فهرست مطالب

چشم انداز حسابداری و مدیریت - سال پنجم شماره 63 (تابستان 1401)

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال پنجم شماره 63 (تابستان 1401)

  • جلد چهارم
  • تاریخ انتشار: 1401/05/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرهاد عزیزی*، عباس قدرتی زوارم، مرضیه روزخوش، هادی قلی پور پاشا صفحات 1-12
    مسیولیت اجتماعی شرکت ها موضوع حساسیت برانگیز و رو به توجه در سال های اخیر بوده است تا آنجا که سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل و اتحادیه اروپا، استانداردهایی را در این زمینه ارایه کرده اند. گروهی از صاحب نظران معتقدند که اگرچه دولت ها مسیول اصلی حل مشکلات جامعه اند، ولی مشارکت سازمان ها در این زمینه راهگشاست. این دسته از صاحب نظران معتقدند که، ازآنجاکه امروزه، قدرت اقتصادی، از دولت ها به سازمان ها انتقال یافته، مشارکت سازمان ها در حل مشکلات اجتماعی ضروری و لازم است. لذا بر پایه این استدلال، هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر شاخص های کلان اقتصادی بر میزان تغییرات افشای مسیولیت اجتماعی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. جامعه آماری پژوهش حاضر متشکل از 96 شرکت پذیرفته شده در بورس طی دوره زمانی 1392 تا 1399 است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که شاخص های کلان اقتصادی بر میزان تغییرات افشای مسیولیت اجتماعی تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: شاخص کلان اقتصادی، مسئولیت اجتماعی، نرخ تورم، تولید ناخالص داخلی
  • اسحاق سالمی* صفحات 13-26
    هدفی این پژوهش بررسی تاثیر عدم قطعیت فروش بر رفتار هزینه شرکت های بورسی است. در راستای هدف پژوهش تعداد 140 شرکت پذیرفته شده در بورس تهران طی بازه زمانی 1394 تا 1398 مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روش داده های ترکیبی با بهره گیری از رگرسیون حداقل مربعات تعمیم یافته تجزیه وتحلیل گردید. در این پژوهش عدم قطعیت فروش با استفاده از دو روش ریسک کاهش فروش و ریسک کلی فروش مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها نشان داد ریسک کاهش فروش موجب کاهش رفتار چسبنده هزینه می شود و ریسک کلی فروش موجب افزایش می شود، به عبارتی رفتار چسبنده هزینه و رابطه معناداری و مثبتی با رفتار چسبنده هزینه دارد.
    کلیدواژگان: عدم قطعیت در فروش، هزینه عمومی و اداری، رفتار هزینه
  • عباس قدرتی زوارم*، فرهاد عزیزی، الهام باقری ایرج، داریوش نصیری صفحات 27-37

    سرمایه گذاران در دارایی های فیزیکی و مالی سرمایهگذاری میکنند. سرمایه گذاری در دارایی های مالی از طریق خرید سهام، اوراق قرضه و... صورت می گیرد. هنگامی که شخصی سهام شرکتی را خریداری می کند مالک شرکت شده و از مزایایی مثل سود تقسیمی، سود سهمی، افزایش قیمت سهام و... بهره مند می شود. لذا بر پایه این استدلال، هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین تغییرات سود تقسیمی و سودهرسهم بر تغییرات سود آتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. جامعه آماری پژوهش حاضر متشکل از 105 شرکت پذیرفته شده در بورس طی دوره زمانی 1392 تا 1399 است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که تغییرات سود تقسیمی بر تغییرات سود آتی سهام تاثیر معناداری دارد. همچنین نتایج حاکی از آن است که بین سودهرسهم و تغییرات سود آتی سهام ارتباط معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سودهرسهم، تغییرات سود آتی، تغییرات سود تقسیمی استانداردشده، سرمایه گذاری
  • جواد قهرمان زاده* صفحات 38-44
