فهرست مطالب

مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش - سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1401)

نشریه مطالعات مدیریت رفتار سازمانی در ورزش
سال نهم شماره 1 (پیاپی 33، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مریم فتح علیان، محمد حامی*، وحید شجاعی صفحات 11-21

    تحقیق پیش رو با هدف کلی بررسی نقش رهبری اخلاقی بر سکوت سازمانی با میانجی قلدری سازمانی و بی تفاوتی سازمانی کارکنان وزارت ورزش و جوانان انجام گرفت. پژوهش حاضر با توجه به نوع مطالعه و روابط بین متغیرها از دسته تحقیقات کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها در زمره پژوهش های همبستگی با رویکرد معادلات ساختاری بوده که به صورت میدانی به اجرا درآمد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود و در نهایت 400 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل شش پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی، پرسشنامه استاندارد رهبری اخلاقی ، پرسشنامه استاندارد سکوت سازمانی واکولا و بورادوس (2005) ، قلدری سازمانی اسپلاگه و هولت (2001) و پرسشنامه استاندارد بی تفاوتی سازمانی دانایی فرد و همکاران (1389) بود. روایی ابزار تحقیق در تحقیقات مختلف مورد تایید قرار گرفته و پایایی مولفه ها با استفاده از محاسبه ضریب پایایی آلفای کرونباخ بالاتر از 7/0 گزارش شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که در کارکنان وزارت ورزش و جوانان بین رهبری اخلاقی و قلدری سازمانی، بی تفاوتی سازمانی رابطه منفی معناداری وجود دارد همچنین بین سکوت سازمانی با قلدری سازمانی رابطه مثبت معناداری وجود دارد. همچنین، رهبری اخلاقی بر سکوت سازمانی، قلدری سازمانی اثر منفی معناداری دارد در حالی که قلدری سازمانی و بی تفاوتی سازمانی بر سکوت سازمانی تاثیر مثبت معناداری دارد. در ادامه مشخص شد که رهبری اخلاقی از طریق متغیرهای میانجی قلدری سازمانی و بی تفاوتی سازمانی بر سکوت سازمانی کارکنان وزارت ورزش و جوانان اثر منفی معناداری دارد. در نهایت مدل تاثیر رهبری اخلاقی بر سکوت سازمانی با نقش میانجیگری قلدری سازمانی، بی تفاوتی سازمانی کارکنان وزارت ورزش و جوانان تدوین و برازش آن تایید شد.

    کلیدواژگان: رهبری اخلاقی، سکوت سازمانی، بی تفاوتی سازمانی
  • لقمان کشاورز*، مهشید الله دادزاده صفحات 22-31

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین سبک رهبری تحولی مدیران با سبک تفکر کارکنان با هدف کارآفرینی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستانبود. روش تحقیق از نوع توصیفی - همبستگی می باشد که به شکل میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران و کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستان به تعداد 1300 نفر تشکیل دادند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 296 نفر انتخاب شدند که شیوه نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل، پرسشنامه رهبری تحول آفرین باس و آولیو (2000) ، پرسشنامه کارآفرینی سازمانی رابینز و کولتر (1996) و پرسشنامه سبک تفکر استرنبرگ-واگنر (1998) بود. روایی پرسشنامه ها به تایید 10 تن از متخصصین رسید و پایایی آن ها در یک آزمون مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ برای پرسشنامه رهبری تحول آفرین (80/0)، کارآفرینی سازمانی (82/0) و سبک تفکر (74/0) محاسبه شد برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون آماری با نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد نتایج تحقیق نشان داد، بین سبک رهبری تحولی مدیران با سبک تفکر و هدف کارآفرینی کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان سیستان و بلوچستان رابطه معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد، ارتباط معناداری بین سبک تفکر کارکنان با هدف کارآفرینی کارکنان وجود دارد. لذا توصیه می شود، برای ایجاد کارآفرین در کارکنان و ایجاد تفکر خلاق در آنان از سبک های نو رهبری از قبیل رهبری تحول آفرین در ادارات ورزش و جوانان استفاده گردد.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، کارآفرینی، سبک تفکر، ادارات ورزش و جوانان
  • حمیدرضا یارقلی*، امین دهقان قهفرخی، ابراهیم علی دوست قهفرخی صفحات 39-47

