فهرست مطالب

نشریه فضای گردشگری
پیاپی 34 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کاوه امین، اصغر نظریان صفحات 1-26

    شهرک‌های گردشگری به عنوان نوع خاصی از تلاش‌های بشر در سال‌های اخیر برای تلفیق اسکان و گذران فراغت، نیاز جدیدی را در عرصه نظریه و عمل برنامه‌ریزی شهرها به وجود آورده‌اند. در گونه‌شناسی برنامه‌ریزی، هنوز یک اجماع کلی بر رده‌بندی این نوع خاص به وجود نیامده است؛ لذا در این نوشتار تلاش بر این خواهد بود تا بررسی نظریه‌های مطرح در برنامه‌ریزی به صورت عام و برنامه‌ریزی شهری و گردشگری به صورت اخص، به یک رویکرد نظری در رابطه با نظریه‌ی برنامه‌ریزی شهرک‌های گردشگری منجر گردد. از سوی دیگر با اولویت دادن به مسایل کالبدی و اجتماعی موجود در شهرک‌های گردشگری، به دلیل رابطه‌ی متقابل کالبد و اجتماع، با استفاده از یک زمینه‌ی تحقیقی از این گونه موارد در شهرها، تلاش شده است تا جهت‌گیری کلی به سمت و سوی «برنامه‌ریزی کالبدی-اجتماعی» شهرک‌های گردشگری باشد. در ادامه برای ایجاد ارتباط میان کالبد و روابط اجتماعی در شهرک‌های گردشگری، فرآیند تبدیل احساس محیط به کنش اجتماعی در محیط کالبدی مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت با ملاک قرار دادن شهرک گردشگری امیرکبیر در شهر اراک، یافته‌های پژوهش در خصوص ارتباط کالبد شکل‌گرفته و اجتماع حاضر در این نمونه، مورد مطالعه قرار گرفته است. برای به سامان رسیدن این پژوهش که از نوع بنیادی و با هدف تبیین راهکارهای اجرایی انجام شده است، از روش «توصیفی- تحلیلی» در کنار جمع‌آوری اطلاعات کتابخانه‌ای استفاده شده است. در پایان نیز اطلاعات جمع‌آوری شده با «مشاهده مشارکت آمیز» محقق به صورت «قیاسی» به سنجش گذاشته شده است.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی کالبدی-اجتماعی، شهرک گردشگری، نظریه برنامه ریزی، شهرک گردشگری امیرکبیر
  • رحیم پرمایه، مهرداد رمضان پور، کیا بزرگمهر، آمنه حقزاد صفحات 27-48

    شهرلاهیجان به عنوان مرکز شهرستان، از نظر تاریخی و جاذبه‌های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و همچنین فرصت‌های بیشمار طبیعی گردشگری تاریخی، تفریحی و طبیعت گردی می-تواند تبدیل به یک قطب گردشگری منطقه‌ای و حتی فرامنطقه‌ای گردد. این شهر با حوزه نفوذ و منطقه پیرامونی خود و وجود جاذبه‌های تاریخی (مانند آرامگاه شیخ زاهد گیلانی، بقعه میر شمس الدین، آرامگاه کاشف السلطنه و موزه تاریخ چای، پل خشتی لاهیجان، حمام گلشن لاهیجان)، فرهنگی (مانند مسجد چهار پادشاهان، مسجد اکبریه، مسجد جامع لاهیجان)، طبیعی (کوه و آبشار شیطان کوه، تالاب سوستان، تالاب امیر کلایه) یکی از مراکز گردشگری استان گیلان به حساب می‌آید. اما به دلیل عدم برخورداری مناظر طبیعی، تاریخی و فرهنگی این شهر از زیر ساخت های لازم در جهت توسعه و آبادانی با مشکلات فراوانی دست به گریبان است. در این راستا تحقیق حاضر تلاش دارد با روش توصیفی تحلیلی و عوامل موثر بر توسعه گردشگری شهر لاهیجان را از نظر گردشگران مورد بررسی قرار دهد. روش جمع آوری داده و اطلاعات پرسش‌نامه و اسنادی کتابخانه بوده است. حجم جامعه نمونه بر اساس نظر کارشناسی (شامل اساتید دانشگاه و کارشناسان گردشگری) 100 نفر از گردشگران حاضر در شهر لاهیجان می‌باشد که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده‌اند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون‌های آماری خی 2 و فریدمن استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که جاذبه‌های طبیعی، جاذبه‌های تاریخی، وجود امنیت کافی در شهر لاهیجان به ترتیب مهم‌ترین عوامل موثر برای جذب گردشگری در این شهر است.

