فهرست مطالب

نشریه تحقیقات حقوق خصوصی و کیفری
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 11، بهار و تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/01/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی رضا ازغندی*، محسن محمودی صفحات 13-44

    پست مدرنیست ها در سپهر روابط بین الملل بر این باورند که می توان قرایت های مختلف و متکثری را از این رشتهو سوژه ها و ابژه های آن، مطرح نمود. از منظرگاه آنان مفاهیم اساسی و ازلی نظریه های کلاسیک روابط بین المللفروریخته و قطعیت و شمول خود را از دست داده اند. در این قرایت جدید، چیزی که در گذشته و پیش از این درمتن بوده، می تواند به حاشیه رانده شوند و آن مفاهیم و موضوعاتی که حاشیه ای تلقی می شدند، می توانند در متنمطالعات بین المللی قرار گیرند. هدف اصلی حملات پست مدرنیست هایی چون دردرین، اشلی، واکر، دیوتاک و ماننداینان، مسیل هسازی و پیافکنی مفرو ض ها و انگاره های بنیادین نظریه روابط بین الملل می باشد، پنداش تهایی کهمدعی نشان دادن واقعیت در عرصه بین المللی و شناخت آن از طریق روش و ابزارهای پوزیتیویستی است.این نوشتار به چهار بخش اصلی تقسیم شده است: بخش نخست به رابطه بین قدرت و دانش در روابط بین المللمی پردازد. بخش دوم فشرده ای از راهبردهای متنی به کار رفته در رو کیردهای پس تمدرن در مطالعه روابط بین المللرا به بحث می نشیند. بخش سوم در این باب است که چگونه پست مدرنیسم با دولت مرتبط می شود و بخش پایانیاین نوشتار چکیده ای از جهت گیری اخلاقی پست مدرنیسم را شرح می دهد.

    کلیدواژگان: پست مدرنیسم، قدرت دانش، راهبردهای متنی، حاکمیت، دولت مستقل، اخلاق
  • جهانگیر باقری ایلخچی*، مهناز نازلیان صفحات 45-64

    اندیشه سیاسی پوپر و هابرماس بر مبنای رابطه عقلانیت و انتقاد شکل گرفته است، ب هصورتی که عقلانیت و انتقاددو مفهوم کلیدی در اندیش ه های این دو فیلسوف سیاسی محسوب م یشود، اما با این حال تفاو تهایی نیز دارند.پوپر عقلانیت را ب هصورت کیپارچه م یبیند، غیری تسازی عقلانی و غیرعقلانی دارد و تاریخ یگری و ک لگراییهابرماس را رد میک ند. از طرفی هابرماس کیی بودن رو شهای علمی را نقد کرده و ب هتفاو تهای معرفت شناختیتا یکد میک ند. سوال مقاله حاضر این است که: با توجه ب هاینکه انتقاد و عقلانیت دو مولفه اصلی اندیشه پوپر وهابرماس م یباشد، نکات افتراق و تشاب ه تفکر آنها در کجاست؟فرضیه این است: وجود دو عنصر عقلانیت و انتقاد در اندیشه پوپر و هابرماس منجر ب هاین شده که با وجودتعلق آنها به دو سنت فکری متفاوت ب هنتایج مشابه برسند.هدف مقاله این است که نشان دهد چگونه با وجود تعلق پوپر و هابرماس ب هدو سنت و ایدیولوژی متفاوت ب هنتایجمشاب ه رسید هاند. روش ما در این مقاله مقایس های و تطبیقی است. مهمترین نتایج و کاربرد آن در محافل آکادمیکو سیاسی و نهادهای مدنی نظیر احزاب و جه تدهی ب هسیاستمداران م یباشد.

    کلیدواژگان: عقلانیت، انتقاد، دموکراسی، ک لگرایی، اجماع، تکامل، آزادی
  • محمد توحیدفام*، نیلوفر طهران یزاده صفحات 65-86

