فهرست مطالب

روان سنجی - پیاپی 37 (تابستان 1400)

نشریه روان سنجی
پیاپی 37 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ویژگی های روانسنجی نسخه سوم نظام سنجش رفتار کودکان (BASC-3) در دانش آموزان با اختلال یادگیری
    شیدا ثنایی، شهره شکرزاده، کامبیز کامکاری * صفحه 1

    در پژوهش حاضر به «ویژگی های روانسنجی نسخه سوم نظام سنجش رفتار کودکان در دانش آموزان با اختلال یادگیری» پرداخته شد و سوال اصلی بدین ترتیب تدوین گردید که آیا نسخه سوم نظام سنجش رفتار کودکان در دانش آموزان با اختلال یادگیری دارای ویژگی های روان سنجی مطلوب است؟ تحقیق حاضر در حیطه طرح های روان سنجی جای می گیرد. جامعه تحقیق حاضر را تمامی دانش آموزان با اختلال یادگیری که به مراکز اختلال یادگیری شهر تهران رجوع کرده اند، تشکیل می دهند. از این رو، با پیروی از روش نمونه گیری هدفمند در دسترس تعداد 120 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و از نسخه سوم نظام سنجش رفتار کودکان استفاده شد که دارای روایی و اعتبار مطلوب در نسخه اصلی می باشد. در نهایت، یافته های تحقیق نشان داد که نسخه سوم نظام سنجش رفتار کودکان با استفاده از دو روش آلفا کرانباخ و دو نیمه کردن آزمون با اصلاح اسپیرمن- براون به بررسی ضرایب اعتبار پرداخته شد که ضرایب به ترتیب  0/84 و 0/83 بوده که نشان دهنده تجانس درونی مطلوب است؛ همچنین، ضریب ثبات در پژوهش حاضر 0/83 به دست آمده که نشان دهنده ویژگی تکرارپذیری ابزار مذکور می باشد. در نهایت، به منظور بررسی روایی سازه از تحلیل عامل تاییدی استفاده و مشخص گردید که میزان اشتراکات بارهای عاملی نسخه سوم نظام سنجش رفتار کودکان 67/03 می باشد و با توجه به اینکه بیش از 0/40 است، عنوان می شود که نسخه سوم نظام سنجش رفتار کودکان در حیطه غربالگری هیجانی و رفتاری در دانش آموزان با اختلال یادگیری مناسب بوده و سوالات ابزار مذکور می تواند برای غربالگری هیجانی و رفتاری دانش آموزان با اختلال یادگیری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین، در راستای روایی ملاکی از نوع همزمان به همبستگی نظام غربالگری هیجانی و رفتاری با پرسشنامه اختلال رفتاری راتر پرداخته شد و میزان همبستگی 0/60 به دست آمد که نشان دهنده روایی ملاکی از نوع همزمان می باشد.

    کلیدواژگان: ویژگی های روانسنجی، نسخه سوم نظام سنجش رفتار کودکان، دانش آموزان، اختلال یادگیری
  • (BCSS) تعیین ویژگی های روانسنجی مقیاس کوتاه طرحواره های بنیادین
    زهرا حسین پور*، آدیس کراسکیان موجمباری صفحه 2

    هدف از انجام این پژوهش بررسی ویژگی های روانسنجی مقیاس کوتاه طرحواره های بنیادین بود.  مطالعه از نوع پژوهش های توصیفی بود. نمونه مورد مطالعه در این پژوهش شامل 542 دانشجو (280زن و262مرد) به صورت تصادفی چند مرحله ای از بین دانشجویان دانشگاه ازاد واحد کرج انتخاب شدند . به منظور پاسخ به پرسش های پژوهش و ازمون فرضیه های پژوهش از تحلیل نظریه کلاسیک روانسنجی شامل تحلیل عاملی اکتشافی با تحلیل مولفه های اصلی و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد .همچنین برای بررسی روایی سازه مقیاس از همبستگی بین نمره کل وخرده مقیاس ها به عنوان روایی ملاکی ومحاسبه ضریب الفای کرونباخ و رتبه درصدی در نرم افزار Zبه نمره T کرونباخ برای همسانی درونی و از جدول هنجار مقیاس جهت ارایه نمره های تراز شده سیگمای استفاده شد . نتایج پژوهش نشان داد که تحلیل عاملی اکتشافی وتحلیل عاملی تاییدی نشان دهنده روایی سازه بالای ازمون  SPSS برای سنجش مقیاس کوتاه طرحواره های بنیادین در جامعه ایرانی است . همچنین نتایج این مطالعه نشان دهنده روایی ملاکی مقیاس کوتاه طرحواره های بنیادین در دانشجویان ایرانی است .ضرایب براورد شده نشان دهنده اعتبار قابل قبول مقیاس و خرده مقیاس در دو بعد همسانی درونی و پایایی بود.