     این پژوهش با هدف شناسایی شاخص های مدیریت داوطلبان ورزش دانشگاهی با تاکید بر متغیرهای رفتار سازمانی انجام شد. جامعه این پژوهش 13 نفر اساتید هییت علمی دانشگاه ها و خبرگان شاغل در سازمان های ورزشی بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده و تجزیه و تحلیل اطلاعات به روش سیستماتیک انجام پذیرفت. تجزیه و تحلیل داده ها در مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوری و انتخابی، انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه بود. درصد توافق درون موضوعی مصاحبه ها برابر است با 91/0 که مناسب می باشد. یافته های پژوهش نشان داد استراتژی های سازمان، حفظ و نگهداری، توسعه و بهسازی، کشف و ارزیابی، استخدام و بکارگیری به عنوان شاخص های اصلی بر مدیریت رفتار داوطلبان در ورزش دانشگاهی موثر است. بر این اساس پیشنهاد می شود مدیران ورزش دانشگاهی بر تاکید بر عوامل مذکور ، مدیریت بهینه ای بر رفتار داوطلبان داشته باشند تا موفقیت های ورزش دانشجویی شکل گیرد.

    کلیدواژگان: مدیریت، رفتار، داوطلبان، ورزش، دانشگاه
  • زهرا فیض* صفحات 49-62

    ورزش یکی از مولفه های موثر تربیتی و اخلاقی در جهان می باشد؛ و در دنیای معاصر نیز به دلایل مختلف علمی وپزشکی از پدیده های الویت دار بوده و جهان شاهد توسعه آن است، به طوری که هزاران نفر از سراسر دنیا مخاطب فعالیت های ورزشی، خصوصا مسابقات المپیک هستند و در این میان بروز حوادث و آسیب ها در جریان رویدادهای ورزشی امری طبیعی است، آن گونه که در المپیک 2020 در رشته های مختلف اتفاق افتاد بر همین اساس، وضع قوانین و مقررات مخصوص به آن نیز گریزناپذیر است ؛ برآیند این پژوهش آن است که قانونگذار، حوادث ورزشی را به شرط التزام ورزشکار به مقررات و قوانین ورزشی در زمره جرایم به شمار نیاورده و به واسطه برایت صادم با عنصر رضایت مصدوم، حاکمیت عرف و به دلیل عملکرد ورزش در بلندقدر شدن و تعالی اخلاق، برای آن مجازات جزایی در نظر نگرفته است اما در صورت مواجه با کمترین نقض مقررات ورزشی و مغایر شدن با موازین شرعی قایل به مسیولیت کیفری ورزشکار صادم شده است.

    کلیدواژگان: ورزش، ورزشکار، حقوق، مسئولیت کیفری
  • سجاد مومنی*، مجید کیانی صفحات 63-74

    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل ارتباطی رهبری مخرب با اخلاق حرفه ای و مولفه های آن در معلمان تربیت بدنی صورت پذیرفته است. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع طرح های همبستگی بود که به روش مدل سازی معادلات ساختاری صورت گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی معلمان تربیت بدنی استان چهارمحال بختیاری بود که تعداد 243 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های استاندارد رهبری مخرب شایو و همکاران (2011) و اخلاق حرفه ای کادوزیر (2002) بود. روایی پرسشنامه ها به تایید 12 نفر از اساتید مدیریت ورزشی رسید و پایایی آن ها نیز با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب برابر 94/0 و 97/0 محاسبه گردید. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS26 و Smart PLS3 به روش معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که رهبری مخرب بر اخلاق حرفه ای معلمان تاثیر منفی می گذارد. همچنین، تاثیر رهبری مخرب به صورت غیرمستقیم بر تمامی مولفه های اخلاق حرفه ای معلمان تربیت بدنی منفی بود. بر اساس نتایج پژوهش می توان بیان نمود که تجلی رفتار مخرب رهبران باعث افول رفتار حرفه ای معلمان تربیت بدنی خواهد شد. لذا مسیولین امر باید در انتخاب مدیران، سرپرستان مدارس و روسای ادارات آموزش و پرورش دقت لازم را در به خرج دهند.

