فهرست مطالب

نشریه مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اسماعیل چراغی کوتیانی* صفحات 1-32

    رشد جمعیتی در کشور در سال های اخیر، سیر نزولی داشته و پیش بینی ها نشان می دهد ایران در آینده ای نه چندان دور با پدیده سالمندی و قدری دورتر، با کاهش بیشتر رشد جمعیت و نیز کاهش جمعیت روبه رو خواهد بود. این خود می تواند پیامدهای منفی زیادی را برای کشور به بار آورد. برای جلوگیری از این پیامدهای آسیب زا لازم است سیاست گذاران اجتماعی، به اجرای برنامه هایی مناسب برای خروج از این وضعیت آسیب زا با هدف حفظ پایایی و پویایی جمعیت، همت گمارند. این نوشتار بر این باور است که مسیر برون رفت از این وضعیت، احیا سبک زندگی اسلامی ایرانی با تکیه بر مبانی و ارزش های دینی و فرهنگ بومی است؛ ازاین رو، کوشیده است تا به ارایه الگویی فرهنگی برای افزایش باروری، مبتنی بر اندیشه دینی بپردازد. یافته ها حاکی از آن است که الگوی دینی در سه سطح باورها، ارزش ها و هنجارها با شکل دهی به رفتارها، می تواند به افزایش باروری یاری رساند. روش پژوهش در مرحله گردآوری داده ها، اسنادی و کتابخآن های و در مرحله پردازش، توصیفی و تحلیلی است.

    کلیدواژگان: الگو، فرهنگ، جمعیت، باروری، ارزش، هنجارها
  • احمدحسین شریفی* صفحات 33-46
    آسیب پژوهی و آسیب زدایی به ویژه در گستره اجتماعی از مهم ترین مراحل تحقیقات اجتماعی و مدیریت فرهنگ عمومی به شمار می روند. باوجود این که تحقیقات گسترده ای که در سه دهه اخیر درباره آسیب شناسی صورت گرفته است، بیشتر تحقیقات معطوف به «توصیف» و «تبیین» آسیب های اجتماعی بوده و تحقیقات اندکی در حوزه «مدیریت» و «کنترل» آسیب های اجتماعی و اصلاح رفتارهای اجتماعی صورت گرفته است. مسئله اصلی نوشتار حاضر این است که برای آسیب پژوهی و آسیب زدایی اجتماعی چه ملاحظات یا پیش نیازهای علمی و عملی را باید مدنظر داشت؟ در پاسخ به این پرسش با روش تحلیلی به چهار ملاحظه در حوزه آسیب پژوهی و سه ملاحظه در حوزه آسیب زدایی رسیده ایم. توجه به «چندعاملی بودن آسیب های اجتماعی»، «عدم اکتفا به راه حل های درونی»، توجه به «دشواری آسیب شناسی» به عنوان آخرین مرحله تحقیقات اجتماعی و «ایجاد مطالبه عمومی و گفتمان سازی اصلاح گری اجتماعی» به عنوان چهار ملاحظه علمی مهم در حوزه آسیب پژوهی موردتوجه قرار گرفته است و توجه به «دشواری آسیب زدایی» و تغییر عادت های رفتاری، توجه به «تدریجی بودن تغییر رفتار» و لزوم کار جهادی و بی وقفه و «عدم جواز درنگ» در آسیب زدایی به عنوان سه ملاحظه عملی مهم در آسیب زدایی در این نوشتار موردبحث قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، آسیب پژوهی، آسیب زدایی، عاملیت، ساختار
  • حسین اسدی*، احسان شاه قاسمی صفحات 47-64

