فهرست مطالب

علوم و فنون نظامی - پیاپی 59 (بهار 1401)

فصلنامه علوم و فنون نظامی
پیاپی 59 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا شیخ، حمید حسن پور، حسین دادوند* صفحات 5-30
    هدف پژوهش کاربردی حاضر، بومی سازی فرآیند طرح ریزی عملیات مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران (با شناسایی و تعیین گام های فرآیند بومی طرح ریزی عملیات مشترک آجا و اقدامات هر کدام از گام ها) است تا فرماندهان، افسران ستاد مشترک و طراحان عملیات مشترک بتوانند از آن بهره برداری لازم را به عمل آورند. در این تحقیق به منظور جمع آوری اطلاعات از ابزارهای مصاحبه، پرسشنامه و مطالعه اسناد و مدارک استفاده شده است. روش تحقیق توصیفی و موردی زمینه ای و رویکرد آن آمیخته است. نتایج پژوهش نشان داد 8/96 درصد از جامعه نمونه معتقدند گام های هفت گانه: ماموریت، تشکیل فرماندهی و ستاد مشترک، توسعه تدابیر، تحلیل تدابیر و بازی جنگ، تصمیم و تدبیر فرمانده، تهیه طرح یا دستور، بازنگری، تصویب و انتشار طرح یا دستور، و اقدامات مرتبط با هر یک از این گام ها در فرآیند بومی طرح ریزی عملیات مشترک آجا اثرگذار هستند.
    کلیدواژگان: طرح ریزی، عملیات مشترک، ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • احمدمهدی جمالی*، تقی دودانگه، ابراهیم ایجابی صفحات 31-55
    هدف این پژوهش تبیین نحوه ایجاد هماهنگی در راستای هم افزایی بین هوانیروز و سازمان مدیریت بحران کشور در حوادث غیرمترقبه آینده، در دو مرحله قبل و هنگام وقوع بحران است؛ لذا از حیث هدف، کاربردی و به لحاظ نوع روش و ماهیت، توصیفی است. جامعه آماری این مقاله را خلبانان پایگاه های هوانیروز و مسیولین سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل می دهند. از مصاحبه، پرسشنامه و مطالعات کتابخانه ای به عنوان ابزار جمع آوری داده ها استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که اکثریت افراد جامعه نمونه بر این اعتقادند که پرداختن به مولفه های برنامه ریزی، پیش بینی، فرماندهی و کنترل در عملیات امدادرسانی (در مرحله قبل و هنگام وقوع حوادث) به میزان زیاد و خیلی زیاد در جهت  هماهنگی در راستای هم افزایی بین هوانیروز و سازمان مدیریت بحران کشور  نقش دارد.
    کلیدواژگان: سازمان مدیریت بحران کشور، حوادث غیرمترقبه، هوانیروز، هماهنگی، هم افزایی
  • علی اصغر سالارنژاد* صفحات 57-90
    درگاه های الکترونیک سازمانی، به عنوان چارچوبی برای تجمیع و یکپارچگی اطلاعات، افراد و فرایندهای سازمانی مورد استفاده قرار می گیرند. انتخاب صحیح زیرساخت های ابری برای این درگاه ها به دلیل تنوع شاخصه ها کیفی و کمی ارایه شده همواره یکی از چالش های مدیران فاوایی بوده است. هدف اصلی این پژوهش تعیین و اولویت بندی شاخصه های انتخاب زیرساخت ابری موردنیاز درگاه های الکترونیک آجا است. در گام اول با بررسی نظام مند ادبیات این حوزه و همچنین بررسی تطبیقی دو استاندارد صنعتی توافق نامه های سطح خدمت ابری، 24 شاخص انتخاب زیرساخت ابری شناسایی گردید. در گام دوم با اجرای یک مطالعه دلفی فازی و بهره گیری از تجارب صاحب نظران این حوزه در آجا شاخصه های شناسایی شده، اعتبارسنجی و پالایش، و در ادامه بر اساس اجماع خبرگان 21 شاخصه انتخاب زیرساخت ابری در چهار دسته طبقه بندی و نهایی شد. در گام سوم شاخصه های تاییدشده از مرحله قبل با روش بهترین-بدترین اولویت بندی شدند. نتایج نشان داد که در انتخاب زیرساخت ابری جهت درگاه های الکترونیک آجا به ترتیب مولفه های امنیتی 38.1 درصد ، عملکردی 32 درصد، حفاظت از داده شخصی 19.2 درصد و محیطی و سازمانی 10.7 درصد تاثیر گزار هستند.
    کلیدواژگان: زیرساخت ابری، انتخاب زیرساخت ابری، روش دلفی فازی، روش بهترین- بدترین
  • رضا روشنی*، حامد زارعی صفحات 91-109

    نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دارای ظرفیت های بسیار ارزشمندی نظیر زمین، آب، تجهیزات و نیروی انسانی بوده که در صورت توجه به این ظرفیت ها نتایج مطلوبی نصیب مجموعه نیرو خواهد شد. ازاین رو تحقیق حاضر با هدف تبیین چگونگی بهره برداری از ظرفیت های اقتصادی موجود با احداث حوضچه های پرورش آبزیان در اراضی پایگاه دریایی خرمشهر انجام شده است. روش این تحقیق توصیفی با رویکرد آمیخته و جامعه موردمطالعه به تعداد 125 نفر و تعداد 68 نفر به عنوان حجم نمونه انجام شده است. نتایج حاصله گویای این است که مهم ترین منبع جهت به کارگیری و تامین نیروی انسانی " استفاده از کارکنان بازنشسته با مهارت و تخصص (شیلات) با ضریب تغییرات 0.183 (زیاد و خیلی زیاد)، میانگین 32/4 و اولویت اول" می باشند. از دیدگاه جامعه ی نمونه مهم ترین منبع جهت تامین تجهیزات و تاسیسات " خرید و استفاده از تجهیزات به روز و نوین با ضریب تغییرات 0.114 (زیاد و خیلی زیاد)، میانگین 59/4 و اولویت اول" و در پایان نیز مهم ترین منبع جهت تامین اعتبار و سرمایه " تاسیس و ایجاد شرکت تعاونی با عضویت کارکنان داوطلب جهت تامین منابع مالی موردنیاز با ضریب تغییرات 0.139 (زیاد و خیلی زیاد)، میانگین 56/4 و اولویت اول" می باشند.

    کلیدواژگان: ظرفیت های اقتصادی، احداث حوضچه های پرورش آبزیان، نیروی انسانی، اعتبارات، تجهیزات و تاسیسات
  • داوود امینی* صفحات 111-140
    اشغال برق آسای شهر موصل از سوی نیروهای داعش و عملیات بازپس گیری پرزحمت آن، ابعاد جدیدی از جنگ شهری در قرن بیست و یکم را متبلور ساخت. در این تحقیق جهت تحلیل شاخص های تاثیرگذار در تاکتیک ها و راهبردهای جنگ شهری موصل، با تجزیه وتحلیل به عمل آمده از طریق مطالعه میدانی و طراحی پرسشنامه، ضریب پایایی 85 درصدی پرسشنامه اثبات کرد شاخص های چهارگانه در تاکتیک ها و راهبردهای جنگ شهری پیاده شده در صحنه عملیات موصل تاثیرگذار بوده است. در ادامه به منظور اولویت بندی شاخص های چهارگانه تاثیرگذار در اجرای عملیات موصل(اشغال و آزادسازی)، از آزمون ناپارامتریک فریدمن استفاده شد. نتایج نشان داد که با اطمینان 95/0 درصد در سطح خطای 05/0، تفاوت معناداری بین ابعاد شاخص های چهارگانه وجود دارد. با مقایسه شاخص ها مشخص شد در اجرای عملیات اشغال و آزادسازی موصل در رتبه اول: نیروهای داعشی با میانگین (45/4)، در رتبه دوم: طرح های نظامی و امنیتی با میانگین (99/2)، در رتبه سوم: جمعیت ساکن شهر با میانگین (25/4) و در رتبه چهارم: شاخص های کالبدی و جغرافیایی شهر با میانگین (1/4) قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: جنگ، شهر، جنگ شهری، موصل، داعش
  • مجید رجب پور، محمدعلی افشار کاظمی*، عباس طلوعی اشلقی، محسن مرادیان صفحات 141-169