    کلیدواژگان: گردشگری، توسعه پایدار، گردشگری پایدار، شهر لاهیجان
  • مونا تاریوردی، قاسم حبیبی بی بالانی، جلال محمودی صفحات 49-62

    حفاظت از منابع طبیعی نظیر جنگل، مرتع امری ضروری است و بایستی با تمام توان اقدام نمود. با توجه به گردشگری پایدار می‌تواند ابزار مناسبی جهت ایجاد زمینه‌های مناسب اقتصادی نظیر درآمدزایی و اشتغال‌زایی است و می‌توان با تکیه برگردشگری طبیعی علاوه بر دست‌یابی به اهداف فوق به امر حفاظت و توسعه اراضی طبیعی رسید.این پژوهش با هدف چگونگی بررسی اثرات مثبت و منفی توسعه گردشگری و بوم‌گردی بر وضعیت حفاظتی در حوزه‌آبخیز واز به اجرا درآمد. حوزه‌آبخیز واز با مساحت معادل 14102هکتار در یکی از زیر حوضه‌های شماره 49 البرزشمالی واقع در ارتفاعات جنوبی بخش چمستان می‌باشد. جامعه مورد مطالعه افرادبومی، گردشگران و حجم نمونه بر اساس فرمول‌کوکران 220 نفر تعیین شد. برای انجام این پژوهش پس از انجام مطالعات میدانی 3 گروه پرسشنامه در 3 سطح کارشناسان، افراد بومی و گردشگران در قالب طیف لیکرت تهیه گردید، شیوه نمونه‌گیری در این تحقیق، نمونه‌گیری تصادفی ساده بوده است. متغیرهای تحقیق با استفاده از آزمون آماری کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که بین میزان موفقیت طرح‌های گردشگری و مشارکت ساکنین بومی و نیز بین اجرای طرح‌های گردشگری و بهبود معیشت ساکنین حوزه آبخیز مورد مطالعه رابطه معنی‌داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اکوتوریسم، حوزه آبخیز واز، افراد بومی، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی
  • ربابه رجبی امیرآباد صفحات 63-78

    بررسی و مطالعه توانها و قابلیتهای هر منطقه، بویژه جاذبه های گردشگری مذهبی، تاریخی، فرهنگی و طبیعی آن، مهمترین مرحله شناخت و زیر بنای برنامه های توسعه ی اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود.امروزه جهانگردی بزرگترین و متنوع ترین صنعت دنیا محسوب می شود و بسیاری از کشورها، این صنعت پویا را بعنوان منبع اصلی درآمد، اشتغالزایی و توسعه ساختار زیربنایی خود محسوب می کنند. شهرستان تویسرکان با مساحتی حدود 1556 کیلومتر مربع یکی از شهرهای استان همدان و در غرب استان واقع شده است. ارتفاع متوسط شهر تویسرکان از سطح دریا 1784 متر است. این شهرستان بدلیل کوهستانی بودن و مرتفع بودن دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است. این شهرستان از سه شهر تویسرکان، سرکان و فرسفج و دو بخش مرکزی و قلقل رود و 7 دهستان تشکیل شده است. وجود مقبره یک پیامبر و یک شاعر بزرگ و همچنین دیگر جاذبه های تاریخی و طبیعی توان بالقوه مناسبی در توسعه صنعت گردشگری دارد که در صورت اجرای طرحی جامع و کامل و سرمایه گذاری در بخش گردشگری و برنامه ریزی های دقیق و حساب شده در زمینه افزایش کمی و کیفی تاسیسات و تجهیزات توریستی، شبکه راه ها و خطوط حمل و نقل و کلیه زیر ساخت هایی که بخش گردشگری از آنها متاثر می گردد می توان از این صنعت به عنوان محور توسعه اقتصادی منطقه استفاده های مطلوب تری به عمل آورد همچنین با تاکید بر پتانسیل های موجود گردشگری شهرستان با برنامه ریزی و هدایت آن می توان صنعت گردشگری را در منطقه بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: جاذبه های گردشگری، تویسرکان، توسعه اقتصادی و اجتماعی، توریسم مذهبی، صنعت گردشگری
  • آمنه جوری، رحیم سرور صفحات 77-96