    پس از رکود اقتصادی دهه 1970 ، الگوی جدیدی ب هنام نیولیبرالیسم با ت یکه بر اصول لیبرالیسم کلاسیک، راهکارجدیدی در مورد شیو ه هایی در اقتصاد سیاسی ارایه نمود که با تا یکد بر گشودن راه برای تحقق آزاد یهای کارآفرینانهو مهار تهای فردی در چارچوبی نهادی که از ویژگ یهای آن حمایت از حقوق مال یکت خصوصی قدرتمند، بازارهایآزاد همراه با دولتی حداقل که وظیفه آن در جهت ایجاد و حفظ یک چارچوب نهادی مناسب با عملکرد آن الگو بود راب هعنوان ابزاری کارآمد مورد توجه قرار داد. این تفکر که در پاسخ ب هناکارآمدی دولت رفاه و شرایط ب هوجود آمد هایهمچون بحران اقتصادی به وقوع پیوست، خود موجبات شک لگیری انواع جدیدی از ارتباطات در سطوح مختلف وگسترش همکاری میان کشورهای بلوک غرب گردید که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ساب ق، جهان شاهددگرگونی و تحول در روابط میان کشورهای جهان و توسعه این قبیل همکار یها از جمله میان کشورهای رها شدهاز کمونیسم م یباشد. در این راستا مقاله حاضر بر آن است که با توجه ب هتحولات ب هوجود آمده متاثر از نیولیبرالیسمدر نظام بی نالملل از دهه 1980 تاکنون و مولف ه های مورد تا یکد آن، میزان ارتباط و تاثیرگذاری این جریان را باگسترش و پیدایش انواع نوین همکاری میان کشورها در حوز ه های مختلف که ب هسمت افزایش همگرایی جهانی درحرکت م یباشد، مورد بررسی قرار دهد.

    کلیدواژگان: نئولیبرالیسم، دولت حداقل، بازار آزاد، همگرایی جهانی
  • مهدی خلف خانی*، مهدی عابدی صفحات 87-102

    فروپاشی شوروی موجب این تصور غلط شد که ناتو ب هپایان خط رسیده است. از اینروی علمای سیاسی متعددیاز جمله هنری کسینجر، رونالد استیل، هوگو ده سانتیز و کنث والتس ساختارگرا از پایان ناتو صحبت نمودند.دلایل متعددی چون توسعه بنیادگرایی مذهبی، تروریسم بی نالمللی، الزامات نظم دموکراتیک جهانی نوین، امنیتنظم اقتصاد جهانی، باعث توسعه مباحث در زمینه احیا و توسعه ناتو گردید. این مقاله از میان عوامل متعددموثر بر توسعه ناتو در مناطق آسیای میانه و قفقاز ب هدنبال تبیین و کالبد شکافی یکی از علل اساسی توسعه وجابجایی جغرافیایی ناتو یعنی بر عوامل اقتصادی آن متمرکز شده است. از دید نگارندگان این مقاله، تشکیلاتحاد شوروی مه مترین ضد روند در برابر توسعه سرمای هداری و جهانی شدن سرمای هداری بوده است. پیامد اینموضوع ب هتعویق افتادن مسیل جهانی شدن سرمای هداری از سال 1917 تا 1990 بوده است. بعد از فروپاشیاتحاد شوروی و تغییر جه تگیری اقتصادی در چین، فرصت مناسبی ایجاد شد که سرمای هداری ضمن بازسازیخود بتواند خود را ب هنظام اقتصادی مسلط جهانی تبدیل و نظم نوین جدید را بازسازی نماید. ب هدلایل زیادی کهعموما توسط ایمانویل والرشتاین نظری هپرداز نظام جهانی مطرح شده، سرمای هداری مجبور ب هجابجایی جغرافیاییو الحاق مناطق جدید ب هحوزه فعالی تهای خود بوده است. از دید والرشتاین بقای سرمای هداری ب هاین جابجای یهایجغرافیایی و الحاق مناطق بستگی دارد. والرشتاین معتقد است، بهبود حمل و نقل، ارتباطات و جن گافزارها موجبپایین آمدن مداوم هزین ه های ادغام مناطق جدید در مناطق مرکزی م یگردد. از سوی دیگر والرشتاین معتقداست، گستر شهای پی در پی، فرایندی آگاهان هاند که از انواع فشارهای نظامی  سیاسی و اقتصادی استفادهکرده و البته بر مقاوم تهای سیاسی در منطقه که این گسترش جغرافیایی ب هوقوع پیوسته است، فایق آمدها ند. نگارندگان این مقاله گسترش ناتو را پی شنیاز توسعه سرمای هداری می دانند. برقراری مناسبات سرمای هداری وفعالیت بهینه این نظام بستگی شدیدی با تامین امنیت دارد. منطقه آسیای میانه ب هدلایل زیادی منطق های بکر و دستنخورده در اقتصاد جهانی فرض م یگردد. از سوی دیگر این مناطق ب هدلیل ساخت و ترکیب قومی و دموگرافیک خودبا چال شهای قومی و مذهبی متعددی مواجه است و از همه مه متر، همجوار مناطق بحران خیز خاورمیانه م یباشدو احتمال تاثیرپذیری از بحرا نهای منطق های را دارد. از اینروی؛ گسترش ناتو ب همنظور ایجاد چتر امنیتی لازم برایایجاد ثبات برای حضور سرمای ه های خارجی برای بهر هگیری از پتانسی لهای موجود و پایین آوردن هزینه الحاق اینمناطق است. فرضیه این مقاله آن است که، توسعه ناتو در منطقه آسیای میانه و قفقاز، ضمن تحکیم ثبات امنیتیمنطقه موجب پایین آمدن هزینه الحاق مناطق جدید ب هاقتصاد جهانی شده که در راستای جهانی شدن سرمای هداریاست.

