فهرست مطالب

توسعه کارآفرینی - سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 55، بهار 1401)

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 55، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مصطفی اسلامبولچی، محمد عزیزی، سید رسول حسینی صفحات 1-20

    موضوع بهره‌گیری و پرورش منتورهای کارآفرینی نگرشی تازه برای توسعه پایدار زیست‌بوم کارآفرینی است که ضرورت پرداختن به آن برای حفظ و احیاء مهم‌ترین رکن فضای کسب‌و‌کار یعنی سرمایه انسانی، امری درخور توجه است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی اکوسیستم پرورش منتورهای کارآفرینی شکل‌گرفته و در این رابطه، ضمن تشریح مفهوم، به تبیین عوامل زیست بوم و محیطی شکل‌گیری آن پرداخته است. این تحقیق از منظر نتیجه، کاربردی و از منظر نوع در زمره تحقیقات کیفی گروه کانونی، قرار می‌گیرد. برای گردآوری اطلاعات موردنیاز از مصاحبه های نیمه ساختار یافته و برای تایید کیفیت داده‌ها در هنگام اجرای تکنیک دلفی فازی از پرسش‌نامه استفاده شده است. قلمروی زمانی این پژوهش، سال های 1397 و 1398بوده است. خبرگان منتوری کارآفرینی فعال در شتاب‌دهنده‌های استان تهران، مشارکت‌کنندگان تحقیق را تشکیل دادند. نمونه‌گیری هدفمند بوده و با استفاده از روش گلوله برفی 11 نفر انتخاب شدند. یافته ها نشان می دهد مقولات آموزش و پرورش منتوری، عوامل سازمانی و دولتی در بعد عوامل رسمی و جامعه و فرهنگ منتورپرور و خانواده منتوری در بعد عوامل غیررسمی به همراه 12 مفهوم، الگوی اکوسیستم پرورش منتور کارآفرینی را تشکیل میدهند.

    کلیدواژگان: اکوسیستم، سرمایه انسانی، عوامل غیرسمی، فرهنگ منتوری، کارآفرینی
  • امیر امامی*، فائزه شیبانی، حمزه خواستار صفحات 21-40

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر نگرش سرمایه گذاران خطرپذیر به طرح پیشنهادی کارآفرین، بر قصد سرمایه گذاری آنها در آن طرح با در نظر گرفتن نقش تعدیل گر نوع زبان طرح (انتزاعی و عینی)، تجربه مستقیم سرمایه گذار خطرپذیر و جنسیت سرمایه گذاران است. ازآنجایی که این تحقیق با هدف کمک به کارآفرینان در شناخت بهتر و موثرتر تصمیم گیری سرمایه گذاران خطرپذیر صورت گرفته، یک تحقیق کاربردی، و برحسب روش گردآوری اطلاعات، کمی و از نوع آزمایشی (میدانی) است. جامعه تحقیق، سرمایه گذاران و کارآفرینان آشنا به حوزه سرمایه گذاری خطر پذیر هستند که در دو گروه مشتمل بر هر دو،  مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول 110 نفر و گروه دوم 74 نفر می باشند. داده های پژوهش از طریق سناریوهای تحقیق و پرسشنامه های مرتبط با آن، با رعایت اصول استاندارد طرح آزمایشی، در بهمن و اسفند ماه 1399 گردآوری شد. برای آزمون مدل مفهومی تحقیق از روش معادلات ساختاری نرم افزارSmart PLS  (نسخه3.3.3) استفاده شد. بررسی نتایج در گروه اول نشان می دهد که نوع زبان و جنسیت رابطه بین نگرش و قصد سرمایه گذاران خطرپذیر را تعدیل نمی کند اما تجربه مستقیم سرمایه گذار قصد سرمایه گذاری را افزایش می دهد. درگروه دوم نیز نوع زبان، رابطه بین نگرش و قصد سرمایه گذاری را تعدیل می کند. همچنین، در طرح انتزاعی، تجربه به طور مستقیم قصد را افزایش می دهد در حالیکه در طرح عینی چنین نیست.

