فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال پنجم شماره 64 (پاییز 1401)

  • جلد اول
  • تاریخ انتشار: 1401/05/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرزین خوشکار، فریده ترابی* صفحات 1-14

    پژوهش حاضر به بررسی نقش تعدیلی کیفیت حسابرسی بر رابطه بین مسیولیت اجتماعی و هزینه بدهی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. بدین منظور، نمونه ای متشکل از 124شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در فاصله زمانی سال های 1393 تا 1399 انتخاب گردید. این پژوهش از نوع تصادفی، همبستگی و پس رویدادی است. برای آزمون فرضیه ها از تکنیک رگرسیون چند متغیره به روش داده های تابلویی استفاده شد. یافته های تحقیق بیانگر آن است که بین مسیولیت اجتماعی و هزینه بدهی شرکت رابطه منفی و معناداری وجود دارد و عملکرد مسیولیت اجتماعی باعث کاهش هزینه بدهی می شود و کیفیت حسابرسی این رابطه را تعدیل می کند.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، هزینه بدهی، کیفیت حسابرسی، شرکت های بورسی
  • اسحاق سالمی* صفحات 15-26
    هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر عوامل موثر بر اظهارنظر حسابرس در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. نمونه آماری این پژوهش شامل 145 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که در بازه زمانی 1389 تا 1399 مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش، از مدل رگرسیون چندمتغیره به روش داده های ترکیبی برای آزمون فرضیه ها استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد اندازه شرکت بر اظهارنظر حسابرسی تاثیرگذار می باشد. بعلاوه، شواهدی مبنی بر تاثیرگذاری اندازه موسسه حسابرس و احتمال ریسک ورشکستگی بر اظهارنظر حسابرسی یافت نشد.
    کلیدواژگان: اظهارنظر حسابرسی، اندازه حسابرس، اندازه شرکت، ورشکستگی
  • عباس قدرتی زوارم*، فرهاد عزیزی، علیرضا مالدار، خلیل دهقان صفحات 27-39

    تصاحب منابع شرکت از طریق معاملات با اشخاص وابسته، در کشورهای توسعه یافته مرسوم است، اما در اقتصادهای نوظهور به دلیل نقص بازارهای خارجی و ضعف راهبری شرکتی بیشتر دیده می شود. امروزه، فرصت طلبانه بودن معاملات با اشخاص وابسته، یکی از عوامل کاهش ارزش بازار سرمایه به ویژه در کشورهای آسیایی می باشد. لذا بر پایه این استدلال، هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش حسابرسی داخلی بر معاملات با اشخاص وابسته و حق الزحمه حسابرس در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی 1392 تا 1399 با استفاده از یک نمونه متشکل از 96 شرکت است. نتایج آزمون فرضیات تحقیق با استفاده از رگرسیون چندمتغیره مورد آزمون قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده آن است که بین حسابرس داخلی و معاملات با اشخاص وابسته ارتباط منفی معناداری وجود دارد. همچنین نتایج حاکی از وجود ارتباط منفی بین حسابرس داخلی شرکت با حق الزحمه حسابرسی است.

    کلیدواژگان: حسابرسی داخلی، معاملات با اشخاص وابسته، حق الزحمه حسابرس
  • سجاد نصر* صفحات 40-53
    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر اندازه حسابرس بر رابطه بین افشای داوطلبانه مسیولیت اجتماعی و حق الزحمه حسابرسی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میپردازد.جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1395 تا 1399 هستند که به وسیله روش حذف سیستماتیک از بین آنها در نهایت 80 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شدند. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت از نوع پژوهش های همبستگی میباشد. همچنین برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها از رگرسیون خطی چند متغیره و داده های ترکیبی این شرکتها استفاده شده است.در نهایت نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد که بین افشای داوطلبانه مسیولیت های اجتماعی واندازه حسابرس رابطه ای وجود ندارد.همچنین بین افشای داوطلبانه مسیولیتهای اجتماعی و حق الزحمه حسابرسی رابطه معناداری وجود ندارد و در نهایت اندازه حسابرس بر رابطه بین افشای داوطلبانه مسیولیت های اجتماعی و حق الزحمه حسابرسی اثرگذار نیست.
    کلیدواژگان: اندازه حسابرس، حق الزحمه حسابرسی، مسئولیت اجتماعی شرکت، افشای داوطلبانه مسئولیت اجتماعی
  • مجیدمحمد صالحی*، احسان رجایی زاده هرندی صفحات 54-69