    کلیدواژگان: ناتو، سرمای داری، جابجایی ناتو، امنیت، ضد روند
  • احمد ساعی*، فریدون اکبرزاده صفحات 103-134

    ب هطور کلی، پایگاه اجتماعی، کنشگران و گفتمان دموکراس یخواه حاکم در جنبش ملی نفت در اختیار طبقه متوسطجدید بود. در جنبش مزبور، طبقه متوسط جدید زمینه ساختاری یا پایگاه اجتماعی اصلی گذار بود که در شرایط خاص تاریخی (32-1328) که در حوزه سیاست، الگوی مناسبات میان کنشگران سیاسی حاکم جهت گذار به دموکراسی مساعد بود برای تحقق آن اقدام ورزید. در این سا لها طبقه متوسط جدید از طریق تاسیس جبهه ملی و به دست گرفتن قدرت دولتی توانست مراحل اول و دوم فرایند گذار را که «شکست اقتدارگرایان» و «تقویت نهادهای دموکراتیک» بود، محقق نماید، ل کین ب هدلیل مواجه شدن با چال شها و موانع گوناگون نتوانست سومین مرحله آن را که «تح یکم و تثبیت نهادهای دموکراتیک» بود به انجام رساند؛ در نتیجه، فرایند دموکراتیزاسیون ب هصورت کامل طی نشد و متعاقب آن «اقتدارگرایی» مجددا ویژگی نظام سیاسی حاکم بر جامعه ایران گردید.

    کلیدواژگان: طبقه متوسط، طبقه متوسط جدید، جامعه مدنی، گذار ب هدموکراسی، کنشگران سیاسی، کنشگران اجتماعی
  • حمیدرضا سعید ینژاد* صفحات 135-158

    به لحاظ غلبه «گفتمان توهم توطیه» در سده گذشته بر جامعه ایران، در میزان نقش و دخالت انگلستان در کودتای 1299 بسیار اغراق شده است. نقدهای متعددی بر نظریه «توطیه انگلیسی بودن کودتا» یا «طرح انگلیس برای ایجاد پادشاهی نیرومند در ایران» وارد است که پذیرش آن را دشوار م یسازد. واقعیت تاریخی کودتای 1299 آن است که این کودتا، بیشتر از هر عامل دیگری محصول و بازتاب ظهور گفتمان جدید استقلا لخواهی در ایران درآستانه کودتا بوده است.

    کلیدواژگان: کودتا، انگلستان، رضاشاه، گفتمان، توطئه
  • ملک یحیی صلاحی*، واحد امینی صفحات 159-180