    کلیدواژگان: مقیاس کوتاه طرحواره بنیادین، تحلیل عاملی (اکتشافی وتائیدی) روایی سازه، اعتبار، هنجاریابی
  • بررسی کارکرد افتراقی (DIF) سوالات درس عربی رشته ریاضی آزمون کنکور سراسری (92-90) با توجه به تفاوت های زبانی آزمودنی ها
    عرفان حسینی سامره*، علی مقدم زاده صفحه 3

    هدف از پژوهش حاضر تحلیل کارکرد افتراقی سوالات کنکور عربی رشته ریاضی و فیزیک تحت تاثیرتفاوت های زبانی دانش آموزان و تاثیر آن بر نتیجه آزمون بود. روش پژوهش توصیفی - از نوع تحلیل ثانویه بود به روش روش مبتنی بر نظریه سوال- پاسخ بود. جامعه این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک بود که در سال های 1390، 1391 و 1392 در این کنکور سراسری شرکت کرده بودند، برای نمونه گیری نیز استان اصفهان به عنوان گروه مرجع و استان های کردستان، آذربایجان و خوزستان به عنوان گروه هدف انتخاب شدند. ابزار پژوهش سوالات عربی کنکور رشته ریاضی و فیزیک در سال های 1390-1391-1392 بود. نتایج نشان داد در سال 1390(14 سوال)، سال 1391(15 سوال) و سال 1392(19 سوال) تحت تاثیر DIF از نوع یکنواخت قرار داشتند. برای بررسی تاثیر DIF بر نتیجه نهایی آزمون نیز ابتدا یک بار در حضور کلیه سوالاتθ دانش آموزان با استفاده از نرم افزار Bilog-MG برآورد شد و در مرحله دوم سوالات دارای کارکرد افتراقی از مجموعه سوالات حذف شدند و مجدد θ دانش آموزان برآورد شد و با استفاده از t وابسته تفاوت ها قبل و بعد از حذف سوالات دارای کارکرد افتراقی برآورد شد و نتیجه آنکه سوالات دارای DIF بر نتیجه نهایی آزمون تاثیرگذاربود.

    کلیدواژگان: کارکرد افتراقی، سوگیری سوال، آزمون سراسری، سوال- پاسخ
  • نقش تعدیل گری عوامل پژوهشی و غیر پژوهشی در فرا تحلیل تاثیر عوامل خانوادگی، آموزشگاهی و فردی موثردر پیشرفت و افت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی
    بایرامعلی رنجگر، مالک میرهاشمی*، حسن پاشا شریفی صفحه 4
    مقدمه

    مقاله حاضر نقش تعدیل گری متغیرهای پژوهشی و غیر پژوهشی در فرا تحلیل عوامل خانوادگی، آموزشگاهی و فردی موثر در پیشرفت و افت تحصیلی  دانش آموزان دبیرستانی دوره های اول و دوم را بررسی کرده است. فرا تحلیل های گزارش شده در حوزه پیشرفت و افت تحصیلی به طور جامعی نقش عوامل پژوهشی و غیر پژوهشی را مورد مطالعه قرار نداده اند و یا اینکه نتایج متناقضی بدست داده اند.

    روش

    پژوهش های چاپ شده در مجلات، پایگاه های داده ها در حوزه افت تحصیلی و پیشرفت تحصیلی جمع آوری و  65 مقاله  با در نظر گرفتن ملاک های ورود وارد تحلیل شدند. بعد از کدگذاری ویژگی های مطالعات، پایایی بین ارزیاب با روش اورین مورد بررسی و 98 درصد توافق بدست آمد. داده ها با نرم افزار CMA2 تحلیل شدند.

