فهرست مطالب

نشریه پژوهش های علوم و فنون دریایی
سال دوازدهم شماره 1 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آرزو نخشه*، رضوان موسوی ندوشن صفحات 1-9

    در پژوهش حاضر تغییرات فصلی اسید های چرب در  فیتوپلانکتون حوزه جنوبی دریای خزر در منطقه نوشهر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. برای این منظور پروفایل و مقادیر اسیدهای چرب در دو فصل بهار و تابستان در سال 1394 ارزیابی شد. حدود 20 لیتر آب در ساحل نوشهر در هر فصل با 3 تکرار نمونه برداری و فیلتر گردید، سپس پروفایل اسید های چرب  نمونه های فیتوپلانکتون فیلتر شده توسط دستگاه GC اندازه گیری شد. نتایج مربوط به پرووفایل اسیدهای چرب نشان داد که در فصل بهار و تابستان درصد کلی اسید های چرب اشباع (Saturated Fatty Acid , SFA) به ترتیب 5/45 درصد و 3/32 درصد، اسید های چرب غیر اشباع (Mono Unsaturated Fatty Acid ,MUFA)22/30 درصد و 39/37درصد و اسید های چرب غیر اشباع (Poly Unsaturated Fatty Acid , PUFA)31/15 درصد و 67/16 درصد بوده است.میزان EPA یا ایکوزاپنتانوییک اسید اندازه گیری شده در فصل تابستان بیشتر بود با اینحال تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که ترکیب اسید های چرب در فصول بهار و تابستان اختلاف معنا دار نداشتند. ولی بین اسیدهای چرب Palmitic acid، Oleicacid وDocosahexaenoic(DHA) در دو فصل بهار و تابستان اختلاف معنی دار بدست آمد 05/0> P.

    کلیدواژگان: فیتوپلانکتون، اسید های چرب غیر اشباع، امگا 3، دریای خزر
  • الهام شهری*، محمد ولایت زاده صفحات 10-21

    تحقیق حاضر در سال 1392 به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین نیکل، سرب و کادمیوم در عضله ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) و زمین کن دم نواری (Platycephalus indicus) دریای عمان (خلیج چابهار)در فصول بهار، تابستان و پاییزانجام شد. در این تحقیق 48 نمونه ماهی از دریای عمان (خلیج چابهار) از دو منطقه ساحلی و دریایی صید شد. برای استخراج فلزات از بافت های مورد مطالعه، از روش هضم مرطوب استفاده شد و تعیین غلظت فلزات سنگین به وسیله دستگاه جذب اتمیYounglin AAS8020 صورت پذیرفت. بالاترین میزان کادمیوم، سرب و نیکل در عضله ماهی زمین کن دم نواری به ترتیب 02/0±052/0،02/0±047/0 و 96/0±768/1میلی گرم در کیلوگرم بود. پایین ترین میزان کادمیوم، سرب و نیکل در عضله ماهی شانک زرد باله 01/0±019/0،01/0±010/0و 02/0±466/0میلی گرم در کیلوگرم به دست آمد. میانگین میزان کادمیوم، سرب و نیکل در دو گونه ماهی در منطقه ساحلی بالاتر از نواحی دریایی بود. میانگین میزان فلزات سنگین مورد مطالعه در عضله دو گونه ماهی شانک زرد باله و زمین کن دم نواری صید شده در فصل تابستان بالاتر از فصول بهار و پاییز به دست آمد. میزان فلز نیکل در عضله دو گونه ماهی مورد مطالعه نسبت به فلزات کادمیوم و سرب در عضله بالاتر بود. مقادیر فلزات کادمیوم و سرب در عضله ماهی زمین کن دم نواری در مناطق ساحلی و دریایی در سه فصل بهار، تابستان و پاییز بالاتر از ماهی شانک زرد باله به دست آمد، اما میزان نیکل در عضله ماهی شانک زرد باله بالاتر از ماهی زمین کن دم نواری بود. میزان فلزات کادمیوم و سرب در مقایسه با آستانه استانداردهای جهانی سازمان غذا و کشاورزی (FAO)، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، وزارت کشاورزی شیلات انگلستان (UKMAFF) و انجمن ملی بهداشت و سلامت استرالیا (NHMRC) و سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) پایین تر بود، اما مقادیر نیکل بالاتر به دست آمد.