    کلیدواژگان: تجربه، زبان انتزاعی، زبان ملموس، قصد سرمایه گذاری، نگرش سرمایه گذار خطرپذیر
  • زهرا امینی روشن، جواد غلامیان، احمد محمودی*، بهادر عزیزی صفحات 41-60

    هدف از این مطالعه ارایه مدلی جهت تعیین نقش ویژگی شخصیتی و انگیزه کارآفرینی بر میزان راه اندازی کسب وکارهای کوچک و متوسط ورزشی با میانجی گری آگاهی از کارآفرینی می باشد. پژوهش به روش توصیفی-همبستگی و به شکل میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان تربیت بدنی استان خراسان رضوی تشکیل دادند که با توجه به نامحدود بودن جامعه، نمونه آماری پژوهش بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 384 نفر محاسبه و بین آن ها پرسشنامه توزیع شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد ویژگی های شخصیتی، انگیزه کارآفرینی، آگاهی در مورد کارآفرینی و توانایی راه اندازی کسب وکار که پایایی پرسش نامه ها به ترتیب 84/0، 78/0، 86/0 و 76/0 برآورد گردید، استفاده شد و برای آزمودن مدل مفهومی پژوهش از مدل سازی معادلات ساختاری مبتنی بر روش حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم افزار آماری پی.ال.اس بهره گرفتیم. یافته های حاصل از تحلیل داده ها نشان می دهد ویژگی های شخصیتی بر آگاهی از کارآفرینی و راه اندازی کسب وکارهای کوچک و متوسط ورزشی تاثیر معناداری دارد. همچنین انگیزه کارآفرینی بر میزان راه اندازی کسب وکارهای کوچک و متوسط ورزشی و آگاهی از کارآفرینی دارای تاثیر معنادار است. آگاهی از کارآفرینی نیز بر راه اندازی کسب وکارهای کوچک و متوسط ورزشی تاثیر معناداری داشت. بطور کلی، آگاهی از کارآفرینی، ویژگی های شخصیتی و انگیزه کارآفرینی دانشجویان عاملی موثر در راه اندازی کسب وکارهای کوچک و متوسط ورزشی است.

    کلیدواژگان: انگیزه کارآفرینی، کسب وکارهای کوچک و متوسط، ورزش، نوآوری، اشتغال
  • هاشم آقازاده*، نکیسا رضایی، محمد پیری زاده صفحات 61-80

    امروزه کسب و کارها با بحران های اقتصادی،سیاسی و اجتماعی رو به رو هستند که باعث بروز مشکلات برای ادامه حیات آنها می شود.بحرانها شرکتهای بین المللی را با شرایط عدم قطعیت مواجه ساخته وآنها را مجبور به تفکر مجدد در ارتباط با چگونگی تداوم کسب و کار خود می سازد.لذا سازمانها همواره به دنبال سازوکاری برای تولید،چرخش و انتشار اطلاعات با هدف دستیابی به بینش در تصمیم گیریهای مرتبط با بازار هستند. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات توصیفی - همبستگی است.جامعه آماری پژوهش را سرپرستان و کارشناسان کسب و کارهای بین المللی (صادرات و واردات) فعال در سالهای 96 تا 99 تشکیل میدهند که پس از استخراج اطلاعات آنها از طریق سازمان توسعه تجارت و اتاق بازرگانی، با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و برای آنهاپرسشنامه با طیف لیکرت ارسال شد و درنهایت اطلاعات مربوط به 382 پرسشنامه با استفاده از رویکرد معادلات ساختاری و بااستفاده از نرم افزار SmartPLS 3 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.در قسمت یافته های این پژوهش فرضیه تاثیر مستقیم فراکارکرد بازار شناسی بر کسب و کار بین الملل از منظر مدل های کسب و کار و چابکی استراتژیک مورد تایید قرارگرفت.همچنین نقش میانجی چابکی استراتژیک بر تاثیر فراکارکرد بازارشناسی بر تداوم کسب و کار بین الملل نیز مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: بازارشناسی، تداوم کسب و کار های بین المللی، چابکی استراتژیک، موفقیت کسب وکار
  • ندا حسن پور، حسنعلی آقاجانی صفحات 81-100