    ب هاعتقاد بسیاری از صاح بنظران، نگرش جدید ب همفهوم قانون، حقوق طبیعی و حقوق بی نالملل در بستر اندیشهنظری هپردازی شده است. نفوذ نظریات حقوق طبیعی در حقوق بی نالملل از » توماس هابس « مدرن با دیدگا ه هایآغاز قرن شانزدهم و همراه با پیدایش حقوق بی نالملل شروع م یشود. قرن هفدهم، قرن پویایی علم بود، در چنینشرایطی هابس تلاش خود را برای تب یین علل وجودی جامعه سیاسی بر مبنای عقلی شروع کرد و فلسفه وینخستین فلسفه اخلاقی مدرن گردید، زیرا فلسف های بود که ب هطور کامل پیامدهای علوم طبیعی مدرن را پذیرفت وبازگو کرد که برحسب آن حقوق طبیعی انسان مبین آن چیزی است » نظریه حقوقی « نسب یانگاری باستان را در شکلکه انسا نها خواهان انجام آنند، در نتیجه حقوق طبیعی از قانون طبیعی مشتق م یشود. وی ب هعنوان نظری هپردازحقوق طبیعی مدرن از جمله کسانی است که تنها ب هحقوق طبیعی در روابط بی نالملل اعتقاد داشت و وجود حقوقموضوعه را انکار میک رد و تنها حقوق طبیعی را اساس حقوق بی نالملل قرار داد. لویاتان ب هعنوان بزر گترین و شایدیگانه اثر منحصر ب هفرد و ب یبدیل و شاهکاری ب ینظیر و منظوم های فکری در زمینه فلسفه سیاسی در زبان انگلیسیبیش از دیگر آثار هابس تلاش او را ب هتدقیق مفاهیمی نظیر قانون، حقوق طبیعی، علم سیاست، قدرت سیاسی وحاکمیت ب هنمایش م یگذارد. این مقاله درصدد است با تامل در نظری هپردازی و پژوهش در اندیشه سیاسی توماسهابس، نگرش وی را نسبت ب همفاهیم قانون، حقوق طبیعی، قوانین طبیعی، حقوق بی نالملل، وضع طبیعی، جامعهسیاسی، قدرت سیاسی و لویاتان بررسی نماید.

    کلیدواژگان: قانون، حقوق طبیعی، قوانین طبیعی، حقوق بی نالملل، وضع طبیعی، جامعه سیاسی، قدرت سیاسی و لویاتان
  • میرطیب موسوی* صفحات 181-200

    در ابتدا باید درباره نام این دریا بحث نمود که چرا ایرانی ها آن را «ریای مازندران» و گاهی خزر م ینامند؟ در نقشه کشورهای عرب «بحر قزوین» Caspian sea اطلاق میک نند. آیا برابر قواعد و ضوابط حقوق بی نالملل خزر دریا یا دریاچه است؟ سابقه بهر هبرداری آن قبل و بعد از انقلاب 1917 شوروی چگونهبوده و چرا بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی موقعیت ژیوپلیتیک منطقه مورد توجه سیاست جهانی قرار گرفتهاست؟ اهمیت منابع طبیعی غذایی دریا، وضعیت حمل و نقل، بنادر و تاثیر آنها بر جوامع و ساکنین اطراف دریاچیست؟ و مه متر آنکه میزان نفت و گاز ساحلی، زیر بستر دریا و موقعیت منابع و چگونگی تقسیم منابع سوختفسیلی بین کشورهای محاط از مسایل مهم جهانی بوده و تقسیم منابع فسیلی یا رژیم حقوقی و را ه های انتقالمنابع ب هبنادر و بازارهای مصرف بی نالمللی کیی از مولف ه های مهم استراتژیک کشورهای حاشیه دریا، دول تهایموثر منطق های و قدر تهای جهانی است. مواضع دول تهای ایران، روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان درمورد تقسیم منابع کف دریا و رژیم حقوقی و همی نطور نقش فدراسیون روسیه، تر یکه و سیاست اتحادیه اروپا وایالا تمتحده امر کیا در انتخاب مسیر، لول هگذاری و انتقال نفت و گاز از مسایل بح ثبرانگیز دو دهه اخیر بوده است.

    کلیدواژگان: دریای مازندران، رژیم حقوقی، منابع نفت و گاز، مسیرهای انتقال منابع
  • علیرضا موسوی زاده*، مهدی جاودانی مقدم صفحات 201-223