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش رسانه های اجتماعی بر تجربه خرید آنلاین و جستجوی پیش از خرید مصرف کننده انجام شد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی-همبستگی با رویکردی کمی می باشد. جامعه آماری پژوهش مشتریان فروشگاه های زنجیره ای افق کورش در شهر تبریز بودند که تعداد 150 نفر با استفاده از جدول مورگان-کرجسی با روش نمونه گیری تصادفی به عنوان افراد نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش جهت تحلیل یافته ها از نرم افزار spss و جهت بررسی فرضیه ها نیز از آزمون پارامتریک پیرسون استفاده شد. براساس یافته های پژوهش مقدار به دست آمده برای ضریب همبستگی پیرسون بین استفاده از رسانه های اجتماعی و تجربه خرید آنلاین (r=0/634) در سطح آلفای 0.05 معنی دار بود P<0.05. همچنین مقدار به دست آمده برای ضریب همبستگی پیرسون بین استفاده از رسانه های اجتماعی و جستجوی پیش از خرید مصرف کننده (r=0/740) در سطح آلفای 0.05 معنی دار است P<0.05. به طور کلی نتایج نشان داد که استفاده از رسانه های اجتماعی با تجربه خرید آنلاین و جستجوی پیش از خرید مصرف کننده رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، تجربه خرید آنلاین، جستجوی پیش از خرید
  • جواد شهناز خضرلو*، مهدی زینالی صفحات 45-58
    در اقتصاد دانش محور کنونی، سرمایه فکری عامل اصلی برتری و بهبود عملکرد شرکت هاست. سرمایه فکری شامل تمام منابعی از سازمان است که ارزش سازمان و همچنین شایستگی سازمان را بالا می برند. پس این نشان می دهد که مدیریت سرمایه فکری به شکلی موثر و کارامد، ارزش و عملکرد مالی سازمان را افزایش خواهد داد. این پژوهش به بررسی رابطه بین اجزای سرمایه فکری و عملکرد مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده است. برای دستیابی به این هدف با استفاده از مدل پالیک (2000) به اندازه گیری سرمایه فکری پرداخته شد که شامل ابعاد سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه فیزیکی می باشد. متغیر وابسته در پژوهش، عملکرد مالی می باشد که با استفاده از شاخص بازده دارایی ها اندازه گیری شده است. ضمن اینکه اثر برخی از ویژگی های شرکت همانند اهرم مالی و اندازه شرکت در مدل های رگرسیونی کنترل شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 7 ساله بین سال های 1392 الی 1398 می باشد که براساس روش نمونه گیری حذف سیستماتیک تعداد 128 شرکت و در مجموع 1458 سال- شرکت به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها در گروه پژوهش های توصیفی- پس رویدادی قرار دارد که برای بررسی فرضیه ها از مدل های رگرسیونی چندمتغیره با استفاده از نرم افزار Eviews8 بهره گرفته شد. نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان می دهد بین کارایی سرمایه انسانی و فیزیکی با عملکرد مالی ارتباط معنی داری وجود دارد. اما ارتباط بین کارایی سرمایه ساختاری و عملکرد مالی شرکت ها مورد تایید قرار نگرفته است.
    کلیدواژگان: اجزای سرمایه فکری، عملکرد مالی، سرمایه انسانی، ساختاری، فیزیکی
  • داریوش غلام زاده، محمد عباسی، مهرداد احمدی راد* صفحات 59-76

    دانشگاه ها و مراکز علمی به عنوان یکی از بخش های مهم و تاثیرگذاری و آینده ساز با توجه به پرورش نیروی انسانی که به عنوان بزرگترین و مهمترین سرمایه استراتژیک هر سازمان که می تواند مزایای فراوانی را برای سازمان به ارمغان آورد در سطح جهان شناخته می شود از این رو طبیعی است که محملی برای وقوع فساد قرار گیرد، لیکن تاکنون بدلایل مختلف از جمله پیچیدگی، تخصصی و فنی و همچنین فراگیر نبودن آن در سطح جامعه، شناسایی گلوگاه های فساد در مجموعه دانشگاهی از دید حقوق دانان کیفری و جرم شناسان تا حدود زیادی مغفول مانده است هدف از این پژوهش، طراحی مدل علی بروز فساد اداری در مراکز علمی و دانشگاهی به عنوان نظریه زیربنای خط مشی های ضد فساد در مراکز علمی و دانشگاهی است برای اجرای این پژوهش، ابتدا بر اساس مرور ادبیات و پیشینه پژوهش متغیرهای