    پدیده «شهرت» و نامداری از گذشته های دور همواره در جوامع وجود داشته است. بااین وجود، با ظهور و گسترش رسانه های نوین ارتباطی، نوع جدیدی از شهرت تحت عنوان فرهنگ شهرت (سلبریتی) شکل گرفته است. فرهنگ شهرت در حوزه های متعددی از زندگی جمعی انسان ها ازجمله سبک پوشش تاثیرگذار بوده است. در آغاز لباس و سبک پوشش زمانی صرفا وسیله ای برای رهایی انسان ها از گرما و سرما و همچنین متمایز کردن ویژگی های فرد به شمار می آمد، اما امروزه سبک پوشش به مثابه عمل اجتماعی و رفتار معنادار در جامعه رواج یافته که تحت تاثیر عوامل مختلف ازجمله فرهنگ شهرت دگرگونی هایی را تجربه کرده است. بررسی آسیب های فرهنگ شهرت بر سبک پوشش از منظر اسلام مسئله پژوهش حاضر است. روش انجام پژوهش در مرحله گردآوری داده ها، اسنادی و در مرحله تحلیل داده ها، تحلیلی و استنباطی است و نیز از روش های متعارف در علوم اسلامی در جهت فهم بهتر آموزه های اسلام بهره گرفته شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد از دیدگاه اسلام، فرهنگ شهرت چهار آسیب مهم برای سبک پوشش به دنبال دارد: 1. جلوه گرایی، 2. مصرف گرایی، 3. مدگرایی و 4. تغییر ارزش های اجتماعی پوشش.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، فرهنگ شهرت، سبک پوشش، اسلام
  • روح الله هژبری*، ابراهیم عباسپور صفحات 65-90

    انحراف و کجروی و راه های مقابله با آن یکی از مسایل مهم اجتماعی بوده که اکثر جوامع از جمله جامعه ما را بخود مشغول کرده است. با توجه به اینکه کشور ما یک جامعه اسلامی می باشد، موثرترین و بهترین راهی که می توان برای پیشگیری و مقابله با انحرافات در نظر گرفت، رجوع به نظریه های منسجم در حوزه انحرافات و بومی سازی آنها متناسب با ارزشها و هنجاهای جامعه اسلامی می باشد. تا با ترسیم الگویی اسلامی، قدمی موثر برای رفع کجروی برداشته شود.در همین راستا ،مقاله حاضر از میان نظریه های گسترده در حوزه انحرافات، نظریه پدیدارشناختی کجروی را تحت عنوان «بررسی رویکرد پدیدارشناختی کجروی بر اساس قرآن و روایات»مورد بررسی قرار داده و با تحلیلی نقدگونه، سعی براین داشته که با استفاده از روش تحلیل محتوای توصیفی و کیفی که نوعی نقد و سخن سنجی نیز می باشد، بخشی از محورهای اصلی رویکرد های پدیدارشناختی کجروی را به عنوان مقوله گرداوری نموده و بصورت پرسش بر قرآن و روایات عرضه کرده و پاسخ آن را در قالب توصیف دیدگاه های قرآنی و روایی بدست آورد.نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان می دهد که صرف نظر از نقدهای هستی شناسی،معرفت شناسی و انسان شناسی وارد بر مبانی رویکردهای پدیدارشناختی کجروی، گزاره های قرآنی و روایی با بسیاری از محورهای برگزیده نظریه پدیدارشناختی کجروی همسویی داشته است

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، اختیار، خنثی سازی، فشارهمنوایی، سرگردانی
  • سید مرتضی هنرمند*، جمال سروش صفحات 91-106

