فهرست مطالب

چشم انداز مدیریت صنعتی - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1401)

فصلنامه چشم انداز مدیریت صنعتی
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید علی ترابی*، کیوان تفکری صفحات 9-36
    این پژوهش با الهام گرفتن از نتایج یک طرح مطالعاتی کاربردی، یک رویکرد سلسله مراتبی جهت پیگیری فرایند توسعه تامین کنندگان و حمایت از تصمیمات موجود در هر یک از مراحل آن ارایه می کند. ابتدا، زمینه های تامین نیازمند توسعه و سپس تامین کنندگان واجد شرایط توسعه در هریک از این زمینه ها به کمک رویکرد تصمیم گیری چندشاخصه بهترین-بدترین مشخص می گردند. معیارهای شناسایی زمینه های تامین و نیز تامین کنندگان واجد شرایط توسعه به کمک مرور مطالعات پیشین و بهره گیری از نظرات خبرگان حوزه ی خرید استخراج شده اند. درنهایت، یک مدل ریاضی دو هدفه برای انتخاب و تخصیص برنامه های توسعه به هریک از تامین کنندگان منتخب توسعه پیشنهاد شده است. اهداف مدل، بیشینه سازی درجه دستیابی به اهداف توسعه خریدار و بیشینه سازی ارزش خالص فعلی سبد توسعه (شامل برنامه های توسعه انتخابی برای تامین کنندگان واجد شرایط توسعه) می باشند. نتایج محاسباتی و بینش های مدیریتی استخراجی بیانگر اثربخشی و کاربردی بودن رویکرد ارایه شده و توانایی آن در حمایت از تصمیمات توسعه تامین کنندگان است.
    کلیدواژگان: توسعه تامین کننده، تصمیم گیری چند شاخصه، برنامه ریزی چندهدفه، روش بهترین - بدترین، مدیریت روابط با تامین کننده
  • احسان خان محمدی*، حسین صفری صفحات 37-63
    در پژوهش حاضر، پس از مطالعه مبانی نظری کارت امتیازی متوازن و بررسی راه حل های ارایه شده برای بهبود کاربرد آن در توسعه نقشه استراتژی و اهداف استراتژیک که روشن کننده مسیر حرکت سازمان در مسیر رشد و دستیابی به اهداف سازمانی است، مدلی پیشنهاد می شود تا با نگاهی نو و کاربردی، روابط اهداف استراتژیک تعیین و اولویت بندی شوند. در این پژوهش، نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدهای اولویت دار سازمان به عنوان معیارهای ارزیابی اهداف استراتژیک در نظر گرفته شده است؛ سپس با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی توسعه یافته بر اساس احتمال اهداف استراتژیک اولویت بندی شده اند. در روش تاپسیس فازی پیشنهادی مفهوم روش پرتفوی میانگین واریانس مارکویتز برای بهبود روش تاپسیس فازی به کار رفته است. برای به کارگیری تکنیک تاپسیس فازی باید معیارها وزن دهی شوند. با توجه به وجود ارتباط و وابستگی درونی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها از روش تحلیل شبکه ای برای وزن دهی آن ها استفاده شد. پس از اولویت بندی اهداف، ارتباطات آن ها با استفاده از روش دیمتل فازی تعیین شده و نقشه ارتباطات علت و معلولی میان آن ها ترسیم شد. درنهایت یک مطالعه موردی برای نشان دادن اثربخشی روش پیشنهادی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: اهداف استراتژیک، تاپسیس فازی، کارت امتیازی متوازن، روش تحلیل شبکه ای، ماتریس سوات
  • جعفر قیدرخلجانی*، ساسان تسلیمی صفحات 65-88
    در سازمان های دولتی با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، میزان بودجه تخصیصی متفاوت است. در چنین شرایطی این سازمان‏ ها با مسیله تعریف انواع پروژه ‏های توسعه‏ای، شیوه برون‏ سپاری آن‏ها و تعیین روش پرداخت مناسب به پیمانکاران روبه رو هستند؛ چراکه عدم مدیریت صحیح در مقدار و زمان هزینه‏ کرد بودجه می‏تواند باعث تحمیل هزینه ‏هایی فراتر از پیش‏بینی ‏ها به سازمان شود. در این پژوهش رخ دادن هر یک از شرایط رکود، تعادل و رونق اقتصادی، عامل موثر بر تخصیص بودجه و در دسترس بودن آن در نظر گرفته می شود. با توجه به ماهیت گسسته و سناریومحور هر یک از این شرایط، به منظور پوشش ریسک تصمیم گیری در شرایط عدم قطعیت، با هدف کمینه سازی هزینه ها از رویکرد بهینه سازی استوار سناریومحور برای مدل سازی مسیله استفاده شده است. مدل پیشنهادی بر اساس ماهیت پروژه، دیدگاه های تصمیم گیرندگان درباره رعایت محدودیت ها و ثبات پاسخ ها و احتمال وقوع هر یک از سناریوهای وضعیت اقتصادی از طریق برقراری موازنه بین هزینه های تاخیر و تسریع پروژه، تصمیم بهینه ای درباره چگونگی استفاده از ظرفیت های درون سازمانی، پیمانکاران در دسترس و مقدار و زمان پرداخت های مالی ارایه می دهد؛ همچنین اختلاف ناچیز بین بیشترین و کمترین استواری پاسخ تحت انواع نگرش های مدیریتی، کارآمدی رویکرد پیشنهادی را به ویژه در مواردی با قابلیت انعطاف پذیری اندک در تغییر تصمیمات نشان می دهد.
    کلیدواژگان: به کارگیری منابع، کمینه سازی هزینه، عدم قطعیت بودجه، بهینه سازی استوار سناریومحور، برون سپاری
  • سید محمد راه چمنی، سید عبدالله حیدریه*، سیدمحمد زرگر صفحات 89-111