    گسترش فزاینده محیط‌های شهری و به تبع آن نیازهای فراغتی ساکنان شهرها و نیز بازدیدکنندگان و گردشگران مراجعه کننده به فضاهای شهری، توجه ویژه‌ای را در برنامه‌ریزی و دستیابی به توسعه پایدار گردشگری شهری و زیرساختهای مرتبط آن می‌طلبد. از این‌رو شایسته است که بر کارکردها و تاثیرات این حوزه توجه شایان مبذول نموده و برنامه‌ریزی‌های لازم درخصوص ساماندهی متناسب فضاها و زیرساختهای شهری صورت پذیرد. از جمله زیرساختهای اساسی در حوزه گردشگری شهری، حمل و نقل شهری و چگونگی ارتباط این دو عملکرد بایکدیگر می‌باشد. براین اساس، مقاله حاضر با انتخاب یک کاربری گردشگری شاخص در کلانشهر تهران (دریاچه شهدای خلیج فارس)، سعی در شناسایی عوامل موثر در پایداری سیستم‌های حمل و نقل شهری در دسترسی به این سایت گردشگری نموده است. راهبرد پژوهش، کاربردی و شیوه انجام آن توصیفی و تحلیلی است. برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه‌ای و نیز پرسشنامه استفاده شده و جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی با کمک از روش آلفای کرونباخ و آزمونهای کایزر-مایر-اولکین (KMO) و بارتلت در نرم افزار SPSS22 بهره گرفته شده است. در این روش وضعیت پایداری سیستم‌های حمل و نقل موجود با استفاده از چهار مولفه اصلی و 24 شاخص منتخب مورد بررسی قرار گرفت و در نتیجه مشاهده گردید که پایداری سیستم‌های حمل و نقل در دسترسی به کاربری گردشگری دریاچه شهدای خلیج فارس به عواملی همچون؛ دسترسی عمومی، هزینه‌های (خسارات) زیست محیطی، هزینه‌های حمل و نقلی و همچنین عامل ترافیکی، ارتباط بسیار نزدیک دارند.

    کلیدواژگان: متغیرهای تحقیق: سیستم های حمل و نقل پایدار شهری، توسعه پایدار مقاصد گردشگری شهری، دریاچه شهدای خلیج فارس
  • رضا خلیلی، کریم حسین زاده دلیر، محمدرضا پور محمدی صفحات 97-114