    یافته ها

    روش نمونه بردای در پیشرفت تحصیلی ,0.336(Z=10.189, P<0.001),  و افت تحصیلی 0.561(Z=6.638, P<0.001);؛  مکان پژوهش در پیشرفت 0.358(Z=9.300, P<0.001)  و افت تحصیلی 0.844(Z=26.984, P<0.001);؛ طرح پژوهش در پیشرفت   0.289(Z=8.795, P<0.001)  و افت تحصیلی 0.844(Z=26.074, P<0.001); ؛ سالهای پژوهش در پیشرفت 0.354(Z=17.216, P<0.001)  افت تحصیلی؛ 0.717(Z=27.844, P<0.001)؛ جنسیت در پیشرفت 0.346(Z=11.124, P<0.001),  و افت تحصیلی, 0.643(Z=21.763, P<0.001);؛ پایه تحصیلی دوره اول در پیشرفت 0.291(Z=10.911, P<0.001)  و افت تحصیلی 0.297(Z=9.930, P<0.001);؛ در دوره دوم برای پیشرفت 0.263(Z=9.213, P<0.001) و افت تحصیلی 0.737(Z=28.232, P<0.001) نقش تعدیل گر معنی داری دارند.

    نتیجه گیری

    طبق یافته ها می توان نتیجه گرفت که عوامل پژوهشی و غیر پژوهشی در تاثیر عوامل فردی، آموزشگاهی و خانوادگی بر پیشرفت تحصیلی و افت تحصیلی به طور معنی داری تعدیل ایجاد می کنند.

    کلیدواژگان: آموزشگاهی، افت تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، خانوادگی، فردی، ویژگی های پژوهشی و غیرپژوهشی
  • ویژگی های روان سنجی مقیاس خودکارآمدی ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
    مهدی حسنی، رضا دستجردی*، محمدرضا اسدی یونسی، مجید پاکدامن صفحه 5

    مطالعه حاضر باهدف اعتبار یابی پرسشنامه خودکارآمدی ریاضی که توسط انجمن مطالعات طولی آمریکا با اقتباس از پرسشنامه های خودکارآمدی تحصیلی ریاضی لیو، کویرالا (2009) و می (2009) برای دانش آموزان دوره متوسطه تدوین شده بود. با توجه به نیاز و ضرورت، در جامعه آماری دانش آموزان دوره ابتدایی شهر بیرجند در سال تحصیلی 98-97 اجرا شد. روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی چندمرحله ای بوده که از بین 24 مدرسه و از هر مدرسه یک کلاس انتخاب شد تا به سوالات پرسشنامه خودکارآمدی ریاضی پاسخ دهند. با بررسی حجم اولیه و برای غلبه بر مشکل وجود تک داده های مفقوده، در نرم افزار آماری SPSS به کمک ماکرو و با روش Hot-Deck Imputation داده ها تکمیل و از 460 آزمودنی، پاسخ های 441 آزمودنی به عنوان حجم نمونه نهایی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته های این پژوهش با استفاده از روش ها و نرم افزارهای آماری SPSS 21، LISREL 8.80 و R 3.6.1 در دو بخش توصیفی یافته ها و آزمون فرضیه پژوهش و مدل معادلات ساختاری در بخش مدل اندازه گیری مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته که RMSEA با مقدار کمتر از 0/08 و مقادیر تمامی شاخص های GFI، AGFI، NFI، NNFI و CFI بیش از 0/90 بوده که تاییدکننده روایی پرسشنامه خودکارآمدی ریاضی برای دانش آموزان ابتدایی است

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، خودکارآمدی ریاضی ابتدایی، روایی، پایایی
  • ویژگی های روان سنجی آزمون اعتیاد به اینترنت و رابطه آن با پرخاشگری در بین جوانان 20 تا 30 ساله شهر تهران
    سعید الماسی، ریتا لیاقت، مرتضی حسینی* صفحات 7-20
    استفاده بیش از حد و نادرست از اینترنت خطر اعتیاد به اینترنت را به دنبال دارد. بدلیل اهمیت موضوع اعتیاد به اینترنت، در این پژوهش به تعیین ویژگی های روان سنجی آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ و رابطه آن با پرخاشگری جوانان 20 تا 30 ساله شهر تهران پرداخته شد. از بین کلیه جوانان 20 تا 30 ساله شهر تهران که در سال 1394 در یکی از مناطق تهران زندگی می کردند، به روش نمونه گیری در دسترس 424 نفر در پژوهش شرکت نمودند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های دموگرافیک، اعتیاد به اینترنت یانگ و پرخاشگری باس و پری و جهت تحلیل داده ها از روش های همسانی درونی، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و همبستگی با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده گردید. مقدار ضریب آلفای کرونباخ کل آزمون برابر با 0/94 نشان دهنده همسانی درونی و به بیانی اعتبار بسیار عالی اعتیاد به اینترنت است. جهت تعیین عامل ها تحلیل عاملی اکتشافی انجام گردید و در نهایت سه عامل به نام های دشواری در کنترل، مشکلات اجتماعی و اختلال در کنترل استخراج گردید. جهت تعیین بهترین مدل برای داده های این پژوهش از تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید و با توجه به شاخص های برازش نتیجه گرفته شد که مدل 3 عاملی استخراجی این تحقیق برازش بهتری با داده ها دارد. در نهایت طبق یافته های این پژوهش باید گفت که آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ از ویژگی های روان سنجی خوبی برخوردار است، اما با پرخاشگری رابطه ای ندارد.
    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، آزمون اعتیاد به اینترنت یانگ، اعتبار، روایی، پرخاشگری
  • شاخص های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس چهار بعدی مشارکت دانش آموز در مدرسه (SES-4DS)
    سعید مشتاقی*، مریم کمایی صفحات 21-32

