فهرست مطالب

راهبرد سیاسی - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 16، بهار 1400)

مجله راهبرد سیاسی
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 16، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سید محسن مصطفوی اردبیلی*، حسین دهشیار، حمید احمدی، رحمت حاجی مینه صفحات 1-23
    مقاله حاضر به بررسی علل واگرایی کردهای خاورمیانه درعصر داعش پرداخته است. تحرکات داعش در عراق و سوریه فرصت بی نظیری برای استقلال خواهی کردها فراهم کرد، اما حوادث مطابق خواست کردها پیش نرفت. سوال اساسی این تحقیق علل واگرایی کردها در فضای داعش و پس از آن است؟ یافته های تحقیق بیانگر این است که کردهای سوریه در فرصت داعش ، به صورت خودمختار اداره مناطق کردنشین را در دست گرفتند. در عراق نیز حکومت اقلیم کردستان عراق توانست به خواست خود مبنی بر کنترل کرکوک جامعه عمل پوشانده و همچنین طرح «استقلال کردستان عراق» را پیاده کنند. اما این اقدام با عقب نشینی نیروهای کرد از کرکوک و از نتایج همه پرسی بی نتیجه ماند.در سوریه نیز با اشغال بخشی از مناطق کردنشین توسط ترکیه ، طرح خودمختاری کردی در وضعیت مبهمی قرار دارد. فرضیه این پژوهش بر این استوار است که مهم ترین دلایل شکست کردها در همگرایی را باید در اختلافات داخلی میان احزاب و نخبگان حزبی از یک سو و مخالفت کشورهای منطقه با استقلال خواهی کردها جستجو کرد. ضمن اینکه مخالفت آمریکا و دیگر قدرت های جهانی را نیز باید به دلایل فوق افزود. تحقیق حاضر به صورت توصیفی-تحلیلی و در چارچوب واقع گرایی نیوکلاسیک به بررسی این موضوع پرداخته است.
    کلیدواژگان: واگرایی کردها، حکومت اقلیم کردستان عراق، کردهای سوریه، داعش، خاورمیانه
  • خلیل الله سردارنیا*، رضا امیرپورامیراباد، سینا امینی زاده صفحات 25-53

    حقوق شهروندی با سه جزء حقوق سیاسی، مدنی و اجتماعی از مولفه های بنیادین دموکراسی و توسعه سیاسی است. این پژوهش با هدف واکاوی انتقادی محتوای روزنامه ها در ایران در ارتباط با حقوق شهروندی انجام شده است. مورد مطالعه دو روزنامه شرق و کیهان به عنوان دو روزنامه شاخص دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا هستند. روش پژوهش از نوع تحلیل محتوا با رویکرد کمی است. پرسش های اساسی پژوهش این است عملکرد روزنامه های ایران در ارتباط با پرداختن و آشنا سازی شناختی و عملی- مصداقی شهروندان نسبت به حقوق شهروندی، چگونه و تاچه اندازه بوده است ؟ همچنین نظر نخبگان سیاسی پیرامون عملکرد و نحوه پرداختن روزنامه ها به حقوق شهروندی در روزنامه های ایران چیست؟ مهمترین یافته های پژوهش آن است که این روزنامه ها به دلایلی هممچون وابستگی های سیاسی و جناحی، عدم استقلال مالی و فکری، عدم شفایت، سانسور، عدم بیان منصفانه حقایق، تحلیل ها و اطلاع رسانی نادرست و سیاست زده و عدم رعایت اخلاق حرفه ای روزنامه نگاری، رسالت خود را در پیشبرد حقوق شهروندی در ظرف زمانی مد نظر انجام نداده و با چالش شدید مشروعیتی و عملکردی در نزد افکار عمومی و مردم ایران مواجه هستند.

    کلیدواژگان: ایران، حقوق شهروندی، روزنامه های شرق و کیهان، تحلیل محتوا، مصاحبه
  • رضا اختیاری امیری*، محمدصادق تابعی، عباس دهرویه صفحات 55-81

