فهرست مطالب

مجله مدیریت ارتباطات در رسانه های ورزشی
پیاپی 35 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عابد محمودیان*، سعید صادقی بروجردی، امیررضا عباسیان، فرید گنجی صفحات 1-14

    هدف از پژوهش حاضر، تحلیل پاسخ هوداران به خود_ابرازی ورزشکاران حرفه ای زن در شبکه اجتماعی اینستاگرام بود. 328 تعداد پست به اشتراک گذاشته شده در طول سال 2019 در صفحه رسمی اینستاگرام دو ورزشکار حرفه ای زن یعنی ماریا شاراپووا و سرنا ویلیامز تجزیه و تحلیل و طبقه بندی شدند. نمونه کمی شامل 328 پست از هر دو بازیکن و 120،716،122 لایک و 246،584، 2 کامنت بود. نتایج تجزیه و تحلیل صفحه اینستاگرام این دو ورزشکار نشان داد که سرنا ویلیامز در صفحه اینستاگرام بیشترین تمرکز خود را به ترتیب بر پست های مربوط به نقش اجتماعی (%32) اختصاص داده است و پس از آن پست هایی با محتوای تبلیغاتی (%25)، عکس ورزشی (%23)، عکس بدن نما (%11)، سلفی (%4) و عکس مناظر (%2). در مقابل، ماریا شاراپووا به ترتیب بر پست هایی با محتوای نقش اجتماعی (%28) و عکس ورزشی (%28)، عکس مناظر و محیط زیست (%15)، عکس تبلیعاتی (%11)، عکس سلفی (%8) و عکس بدن نما (%2) تاکید داشته است. همچنین نتایج نشان داد که پست هایی با محتوای ورزشی، بدن نما، عکس سلفی و تبلیغات به ترتیب بیشترین تعداد لایک و پست هایی با محتوای اجتماعی و مناظر و محیط زیست به ترتیب بیشترین تعداد کامنت را به خود جلب کرده اند. نتایج پژوهش حاضر، اهمیت نوع محتوای پست های اینستاگرام زنان ورزشکار را برای طرفداران و دنبال‎کنندگان برجسته کرده است. همچنین بینش و دانش جدیدی از طریق درک بهتر پاسخ (لایک و کامنت) دنبال‎کنندگان برای ایجاد یک ارتباط و تعامل قوی، درگیری و مشارکت زیاد ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، پاسخ طرفداران، خود-ابرازی، ورزشکاران حرفه ای زن
  • سید علیقلی روشن، نورمحمد یعقوبی، حفصه رئیسی شهرویی، احسان نامدار جویمی*، هومن پشوتنی زاده صفحات 15-29

    هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه وابستگی مشتری و نوآوری سازنده با توجه به نقش تعدیل کننده فرهنگ سازمانی در بین تولیدکنندگان اطلاعات ورزشی در شهر تهران است. پژوهش حاضر ازنظر هدف، از نوع کاربردی و برحسب نحوه گردآوری داده ها از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل تولیدکنندگان اطلاعات ورزشی در شهر تهران است که جامعه موردبررسی در این پژوهش به طورکلی برابر با 480 تولیدکننده اطلاعات ورزشی است. روش نمونه گیری خوشه ای و تصادفی ساده است. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان و فرمول کوکران با خطای 0.05 برابر با 213 نفر است. پایایی و روایی پرسش نامه های پژوهش با توجه به محقق ساخته بودن مجددا بازازمایی و تاییدشده است. نرم افزار مورداستفاده در این پژوهش smart pls است. یافته ها حاکی از این مهم است که وابستگی مشتری با نوآوری سازنده رابطه منفی دارند و همین طور افزایش جهت گیری عملکرد و افزایش رقابت موجب افزایش نوآوری سازنده می شود. از طرفی جهت گیری عملکرد قوی تر، رابطه منفی وابستگی مشتری با نوآوری سازنده را قوی تر می کند و رقابت قوی تر، رابطه منفی وابستگی مشتری به نوآوری سازنده را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: وابستگی مشتری، نوآوری سازنده، فرهنگ سازمانی، رقابت، جهت گیری عملکرد
  • علی کریمی، شهاب بهرامی*، نازنین راسخ، حمید قاسمی صفحات 30-44