    این پژوهش به بررسی تاثیر حاکمیت شرکتی بر کارایی سرمایه گذاری و همچنین نقش تعدیلگری کیفیت حسابرسی در این رابطه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. این پژوهش، از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش تحقیق، از نوع توصیفی همبستگی می باشد. به عبارت دیگر، در این پژوهش به بررسی وجود رابطه و همبستگی بین متغیرها از طریق رگرسیون پرداخته می شود. به منظور دستیابی به هدف فوق، اقدام به تدوین سه فرضیه شد. بر این اساس به منظور آزمون فرضیه های پژوهش، نمونه ای متشکل از 108 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1393 الی 1399 انتخاب شد. جهت آزمون فرضیه های پژوهش نیز از مدل رگرسیون چندمتغیره مبتنی بر داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان دهنده آن است که بین حاکمیت شرکتی و کیفیت حسابرسی بر کارایی سرمایه گذاری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد بدین معنی که با افزایش این معیارها، کارایی سرمایه گذاری افزایش خواهد یافت. همچنین، بین حاکمیت شرکتی و کارایی سرمایه گذاری با اثر تعدیلگری کیفیت حسابرسی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: کارایی سرمایه گذاری، حاکمیت شرکتی، کیفیت حسابرسی
  • فرزین خوشکار، سامان سیفی*، محمدمعین نعمتی صفحات 70-82

    مسیولیت اجتماعی تعهد واحدهای تجاری و جامعه به اعمال قانونی، اخلاقی و انسان دوستانه مناسب در حمایت و بهبود رفاه جامعه و هم واحدهای تجاری است. مسیولیت اجتماعی شرکت به طور گسترده ای از دیدگاه های مختلف مورد تحقیق قرار گرفته است. یکی از جریان های تحقیقی جدید، تاثیر پیچیدگی شرکت بر مسیولیت اجتماعی شرکت است که نشان می دهد شرکت های پیچیده تر به گزارش دهی و شیوه های مدیریتی پیچیده تری نیاز دارند. هدف این پژوهش رابطه بین پیچیدگی شرکت و مسیولیت پذیری اجتماعی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. اطلاعات مورد نیاز این پژوهش برگرفته از صورت های مالی 146 شرکت در بازه زمانی 1392-1399 می باشد. پژوهش انجام شده از نظر نوع هدف جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش از نظر ماهیت و محتوایی همبستگی می باشد و برای تجزیه وتحلیل فرضیه از تحلیل پانلی کمک گرفته شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد بین پیچیدگی شرکت (معیار اندازه شرکت و اهرم مالی) و مسیولیت پذیری اجتماعی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد؛ اما بین پیچیدگی شرکت (معیار ترکیبی از پیچیدگی و عدم اطمینان محیطی) و مسیولیت پذیری اجتماعی رابطه معنی داری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت، پیچیدگی شرکت، عدم اطمینان محیطی
  • علی کرلو*، امیراشکان نصیری پور صفحات 83-95
    مقدمه

    مسایل امروز سازمان ها با راه حل های دیروزی حل شدنی نیست و شرایط محیطی به حدی پیچیده و پویا و نامطمین شده است که سازمان ها دیگر نمی توانند بدون نوآوری، حیات بلندمدت خود را تضمین کنند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر وضعیت نوآوری تیمی بر درک پرستاران از ایمنی بیمار در بیمارستان های دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی است که در آن 235 نفر از پرستاران که مسیولیت مراقبت مستقیم از بیماران را بر عهده دارند با روش نمونه گیری تصادفی ساده از میان جامعه پژوهش انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه نوآوری کیویماکی و الووانیو (1999) و پرسشنامه فرهنگ ایمنی بیمار آژانس تحقیقات و کیفیت خدمات سلامت (2004) استفاده شده است. همچنین، تحلیل های مربوطه بر اساس رویکرد مدل یابی معادلات ساختاری صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که وضعیت نوآوری تیمی به بر باز بودن مجاری ارتباطی، بازخورد و اطلاع رسانی به دیگران در مورد خطاها، تناوب گزارش دهی حوادث ناخواسته، مسایل مربوط به کارکنان و انتظارات و اقدامات مدیر در جهت ارتقا ایمنی تاثیر معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    تعدد نقش ها و مسیولیت ها در پرستاران، همچنین اضافه کاری و شب کاری های اجباری به علت کمبود نیرو باعث درگیر شدن پرستاران در چند زمینه کاری شده و چنین شرایطی باعث سطحی نگری، روزمرگی و عدم تمایل برای اجرای نوآوری می شود. از این رو، برای موفقیت جهت نوآوری در محیط کار، پرستاران باید بر روی یک موضوع و یک کار متمرکز باشند.