    امروزه به دلیل شتاب روزافزون روند جهانی سازی در سراسر دنیا زنجیره تامین ابعاد جدید به خود گرفته و بسیار پیچیده تر از قبل شده است. زنجیره تامین هوشمند باید از طریق فناوری های مختلف و به خصوص اینترنت بتواند امکان تبادل اطلاعات سریع در کل زنجیره تامین را فراهم کند. در پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی به منظور ارایه مدل زنجیره تامین هوشمند برای ارایه خدمات در صندوق کارآفرینی امید صورت گرفته است. در این پژوهش از روش داده بنیاد مدل اشتراوس و کوربین (1998)، استفاده شده و تا اشباع نظری مصاحبه شوندگان پیش رفته است. جامعه آماری به صورت هدفمند از خبرگان دانشگاهی و مدیران صندوق کارآفرینی امید انتخاب شده اند. در مجموع 14 مصاحبه عمقی نیمه ساختاریافته انجام شد. از متن مصاحبه ها 1165 کد باز احصا و درنهایت 38 مولفه اصلی انتخاب شدند. برای کدگذاری از نرم افزار Atlas TI نسخه 8 استفاده شده و مولفه ها شناسایی و مدل مفهومی پژوهش ترسیم شد. مهم ترین مقوله های محوری شامل جریان اطلاعات هوشمند، جریان منابع مالی هوشمند و فناوری اطلاعات، ارتباطات هوشمند، شفافیت، اشتراک گذاری و نیروی انسانی متخصص است. مولفه های سایر عوامل در ذیل مقوله های اصلی دسته بندی و سپس نتایج و پیامدها حاصل از اجرای زنجیره ی تامین هوشمند در چهار سطح شرکت، مشتریان، جامعه و دولت تقسیم بندی شده است.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین هوشمند، خدمات، روش داده بنیاد، صندوق کارآفرینی امید، نرم افزار Atlas TI
  • هیبت الله صادقی*، انور محمودی، زهرا رجبی صفحات 113-133

