فهرست مطالب

فضای گردشگری - پیاپی 48 (پاییز 1402)

نشریه فضای گردشگری
پیاپی 48 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • موسی عابدینی*، بهروز شیخ محمدی، امیرحسام پاسبان صفحات 1-22
    ژیوتوریسم یا گردشگری راهکارهای نوین برای تبیین و تشریح علوم زمین و شناخت سرمایه های طبیعی هر منطقه بیان کرده است. هدف از این پژوهش ارزیابی توانمندی های ژیوتوریستی شهرستان گرمی  با استفاده از مدل پرالونگ و مدل اکولوژیکی که روش کار هر دو مدل از نوع کیفی هستند مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس مدل پرالونگ و نتایج حاصل از این مدل در این پژوهش دریاچه گیلارلو به علت دارا بودن ارزش های بالای علمی و ارزش اقتصادی- اجتماعی بیش ترین میانگین ارزش گردشگری مقدار (51/0) را از قابلیت های ژیوتوریستی شهرستان گرمی را به خود اختصاص داده و دارای بیش ترین میزان قابلیت و توانمندی ژیوتوریستی است. تالاب قالغانلو (30/0) از نظر میانگین ارزش گردشگری، کم ترین ارزش گردشگری در بین مکان های ژیومورفولوژیکی در منطقه مورد مطالعه را دارند. موضوع دیگر که در این مدل (پرالونگ) مورد نظر است ارزش بهره وری مکان ها بوده است که دریاچه گیلارلو از بیش ترین امتیاز (87/0) برخوردار است و آبشار کول (09/0) کم ترین امتیاز ارزش بهره وری را داراست. بر اساس مدل اکولوژیکی تفرج گسترده و نتایج حاصل از این مدل در این پژوهش قسمت هایی از روستاهای میخوش، کالان، داش دیبی، الیله، قوزلو، قنبرلو، تپه، خانعلی دره سی و هومونلو در طبقه یک مدل اکولوژیکی تفرج گسترده و بخش هایی از روستاهای قره آغاج، هومونلو، خانعلی دره سی، و بخش مرکزی شهر گرمی در طبقه دو مدل اکولوژیکی تفرج گسترده قرار دارند.
    کلیدواژگان: شهرستان گرمی، ژئوتوریسم، مدل پرالونگ، مدل اکولوژیکی
  • اردلان صادق حسنی، نرگس دل افروز*، علی قلی پورسلیمانی، کامبیز شاهرودی صفحات 23-42
    گردشگری مدرن با تخطی از اقدامات اخلاقی به ناهنجاری های اجتماعی دامن زده و جوامع انسانی را گرفتار مخمصه های اخلاقی فراوان کرده است. بنابراین، هدف این پژوهش، طراحی مدل تبیین کننده اخلاق گردشگری در استان گیلان به عنوان یکی از پربازدیدترین مقاصد گردشگری کشور با استفاده از روش پژوهش کیفی و نظریه داده بنیاد سیستماتیک است. با توجه به اهداف پژوهش، جامعه مشارکت کنندگان شامل اساتید دانشگاه، مسیولین، کارشناسان و سیاست گذاران صنعت گردشگری هستند که حداقل از تحصیلات کارشناسی ارشد و 5 سال سابقه کاری اجرایی در بخش های مختلف صنعت گردشگری برخوردارند. انتخاب این نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انجام پذیرفت و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با طرح 7 سوال کلی تا تحقق اشباع نظری در مصاحبه 12 ادامه یافت. تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی منجر به استخراج 71 مفهوم، 19 مقوله فرعی و در نهایت 6 مقوله اصلی از تلفیق و طبقه بندی مفاهیم شد. بر مبنای مدل پیشنهادی، رفتار اخلاقی گردشگر به عنوان مقوله محوری؛ مسیولیت اجتماعی مقصد گردشگری به عنوان شرایط علی؛ ارزش های جامعه میزبان به عنوان شرایط زمینه ای؛ اخلاق کسب وکارها به عنوان شرایط مداخله گر؛ مدیریت و سیاست های گردشگری به عنوان راهبرد و سرانجام گردشگری اخلاق محور به عنوان پیامد اجرای راهبردها در نظر گرفته شده اند.