    کلیدواژگان: فلزات سنگین، ماهی، عضله چابهار، دریای عمان
  • نبی الله خیرآبادی *، زینب انصاری صفحات 22-33

    مطالعه حاضر با هدف معرفی و طبقه بندی اکوسیستم های ساحلی جزیره هرمز در سال 1394 انجام پذیرفته است. در پیمایش اولیه، عوارض طبیعی و انسانی کل ناحیه ساحلی با GPSثبت و هفت ایستگاه تعیین شد. نتایج نشان داد که منطقه تحت پوشش در سه ساختار اصلی زمین شناسی شامل ساحل ماسه ای- قلوه سنگی با 52 درصد کل طول ساحل (76/19 کیلومتر)، ساحل سنگی- صخره ای و گلی به ترتیب با 40 درصد (2/15 کیلومتر) و 8 درصد (04/3 کیلومتر) دسته بندی می شوند. به علاوه ساختار های ساحلی موجود در هر یک از سواحل و ایستگاه ها به تفکیک مورد بررسی قرار گرفتند ودر مجموع 20 ساختار ساحلی متفاوت در سواحل جزیر هرمز شناسایی شد. نتایج همچنین نشان داد که ساحل جزیره هرمز در اثر فعالیت رسوب گذاری به دو ناحیه نیمه شمالی و نیمه جنوبی تقسیم شده است به طوریکه بیشترین بستر سخت در نیمه جنوبی و بیشترین بستر نرم در نیمه شمالی واقع شده است همچنین فرصت ها و تهدیدات موجود در زیستگاه های ساحلی جزیره هرمز مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به نتایج به دست آمده، زیستگاه های حساس ساحلی در این جزیره نیازمند مدیریت، کنترل و پایش زیست محیطی در غالب یک طرح هدفمند هستند.

    کلیدواژگان: طبقه بندی اکوسیستمو زیستگاه های ساحلیو مدیریت سواحل وجزیره هرمز و تهدید ها و فرصت ها
  • احمدرضا پیرعلی * صفحات 34-45

    فاکتور های زیستی، فیزیکی و شیمیایی از مهم ترین عواملی است که تاثیر بسزایی در فیزیولوژی جلبک های آبزی دارند. تغییر این عوامل، سبب اختلال در چرخه‌ی زندگیو همچنین خصوصیات فیریولوژیکی‌ جلبک ها می گردد. در این پژوهش‌ تغییرات اسیدیته محیط‌ کشت در جلبک سبز(Turp.)‌Bréb. ‌Scenedesmus quadricauda در سه محیط مختلف‌‌، تحت‌تنش‌های شیمیایی علف‌کش‌متری بوزین و سختی‌آببررسی گردید.آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفیطی 21 روز انجام پذیرفت.تغییرات اسیدیته در محیط الف و ب به ترتیب با سختی آب و علف‌کش در ارتباط مستقیم بود. نتایج تغییرات اسیدیته در محیط الف، حاکی از ارتباط مستقیم با مقادیر کلروفیل a،bوکارتنویید است. نتایج‌آنالیز واریانس داده‌ها نیز وجود اختلاف معنی‌دار(05/0>P) در برخی از تیمارها در محیط‌های مختلف را تایید می نماید.بیشترین مقدار کارتنویید در سطح 150میلی گرم کلسیم کربنات‌ مشاهده شد.در مجموع می‌توان بیان ‌نمود که جلبک‌سبز ‌Scenedesmus quadricauda گونه‌ای با دامنه تحمل زیاد نسبت به تغییرات اسیدیته محیط کشت، همزمان با تنش های شیمیایی سختی و علف‌کش متری بوزین است.

    کلیدواژگان: اسیدیته، تنش شیمیایی، جلبک سبز، Scenedesmus quadricauda، کلروفیل a
  • محمدرضا بیواره *، حجت الله جعفریان صفحات 46-63