    تجمل گرایی به عنوان امری ذاتی و میلی فطری و به معنای میل و گرایش به زیبایی و نمایش آن، در قالب افعال اختیاری و در ابعاد مختلف زندگی بروز و ظهور می کند. این فعل اختیاری همچون سایر افعال اختیاری که از منظر اخلاق اسلامی به خوب و بد متصف می شود از افراط و تفریط که از آن به آسیب و تجمل گرایی مذموم یاد می شود مصون نیست. گرچه آسیب های تجمل گرایی بسیار است، اما در این مقاله با روش توصیفی تحلیلی و با تاکید بر سبک زندگی مدرن که مبتنی بر فردگرایی بوده و خود را در قالب مصرف تظاهری، تبرج، شهره گی، انباشت ثروت و تن-آسایی نشان می دهد و با توجه به نوعی ابهام عرفی در ممدوح و مذموم بودن این سبک زندگی به عنوان آسیب، به کشف مقوله های تجمل گرایی و زیباشناختی ممدوح از منظر آموزه های اسلامی پرداخته می شود. مهم ترین قیود مستخرج از آیات و روایات عبارتند از حیات طیبه، رزق طیب و حلال، شانیت، هم زیستی با محرومین، رعایت اضعف مامومین، حسن نیت، اخلاص و زهد. مقوله های متخذ از مبانی اسلامی، در راستای طراحی سبک زندگی دینی از جنس معاش طیب را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: اخلاق اسلامی، سبک زندگی مدرن، تجمل گرایی، مصرف تظاهری، تبرج
  • صادق گلستانی* صفحات 107-122

    نسبت به کج روی و مفاسد اجتماعی تبیین های مختلف جامعه شناختی، رواشناختی و زیست شناختی صورت گرفته است. در قلمرو تبیبین های جامعه شناختی نیز پژوهشگران اجتماعی تلاش کردند با برجسته سازی برخی وجوه اجتماعی اثر گذار در این مسئله به مفهوم سازی و تبیبین آن بپردازند. این پژوهش مسئله محوری خود را فرهنگ حسی قرار داده است و تلاش می کند تا تاثیرات این فرهنگ را در شکل گیری آسیب ها و کج روی و مفاسد اجتماعی[1] تحلیل نماید؛ بنابراین این مقاله که به روش تحلیلی منطقی سازمان می گیرد تلاش می کند به این پرسش بنیادین پاسخ دهد که فرهنگ حس گرایی چه مسیری را برای شکل گیری مفاسد اجتماعی طی می کند. مسیرهای مهم مرتبط با فرهنگ حس گرایی که به تولید و ترویج انحرافات و آسیب های اجتماعی می انجامد عبارت اند از؛ فهم و تبیین مسئله اجتماعی، رهایی انسان، احساس محرومیت نسبی و نمایشی شدن جهان. [1]. تفکیک بین دو مفهوم کج روی و مفاسد اجتماعی به خاطر تفاوت بار معنایی آن دو است که در بخش مفاهیم بررسی می شود.

    کلیدواژگان: فرهنگ، حس گرایی، محرومیت نسبی، نمایشی شدن، مفاسد اجتماعی
  • محمد زارعی توپخانه*، جواد ترکاشوند صفحات 123-148

    پژوهش حاضر درصدد مرور سه دهه پژوهش‎های روابط پیش از ازدواج با تمرکز بر منابع غربی است. این تحقیق با روش تحلیل محتوا، حدود 200 منبع داخلی و عمدتا خارجی را مورد مطالعه قرار داده است و در غربالگری های متعدد 74 منبع مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به شکل گیری اولیه روابط پیش از ازدواج در غرب، این پژوهش، به بررسی مراحل تحول آن در غرب پرداخته است. عوامل شکل گیری و پیامدهای این روابط را بررسی نموده است. خویشتن داری ، عوامل موثر، نتایج و برنامه های آن را معرفی کرده است. یافته نهایی حکایت از آن دارد که روابط پیش از ازدواج در غرب، مراحل روابط آزاد، روابط ایمن و خودمهاگری را طی کرده است و امروزه خویشتن داری در روابط پیش از ازدواج شیوه سالم و صد درصد مطمین معرفی شده است. این شیوه، فواید جسمانی، روانی، خانوادگی و فرهنگی-اجتماعی زیادی را به دنبال داشته است و برنامه های آن به طور گسترده درحال آموزش است. واژه «Abstinence» در امور جنسی در منابع لاتین، معادل «عفت» در منابع دینی است که در قرآن و روایات مورد تاکید قرار گرفته است. بر اساس یافته های روان شناسی همسو با آموزه های اسلامی، آموزش خویشتن داری و عفاف توصیه می گردد. در نهایت، همسو با راهبرد اسلام ترویج ازدواج آسان و خویشتن داری جنسی در تنظیم رفتارهای جنسی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: روابط پیش از ازدواج، خویشتن داری، عفاف
  • محمدرضا جباری* صفحات 149-170