    هدف اصلی پژوهش کاربردی حاضر، تبیین و تشریح راه کارهای"ارتقاء بهره وری اساتید دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش مبتنی بر رضایت مندی از خدمات دریافتی"، بر اساس مدل کانو در قالب نیازهای اساسی، نیازهای عملکردی، نیازهای انگیزشی، نیازهای بی اثر و نیازهای معکوس است. جمع آوری داده ها از طریق روش های میدانی و کتابخانه ای انجام شد. با توجه به مراحل استاندارد تکنیک کانو، سوالات پرسشنامه در دو حالت مثبت (عملکردی) و منفی (غیرعملکردی) و بر اساس طیف لیکرت پنج گزینه ای استفاده شد. جامعه آماری، اساتید داخلی دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران با رتبه علمی استاد، دانشیار، استادیار و مربی بود. یافته های تحقیق نشان داد که در صورت برآورده ساختن نیازهای عملکردی شانزده گانه، میزان رضایت مندی اساتید برابر با 80 درصد و در صورت عدم برآورده ساختن، میزان نارضایتی آنان برابر با (52-) درصد خواهد بود؛ در صورت برآورده ساختن نیازهای انگیزشی هشت گانه مشخص شده، میزان رضایت مندی اساتید برابر با 73 درصد و در صورت عدم برآورده ساختن، میزان نارضایتی آنان برابر با (32-) درصد خواهد بود.

    کلیدواژگان: بهره وری منابع انسانی، مدل کانو، نیازهای اساسی، نیازهای عملکردی، نیازهای انگیزشی، نیازهای بی اثر، نیازهای معکوس
  • حسین مهدیان*، جلال ترکاشوند، کامل منیری صفحات 171-198

    بازدارندگی ازجمله مفاهیم راهبردی است که به معنی جلوگیری از بروز اقدام های تهدیدآمیز از راه تهدید کردن و نمایش قدرت می باشد و در هر دو حوزه استراتژی و دیپلماسی کاربرد دارد. در این پژوهش بازدارندگی دفاعی در سیاست امنیت ملی ج.ا.ایران در پرونده هسته ای مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. در این خصوص جایگاه بازدارندگی دفاعی در سیاست امنیت ملی ج.ا.ایران در پرونده هسته ای ایران از زمان شکل گیری پرونده هسته ای تا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، در دولت های هشتم تا یازدهم به صورت کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفته است. پژوهش حاضر از نظر روش شناسی توصیفی قلمداد می شود و محققین سعی دارند با تحلیل توصیفی پرونده هسته ای ایران نقش و جایگاه آن را در بازدارندگی دفاعی کشور مورد ارزیابی قرار دهند. بنابراین هدف اصلی این پژوهش  تبیین تاثیر پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در پرونده هسته ای بر امنیت ملی کشور می باشد. نتایج ارزیابی پیمایشی در خصوص اینکه عامل اصلی شروع و پیگیری برنامه هسته ای ج.ا.ایران تا رسیدن به فناوری و تکمیل تکنولوژی چرخه سوخت هسته ای در همه سطوح، از سوی نظام ج.ا.ایران کدامیک از موارد: 1- امنیت هویتی، 2-امنیت نظامی (کسب بازدارندگی دفاعی) و3- امنیت اقتصادی بوده است؟ نشان می دهد که «کسب بازدارندگی دفاعی» در سیاست امنیت ملی دولت های مختلف ج.ا.ایران در پرونده هسته ای، نسبت به مقوله های هویت خواهی (امنیت هویتی) و ثروت خواهی (امنیت اقتصادی)، اثرگذاری کمتری داشته است. بنابراین، از منظر این پژوهش، هر چند امنیت نظامی و کسب بازدارندگی دفاعی جایگاهی محوری در سیاست امنیت ملی ج.ا.ایران دارد اما -با توجه به اینکه ساخت تسلیحات هسته ای جایی در بازدارندگی دفاعی ج.ا.ایران ندارد- جایگاه امنیت نظامی و بازدارندگی دفاعی در سیاست امنیت ملی در برنامه و پرونده هسته ای، به مراتب کمتر از سایر مقوله های امنیت و به خصوص امنیت هویتی بوده است.