    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر دو پربیوتیک تجاری ایمکسو ایمکس اولترا بر عملکردهای رشد، کارایی تغذیه تغذیه و مقاومت در برابر استرس‌های محیطی در بچه ماهیان نورس کپور معمولی (Cyprinus carpio) به مدت 60 روز انجام شده است. بدین منظور، تعداد 1080 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با وزن اولیه (انحراف معیار± میانگین وزن) 304/0±3/1 گرم که از نظر ظاهری سالم به نظر می‌رسیدند تهیه و پس از سازگاری یک ‌هفته‌ای با شرایط آزمایشگاه به شکل تصادفی در 9 تیمار آزمایشی و سه تکرار در 27 مخزن مدور از جنس پلی اتیلن (با تراکم 40 قطعه در هر تکرار) شامل سطوح صفر (شاهد) g/kg3/0، 5/0، 7/0 و 1 از هر پربیوتیک تقسیم شدند.در پایان آزمایش نتایج حاصل نشان داد پارامترهای رشد و کارایی تغذیه به شکل فوق‌العاده‌ای در تیمارهای حاوی پربیوتیک ایمکس به‌ خصوص تیمار (g/kg1) A4 تفاوت معنی‌داری با سایر تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد داشت (05/0P<). نتایج مشابهی درباره نرخ بقاء بچه ماهیان نیز مشاهده شد (05/0P<). ضمن آنکه تفاوت معنی‌داری بین تست‌های مقاومت در برابر استرس‌های محیطی در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد ثبت شد (05/0P<). با توجه به نتایج به‌دست‌آمده پیشنهاد می‌شود، جیره‌های غذایی با افزودنی‌هایتجاری ایمکس و ایمکس اولترا که باعث افزایش عملکردهای رشد، کارایی تغذیه و افزایش مقاومت در برابر استرس‌های محیطی در بچه ماهیان نورس کپور معمولی شده‌اند مکمل سازی شوند، اما مقایسه بین این دو محصول نشان داد کهپربیوتیک ایمکس به‌خصوص در مقدار g/kg1در جیره غذایی بچه ماهیان نوررس کپور معمولی موثرتر است.

    کلیدواژگان: پربیوتیک، ایمکس، رشد، استرس، مقاومت
  • فاطمه عرب سرخی *، شیلا صفاییان، لیدا سلیمی صفحات 64-71

    پژوهش حاضر به بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات پلی فنولی پاستیل غنی سازی شده با جلبک سبز Chlorella vulgarisپرداخته است. همچنین میزان رطوبت، خاکستر و اسیدیته نمونه های تولیدی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، نمونه های پاستیل با مقادیر 1، 3 و 5 گرم از پودر خشک شده جلبک Chlorella vulgaris تولید گردید. خاصیت آنتی اکسیدانی جلبک و فرآورده ها با استفاده از روش DPPH و میزان ترکیبات پلی فنولی با استفاده از روش فولین سیوکالتو مورد ارزیابی قرار گرفتند. میزان رطوبت، خاکستر و اسیدیته با استانداردهای پاستیل مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج ارزیابی نشان دادند که پاستیل های تولیدی به دلیل وجود جلبک سبز کلرلا ولگاریس دارای خاصیت آنتی اکسیدانی برابر 3/0±  73/1بر حسب گالیک اسید بودند. همچنین، این جلبک حاوی میزان قابل قبولی از ترکیبات پلی فنولی 1/0± 27بر حسب گالیک اسید بود. میزان رطوبت در تمامی نمونه های تولید شده ثابت و برابر با 12/2 بود و میزان خاکستر در نمونه ها افزایش یافت و میزان اسیدیته کاهش نشان داد. مقایسه نتایج به دست آمده برای خاصیت آنتی اکسیدانی نمونه های تولیدی با مقادیر مشابه مواد غذایی به روش های DPPH، ABTS و ORAC، نشان می دهد که این محصولات در گروه سبزیجات با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا قرارمی گیرند. میزان استاندارد خاکستر و اسیدیته برای محصول پاستیل به ترتیب برابر 5/0 و 5/2 بدست آمد. نتایج تحقیق برای هر نمونه تولیدی، هیچ یک از استانداردها را نقض نکرده است.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، پاستیل، کلرلا ولگاریس، DPPH
  • مهزاد شکوری *، سورنا ابدالی صفحات 72-84