    کاهش هزینه‏ های مرتبط با موجودی از مهم ترین استراتژی ‏های هر بنگاه اقتصادی برای بقا و سوددهی در شرایط رقابتی امروزی است. در این راستا مدل‏ های موجودی کلاسیک برای کاهش این هزینه‏ ها مطرح شده اند؛ اما مدل‏ های کلاسیک در کنار مزایای فراوان دارای فرضیه های محدودکننده ای هستند. در این پژوهش، یک زنجیره سه سطحی لجستیکی شامل یک تولیدکننده، یک توزیع ‏کننده و یک خرده‏ فروش در نظر گرفته می‏ شود و مسیله بهینه سازی مدل موجودی برای توزیع کننده موردبررسی قرار می‏ گیرد. در مسیله موردنظر، توزیع‏ کننده محصولات موردنیاز خود را از تولیدکننده درخواست می کند؛ اما به علت عدم امکان ارسال محصولات درخواستی هر دوره به صورت یکجا، تولیدکننده محصولات را به صورت گسسته در چند مرحله ارسال می کند؛ به عبارت دیگر از استراتژی دریافت چندگانه استفاده می شود؛ همچنین تقاضای خرده ‏فروش گسسته بوده و برابر مقدار ثابتی در فاصله‏ های زمانی برابر است. در چنین حالتی، توزیع کننده در نظر دارد مقدار بهینه هر بار سفارش و مقدار بهینه ارسالی هر مرحله تولیدکننده را به گونه ای تعیین کند که هزینه های سیستم حداقل شود. درنهایت با بیان یک مثال عددی مسیله پیشنهادی بررسی و تحلیل شده و نتایج با مدل کلاسیک موجودی مقایسه می شود. نتایج نشان می دهد با افزایش هزینه های نگهداری و سفارش دهی، مدل پیشنهادی دارای کارایی بهتری است.

    کلیدواژگان: دریافت گسسته، تقاضا گسسته، کنترل موجودی، بهینه سازی، دریافت چندگانه
  • محمدرضا منیری، اکبر عالم تبریز*، اشکان عیوق صفحات 135-173
    اجرای صحیح پروژه های تعمیرات اساسی کارخانه های فرایندی در صنایع بالادستی نفت که شامل تجهیزات و تاسیسات سرمایه بر بسیاری هستند، از اهمیت بالایی برخوردار است. شناسایی و ارزیابی صحیح ریسک های این نوع پروژه ها، گامی مهم در جهت کاهش چشمگیر خسارات مالی، انسانی و زیست محیطی آن ها محسوب می شود. در این پژوهش، چارچوبی جدید برای ارزیابی انواع ریسک های این نوع از پروژه ها ارایه شده است. بر این اساس ابتدا با استفاده از نظر خبرگان، ریسک های این نوع پروژه ها با استفاده از روش مصاحبه و طوفان فکری شناسایی شد. 10 مورد از این ریسک ها با استفاده از روش دلفی فازی به عنوان مهم ترین موارد انتخاب شده و با روش ترکیبی SWARA و EDAS فازی مبتنی بر اعداد فازی ذوزنقه ای مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس یافته های پژوهش، از منظر خبرگان ریسک تامین مالی به موقع از سوی کارفرما، با امتیاز ارزیابی 0/83 دارای بالاترین رتبه در میان ریسک ها است و ریسک شکست و نقص تجهیزات در حین عملیات، با امتیاز ارزیابی 0/04، پایین ترین رتبه را در میان ریسک های پروژه های تعمیرات اساسی صنایع فرایندی بالادستی نفت دارا است.
    کلیدواژگان: مدیریت ریسک پروژه، صنایع بالادستی نفت، تعمیرات اساسی، تصمیم گیری چند شاخصه فازی، صنایع فرایندی
  • علی مروتی شریف آبادی*، سید محمود زنجیرچی، ام البنین عباس آبادی صفحات 175-198
    امروزه تجهیزات رایانه ای جزو مهم ترین دارایی های هر سازمان هستند که نگهداری و تعمیرات این تجهیزات از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به اینکه مدیریت فرایند یکی از راه های بررسی شرایط و موقعیت فعلی سازمان و زمینه ساز بهبود و اصلاح آن است، پژوهش حاضر با هدف مدیریت فرایندهای نگهداری و تعمیرات سیستم های رایانه ای «دانشگاه یزد» صورت گرفت و در آن با دیدی چندجانبه سعی در شناسایی شکاف ها و کمبودهای موجود در روند نگهداری و تعمیرات این تجهیزات شده است. بدین منظور ابتدا واحد فناوری اطلاعات دانشگاه با سایر سازمان های مشابه مقایسه شد و فرایندهای مربوط به نگهداری و تعمیرات تجهیزات رایانه ای مستندسازی شدند. در ادامه داده های نه ماهه مربوط به گزارش خرابی تجهیزات، برای اطلاع از روند خرابی های اتفاق افتاده، بررسی روابط موجود در بین آن ها و همچنین کمک به مهندسی مجدد فرایندها، استخراج شده و با استفاده از تکنیک های داده کاوی تحلیل شدند. در آخر نیز با توجه به مسایل و مشکلات موجود و همچنین چارچوب طبقه بندی فرایندهای نت واحد آموزشی، راهکارهای عملی و متناسب با شرایط دانشگاه از طریق نظرسنجی خبرگان مشخص و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی اولویت بندی شدند.
    کلیدواژگان: مدیریت فرایند، نگهداری و تعمیرات، چارچوب طبقه بندی فرایندها، داده کاوی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی
  • مهدی عباسی، محمدرضا دهقانی صفحات 199-225