    اتحاد طبیعی اسراییل و کردهای عراق، در واقع تداوم استراتژی امنیت ملی و سیاست خارجی اسراییل در خاورمیانهبرای خروج از انزوا و گسترش حضور در منطقه است. این مسیله در پرتو تحولات نوین در کردستان عراق وگسترش فعالیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کردها در این کشور، زمینه مناسبی را برای توسعه حضور و نفوذاسراییل در منطقه کردستان عراق ب هوجود آورده است. بر این اساس، اسراییل همکار یهای پنهان و گسترد هایرا با کردها آغاز کرده و با حضور مستقیم در منطقه و یا نفوذ در فعالی تهای اقتصادی و اجتماعی کردستان، به دنبال ایجاد متحد استراتژیک جدیدی در خاورمیانه بر مبنای دکترین «اتحاد پیرامونی» است. این مسیله سبب افزایش حساسیت دول تهای منطقه و ب هویژه چهار کشور ایران، عراق، سوریه و ترکیه نسبت ب هتعاملات اسراییل و کردهاشده و ب هاخبار و اطلاعات منتشره در مورد حضور و نفوذ اسراییل در منطقه دامن زده است؛ ب هگون های که در پار هایاز موارد ب هویژه در رسان ه های ترکیه و کشورهای عربی منطقه، ابعاد این روابط بزر گنمایی شده و در حد وسیعیگسترش یافته است. این مقاله تلاش م یکند تا با بررسی پیشینه روابط اسراییل و کردها و تحولات نوین در روابطآنان، ب هویژه اقدامات اسراییل برای نفوذ در منطقه کردستان در شرایط کنونی، منافع استراتژیک د وجانبه کردها واسراییل را تجزیه و تحلیل کرده و سپس با بررسی پیامدهای منطق های و فر امنطق های تعاملات اسراییل با کردستان،راهبردهایی را در راستای منافع ملی ایران در قبال توسعه روابط اسراییل و کردها ارایه کند.

    کلیدواژگان: اسرائیل، کردهای عراق، کردستان بزرگ، خاورمیانه، ایران، ترکیه
|
  • Alireza Azghandi *, Mohsen Mahmoudi Pages 13-44

    Postmodernists in the arena of International Relations maintain that it is possible to ventureinto the field and view its subjects and principles in different ways. From their point of view,the basic concepts of classical IR theories have collapsed and loosen their certainty and universality.In this new approach, what has previously been in the foreground can be marginalizedand the issues which have been downgraded marginal can be brought to the mainstreamof international studies. The main target of postmodernists like Der Derian, Ashley, Diutakand others is to problematize and eliminate those assumptions of IR theory. Which claim todemonstrate the reality at international level and recognize it through positivist methods. Thisarticle is divided into four sections: the first deals with the relationship between power andknowledge in the context of IR; the second discusses a summary of textual strategies appliedin postmodern approaches to international relations; the third section shows how postmodernismin related to the state, and the forth section briefly explains the ethical orientation ofpostmodernism.

    Keywords: Postmodernism, Power-knowledge relation, Textual strategies, sovereignty, Independentstate, Ethics
  • Jahangir Bagheri Ilkhchi *, Manhnaz Nazelian Pages 45-64

    Popper and Habermas’ political thoughts are formed based on the relationship betweenrationality and criticism to an extent that, despite their differences, the two elements playkey roles in their notions. Popper views rationality as a whole, and beside rejecting Habermas’historicity and antagonizing, he has rational and irrational totalitar. On the other hand,Habermas criticizes the uniqueness of scientific methods and emphasizes on the epistemologicaldifferences. Now the question is that: Considering rationality and criticism as twomain elements of Habermas and Popper’s thoughts, what are the similarities and differencesin their views?Our hypothesis is that the presence of rationality and criticism in both Popper and Habermas’thoughts has led to similar results regardless of the different mindsets they favoured.The present paper aims to demonstrate how Habermas and Popper reached the same resultsin site of two different ideologies they belonged to. The method applied here is comparative.The results may be used in academic and political milieu, civil institutions like politicalparties and directing politicians.

    Keywords: rationality, Criticism, Democracy, Totalitar, Consensus, Evolution, liberty
  • Mohammad Tohidfam *, Niloufar Tehranizadeh Pages 65-86

    After the economic recession in 1970s, “Neoliberalism” developed a new market-drivenapproach to economic and social policy based neoclassical theories of economics, thatstresses on achieving effective individual freedom and skills in form of a private enterpriseto support the rights of powerful private ownership, liberalized trade and relatively openand state markets therefore seeks to maximize the role of the private sector in determiningthe political and economic priorities of the state along with a government that is assignedto create and maintain a fundamental and efficient strategy.The notion that occurred in response to the inefficient government and the existingcondition such as economic crisis, brought about the formation of various kinds of communicationsat different levels and promotion of the cooperation among Members of WesternBloc, which after the collapse of the USSR, the world witnessed great changes in internationalrelations among the world countries as well as development of the aforementionedcooperation among the countries gained their independence from communism. In line withthese issues and considering elements, the present article aims to study the extent of relationand influence of this movement with emergence and development of cooperation amongcountries in different fields with a tendency toward an increasing Globalization.