    چکیدهآسیب های اجتماعی و راهکارهای مقابله با آن ها از مهم ترین موضوعات در حوزه مباحث اجتماعی و دغدغه ای مشترک میان همه دلسوزان در جوامع بشری است، اما در جوامع دینی از اهمیت بالاتری برخوردار است. برای رسیدن به راهکارهای عملی، کاربردی و واقع گرا، بهترین مسیر، بهره مندی از تعالیم قرآن (به عنوان سخن خدای خالق انسان) و سیره و سخن معصومان (ع) (به عنوان راهنمایان حقیقی بشریت) است. آسیب های اجتماعی می توانند ناشی از کاستی ها و کژی ها در سه ساحت بینش ها و گرایش ها و کنش ها باشند و بدین لحاظ، راهکارهای مقابله نیز باید ناظر به هر سه ساحت باشند. با توجه به آنکه بعضی از این راهکارها تامین کننده اصلاح گری در هر سه ساحت یا دو ساحت هستند، لذا در این پژوهش، بدون تفکیک از یکدیگر ارایه شده اند. آنچه در این نوشتار، پیش رو دارید، راهکارهای مقابله با آسیب های اجتماعی در قالب دوازده محور کلی است که هر یک می تواند زیرشاخه هایی داشته باشد. این راهکارها بر اساس سخن و سیره معصومان ارایه و در هر بخش، نمونه هایی بیان شده است.واژگان کلیدی: آسیب های اجتماعی، راهکارهای مقابله، سیره معصومان (ع)، ساحت های بینش و گرایش و کنش.

    کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، راهکارهای مقابله، سیره معصومان (ع)، ساحت های بینش و گرایش و کنش
  • غلام حیدر کوشا*، ابوالفضل ساجدی صفحات 171-188