    ارزیابی عملکرد، امری ضروری در تولید پایدار و سبز شرکت‌هایی مانند نیروگاه‌های حرارتی به‌ شمار می‌رود. کارت امتیازی متوازن پایدار (SBSC) یکی از مدل‌های رایج در این زمینه است. در SBSC وزن منظرها/ شاخص‌ها/ زیرشاخص‌ها (عناصر) یکسان در نظر گرفته می‌شود؛ درصورتی‌که در مسایل واقعی ممکن است این‌گونه نباشد. در این پژوهش ابتدا یک مدل برنامه‌ریزی ریاضی برای محاسبه وزن نهایی عناصر در ساختار سلسله‌مراتبی با استفاده از روش بهترین‌ بدترین ارایه شد؛ سپس با ایده‌ گرفتن از مفاهیم طراحی ساختار سلسله‌مراتبی در فرآیند تحلیل سلسله‌مراتبی، چهار ویژگی ساختار مطلوب کاربردی عناصر تعریف شد. در ادامه با استفاده از مدل وزن‌دهی پیشنهادی، چهار ویژگی تعریف شده و آستانه‌های قابل‌قبول نرخ سازگاری، الگوریتمی برای طراحی ساختار چندسطحی عناصر مسیله‌ها و تعیین وزن آن‌ها ارایه شد. با اجرای الگوریتم پیشنهادی برای ساختاردهی و وزن‌دهی به عناصر ارزیابی عملکرد SBSC در نیروگاه‌های حرارتی کشور در راستای تولید پایدار و سبز، ساختار سلسله‌مراتبی چهارسطحی وزن‌دار مدل SBSC شامل 50 عنصر ارزیابی عملکرد ارایه شد؛ سپس با توجه به عناصر به کار رفته در ساختار حاصل‌شده، فهرست مناسبی از شاخص‌های تولید پایدار و سبز منطبق با نیروگاه‌های حرارتی کشور استخراج شد. یافته‌ها نشان‌دهنده مناسب‌ بودن عملکرد الگوریتم پیشنهادی است.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، ساختار سلسله مراتبی، کارت امتیازی متوازن پایدار (SBSC)، روش بهترین-بدترین (BWM)، نیروگاه های حرارتی
  • عباس نصیری، علی منصوری، نبی اله محمدی صفحات 227-251