    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر سمیتفلز سنگین سرب بر برخی فاکتورهای سرولوژیکی خون ماهی فیتوفاگ طی مجاورت کوتاه مدت با فلز سرب می باشد. به منظور انجام این مطالعه 135 عدد بچه ماهی فیتوفاگ باوزن متوسط  10  ± 50 گرم و طول متوسط 1±13سانتی متر، در مجاورت غلظت های 0، 5 و10میلی گرم در لیتر سرب نیترات Pb(NO3)2در 9 دستگاه آکواریوم هر یک به ظرفیت 90 لیتر قرار داده شدند. نمونه برداری خون از سیاهرگ دمی به صورت کاملا تصادفی، به تعداد 3 عدد ماهی از هر آکواریوم، هر 12 ساعت یکبار تا 96 ساعت صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان هموگلوبین در ساعت 24 بین گروه شاهد و سایر تیمارها اختلاف معنی داری نشان داد05/0<P. سطوح گلوکز پلاسما با افزایش غلظت سرب و با گذشت زمان بطور معنی داری افزایش یافت05/0<P.سطوح تری گلیسرید و آلبومین تغییر معنی داری نشان نداد05/0>P. میزان کلسترول تا 72 ساعت افزایش و سپس کاهش یافت. میزان توتال پروتیین با گذشت زمان و افزایش غلظت سرب افزایش یافت. بر اساس نتایج حاصل، پارامترهای بیوشیمیایی فاکتورهای مناسب برای پایش سمیت سرب و استرس ناشی از آن به ویژه در غلظت های حاد(کشنده)در ماهی فیتوفاگ می باشند.

    کلیدواژگان: سرب، گلوکز، آلبومین، پروتئین، تری گلیسرید، ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix)
  • سهیل بهربر، حسین نگارستان *، عبدالوهاب مقصودلو، افشین دانه کار صفحات 85-95

    در پژوهش حاضر، پراکنش ماکروبنتوزها در پارک ملی بوجاق واقع در شهرستان کیاشهر استان گیلان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. نمونه‌برداری با استفاده از نمونه بردار چنگه‌ای (Van Veen Grab Sampler) و با پنج تکرار در پنج فصل (1394-1395) از شش ترنسکت عمود به ساحل هریک شامل سه ایستگاه در سه عمق 1، 5 و 10 متر انجام شد. نمونه های جمع آوری شده پس از شستشو و تثبیت در فرمالین به آزمایشگاه منتقل و در آنجا پس از جداسازی، گروه‌های مختلف ماکروبنتوزی شناسایی گردیدند. بر اساس نتایج بدست آمده پنج ردهMollusca با تراکم 588، Malacostraca با 225، پرتاران با 175، Hexanauplia با و Clitellata با 98 فرد در مترمربع شناسایی شدند. از نظر پراکنش جمعی ماکروبنتوزی در پروفایل عمق، بیشترین پراکنش در عمق ده متری و بعد به ترتیب در اعماق پنج و یک متری مشاهده شد. تراکم در فصل تابستان 1394 با 356 عدد در مترمربع بیشتر از سایر فصول و پس از آن تابستان 1395، پاییز 1394، زمستان 1394 و بهار 1395، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. به طور کلی بیشترین پراکنش ماکروبنتوزها در اعماق 10 متری بود. تراکم ماکروبنتوزها در فصل تابستان 1394 بیشتر و در فصل بهار 1395 کمتر از سایر فصول بود.

    کلیدواژگان: ماکروبنتوز، پارک ملی بوجاق، بندر کیاشهر، استان گیلان
|
  • Nakhshe A.*, R. Mousavi Nadoushan Pages 1-9

    Fatty acids profile of phytoplankton was studied in the spring and summer in the Caspian Sea in 1394, in order to evaluate seasonal changes. Sampling was performed in three repetitions, for each season (noshahr area). The volume of water that filtered by filtration device was about 25 liters. The profile of fatty acids for samples were obtained by GC/mass. The results that were related to the profile of fatty acids in the spring and summer showed that the overall percentage of saturated fatty acids (SFA) were %54.5 and %32.3, respectively. Mono unsaturated fatty acids (MUFA) were %30.22 and %37.39 and poly unsaturated fatty acids (PUFA) were %15.31 and %16.67, respectively. It was observed that SFA in the spring, MUFA and PUFA in the summer showed high levels. Some of the essential fatty acids such as Omega-3 (EPA and DHA) that play a main role in the food chain and human health increased in the summer. Statistical analysis suggested that there was no significant difference between spring and summer for total fatty acid groups, but some important fatty acids, such as Palmitic acid, Oleic acid and DHA, showed significant difference between two seasons.