    کلیدواژگان: بازدارندگی دفاعی، سیاست امنیت ملی ج.ا.ایران، پرونده هسته ای
  • غلامرضا نصیرپور*، کامران صادقی کیا صفحات 199-226
    مدیریت و فرماندهی از ارکان اصلی و جزء جدایی ناپذیر نیروهای مسلح بوده و برای موفقیت در انجام ماموریت ها و کسب پیروزی در نیروهای نظامی باید فرماندهانی لایق، مدیر و مدبر در تمامی سطوح آن وجود داشته باشد و انتخاب این افراد بر اساس معیارهای علمی و روان شناختی باشد. یکی از عواملی که می تواند بر رفتار بعضی از فرماندهان تاثیر گذاشته و باعث شود تا در شرایط مساوی عملکرد بهتری داشته باشند؛ هوش هیجانی است. این تحقیق از نوع کاربردی است و روش آن توصیفی- همبستگی و گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی و ابزار گردآوری اطلاعات، اسناد و مدارک، مصاحبه و پرسشنامه بوده و نیز تحلیل اطلاعات و داده ها با دو روش کیفی و کمی (آمیخته) انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق مدیران ستاد نزاجا و حجم نمونه آن با استفاده از فرمول کوکران 91 نفر تعیین و از پرسشنامه استاندارد سایبریا شرینگ برای سنجش هوش هیجانی استفاده شده که روایی سازه ای آن با آزمون عزت نفس کوپر اسمیت در سطح 001/0= p معنادار بوده و روایی محتوایی آن توسط محقق محاسبه و برابر با 88/0 و مقدار ضریب پایایی آن 86/0 و نیز برای سنجش متغیر تابع از پرسشنامه محقق ساخته رهبری اثربخش استفاده شده، که روایی محتوایی آن نیز 86/0 و مقدار ضریب آلفای کرون باخ آن برابر با 88/0 بوده است. یافته ها و نتایج کلی این تحقیق نشان داده که بین عوامل هوش هیجانی به عنوان متغیرهای مستقل جزء (خودآگاهی 448/0=r ، خودتنظیمی 582/0= r، خود انگیزشی 527/0=r ، همدلی 447/0 =r و نیز عامل روابط اجتماعی با همبستگی 642/0=r) با رهبری اثربخش مدیران ستاد نزاجا در سطح خطا (05/0= p) رابطه مثبت و معناداری وجود داشته و نیز هوش هیجانی با متغیر رهبری اثربخش (728/0= r) در سطح خطای 05/0 مثبت و معنادار بوده است.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رهبری اثربخش، مدیران، ستاد نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • یاسر حاجی آقانژاد*، محمد زارع نیستانک، فاطمه سادات طباطبائی، مهدی داداشی صفحات 227-244

    واژه تاب آوری خانواده به فرایندهای انطباقی و مقابله ای خانواده به عنوان یک واحد کارکردی اشاره دارد. در سطوح مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی مفهوم سازی می کند که ؛ نه تنها خانواده ها را اصلاح می کند، بلکه آنها را آماده می سازد تا با چالش های آینده نیز روبه رو شوند. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش تاب آوری خانوادگی بر خودکارآمدی خانواده های نظامی در کوی سازمانی لویزان انجام گرفت. پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با گروه کنترل و آزمایش بود. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 60 نفر به صورت داوطلبانه که دارای کمترین نمره تاب آوری را داشتند، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارش گردیدند. سپس آموزش مولفه های تاب آوری خانوادگی برای گروه آزمایش به مدت 10 جلسه در گروه آزمایش اجرا شد و گروه کنترل از هیچگونه درمانی برخوردار نشد. در این پژوهش از پرسشنامه سطوح خودکارآمدی شرر (1982) استفاده گردید و داده های به دست آمده به شیوه تحلیل کوواریانس تحلیل شدند. نتایج حاکی از اثربخشی آموزش مولفه های تاب آوری خانوادگی بر روی میزان خودکار آمدی (61.76=F و 0.46= P= 0.000=Eta) خانواده های نظامی بود. بسته آموزش تاب آوری خانوادگی تدوین شده ارتباط مثبت معناداری با خودکارآمدی خانواده نظامی دارد. یافته های پژوهش حاضر بیانگر آن بودند که کاربرد آموزش مولفه های تاب آوری در فضای کار برای خانواده های نظامی می تواند در ارتقاء مولفه های خودکارآمدی و همچنین افزایش آگاهی و بالا بردن میزان خودکار آمدی اجتماعی آن ها موثر باشد.

