فهرست مطالب

پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی - پیاپی 25 (بهار و تابستان 1401)

نشریه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی
پیاپی 25 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/23
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهدی محمدی*، مهدی ابراهیمی، مرتضی آقا تهرانی، فاطمه سادات سیدی قهفرخی صفحات 1-37

    هنگامی که انقلاب اسلامی ایران، با قدرت و شکوه و پرصلابت پا به میدان نهاد؛ چهارچوب‌ها شکسته شد؛ کهنگی کلیشه‌ها به رخ دنیا کشیده شد؛ دین و دنیا را در کنار هم مطرح کرد و این سرآغاز عصر جدیدی برای مدیریت و سازمان ها شد. ابراز نظر و ایده جز جدانشدنی و ضروری تصمیم هایی است که افراد در محیط های کاری می گیرند. وجود جو سازمانی مناسب برای ابراز نظر نیز حیاتی است؛ از این رو باید شرایطی در سازمان فراهم باشد که کارکنان بتوانند به راحتی به ابراز نظر بپردازند و ایده های مفید خود را برای حل مشکلات سازمان ابراز کنند. برای فراهم کردن چنین جو و شرایطی سبک رهبری مدیران سازمان و نحوه برخورد آن ها بسیار تاثیرگذار است؛ از این رو در این پژوهش به بررسی تاثیر مدیریت جهادی و رهبری اخلاقی بر آوای کارکنان سازمان های دولتی استان چهارمحال و بختیاری پرداخته می شود. پژوهش حاضر از نوع تحقیق بر اساس هدف کاربردی می‌باشد و بر اساس چگونگی بدست آوردن داده های مورد نیاز، تحقیق حاضر از نوع توصیفی همبستگی محسوب می‌شود. به منظور جمع آوری اطلاعات آمیزه ای از روش‌های تحقیق کتابخانه‌ای و میدانی استفاده شد. نتایج بدست آمده مشخص گردید بین مدیریت جهادی و آوای کارکنان رابطه معناداری وجود دارد ولی بین رهبری اخلاقی با آوای کارکنان رابطه معناداری مشاهده نگردید و به عبارتی مدیریت جهادی با ضریب تاثیر 36/0 توانسته است پیش بین مناسبی برای آوای کارکنان باشد. و از بین مولفه های جهادی چالش از بعد رفتاری به میزان 59/0، الزامات 30/0 توانسته است به صورت مستقیم بر آوای کارکنان تاثیرگذار باشد و چالش از بعد ساختاری به میزان 22/0 به صورت غیر مستقیم توانسته است آوای کارکنان را پیش بینی نماید.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، مدیریت جهادی، رهبری اخلاقی، آوای کارکنان
  • سید علیرضا افشانی *، زکیه ناطقی صفحات 39-78

    هدف این پژوهش، تعیین رابطه دین داری با رفتارهای پرخطر در بین جوانان شهر مشهد بود. در این پژوهش، میزان بروز رفتارهای پرخطر و میزان دین‌داری در بین جوانان شهر مشهد و تاثیر دین داری بر رفتارهای پرخطر مورد سنجش قرار گرفت. این پژوهش در قالب یک پیمایش مقطعی صورت پذیرفت. جامعه آماری، جوانان 29-15 ساله شهر مشهد بودند که 384 نفر از آنها به عنوان نمونه و به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. برای سنجش رفتارهای پرخطر، از  پرسشنامه خطرپذیری جوانان ایرانی استفاده شد؛ در این راستا، پایایی و اعتبار مقیاس از طریق آلفای کرونباخ و روایی محتوا تایید شده است. آلفای کرونباخ، در همه سازه‌ها بیشتر از 7/0 بوده و داده‌ها به کمک نرم‌افزار آماری SPSS تحلیل شده است. یافته های پژوهش نشان داد که رفتارهای پرخطر در بین پسران بیش از دختران بوده اما تفاوت معناداری بین دین داری پسران و دختران در شهر مشهد وجود نداشته است. همچنین رابطه سن با رفتارهای پرخطر و دین داری معنادار نبود. میانگین رفتارهای پرخطر جوانان مجرد در ابعاد گرایش به الکل، گرایش به خشونت، گرایش به رفتارهای جنسی و گرایش به رانندگی پرخطر بیشتر از متاهلین و میانگین دین داری متاهلین در همه ابعاد (به جز بعد دانشی) بیشتر از مجردها بوده است. نتایج نشان داد بین دین داری و ابعاد آن با رفتارهای پرخطر و ابعاد آن رابطه معکوس و معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر با افزایش میزان دین داری، ارتکاب رفتارهای پرخطر کاهش می‌یابد. در بین ابعاد دینداری، بعد مناسکی و بعد پیامدی در مجموع بیشترین اثر را بر متغیر رفتارهای پرخطر داشته‌اند.