    کلیدواژگان: گردشگری، اخلاق، اخلاق گردشگری، استان گیلان، نظریه داده بنیاد
  • فائزه السادات میرفخرالدینی*، فرزانه جندقی اردکانی، میلاد ابراهیمی صفحات 43-58
    امروزه صنعت هتلداری را می توان عاملی بسیار تاثیرگذار در رشد و توسعه مالی کشورها دانست. از آنجایی که تاثیر شاخص های مالی در این صنعت غیرقابل انکار است در این پژوهش ابتدا با استفاده از رویکرد ساختاری تفسیری، مدلی سطح بندی شده برای شاخص های مالی طراحی و سپس با استفاده از رویکرد معادلات ساختاری، روابط بین شاخص های مورد سنجش و بررسی قرارگرفت. نتایج به دست آمده نشان     می دهد هشت عامل شناسایی شده در این زمینه در سه سطح کلی ساختاربندی شده اند. براساس مدل به  دست آمده در این پژوهش، عامل اقتصادی که شامل شاخص های تولید ناخالص داخلی،رشد اقتصادی، نرخ اشتغال و... می باشد و از دیدگاه اقتصاد کلان به این صنعت نگاه می کند تاثیر گذارترین شاخص در صنعت هتلداری بوده و به عنوان عامل آغازین مورد بررسی قرار گرفته است. عامل اقتصادی قادر خواهد بود ادغام و یکپارچگی مسایل مالی در هتل ها را به بهترین صورت اجرا و با ایجاد هماهنگی بین عوامل سطح دوم که شامل  شاخص های نقدینگی، بدهی، کارایی و ریسک می باشد زمینه مناسب جهت کسب سودآوری در هتل ها را فراهم سازد.
    کلیدواژگان: عملکرد مالی، صنعت هتلداری، مدلسازی ساختاری- تفسیری، معادلات ساختاری
  • مریم درویشی، رحیم سرور*، عباس ملک حسینی، حیدر لطفی صفحات 59-74

    صنعت گردشگری، در جهان امروز به سرعت در چارچوب الگو های فضایی خاصی در حال رشد است. یکی از آن ها، گردشگری در سواحل دریاست. دریا و ساحل فرصت بسیار خوبی برای توسعه ی گردشگری دارند و گردشگری ساحلی به عنوان یکی از مهم ترین مدل های توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال محسوب می شود. در این نوع از گردشگری، گردشگران برای دیدن سواحل و استفاده از امکانات ساحلی، به مناطق - ساحلی سفر می کنند. لذا هدف اصلی پژوهش حاضر ارایه الگوی مدیریت یکپارچه توریسم ساحلی، موردمطالعه سواحل شهر بندرعباس انجام شده است. روش تحقیق آمیخته از نوع کیفی- کمی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر در دو بخش کمی و کیفی شامل خبرگان زمینه گردشگری و کلیه گردشگرانی که در فاصله فروردین 1400 لغایت شهریور 1400 به شهر بندرعباس مسافرت کرده بودند و توریسم محسوب می شدند، در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و محاسبه حجم نمونه 325 نفر به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. در ادامه با استفاده از مدل تحلیل عاملی که در آن عوامل: ساختاری (بار عاملی 43/0)، رفتاری (بار عاملی 62/0)، محیطی (بار عاملی 38/0)، بودند، شاخص های الگوی مدیریت یکپارچه توریسم ساحلی، موردمطالعه سواحل شهر بندرعباس تعیین گردید. از بین 54 گویه، با توجه به اینکه کلیه بارهای عاملی بالای 6/0 بود لذا هیچ یک از عوامل حذف نشد هر سه مولفه، تحت عنوان عوامل الگوی مدیریت یکپارچه توریسم ساحلی، موردمطالعه سواحل شهر بندرعباس موردپذیرش قرار گرفت و مدل در حالت «خیلی مطلوب» تایید شد.