    سبک زندگی یکی از عوامل ثبات و بی ثباتی خانواده به شمار می رود. امروزه سبک زندگی مدرن نارضایتی های زندگی و در نتیجه گرایش به طلاق را دامن است. در این تحقیق با استفاده از روش اجتهادی و نقلی، تلاش شده است فرهنگ سازی سبک معاشرت اسلامی را به عنوان یک راه حل برای گسست و فروپاشی خانواده معرفی کند. اصول معاشرت اسلامی و رویه های اخلاقی و تربیتی توصیه شده در منابع دینی به اهتمام بیشتر خانواده و تحکیم روابط خویشاوندی و زناشویی کمک میکند. اصولی مثل اصل مهربانی، اصل گذشت، اصل همکاری اصل همدلی میتواند به روابط زناشویی مطلوب تر کمک کند.کلیدواژه: سبک زندگی، سبک معاشرت، سبک معاشرت اسلامی، ثبات خانواده، گسست خانواده.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، سبک معاشرت، سبک معاشرت اسلامی، ثبات خانواده، گسست خانواده
  • زینب سادات معنوی*، مسلم طاهری صفحات 189-206
    مقاله حاضر درصدد بررسی «خودنمایی زنان در فضای مجازی به مثابه یک آسیب اجتماعی» است و برای مقابله با آن، راهکارهایی ارایه می شود. امروزه بخش عظیمی از حضور اجتماعی افراد در فضای مجازی سامان دهی شده است. این فضا می تواند به مثابه فرصتی طلایی یا بحران و آسیبی جدی تلقی شود. از سوی دیگر، گرایش به زیبایی در تمام افراد به ویژه زنان به طور ذاتی وجود دارد زمانی که تمایل به سمت زیبایی با میل به نمایش آن همراه می گردد، زمینه ای را مهیا می کند که ممکن است به خودنمایی منجر شود و دیگر یک مسئله خصوصی و مربوط به حیات فردی انسان نیست بلکه در اجتماع و حوزه عمومی نیز نمود پیدا می کند. خودنمایی زنان در فضای مجازی می تواند عامل اثرگذاری محسوب شود که پیامدهای قابل تامل را به دنبال دارد. این مقاله مبتنی بر روش کیفی توصیفی و تحلیلی سامان می یابد و در پی آن است که به علل خودنمایی زنان در فضای مجازی و روش های تاثیرگذار در فرایند خودنمایی آنان و راهکارهای مقابله با آسیب های حاصل شده از این بحران بپردازد.
    کلیدواژگان: خودنمایی زنان، تبرج، فضای مجازی، آسیب اجتماعی، راهکار مقابله
  • نصرالله آقاجانی*، علی عوض پور کشکولی صفحات 207-228
    حاشیه نشینی به مثابه پدیده اجتماعی، ساختار و ویژگی های اجتماعی خاصی دارد که آن را از مفهوم سکونت در پیرامون شهر متمایز می سازد و تقریبا عواملی که سبب ایجاد آن می شود، هویت آن را هم می سازد. عناصر اصلی هویت حاشینه نشینی دارای ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و بهداشتی است و عوامل ایجاد آن هم در سه حوزه فرهنگی، اقتصادی و امنیتی و نیز در سطوح مختلف خرد، میانی و کلان یا ساختاری قابل بررسی است. پرهیز از رویکرد ناقص و یک بعدی به مسئله حاشیه نشینی و اتخاذ رویکردی جامع به آن مقتضی توجه به همه این عوامل در سطوح مذکور است. لذا به صورت کلی می توان تاثیر نه عامل را در ایجاد حاشینه نشینی بررسی کرد و قهرا راه حل های حاشیه نشینی هم معطوف به این حوزه ها خواهد بود
    کلیدواژگان: حاشیه نشینی، جامع نگری، آسیب شناسی اجتماعی
  • فاطمه صحراییان*، طاهره جعفری صفحات 229-256

    با توجه به اینکه خانواده سالم مناسبترین زمینه کمال و تعالی فرد و جامعه است. و شرط پویایی و استواری خانواده،وجود روابط صحیح و پایدار میان همسران است.هدف از این پژوهش مطالعه تطبیقی مولفه های فرهنگی خانواده پایدار از دیدگاه خانواده های تهرانی و شاخص های مطلوب در تعالیم اسلامی نیز بود. بنابراین در پژوهش حاضر میزان اعتقاد به شاخص های فرهنگی (اسلامی٫ جامعه شناختی) خانواده پایدار در میان زنان و مردان متاهل شهر تهران که حداقل پنج سال از زندگی مشترک آنها گذشته باشد،بررسی شد.درتدوین چارچوب نظری این پژوهش،از نظریه های مطلوب اسلامی،نظریه های جامعه شناختی (فردگرایی و کنش متقابل نمادین)استفاده شد.روش مورد استفاده پیمایش و داده ها از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است.حجم نمونه 212نفر از زنان و مردان متاهل مناطق 22گانه شهر تهران که بااستفاده از جدولlin و روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده است. تجزیه و تحلیل داده ها،با آمار توصیفی(جداول توزیع فراوانی) و آمار استنباطی(آزمون کای اسکویر)،و با استفاده از نرم افزار spss صورت گرفته است. یافته ها نشان داد که میزان اعتقاد به شاخص های تعالیم اسلامی برای ثبات خانواده با منطقه محل سکونت رابطه معنادار دارد، همچنین یافته ها حاکی از وجود رابطه معنادار بین شاخص جامعه شناختی و منطقه محل سکونت نیز بود . و سرانجام، بین شاخص های اسلامی و جامعه شناختی با هر یک از متغیرهای مستقل پژوهش یعنی ، جنسیت و سن زوجین، میزان تحصیلات زوجین، نوع شغل ،طول مدت زندگی زناشویی و تعداد فرزند رابطه معناداری یافت نشد .