    هدف از تدوین الگوی پارادایمی تبلیغات از طریق رسانه های اجتماعی به منظور تاثیر بر تمایل مشتریان محصولات ورزشی انجام شد. روش پژوهش کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد است. جامعه آماری پژوهش15 نفر از متخصصان مدیریت رسانه های ورزشی که از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات تا اشباع نظری داده ها ادامه یافت و تعداد 15 مصاحبه فردی نیمه ساختار یافته انجام گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و گزینشی استفاده شد. یافته های الگوی پارادایمی حاصله، شامل بخش های شرایط علی، راهبردها، شرایط مداخله گر و زمینه ای و نیز پیامد حاصل از آنها است. شرایط علی در دو مقوله پتانسیل رسانه های اجتماعی و مشتری مداری جای گرفته است. شرایط مداخله گر شامل مقوله های محدودیت های درونی و بیرونی (محدودیت های استفاده و محدودیت های کاربردی) و شرایط زمینه ای از مقوله هایی از جمله بهبود عملکرد و توسعه اثربخشی تبلیغات تشکیل شده است. برای تدوین یک تبلیغ طریق رسانه های اجتماعی، لازم است راهبردهایی چون برند سازی و اعتبار بخشی، تعامل گرایی با مشتریان و توانمند سازی ظرفیت ها به منظور جذب مشتری و تاثیر بر تمایل مشتریان محصولات ورزشی اتخاذ شود. در نهایت پیامد اجرای فرایند تدوین الگوی پارادایمی تبلیغات از طریق رسانه های اجتماعی به منظور تاثیر بر تمایل مشتریان محصولات ورزشی، توسعه اجتماعی و جامعه شناختی، توسعه بازاریابی و اقتصادی و توسعه خرید در قالب مقوله توسعه و باورهای اجتماعی اقتصادی خواهد شد.

    کلیدواژگان: پدیده محوری، تئوری داده بنیاد، رسانه های اجتماعی، شرایط مداخله گر، محصولات ورزشی
  • بهنام عاشقی*، رحیم رمضانی نژاد، سعید عبدی صفحات 45-57

    هدف پژوهش حاضر، توصیف و تحلیل محتوای مقالات علمی پژوهشی مرتبط با سیاست و ورزش می باشد. جامعه پژوهش این مطالعه شامل مقاله های سال های (1388-1398) موجود در پایگاه های ایران داک، سیویلیکا، مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، زدنی، مگ ایران، مجلات نور، پورتال جامع علوم انسانی، پایگاه اطلاعات علمی جهاددانشگاهی و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بود که با جستجوی کلمات کلیدی سیاست و ورزش، دیپلماسی ورزشی، ورزش سیاسی، سیاسیون در ورزش و سیاست مداران ورزشی تعداد 28 مقاله از طریق تحلیل محتوا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که این پژوهش ها را می توان از نظر تعداد به ترتیب اولویت در چهار موضوع ورود سیاسیون در ورزش، سیاست گذاری، دیپلماسی ورزشی و سیاست و اقتصاد در ورزش دسته بندی کرد. ضمنا از بین دانشگاه های کشور دانشگاه تهران بیشتر به حوزه سیاست و ورزش پرداخته است و همچنین در استناددهی بیشتر از مقالات فارسی استفاده شده است. در سال 1396 نیز تحقیقات این حوزه رشد چشم گیری داشته است. بنابراین، با توجه به اهمیت فوق العاده ارتباط ورزش با سیاست پیشنهاد می شود که تحقیقات این حوزه با همکاری های بین رشته ای و به ویژه استفاده از مستندات سازمان های ورزشی و تجارب مدیران ادامه یابد.