    بافت قدیم شهرها اغلب در برگیرنده آثار و نواحی تاریخی است. امروزه مدیران موفق در پی احیای مناطق تاریخی با رجوع به شهرسازی بومی، استفاده از کاربری‌های مختلط، اولویت دادن به حمل‌ونقل عمومی و تردد پیاده، فراهم آوردن شرایط زیست‌محیطی سالم، ایجاد رونق اقتصادی پایدار، اشتغال بومی، جذب مشارکت محلی و توجه به میراث فرهنگی و گردشگری هستند. بافت تاریخی شهرها باسابقه قدیمی، به دلیل مرکزیت جغرافیایی، سهولت دسترسی، مرکزیت ثقل اقتصادی و ویژگی‌های تاریخی- فرهنگی دارای پتانسیل بالقوه بالایی می‌باشند؛ علیرغم ویژگی‌های مثبت قسمت مرکزی شهرها، بافت آن‌ها از لحاظ مشکلات کالبدی (فرسودگی)، زیست‌محیطی، درهم ‌پیچیدگی بافت و ضعف زیرساخت‌ها رنج می‌برند. اصلی‌ترین هدف و راهبرد اساسی اقدامات مداخله‌ای برای بهسازی و نوسازی بافت تاریخی و طراحی آن‌ها بازگرداندن این مجموعه به چرخه زندگی است. زنده ماندن بافت درگرو فعالیت و مشارکت آن در زندگی جاری در شهر است، و تنها ازاین‌رو می‌توان به امور نوسازی و احیا بافت‌های تاریخی شهر و طراحی در محورهای تاریخی را اجرا و موفقیت این امر را تضمین کرد و می‌تواند در جذب و فعال‌سازی گردشگری شهر تاریخی چون تبریز بسیار موثر واقع گردد.

    کلیدواژگان: باز زنده سازی، بافت تاریخی، گردشگری، تبریز
  • کیومرث مولادوست، طیبه یانپی صفحات 115-134

    گردشگری چوگان در بسیاری از کشورهای جهان از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با ارایه برنامه‌ها و مراسم هیجان انگیز متعدد و ارایه بسته‌های توریستی برای گردشگران دوستدار این ورزش، در این زمینه تلاش‌های موفقی داشته‌اند. هدف پژوهش تبیین برنامه‌ریزی راهبردی توسعه گردشگری چوگان در ایران است. این پژوهش از نوع کمی و توصیفی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل صاحب‌نظران؛ حوزه‌های چوگان، گردشگری، فرهنگی و تربیت‌بدنی است. تعداد 256 نفر نمونه‌ آماری به صورت هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته است. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه به تایید تعدادی از اساتید مدیریت ورزشی و گردشگری رسید که پایایی آن نیز از طریق آلفای کرونباخ 86/0 بدست آمد. نتایج نشان داد عامل مدیریتی در خصوص وضعیت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی پولوتوریسم، میزان آگاهی و توجه فدراسیون چوگان و هیات‌های ورزشی آن با حوزه گردشگری چوگان در رتبه سوم در بین سایر عوامل قرار دارد. میانگین رتبه‌ای «میزان تاکید فدراسیون در توسعه گردشگری چوگان» با 13/6 بالاترین رتبه و «میزان آگاهی هیات‌های استانی از گردشگری چوگان» با 21/3 کمترین رتبه را در بین عامل‌های مدیریتی به خود اختصاص داد. رتبه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و به خصوص آگاهی هییت‌های استانی ورزش چوگان در پایین‌ترین سطح میانگین قرار دارند. از این‌رو به‌منظور دستیابی به اهداف گردشگری بایستی سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و آگاهی به زیرمجموعه و عوامل اجرایی در دستور کار قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پولوتوریسم، تبلیغات، سیاستگذاری گردشگری، چوگان
  • اسما رخشانی نژاد، مجید ولی شریعت پناهی، مسعود مهدوی حاجیلویی صفحات 135-155