    کلیدواژگان: شاخص فرهنگی، تعالیم اسلامی، خانواده پایدار
|
  • Esmaeel Cheraghi Koutiani * Pages 1-32

    Population growth in the country has been declining in recent years and forecasts show that in the not too distant future, Iran will face the phenomenon of aging and a little further away with a further decline in population growth and population decline. This in itself can have many negative consequences for the country. To prevent these harmful consequences, it is necessary for social policy makers to implement appropriate programs to get out of this harmful situation in order to maintain the reliability and dynamism of the population. This article believes that the way out of this situation is to revive the Islamic-Iranian way of life based on the principles and values of religion and indigenous culture. Therefore, it has tried to provide a cultural model for increasing fertility, based on religious thought. The finding suggests that a religious model at three levels of beliefs, values and norms by shaping behaviors, can help increase fertility. The research method is descriptive and analytical in the data collection stage and descriptive and analytical in the processing stage

    Keywords: pattern, Culture, Population, Fertility, Values, norms
  • Ahmad Hossein Sharifi * Pages 33-46
    Trauma research and detoxification, especially in the social sphere, are the most important stages of social research and public culture management. Although extensive research on pathology in the last three decades has focused on "describing" and "explaining" social injuries, little research has been done on "managing" and "controlling" social injuries and modifying social behaviors. The main issue of the present article is what scientific or practical considerations or prerequisites should be considered for trauma research and social injury reduction? In answer to this question, we have reached four considerations in the field of trauma research and three considerations in the field of detoxification through analytical methods. Paying attention to "the multifactorial nature of social injuries", "not being satisfied with internal solutions", paying attention to "pathology difficulty" as the last stage of social research And "creating public demand and social reform discourse" have been considered as four important scientific considerations in the field of trauma research and attention to "difficulty of elimination" and change of behavioral habits, attention to "gradual change of behavior" and the necessity of jihadi work and Uninterrupted and "unauthorized delay" in detoxification are discussed in this paper as three important practical considerations in detoxification.
    Keywords: Social injuries, Pathology, Detoxification, agency, Structure
  • Hossein Asadi *, Ehsan Shah Ghasemi Pages 47-64

    The phenomenon of "fame" has always existed in societies since ancient times. However, with the advent and expansion of new communication media, a new type of fame called the culture of fame (celebrity) has been formed. The culture of fame has been influential in many areas of human collective life, including clothing style. In the beginning, clothing and clothing style was once just a means to free people from heat and cold and also to distinguish individual characteristics, but today clothing style as a social practice and meaningful behavior has become popular in society that under the influence of various factors such as culture, fame changes. Has experienced. Investigating the injuries of reputation culture on clothing style from the perspective of Islam is the subject of the present study. The research method is documentary in the data collection stage and analytical and inferential in the data analysis stage. Also, conventional methods in Islamic sciences have been used to better understand the teachings of Islam. The results show that from the perspective of Islam, the culture of fame has four important injuries to the style of clothing: 1. Manifestation, 2. Consumerism, 3. Fashion and 4. Changing the social values of clothing.

    Keywords: Pathology, culture of fame, clothing style, Islam
  • Rouhallah Hozhabri *, Ebarhim Abbaspour Pages 65-90

    Deviation and deviance and ways to deal with, are one of the important social issues that most societies including our own community is engaged. Considering that our country is an Islamic society most effective and best way to prevent and deal with deviations can be considered go to a coherent theory of the deviations and their localization is in accordance with Islamic values and norms drawn to the Islamic model, effective step to be taken to resolve deviate.In this regard, the present research review phenomenological theory of deviation Among varied theories of aberrations, as " review of phenomenological approache to deviance based on the Quran and Hadiths" And review like analytical, we had a situation in which using descriptive and qualitative content analysis and criticism of that kind of assessment is also part of the main axes deviate phenomenological approach to fit the categories and questions and answers provided on the Quran and its validity in describing the views obtained from the Quran and Hadith.Results of this study show that regardless of the criticism ontology, epistemology and anthropology on the basis of phenomenological approaches deviate, Quranic statements and the validity of the phenomenological theory of the selected axis orientation may deviate