    تحقیق حاضر با هدف ارایه الگوی تشکیل شتابدهنده دانشگاهی با رویکردآمادگی روانی درراستای کارآفرینی به عنوان یکی از ماموریتهای اصلی دانشگاه ها انجام شده است.برای رسیدن به هدف این تحقیق با استفاده از روش آمیخته ابتدابامصاحبه عمیق ازمدیران دانشگاه ها وشتاب دهنده های منتخب که 12 نفر به صورت هدفمندانتخاب شده بودند،داده ها به روش تحلیل محتوای تلخیصی تجزیه و تحلیل شد سپس نتایج بخش کیفی درقالب پرسشنامه د اختیار 28 نفر از کارکنان شتاب دهنده های دانشگاهی که براساس جدول کرجسی و مورگان انتخاب شده بودند قرار گرفت و داده های بخش کمی باروش معادلات ساختاری والگوریتم حداقل مربعات جزیی موردتحلیل قرار گرفت.یافته های بخش کیفی شامل 5 بعد(تغییر فرهنگ دانشگاهی به سمت شتابدهی، احساس نیاز به تشکیل شتابدهنده، قابلیتهای فردی، خدمات شتابدهنده ها، نقش دولت درراه اندازی شتاب‌دهنده‌ها)، 11 مولفه (تحول در هسته مدیران دانشگاهی، بسترسازی اجرایی، نیاز دانشگاه، نیاز جامعه، قابلیت‌های روانشناختی، مهارت‌های شغلی، خدمات آموزشی، خدمات مشاوره‌ایی، خدمات فنی، کمک‌های دولتی، آمادگی روانی مسیولان) و 67 شاخص بود. یافته‌های بخش کمی حاکی از برازش قوی مدل اندازه‌گیری، ساختاری و کلی بودنتیجه تحقیق حاضر نشان داد که احساس نیاز به تشکیل شتابدهنده ها ب تغییر فرهنگ دانشگاهی به سمت شتابدهی و برنقش دولت درتشکیل شتابدهنده ها اثرگذار است وتغییرفرهنگ دانشگاهی به سمت شتابدهی بر قابلیتهای فردی اثرمستقیم داردامانقش دولت درتشکیل شتابدهندها برقابلیت‌های فردی تاثیرگذاری مستقیمی نداردو قابلیتهای فردی برخدمات شتابدهنده ها نیز تاثیرگذاری مستقیم دارد

    کلیدواژگان: شتاب دهنده دانشگاهی، آمادگی روانی، کارآفرینی، فرهنگ شتاب دهی دانشگاهی، خدمات شتاب دهنده
  • مجید حیدری*، ابراهیم رجب پور، حیدر احمدی صفحات 101-120

    با توجه به نقش دانشگاه در پیشرفت جامعه و تربیت نیروی انسانی کارآمد و خلاق، مدیران دانشگاه باید توجه ویژه ای به اعضای هیات علمی داشته و ضمن مهیا ساختن زیرساخت مناسب؛ باید آنان را تشویق به ارتباط با صنعت و ارایه ایده های جدید برای توسعه جامعه نمایند. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر رهبری تحول گرای مدیران بر آوای سازمانی و کارآفرینی استراتژیک اعضای هیات علمی دانشگاه خلیج فارس است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از منظر روش و استراتژی، یک پژوهش توصیفی - پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هیات علمی فعال دانشگاه خلیج فارس به تعداد 230 نفر است. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای و نمونه در دسترس به تعداد 170 نفر می باشد. این پژوهش مبتنی بر مدل سازی معادلات ساختاری بوده و برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از پرسشنامه ها از نرم افزار آماری SPSS22  و SMART PLS3 استفاده شده است. روایی ابزار پژوهش با استفاده از روایی محتوا و سازه مورد سنجش قرار گرفت. همچنین، به منظور سنجش پایایی ابزار پژوهش از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است که این مقدار بالاتر از 7/0 محاسبه گردید. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل فرضیه های تحقیق نشان دهنده تاثیر مثبت و معنادار رهبری تحول گرا بر کارآفرینی استراتژیک و همچنین تاثیر مثبت و معنادار رهبری تحول گرا با نقش میانجی گری آوای سازمانی بر کارآفرینی استراتژیک می باشد.