    کلیدواژگان: الگوی مدیریت یکپارچه، توریسم ساحلی، سواحل شهر بندرعباس
  • یزدان شیرمحمدی*، داود کارگرزداه صفحات 75-94

    امروزه استفاده از پلتفرم های تحویل آنلاین غذا در طول همه گیری افزایش یافته و شکایات و بررسی های منفی نیز افزایش یافته است که به صورت آنلاین برای دیدن همه در دسترس است. لذا، مساله اصلی مطالعه حاضر اثر محرک های تجربیات منفی از برند بر میل به اجتناب و میل به تلافی از طریق خیانت و نفرت از برند با در نظرگیری متغیر تعدیل گر عشق به برند در پلتفرم های توزیع غذا در صنعت گردشگری شهر تهران است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری تمامی مدیران، کارشناسان و کارکنان پلتفرم های توزیع غذا در صنعت گردشگری شهر تهران می باشد. با استفاده از روش حداقل مربعات جزیی حجم نمونه 170 نفر بدست آمد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه استاندارد بود که روایی صوری آن بااستفاده از نظر اساتید مدیریت و روایی سازه بااستفاده از تحلیل عاملی و پایایی متغیرها با استفاده از آلفای کرونباخ مورد تایید قرارگرفت. تحلیل داده ها با نرم افزارهای SPSS22 و SmartPLS4 انجام شد. نشان داده شد که تجارب منفی تاثیر مثبت و معناداری بر خیانت به برند و نفرت از برند دارد. تاثیر مثبت و معنی دار خیانت به برند و نفرت از برند بر نتیجه متقابله نیز مورد تایید قرار گرفت. در نهایت، نشان داده شد تجارب منفی با تعدیلگری عشق به برند نیز بر خیانت به برند و نفرت از برند تاثیر منفی و معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: گردشگری، 'شهری، نفرت به برند، عشق به برند، صنعت غذا
  • صیاد اصغری سراسکانرود*، پرستو خوشخو، جواد معدنی صفحات 95-118
    امروزه ژیوتوریسم و ژیوسایتها بعنوان یک راهکار مهم جهت توسعه اقتصادی و یکی از راه های مهم درآمدزایی برای مناطق مختلف و کشورها هستند که کمتر به آن پرداخته شده است و از این جهت مهجور و ناشناخته مانده است براین اساس باتوجه به اهمیت موضوع، در پژوهش حاضر حوضه بابل رود به علت برخورداری ژیوسایت های فراوان و پتانسیل های ژیوتوریستی مورد بررسی قرار گرفت که جهت شناخت و مطالعه مناطق توریستی آن در این تحقیق 8 ژیوسایت شامل (پل معلق بابلسر، پل کابلی بابلسر، سد لاستیکی بابلسر (عرب خیل)، هفت آبشار تیر کن، سجاد رود، آبگرم گرو، آبشار ترز، سد خاکی سنبل رود) مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته شده است. باتوجه به آنچه که گفته شد پژوهش حاضر کاربردی و از نوع توصیفی - پیمایشی است که شیوه گردآوری داده ها در آن اسنادی و پیمایشی با استفاده از پرسش نامه کارشناسان و گردشگران بوده است؛ همچنین جهت تحلیل داده ها از مدل M-GAM و آزمون های آماری با استفاده از SPSS.26 استفاده شده است که یافته ها نشان می دهد، باتوجه به میانگین کلی و رتبه بندی حاصل، ژیوسایت سد خاکی سنبل رود در رتبه اول پتانسیل ژیوتوریسم قرار گرفته و پس از آن آبشار ترز، آبشار گرو و پل معلق قرار گرفته اند و پل کابلی با امتیاز 74.87 رتبه آخر را از نظر ویژگی های ژیوسایت برای توسعه ژیوتوریسم در حوضه بابل رود به خود اختصاص داده است و نتایج نهایی نشان داده است که فضای زیادی برای بهبود ژیوتوریسم در این مکان ها به ویژه از نظر ارزش های گردشگری وجود دارد و سرمایه گذاری برای بهبود زیرساخت های گردشگری مبتنی بر توسعه گردشگری و همچنین ارتقای مدی
    کلیدواژگان: ژئوتوریسم، ژئوسایت، حوضه بابل رود، مدل M-GAM
  • بهروز سعدین، محمدابراهیم عفیفی* صفحات 119-136
    یکی از مطالعات اساسی برای برنامه ریزی و توسعه، شناخت ویژگی های طبیعی مناطق و آگاهی از توان ها و استعدادهای بالقوه آن است.
    روش کار
    در این پژوهش، جزیره هنگام از جزیره های ایران در خلیج فارس است که به شکل مخروط ناقصی است که در کرانه های جنوبی جزیره قشم واقع شده، موردبررسی قرار گرفته است. هدف این تحقیق شناخت پدیده های ژیومورفولوژیکی جزیره هنگام و نقش آن در توسعه ی توریسم در این جزیره ی می باشد. روند تحقیق بر اساس تجربیات میدانی و مشاهدات عینی در منطقه، روش کتابخانه ای و برمبنای داده های موجود به صورت توصیفی - تحلیلی با استفاده از نرم افزار GIS 10.01 است. داده های مورداستفاده در این تحقیق شکل های توپوگرافی، زمین شناسی، قابلیت اراضی، وضعیت طبیعی، پوشش گیاهی، میزان عمق و طبقات، ژیومورفولوژی و جهت شیب می باشد.