    Keywords: Phenomenology, Will, Neutralization, Conformity pressure, Drift
  • Seyyed Morteza Honarmand *, Jamal Sorush Pages 91-106

    Luxury, as an inherent and natural thing and means the desire and tendency to beauty and its manifestation, appears in the form of voluntary actions and in different dimensions of life. This voluntary act, like other voluntary acts that are characterized as good and bad from the point of view of Islamic morality, is not immune from the excesses that are referred to as harm and reprehensible luxury.Although the disadvantages of luxury are many, But in this article with descriptive-analytical method and with emphasis on modern lifestyle that is based on individualism and presents itself in the form of ostentatious consumption, ostrich, fame, accumulation of wealth and loneliness. It shows and according to a kind of customary ambiguity in Mamdouh and the condemnation of this lifestyle as an injury, the categories of Mamdouh luxury and aesthetics are discovered from the perspective of Islamic teachings.The most important restrictions derived from verses and hadiths are a good life, a good and lawful sustenance, prestige, coexistence with the deprived, observing the weakness of the believers, good faith, sincerity and asceticism. Categories derived from Islamic principles, in order to design a religious lifestyle of good livelihood.

    Keywords: Islamic ethics, Modern lifestyle, ESTIMATES OF ETHICAL LUXURY, DEMONSTRUCTIVE CONSUMPTION
  • Sadegh Golestani * Pages 107-122

    Various sociological, psychological and biological explanations have been given for social perversion and corruption. In the field of sociological explanations, social researchers also tried to conceptualize and explain it by highlighting some social aspects that are effective in this issue. This research has made sensory culture its central issue and tries to analyze the effects of this culture in the formation of injuries and social deviations and corruptions. Thus, this article, which is organized in a logical analytical way, tries to answer the fundamental question of what path the culture of sensuality takes in the formation of social corruption. Important pathways associated with the culture of sensitization that lead to the production and promotion of social perversions and injuries are: Understanding and explaining the social issue, human liberation, the feeling of relative deprivation, and the dramatization of the world

    Keywords: Culture, sensualism, Relative Deprivation, dramatization, social corruption
  • Mohammad Zarei Toupkhaneh *, Javad Turkashvand Pages 123-148

    The present study seeks to review three decades of premarital relationship research focusing on Western sources. This research has studied about 200 internal and mostly external sources by content analysis method and 74 sources have been used in various screenings. Given the early formation of premarital relationships in the West, this study examines the stages of its evolution in the West. Has examined the formation factors and the consequences of these relationships. Self-control has introduced the effective factors, results and programs. The final finding indicates that premarital relationships in the West have gone through the stages of open relationships, safe relationships and self-indulgence, and today self-restraint in premarital relationships has been introduced as a healthy and 100% safe method. This method has many physical, psychological, family and socio-cultural benefits, and its programs are widely taught. The word "abstinence" in sexual matters in Latin sources is equivalent to "chastity" in religious sources, which is emphasized in the Qur'an and hadiths. Based on the findings of psychology in line with Islamic teachings, self-control and chastity education is recommended. Finally, in line with Islamic strategy, it is recommended to promote easy marriage and sexual restraint in regulating sexual behaviors.

    Keywords: Premarital relationships, Self-Control, chastity
  • Mohammad Reza Jabbari * Pages 149-170

    Social injuries and ways to deal with them are among the most important issues in the field of social issues and a common concern among all sympathizers in human societies, but in religious societies it is more important. The best way to reach practical, applied and realistic solutions is to benefit from the teachings of the Qur'an (as the word of God, the Creator of man) and the manners and words of the infallibles (as the true guides of humanity). Social injuries can be caused by shortcomings and distortions in the three areas of insights, tendencies and actions, and therefore, coping strategies must be observed in all three areas. Given that some of these solutions provide reform in all three or two areas, so in this study, they are presented without distinction. What you have in front of you in this article are the strategies for dealing with social injuries in the form of twelve general axes, each of which can have sub-branches. These solutions are presented based on the words and manners of the infallibles and examples are given in each section.