    هدف اصلی این پژوهش، شناسایی معیارهای ارزیابی سنتی، سبز و تاب‌آوری در عملکرد تامین‌کنندگان سبز و تاب‌آور و رتبه‌بندی آن‌ها با رویکرد تحلیل مسیر، سوارا و تاپسیس در شرکت پتروشیمی فناوران است. روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر جمع‌آوری داده‌ها، توصیفی پیمایشی است. ابتدا با تحلیل مسیر، اهمیت معیارها بررسی شد. جامعه آماری، 55 نفر از خبرگان شرکت یادشده است که به ‌دلیل محدودبودن، نظرهای کل اعضای جامعه در مرحله اول موردمطالعه قرار گرفت. در مرحله دوم با روش غیراحتمالی و هدفمند، 30 نفر از صاحب‌نظران به‌عنوان نمونه آماری برای رتبه‌ بندی معیارها انتخاب و در مرحله سوم 10 نفر از مدیران حوزه تامین به‌منظور آزمون مدل و رتبه‌بندی تامین‌کنندگان انتخاب شدند. طبق نتایج از میان معیارهای سنتی، زیرمعیار «کیفیت» با بیشترین وزن از نظر اهمیت در رتبه نخست و زیرمعیار «حجم معاملات» در رتبه آخر؛ از میان معیارهای سبز، زیرمعیار «رعایت استانداردهای لازم» به‌عنوان مهم‌ترین زیرمعیار و زیرمعیار «رعایت مسایل زیست‌محیطی» در رتبه آخر؛ از میان معیارهای تاب‌آوری، زیرمعیار «چابکی» در جایگاه نخست و زیرمعیار «پیچیدگی» در جایگاه آخر قرار گرفت. در ارزیابی نهایی اهمیت معیارهای اصلی پژوهش نیز معیار «تاب‌آوری» در رتبه نخست، معیار «سبز» در رتبه دوم و معیار «سنتی» در رتبه آخر قرار گرفت.

    کلیدواژگان: عملکرد، تامین کنندگان سبز و تاب آور، تحلیل مسیر، سوارا، تاپسیس
  • داود طالبی، محمدجواد اسماعیلی، آزاده معززی خواه طهران صفحات 253-277

    نوآوری در نتیجه ترکیبی از عناصر دانش در سازمان‌ها ظاهر شده و دانش به‌عنوان ماده خام اصلی برای نوآوری در نظر گرفته می‌شود. روش‌های سنتی برای نوآوری دیگر اثربخش نیست و به رویکردهای جدید همچو نوآوری نیاز است. هدف پژوهش حاضر ، بررسی تاثیر قابلیت‌های مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری با اثر میانجی نوآوری باز است که در 25 واحد‌ فناور مستقر در «پارک فناوری پردیس» واقع در شهر پردیس از استان تهران در نیمه دوم سال 1399 موردبررسی قرار گرفت. به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها از ابزار پرسشنامه از نوع طیف لیکرت استفاده شد و داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار smartpls3 و روش مدل‌یابی معادلات ساختاری بررسی و تحلیل شدند. نتایج تحلیل‌ها حاکی از آن است که رابطه مثبت و قوی بین قابلیت‌های مدیریت دانش و نوآوری باز وجود دارد و نوآوری باز بر عملکرد نوآوری و عملکرد نوآوری بر نوآوری باز تاثیر دارد. ارتباط سازنده و مثبتی بین قابلیت‌های مدیریت دانش و عملکرد نوآوری در پارک فناوری پردیس ایجاد نشده است؛ در نتیجه برای اثرگذاری نوآوری در سازمان‌های دانش‌بنیان باید به قابلیت‌های مدیریت دانش پرداخت؛ همچنین در سازمان‌های نوین و دانشی انتخاب رویکرد نوآوری باز بسیار موثر و تعیین‌کننده است و باید بیش‌ازپیش به از روش‌های نرم (نوآوری) استفاده شود.