    کلیدواژگان: تاب آوری خانوادگی، خودکارآمدی، خانواده نظامی
  • نادر شمامی، اسماعیل مهدی زاده*، مهدی یزدانی، فرهاد اعتباری صفحات 245-270

    تخصیص بهینه تجهیزات جهت خنثی سازی اهداف که اغلب با عنوان مسیله ی تخصیص سلاح به هدف از آن یاد می شود به یکی از کانون های اصلی تفکر نظامی نوین تبدیل شده است. تخصیص سلاح با در نظر گرفتن اصل صرفه جویی در منابع، بدون کاستن از قدرت نابودکنندگی سامانه ها همواره جهت محافظت از زیرساخت‏ های حیاتی مورد توجه بوده است. زیرساخت های حیاتی شامل دارایی های فیزیکی یک سیستم است که از دست دادن آن ها منجر به اختلال قابل توجهی در سیستم های عملیاتی و کاربردی می شود. در این مقاله یک مدل ریاضی استکلبرگ به ‏عنوان یک تکنیک در نظریه بازی‏ ها جهت مدیریت صحنه نبرد ارایه می ‏گردد. بازی در نظر گرفته شده شامل دو بازیگر (دشمن و نیروی خودی) است که هر یک جهت بهینه کردن اهداف خویش در تلاش هستند. در نظر گرفتن نیروهای هوایی و زمینی به ‏صورت همزمان و در نظر گرفتن دارایی های طرف خودی و دشمن از جمله نوآوری ‏های در نظر گرفته شده است. ابتدا یک مدل دو سطحی استکلبرگ ارایه می ‏شود و پس‏ از خطی ‏سازی، مدل دو سطحی با استفاده از شرایط کاروش کان تاکر (KKT) به مدل تک سطحی معمولی تبدیل شده است. در نهایت جهت نمایش کارایی مدل، تعدادی مثال با بهره ‏گیری از نرم ‏افزار گمز حل شده است.

    کلیدواژگان: تخصیص سلاح به هدف، مدیریت صحنه نبرد، نبرد هوایی و زمینی، نظریه بازی‏ها، مدل ریاضی استکلبرگ، شرایط بهینگی کاروش کان تاکر
|
  • Alireza Shaykh, Hamid Hasanpour, Hossein Dadvand * Pages 5-30
    This paper aimed to localize the joint operation planning process of the Army of the Islamic Republic of Iran by identifying and determining the steps of the local AJA joint operation planning process and the actions of each step so that commanders, officers of the Joint Staff and joint operation planners can use it. In this study, interviews and questionnaires were used to collect data. The results showed that 96.8% of the sample population believe in seven steps: mission, formation of joint command and staff, development of decisions, analysis of tactics and war game, decision and strategy of the commander, preparation of plan or order, review, approval of plan or order, and the actions associated with each of these steps are effective in the native process of planning AJA joint operations.
    Keywords: Planning, joint operations, Army of the Islamic Republic of Iran
  • Ahmad Mahdi Jamali *, Taghi Dodagenh, Ibrahim Ijabi Pages 31-55
    This study aimed to explain how to create coordination in order to increase synergy between the army aviation and the crisis management organization in future unforeseen events, in the two stages before and during the crisis. The statistical population consists of pilots of air bases and officials of the country's crisis management organization. Interviews, questionnaires and library studies used as data collection tools. The results show that addressing the components of planning, forecasting, command and control in relief operations, play a large and very important role in coordinating the synergy between the army aviation and the crisis management organization.
    Keywords: Crisis Management Organization, Army aviation, Coordination, synergy
  • Ali Asghar Salarnezhad * Pages 57-90
    This study aimed to determine and prioritize the selection criteria of cloud infrastructure required by AJA electronic ports. In the first step, by systematically reviewing the literature in this field and also comparatively reviewing the two industrial standards of cloud service level agreements, 24 cloud infrastructure selection indicators were identified. In the second step, by conducting a fuzzy Delphi study and utilizing the experiences of experts in this field, the identified indicators were validated, validated and refined, and then based on the consensus of experts, 21 indicators of cloud infrastructure were classified into four categories and finalized. In the third step, the indicators confirmed from the previous step were prioritized by the best-worst method. The results showed that in the selection of cloud infrastructure for AJA electronic ports, security components are effective 38.1%, functional 32%, personal data protection 19.2% and environmental and organizational 10.7%, respectively.
    Keywords: Cloud infrastructure, cloud infrastructure selection, Fuzzy Delphi Method, Best-Worst method
  • Reza Roshani *, Hamed Zarei Pages 91-109