    پژوهش حاضر در صدد است نقش تلگرام را در ایجاد تهدیداتی که در سال های اخیر امنیت ملی ایران را با خطر مواجه ساخته اند مورد واکاوی قرار دهد. بنابراین سوال اصلی بر این محور قرار دارد که پیام رسان تلگرام چگونه امنیت ملی ایران را در سال های اخیر با تهدید مواجه ساخته است؟ روش پژوهش توصیفی- تبیینی است و جمع آوری داده ها از طریق منابع کتابخانه ای، اینترنتی و همچنین انجام پیمایش در سطح نخبگان علمی کشور صورت پذیرفته است. یافته ها حاکی از آن است که تلگرام از طریق انتشار شایعات سیاسی و اخبار جعلی، مشروعیت زدایی و ناکارآمد جلوه دادن نظام، تحریک افکار عمومی و ایجاد شکاف میان سطوح جامعه و حاکمیت، سازماندهی آشوب ها و گسترش آنها، هماهنگ کردن معترضان و آشوب کنندگان، تشدید اختلافات قومی، فرقه ای، مذهبی (تضعیف وحدت ملی)، ایجاد شکاف بین اقلیت های قومی با نظام و افزایش گرایش های تجزیه طلبانه قومی، تهدید ارزش ها و هنجارهای جامعه و همچنین استفاده گروه های تروریستی از این پیام رسان جهت عضوگیری، هماهنگی و برنامه ریزی، بیشترین تاثیرات را برامنیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور داشته است.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، اینترنت، تلگرام، امنیت ملی، ایران
  • محمدحسن شیخ الاسلامی*، جعفر امانی خجسته صفحات 57-82

    ما در جهانی زندگی می کنیم که از نظر تکنولوژی عصر کوانتوم نامیده می شود. انرژی هسته ای، کامپیوترها، بارکدخوان ها و جراحی های لیزری تنها چند نمونه جالب از نتایج جالب توجه تیوری فیزیک قرن بیستم یعنی فیزیک کوانتوم هستند. با کارهای پلانک، هایزنبرگ و دیگران با ارایه نظریه کوانتومی در فیزیک و مکانیک، مبانی جدیدی برای فهم جهان هستی و پدیده های آن شکل گرفت که عمدتا با عنوان پارادایم کوانتومی معرفی می شوند. این پارادایم نوین تاثیرات شگرفی بر همه ابعاد علم از جمله رایانه، اینترنت، فیزیک و غیره گذاشت. در حوزه علوم انسانی نیز تاثیر این تفکر نوین همچنان در حال گسترش است. نظریه کوانتوم، بر خلاف فیزیک کلاسیک که هیچ جایی برای وجود مفاهیمی چون؛ عدم قطعیت و خودآگاهی در خود نمی بیند، عدم قطعیت و خودآگاهی را مطرح می کند. از دیگر سو، بعد از صد سال از نظریه پردازی در رشته روابط بین الملل که دیپلماسی فرعی از آن است، هنوز دانشمندان از رویدادهای بین المللی و جهانی غافلگیر می شوند. به نظر می رسد این ناکارآمدی ناشی از سیطره تفکر نیوتونی در نظریه های علوم انسانی و روابط بین الملل است. این پژوهش کوششی است تا با استفاده از منابع محدود کتابخانه ای، دیپلماسی کوانتومی با رویکرد اقتصادی و مختصات و ویژگی های آن را تبیین و تشریح نماید و پس از تبیین مفهوم کوانتوم دیپلماسی، با ارایه مختصری از مفهوم امنیت انسانی، تاثیر این نوع از دیپلماسی را بر بعد اقتصادی امنیت انسانی در جمهوری اسلامی ایران بررسی نماید.

    کلیدواژگان: پارادایم کوانتومی، کوانتوم دیپلماسی، دیپلماسی اقتصادی، امنیت انسانی
  • بهنام شریف پور*، علی باقری زاده، مجید گل پرور صفحات 109-135

    حادثه 11 سپتامبر 2001، منجر به شکل گیری توازن قدرت جدید منطقه ای در غرب آسیا شد، به گونه ای که اهدف منطقه ای بازیگران آن طیفی از توازن قوای سنتی تا توازن تهدید را رقم زد. در این پژوهش تحلیلی- توصیفی، به منظور تبیین کارکرد رویکرد موازنه قوا؛ با بررسی هدف های منطقه ای بازیگران و وارد نمودن ملاحظه های ناشی از روندها و محرک های منجر به شکل گیری موازنه قوا از نظر جامعه نظریه پردازان حوزه غرب آسیا، به کالبدشکافی موازنه قوا در دهه آتی پرداخته، سپس براساس یافته های پژوهش با ارایه نمودار مفهومی، سه سناریوی (موازنه قدرت سنتی، موازنه تهدید و تعامل)، پیش بینی می شود. در نتیجه یافته ها چشم انداز آینده، احتمال همگرایی ایران با عربستان و آمریکا ضعیف (میانگین شدت همگرایی منطقه ای 8/41 %) بوده و در منطقه همچنان توازن قوای سنتی محتمل ترین گزینه است. میزان تنش آفرینی هدف های بازیگران به ترتیب متعلق به عربستان، ایران و آمریکاست. میزان اثرپذیری عربستان از آمریکا بسیار بالا بوده و نقش کنشگر یاریگر در سیاست های منطقه ای آمریکا داشته و ایران نقش بازدارنده دارد. این مطالعه به لحاظ نظری و کاربردی دارای اهمیت می باشد. داده ها به روش کتابخانه ای (ابزار فیش برداری) گردآوری، سپس روابط متقابل بین هدف ها و بازیگران به وسیله ابزار آینده پژوهی «مک تور»، نرم افزار طراحی هندسی «گرافر»، نظریه بازی ها و الگوی «ماتریس های قطری» مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: موازنه قوا، نظریه بازی ها، خلیج فارس، عربستان، آمریکا، حادثه 11 سپتامبر
  • فاطمه بختیارزاده*، مهدی جاودانی مقدم صفحات 137-159