    Keywords: Phytoplankton, Poly Unsaturated Fatty Acid, Omega 3, Caspian Sea
  • E. Shahri *, M. Velayatzadeh Pages 10-21

    This study was done in order to determine the concentration of heavy metals Nickle, Cadmium and Lead in the muscle of Acanthopagrus latus and Platycephalus indicus from Oman Sea (Chabahar Bay) in spring, summer and fall of 2013. In this study 48 samples of fishes were obtained from coastal and marine regions of Oman Sea (Chabahar Bay). Metals were extracted from the tissues using wet digestion method and concentration of heavy metals were measured by Younglin AAS8020 Atomic Absorption Spectrophotometer. The highest concentration of Cd, Pb and Ni were found in the muscle of Platycephalus indicus which were 0.052±0.02, 0.047±0.02 and 1.768±0.96 mg kg-1. The lowest concentration of Cd, Pb and Ni were obtained in the muscle of Acanthopagrus latus which were 0.019±0.01, 0.010±0.01 and 0.466±0.02 mg kg-1. Concentration of Cd, Pb and Ni in the two fishes from coastal zone was higher than marine area. Concentration of heavy metals in the muscle of Acanthopagrus latus and Platycephalus indicus in summer was higher than spring and fall. Concentration of Ni in the two fishes was higher than Cd and Pb. Concentration of Cd and Pb in the muscle of Platycephalus indicus from coastal and marine zone in spring, summer and fall was higher than Acanthopagrus latus, but concentration of Ni in the muscle of Acanthopagrus latus was higher than Platycephalus indicus. Concentration of Cd and Pb was lower in comparison with levels recommended by FAO, WHO, UKMAFF, NHMRC and FDA, but concentration of Ni was higher in comparison with international standards.

    Keywords: Heavy metals, fish, Muscle, Chabahar, Oman Sea
  • Nabiallah Kheirabadi *, Z. Ansari Pages 22-33

    This study was conducted to introduce and classify the costal habitats of Hormuz Island. In the initial survey, the natural and anthropogenic features of the coastline were recorded by GPS and then seven stations were designated. The results showed that the coast line is divided into three main geological substrate types: rocky-sandy (52%) with total of 19.76 km length of coastline, rocky and muddy, with 40% (15.2 Km) and 8% (3.04 Km) of total coast line, respectively. Furthermore, all the coastline’s and station’s geomorphologies were surveyed independently and 20 different coastline habitats were identified. The results also showed that, Hormuz Island shoreline is divided into north and south major substrates because of sedimentation activities. The main hard substrate is located in the south coasts and the main soft substrate is located in the north. Shoreline habitat’s opportunities and threats were investigated and the results indicated that, the sensitive coastline habitats in this island require management, control and biological assessments under a purposeful management plan.

    Keywords: Habitat Classification, Shoreline habitats, Coastline management, Hormuz Island, opportunities, threats
  • A. pirali* Pages 34-45

    Biological, chemical and physical factors influence on physiology of aquatic microalgae. Changes in these factors effect and disturb the life cycle of microalgae as well as their physiological parameters.In this study the changes of pH in the culture medium of green algae Scenedesmus quadricauda (Turp.)‌Bréb. In three different culture media under chemical stresses using herbicideMetribuzin and water hardness, was investigated. The experiment was conducted in a completely randomized design for a period of 21 days. Change in acidityof culture media A and B had direct relationship with water hardness and presence of herbicide. Results of pH changes in medium A suggest a direct correlation with the amount of chlorophyll a,‌ b and carotenoid. According to the results of analysis of variance, there are also significant differences (P < 0.05) in some treatments in different media. The greatest amount of carotenoid was observed at 150 mg/L CaCO3. In general, it can be said that the green algae, Scenedesmus quadricauda species, had high tolerance to changes in the acidity of the medium, along with chemical stresses caused by water hardness and presence of herbicide Metribuzin.

    Keywords: pH, chemical stresses, Green algae, Scenedesmus quadricauda, chlorophyll a
  • M. Bivareh *, H. Jafaryan Pages 46-63

    This study was carried out to compare the effect of two commercial prebiotics (A-Max concentrate and A-Max Ultra) on growth performance and resistance of common carpfry. This experiment was conducted in a completely random design with a total number of 1080 apparently healthy carp fry (initialaverage weight of 1.3±0.304 g), which were caught and transferred to the laboratory. After 7 days of adaptation to the laboratory conditions, the fish were randomly divided into 9 treatments in 27 polyethylene tank (40 carp fries per tank) in triplicates. The carp fries were fed with four concentrations of 0.3, 0.5, 0.7 and 1 g kg-1 prebiotics in-feed and the control was fed with diet without prebiotic supplementation, for 60 days. At the end of the study the results indicated that growth performance parameters and feed efficiency were highly significantly (p<0.05) different in probiotic A-max concentrate treatment, especially treatment A4 (1 g kg-1 prebiotic), in comparsion with other treatments and control group. The same trend was observed for survival rate (p<0.05). Similarly, significant differences were observed in resistance against environmental stresses in all treatments compared with control group (p>0.05). These results suggested that supplementing diets with commercial feed additives, A-Max concentrate and A-Max Ultra, promotes growth performance, feed efficiency and increased larvae resistance against the challenge tests compared with the control group, but the comparison between them showed that A- max concentrate was more superior at 1g kg-1 in common carp fry diets.