    کلیدواژگان: رهبری مخرب، اخلاق حرفه ای، معلمان تربیت بدنی
  • مریم میرزاپور خلیلی زاده، مینا حکاک زاده، محمد پوررنجبر صفحات 75-88

    هدف از این پژوهش ارایه مدل پارادایمی توسعه‌ رفتارهای اخلاقی سازمان یار در ورزش کشور می‌باشد. این پژوهش دارای رویکردی کیفی بوده و از روش نظریه داده‌بنیاد (گراندد تیوری) به عنوان روش پژوهش استفاده شده است. روش گردآوری داده‌ها، مطالعه مبانی نظری و مصاحبه‌های عمیق و باز با 16 نفر از اساتید برجسته حوزه مدیریت ورزشی متخصص در حوزه رفتار اخلاقی است. روش نمونه‌گیری به صورت هدفمند از نوع معیاری و تا حد اشباع نظری ادامه یافت. روایی این پژوهش توسط مصاحبه‌شوندگان و سپس اساتید متخصص مورد بررسی قرار گرفت و تایید شد. پایایی نیز با استفاه از روش مطالعه‌ حسابرسی فرآیند نتایج 3/70% به دست آمد. برای تحلیل داده‌ها از روش مقایسه مداوم در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که عامل راهبردی مدل، ایجاد منشور رفتارهای اخلاقی برای بهبود شاخص‌های توسعه‌ رفتارهای اخلاق سازمان یار در ورزش کشور در نظر گرفته شده است و در بعد پیامدها، نتایج مورد انتظار مشهود و نامشهود از پیامدهای پیامدهای اجتماعی، پیامدهای فردی، پیامدهای سازمانی مد نظر قرار گرفت. پیامدهایی که تجلی آن‌ها به معنای ظهور پدیده بهبود شاخص‌های توسعه رفتارهای اخلاق سازمان یار در ورزش کشور است. بهره گیری از راهبردهای شناسایی شده در جهت توسعه‌ رفتارهای اخلاقی سازمان یار در ورزش کشور کاملا درک می گردد.

    کلیدواژگان: توسعه، رفتار، اخلاق سازمان یار، ورزش
  • علی ناصری، بهرام یوسفی، زهره حسنی، علی اشرف خزایی صفحات 89-104

    وقوع فساد در ورزش پدیده جدیدی نیست با این حال، در سال‌های اخیر فساد ورزشی شکلی پیچیده و چند وجهی پیدا کرده است. دیگر پذیرفتنی نیست که افرادی منزوی یا سازمان هایی محدود را صحنه گردان اصلی فعالیت-های مفسدانه بدانیم، چرا که فساد خصلتی سیستمیک پیدا کرده است و رفتارهای فاسد معمولا از طریق یک شبکه انجام می‌شود که تحت پوشش آن به پنهان شدن مسیر وقوع فساد کمک می‌کند. هدف پژوهش حاضر تحلیل فساد شبکه‌ای در ورزش با استفاده از رویکرد دلفی فازی است. جامعه تحقیق، 18 نفر از اساتید دانشگاهی می‌باشد که در زمینه فساد سابقه پژوهش و مطالعه داشته‌اند. عوامل این پژوهش با مروری بر ادبیات نظری و پیشینه تحقیق شناسایی شده است (12 شاخص). برای تجزیه تحلیل داده‌ها از روش تصمیم‌گیری چند معیاره شامل: دلفی فازی استفاده شد. برمبنای یافته‌های پژوهش حاضر، بیشترین توافق نظر خبرگان درباره ی فساد شبکه ای به شاخص «تنوع مهارت و تخصص اعضاء» اختصاص پیدا کرد و کمترین هم به معیار «انحصار» تعلق گرفت.