    یافته ها
    منطقه ی مورد مطالعه دارای قابلیت های زیادی است که جهت استفاده از چشم اندازهای طبیعی و با وجود امتیازات این جزیره پتانسیل طبیعی بالایی در صنعت گردشگری دارد که نیازمند برنامه ریزی دقیق تر و تامین امکانات است.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد عوارض مورفولوژیک منطقه ی موردمطالعه چه به لحاظ شکل و موقعیت و چه از نظر نحوه ی پیدایش آن ها بسیار مهم و بااهمیت می باشد و می تواند اثرات مثبت زیادی در ایجاد تاسیسات زیربنایی و توسعه ی صنعت ژیوتوریسم در منطقه در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: GIS، جزیره هنگام، عوارض مرفولوژیک، ژئوتوریسم
  • شیوا گنجیان، نصرالله مولائی هشجین*، آتوسا بیگدلی صفحات 137-153
    پژوهش حاضر با هدف  تبیین تاب آوری اجتماعی روستاهای گردشگرپذیر شهرستان رشت در برابر کووید 19، انجام شده است. تحقیق حاضر بر حسب هدف، کاربردی و بر حسب روش و ماهیت تحقیق توصیفی- تحلیلی می باشد. برای گردآوری اطلاعات از روش های اسنادی-کتابخانه ای و  میدانی و روش مشاهده مستقیم و از ابزارهایی  مانند ؛ پرسشنامه و مصاحبه استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و اطلاعات از نرم افزار SPSS، GIS و مدل های فازی ممدانی و دیمتل استفاده شده است. برایند تحلیل اطلاعات نشان داد، میزان تاب آوری اجتماعی روستاهای گردشگرپذیر در برابر بیماری کووید 19 کمتر از حد متوسط بود، به طوری که شاخص های (حس تعلق به مکان و مشارکت) با مقدار EI مثبت به عنوان شاخص های تاثیرگذار تعیین شدند و شاخص های (آگاهی و اعتماد عمومی و نهادی) به عنوان شاخص های با مقدار EI منفی به عنوان شاخص های تاثیرپذیر تعیین شدند، و همچنین از بین شاخص های تاثیرگذار، به ترتیب: مشارکت و حس تعلق به مکان  بیشترین و کمترین میزان تاثیرگذاری را بر ماندگاری افراد در شغل بخش گردشگری را به خود اختصاص داده اند. در ادامه نیز نتایج نشان داد، بخش های مرکزی و خشکبیجار میزان تاب آوری اجتماعی شان در برابر کرونا در وضعیت تا حدودی کم، خمام میزان تاب آوری شان در برابر کرونا در حد کم،  لشت نشاء، کوچصفهان و سنگر میزان تاب آوری شان در برابر کرونا در حد بسیار کم؛ می باشد.
    کلیدواژگان: تاب آوری اجتماعی، روستاهای گردشگرپذیر، بیماری کووید 19، شهرستان رشت
|
  • Mousa Abedini *, Behrouz Sheikhmohamad, Amirhesam Pasban Pages 1-22
    Geotourism or tourism has stated new ways to explain and explain the geosciences and know the natural resources of each region, which in addition to the educational and scientific role, causes the development of tourism in the region. Garmi city is one of the few regions that has three important tourism potentials: the potential of natural resources, the potential of historical monuments, and the potential of cultural factors, which with the investment and attention of the authorities to these potentials, can create employment and tourism industry in this city, and the correct application of this The potentials can cause the growth of Garami city. In this research, the geotourism capabilities of Garmi city have been investigated and evaluated using the Prolong model and the ecological model, which work methods of both models are qualitative. Based on the Pralong model and the results of this model in this research, Gilarlu Lake has the highest average tourism rating (0.51) due to its high scientific and economic-social quality and has the highest geo-tourism potential. . and Belenlu lagoon (0.30) have the lowest tourism rate among the geomorphological places in the study area in terms of the average rate of tourism. From the comparison of external beauty grade, scientific grade,
    Keywords: Garmi city, Geotourism, prolong model, Ecological model
  • Ardalan Sadeghhasani, Narges Delafrooz *, Ali Gholipour Soleimani, Kambiz Shahroodi Pages 23-42
    Modern tourism has added to social anomalies by violating ethical practices and has caused many ethical problems to human societies. Therefore, the purpose of this research is to design an explanatory model of tourism ethics in Gilan province, as one of the most visited tourist destinations in the country, using qualitative research methods and systematic grounded theory. According to the research objectives, the population of participants includes university professors, officials, experts and policy makers of the tourism industry who have at least a master's degree and 5 years of executive work experience in various sectors of the tourism industry. The selection of these samples was done using purposive sampling method and semi-structured interviews with 7 general questions were continued until the realization of saturation in interview 12. Data analysis in three stages of open, axial and selective coding led to the extraction of 71 concepts, 19 sub-categories and finally 6 main categories from the integration and classification of concepts. Based on the proposed model, tourist's ethical behavior as a core category; social responsibility of the tourism destination as a causal condition; the values of the host society as context conditions; business ethics as interferer condition; tourism management and policies are considered as a strategy, and finally, ethical tourism is considered as a result of the implementation of strategies.