    این مقاله به واکاوی اثرات گردشگری بر شاخص‌های توسعه پایدار در روستاهای سیستان پرداخته است. با توجه به همگونی و تجانس جامعه روستایی منطقه سیستان، حجم نمونه با تعداد 364 نمونه برای مطالعه انتخاب شد. داده‌های مورد نیاز مقاله با توجه به اهداف و فرضیات با دو روش کمی و کیفی و در دو مرحله جمع‌آوری شده، پس از تجزیه و تحلیل پرسشنامه در روستاها، نتایج به این صورت حاصل شد : شاخص‌های توسعه پایدار در روستاهای مورد مطالعه مورد سنجش قرار گرفت و ویژگی‌های هر یک از روستاها مشخص گردید. بنابراین از لحاظ شاخص اقتصادی روستای قلعه‌نو (جاذبه) وضعیت بهتری نسبت به بقیه دارد و بعد از آن روستای ملاعلی و محمودآباد قرار گرفته‌اند و وضعیت روستای خمک ار لحاظ عامل اقتصادی شرایط مناسبی ندارد. از لحاظ عامل فرهنگی و آموزشی روستای ملاعلی و فیروزه‌ای وضعیت مناسبتری نسبت به بقیه روستاها دارد. با توجه به انتخاب شدن روستای سه‌کوهه بعنوان منطقه نمونه گردشگری به لحاظ عامل قانونی و سیاسی شرایط مناسبی دارد. از نظر عامل فضایی بغیر از روستای محمودآباد سایر روستاها تا حدودی از شرایط مناسبی برخوردار می‌باشد. از نظر عامل زیرساختی با توجه به متغیرهای مورد بررسی روستای محمودآباد وضعیت بسیار نامناسبی نسبت به بقیه روستاها بعد از آن سه‌کوهه تا حدودی از این نظر نامناسب می‌باشد. بقیه روستاها یا بعبارتی جاذبه‌ها شرایط بهتری دارند.

    کلیدواژگان: گردشگری، توسعه پایدار، گردشگری روستایی، روستاهای سیستم
|
  • Pages 1-26

    Tourism towns, as a special type of human endeavor in recent years to integrate accommodation and leisure, have created a new need in the field of urban planning theory and practice. In the typology of planning, there is still no general consensus on the classification of this particular type, so in this paper we will try to examine the theories proposed in general and urban planning and tourism in particular, to a theoretical approach in relation to the theory of tourism town planning. On the other hand, by prioritizing physical and social issues in tourism towns, due to the relationship between urban body and community, using a research context of such cases in cities, efforts have been made to orient the general direction towards "physical social planning» of tourism towns. In order to establish the connection between the urban body and social relations in tourist settlements, the process of transforming the feeling of environment into social action in the physical environment has been studied. Finally, by extrapolating Amirkabir tourism town in Arak, the research findings regarding the relationship between the formed body and the sampled community were studied. In order to organize this research, which is of a fundamental type and has been done with the aim of explaining the executive solutions, the "descriptive-analytical" method has been used along with the collection of library information. Finally, the information collected was "comparatively" measured using the researcher's "participatory observation."

    Keywords: Physical-Social Planning, Tourism Town, Planning Theory, Amirkabir Tourism Town
  • Rahim Pormayeh, Mhrdad Remazanpour, kia Bozorgmehr, Ameneh Haghzad Pages 27-48

    As the center of the city, Lahijan, historically and economically, socially and culturally attractive, as well as the numerous natural tourism opportunities of historical, recreational and nature tourism can become a regional and even trans-regional tourism hub. The city with its area of ​​influence and surrounding area and historical attractions (such as Sheikh Zahid Gilani's tomb, Mir Shamsuddin's tomb, Kashf al-Saltanah tomb and Tea History Museum, Lahijan adobe, Golshan Lahijan bath), cultural (such as the Four Kings Mosque, Mosque) Akbarieh, Lahijan Jame Mosque), a natural (mountain and waterfall of Satan Mountain, Sastan Wetland, Amir Kalieh Wetland) is one of the tourist centers of Gilan province. However, due to the lack of natural, historical and cultural landscapes of the city, it has many problems to develop and develop. In this regard, the present study is an attempt to study descriptive-analytical method and factors affecting tourism development in Lahijan. The method of collecting data and information was questionnaire and library documents. The sample size of the sample population (including university professors and tourism experts) is 100 tourists in Lahijan who were selected randomly. Chi-square and Friedman tests were used for data analysis. The results showed that natural attractions, historical attractions, and adequate security in the city of Lahijan are the most important factors for attracting tourism in the city, respectively.