    ابزارهای اندکی برای سنجش مشارکت دانش آموز در مدرسه به عنوان یکی از سازه های مهم در یادگیری و موفقیت در تحصیل، ارایه شده و هیچ کدام مولفه مشارکت عاملی را مورد سنجش قرار نمی دهند. هدف پژوهش حاضر، ارایه شاخص های روان سنجی «مقیاس چهار بعدی مشارکت دانش آموز در مدرسه SES-4DS» ویگاه (2016) برای استفاده در جامعه دانش آموزی ایران بود. پرسشنامه بین 412 دانش آموز (195 پسر و 217 دختر) مقطع متوسطه اول شهر رامهرمز که به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای به طور تصادفی انتخاب شدند اجرا و شاخص های روان سنجی با استفاده از آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی نشان داد ساختار پرسشنامه برازش قابل قبولی با داده ها داشته و کلیه شاخص های نیکویی برازش برای الگوی چهار بعدی زیربنای پرسشنامه تایید شد. این ابعاد مطابق با پژوهش اصلی، عامل های مشارکت عاملی، رفتاری، عاطفی و شناختی نام گرفتند. این نتایج نشان می دهند که پرسشنامه «SES-4D» با معرفی بعد مشارکت عاملی می تواند به عنوان ابزاری مناسب برای سنجش سازه مشارکت دانش آموز در مدرسه در جامعه ایران استفاده شود.

    کلیدواژگان: مشارکت دانش آموز در مدرسه، مشارکت عاملی، مشارکت عاطفی، مشارکت رفتاری، مشارکت شناختی، اعتباریابی
|
  • psychometric properties of the third version of the system of assessment of children's behavior (BASC-3) in students with learning disabilities
    Sheyda Sanaii, Shohreh Shokrzadeh, Kambiz Kamkari * Page 1

    In the present Research, the psychometric properties of the third version of the system of assessment of children's behavior in students with learning disabilities were discussed. The main question was thus elaborated on whether the third version of the system for measuring children's behavior in students with learning disabilities characterized by Is it desirable to have a psychometric measurement? The present research is in the field of psychometric planning. The present Research population is comprised of all students with learning disabilities who have referred to Tehran's learning disability centers. Therefore, 120 samples were selected as sample through a targeted sampling method. The third version of the child's behavior assessment system, which has a valid and reliable validity in the original version, was selected. Finally, the results of the research showed that the third version of the child's behavior assessment system using two alpha-Cronbach methods and Spilit-halph with Spearman-Brown correction was used to examine the validity coefficients of the coefficients of 0.84 and 0.83 Which indicates that the internal consistency is desirable; also, the coefficient of stability in the present Research is 0.83 which indicates the repeatability of the Instrument. Finally, in order to verify the validity of the construct, confirmatory factor analysis was used and it was determined that the share of factor loading is the third version of the child behavior assessment system 67/03 and, given that it is more than 40%, it is stated that The third version of the children's behavior assessment system for emotional and behavioral screening is appropriate for students with learning disabilities and the questions of the Instrument can be used to screen the emotional and behavioral patterns of students with learning disabilities. Also, in accordance with the concurrent criterion, the correlation between the emotional and behavioral screening system with the Rutter behavioral disorder questionnaire was used and the correlation coefficient was 0.60 which indicates that the criterion validity is of the same type.