    پس از تجزیه اتحاد جماهیر شوروی و فروپاشی مدل توسعه کمونیستی و روی کارآمدن رژیم های ریاست جمهوری اقتدارگرا در جوامع آسیای مرکزی، مجموعه ای از عوامل داخلی و خارجی، موجبات اختلال در روند برقراری نهادهای دموکراتیک و توسعه دموکراسی در این جوامع را فراهم کردند. متعاقب آن، پدیده افراط گرایی مذهبی در پنج جمهوری تازه استقلال یافته، به یک نگرانی برای دولتهای منطقه تبدیل شد. از سوی دیگر با بروز انقلاب های عربی و پیامدهای آن در خاورمیانه، وجوه برخی تشابه ها میان جوامع عربی و جوامع آسیای مرکزی، زمینه الهام گیری این مناطق از انقلاب های مذکور را بوجود آورد. در این چارچوب، مقاله حاضر تلاش کرده است تا با بهره گیری از نظریه مشارکت جک اسنایدر، به مطالعه بازخیزش دین به عنوان پدیده ناشی از توسعه سیاسی معاصر که ویژگی عمده آن افزایش تقاضا برای مشارکت سیاسی توده هاست پرداخته و تاثیر آن بر رشد افراط گرایی دینی جوامع آسیای مرکزی را بررسی کند. روش پژوهش در این مقاله، توصیفی - تحلیلی است و از منابع معتبر کتابخانه ای و اینترنتی به شیوه جمع آوری اسناد بهره گرفته است .

    کلیدواژگان: آسیای مرکزی، افراط گرایی مذهبی، انقلاب های عربی، دموکراسی، داعش
  • رضا احمدی موسی آباد، علی محمدزاده*، احمد اشرفی صفحات 161-179

    قفقاز منطقه ای کوهستانی در جنوب غربی روسیه است که محلی برای رقابتها و منازعات قدرتهای بزرگ از جمله ایران، روسیه، ترکیه و آمریکا بوده است. در این منطقه پنج نوع رقابت و برخورد منافع را می توان طبقه بندی کرد. نخست، رقابت و برخورد منافع ایالات متحده آمریکا و روسیه. دوم، رقابت و برخورد منافع روسیه و ترکیه. سوم، رقابت و برخورد منافع ایران و آمریکا، غرب و اسراییل، چهارم، رقابت و برخورد منافع ایران و ترکیه و پنجم، رقابت و برخورد منافع آمریکا و چین که بیشتر در موارد اقتصادی و انرژی خلاصه می شود. از جمله بازیگران فعال در این منطقه، ترکیه میباشد که تلاش می کند نفوذ خود را در قفقاز گسترش دهد. ترکیه پس از روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه، به یکی از بازیگران مهم در مناطق پیرامونی خود از جمله، قفقاز تبدیل شده است و در تحولات جدید در این مناطق از جمله بازیگران تاثیرگذار محسوب می شود. نتایج پژوهش نشان داد ترکیه به عنوان کشوری فاقد منابع حیاتی انرژی، برنامه دارد که روی موضوع واردات انرژی از این مناطق سرمایه گذاری کرده و ضمن کاهش وابستگی بیش از حدش به خاورمیانه، در راه تبدیل خود به یک مسیر ترانزیت انرژی به بازارهای غربی گام بردارد.

    کلیدواژگان: رویکرد ژئوپلیتیک، ترکیه، قفقاز، اوراسیا، منابع انرژی
  • سید مرتضی موسوی دارانی، ابومحمد عسگرخانی*، مریم مرادی صفحات 181-196