    The Navy of the Islamic Republic of Iran has very valuable capabilities such as land, water, equipment and manpower, which, if considered, will give good results to the force. Therefore, the present study has been conducted with the aim of explaining how to exploit the existing economic capacities by constructing aquaculture ponds in the lands of Khorramshahr naval base. The method of this research is descriptive with a mixed approach and the study population was 125 people and 68 people as a sample size. The results show that the most important source for employing and providing manpower is "using retired employees with skills and expertise (fisheries) with a coefficient of variation of 0.183 (high and very high), an average of 4.32 and the first priority." From the point of view of the sample community, the most important source for providing equipment and facilities is "purchase and use of up-to-date and modern equipment with coefficient of variation of 0.114 (high and very high), average of 4.59 and first priority" and finally the most important source for financing and capital "Establishment and creation of a cooperative company with the membership of volunteer employees to provide the required financial resources with a coefficient of variation of 0.139 (high and very high), an average of 4.56 and the first priority."

    Keywords: Economic Capacities, Construction of Aquaculture Ponds, manpower, credits, Equipment, Facilities
  • Davood Amini * Pages 111-140
    The occupation of Mosul by ISIS forces and its arduous retake operations marked new dimensions to the civil war of the 21st century. In this study, in order to analyze the effective indicators in the tactics and strategies of Mosul urban warfare, by analyzing the analysis through field study and designing a questionnaire, the 85% reliability of the questionnaire proved that there are four indicators in the tactics and strategies of urban warfare. In order to prioritize the four influential indicators in the implementation of the Mosul operation (occupation and liberation), the non-parametric Friedman test was used. The results showed that with 0.95% confidence at the error level of 0.05, there is a significant difference between the dimensions of the four indicators. Comparing the indicators, it was found that in the implementation of the occupation and liberation operations in Mosul, in the first place: ISIS forces with an average (4.45), in the second place: military and security plans with an average (2.99), in the third place: the population living in the city with Average (4.25) and in the fourth rank: physical and geographical indicators of the city with an average (4.1).
    Keywords: war, City, urban war, Mosul, ISIS
  • Majid Rajabpour, MohammadAli Afshar Kazemi *, Abbas Toloie Eshlaghy, Mohsen Moradiyan Pages 141-169

    The main purpose of this applied research is to describe the methods of "improving the productivity of the professors of the command and staff university of the Islamic Republic of Iran Army on satisfaction with the services received", based on the Kano model in the form of basic needs, functional needs, motivational needs, ineffective needs and reverse needs. Data collection was done through field and library methods. According to the standard steps of the Kano technique, the questionnaire questions were used in two positive (functional) and negative (non-functional) modes and based on the five-choice Likert scale. The statistical population was internal professors of the Command and Staff University of the Islamic Republic of Iran Army with the academic rank of professor, associate professor, assistant professor, and instructor. The findings of the research showed that if the sixteen functional needs are met, the level of satisfaction of the professors will be equal to 80% and if they are not met, the level of their dissatisfaction will be equal to (-52)%; If the specified eight motivational needs are met, the level of satisfaction of the professors will be equal to 73%, and if they are not met, the level of their dissatisfaction will be equal to (-32) percent.

    Keywords: Human resources productivity, Kano Model, basic needs, functional needs, motivational needs, ineffective needs, reverse needs
  • Hossein Mahdian *, Jalal Torkashvand, Kamel Moniri Pages 171-198

    Deterrence is one of the strategic concepts that means preventing the occurrence of threatening actions by threatening and displaying power and is used in both the field of strategy and diplomacy. In this study, defense deterrence in the national security policy of the Islamic Republic of Iran in the nuclear case has been studied and analyzed. In this regard, the position of defense deterrence in the national security policy of the Islamic Republic of Iran in the Iranian nuclear file from the time of the formation of the nuclear file to the Comprehensive Joint Action Plan (JCPOA) has been evaluated. The results of a survey evaluation show that "acquisition of defense deterrence" in the national security policy of different governments of the Islamic Republic of Iran in the nuclear case, has had less effect than the categories of identity (identity security) and wealth (economic security). Therefore, from the perspective of this study, although military security and defense deterrence have a central place in the national security policy of the Islamic Republic of Iran, but - given that the construction of nuclear weapons has no place in the defense deterrent of the Islamic Republic of Iran - military security And defense deterrence in national security policy in the nuclear program and case has been far less than other categories of security, especially identity security.