    کلیدواژگان: فساد، ورزش، تحلیل شبکه ای، دلفی-فازی
|
  • Maryam Fathalian, Mohammad Hami *, Vahid Shojaei Pages 11-21

    The present study was conducted with the general aim of investigating the role of ethical leadership on organizational silence mediated by organizational bullying, organizational indifference and job plateau of the employees of the Ministry of Sports and Youth. The present study, according to the type of study and the relationships between variables, was one of the applied research projects and in terms of data collection method, it was among the studies of correlation with structural equations approach, which was conducted in the field. The statistical population of the study included all employees of the Ministry of Sports and Youth that finally 400 people were randomly selected.. The research instruments included six questionnaires of demographic characteristics, the standard questionnaire of moral leadership , the standard questionnaire of organizational silence, the standard questionnaire of organizational bullying, the standard questionnaire of organizational indifference Validity of the research tool in various research has been confirmed and the reliability of the components was reported using Cronbach's alpha reliability coefficient above 0. 7. The results of data analysis showed that there is a significant negative relationship between ethical leadership and organizational bullying, Also, moral leadership has a significant negative effect on organizational silence, organizational bullying, while organizational bullying, have a significant positive effect on organizational silence. It was further found that ethical leadership through the mediating variables of organizational bullying and organizational indifference has a significant negative effect on the organizational silence of the staff . Finally, the model of the effect of moral leadership on organizational silence with the role of mediation of organizational bullying, organizational indifference and job plateau of the staff of the Ministry of Sports and Youth was developed and approved.

    Keywords: Ethical Leadership, organizational silence, organizational indifference
  • Loghman Keshavarz *, Mahshid Allahdadzadeh Pages 22-31

    The purpose of this study was to determine the relationship between managers 'transformational leadership style and employees' thinking style with the aim of entrepreneurship of employees of sports and youth departments of Sistan and Baluchestan province. The research method is descriptive-correlational which has been done in the field. The statistical population of the study consisted of all managers and employees of sports and youth departments of Sistan and Baluchestan province with 1300 people. The sample size was selected by placing the population size in the Cochran's formula of 296 people using random sampling method. The instruments used in the study were Bass and Olivier (2000) Transformational Leadership Questionnaire, Robbins and Coulter (1996) Organizational Entrepreneurship Questionnaire and Sternberg-Wagner (1998) Thinking Style Questionnaire. The validity of the questionnaires was confirmed by 10 experts and their reliability was calculated in a preliminary test with 30 subjects and with Cronbach's alpha for the Transformational Leadership Questionnaire (0.80), Organizational Entrepreneurship (0.82) and Thinking Style (0.74). Pearson correlation coefficient and statistical regression with SPSS software version 22 were used to analyze the data. The results showed that there is a significant relationship between managers' transformational leadership style and thinking style and entrepreneurial goal of Sistan and Baluchestan sports and youth employees. The results also showed that there is a significant relationship between employees 'thinking style and employees' entrepreneurial goal. Therefore, it is recommended to use new leadership styles such as transformational leadership in sports and youth departments to create entrepreneurship in employees and create creative thinking in them.

    Keywords: Transformational Leadership, Entrepreneurship, Thinking Style, Sports, Youth Departments
  • Hamidreza Yargholi *, Amin Dehghan Ghahfarokhi, Ebrahim Alidoust Gahfarokhi Pages 39-47

    Volunteers are one of the most important elements in the success of college sports programs. The aim of this study was to identify the indicators of management of university sports volunteers with emphasis on organizational behavior variables. The research method was descriptive. The study population consisted of 13 faculty members of universities and experts working in sports organizations who were selected by purposive sampling. Semi-structured interviews were used to collect information and data were analyzed systematically. The percentage of agreement within the subject of the interviews was equal to 0.91. Findings showed that the strategies of the organization, maintenance, development and improvement, discovery and evaluation, recruitment and employment as the main indicators are effective in managing the behavior of volunteers in college sports.