    کلیدواژگان: آوای سازمانی، دانشگاه خلیج فارس، رهبری، رهبری تحول گرا، کارآفرینی استراتژیک
  • کامبیز طالبی، جهانگیر ید اللهی فارسی، الهام هادی زاده* صفحات 121-140

    تیم های کارآفرینانه ازجمله عوامل پیشران در کسب وکارهای صنعت فناوری اطلاعات می باشند و ناهمگونی تیم ها، بزرگ ترین چالش و درعین حال بزرگ ترین فرصت برای صاحبان کسب وکار می باشد و آثار مثبتی در نتایج عملکرد کسب وکارها دارد، بااین حال در زمینه فناوری اطلاعات تحقیق چندانی در ارتباط با نحوه تاثیر انواع ناهمگونی های تیم های کارآفرینانه بر عملکرد کسب وکارها انجام نشده است، بنابراین، با توجه به اهمیت موضوع، در این پژوهش ابتدا به نوع شناسی ناهمگونی تیم های کارآفرینانه پرداختیم و سپس به بررسی تاثیرات انواع این ناهمگونی ها (اطلاعاتی، اجتماعی و ارزشی) بر عملکرد کسب وکارهای صنعت فناوری اطلاعات و نقش تعدیل گری رهبری مشارکتی دراین ارتباط پرداخته شد. روش پژوهش بر حسب هدف کاربردی و برحسب روش گردآوری اطلاعات از نوع  توصیفی-همبستگی است. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته می باشد که بین 100 نفر از رهبران کسب وکارهای فعال در صنعت فناوری اطلاعات شهر تهران در سال 1399 که به طور تیمی راه اندازی و اداره می شدند، با روش نمونه گیری تصادفی ساده آزمون شده است. داده های حاصل از این پژوهش با استفاده از تحلیل مسیر و نرم افزار PLS 3 Smart تجزیه وتحلیل گردید. آلفای کرونباخ برای تمامی سازه ها بالاتر از 7/0 و مقدار میانگین واریانس استخراج شده بالاتر از 5/0 بوده و روایی و پایایی سازه ها تایید شد. بر اساس نتایج پژوهش در بین تمامی این سازه ها، از بین مولفه های ناهمگونی اطلاعاتی (ناهمگونی تحصیلی) از بین مولفه های ناهمگونی اجتماعی (ناهمگونی سنی) از بین مولفه های ناهمگونی ارزشی (ناهمگونی اعتقادی) بالاترین ضریب مسیر تاثیرگذاری را بر روی عملکرد کسب وکارهای حوزه فناوری اطلاعات دارند، همچنین یافته های حاصل از بررسی نقش تعدیل گری رهبری مشارکتی نیز موید اثرات تعدیلی مثبت این متغیر است.

    کلیدواژگان: ناهمگونی تیم های کارآفرینانه، عملکرد کسب وکارها، رهبری مشارکتی
  • نرگس غفرانی، سید رسول حسینی*، مرتضی موسی خانی صفحات 141-160

    روش های آموزشی کارآفرینانه در مقطع متوسطه با هدف افزایش مهارتها و دانش دانش آموزان می تواند در شرایط واقعی زندگی قابل اجرا باشد. مدارس با هدف تربیت دانش آموزان جهت ایفای نقش کارآفرینانه در جامعه نمود اجرایی چنین هدفی هستند. مطالعه حاضر با هدف ارایه مدل مدارس کارآفرین با محوریت توسعه شایستگی های کارآفرینانه دانش آموزان مقطع متوسطه صورت گرفته است. روش تحقیق از منظر هدف، کاربردی و بر اساس گردآوری اطلاعات، کیفی با استفاده از روش نظریه داده بنیاد می باشد و روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی، با 14 نفر از متخصصان و خبرگان آگاه به مباحث آموزش کارآفرینی و دست اندرکاران اجرای آموزش کارآفرینی در مدارس در طول تابستان و پاییز سال 1400، مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته صورت گرفت و داده ها با استفاده از کدگذاری باز، محوری و انتخابی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. الگوی پارادایمی حاصل بر اساس پدیده محوری (شایستگی کارآفرینانه) متاثر از شرایط علی، شرایط زمینه ای و متغیرهای مداخله گر به همراه راهبردهای کنش و واکنش و پیامدهای ایجاد مدارس کارآفرین در مقطع متوسطه شکل گرفت.