اثرگذار بروز فساد اداری در مراکز علمی و دانشگاهی شهر تهران به دست آمد با بررسی دانشگاه های علمی کاربردی تهران، عوامل اثرگذار  فردی و سازمانی در بروز فساد اداری در مراکز علمی و دانشگاهی شهر تهران شناسایی و میزان تاثیر هر یک از عوامل بر تمایل کارکنان به فساد اداری بررسی شدند نتایج به دست آمده از پژوهش نشان می دهد که در سطح فردی، عوامل فردی درونی شامل» عدم پایبندی به دین « ،» عدم پایبندی به اخلاق و ریسک پذیری «عوامل فردی بیرونی وابسته به شرایط شامل نیاز مادی ،» احساس بی عدالتی « ،» جامعه پذیری نامناسب و میزان ارتباط با ارباب رجوع« » در تمایل به فساد نقش دارند و در سطح سازمانی، عوامل پیشگیرانه شامل اطلاع رسانی و فرهنگ ضد فساد « ،» مناسب بودن سازوکارهای نظارتی و مقابله با فساد شفافیت و پاسخگویی « » عوامل افزایش اثربخشی شامل « » درآمد ناپایدار « ،» استفاده از فناوری اطلاعات « ،» کیفیت تصمیم ها « ،» کیفیت و نحوه اجرای قوانین و مقررات« و شایسته سالاری در بروز فساد در مراکز علمی و دانشگاهی نقش دارند.

    کلیدواژگان: خط مشی گذاری عمومی، فساد اداری، سلامت اداری، مراکز علمی و دانشگاهی
  • فرزین خوشکار، سیده سمانه دستخط گشتی*، کوروش سلیمی صفحات 77-91
    معیارهای مختلفی برای کیفیت سود وجود دارد و هر یک از معیارهای کیفیت سود منحصربه فرد است و جنبه خاصی از سود گزارش شده یک شرکت را نشان می دهد؛ بنابراین، هر یک از معیارهای کیفیت سود می تواند به طور متفاوتی بر نوسانات بازده سهام یا ریسک سرمایه گذاری تاثیر بگذارد. هدف این پژوهش بررسی رابطه معیارهای چندگانه کیفیت سود با نوسانات بازده سهام می باشد. پژوهش انجام شده ازنظر نوع هدف، جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش ازنظر ماهیت و محتوایی علت و معلولی هست. انجام پژوهش در چارچوب استدلالات قیاسی- استقرایی صورت گرفته و برای تجزیه وتحلیل فرضیه ها از تحلیل پانلی کمک گرفته شده است. برای جمع آوری اطلاعات، از داده های 142 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1391-1399 استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان داد کیفیت اقلام تعهدی و پایداری سود، رابطه منفی و معنی دار و محافظه کاری حسابداری و یکنواختی سود، رابطه مثبت و معنی داری با نوسان بازده سهام دارند؛ اما رابطه پیش بینی پذیری سود با نوسان بازده سهام معنی دار نیست.
    کلیدواژگان: سود، کیفیت سود، ریسک، نوسانات بازده سهام
  • زهرا حسینقلی پور*، جواد عین آبادی صفحات 92-104
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیرات تحریم های بین المللی در تعاملات بانکی بین المللی شرکت های ایرانی در بستر بلاک چین است. این تحقیق کاربردی و از نوع توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش 10 شرکت بین المللی در صنایع مختلف است که در مجموع از این 10 شرکت، 15 نفر دارای شرایط جهت پاسخ به سوالات پرسشنامه به عنوان افراد مورد نظر برای حضور در جامعه آماری انتخاب شدند. با توجه به کم بودن تعداد جامعه، همین تعداد بر اساس روش تمام شماری به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به سوالات پرسشنامه 20 سوالی محقق ساخته این پژوهش پاسخ دادند. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون cvr و آلفای کرونباخ بررسی شد که میزان آن 788/. و 792/. بدست آمد. در ادامه از آزمون k-s جهت بررسی نرمال بودن و در ادامه از آزمون رگرسیون و نیز آزمون رتبه بندی فریدمن جهت اولویت بندی با استفاده از نرم افزار spss استفاده گردید. نتایج نشان داد تحریم های بین المللی در تعاملات بانکی بین المللی شرکت های ایرانی در بستر بلاک چین می تواند به عنوان یک فرصت مطرح شود و با به کارگیری بلاک چین بتوان تعاملات بانکی بین المللی را به صورت اثربخش تری اجرا و اداره نمود.
