing structural job resources and finally the component of increasing job challenge demands had the most impact on job crafting.
    Keywords: Demand-Job Resources Model, Job design, job crafting, Public Banks, Bushehr