    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، مدرسه کارآفرین، شایستگی کارآفرینانه، نگرش کارآفرینانه
  • امیرمحمد کلابی* صفحات 161-180

    یکی از سازوکارهای مطلوب کارآفرینی سازمانی جهت پاسخگویی به موقع و متناسب با تغییرات فضای کسب وکار، اجرای نوسازی استراتژیک کارآفرینانه است. ماهیت نوسازی استراتژیک در کارآفرینی بر اساس بهره برداری از فرصت ها با رویکرد بهبود و تحول می باشد که موردتوجه پژوهشگران حوزه ی کارآفرینی قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ادبیات و شناسایی ماهیت نوسازی استراتژیک در حوزه کارآفرینی است تا به لحاظ اجرایی و مطالعاتی محدوده دقیق تری از نوسازی استراتژیک ارایه گردد. پژوهش حاضر بر اساس هدف توسعه ای - کاربردی و بر اساس روش گردآوری اطلاعات کیفی با رویکرد ترکیب پژوهی است. جامعه پژوهش شامل تمامی مقالات و مطالعات انجام شده در زمینه نوسازی استراتژیک و کارآفرینی است که در بازه زمانی 2000- 2021 در پایگاه های معتبر علمی داخلی و خارجی جستجو شد و از میان 139 مقاله مرتبط 42 مقاله به عنوان نمونه پژوهش انتخاب گردید. روایی مطالعات با ابزار CASP تایید گردید و اعتباریابی کدها از طریق پایایی کدگذاران انجام شد. بنا بر یافته های پژوهش سرمایه اجتماعی خلاق و نوآور (رهبری کارآفرینانه، یادگیری سازمانی، فرهنگ سازمانی انعطاف پذیر خلق ارزش مشترک)، ورود به بازارهای جدید (میزان رقابت پذیری کسب وکارها و شناسایی فرصت های محیطی)، کنش پذیری و ریسک پذیری (مخاطره پذیری و تحمل ابهام) و قابلیت انعطاف پذیری مستمر (نوآوری سازمانی، گرایش کارآفرینانه، ساختار سازمانی منعطف و چابکی سازمانی) ماهیت اجرایی نوسازی استراتژیک در حوزه کارآفرینی را تشکیل می دهند.

    کلیدواژگان: ترکیب پژوهی، کارآفرینی، نوسازی استراتژیک، نوسازی استراتژیک کارآفرینانه
  • مریم همتیان خیاط، حسام زندحسامی*، علی داوری صفحات 181-200

    صنایع خلاق و فناوری های دیجیتال یکی از ارکان کلیدی اقتصاد دانش بنیان می باشند. با توجه به غنای فرهنگی- هنری ایران در کنار پتانسیل های فناورانه کشور، این تحقیق با هدف شناخت اکوسیستم کارآفرینی فناورانه صنایع خلاق دیجیتال ایران تلاش دارد به این سوال پاسخ دهد که «ابعاد و عناصر اصلی در اکوسیستم کارآفرینی فناورانه در صنایع خلاق دیجیتال کشور چیست؟ و نقش ذایقه فرهنگی فناوری های دیجیتال چگونه است؟».این پژوهش از لحاظ هدف بنیادی است و با استفاده از روش کیفی نظریه برخاسته از داده ها (رویکرد گلیزری) و با تکنیک مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته هدفمند با 20 شرکت کارآفرین صنایع خلاق دیجیتال ثبت شده در معاونت علمی ریاست جمهوری در سال 1399 انجام شده است. نتایج حاصل از تحلیل مصاحبه ها نشان داد که عوامل فناورانه و نوآورانه، عوامل بنگاهی، عوامل محیطی و عوامل پشتیبان از عوامل تحول این اکوسیستم هستند و سنجه های آنان به طور کامل مشخص گردید. همچنین نقش و جایگاه ذایقه فرهنگی فناوری دیجیتال به عنوان سازه کلیدی در موفقیت این اکوسیستم بررسی و مولفه های آن شناسایی شد. براین اساس به سیاستگذاران و کارآفرینان این حوزه توصیه می شود به منظور موفقیت در اکوسیستم فناورانه دیجیتال صنایع خلاق، با توجه به تفاوت های اساسی کارآفرینی صنایع خلاق با سایر صنایع و نظر به اهمیت استراتژیک این حوزه، از الگوی ارایه شده در این پژوهش استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: اکوسیستم کارآفرینی صنایع خلاق دیجیتال، ذائقه فرهنگی فناوری های دیجیتال، کارآفرینی دیجیتال، کارآفرینی فناورانه، صنایع خلاق دیجیتال
|
  • Mostafa Eslambolchi, Mohammad Azizi, Seyed Rasul Hosseini Pages 1-20