    Keywords: Neoliberalism, Minimum Government, Open Market, Globalization
  • Mahdi Khalafkhani *, Mahdi Abedi Pages 87-102

    The collapse of former Soviet Union has resulted to erroneous interpretation that NATO has cometo an end. Thus, several political scholars such as Henry Kissinger, Ronald steel Hogh de Santisand Structuralist Kenneth Waltz talked about “The end of NATO”. For some causes such as theDevelopment of religious fundamentalism, International terrorism, the necessities of new democraticworld order and the security of Global economic order has turned the discussions on theresurgence and the Development of NATO Among several factors affected the development ofNATO in central Asia and caucuses, this article seeks to explain and analyze one of the main causesfor the development and geographical displacement of NATO, i.e. economic factors. As far as theconcern outhor concerns, the establishment of former Soviet Union has been the most eminentanti-mega trend against the Development and globalization of Capitalism. As a consequence, theGlobalization of Capitalism was postponed from 1917 to 1990. After the collapse of Soviet Unionand Chinese Economical over viewing, Capitalism Found a suitable opportunity to change into aworld Economic Hegemony and to reconstruct the new order. For multiple causes that have generallybeen commented by Immanuel Wallerstein, the theoretician of world order, Capitalism hasalready undertaken for geographical displacement and annexation of the new regions into its territory.The two instances on which, as Wallenstein believes, the survival of Capitalism is dependent.He maintains that the improvement of transportations, communications, and Armament steadilydecrease the costs of the annexations of new regions into central areas. moreover, heclaims that continuum expansions are deliberate process which benefit various military,political, and economical pressures and have overcome the political resistances in the territorywhich the mentioned Geographical expansion made. Writer believes that the NATO expansion is the prerequisite of Capitalism Development. Capitalism and its optimal functioningis vigorously related to the security. In some cases Central Asia is deemed as an originalregion for the world of economy.These origins confront multiple ethnic and religiouschallenges due to their ethnic and demographic structures. Last but not least, these originsare contiguous to the climacteric middle East, so they are likely to be affected by such criticalareas.Thus, NATO expansion is considered as necessary security coverage to createstability for foreign investment in order to benefit the current potentials and to decrease thecosts. This article says (Hypothecs) that the Development of NATO in Central Asia andCaucuses, decreases the annexation costs of new regions to World Economy in order toglobalizing the Capitalism, while reinforcing the security of stability.

  • Ahmad Saei *, Fereydun Akbarian Pages 103-134

    In general, the social base, actors, and the democratic discourse prevalent in the Oil NationalizationMovement, belonged to the new middle class. In this movement the new middleclass was the main structural or social base of the transition which tried to fulfil this goalin a specific historical conditions (1328-32), when in the field of politics the relationshipamongst the ruling political actors for transition to democracy were favourable. In themeantime, the new middle class through the establishment of national front and accessionof executive power, was able to fulfil the first two phases of transition, ie, the defeat ofauthoritarian forces and the boos of democratic institutions. However, owing to variouschallenges and obstacles they were unable to fulfil the third stage, namely, establishmentand strengthening the democratic institutions. As a result, the process of democratizationwas incomplete and, soon after, authoritarian rule once again became the dominant force inthe Iranian society.

    Keywords: Middle class, New middle class, Civil society, Transition to democracy, Political actors, Socialactors
  • HamidReza Saeedinezhad * Pages 135-158

    Due to the hegemony of “Conspiracy Fancy Discourse” in Iran’s society since last century, therehave been overstatements regarding the role of Britain’s government at coup. 1921.There are several critical analyses over this doctrine of the notion of “Britain’s plot to achieve anauthoritative sovereignty in Iran” which make it implausible.In fact, the coup. 1921 was the result of the emersion of a new autonomous discourse in Iran onthe verge of the coup 1921 occurrence

    Keywords: Coup, Britain, Reza Shah, discourse, Conspiracy
  • Malek Yahya Salahi *, Vahed Amini Pages 159-180