    کلیدواژگان: قابلیت های مدیریت دانش، عملکرد نوآوری، نوآوری باز، نوآوری، پارک فناوری پردیس
|
  • Seyed Ali Torabi *, Keivan Tafakkori Pages 9-36
    In this paper, inspired by a real case study, a hierarchical approach is presented for supplier development and supporting its critical decisions in each stage. Supplies needing development and their eligible suppliers for development are first identified using the best-worst multi-criteria decision-making method. The related decision criteria are selected based on the literature review and subjective opinions of procurement experts. Finally, a bi-objective mathematical model is proposed for selecting and allocating candidate development plans to each candidate supplier. The objectives of the proposed model include maximizing the degree of achievement of the development goals of the buyer and maximizing the net present value of the development plans’ portfolio (i.e. the selected development plans for eligible suppliers). The computational results and derived managerial insights demonstrate the effectiveness and applicability of the proposed approach and its ability to support supplier development decisions for the buyer.
    Keywords: Supplier Development, Multi-Attribute Decision Making, Multi-Objective Programming, Best-Worst Method, Supplier Relationship Management
  • Ehsan Khanmohammadi *, Hossein Safari Pages 37-63
    Strategic planning is necessary for success and creating competitive advantage in a complex and dynamic environment of today's organizations. Balanced Scorecard is a relatively new tool for planning strategies and implementing strategy. One of the main stages related to the Balanced Scorecard deployment in organizations or companies, is prioritization of strategic objectives in the strategy map. In this paper, prioritized strengths, weaknesses, opportunities and threats of the organization are considered as criteria for evaluating strategic goals. There are different approaches for strategic objective prioritization. In this paper, strengths, weakness, opportunities, and threats were considered as criteria of a decision matrix. Then Fuzzy Technique for Ordering Preferences Similarity to Ideal Solution (TOPSIS) technique, one of the best techniques in Multi-Criteria Decision Making, was used for prioritization of strategic objectives. Using Fuzzy TOPSIS needs to weight of criteria. According to the internal relationships between strengths, weakness, opportunities, and threats, Analytical Network Process (ANP) was used to weight them. Finally, a case study is provided to illustrate the effectiveness of the proposed method.
    Keywords: Strategic Objectives, Fuzzy TOPSIS, Balanced Scorecard, ANP, SWOT matrix
  • Jafar Qeydar Khaljani *, Sasan Taslimi Pages 65-88
    In public organizations, depending on the economic climate of the country, such as recession or economic prosperity, the allocated budget varies. In such conditions, these organizations face the problem of defining the types of development projects outsourcing and determining the appropriate method of payment to contractors is critical. because the lack of proper management in the amount and time of budget expenditures can impose costs on the organization beyond expectations. In this study, recession, equilibrium and economic prosperity, is considered an effective factor in budget allocation. Therefore, for cost minimization and risk coverage, we present a robust scenario-based optimization model that incorporates the completion times, expediting costs, delay penalties and budget uncertainties to evaluate internal resources and available contractors for conducting the project and to determine the optimal solution and payment scheduling that minimizes the total cost. The slight difference between the maximum and minimum response stability under different management attitudes indicates the effectiveness of the proposed approach. Our results demonstrate that when the project completion time is promoted and there are no considerations for quality and technical knowledge, it is necessary to issue outsourcing allowance and the activities should be designed in a manner that they can be outsourced.
    Keywords: Utilization of resource, Cost minimization, Budget uncertainty, Robust scenario-based optimization, Outsourcing
  • Seyed Mohammad Rahchamani, Seyed Abdollah Heydariyeh *, Seyed Mohammad Zargar Pages 89-111