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی انواع حمایت های حمایت های اجتماعی-اقتصادی از پناهندگان در ایران انجام شد. پژوهش حاضر به صورت پیمایشی-توصیفی و با ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام شد. به لحاظ هدف تحقیق حاضر کاربردی و به لحاظ ماهیت نیز توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه صاحب نظران جامعه شناسی، حقوق و علوم سیاسی مستقر در تهران بودند که با نمونه گیری گلوله برفی تعداد 30 نفر از آن ها انتخاب شد. به منظور شناسایی حمایت ها، بعد از مرور مبانی نظری و پیشینه تحقیق، 10 نوع حمایت اجتماعی-اقتصادی شناسایی شد که در قالب پرسشنامه ای در مقیاس رتبه ای و طیف لیکرت در اختیار نمونه آماری قرار گرفت. روش تجزیه و تحلیل داده ها تی تک نمونه ای و ازمون فریدمن بود. نتایج تحقیق نشان داد: از منظر صاحب نظران 10 نوع حمایت از پناهندگان لازم است که عبارتند از؛ حمایت بهداشتی-درمانی، جق آموزش، حق مسکن مناسب، حق کار، حق داشتن بیمه اجتماعی، حق تردد، حق دادخواهی، حق دریافت کمک های دولتی، حق عدم بازداشت و اخراج و حق ازدواج و طلاق است. از این 10 نوع حمایت نیز حمایت بهداشتی-درمانی، حق مسکن مناسب، حق رفت و آمد و تردد، حق کار و حق دادخواهی بیشترین اهمیت را دارند.

    کلیدواژگان: پناهنده، حقوق پناهندگان، حمایت از پناهندگان، حق آموزش، حق کار
  • فرزین زندی* صفحات 197-218

    تمایل ایران برای نقش آفرینی منطقه ای با توجه به عناصری چون موقعیت ژیوپلیتیکی این کشور و همچنین اتخاذ استراتژی فعال سازی گروه های غیردولتی خارجی به عنوان بازوهای منطقه ای خودبه گسترش نفوذ و افزایش توان ژیوپلیتیکی ایران منجر شده است. این دلایل، موجب بروز احساس تهدید روزافزون در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و اسراییل (به عنوان متحدان اصلی آمریکا) گردیده و نیاز به همگرایی را در بین آنان، بیدار نموده است. در این پژوهش، بر آن شده ایم تا به این پرسش پاسخ دهیم که تحریم های ایالات متحده آمریکا، به چه شکل و تا چه اندازه توانسته است بر وضعیت داخلی و رویکرد منطقه ای ایران تاثیر بگذارد. ایالات متحده با ادامه راهبرد «مهار» ایران و بکارگیری دیپلماسی «اجبار» در تلاش است تا با هوشمندسازی تحریم ها و حفظ و تنظیم کارآمد آن ها، ایران را در نوعی محاصره سیاسی-اقتصادی و ژیوپلیتیکی نگاه دارد و از امکان رشد و سرمایه گذاری خارجی در اقتصاد ایران جلوگیری به عمل آورد.. پیامد اعمال تحریم ها منجر به تضعیف توان اقتصادی و تشدید چالش مدیریت سیاسی-اقتصادی در داخل ایران و به تبع آن، کاهش توان حمایت ایران از شبکه نیروهای نیابتی خود به عنوان اصلی ترین عامل قلمروسازی ژیوپلیتیکی این کشور شده است.

    کلیدواژگان: دیپلماسی اجبار، مهار، قلمروسازی ژئوپلیتیکی، تحریم، ایران، آمریکا
  • مجید دشتگرد*، عیسی مرادی افراپلی، رامین بخشی صفحات 219-236

    جهان پسا آمریکایی بیانگر شرایط و موقعیت نظام بین الملل در عصری است که در قالب آن هژمونی آمریکا با چالش مواجه شده و مجموعه ای از بازیگران جدید نیز در حال رشد هستند.اغلب متفکرینی که در این زمینه اندیشه ورزی کرده اند چین را یکی از محتمل ترین قدرت های در حال ظهور دانسته اند و معتقدند که چین در آینده ی نظام بین الملل نقشی اساسی ایفا می کند و به عنوان چالش گر اصلی علیه ایالات متحده عمل خواهد کرد.تلاش نویسنده در این مقاله این است که نشان دهد که تحول در منابع قدرت و اهمیت قدرت نرم افزاری چه جایگاهی در وضعیت چین در جهان پساآمریکایی خواهد داشت و چین چگونه در پی این است که از طریق مکانیسم های نرم افزاری در راستای افزایش توانمندی و نفوذگذاری خود در وضعیت جدید بهره ببرد.ما در این پژوهش یکی از مهم ترین جلوه های قدرت نرم چین یعنی اقتصاد را مورد توجه قرار داده و مکانیسم های اقتصادی را تحت عنوان شاخص ها و استراتژی های قدرت نرم چین تشریح نموده ایم.نویسنده با استفاده از روش تحیلی -توصیفی و ارایه ی شواهد تجربی و تحلیل منطقی به فرضیه پژوهش پاسخ خواهد داد.