    Keywords: Tourism, Ethics, Tourism Ethics, Gilan province, Grounded Theory
  • Faeze Sadat Mirfakhraddini *, Farzaneh Jandaghi Ardekani, Milad Ebrahimi Pages 43-58
    Since the influence of financial indicators in the hotel industry is undeniable, in this research, first, using the interpretive structural approach, a stratified model was designed for financial indicators, and then, using the structural equation approach, the relationships between the indicators were measured and investigated. The obtained results show that the eight factors identified in this field were placed in three levels. Based on the model obtained in this research, the economic factor which includes GDP indicators, economic growth, employment rate, etc. and looks at this industry from the perspective of macroeconomics is the most influential indicator in the hotel industry and as the initiating factor has been investigated. Also, according to the mechanism of the economic factor and its related definitions, this factor will be able to develop the performance and increase the efficiency of hotels in both financial and operational sectors. The economic factor will be able to implement the integration and integration of financial issues in the hotels in the best way and by creating coordination between the second level factors that include liquidity, debt, efficiency and risk indicators, provide the right context to gain profitability in hotels. By achieving the second level in the research model, hotels will be able to achieve profitability, which can provide the necessary background for the overall movement of the hotel towards increasing efficiency and, as a result, improving the financial conditions of hotels.
    Keywords: financial indicators, Hotel Industry, Structural-Interpretive Modeling, Structural Equations
  • Maryam Darvishi, Rahim Sarvar *, Abas Malek Hoseini, Heidare Lotfi Pages 59-74

    The tourism industry is growing rapidly in the world today within the framework of certain spatial patterns. One of them is tourism on the sea coast. Sea and coast have a great opportunity for tourism development and coastal tourism is considered as one of the most important models of economic development and employment creation. In this type of tourism, tourists travel to coastal areas to see beaches and use coastal facilities. Therefore, the main goal of the current research is to provide an integrated management model of coastal tourism, the case study of the beaches of Bandar Abbas city. The mixed research method is qualitative-quantitative. The statistical population of the current research in two quantitative and qualitative parts includes experts in the field of tourism and all tourists who traveled to Bandar Abbas city between April 1400 and Shahrivar 1400 and were considered tourism, in this research using random sampling and volume calculation a sample of 325 people were selected as subjects. In the following, using the factor analysis model, in which the factors were: structural (factorial factor 0.43), behavioral (factorial factor 0.62), environmental (factorial factor 0.38), the indicators of the integrated coastal tourism management model, the studied beaches the city of Bandar Abbas was determined. Among the 54 items, considering that all the factor loadings were above 0.6, therefore none of the factors were eliminated, all three components, under the title of factors of the integrated coastal tourism management model,.

    Keywords: integrated management model, beach tourism, beaches of Bandar Abbas city
  • Yazdan Shirmohammadi *, Davood Kargarzadeh Pages 75-94

    Today, the use of online food delivery platforms has increased during the pandemic and so have complaints and negative reviews, which are available online for all to see. Therefore, the main problem of the current study is the effect of the stimuli of negative brand experiences on the desire to avoid and the desire to retaliate through betrayal and hatred of the brand, taking into account the moderating variable of brand love in food distribution platforms in the tourism industry of Tehran. This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlation in terms of method. The statistical population is all managers, experts and employees of food distribution platforms in the tourism industry of Tehran. Using the partial least squares method, a sample size of 170 people was obtained. The data collection tool was a standard questionnaire whose face validity was confirmed using the opinion of management professors and construct validity using factor analysis and reliability of variables using Cronbach's alpha. Data analysis was done with SPSS22 and SmartPLS4 software. It was shown that negative experiences have a positive and significant effect on brand betrayal and brand hatred. The positive and significant effect of brand betrayal and brand hatred on the mutual result was also confirmed. Finally, it was shown that negative experiences with the moderation of brand love also have a negative and significant effect on brand betrayal and brand hatred.