    The issue of exploiting and nurturing entrepreneurial mentors is a new approach to the sustainable development of the entrepreneurship ecosystem. The present study was formed with the aim of developing ecosystem of entrepreneurship mentors and in this regard, while explaining the concept, has explained the ecological and environmental factors of its formation. This research is exploratory in terms of purpose, developmental in terms of result, and qualitative in terms of data type. Interview and questionnaire tools were used to collect information and confirm their quality. Content analysis methods were used to extract information from the interview data. Entrepreneurship mentors in accelerators in Tehran province formed the research participants. Sampling was purposeful and 11 participant were selected using the snowball method. Findings show that the categories of mentoring education, organizational and governmental factors in the dimension of formal factors and society and mentoring culture and mentoring family in the dimension of informal factors along with 12 concepts form the model of entrepreneurial mentoring ecosystem.

    Keywords: ecosystem, mentor, Entrepreneurship, Human capital, mentoring culture
  • Amir Emami *, Faezeh Sheybani, Hamza Khastar Pages 21-40

    The purpose of this study is to investigate the relationship between the attitudes of investors to the entrepreneurial projects and their intention through incorporating the moderating roles of the project language type (Abstract vs. Concrete) and the investor’s experience and gender. This research is applied because it aims to help entrepreneurs better and more effectively understand venture capitalists’ investment decisions. Also, in terms of the data collection method, it is experimental-quantitative. The research sample pertains to investors and entrepreneurs familiar with venture capital that were assigned to two distinct groups. This research data has been collected through online distribution of the research scenarios and their questionnaire. The hypothesized model of the research is tested through structural equation modeling (SEM). Analyzing results in the first group shows that; although the type of language and gender do not moderate the relationship between attitudes and intentions of investors, the direct experience of investors increases the intention for investment. In the second group, the type of language moderates the relationship between attitude and investment intent. Also, in the Abstract language, experience increases the intention while the Concrete language does not.

    Keywords: Abstract language, Attitude, Concrete language, intention, Venture capitalist
  • Zahra Amini Roshan, Javad Gholamian, Ahmad Mahmoudi *, Bahador Azizi Pages 41-60

    This study aims was to designing a Model of personality trait and Entrepreneurship motivation on Medium and Small Businesses starting up with the role of mediation Awareness of entrepreneurship. The research was conducted by descriptive-correlation method and in the field. The statistical population of the study consisted of physical education students of Khorasan Razavi province. The statistical sample of the research was calculated based on Krejcie and Morgan table of 384 people and a questionnaire was distributed among them. To collect data, we use standard questionnaires personality trait, Entrepreneurship motivation, Medium and Small Businesses starting up & Awareness of entrepreneurship. The reliability of questionnaires, respectively, 0/84, 0/78, 0/86 and 0/76 respectively. For the test a research hypotheses, structural equation modeling based on partial least squares method using statistical software PLS. The result showed there is a significant impact of personality trait on Medium and Small Businesses starting up & Awareness of entrepreneurship, Entrepreneurship motivation on Medium and Small Businesses starting up & Awareness of entrepreneurship, also there is a significant impact of Awareness of entrepreneurship on Medium and Small Businesses starting up. It seems Awareness of entrepreneurship, personality trait & Entrepreneurship motivation of students to factor in is the Medium and Small Businesses starting up.

    Keywords: Entrepreneurial Motivation, Medium, Small Businesses, Sports, Innovation, employment
  • Hashem Aghazade *, Nakisa Rezaie, Mohammad Pirizadeh Pages 61-80

    Today, businesses face economic, environmental, political, and social challenges that cause problems to their success and survival. Many international companies have to transform or renovate their business model due to complexities and turbulence. Hence, organizations are always in search of an effective mechanism to generate and disseminate information to achieve an intelligence/insight essential for market-relevant decision-making and action-taking. The method of this research is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of data collection. The statistical population of this study consists of supervisors and experts of international businesses (export and import) active in the years 2017 to 2020, who, after extracting their information through the Trade Development Organization and the Chamber of Commerce, were selected by simple random sampling. A questionnaire with a Likert scale was sent to them, and finally the information related to 382 questionnaires was analyzed using the structural equation approach and SmartPLS 3 software. Findings show that both direct and indirect (via strategic agility) influences of marketology on business continuity of a company that works internationally are confirmed.