    کلیدواژگان: چین، قدرت نرم، جهان پساآمریکایی، منابع قدرت، مکانیسم های اقتصادی
  • علی جان مرادی جو* صفحات 237-256

    پژوهش حاضر با هدف، تبیین نقش سرمایه های فرهنگی اقشار طبقه متوسط سنتی در هژمونیک شدن آن ها بر دیگر اقشار و گروه های سیاسی در دوران شکل گیری انقلاب اسلامی با استفاده از نظریه میدان و سرمایه پیر بوردیو به رشته تحریر درآمده است. به لحاظ روش شناسی از نوع مطالعه تبیین علی می باشد که برای جمع آوری اطلاعات از روش کتابخانه ای استفاده شده است. پرسش محوری پژوهش چنین است که «طبقه متوسط سنتی در میدان رقابت از چه سرمایه های فرهنگی برای هژمونیک شدن بر دیگر اقشار و گروه های سیاسی در دوران شکل گیری انقلاب اسلامی از سال 1357 تا 1360 استفاده کردند و این منابع و سرمایه ها چگونه مورد بهره برداری قرار گرفته اند؟». نتایج تحقیق نشان می دهد که طبقه متوسط سنتی در دوران شکل گیری انقلاب اسلامی ایران از طریق بهره برداری مناسب از سرمایه های متنوع فرهنگی و نمادین از قبیل سرمایه های تاریخی و ارتباطی، نقش کاریزماتیک امام خمینی(ره)، ایدیولوژی(مذهب)، شبکه وسیع روحانیون و مساجد و مرجعیت اجتماعی و فرهنگی توانست بر دیگر رقیبان پیروز شود و جایگاه هژمونیک در ساختار قدرت سیاسی پیدا کند.

    کلیدواژگان: طبقه، طبقه متوسط سنتی، سرمایه فرهنگی، انقلاب اسلامی ایران، پیر بوردیو
  • محمد رادمرد*، علی آذری مقدم، عادل فاریابی صفحات 257-277

    توسعه اقتصادی در جهان امروز دغدغه بسیاری از دولت هاست. مسئله مهم این است که اولا دولت ها چگونه می توانند در مسیر توسعه قرار بگیرند و ثانیا چه رویه ای را در پیش بگیرند که از مدار آن خارج نشوند. نتایج توسعه در ایران دهه 1340 و رشد و نوسازی که در این برهه رقم خورد بیانگر آن است که توسعه می تواند دستاوردی موقت باشد. فرایندی که پس از آن بحران و شرایط حاد مالی و اقتصادی در کشور تجربه شد. حال سوالی که در همین راستا در این پژوهش به دنبال پاسخ به آن هستیم از این قرار است: چرا برنامه توسعه اقتصادی در ایران عصر پهلوی علیرغم تلاش های مثبت اولیه، در دهه 1350 با شکست مواجه شد؟ این مقاله تلاش می کند تا بهره گیری از مفاهیم نهادهای فراگیر و نهادهای استثماری اوغلو و رابینسون و کاربست آن در ایران دهه 1340 و 1350 به این پرسش پاسخ دهد و نشان دهد چگونه دست بالاتر سیاست می تواند تیشه به ریشه برنامه های توسعه اقتصادی بزند و فرایند و مسیر یک توسعه را نافرجام گذاشته و آن را به انحراف بکشاند. روش این مقاله توصیفی-تحلیلی و شیوه گرده آوری داده ها بر اساس روش کتابخانه ای خواهد بود.

    کلیدواژگان: نهادهای استثماری، نهادهای فراگیر، توسعه اقتصادی، سازمان برنامه، پهلوی دوم
  • صادق خادمی، علی جانی پور*، کرم جانی پور صفحات 279-290

    پیشگیری از جرایم به ویژه جرایم کودکان از موضوعات مهم جرم شناسی است. در این مقاله تلاش شده به بررسی پیشگیری از جرایم کودکان با نگاهی به اسناد بین المللی؛ مطالعه موردی شیراز پرداخته شود. این تحقیق به روش پیمایش انجام شده است. جامعه آماری دانشجویان رشته حقوق شهر شیراز است (255 نفر). حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 152 نفر برآورد شد. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد. روایی صوری و محتوایی بر اساس نظر خبرگان تایید شد. ضریب آلفای کرونباخ بالاتر از 7/0 برآورد که بیانگر هماهنگی درونی گویه ها و تایید پایایی است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی تک نمونه ای با کاربرد نرم افزار spss انجام شد. نتایج نشان داد در اسناد بین المللی به بحث پیشگیری از جرم توجه شده است. در کنگره های پنج سالانه پیشگیری از جرم و عدالت کیفری سازمان ملل بر حاکمیت قانون و پیش گیری غیرکیفری از جرم از طریق مشارکت سازمان های غیردولتی و مردم تاکید می شود. بر اساس اسناد بین المللی مهمترین روش پیشگیری از جرم که بر پیشگیری از جرم کودکان بیشتر مصداق دارد.