    کلیدواژگان: تحریم های بین المللی، تعاملات بانکی بین المللی، بلاک چین
  • مرضیه محب راد* صفحات 105-119
    پژوهش حاضر به بررسی مدیریت سود و رفتار سرمایه گذاری شرکت ها با بازده حقوق صاحبان سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. این پژوهش بر اساس داده های 148 شرکت حاضر در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1398 تا 1399 صورت گرفته است. بدین منظور از دو مدل رگرسیونی چند متغیره استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین مدیریت سود و بازده حقوق صاحبان سهام رابطه مستقیم معناداری وجود دارد. و بین رفتار سرمایه گذاری شرکت ها و بازده حقوق صاحبان سهام رابطه معکوس معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت سود، رفتار سرمایه گذاری شرکت ها، بازده حقوق صاحبان سهام
  • باقر مختاری*، آیناز جابری خسروشاهی صفحات 120-138
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر کنترل های داخلی بر اجتناب مالیاتی با تاکید بر نقش تعدیل گری شهرت شرکت و مالکیت نهادی شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران است. این پژوهش از لحاظ هدف، از نوع کاربردی و از نظر روش شناخت، توصیفی از نوع همبستگی است و در زمره پژوهش های شبه تجربی و پس رویدادی قرار دارد. داده های لازم از طریق روش کتابخانه ای و نرم افزار اطلاعاتی ره آورد نوین و مراجعه به سایت سازمان بورس اوراق بهادار تهران جمع آوری شده است. نمونه آماری پژوهش شامل 159 شرکت در طی سال های 1393 تا 1399 می باشد. آزمون فرضیه ها با استفاده از رگرسیون خطی چندمتغیره و با استفاده از نسخه نهم نرم افزار ایویوز استفاده شده است. نتایج نشان دادند که بین کنترل های داخلی و اجتناب مالیاتی رابطه معنی داری و معکوسی وجود دارد. همچنین شهرت شرکت و مالکیت نهادی بر رابطه بین کنترل های داخلی و اجتناب مالیاتی تاثیر معنی دار و مستقیمی دارد.
    کلیدواژگان: اجتناب مالیاتی، کنترلهای داخلی، شهرت شرکت، مالکیت نهادی
|
  • Farhad Azizi *, Abbas Ghodrati Zoeram, Marzieh Roozkhosh, Hadi Gholipor Pasha Pages 1-12
    Corporate social responsibility has been a sensitive and significant issue in recent years, with international organizations such as the United Nations and the European Union providing standards in this area. A group of experts believe that although governments are primarily responsible for solving society's problems, the participation of organizations is a way forward in this regard. This group of experts believes that, since today, economic power has been transferred from governments to organizations, the participation of organizations in solving social problems is necessary. Therefore, based on this argument, the purpose of this study is to investigate the effect of macroeconomic indicators on the rate of change in social responsibility disclosure of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The statistical population of the present study consists of 96 companies listed on the stock exchange during the period 1392 to 1399. The obtained results show that macroeconomic indicators have a significant effect on the rate of changes in social responsibility disclosure.
    Keywords: Macroeconomic index, social responsibility, inflation rate, GDP
  • Eshaq Salemi * Pages 13-26
    The purpose of this study is to investigate the effect of sales uncertainty on the cost behavior of listed companies. In line with the purpose of the study, 140 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 1394 to 1398 were examined. The collected data were analyzed using the combined data method using generalized least squares regression. In this study, sales uncertainty was evaluated using two methods of sales reduction risk and overall sales risk. Findings showed that the risk of declining sales reduces the sticky behavior of costs and the overall risk of sales increases, in other words, the sticky behavior of costs has a significant and positive relationship with the sticky behavior of costs.