    These days, due to the increasing acceleration of globalization process all around the world, the supply chain has taken on new dimensions and has become much more complex than before. This research is a qualitative study to propose an intelligent supply chain model for providing services in Omid entrepreneurship fund. This research has been conducted by grounded theory approach, Strauss and Corbin model and it has progressed to the theoretical saturation of the interviewees. Population of interest were selected through purposeful sampling from university experts and managers of Omid entrepreneurship fund. A total of 14 semi-structured in-depth interviews were conducted. From the text of the interviews, 1165 open codes were counted and finally 38 codes were selected as main components. To code, atlas TI software version 8 was resorted and the components were identified and a conceptual model of the research was drawn. The most important major factors include intelligent information flow, intelligent financial resources flow, information technology, intelligent communication, transparency, sharing and expert human resources. The components of other factors are categorized under the main categories and then the results and consequences of the implementation of the intelligent supply chain are divided into four levels: company, customers, community and government.

    Keywords: Intelligent Supply Chain, Services, Grounded Theory Method, Omid Entrepreneurship Fund, Atlas TI Software
  • Heibatolah Sadeghi *, Anwar Mahmoodi, Zahra Rajabi Pages 113-133

    Reducing inventory costs is among the essential strategies for survival and profitability in today’s competitive environment. Classical inventory models have been developed to minimize inventory costs. However, they have several limiting assumptions. In this study, a three-level logistic chain consisting of a manufacturer, a distributor, and a retailer is considered. The problem of optimizing the inventory model for the distributor is examined. The distributor orders the products from the manufacturer. However, the manufacturer does not simultaneously deliver the total order and sends them in several discrete instances. In other words, it employs the multi-delivery strategy. Furthermore, the retailer’s demand is discrete and equal to a fixed amount at each equal interval of time. The distributor aims to determine the optimal order quantity and the optimal plan of receiving orders to minimize the total costs. Finally, the proposed problem is analyzed in a numerical example, and the results are compared with the classical inventory model. The results show that the proposed model has better performance with increasing holding and fixed ordering costs.

    Keywords: Discrete Delivery Orders, Discrete Demand, Inventory Control, Optimization, Multi Delivery
  • Mohammadreza Moniri, Akbar Alem Tabriz *, Ashkan Ayough Pages 135-173
    Process plants turnaround maintenance projects in upstream oil industry, which includes many capital-intensive installations and equipments, are very important. Accurate risk identification and evaluation of such project’s risks is an important step to significant decrease in financial, human and environmental damages of them. A new framework for such projects risk asessment is presented in this article. According to this framework, risks were identified according to expert’s judgment, using interviews and brain storming at first. Then, using fuzzy Delphi method, ten risks have been chosen as most important risks and then, analyzed using a hybrid fuzzy SWARA and EDAS method based on traoezodial fuzzy numbers. According to research   findings, on time financial providence from project owner with an appraisal score of 0.83 ranked the highest and equipment failure during operations with an appraisal score of 0.04 ranked the lowest among the oil upstream process plants turnaround project’s risks.
    Keywords: Project Risk Management, Oil Upstream Industry, Turnaround, Fuzzy Multiple Attribute Decision Making, Process Industries
  • Ali Morovati Sharif Abadi *, Seyed Mahmoud Zanjirchi, Ommolbanin Abbas Abadi Pages 175-198
    Today, computer equipment is one of the most important assets of any organization, and its maintenance is very important. Considering that process management is one of the ways to investigate the current situation of the organization and pave the way for its improvement and modification, the present study aimed to manage the maintenance processes of computer systems at the Yazd University, which were carried out with a multilateral view. It has tried to identify gaps and deficiencies in the process of maintenance of these equipment. For this purpose, first, the university's IT department was compared with other similar organizations and the processes related to the maintenance and repair of computer equipment were documented. Then, the nine-month data on equipment failure reporting was extracted to inform the process of failures, to investigate the relationships between them, as well as to help re-engineer the processes. The data was analyzed using data analysis techniques. Finally, considering the existing problems and also the framework for classification of the maintenance processes of the educational unit, practical solutions appropriate to the university conditions are determined through surveys of experts and analytical hierarchy process (AHP).
    Keywords: Process Management, Maintenance, PCF, Data Mining, AHP
  • Mehdi Abbasi, MohammadReza Dehghani Pages 199-225