    کلیدواژگان: پیشگیری رشد مدار، پیشگیری رشد محور، کنگره های پیشگیری از جرم، سازمان ملل، کودکان
|
  • Seyed Mohsen Mostafavi Ardebili *, Hossein Daheshiar, Hamid Ahmadi, Rahmat Haji Mineh Pages 1-23
    The present article addressed the causes of the divergence of the Kurds of the Middle East in the ISIL era. The main question in this studied what are the reasons for the divergence of the Kurds in the ISIL and post-ISIL eras? The findings show that the Syrian Kurds took control of the Kurdish-held areas autonomously in the unique opportunity created by ISIL. in Iraq also provided an opportunity for the Kurdistan Regional Government to take action toward controlling and capturing of Kirkuk and implemented the "Iraqi Kurdistan Independence" plan. But this action failed due to withdrawal of Peshmerga forces from Kirkuk and quitting the results of the referendum. The plan for Kurdish autonomy is ambiguous due to the occupation of part of the Kurdish by Turkey in Syria. the hypothesis of this research is based on the fact that, the most important reasons for the Kurds' failure to converge must be attributed to internal disputes between different groups, the opposition of neighboring countries to Kurdish independence. In addition, the opposition of the UnitedStates must be added to these reasons. The present research is descriptive-analytical and reviewed the issue within the framework of neoclassical realism.
    Keywords: Kurdish Divergence, Iraqi Kurdistan Regional Government, Syrian Kurds, ISIS, Middle East
  • Khalil Sardarnia *, Reza Amirpooramirabad, Sina Aminizadeh Pages 25-53

    Citizenship rights with political, civic and social dimensions are the fundamental elements of democracy and political development. This research has been done with aim of critical reappraisal of newspapers contents in Iran about human rights. In this study, Shargh and Keyhan are two case studies belong to reformist and conservatives as to important streamline in Iran. The methodology is quantitative content analysis. The main questions are: how and how much have been the performance of these newspapers in pay attention to and informing of audience to cognitive and practical- objective indexes of human rights? By the means, what are the viewpoints of elites about this performance of newspapers? The main findings of this study follow that: these newspapers have not done their role well and preferable in promotion of human rights due to the reasons such as: fractional and political dependencies, intellectual and financial dependency, none transparency, censorship, unfairness in speech, false and politicized analyses and informing functions and neglecting of professional ethics in journalism and then, have been faced to legitimacy crisis and challenges in views of public opinions and peoples.

    Keywords: Iran, Human rights, Shargh, Keyhan Newspapers, content analysis method, Interview
  • Reza Ekhtiari Amiri *, Mohammad Sadegh Tabei, Abbas Dehrouyeh Pages 55-81

    Telegram has provided a possibility for internal and external players to exploit capacity of this messenger to make some threats against national security. According to that, this research is going to study the role of telegram in creating the various threats against Iran’s national security during the recent years. Therefore, the main question is how telegram has threatened Iran’s national security during recent years? The research method is analytical- explanatory and also doing survey among academic elites of the country. The findings show that telegram through proliferation of political rumors and fake news, delegitimizing and exaggerating inefficiency of the political system, provoking public opinion, creating cap between the society and sovereignty, organizing the riots and developing them, coordinating the protesters and rioters, intensifying the tribal and religious differences, creating gap between the ethnic minorities and the political system, empowering ethnic separatists tendencies, threating the norms and values of the society and also utilizing messenger by the terrorist groups for recruitment, coordination and planning had the most impacts on political, social and cultural security.

    Keywords: Cyberspace, Internet, Telegram, National Security, Iran
  • Mohammad Hassan Shaykh Al-Islami *, Jafar Amani Khojasteh Pages 57-82

    We live in a world that is technically called the quantum age. Nuclear energy, computers, bar code readers, and laser surgery are just a few interesting examples of the interesting results of twentieth-century physics theory, quantum physics. The work of Planck, Heisenberg, and others, with the introduction of quantum theory in physics and mechanics, formed new foundations for understanding the universe and its phenomena, mainly known as the quantum paradigm. This new paradigm had tremendous effects on all aspects of science, including computers, the Internet, physics, and so on. In the field of humanities, the impact of this new thinking is still expanding. Quantum theory, unlike classical physics, has no place for concepts such as; It does not see uncertainty and self-awareness, it raises uncertainty and self-awareness. On the other hand, after a hundred years of theorizing in the field of international relations, of which diplomacy is a subsidiary, scientists are still surprised by international and global events. This inefficiency seems to stem from the dominance of Newtonian thought in theories of the humanities and international relations. This research is an attempt to define and explain quantum diplomacy with its economic approach and its characteristics using limited library resources. After explaining the concept of quantum diplomacy, by presenting the concept of human security, the impact of this type of diplomacy on Investigate the economic dimension of human security in the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: Quantum paradigm, quantum diplomacy, economic diplomacy, Human Security
  • BEHNAM SHARIFPOUR *, ALI BAGHERI ZADEH, MAJIID GOLPARVAR Pages 109-135