    کلیدواژگان: وضعیت نوآوری تیمی، ایمنی بیمار، پرستاران
  • وحید خیاط* صفحات 96-108
    بانکها یکی از نهادهایی هستند که بعور بالقوه در اقتصاد کشور تاثیرگذار هستند. این نهادها از طرق مختلف برای ساختارهای مالی، مفید می باشند و مدیران آنها همواره به دنبال دستیابی به راه هایی هستند که بهبود عملکرد آنها را فراهم نماید. به طور معمول مدیران به دنبال سطح بهینه ای از موجودی های نقدی هستند که با توجه به مزایا و معایب نگهداشت وجه نقد، از بروز آسیب های عمده به واحد تجاری و از دست دادن فرصت ها جلوگیری نموده، حداکثر ارزش آفرینی ممکن را از سطح موجودی نقدی بهینه کسب نماید. در واقع مدیران برای میزان نقدینگی انتهای یک دوره زمانی برنامه ریزی و در جهت رسیدن به آن تلاش می کنند. یک از نسبت های بسیا پر اهمیت در بانکها نسبت اهرم مالی بوده که همواره در طی سالیان متمادی مورد توجه محققین بسیار زیادی بوده است. از این رو هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا تامین مالی و اهرم مالی بانک تاثیر معناداری دارد یا نه؟ جامعه آماری بانک های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1390 تا 1399 و با استفاده از اطلاعات 19 بانک و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه پرداخته شد. با توجه به نتایج آزمون فرضیه تحقیق، متغیر تامین مالی با توجه به اینکه سطح معناداری آن کمتر از 5 درصد است، که نشاندهنده رابطه معنادار با اهرم مالی بانک است. یعنی به عبارتی تامین مالی بر اهرم مالی بانک تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: اهرم مالی بانک، وجوه غیر متمرکز بانک ها، تامین مالی
  • نسرین هیکلی*، جواد عین آبادی صفحات 109-121
    هدف از این پژوهش اولویت بندی روش های سرمایه گذاری در پروژه های نفتی با استفاده از روش ویکور است. تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی و از حیث روش نیز اکتشافی است. معیارها و گزینه های پرسشنامه از طریق بررسی پیشینه تحقیق و مطالعات پیشین استخراج شد. سپس یک پرسشنامه بر اساس طیف لیکرت تدوین شد و با استفاده از آزمون تی تک نمونه شاخص های استحصالی مورد سنجش قرار گرفت. پس از تایید این شاخص ها پرسشنامه دوم بر اساس طیف مقایسات زوجی با 14 سوال (معیار) در قالب 4 گزینه تدوین شد تا اهمیت معیارها و گزینه ها را بررسی نماید. جامعه آماری شامل تعدادی از مدیران پروژه های نفتی می باشند که تعداد آنها 250 نفر است. در این پژوهش اساس جدول مورگان حجم نمونه 148 نفر بوده که از طریق ارسال پرسشنامه به صورت مجازی به نمونه آماری در تهران و خارک مورد سنجش قرار گرفتند تا اهمیت آنها مشخص گردد. روش نمونه گیری نیز تصادفی ساده است. به منظور تعیین پایایی از نرخ ناسازگاری استفاده شده است که با توجه به اینکه این نرخ کوچکتر از 1/. است نشان دهنده پایایی آن است. در ادامه به بررسی سوالات از طریق روش ویکور برای وزن دهی و اولویت بندی معیارها پرداخته شد. نتایج نشان داد در این تحقیق در ارتباط با روش های سرمایه گذاری در پروژه های نفتی، به ترتیب تامین مالی از طریق بازارهای مالی (838/.)، تامین مالی از طریق بازار سرمایه (5914/.)، تامین مالی مشارکتی (1159/.) و تامین مالی از حیث امکان رجوع (0855/.) رتبه های اول تا چهارم را کسب نمودند. در ادامه به ارایه یک فرضیه با 4 متغیر مستقل کشف شده (4 گزینه) با متغیر سرمایه گذاری در پروژه های نفتی از منظر بازگشت سرمایه (ROA)از طریق آزمون خودهمبستگی، آزمون ناهمسانی واریانس و رگرسیون از منظر بازگشت سرمایه (ROA)در میان پنج شرکت نفتی پرداخته شد. نتایج نشان داد بین 4 متغیر مستقل (تامین مالی مشارکتی، تامین مالی از طریق بازار سرمایه، تامین مالی از طریق بازارهای مالی، تامین مالی از حیث امکان رجوع) و سرمایه گذاری در پروژه های نفتی از منظر بازگشت سرمایه (ROA)رابطه معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: تامین مالی از طریق بازارهای مالی، تامین مالی از طریق بازار سرمایه، تامین مالی مشارکتی، تامین مالی از حیث امکان رجوع
  • علی کرلو*، حامد رضازاده، عادل شاه ولی زاده صفحات 122-147
    هدف