    Keywords: Tourism, Sustainable Development, Sustainable Tourism, Lahijan
  • Mona Tariverdi, Ghassem Habibi Bibalani, Jalal Mahmoudi Pages 49-62

    Protection of natural resources such as forest, grassland is essential and should with all emprise. With regard to sustainable tourism can be a good tool to create the appropriate fields of economy such as income and employment, and can be relied on natural tourism. This study aimed to examine the positive and negative effects of tourism and Eco-tourism development on the conservation status of the watershed. The watershed covers an area of 14102 hectares in the basin of Northern Alborz (49) is located in the southern heights Chamestan section. The study population of indigenous people, tourists and the sample size was determined based on the formula 220. For this purpose, after field studies 3 3 questionnaire on the level of experts, locals and tourists on a Likert scale was prepared, sampling methods in this study was based on random sampling. Variables using the Kruskal-Wallis test and Spearman correlation coefficients were analyzed. The results showed that the success of tourism projects and partnerships between local residents and tourism projects and improve the livelihood of the residents of the study area.

    Keywords: Ecotourism, Watershed, the natives, Economic factors, Social Factors
  • Robabeh Rajabi Amirabad Pages 63-78

    Studying the abilities and capabilities of each region, especially itsreligious, historical, cultural and natural tourist attractions, is the mostimportant step in understanding and underpinning economic and socialdevelopment programs. Today, tourism is the world's largest and most diverseindustry and many countries consider this dynamic industry as their main sourceof income, employment and infrastructure development. Our country, Iran, with all kinds ofimportant tourist attractions, can play a very effective role both in economicsand in recognizing itself as an independent culture in today's world. Therefore, tourism as one of the most important factors of socio-economic developmentof different regions can be considered for comprehensive development. Religiousand cultural tourism, as one of the most important forms of tourism, can make asignificant contribution to the country's economic development and lack ofself-reliance on oil and mineral revenues. Religious tourism is one of the mostpopular types of tourism in our time, and most of our tourism is religioustourism. Tuyserkan with an area of ​​about1556square kilometers is one of the cities of Hamadan province which islocated in the western part of the province. The average altitude of the cityis 1784 meters above sea level. The city has a temperate mountainous climatedue to its high mountain and elevation. The city consists of three towns, namely Tuiserkan, Serkan and Farsfaj, as well as two parts of Central andQalqal-e Rood and 7 villages. Having a tomb of a prophet and a great poet, aswell as other historical and naturalattractions, the city has the potential to develop the tourism industry. If there is a planning and investment in the tourism sector, the quality oftourist facilities and equipment as well as the network of roads and transportlines, and all the infrastructures affected by the tourism sector will be morefavorable to the industry as an axis of economic development in the region. Alsothe existing tourism of the city can be improved through proper planning and guidancein the area of tourism.

    Keywords: tourist attractions, Tuyserkan, economic, social development, religious tourism, Tourism Industry
  • Pages 77-96

    The increasing expansion of urban environments and, consequently, the leisure needs of urban residents, as well as visitors and tourists visiting urban spaces, require special attention in planning and achieving sustainable urban tourism development and related infrastructures. At the same time, it is worthwhile to pay attention to the functions and effects of this sector and planning to make appropriate arrangements for urban spaces and infrastructures. Among the basic infrastructures in the field of urban tourism are urban transportation and the way these two functions are related to each other. Accordingly, the present article selects an indicator of tourism in the metropolis of Tehran (the Persian Gulf martyrs lake), attempting to identify the factors affecting the sustainability of urban transportation systems in accessing this tourist site. The research strategy is applied and its method is descriptive and analytical. The library method and the questionnaire were used to collect information and For data analysis, exploratory factor analysis using Cronbach's Alpha method. Kaiser-Meyer-Olekin (KMO) and Bartlet tests were used in SPSS-22 software. In this method, the stability of existing transportation systems was studied using four main components and 24 selected indicators. As a result, it was observed that sustainability of transportation systems in accessing the tourism of the martyrs of the Persian Gulf Lake is very close to factors such as public access, environmental costs, transportation costs and traffic costs.