    Keywords: Business success, International Business Continuity, Marketology, Strategic Agility
  • Neda Hassanpour, HassanAli Aghajani Pages 81-100

    The present study aims to provide a model for the formation of university accelerators with a psychological readiness approach to entrepreneurship as one of the main missions of universities. To achieve the purpose of this study, using a mixed-method, the data were first analyzed by summary content analysis method with in-depth interviews with university administrators and selected accelerators, 12 of whom were purposefully selected. Then the results of the qualitative section in the form of a questionnaire were given to 28 university accelerator employees who were selected based on the Krejcie and Morgan table and the data of the quantitative section were analyzed by structural equation method and partial least squares algorithm. Qualitative sector findings include 5 dimensions (changing university culture towards accelerator, feeling the need to form an accelerator, individual capabilities, accelerator services, the role of government in launching accelerators), 11 Component (transformation in the core of university administrators, executive context, university needs, community needs, psychological capabilities, job skills, educational services, counseling services, technical services, government assistance, psychological readiness of officials) and 67 indicators Was. Quantitative findings showed a strong fit of the measurement model, structural and general. The results of the present study showed that the feeling of the need to form accelerators affects the change of academic culture towards acceleration and the role of government in the formation of accelerators and the change of academic culture towards acceleration has a direct effect on individual capabilities. But the role of government in the formation of accelerators does not have a direct impact on individual capabilities, and individual capabilities also have a direct impact on accelerator services.

    Keywords: University Accelerator, Psychological Preparation, Entrepreneurship, University Acceleration Culture, Accelerator Services
  • Majid Heidari *, Ebrahim Rajab Poor, Heydar Ahmadi Pages 101-120

    Given the role of the university in the development of society and the training of efficient and creative human resources, university administrators should pay special attention to faculty members and while providing the appropriate infrastructure; they should be encouraged to connect with industry and come up with new ideas for community development. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of managers' transformational leadership on organizational voice and strategic entrepreneurship of faculty members of Persian Gulf University. The present study is a descriptive-survey research in terms of method and strategy. The sampling method was cluster sampling and available sampling. The statistical population of the study includes 230 active faculty members of Persian Gulf University. The sampling method was clustered and the sample was available to 170 people. This research is based on structural equation modeling and SPSS22 and SMART PLS3 statistical software have been used to analyze the data obtained from the questionnaires. The validity of the research instrument was assessed using the validity of content and structure. Also, in order to measure the reliability of the research instrument, Cronbach's alpha coefficient was used, which was calculated higher than 0.7. The results of the analysis of research hypotheses show the positive and significant impact of transformational leadership on strategic entrepreneurship and also the positive and significant impact of transformational leadership with the role of organizational voice mediation on strategic entrepreneurship.

    Keywords: organizational voice, Persian Gulf University, Leadership, Transformational Leadership, Strategic Entrepreneurship
  • Kambiz Talebi, Jahangir Yadollahi Farsi, Elham Hadizadeh * Pages 121-140

    Entrepreneurial teams are one of the driving forces in IT industry businesses, and team heterogeneity is the biggest challenge and also the biggest opportunity for business owners and has a positive effect on the performance results of businesses. However, little research has been done in the field of information technology on how the types of heterogeneity of entrepreneurial teams affect business performance. Therefore, considering the importance of the subject, in this study, we first dealt with the typology of heterogeneity (diversity) of entrepreneurial teams. Then, the effects of these heterogeneities (information, social and value) on the performance of IT industry businesses and the moderating role of participatory leadership in this regard were examined. This research is of applied type and in terms of research method is from the descriptive-correlation branch. The measurement tool is a questionnaire that has been tested by 100 randomly active business leaders in the information technology industry in Tehran, which were set up and managed as a team, by random sampling method. The data obtained from this study were analyzed using path analysis and PLS software. Cronbach's alpha for all structures was higher than 0.7 and the mean value of variance extracted was higher than 0.5 and the validity and reliability of the structures were confirmed. According to the research results, educational heterogeneity among the variables of information heterogeneity, age heterogeneity among the variables of social heterogeneity and belief heterogeneity among the variables of value heterogeneity have the highest path of impact on the performance of businesses in the field of information technology. Findings from the study of the moderating role of Shared leadership also confirm the positive adjustment effects of this variable.