    Keywords: Management, Behavior, Volunteers, Sports, university
  • Zahra Feiz * Pages 49-62

    Sport is one of the effective educational and moral components in the world; And in the contemporary world, for various scientific and medical reasons, it is one of the priority phenomena and the world is witnessing its development, so that thousands of people from all over the world are the audience of sports activities, especially the Olympic Games. Injuries are common during sporting events, as was the case at the 2020 Olympics in various disciplines, so it is inevitable to have specific rules and regulations; The result of this study is that the legislator did not consider sports accidents as crimes under the condition of the athlete's adherence to sports rules and regulations, and due to Sadam's innocence with the element of injured satisfaction, customary rule and due to the performance of sports in uplifting and moral excellence, There is no criminal punishment for it, but in case of facing the slightest violation of sports regulations and contradicting the sharia standards, the athlete is given criminal responsibility.

    Keywords: Sports, Athlete, Law, criminal liability
  • Sajad Moemeni *, Majid Kiani Pages 63-74

    The purpose of this study was developing a relationship model of destructive leadership with professional ethics and its components among physical education teachers. Methodology was descriptive-correlational that it applied by Structural Equation Modeling. The statistical population of the study was all physical education teachers’ in Chaharmahal and Bakhtiari province that 243 people were selected through random sampling. For collecting data, destructive leadership and professional ethics questionnaires were used. Questionnaires Validity was confirmed by 12 sport management professors and their reliability coefficients were found through Cronbach's alpha to be 0/94, 0/97 respectively. Data the analyzed by using SPSS26 and Smart PLS3 software by structural equation method. the results showed that destructive leadership had a negative effect on professional ethics. Also, destructive leadership had an indirect negative effect on all components of the professional ethics of physical education teachers. According to the results this research, the presence of Destructive behavior of leaders will decrease professional ethics among physical education teachers. Therefore , authorities must pay ationtion to choose school administrators , supervisions , and in administration departments.

    Keywords: destructive leadership, professional ethics, physical education teachers
  • Maryam Mirzapor Khalilizadeh, Mina Hakakzadeh, Mohamad Porranjbar Pages 75-88

    The purpose of this study is to Presenting a paradigm model for the development of ethical behaviors of the Yar organization in the country's sports. This research has a qualitative approach and the method of fundamental data theory has been used as a research method. Data collection methods are the study of theoretical foundations and in-depth and open interviews with 16 prominent professors in the field of sports management who specialize in the field of ethical behavior. The sampling method continued purposefully by standard and to the extent of theoretical saturation. The validity of this study was evaluated and confirmed by the interviewees and then the expert professors. Reliability was also achieved by using the process audit study method of the results of 70.3%. To analyze the data, continuous comparison method has been used during three stages of open, central and selective coding. The research results showed that the strategic factor of the model is to create a charter of ethical behaviors to improve the development indicators of ethical behaviors of Yar organization in the country's sports. An organization was considered. Consequences whose manifestation means the emergence of the phenomenon of improving the indicators of development of the ethical behaviors of Yar Organization in the country's sports. Utilizing the identified strategies in order to develop the ethical behaviors of Yar Organization in the country's sports is fully understood.

    Keywords: Development, Behavior, Ethics, Yar Sports
  • ali naseri, Bahram Yousefi, Zohreh Hasani, ali ashraf khazaei Pages 89-104

    The occurrence of corruption in sports is not a new phenomenon. However, in recent years, corruption in sports has taken on a complex and multifaceted form. It is no longer acceptable to consider isolated individuals or limited organizations as the main perpetrators of corrupt activities, because corruption has found a systemic character. And corrupt behaviors are usually carried out through a network that helps to hide the path of corruption. The purpose of this study is to analyze network corruption in sports. The research population is 18 university professors who have a history of research and study in the field of corruption. The factors of this research have been identified by reviewing the theoretical literature and research background (12 indicators). Multi-criteria decision making method including Fuzzy Delphi was used to analyze the data. Based on the findings of the present study, The highest consensus of experts on network corruption was assigned to the index of "diversity of skills and expertise of members" and the lowest was assigned to the criterion of "monopoly".

    Keywords: Corruption, Sports, Network Analysis, Fuzzy-Delphi