    Performance evaluation is necessary for sustainable and green production of companies such as thermal power plants. Sustainability Balanced Scorecard (SBSC) is a common model in this area. Assumption in SBSC is perspectives/indicators/sub-indicators (elements) weight equality that may be problematic in real-world problems. In this paper, firstly a mathematical model was presented to calculate global weight of elements in hierarchical structure by Best-Worst Method (BWM). Then, four properties of the desirable practical structure of the elements were defined by getting idea from designing hierarchical structure concepts in the Analytic Hierarchy Process. Then, an algorithm was presented to design multi-level structure of problems elements and give weights to them using the proposed giving weight model, four properties of the desirable practical structure, and Consistency Ratio Thresholds. A four-level hierarchical structure including 50 identified performance evaluation elements of SBSC model was presented using the proposed algorithm for giving structure and weight to performance evaluation SBSC elements in Iranian thermal power plants according to green and sustainable production. Finally, by considering the elements used in the resulting structure, a suitable indicators list of Iranian thermal power plants according to green and sustainable production was derived. The findings indicate the suitability of the proposed algorithm.

    Keywords: Performance Evaluation, Hierarchical Structure, Sustainability Balanced Scorecard (SBSC), Best-Worst Method (BWM), Thermal Power Plants
  • Abbas Nasiri, Ali Mansory, Nabiollah Mohammadi Pages 227-251

    The main purpose of this study is to identify traditional, green and resilience evaluation criteria in the performance of green and resilient suppliers and rank them with the path analysis approach, SWARA and TOPSIS in Fanavaran Petrochemical Company. The research method is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection. The statistical population is 55 experts that due to their limitations, the opinions of all members of the society were studied in the first stage with path analysis. In the second stage, 30 experts were selected as a statistical sample for ranking criteria and in the third stage, 10 supply managers were selected to supplier ratings. Among the traditional criteria, the sub-criterion "quality" in the first rank and the sub-criterion "trading volume" in the last rank; Among the green criteria, "observance of necessary standards" as the most important sub-criterion and "observance of environmental issues" in the last rank; Among the resilience criteria, "agility" was in the first place and "complexity" in the last place. In the final evaluation of the main criteria, the criterion of "resilience" came in the first rank, the criterion of "green" in the second rank and the criterion of "traditional" in last.

    Keywords: Performance, Green, Resilient Suppliers, Path Analysis, SWARA, TOPSIS
  • Davood Talebi, MohammadJavad Esmaeili, Azadeh Moazezikhah Tehran Pages 253-277

    Innovation emerges from a combination of knowledge elements in organizations, and knowledge is considered the primary raw material for innovation. Open innovation is one of the latest innovative approaches, which increases the probability of success and organizational development and creates investment risks. In this regard, this study examines the Knowledge Management Capabilities (KMC) on Innovation Performance (IP) with the mediating effect of Open Innovation (OI). Data was collected in 2020 from 25 technology units in Pardis Technology Park, located in Pardis city, Tehran.. Likert scale was used throughout collection, and the data was analyzed using PLS-based SEM approach. The results show a positive and strong relationship between KMC and OI, OI and IP, IP and OP. Also, there is no significant relationship between KMC and IP in the technology park. It can not make good use of the effects of OP in the relationship between KMC and IP. Therefore, KMC must be addressed for innovation to be effective in knowledge-based organizations. OI is also critical and decisive in new organizations and selective knowledge. Also, in new organizations, the OI approach is very effective and soft methods should be used more than before.

    Keywords: Knowledge Management Capabilities, Innovation Performance, Open Innovation, Innovation, Pardis Technology Park