    یک سامانه کنترل داخلی با کیفیت در درون یک شرکت می تواند زمینه موفقیت شرکت را در شرایط رقابتی بازار محصول فراهم نماید. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر رقابت بازار محصول بر کیفیت کنترل داخلی با تاکید بر نقش اجتماعی هییت مدیره انجام شده است.

    روش

    این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت، همبستگی است. به منظور دستیابی به هدف پژوهش، تعداد 155 شرکت از میان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1390 تا 1397 به روش حذف سیستماتیک، انتخاب و به عنوان نمونه اصلی در نظر گرفته شد. برای بررسی روابط بین متغیرها نیز از رگرسیون لجستیک استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج پژوهش، بیانگر آن است که رقابت بازار محصول بر اساس شاخص هیرفندال-هیرشمن و شاخص لرنر تعدیل شده بر کیفیت کنترل داخلی تاثیر دارد. همچنین، نقش اجتماعی هییت مدیره نیز بر اساس ویژگی استقلال هییت مدیره، اندازه هییت مدیره و دوگانگی وظیفه مدیرعامل بر کیفیت کنترل داخلی تاثیر دارد.

    نتیجه گیری

    رقابت بازار محصول می تواند با تاثیر بر رفتار سهامداران و مدیران از طریق تهدید اثر انحلال و اثر هزینه های نمایندگی می تواند سود شرکت را کاهش دهد و شرکت را در معرض ریسک نقدینگی بیشتری قرار دهد و در نتیجه افزایش احتمال وقوع زیان و ورشکستگی را دنبال داشته باشد که همین امر موجب ایجاد این رابطه در پژوهش حاضر شده است. همچنین، از آنجایی که هییت مدیره شرکت در راس نظارت و کنترل بر سیستم های آن است، بنابراین ویژگی های آن توانایی تاثیرگذاری بر کنترل های داخلی شرکت را دارند. مسیولیت هییت مدیره، فراهم کردن نظارت مستقل بر عملکرد مدیران اجرایی و الزام مدیران به پاسخگویی در قبال سهامداران است.

    کلیدواژگان: رقابت بازار محصول، کیفیت کنترل داخلی، نقش اجتماعی هیئت مدیره
|
  • Farzin Khoshkar, Farideh Torabi * Pages 1-14

    The present study investigates the adjusting role of audit quality on the relationship between social responsibility and debt expense in companies listed on the Tehran Stock Exchange. For this purpose, a sample consisting of 124 companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period 1393 to 1398 was selected. This research is random, correlational and post-event. Multivariate regression technique using panel data method was used to test the hypotheses. The research findings indicate that there is a negative and significant relationship between social responsibility and the cost of debt of the company and the performance of social responsibility reduces the cost of debt and moderates the audit quality of this relationship.

    Keywords: social responsibility, debt cost, Audit Quality, listed companies
  • Eshaq Salemi * Pages 15-26
    The main purpose of this study is to investigate the effect of effective factors on the auditor's opinion in companies listed on the Tehran Stock Exchange. The statistical sample of this research includes 145 companies listed on the Tehran Stock Exchange, which has been studied in the period 1389 to 1399. In this research, multivariate regression model using combined data method has been used to test the hypotheses. The results showed that the size of the company affects the audit opinion. In addition, there was no evidence that the size of the auditing firm and the likelihood of bankruptcy risk affected the audit opinion.
    Keywords: Audit comments, Auditor size, Company Size, Bankruptcy
  • Abbas Ghodrati Zoeram *, Farhad Azizi, Alireza Maldar, Khalil Dehghan Pages 27-39

    Acquisition of corporate resources through transactions with affiliates is common in developed countries, but is more common in emerging economies due to the weakness of foreign markets and poor corporate governance. Today, the opportunism of transactions with affiliates is one of the factors reducing the value of the capital market, especially in Asian countries. Therefore, based on this argument, the purpose of this study is to investigate the role of internal audit on transactions with affiliates and the auditor's fee in companies listed on the Tehran Stock Exchange during the period 1392 to 1399 using a sample of 96 companies. The results of the research hypotheses were tested using multivariate regression. The results of the present study indicate that there is a significant negative relationship between the internal auditor and transactions with related parties. The results also indicate a negative relationship between the company's internal auditor and the audit fee.