    کلیدواژگان: دین داری، رفتارهای پرخطر، گرایش به الکل، گرایش به رفتارهای جنسی، جوانان
  • مرتضی مسننی، نیما رنجی جفرودی * صفحات 79-104

    مقاله حاضر با هدف بررسی رابطه بین میزان بهره مندی جانبازان از خدمات سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران وکیفیت زندگی باتوجه به نقش تعدیل گر ویژگیهای شخصیتی انجام می شود. جامعه آماری در این پژوهش شامل 22000جانبازاستان گیلان می باشد روش نمونه برداری از نوع غیر احتمالی در دسترس می باشد. با توجه به اینکه جامعه ی مورد مطالعه از نوع محدود است، از فرمول کوکران جامعه ی محدود برای انتخاب نمونه استفاده گردید و حجم نمونه 300 نفرانتخاب گردید .به منظورتحلیل داد‌ه‌های پژوهش واستنباط وآزمون فرضیات، از روش الگوی معادلات ساختاری، از طریق نرم­افزار  PLSاستفاده شد.نتایج نشان داد که بین خدمات بهداشتی،مسکن،آموزشی و فرهنگی،ورزشی و تفریحی بنیاد شهید با کیفیت زندگی جانبازان ارتباط معنی داری وجود دارد. ویژگی های شخصیتی رابطه بین خدمات بنیاد شهید با کیفیت زندگی ایثارگران ارتباط را تعدیل نمی کند.

    کلیدواژگان: خدمات بنیاد شهید، کیفیت زندگی، ویژگی های شخصیتی
  • رضا جلالی، سیامک باقری، مصطفی برزکار صفحات 105-138

    در فرآیند جامعه پذیری سیاسی عوامل مختلفی نقش دارند. امروزه گسترش عمودی و افقی شبکه های اجتماعی مجازی و اینترنت، باعث شد تا این فناوری ارتباطی نوین به عنوان عامل جدید به موازات سایر عوامل در جامعه پذیری جوامع مطرح شود(مساله). از این رو، هدف مطالعه ی حاضر، کشف میزان تاثیرگذاری شبکه نوین در جامعه پذیری نسبت به شبکه سنتی است(هدف). روش دستیابی به این هدف پیمایشی است. جامعه آماری شامل همه دانشجویان کارشناسی رشته های علوم انسانی دانشگاه آزاد تهران مرکزی بوده و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 384 نفر برآورد شده است. داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شده است(روش تحقیق). یافته اجمالی این پژوهش این است که شبکه نوین در همه مولفه های اصلی جامعه پذیری سیاسی(شناخت نظام سیاسی، شناخت چهره های سیاسی، ارزش های سیاسی، اعتماد سیاسی و مشارکت سیاسی) در جهت جامعه پذیری غیر رسمی تاثیرگذار است؛ اما شبکه سنتی در جهت جامعه پذیری رسمی تاثیرگذاری بیشتری داشته است (یافته تحقیق). گرچه شبکه های اجتماعی مجازی در برخی از مولفه های جامعه پذیری سیاسی تاثیرگذاری بیشتری دارد، اما شبکه سنتی (خانواده و مدرسه) کارکرد خود را در جامعه پذیری از دست نداده و در برخی از مولفه ها همچون اعتماد سیاسی دارای تاثیرگذاری بیشتری از شبکه های اجتماعی مجازی هستند(نتیجه)