    Keywords: Prebiotic, A-max, growth, challenge, Resistance
  • F. Arabsorkhi *, S. Safaeian, L. Salimi Pages 64-71

    Antioxidant is a substance which inhibits production of free radicals, autooxidation in foods and cancers. This study focuses on the antioxidant property and polyphenol compounds of enriched jelly gums enriched with green microalgae Chlorella vulgaris. Moisture, ash and acidity of samples were also evaluated. Jelly gums were produced with different amounts of dried powder of green microalgae Chlorella vulgaris. Antioxidant property of microalgae and products were evaluated by DPPH and polyphenol compounds were evaluated by folin-ciocalteu assay. Moisture, ash and acidity were compared with standards for jelly gums. According to the results, jelly gums hadsignificant antioxidant properties because of Chlorella vulgaris which was27 ± 0.3 mg gallic acid g/dw. This microalga contains the acceptable level of polyphenol compounds and also about 2 ± 1.3 mg equivalent gallic acid g/dw. Moisture was stable in all samples and equal to 12.2. Ash was increased in each evaluation but acidity was decreased every time. Comparing the results of antioxidant properties of these samples with different groups of foods in other studies, it can be perceived that the samples are in the category of high antioxidant property. Using green Chlorella vulgaris assures the presence of polyphenol compounds in the products. Neither moisture, ash nor acidity were non-compliant with the standards.

    Keywords: Antioxidant, Chlorella vulgaris, jelly gum, DPPH
  • M. Shakoori *, A. Abdali Pages 72-84

    The aim of this study was to evaluate the toxicity effect of lead heavy metal on some serological parameters on Silver Carp in the vicinity with lead for a short term. In order to do this study a total of 135 fish with mean weight of 50±10 gand mean length of 13±1 cm were placed in adjacent to 0, 5 and 10 mg/l of Pb (NO3 )2 in 9 aquariums of 90 liter capacity.Sampling was done randomly each 12 hours for 96 hours from caudal vein of the fishes. The results showed that there was a significant difference in the amount of hemoglobin in 24 hours, between the control and treatments. The level of glucose was increased significantly by increasing the concentration of lead and passing of the time. The levels of triglyceride and albumin did not change significantly (P>0/05). The level of cholesterol increased significantly until 72 hours and after that decreased significantly. Amount of total protein increased significantly by increasing the concentration of lead and time. Based on the results, biochemical parameters are useful for monitoring of lead acute toxicity in Silver Carp.

    Keywords: Lead, glucose, albumin, Protein, Cholestrol, Triglyceride, Silver carp (Hypophthalmichthys molitrix
  • S. Bahrbar, H. Negarestan *, A. Maghsoudlou, Afshin Danehkar Pages 85-95

    In this study, the distribution of macrobenthos in Boojagh Marine National Park (BMNP) was studied. Sampling was conducted in six transects, perpendicular to the beach, using a Van Veen grab sampler, with five replications. Samples were collected in five seasons (2015-2016). Each transect include three stations at depths of 1 meter, 5 meter and 10 meter. Washed and fixed samples were transferred to the laboratory, sorted and different groups of microbenthic taxons were identified. Mollusca with an average of 588 individuals per square meter, Malacostraca with 225, Polychaeta with 175, Hexanauplia with 109 and Clitellata with 98 individuals per square were identified. Depth profiles showed that the benthos are mostly distributed at 10 meter depth, followed by five and one meter depths. The densest season was at summer of 2015, with 356 individuals per square meter followed by summer of 2016, autumn and winter of 2015 and spring of 2016. Overall, the most macrobenthos distribution was in 10 meter depth. Macrobenthos density in the summer was more and in the spring was less than other seasons.

    Keywords: Macrobenthos, Boojagh National Park, Kiashahr Port .Gilan province