    Keywords: Internal Audit, transactions with related parties, auditor's fee
  • Sajjad Nasr * Pages 40-53
    The present study investigates the effect of auditor size on the relationship between voluntary disclosure of social responsibility and auditing fees in companies listed on the Tehran Stock Exchange. 1399, from which 80 companies were finally selected as a sample by the systematic removal method. This research is applied in terms of purpose and correlational research in terms of nature. Multivariate linear regression and composite data of these companies have also been used to analyze the hypotheses.Finally, the results of hypothesis testing showed that there is no relationship between voluntary disclosure of social responsibilities and the size of the auditor. Also, there is no significant relationship between voluntary disclosure of social responsibilities and auditing fees. Social and auditing fees are not effective.
    Keywords: Auditor size, Audit fees, corporate social responsibilities, voluntary disclosure of social responsibilities
  • Majid Muhammad Salehi *, Ehsan Rajaee Zadeh Harandi Pages 54-69

    This study investigates the effect of corporate governance on investment efficiency as well as the moderating role of audit quality in this regard in companies listed on the Tehran Stock Exchange. This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of research method. In other words, in this study, the existence of relationship and correlation between variables through regression is investigated. In order to achieve the above goal, three hypotheses were formulated. Based on this, in order to test the research hypotheses, a sample consisting of 108 companies listed on the Tehran Stock Exchange in the period 2014 to 2020 was selected. To test the research hypotheses, a multivariate regression model based on composite data was used. The results of this study show that there is a positive and significant relationship between corporate governance and audit quality on investment efficiency, which means that by increasing these criteria, investment efficiency will increase. Also, there is a positive and significant relationship between corporate governance and investment efficiency with the moderating effect of audit quality.

    Keywords: investment efficiency, Corporate Governance, Audit Quality
  • Farzin Khoshkar, Saman Seyfi *, Mohammad Moein Nemati Pages 70-82

    Social responsibility is the commitment of business units and society to appropriate legal, ethical and humanitarian actions to support and improve the welfare of society and business units. The social responsibility of the company has been extensively researched from different perspectives. One of the new research trends is the impact of corporate complexity on corporate social responsibility, which shows that more complex companies need more sophisticated reporting and management practices. The purpose of this study is the relationship between company complexity and social responsibility of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The information required for this study is taken from the financial statements of 146 companies in the period 1392-1391. In terms of purpose, the research is part of applied research and the research method is correlational in terms of nature and content, and panel analysis has been used to analyze the hypothesis. The results of testing the research hypotheses showed that there is a positive and significant relationship between firm complexity (firm size criteria and financial leverage) and social responsibility; but there is no significant relationship between firm complexity (a combination of complexity and environmental uncertainty) and social responsibility.

    Keywords: corporate social responsibility, Corporate Complexity, Environmental uncertainty
  • Ali Korlou *, Amirashkan Nasiripour Pages 83-95
    Introduction

    Organizations' problems today cannot be solved with yesterday's solutions, and the environmental conditions have become so complex, dynamic and uncertain that organizations can no longer guarantee their long-term survival without innovation. The aim of the current research is to investigate the effect of team innovation on nurses' understanding of patient safety in the hospitals of the Faculty of Medical Sciences and Khoi Health Services.

    Materials and methods

    This is a descriptive study in which 235 nurses who are responsible for the direct care of patients were selected from the research population by simple random sampling method. In order to collect the data, Kiwimaki and Alvanio innovation questionnaire (1999) and Patient Safety Culture Questionnaire of Health Service Research and Quality Agency (2004) were used. Also, the relevant analyzes were based on the structural equation modeling approach.

    Findings

    The results of the research showed that the state of team innovation has a significant effect on the openness of communication channels, feedback and informing others about errors, the frequency of reporting unwanted incidents, issues related to employees and manager's expectations and actions to improve safety.

    Conclusion

    The multiplicity of roles and responsibilities in nurses, as well as forced overtime and night work due to the lack of manpower, have caused nurses to be involved in several work fields, and such conditions cause superficiality, everydayness and unwillingness to implement innovation. Therefore, to be successful in innovation in the work environment, nurses must focus on one issue and one task.