    Keywords: Psychometric properties, Third Edition, Systeme of Assessment of Children’s Behavior, learning disorder
  • Determing determining psychometrice characteristics of Brief Core Schema Scales (B C S S)
    Zahra Hoseinpour*, Adis Kraskianmojmbary Page 2

    The aim of study was to evaluate The psychometric characrteristics of the Brief Core Schema Scales (BCSS) in Iranian society This study was from descriptive_type research The  study. Sample consisted of 542 students(280 female and 262 male). Selected in randomly multi_step random students of Karaj Azad University In order to answer the reserch questions analyses of classical psychometric Theory incoluding analysis of exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis with principal components were used Also to check The validity of the scale Some methods were used in coluding The correlation between The total score andSubscale criterion _referenced validity And cronbach’s alpha coefficiend to estimale the In ternal consistency and tables of norm scale for Presenting the Z sigma _aligned scores The T score and rating percentin SPSS software. The results showed that exploratory Factor analysis and confirmatory factor Analysis showed The Validity of The Brief Core Schema Scales in the Iranian community The results of this study Confirmed the crite rion_refernced Validity Of dissociative Experiences scule of Juveniles in Iran.Estimated coefficients showed reliability of scale and Subscales in both dimension of in ternal in both dimension, of internal consistency  and reliability. Also regarding the results of Comparison of juveniles Dissociative Experiences scores and subscalein Gender .

    Keywords: Brief Core Schema Scales (B C S S), Factor Analysis (exploratory, confirmatory), Validity, Reliability, Norm Navigation
  • Difference Functional Analysis (DIF) Arabic Course Questions Maths Examination National General Test (2011-2013) Depending on the linguistic Dfferences between Subjects
    Erfan Hosseini Samereh *, Ali Moghadamzadeh Page 3

    The purpose of the present study was to analyze the differential function of Arabic exam questions in mathematics and physics under the influence of students' linguistic differences and their effect on the outcome of the test. The research method was descriptive - a kind of secondary analysis based on question-answer theory. The population of this study consisted of all students of mathematical physics students who participated in this university entrance exam in 2011-2013. Isfahan Province was selected as the reference group and provinces of Kurdistan, Azerbaijan and Khuzestan as target groups. The research tool was Arabic questionnaire on mathematics and physics in 2011-2013. The results showed that they were uniformly influenced by DIF in 2011 (14 questions), 2012 (15 questions) and 2013 (19 items). In order to examine the effect of DIF on the final result of the test, once all students 'questions were evaluated using Bilog-MG software. At the second stage, the questions with differential function of the set of questions were deleted and the students' re-evaluation was estimated using the The dependent differences of t before and after the removal of quadratic differential functions were estimated, and the result of the fact that DIF questions had an effect on the final result of the test

    Keywords: differential function, questioning bias, global test, question-answer
  • The role of moderating research and non-research factors in meta-analysis of the impact of family, school and individual factors on the academic achievement and decline of high school students
    Bayramali Ranjgar, Malek Mirhashemi *, Hasanpasha Sharifi Page 4
    Aim

    This meta-analysis aims to examine the effects of study and non-study characteristics on academic achievement and drop-outs among Iranian secondary students. Recently reported meta-analytic studies have come to contradicting results and, in some cases, never reported the study and non-study characteristics role in meta-analysis.,

    Method

    The published and archived researches in journals, databases, and printed ones are collected. According to the inclusion criteria, 65 articles were included in the analysis. After coding the articles, using Orwin’s method, 98% inter-rater agreement among raters have been gained. The random-effect model of DerSimonien and Laird was used with CMA software.

    Results

    It was revealed that sampling methods in predicting academic achievement,0.336(Z=10.189, P<0.001), and dropout 0.561(Z=6.638, P<0.001); location of research, for achievement 0.358(Z=9.300, P<0.001) and for drop-out0.844(Z=26.984, P<0.001);research design for achievement, 0.289(Z=8.795, P<0.001) and for drop-out0.844(Z=26.074, P<0.001); years research done, for achievement 0.354(Z=17.216, P<0.001) and for drop-out 0.717(95CI%:0.658-0.747, Z=27.844, P<0.001); student gender for achievement 0.346(Z=11.124, P<0.001), and drop-out, 0.643(Z=21.763, P<0.001); and student’s grade, for lower secondary in achievement 0.291(Z=10.911, P<0.001) and for drop-out 0.297(Z=9.930, P<0.001); and for upper secondary in achievement0.263(Z=9.213, P<0.001) and for drop-out 0.737(Z=28.232, P<0.001) have significantly moderated the results.