    Keywords: Uncertainty in sales, general, administrative costs, Cost behavior
  • Abbas Ghodrati Zoeram *, Farhad Azizi, Elham Bagheri Iraj, Darush Nasiri Pages 27-37

    Investors invest in physical and financial assets. Investment in financial assets is done through the purchase of stocks, bonds, etc. When a person buys company shares, he becomes the owner of the company and enjoys benefits such as dividends, dividends, increase in stock prices, and so on. Therefore, based on this argument, the purpose of this study is to investigate the relationship between changes in dividends and dividends on future earnings changes of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The statistical population of the present study consists of 105 companies listed on the stock exchange during the period 1392 to 1399. The obtained results show that changes in dividends have a significant effect on changes in future dividends. The results also indicate that there is a significant relationship between dividends and changes in future dividends.

    Keywords: dividends, future earnings changes, standardized dividend changes, investments
  • Javad Ghahraman Nejad * Pages 38-44
    The aim of this study was to investigate the role of social media on the online shopping experience and pre-purchase consumer search. This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlation method with quantitative approach. The statistical population of the study was the customers of Ofogh Kourosh chain stores in Tabriz. 150 people were selected as the sample using the Morgan-Krejcie table by random sampling method. In this study, SPSS software was used to analyze the findings and Pearson parametric test was used to test the hypotheses. Based on the research findings, the value obtained for Pearson correlation coefficient between social media use and online shopping experience (r = 0.634) was significant at the alpha level of 0.05 P <0.05. Also, the value obtained for Pearson correlation coefficient between social media use and consumer pre-purchase search (r = 0.740) at the alpha level of 0.05 is significant P <0.05. In general, the results showed that the use of social media has a positive and significant relationship with the online shopping experience and consumer pre-purchase search.
    Keywords: Social Media, online shopping experience, pre-purchase search
  • Javad Shahnaz Khezerlo *, Mehdi Zeynali Pages 45-58
    In today's knowledge-based economy, intellectual capital is the main factor in the superiority and improvement of companies' performance. Intellectual capital includes all the resources of the organization that increase the value of the organization as well as the competence of the organization. Thus, it shows that the management of intellectual capital will effectively and efficiently increase the value and financial performance of the organization. This study investigated the relationship between intellectual capital components and financial performance of companies accepted in Tehran Stock Exchange.To achieve this goal, the Palick Model (2000) has been used to measure intellectual capital, including human capital, structural capital and physical capital. The dependent variable in financial performance research is measured using the return on assets index. In addition, the effect of some of the company's features, such as financial leverage and firm size, iscontrolled by regression models. The statistical population of this study is all companies accepted in Tehran Stock Exchange for a period of 7 years between 2013 and 2019. Based on the systematic elimination sampling, 128 companies and a total of 1458 years of the company were considered as a statistical sample was taken. The present research is applied in terms of the purpose and in terms of collecting data in the descriptive-post-event research group. For examining the hypotheses, multivariate regression models were used using Eviews8 software. The results of this study indicate that there is a meaningful relationship between financial and human capital efficiency with financial performance. But the relationship between capital construction capital and corporate finance performance has not been confirmed.
    Keywords: Components of intellectual capital, financial performance, Human capital, Structural, Physical
  • Daryosh Gholam Zadeh, Mohamad Abasi, Mehrdad Ahmadi Rad * Pages 59-76

    Universities and scientific centers are known as one of the most important and influential and future-building sectors due to the cultivation of human resources, which is the largest and most important strategic capital of any organization that can bring many benefits to the organization at the world level. Therefore, it is natural to place a burden for the occurrence of corruption, but until now, due to various reasons such as complexity, specialization and technical as well as its non-ubiquity at the society level, the identification of corruption bottlenecks in the university complex from the point of view of criminal lawyers and criminologists is to a large extent The purpose of this research is to design a causal model of the occurrence of administrative corruption in scientific and academic centers as a theory underlying anti-corruption policies in scientific and academic centers. Administrative corruption in the scientific and academic centers of Tehran was obtained by examining the applied scientific universities of Tehran, the effective factors (individual and organizational) in the occurrence of administrative corruption in the scientific and academic centers of Tehran were identified and the impact of each factor on the tendency of employees to corruption They were checked administratively The results obtained from the research show that at the individual level, internal factors include "non-adherence to religion", "non-adherence to ethics and risk-taking" and "external individual factors (depending on the conditions) including material need" and "feeling of injustice". "Improper socialization and the level of communication with clients" play a role in the tendency to corruption, and at the organizational level, preventive factors include information and anti-corruption culture, "suitability of supervisory mechanisms and dealing with corruption, transparency and accountability." Factors that increase effectiveness include "unstable income", "use of information technology", "quality of decisions", "quality and manner of implementation of laws and regulations" and meritocracy play a role in the occurrence of corruption in scientific and academic centers.