    کلیدواژگان: سیاست و ورزش، دیپلماسی ورزشی، ورزش سیاسی، مدیران سیاسی، تحلیل محتوا
  • مرجان بحرینی، حسین عبدالملکی*، پریوش نوربخش صفحات 58-69

    بنابراین می توان ابراز داشت، امروزه تبلیغات اثربخش، ابزاری مهم برای کسب مزیت رقابتی برای سازمانهای ورزشی محسوب می شوند که از طریق صحه گذاری ورزشکاران مشهور بر محصولات یا خدمات می-توانند تصمیم افراد برای خرید کالا را تحت تاثیر قرار دهند.هدف پژوهش حاضر مدلسازی نقش صحه گذاری وفاداری به برند ورزشکاران تیراندازی با میانجیگری تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی بود. تحقیق حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش تحلیل داده ها توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه ورزشکاران رشته تیراندازی که در رقابت های باشگاهی سال 1398 در لیگ های برتر آقایان و بانوان حضور داشتند، بود. حجم نمونه تحقیق با توجه به اهداف و با استفاده نرم افزار آماری PASS در سطح خطای 05/0، 150 نفر بود. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی بامبویر (2011)، پرسشنامه صحه گذاری محمودی و همکاران (1397)، پرسشنامه وفاداری به برند موسوی و همکاران (1392) بود. نتایج تحقیق نشان داد که صحه گذاری هم به صورت مستقیم هم از طریق نقش میانجی تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی بر وفاداری به برند ورزشکاران نقش دارد. همچنین تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی نیز بر وفاداری به برند ورزشکاران نقش دارد.

    کلیدواژگان: صحه گذاری، وفاداری، تیراندازی، تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی
  • بهروز زینتی، حمید فروغی پور*، مجید سلیمانی صفحات 70-83

    مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مسیولیت اجتماعی بر رفتار تماشاگران لیگ برتر فوتبال کشور با میانجی گری هویت فردی از طریق نقش رسانه های جمعی بود. نوع پژوهش، توصیفی- همبستگی و از نظر هدف، کاربردی بوده که به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی تماشاگران لیگ برتر فوتبال کشور در سال 98-97 تشکیل می داد که از بین آنها تعداد 460 نفر به صورت تصادفی در دسترس انتخاب گردید. ابزار اندازه گیری پژوهش پرسشنامه های استاندارد هویت تیمی (وان دیک و همکاران ،2008)، رفتار تماشاگران ساخته یو 2010 پرسشنامه هویت فردی و پرسشنامه پژوهشگر ساخته جهت استفاده از رسانه های جمعی این رویدادها بود که اعتبار آنها در یک مطالعه مقدماتی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ بیشتر از 7/0 به دست آمد. از دو روش توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. در بخش آمار استنباطی از روش مدل معادلات ساختاری با استفاده از رویکرد حداقل مربعات جزیی استفاده شد. نتایج نشان داد که هویت فردی از طریق نقش رسانه های جمعی بر مسیولیت پذیری اجتماعی و رفتار تماشاگران لیگ برتر فوتبال کشور تاثیر مثبت و معنی داری دارد. همچنین باتوجه به قابلیت و ظرفیت رسانه های جمعی در برجسته سازی اطلاعات و پیام ها و بخصوص نمایش این مسابقات ورزشی ، با میانجی گری هویت فردی می توانند شدت این تاثیر را بیشتر نمایند.

    کلیدواژگان: هویت فردی، مسئولیت پذیری اجتماعی، رفتار تماشاگران، رسانه های جمعی
  • فرناز فروتن، اسماعیل شریفیان*، کوروش قهرمان تبریزی، محسن منوچهری نژاد صفحات 84-97