    Keywords: urban transportation systems, Urban Tourist Destinations, The Lake Persian Gulf Martyrs, sustainable transportation
  • Pages 97-114

    The old context of many cities often includes monuments and historical sites. Today, successful managers are trying to revive historical regions through applying native urbanism, using mixed applications, prioritizing public transportation and pedestrian traffic, providing healthy environmental conditions, creating a sustainable economic prosperity, native employment, attracting local participation and paying attention to cultural heritage and tourism. The historic context of old cities has high potential due to geographical location, ease of access, the center of economic gravity and historical-cultural features. Despite the positive features of the central part of the city, its contexts are suffering from physical problems (burnout), environmental degradation, and structural weaknesses. The main objective and the basic strategy of interventions for the reconstruction and modernization of the historical context and their design are to revive this collection. The survival of the context depends on its activity and participation in the current life of the city, and thus it is possible to carry out the tasks of renovating and restoring the historical constructions of the city and designing the historical axes and guaranteeing the success of it which can be very effective in attracting and activating the tourism of a historical city like Tabriz.

    Keywords: Historical context, revive, Tourism, Tabriz
  • Tayyebeh Yanpi Pages 115-134

    Polo tourism is of particular importance in many countries. In this respect, many successful attempts have been made by providing various exciting programs and rituals and presenting tourism packages to attract tourists interested in this sport. This study aimed to explain the strategic planning of polotourism development in Iran. This was an applied study conducted using the quantitative-descriptive design. The target population was a panel of polo, tourism, culture and physical educationexperts. A sample of 256 experts was selected using the purposive sampling method. The research instrument was a researcher-made questionnaire, the face and content validity of which was evaluated by a number of sports and tourism management professors, and for the overall reliability, the Cronbach's alpha value was0.86. This study showed that the managerial factor regarding the polo tourismpolicy-making and planning, the Polo Federation and its boards' level of awareness and attention to polo tourism were ranked third.The "Federation's emphasis on polo tourism development" ranked first among the managerial factors with value 6.13, while the "provincial boards' awareness of polotourism" ranked last with value 3.21. Policy making, planning, and especially provincial boards' awareness of polo tourism ranked last in terms of average value. Therefore, in order to achieve tourism objectives, we should prioritize policy-making, planning, and raising the executive agents' level of awareness.

    Keywords: polotourism, Advertising, Tourism Policy-Making, Polo
  • asma rakhshni, majid shareeatpanahi, masoud mahdavi hajiloei Pages 135-155

    This article analyzes the effects of tourism on Sustainable Development Indicators in Sistan villages. Considering the homogeneity and homogeneity of rural community in Sistan, sample size with 364 samples was selected for study. According to the objectives and assumptions of the paper, the quantitative and qualitative methods were collected in two stages. After analyzing the questionnaire in the villages, the results were as follows: The study was evaluated and the characteristics of each village were determined. Therefore, in terms of economic index of Ghalnu village (attraction), it is better than others and then Malaali and Mahmoudabad are located and Khamak village is not in good economic condition. In terms of cultural and educational factor, the village of Malaali and Firoozeh is in a better position than the other villages. Given the selection of the village of Sehkouh as a sample tourism area, it is in good legal and political terms. In terms of spatial factor other than Mahmoodabad village, other villages have some conditions. In terms of infrastructural factor, considering the studied variables, Mahmoodabad village is inappropriate compared to other villages after that. Other villages or, in other words, attractions are better off.

    Keywords: Tourism, Sustainable Development, Rural tourism, Sist Villages