    Keywords: Public Policy, Administrative corruption, administrative health, scientific, academic centers
  • Farzin Khoshkar, Seideh Samaneh Dastkhat Gashti *, Kourosh Salimi Pages 77-91
    There are different measures for earnings quality, and each earnings quality metric is unique and reflects a particular aspect of a company's reported earnings; therefore, each of the Earnings quality metrics can affect stock returns or investment risk volatility differently. The purpose of this study is to investigate the Relationship between multiple Earnings quality measures and stock return volatility. Research in terms of purpose is part of applied research and research method in terms of nature and content is cause and effect. The research was conducted in the framework of deductive-inductive reasoning and panel analysis was used to analyze the hypotheses. To collect information, data from 142 companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period 1391-1399 have been used. The results of this study show that accrual quality and persistent earnings have a negative and significant relationship and conservatism and earnings smoothness have a positive and significant relationship with stock return volatility; But the relationship between profit predictability and stock return volatility is not significant
    Keywords: Earnings, Earnings Quality, risk, Stock Returns Volatility
  • Zahra Hosseingholipour *, Javad Einabadi Pages 92-104
    The purpose of this study is to investigate the effects of international sanctions on the international banking transactions of Iranian companies in the context of the blockchain. This research is applied and descriptive-survey type. The statistical population of this research is 10 international companies in different industries. In total, out of these 10 companies, 15 people with the conditions to answer the questionnaire questions were selected as individuals to participate in the statistical population. Due to the small number of population, the same number were selected as a statistical sample based on the counting method and answered the questions of the 20 questions of the researcher-made questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire were assessed using cvr test and Cronbach's alpha with a value of / 788. And 792 /. Was obtained. Then k-s test was used to check for normality and then regression test and Friedman ranking test were used for prioritization using SPSS software. The results showed that international sanctions on international banking transactions of Iranian companies in the context of the Blockchain can be considered as an opportunity and by using the Blockchain, international banking transactions can be implemented and managed more effectively.
    Keywords: International Sanctions, international banking transactions, Blockchain
  • Marziyhe Mohebrad * Pages 105-119
    The present study examines the profit management and investment behavior of companies with the return on equity in companies listed on the Tehran Stock Exchange. This research is based on the data of 148 companies listed on the Tehran Stock Exchange during the years 2019to 2020. Two multivariate regression models have been used for this purpose. The results showed that there is a significant direct relationship between earnings management and return on equity. And there is a significant inverse relationship between corporate investment behavior and return on equity.
    Keywords: Earnings Management, corporate investment behavior, Return on Equity
  • Bagher Mokhtari *, Aynaz Jaberi Khosroshahi Pages 120-138
    The purpose of this research is to investigate the effect of internal controls on tax avoidance with an emphasis on the role of modifying the company's reputation and institutional ownership of companies that are members of the Tehran Stock Exchange. In terms of purpose, this research is of applied type and in terms of cognitive method, it is descriptive of correlation type and it is among quasi-experimental and post-event researches. The necessary data has been collected through the library method and modern information software and referring to the website of the Tehran Stock Exchange Organization. The statistical sample of the research includes 159 companies during the years 2013 to 2016. Hypotheses were tested using multivariable linear regression and using the ninth version of Evioz software. The results showed that there is a significant and inverse relationship between internal controls and tax avoidance. Also, company reputation and institutional ownership have a significant and direct effect on the relationship between internal controls and tax avoidance.
    Keywords: Tax Avoidance, Internal Controls, company reputation, institutional ownership