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل توانمندسازی منابع انسانی بر مبنای فناوری اطلاعات و ارتباطات در ادارات کل ورزش و جوانان طراحی و اجرا گردید. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های آمیخته بود که به صورت کیفی-کمی اجرا گردید. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان آگاه به موضوع پژوهش بود. جامعه آماری پژوهش حاضر در بخش کمی شامل کلیه کارکنان بخش فناوری اطلاعات، کارکنان ارشد، مدیران و معاونان ادارات کل ورزش و جوانان کشور بودند که تعداد آنان حدود 640 نفر بود. بر اساس جدول حجم نمونه مورگان، تعداد 242 نفر به عنوان نمونه مشخص گردیدند. ابزار پژوهش حاضر شامل مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور تحلیل یافته های پژوهش حاضر از کدگذاری باز، محوری و انتخابی و همچنین استفاده از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای پی ال اس استفاده گردید. نتایج حاصل از مدل اندازه گیری حاکی از تاثیر غیرمعنادار زیرساخت فناوری بر توانمندسازی بود. نتایج پژوهش همچنین نشان داد که محیط فناورانه بر توانمندسازی تاثیرمعناداری ندارد. نتایج حاصل از مدل اندازه گیری حاکی از تاثیر غیر معنادار در نظام های اطلاعاتی بر توانمندسازی بود. نتایج حاصل از مدل اندازه گیری حاکی از تاثیر غیر معنادار فناوری اطلاعات و ارتباطات بر توانمندسازی بود.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، توانمندسازی، منابع انسانی، ورزش
  • رضا هاشمی ماد، جواد ادبی فیروزجاه*، رضا صابونچی، حسینعلی محمدی صفحات 98-114

    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر بر روابط عمومی مدیران تربیت بدنی از نظر خبرگان با استفاده از روش دلفی فازی و تایید آن بر اساس نظر مدیران ورزشی بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است که برای دست یابی به اهداف مورد نظر در دو مرحله مستقل و متوالی انجام گرفت. در مرحله اول با توجه به نظر 20 تن از خبرگان مدیریت ورزشی و روابط عمومی و استفاده از روش دلفی فازی دو مرحله ای شاخص های پژوهش شناسایی شدند و در مرحله دوم این شاخص ها در قالب پرسشنامه 5 گزینه ای لیکرت در اختیار 95 نفر از مدیران تربیت بدنی دانشگاه ها قرار گرفت. روش نمونه گیری در این تحقیق از نوع در دسترس بود و پرسشنامه های مرحله دوم با استفاده از نرم افزارهای SPSS.v22 و AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج تحلیل عامل تاییدی در مرحله دوم تحقیق نشان داد که 7 مولفه روابط عمومی مدیران: روابط رسانه ای، روابط اجتماعی، حمایت مالی، رویدادها و امور فرهنگی، روابط درون و برون سازمانی، امور پژوهشی و امور مشاوره از لحاظ نظری و عملی به عنوان مولفه های روابط عمومی مدیران تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی مورد تایید هستند. نتایج این تحقیق بر اساس عوامل 7 گانه موثر بر روابط عمومی پیشنهاد می کند که در ارزیابی روابط عمومی مدیران تربیت بدنی باید شاخص های متعدد و چند جانبه ای را مورد توجه قرار داد و از یک رویکرد جامع برای این منظور استفاده کرد.

    کلیدواژگان: مولفه های روابط عمومی، مدیران تربیت بدنی، دلفی فازی
|
  • Abed Mahmoudian *, Saeed Sadeghi Boruojerdi, Amirreza Abbasian, Farid Ganji Pages 1-14

    The purpose of this study is the to Analysis the response of the fans to the professional athletes’ self-presentation in the social media of Instagram. 328 posts shared during 2019 on the official Instagram page of two female professional athletes, Maria Sharapova and Serena Williams, were analyzed and classified. The sample included 328 posts from both players, 120.716.122 likes and 2.246.584 comments. The analysis results of the pages of these two athletes showed that Serena Williams, on her Instagram page, has focused respectively more on social-role-related posts (32%), advertisement posts (25%), sports posts (23%), pictures showing her body (11%), selfies (4%) and nature and environment (2%). In contrary, Maria Sharapova respectively has posts with the contents of social role (28%), sports pictures (28%), nature and environment pictures (15%), advertisement pictures (11%), selfies (8%), pictures showing her body (2%). Also the results have shown that posts with sports content, body-showing, selfie and advertisement, respectively have the most number of likes and posts with the contents of social and nature and the environment, respectively have the most number of comments. The results of the present study highlight the importance of the content type of women athletes' Instagram posts for fans and followers. It also offers new insights and knowledge through a better understanding of the response (likes and comments) of followers to build a strong relationship and interaction, engagement and engagement.