    The events of September 11, led to formation of, new regional power balance in West Asia, that regional goals of its actors ranged from balance of power to balance of threat. In order to explain function of balance of power approach; By examining regional goals of the actors of West Asian theorists, he dissected balance of power in the next decade. The balance of traditional power is predicted. As a result of the findings, outlook for the future is that probability of Iran's convergence with Saudi Arabia and the United States is low (the average intensity of regional convergence is 41.8%) and in the region, balance of traditional forces is still the most likely option. The level of tension created by the actors' goals belongs to Saudi Arabia, Iran and United States, respectively. Saudi Arabia is very influential from the United States and has a supporting role in US regional policy, and Iran has a deterrent role. This study is theoretically and practically important. The data were collected by library method (shooting tool), then the interrelationships between the targets and the actors were analyzed by the "future" research tool "Maktor", "Grapher" geometric design software, game theory and "diagonal matrix" pattern.

    Keywords: Balance of Power, game theory, Persian Gulf, Saudi Arabia, USA, 11th of September
  • Fatemeh Bakhtiarzadeh *, Mahdi Javdani Moghaddam Pages 137-159

    After the disintegration of the Soviet Union and the collapse of the communist development model and the rise of authoritarian presidential regimes in Central Asian societies, a number of internal and external factors disrupted the process of establishing democratic institutions and developing democracy in these societies. Subsequently, the phenomenon of religious extremism in the five newly independent republics became a concern for governments in the region. On the other hand, with the outbreak of the Arab revolutions and its consequences in the Middle East, the similarities of some similarities between the Arab societies and the Central Asian societies created the ground for the inspiration of these regions from the mentioned revolutions. In this context, the present article has tried to use Jack Snyder's theory of participation to study the resurgence of religion as a phenomenon resulting from contemporary political development, the main feature of which is to increase the demand for political participation of the masses. And transnational The activities of social and transnational forces through the channel of governments to assess how these factors relate to each other and their impact on the growth of religious extremism in Central Asian societies.

    Keywords: Central Asia, Religious extremism, Arab revolutions, Democracy, ISIS
  • Reza Ahmadi Mosabad, Ali Mohamadzadeh *, Ahmad Ashrafi Pages 161-179

    The Caucasus is a mountainous region in southwestern Russia that has been the site of rivalries between major powers, including Iran, Russia, Turkey, and the United States. In this region, five types of competition and conflict of interest can be classified. First, the rivalry and conflict of interests of the United States and Russia. Second, competition and conflict of interests between Russia and Turkey. Third, the rivalry and conflict of interests of Iran and the United States, the West and Israel, fourth, the rivalry and conflict of interests of Iran and Turkey, and fifth, the rivalry and conflict of interests of the United States and China, which is mostly summarized in economic and energy matters. Among the actors active in the region is Turkey, which is trying to expand its influence in the Caucasus. Since the establishment of the AKP, Turkey has become one of the most important players in its peripheral regions, including the Caucasus, Since the establishment of the AKP, Turkey has become one of the most important players in its peripheral regions, including the Caucasus, and is one of the influential actors in new developments in these regions.

    Keywords: Geopolitical Approach, Turkey, Caucasus, Eurasia, energy resources
  • Seyyedmorteza Mousavie Darani, Maryam Moradi Pages 181-196

    The aim of this study was to identify and prioritize the types of socio-economic support for refugees in Iran. The present study was a descriptive survey with a researcher-made questionnaire. In terms of purpose, the present study was applied and in terms of nature, it was descriptive. The statistical population of the study was all experts in sociology, law and political science based in Tehran, 30 of whom were selected by snowball sampling. In order to identify the supports, after reviewing the theoretical foundations and research background, 10 types of socio-economic support were identified,. The results showed that: from the experts' point of view, 10 types of refugee protection are needed, which are: Health care, education, the right to adequate housing, the right to work, the right to social security, the right to travel, the right to sue, the right to receive government assistance, the right not to be detained and expelled, and the right to marry and divorce. Of these 10 types of support, health care, the right to adequate housing, the right to travel, the right to work and the right to sue are the most important.