    Keywords: Tourism, Urban, Brand Hate, Brand Love, Food Industry
  • Sayyad Asghari Saraskanrood *, Parastoo Khoshkhoo, Javad Madani Pages 95-118
    Today, geotourism and geosites are an important solution for economic development and one of the important ways of generating income for different regions and countries, which has been less addressed and therefore remains abandoned and unknown. Accordingly, considering the importance of the issue, In the present study, Babolrud basin was investigated due to the presence of many geosites and geotourist potentials. In order to know and study its tourist areas, in this research, 8 geosites are included (Babolsar Suspension Bridge, Babolsar Cable Bridge, Babolsar Rubber Dam (Arabkhel), Haft Tirkan Waterfalls). , Sajjadroud, Guru spa, Terez waterfall, Sanbalroud earthen dam) have been investigated and evaluated. According to what was said, the current research is practical and of a descriptive-survey type, in which the method of data collection was document and survey using a questionnaire of experts and tourists; Also, to analyze the data, M-GAM model and statistical tests using SPSS.26 have been used, and the findings show that according to the overall average and the resulting ranking, the geosite of Sanbalroud earthen dam is ranked first in terms of geotourism potential. After that, there are Terez waterfall, Grove waterfall and suspension bridge, and the cable bridge with a score of 74.87 has been assigned the last rank in terms of geosite characteristics for the development of geotourism in Babalrood basin, and the final results have shown that there is a lot of room for improving geotourism. In these places, especially in terms of tourism value
    Keywords: Geotourism, Geosite, Babblerod Basin, M-GAM Model
  • Behroz Sadeyn, Mohammad Ebrahim Afifi * Pages 119-136
    Introduction
    One of the fundamental research for planning and development is to get knowledge on natural features of regions and awareness of their potential.
    Methods
    In this regard, geomorphology as a science deals with landforms and features in terms of identity, material type and effective process in their evolution. It plays a fundamental role in development plans. In this thesis, the Hengam Island as an Iranian islands in the Persian Gulf which is truncated cone-shaped island located in the South coast was studied. The present research aims to assess geomorphological phenomena for Hengam Island and its role in the development tourism of this island. The study is based on field experiences and objective observations, library research and data available were analyzed in descriptive – analytic manner using software GIS 10.01. The data used in this study included maps for topography, geological, Land capability, physiography, vegetation, depth and classes, geomorphology and aspect.
    Conclusion
    Study area has great functionality for use The landscape and with the privileges of the island High natural potential in the tourism industry The need for more accurate planning and provision of facilities.
    Results
    The results show that morphological topography in study area both in shape and position as well as in terms of its appearance is very important so that it can have positive effects in establishing infrastructure facilities and developing geo-tourism industry in area.
    Keywords: GIS, Hengam Island, Morphologic features, Geotropism
  • Shiva Ganjian, Nasrollah Molaeihashjin *, Atoosa Bigdeli Pages 137-153
    The present study was conducted with the aim of explaining the social resilience of the touristic villages of Rasht County against Covid-19. The current research is applied according to its purpose and descriptive-analytical according to its method and nature. To collect information from documentary-library and field methods and direct observation methods and from tools such as; Questionnaires and interviews have been used. In order to analyze the data and information, SPSS software, GIS and Mamdani and Dimtel fuzzy models were used. Based on the data analysis, the social resilience of touristic villages against the Covid-19 disease was lower than average, so that the indicators (sense of belonging to the place and participation) with a positive EI value were determined as effective indicators. And the indicators (awareness and public and institutional trust) were determined as indicators with a negative EI value as influential indicators, and among the influential indicators, respectively: participation and sense of belonging to the place the most and They have assigned the least amount of influence on the longevity of people in the tourism sector. Further, the results showed that the central and Khokhbijar Districts of their social resilience against Corona are somewhat low, Khammam their resilience against Corona is low, LeshtNasha, KochSefahan and Sangar their resilience against Corona is very low.
    Keywords: Social resilience, touristic villages, covid19 disease, Rasht County