    Keywords: Social Media, Fans’ Responses, Self-presentation, Professional Woman Athletes
  • Seyyed Aligholi Rowshan, NoorMohammad Yaghoobi-, Hafsa Reyesi Shahroi-, Ehsan Namdar Joyami -*, Homan Pashotanizadeh Pages 15-29

    The purpose of this research is to investigate customer dependency and constructivist innovation considering the moderating role of organizational culture among sports information manufacturers in Tehran metropolis. All assumptions are confirmed. The present study is a descriptive-survey based on the purpose of the study. The statistical population of this study includes sport information producers in Tehran, which has a total population of 480 sports information producers in this study. The random cluster sampling method is simple. The sample size is based on Morgan's table and Cochran's formula with a 0.05 error of 213 people. Reliability and validity of the research questionnaire has been confirmed. The software used in this research is smart pls. Findings indicate that customer dependency has a negative relationship with constructive innovation, and also increasing the orientation of performance and increasing competition leads to increased constructive innovation. On the other hand, a stronger performance orientation will strengthen the negative relationship between customer affiliation and constructivist innovation, and stronger competition reduces the negative relationship between customer dependency and constructive innovation.

    Keywords: Customer dependency, constructivist innovation, Organizational culture, competition, performance orientation
  • Ali Karimi, Shahab Bahrami, Nazanin Rasekh, Hamid Ghasemi Pages 30-44

    The present research was conducted aiming at the development of advertisement’s paradigm pattern through social media in order to affect the willingness of sports products’ customers. The present research’s methodology is qualitative and based on fundamental data theory with systematic approach. The present research’s statistical population included 15 persons of experts in sports media management and sports marketers and they were selected through targeted sampling based on theoretical approach. Information collection continued until the data theoretical saturation and 15 individual semi-structured interviews were conducted. Open, selective three-step coding method using were used in order to analyze the date. The findings of the resulted paradigm pattern include the parts of causative conditions, strategies, contextual and interventional conditions as well as the consequence resulted from them. Causative conditions has been included in the two categories i.e. social media potential and customer-orientation. Interventional conditions include the limitations Internal and external constraints(application limitations and usage limitations) and contextual conditions has been Improving performance and effectiveness advertisement. It is necessary to adopt the strategies like branding and validation, interaction with customers and capacities’ empowerment to impact on the willingness of sports products’ customers in order to develop an effective advertisement through the social media. Finally, the process implementation consequence will be advertisement paradigm pattern development through the social media in order to impact on the willingness of sports products’ customers, sociology, marketing and purchasing expansion it well be in the form of Development and social- economic beliefs .

    Keywords: core phenomenon, fundamental data theory, Interventional conditions, Social Media, sports products
  • Behnam Asheghi *, Rahim Ramzani Nejhad, Saeed Abdi Pages 45-57

    The purpose of this study is to describe and analyze the content of scientific-research articles related to politics and sport. The research community of this study includes Years articles (2009-2019). available at Irandoc, civilica, RICeST, Noormag, Zednee, Magiran, Ensani, SID, ISC Database Searching for keywords: Politics and sports, sports diplomacy, political sports, politicians in sports and sports politicians, 28 articles were reviewed through content analysis. The results showed that these studies can be categorized in terms of number in order of priority in the four topics of politics entry in sport, policy making, diplomacy and politics and economics in sport. In addition, among the universities of the country, Tehran University has focused more on politics and sports, and has also used more citations on Persian articles. In the year 2017, research in this field has grown significantly. Therefore, given the enormous importance of the relationship of sport to politics, it is recommended that research in this field be continued with interdisciplinary collaborations, in particular the use of sports organizations 'documentation and managers' experiences.

    Keywords: politics, sport, sports diplomacy, political sport, political executives, content analysis
  • Marjan Bahreini, Hossein Abdolmaleki *, Parivash Noorbakhsh Pages 58-69

    The purpose of this study was to investigate the role of Endorsement on Brand Loyalty of Shooting Athlete with mediating of E- Word of mouth. The present study was applied in terms of purpose and in terms of descriptive-correlational data analysis method. The statistical population of the study was all men and women shooting athlete of all devisions of Iran league in 2019 year. According to the research objectives and based on PASS statistical software, the sample size was 150 people. The data gathering tool in this study were E- Word of mouth questionnaire of Bambuer (2011), Endorsement of Mahmoudi et al (2018) and Brand Loyalty Questionnaire of Mousavi et al. (2013). The results showed that the Endoresement has a direct impact on the Brand loyalty through the moderating role of the E- word of mouth advertising. In addition, E- word-of-mouth advertising has an impact on the Brand loyalty. Therefore, it can be said that effective advertising is an important tool for competitive advantage for sports organizations that can influence the decision of individuals to buy goods by certifying famous athletes on products or services.