    کلیدواژگان: جامعه پذیری - جامعه پذیری سیاسی، شبکه های اجتماعی مجازی، شبکه سنتی خانواده- شبکه سنتی مدرسه
  • حمیده پاک مهر، مقصود امین خندقی، سید جواد قندیلی، محمود سعیدی رضوانی صفحات 139-158

    مطالعه حاضر با هدف ارزشیابی از برنامه درسی درس انقلاب اسلامی صورت گرفت. روش مطالعه توصیفی-پیمایشی و جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه‌های پیام نور، آزاد اسلامی و علمی-کاربردی واحد بافق بودند که درس انقلاب اسلامی را انتخاب واحد نموده و در کلاس این درس حضور داشته‌اند (مجموعا 151 نفر). تمامی دانشجویان مذکور به صورت سرشماری در پژوهش شرکت و پرسش‌نامه مربوطه را قبل از برگزاری جلسه امتحان پایان ترم تکمیل نمودند. به منظور ارزیابی دانشجویان از برنامه درسی انقلاب اسلامی، پرسش‌نامه محقق ساخته با 5 مولفه تدوین شد. روایی با استفاده از نظر متخصصان احراز و پایایی با ضریب آلفای کرونباخ برای مولفه‌ها و کل پرسش‌نامه بین 73/0 تا 88/0 محاسبه گردید. یافته‌ها نشان داد برنامه درسی انقلاب اسلامی از منظر دانشجویان در هیچ‌یک از مولفه‌های هدف، محتوای کتاب درسی، تدریس و فعالیت‌های یادگیری، منبع و شیوه ارزشیابی در حد مورد انتظاری قرار ندارد (05/0p>). به علاوه بین نظرات دانشجویان به تفکیک دانشگاه (231/0p=) و جنسیت (247/0p=) در خصوص برنامه درسی انقلاب اسلامی تفاوت معناداری وجود نداشت. با توجه به نقش غیرقابل‌انکار برنامه درسی انقلاب اسلامی به عنوان انتقال‌دهنده ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب و فراهم‌کننده زمینه‌ای در راستای آگاه‌سازی دانشجویان با مشکلات پیش‌روی نظام جمهوری اسلامی ایران، توسل جستن به رویکرد گفتمان‌سازانه به جهت گذر از وضع ناکام فعلی توصیه می‌گردد.

    کلیدواژگان: درس انقلاب اسلامی، ارزشیابی، برنامه درسی، رویکرد گفتمان سازانه
  • مهتاب چنگائی، شجاع عربان صفحات 159-191

    این پژوهش با هدف بررسی میزان تاثیر راهکارهای مرتبط با ابعاد آموزشی، پژوهشی، فرهنگی وهنری درترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دانشگاه از نظر دانشجومعلمان انجام شد. روش گردآوری داده ها، توصیفی– پیمایشی است و از نظر هدف چون با شناسایی میزان تاثیر راهکارها می توان نتایج را مبنای برنامه ریزی قرار داد، در زمره پژوهش های کاربردی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش 1678دانشجو معلم پسر و دختر شاغل به تحصیل دانشگاه فرهنگیان استان لرستان در سال تحصیلی 1400-1399 بود که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 317 نفر از آنان انتخاب شد. برای گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته در مقیاس 5 درجه ای لیکرت با ضریب پایایی97/0و برای تحلیل داده ها، نرم افزارspss22 بکارگرفته شد. براساس یافته ها از نظردانشجومعلمان میزان تاثیر راهکارهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دانشگاه به ترتیب رتبه شامل راهکارهای بعد فرهنگی، آموزشی، هنری و پژوهشی می باشد. تاثیر همه راهکارها بیشتر از متوسط ارزیابی شد واز نظر دانشجو معلمان دختر و پسر و هم چنین دانشجومعلمان وابسته و غیروابسته به خانواده ایثارگران در میزان تاثیرگذاری راهکارها در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دانشگاه تفاوت معنی دار مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: ایثار، شهادت، ترویج، فرهنگ ایثار و شهادت، دانشگاه فرهنگیان
  • علی شکوهی، رمضان جهانیان صفحات 193-223