    Keywords: social injuries, coping strategies, innocent manners, areas of insight andtendency, action
  • Gholam Haidar Kusha *, Abolfazl Sajedi Pages 171-188

    Lifestyle is one of the factors of stability and instability of the family. Today, modern lifestyles fuel life dissatisfaction and, consequently, the tendency to divorce. In this research, using ijtihad and narration methods, an attempt has been made to introduce the culture of Islamic social style as a solution for family breakup and disintegration. Slowly The principles of Islamic socialization and the moral and educational practices recommended in religious sources help to further the family and strengthen kinship and marital relations. Principles such as the principle of kindness, the principle of forgiveness, the principle of cooperation, the principle of empathy can help make marriage more desirable.

    Keywords: Lifestyle, social style, Islamic social style, family stability, family breakup
  • Zeinab Sadat Manavi *, Moslem Taheri Pages 189-206
    The present article seeks to examine the "display of women in cyberspace as a social injury" and offers solutions to deal with it. Today, a large part of the social presence of people in cyberspace is organized. This space can be considered as a golden opportunity or a crisis and serious injury. On the other hand, the tendency to beauty is inherent in all people, especially women. Individual life is not human, but is also reflected in society and the public sphere. The display of women in cyberspace can be considered an influential factor that has significant consequences. This article is based on a descriptive and analytical qualitative method and seeks to address the causes of women's ostentation in cyberspace and effective methods in the process of ostentation and ways to deal with the damage caused by this crisis
    Keywords: Women's ostentation, astrology, cyberspace, social Injury, Coping strategy
  • Nasrollah Aghajani *, Ali Avazpour Kashkouli Pages 207-228
    Marginalization, as a social phenomenon, has certain social structures and characteristics that distinguish it from the concept of living around the city, and almost all the factors that cause it also create its identity. The main elements of marginalized identity have different cultural, economic, security and health dimensions, and the factors that create it can be examined in three areas: cultural, economic and security, as well as at different micro, medium and macro or structural levels. Avoiding the incomplete and one-dimensional approach to the issue of marginalization and adopting a comprehensive approach to it is appropriate to pay attention to all these factors at the mentioned levels. Therefore, in general, the effect of nine factors on the creation of marginalization can be examined, and marginalization solutions will be forced to focus on these areas.
    Keywords: Marginalization, Sociology, social pathology
  • Fatemeh Sahraeian *, Tahereh Jafari Pages 229-256

    Given that the healthy family is the most appropriate field of perfection and excellence of the individual and society.And the condition of the dynamism and solidity of the family is the existence of the correct and stable relationships between spouses. Goal of the research, comparative study of existing cultural components of the sustainable family from the perspective of the families of Tehran and desirable indicators in Islamic Teaching.Therefore,the present study is believed to be cultural indicators (Islamic, sociology) sustainable family among married women and men in Tehran that at least five years have passed since their common life, checked out.In the article theoretical framework of this research, frome ideal Islamic ideas,sociological theories(individualism and Symbolic interaction ) used.Method used for scrolling, and data was collected through a questionnaire. Sample size of 212 married women and men in 22 areas of Tehran.Which is selected using lin table and cluster sampling method.Data analysis was performed using descriptive statistics (frequency distribution tables) and inferential statistics (Kai Square test), using SPSS software. The findings showed that there is a significant relationship between the level of belief in the indicators in Islamic Theaching for family stability with the area of residence. Also, the finding indicated a significant relationship between sociological indicators and the area of residence.And finaly, there is no significant relationship between Islamic and sociological indicators with each of the independent research variables is gender and age of couples, the level of education of couples, type of occupation, duration of marriage and number of children.

    Keywords: Cultural Indicators, Islamic Teaching, sustainable family