    Keywords: defense deterrence, National Security Policy of the Islamic Republic of Iran, nuclear case
  • Gholamreza Nasirpour *, Kamran Sadeghikia Pages 199-226
    The purpose of this study is to determine the relationship between emotional intelligence and its factors as an independent variable and effective leadership of managers of Nezaja headquarters as a dependent variable. This research is applied and its method has been descriptive-correlation and collection of library and field information and tools for data collection, documents, interviews and questionnaires.The statistical population of this study was determined by the managers of Nezaja headquarters and its sample size was 91 using Cochran's formula. In this study, the standard Siberian Schering questionnaire was used to measure emotional intelligence, the structural validity of which was significant at p = 0.001, and its content validity was 0.88 and its reliability coefficient was 0.86. Assessing the function variable, the researcher-made questionnaire of effective leadership was used, and its content validity was 0.86 and Cronbach's alpha coefficient was 0.88. The findings and general results of this study have shown that among the factors of emotional intelligence as independent variables of the component (self-awareness = r = 0.448, self-regulation = r = 0.582, self-stimulation = r = 0.527, empathy is also 0.477 r and also The factor of social relations with correlation of r = 0.642 with the effective leadership of the managers of Nezaja headquarters at the error level (p = 0.05) there was a positive and significant relationship and also emotional intelligence with the variable of effective leadership (r = 0.728) at the level. The error of 0.05 is positive and significant
    Keywords: emotional intelligence, Effective Leadership, Managers, Army staff
  • Yaser Haji Aghanezhad *, Mohamad Zareneystanak, Fatemeh Tabatabaei, Mehdi Dadashi Pages 227-244

    The term family resilience refers to the adaptive and coping processes of the family as a functional unit. At different levels of individual, family and social, it conceptualizes that; Not only does it reform families, it also prepares them to face future challenges. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of family resilience training on self-efficacy of military families in Lavizan organizational dormitory. The present study was a quasi-experimental with a control and experimental group. Using the available sampling method, 60 people who had the lowest resilience score were selected voluntarily and randomly assigned to the experimental and control groups. Then, the training of family resilience components for the experimental group was performed for 10 sessions in the experimental group and the control group did not receive any treatment. In this study, Scherer (1982) self-efficacy levels questionnaire was used and the obtained data were analyzed by analysis of covariance. The results showed the effectiveness of family resilience training on military self-efficacy (F = 61.76 and Eta = P = 0.46 = 0.000) of military families. The developed family resilience training package has a significant positive relationship with military family self-efficacy. The findings of the present study indicated that the application of self-efficacy components training in the workplace for military families can be effective in promoting self-efficacy components as well as increasing awareness and increasing their social self-efficacy.

    Keywords: Family resilience, self-efficacy, military family
  • Nader Shamami, Esmaeil Mehdizadeh *, Mehdi Yazdani, Farhad Etebari Pages 245-270

    Optimal assignment of equipment for disposal of targets, often referred to as a weapon assignment problem, has become one of the main centers of modern military thought. Weapon Target Assignment (WTA) is based on consideration of the principle of saving on resources, without reducing the power of systems and systems always to protect vital infrastructure. The critical infrastructure consists of the physical assets of a system, resulting in a significant disruption to operational and operational systems. In this study, a Stackelberg a mathematical model is presented to manage battle scenes. The Stackelberg model is considered to be a strategic game and an incomplete competition. The game is considered to consist of two actors (Enemy and Power), each striving to optimize its goals. Considering air and ground forces simultaneously, consider the assets of both the friendly and the enemy, including the innovations considered in this study. In this study, a two- level Stackelberg model has been presented and after linearization, the two- level model has been developed using Karush–Kuhn–Tucker conditions (KKT) to the ordinary one –level model. Finally to show the performance of the model, some examples are solved using GAMS software.

    Keywords: Weapon Target Assignment, Battle scene management, Game Theory, Stackelberg mathematical model, Optimization conditions of Karush Kuhn Tucker