    Many authorities believe that new attitude to the concept of Code, Natural Law and InternationalLaw has been theorized through Thomas Hobbes viewpoints in the ground of modernthought. The influence of Natural law theories in the International Law began along withfrom the beginning of 16th century the genesis of International Law. However,17th centurywas the time of science dynamism. In this situation Hobbes began his effort to explain theprinciples of the existence of political society and his doctrine would become the Firstmodern moral philosophy, because it was a philosophy that completely accepted consequencesof modern Natural Sciences and related ancient relativism in the form of “LegalTheory”, according to which man’s natural law explicates the thing that man desires to do.Then Natural Law derived from Natural Code. As a theoretician of modern Natural Law,Hobbes was among those who merely believed in Natural Law in the international relationsand denied the existence of Subject Law and only assigned Natural Law as the basis ofInternational Law. His book, leviathan, as a great and unique masterpiece in the field ofpolitical philosophy, written in English, best indicates his effort in scrutinizing concepts likecode, Natural Law, Politics Science, Political Power and Sovereignty. This essay aims tostudy Thomas Hobbes attitude to code concepts, Natural Law, Natural Codes InternationalLaw, Natural Situation, Political Society, Political Power and Leviathan by contemplationthrough his theorization and research through his political thought.

    Keywords: Code, Natural Law, Natural Codes, international law, Natural Situation, Political Society, PoliticalPower, Leviathan Society, Realism, Neorealism, Liberalism, Neoliberalism
  • MirTayyeb Mousav * Pages 181-200

    “The Caspian Sea”, as it is called “Darya-ye Khazar” (meaning “Khazar sea”) or “ DaryayeMazandaran” (“Mazandaran Sea”) in Iran, and “Bahr Al-Qazvin” which means “QazvinSea” on Arab maps, is the largest inland body of water in the world. However, either “KhazarSea” or “Mazandaran Sea”, is a questionable matter which needs to be explicated. Asecond issue raised is that according to the rules principles of the International Law, is itclassed as a lake or a full-fledged sea? How has it been exploited in the time before andafter the dissolution of the Soviet Union in 1917 and why after in the time before and afterthe dissolution of the Soviet Union in 1917 and why after the collapse of the former USSR,the geo-politic status of the region calls the attention of the World Policy? How importantare natural resources of sea food, quality of shipping cargos and seaports conditions to thecoastal communities? Moreover, the quantity of oil and gas resources under the sea bed,underwater spots rich in natural resources and efficient allocation of fossil fuel among thecountries bounded the sea are the world’s important issues together with Juridical Regime,Methods of shipping resources to the port and international markets are important strategicelements for the countries enclosed the sea as well as regional effective and the world’ssuperpowers. However, the debates have been encompassing a vast range of subjects inthe past two decades include the strategies of Iran, Russia, Azerbaijan, Kazakhstan andTurkmenistan about allocation of sea bed resources and juridical regime and the role ofthe federation of Russia and Turkey and the strategy of European Union and the U.S.A inplanning the pipe routes, piping and transferring oil and gas convoys.

    Keywords: Mazandaran Sea, Juridical regime, Gas, Oil resources, Piping routes
  • AliReza Mousavizadeh *, Mahdi Javedani Moghaddam Pages 201-223

    Strategic alliance of Israel with Iraq’s Kurds brings about the stability of national security strategyand Israel’s foreign policy in the Middle East to extend Israel’s presence in the region. In the wakeof new changes in Iraq’s Kurdistan and increasing the political, economic and social activities ofthe Iraq’s Kurds, Israel has sought to highlight its presence in the region. Hence, Israel has newlycommenced closed cooperation with Iraq’s Kurdistan through its direct presence in the region orby interfering Kurdistan’s economic and social affairs following the formation of a new unifiedstrategy in the Middle East based on «Environmental Unity» doctrine This issue gained someopposition from the regional countries like Iran, Iraq, Syria and Turkey about Israel and Kurdistanrelationships and consequently prevalence of the news about the presence and interference ofIsrael in the region; as in some cases the Turkish and Arab media in the region have been keen toexaggerate. This article aims to study the mutual strategic interests of Israel and Iraq’s Kurdistanthrough examining the background relationship and its new changes, specially Israel’s attemptsto make moves in the Iraq’s Kurdistan region. Then, by means of studying the outcomes of theirinteraction both inside the region and beyond, the article tries to provide solutions to maintain thenational benefits of I.R. Iran.

    Keywords: Israel, Iraq’s Kurds, The Great Kurdistan, Middle East, Iran, Turkey