    Keywords: endorsement, Loyalty, Shooting, electronic word of mouth
  • Behroz Zinati, Hamid Foroughipour *, Majid Soleimani Pages 70-83

    The aim of this study was to determine the effect of social responsibility on the behavior of spectators in the country's Super League Football through the mediation of individual identity through the role of mass media. The type of research is descriptive-correlational and applied in terms of purpose, which has been implemented in the field. The statistical population of the present study consisted of all spectators of the National Super League Football in 1998-97, from which 460 people were randomly selected. The research measurement tools were Standard Team Identity Questionnaires (Van Dick et al., 2008), Audience Behavior by U 2010 Individual Identity Ques tion -naire ,and a researcher-made questionnaire these were for the use of the mass media, which were further validated in a preliminary study using Cronbach's alpha test Obtained from 0.7. Two descriptive and inferential methods were used to analyze the data. In the inferential statistics section, the structural equation model method was used using the partial least squares approach. The results showed that individual identity through the role of mass media has a positive and significant effect on social responsibility and spectator behavior of the country's Super League Football . Also, considering the capability and capacity of mass media in highlighting information and messages, and especially the display of these sports competitions, they can increase the intensity of this effect by mediating individual identity.

    Keywords: Individual identity, Social responsibility, audience behavior, Mass Media
  • Farnaz Forotan, Esmaeil Sharifian *, Kourosh Ghahreman Tabrizi, Mohsen Manochehri Nejad Pages 84-97

    The present study was designed and implemented with the aim of presenting the model of empowering human resources based on information and communication technology in the general departments of sports and youth of the country. The present study was a mixed-quality study that was performed qualitatively-quantitatively. The statistical population in the qualitative section included experts familiar with the subject of research. The statistical population of the study in the quantitative section included all employees of the information technology sector, senior employees, managers and deputies of the General Departments of Sports and Youth, whose number was about 640 people. Based on Morgan's sample size chart, 242 people were identified as the research sample. The present research instrument included a semi-structured interview and a researcher-made questionnaire. In order to analyze the findings of the present study, open, axial and selective coding as well as the use of structural equation methods using PLS software were used. The results of the measurement model showed the significant effect of technology construction on empowerment. The results also showed that the technological environment does not have a significant effect on empowerment. The results of the measurement model showed a significant effect on information systems on empowerment. The results of the measurement model showed a significant effect of information and communication technology on empowerment.

    Keywords: Information, Communication Technology, Empowerment, Human Resources, Sport
  • Reza Hashemi Mad, Reza Saboonchi, Hossein Alimohammadi Pages 98-114

    The aim of the present study was to identify the factors affecting the public relations of physical education managers in terms of experts using fuzzy Delphi method and approval. It was done based on the opinion of sports managers. This research is applied in terms of purpose, which was done to achieve the desired goals in two independent and consecutive stages. In the first stage, according to the opinion of 20 experts in sports management and the use of two-stage fuzzy Delphi method, the research indicators were identified and in the second stage, these indicators were given to 95 university physical education managers in the form of a 5-choice Likert questionnaire. Were placed. The sampling method was available in this study and the second stage questionnaires were analyzed using SPSS.v22 and AMOS software. The results of the confirmatory factor analysis in the second stage of the research showed that 7 components of public relations of managers: media relations, social relations, financial support, cultural events and events, internal and external relations, research affairs and consulting affairs from Theoretically and practically, they are approved as components of public relations by managers. The results of this study, based on seven factors affecting public relations, suggest that in evaluating the public relations of physical education managers, multiple and multifaceted indicators should be considered and a comprehensive approach should be used for this purpose

    Keywords: Public Relations Components, Physical Education managers, fuzzy Delphi