    Keywords: Heterogeneity of entrepreneurial teams, Business Performance, shared leadership
  • Narges Ghofrani, Seyed Rasul Hosseini *, Morteza Mosa Khani Pages 141-160

    Entrepreneurial teaching methods in high school with the aim of increasing the skills and knowledge of students applied in real life situations. Schools aim to train students to play an entrepreneurial role in society. The aim of this study is to present a model of entrepreneurial schools focusing on the development of high school students' entrepreneurial attitudes. The research method is applied in terms of purpose and based on data collection; it is qualitative using Grounded theory method. Using purposeful sampling and snowball sampling method, semi-structured in-depth interviews conducted with 14 entrepreneurship education experts and those involved in implementing entrepreneurship education in schools, and the data analyzed using open, axial and selective coding analyzed. The resulting paradigm model was formed based on the central phenomenon (entrepreneurial competence) affected by causal conditions, contextual conditions and intervening variables along with action and reaction strategies and consequences of creating entrepreneurial schools in high school.

    Keywords: Entrepreneurship education, Entrepreneurial School, Entrepreneurial competencies, entrepreneurial attitude
  • AmirMohammad Colabi * Pages 161-180

    One of the desirable mechanisms for corporate entrepreneurship to respond promptly and following changes in the business environment is to implement entrepreneurial strategic renewal. Strategic renewal in entrepreneurship is based on opportunities to improve and transform. This study aims to review the literature and identify the nature of strategic renewal in entrepreneurship to provide a more accurate range of strategic renewal. The present research is based on the purpose of developmental-applied and on collecting qualitative information using a synthesis research approach. The research population included all articles and studies conducted in strategic renewal and entrepreneurship that were searched invalid domestic and foreign scientific databases in 2021-2000. Of 139 related articles, 42 articles were selected as the research sample. The validity of the studies was confirmed using the CASP tool, and the codes were validated based on the reliability of the coders. According to research findings, creative and innovative social capital (entrepreneurial leadership, organizational learning, flexible corporate culture, and creating shared value), entering new markets (degree of business competitiveness and identifying environmental opportunities), actionability and risk-taking (risk-taking and ambiguity tolerance), and continuous flexibility (organizational innovation, entrepreneurial orientation, flexible organizational structure, and organizational agility) constitute the executive nature of strategic renewal in the field of entrepreneurship.

    Keywords: Entrepreneurial Strategic Renewal, Entrepreneurship, Research Synthesis, Strategic Renewal
  • Maryam Hematian Khayyat, Hessam Zand Hessami *, Ali Davari Pages 181-200
    Introduction & Objective

    A review of international reports shows that in recent years, the creative industries and digital technologies have been the key pillars of the knowledge-based economy. Considering the cultural-artistic richness of Iran along with the technological potentials of the country, technology-based creative industries can be important drivers in Iran's economic development. The present study seeks to answer the question "What are the main dimensions and components of the technological entrepreneurship ecosystem in Iran's digital creative industries? and what is the role of cultural taste of digital technologies?".

    Research Method

    This research is fundamental in terms of purpose, which has been done using the qualitative method of grounded theory (Glaisarian approach) and with the semi-structured in-depth interview technique with 20 Entrepreneur's company that registered in The Vice Presidency for Scientific and Technological Affairs in 2020-2021.

    Results

    The results of the analysis of interviews showed that technological and innovative factors, corporate factors, environmental factors and supporting factors are the factors of evolution of this ecosystem, the criteria of which were fully identified. Also, the role and position of taste of digital cultural technology businesses as a key variable in the success of this ecosystem was examined and its components were identified.

    Conclusion

    Therefore, policy makers and entrepreneurs in this field are recommended to succeed in the digital ecosystem of creative industries, given the fundamental differences between creative entrepreneurship and other industries and the strategic importance of this field, from the model presented in Use this research.

    Keywords: Creative Digital Industries, Cultural Taste of Digital Technologies, digital entrepreneurship, Entrepreneurship Ecosystem of Digital Creative Industries, Technological Entrepreneurship