    Keywords: Refugee, Refugee Rights, Refugee protection, Right to Education, Right to Work
  • Farzin Zandi * Pages 197-218

    Iran's tendency to create a regional map has led to the expansion of Iran's influence and increased geopolitical power due to elements such as the country's geopolitical situation and the adoption of a strategy to activate foreign non-state actors as regional arms. These reasons have created a growing sense of threat among the Persian Gulf states and Israel (as key US allies) and the need for convergence among them. In this study, we sought to answer the question of how and to what extent US sanctions have been able to affect Iran's domestic situation and regional approach. By continuing the strategy of " Containment" Iran and using " Coercive Diplomacy", the United States is trying to keep Iran in a kind of political-economic and geopolitical siege by smartening sanctions and maintaining and effectively regulating them, and the possibility of growth and foreign investment in Iran's economy to prevent. The consequences of imposing sanctions have weakened economic power and intensified the challenge of political-economic management inside Iran, and consequently, reduced the ability of Iran to support its proxy network as the main factor in the geopolitical realm of this country.

    Keywords: Coercive Diplomacy, Containment, geopolitical territorialization, Sanctions, Iran, USA
  • Majid Dashtgerd *, Isa Moradi Afrapoli, Ramin Bakhshi Pages 219-236

    The post-American world denotes the status and condition of the international system in an age of challenges for the American hegemony and the blossoming of a series of new actors. Most intellectuals working in this area have regarded China as one of the most potential newly-emerging powers, contending that China will play a vital role in the future of the international system. This paper attempted to demonstrate the significant position of transformation in power sources and the significance of soft power for China in the post-American world, and that how China will attempt to use soft mechanisms to reinforce its capability and influence in that new context. This paper mainly researched China's one source of soft power, including economy, and expounded several mechanisms within this source in the form of indicators and strategies of China's soft power. The author will answer the research hypothesis by the analytical-descriptive method and presenting empirical evidence and logical analysis.

  • Alijan Moradi Joo * Pages 237-256

    The aim of this study is to explain the role of cultural capital of the traditional middle class in their hegemonisation over other political groups during the formation of the Islamic Revolution using Pierre Bourdieu's theory of field and capital. Methodologically, it is a causal study that uses library methods to gather information. The central question of the research is that "What cultural assets did the traditional middle class use in the field of competition to be hegemonic over other political groups during the formation of the Islamic Revolution from 1978 to 1981, and how were these resources and capital used?". The results Indicate that the traditional middle class during the formation of the Islamic Revolution of Iran through the proper use of various cultural and symbolic capitals such as historical and communicative capitals, the charismatic role of Imam Khomeini, ideology (religion), a large network of clerics, mosques, Social and cultural authority was able to defeat other rivals and gain a hegemonic position in the structure of political power.

    Keywords: Middle Class, traditional middle class, Cultural capital, Islamic Revolution of Iran, Pierre Bourdieu
  • Mohammad Radmard *, Ali Azarimoghadam, Adel Faryabi Pages 257-277

    Economic development in today's world is a concern of many states. The important issue is that, first, how states can be on the path to development, and, second, what procedure can take place in order for them not to fall out of orbit. The results of development in Iran in the 1960s and the growth and reconstruction taken place at this period reveal that development may be a temporary achievement, a process after which the crisis and acute financial and economic conditions were experienced. Now, the question we seek to answer is: Why did the economic development program in Iran in the Pahlavi era fail despite the initial positive efforts put forth in the 1970s? This paper tries to answer this question by using inclusive institutions and exploitative institutions concepts of Oglu and Robinson and applying them in Iran of the 1960s and 1970s, and to show that the upper hand of politics can cut the roots of economic development programs and abort a development process and path and cause deviation. This study is conducted using a descriptive-analytical method. The required data are gathered using library study.

    Keywords: Exploitative institutions, Inclusive institutions, Economic Development, The Second Pahlavi, Program organization
  • Sadegh Khademi, Ali Janipour *, Karam Janipour Pages 279-290

    Prevention of offenses, especially child offenses, is a major subject of criminology. This article aimed to investigate the prevention of children crimes in Shiraz using international instruments. This article was a survey, and its statistical population consists of 255 Law students in Shiraz. The sample size was determined by the Cochran formula (152 people). A questionnaire was used to gather the data. Expert views were used to confirm the nominal and content validities. The Cronbach’s alpha was estimated to be higher than 0.7, which indicates the internal consistency of the questionnaire and a confirmation of its reliability. Data were analyzed by one-sample t-Test and SPSS software. The findings suggested that international laws have focused on crime prevention. The United Nations Congress on Crime Prevention and Criminal Justice, held every five years, stresses the rule of law and non-criminal crime prevention through the participation and collaboration of NGOs and popular organizations. As international laws suggest, the most important crime prevention method which best applies to children crime prevention is non-criminal prevention based on community- and growth-oriented prevention.

    Keywords: Growth Oriented prevention, growth crime prevention congresses, United Nations, children