    Conclusion

    According to the findings, could be concluded that in predicting academic achievement, and dropout, study, and non-study characteristics plays significant roles, so it is recommended to pay attention to these characteristics while reporting meta-analysis findings

    Keywords: Academic Achievement, Dropout, Family, Personal, Schooling, Study characteristics
  • Psychometric properties of mathematical self-efficacy scale in elementary students
    Mehdi Hasani, Reza Dastjerdi *, Mohamadreza Asadi Yoonesi, Majid Pakdaman Page 5

    The purpose of this study was to validate the Mathematical Self-efficacy Questionnaire developed by the American Longitudinal Studies Association based on the Liu & Koirala (2009), and May (2009) Mathematical Academic Self-efficacy Questionnaires for high school students. According to the need and necessity, the statistical population of Birjand's elementary school students was administered in the school year of 97-98. Multistage random cluster sampling was used to select 24 schools and from each schools select one class to answer the math self-efficacy questionnaire. In order to overcome the problem of missing single data, in SPSS statistical software, with the help of Hot-Deck Imputation method, data were completed and out of 460 subjects, 441 subjects answered as sample size. The final was analyzed. The findings of this study were analyzed using SPSS 21, LISREL 8.80 and R 3.6.1 statistical methods and two descriptive findings and the research hypothesis test and structural equation modeling in the measurement model section. The RMSEA was lower than 0.08 and all GFI, AGFI, NFI, NNFI, and CFI indices were above 0.90, confirming the validity of the math self-efficacy questionnaire for elementary students

    Keywords: Self-efficacy, Elementary mathematical self-efficacy, Validity, Reliability
  • Psychometric properties of Internet addiction test and its relationship with aggression among 20-30-year-old youth in Tehran
    Saeed Almasi, Rita Liaqat, Morteza Hosseini * Pages 7-20
    The excessive and inaccurate use of the Internet poses the risk of "Internet addiction" (Young, 1998). The purpose of this study was to determine the psychometric properties of Young's Internet addiction test and its relationship with aggression among 20-30-year-old youth in Tehran. For this purpose, all of the 20–30-year-olds in Tehran who were living in one of Tehran's districts in 1394 participated in this study and424 people selected by available sampling method. For data collection, demographic questionnaire, Yang's Internet addiction and bass and perception aggression were used. For data analysis, internal consistency, exploratory, confirmatory factor analysis and correlation analysis were used by SPSS and AMOS software. The Cronbach's alpha coefficient of the whole test is 0.94 indicating the intrinsic consistency and expression of the excellent value of Internet addiction. To determine the factors, exploratory factor analysis was performed and finally, three factors were named as difficulty in control, social problems and control impairment. To determine the best model for data of this research, a confirmatory factor analysis was used and according to the fit indices it was concluded that the 3-factor extractive model of this research is better fitted with the data. Finally, according to the findings of this study, Young's Internet addiction test has good psychometric properties, but has no relation to aggression
    Keywords: Psychometric properties, internet addiction test, Reliability, Validity, Aggression
  • Psychometric Properties of Persian Form of Engagement Student in School Four-dimension Scale (SES-4DS)
    Saeed Moshtaghi *, Maryam Komaei Pages 21-32

    A few tools have presented to assessment student engagement in school one of the important structures in learning and education success, furthermore there is no tools to assess agency engagement component. The aim of this study is to present psychometric indices of Veiga’s "Students Engagement in School Four-dimensional Scale" SES-4DS (2016) for use in Iran. For this purpose, 412 high school students (195 males and 217 females) were randomly chosen by multistage cluster sampling from Ramhormoz city high schools. Psychometric indices were calculated using Cronbach's alpha and confirmatory and exploratory factor analysis. Results showed that the questionnaire has good reliability. Confirmatory factor analysis showed that the questionnaire has acceptable fit to the data and indexes of fit goodness for the four-factor model that has formed basis of the questionnaire, was confirmed. These factors were called agency, behavioral, emotional and cognitive engagement like the original study. The results show that "Vegas' Students Engagement in School Scale" with the introduction of agency engagement, can be used as suitable tool in order to measure of student engagement in school in Iran

    Keywords: Student engagement in school, Agency engagement, Affective engagement, Behavioral engagement, Cognitive engagement, validation