    Keywords: Status of team innovation, patient safety, Nurses
  • Vahid Khayat * Pages 96-108
    Banks are one of the institutions that are potentially influential in the country's economy. These institutions are useful for financial structures in different ways, and their managers are always looking for ways to improve their performance. Normally, managers are looking for an optimal level of cash balances, which, considering the advantages and disadvantages of keeping cash, prevents major damage to the business unit and the loss of opportunities, and maximizes the possible value creation from the balance level. Get optimal cash. In fact, managers plan for the amount of liquidity at the end of a period of time and strive to achieve it. One of the most important ratios in banks is the financial leverage ratio, which has been the focus of many researchers for many years. Therefore, the purpose of this research is to investigate whether the financing and financial leverage of the bank has a significant effect or not? The statistical population of banks admitted to the Tehran Stock Exchange between 2010 and 2019 and using the information of 19 banks and the multivariable linear regression method, the hypothesis was tested. According to the results of the research hypothesis test, the financing variable considering that its significance level is less than 5%, which indicates a significant relationship with the financial leverage of the bank. In other words, financing has a significant effect on the financial leverage of the bank.
    Keywords: Bank financial leverage, decentralized funds of banks, Financing
  • Nasrin Heikali *, Javad Eynabadi Pages 109-121
    The purpose of this study is to prioritize investment methods in oil projects using the Vickor method. The present study is an applied and methodically exploratory research. The criteria and options of the questionnaire were extracted by reviewing the research background and previous studies. Then a questionnaire was developed based on the Likert spectrum and the extracted indices were measured using a single t-test. After confirming these indicators, the second questionnaire was developed based on the pair of pairwise comparisons with 14 questions (criteria) in the form of 4 options to examine the importance of criteria and options. The statistical population includes a number of oil project managers, numbering 250 people. In this study, the Morgan table was based on a sample size of 148 people who were measured by sending a questionnaire virtually to a statistical sample in Tehran and Khark to determine their importance. The sampling method is also simple random. In order to determine the reliability, the incompatibility rate has been used, considering that this rate is less than 1 /. Is indicative of its reliability. Then, the questions were examined through Vicker's method for weighting and prioritizing the criteria. The results showed that in this study, in relation to investment methods in oil projects, financing through financial markets (.838), financing through the capital market (.5914), and co-financing (1159. respectively), respectively. .) And financing in terms of possibility of referral (0855 /.) Ranked first to fourth. Next to present a hypothesis with 4 independent variables discovered (4 options) with the variable of investment in oil projects from the perspective of return on investment (ROA) through autocorrelation test, variance heterogeneity test and regression from the perspective of return on investment (ROA) among Five oil companies were paid. The results showed that there is a significant relationship between 4 independent variables (co-financing, financing through capital market, financing through financial markets, financing in terms of return) and investment in oil projects in terms of return on investment (ROA). has it.
    Keywords: financing through financial markets, financing through capital markets, Corporate Financing, financing in terms of recourse
  • Ali Korlou *, Hamed Rezazadeh, Adel Shahvalizadeh Pages 122-147
    Objective

    A quality internal control system within a company can provide the basis for the success of the company in the competitive conditions of the product market. This research was conducted with the aim of investigating the effect of product market competition on the quality of internal control, emphasizing the social role of the board of directors.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and correlational in terms of nature. In order to achieve the goal of the research, 155 companies were selected from among the companies admitted to the Tehran Stock Exchange between 2010 and 2017 by systematic elimination method and considered as the main sample. Logistic regression was also used to examine the relationships between variables.

    Findings

    The results of the research show that product market competition has an effect on the quality of internal control based on Hirfendahl-Hirschman index and adjusted Lerner index. Also, the social role of the board of directors has an effect on the quality of internal control based on the independence of the board, the size of the board and the duality of the CEO's duties.

    Conclusion

    Product market competition can reduce the profit of the company by affecting the behavior of shareholders and managers through the threat of liquidation and the effect of agency costs, and expose the company to more liquidity risk, and as a result, increase the probability of losses and bankruptcy. May this be the cause of this relationship in the present research. Also, since the company's board of directors is in charge of monitoring and controlling its systems, its characteristics have the ability to influence the company's internal controls. The responsibility of the board of directors is to provide independent supervision of the performance of the executive directors and to require the directors to be accountable to the shareholders.

    Keywords: product market competition, quality of internal control, social role of the board of directors