    هدف از مطالعه حاضر ارایه الگوی ارتباطی سرمایه فکری و کیفیت آموزش در مدارس ابتدایی با نقش میانجی شایسته سالاری بود. پژوهش حاضر، از نظر هدف کاربردی بوده و از نظر گردآوری داده ها، از نوع روش آمیخته می باشد. جامعه آماری شامل 203 نفر از مدیران، معاونان و کارشناسان آموزش و پرورش استان البرز که دارای بیش از 1 سال سابقه مدیریت در مدارس بودند. بر اساس جدول مورگان، 136 نفر به صورت تصادفی- خوشه ای به عنوان نمونه آماری درنظر گرفته شدند. برای اندازه گیری متغیرهای تحقیق از پرسشنامه شایسته سالاری (مصلحی، 1391)، پرسشنامه استاندارد کیفیت آموزش در مدارس (کلانتری، 1394) و پرسشنامه محقق ساخته سرمایه فکری استفاده شد. پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ بین 85/0 تا 93/0 بود. روایی پرسش نامه ها با استفاده از نظرات 15 نفر از اساتید مدیریت آموزشی تایید گردید. برای تحلیل داده‌ها در مرحله کیفی (تجزیه‌وتحلیل داده‌های حاصل از مصاحبه) از روش تحلیل مضمون استفاده شد. برای تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها در بخش کمی از روش های آمار توصیفی (جدول توزیع فراوانی، میانگین، میانه، انحراف استاندارد) و از آزمون تی تک نمونه‌ای آمار استنباطی و از نرم افزارهای لیزرل و SPSS 22 استفاده شد. نتایج بیانگر آن است که الگوی اصلی پژوهش از برازش مناسبی برخوردار است. در این الگو سرمایه های انسانی، ساختاری و رابطه ای بر کیفیت آموزش در مدارس تاثیر مثبت داشته و از سوی دیگر این اجزاء به طور غیرمستقیم با نقش میانجی شایسته سالاری بر کیفیت آموزش در مدارس تاثیر مثبت دارند.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه رابطه ای، سرمایه ساختاری، شایسته سالاری، مدیریت
  • معصومه صمدی * صفحات 225-254

    هدف از انجام این پژوهش بررسی راهکارهای هویت بخشی تربیت اسلامی دانش آموزان درنظام تربیت رسمی و عمومی است. برای دست یابی به این هدف ازروش پژوهش کیفی استفاده شد.جامعه تحلیلی این پژوهش، متخصصان تعلیم و تربیت، مدیران ، مربیان پررشی و دبیران تعلیمات دینی مدارس متوسطه  دخترانه شهر تهران است که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. روش تجزیه و تحلیل  داده ها کد گذاری و تحلیل مضمون  بود که به صورت همزمان و پیوسته با فرایند جمع آوری داده ها انجام شد.. راهکارها دردو دسته فرابخشی و بخشی احصاء شدند. راهکارهای فرابخشی در بخش نظری تبیین نظام مند و فهم پذیر توسط نهادهای دینی با 7 مولفه فرعی ودر بخش عملی یعنی بازاندیشی عملکرد نظام حاکمیتی با 5 مولفه فرعی احصاء شد.راهکارهای بخشی در بخش نظری متمرکز براتخاذ مبانی نظری است که در بخش عملی متمرکز بر بازاندیشی عملکرد شورای عالی آموزش و پرورش در فرایند تصویب قوانین و مقررات مرتبط با حوزه تربیت دینی با 3 مولفه فرعی، مرکز تربیت نیروی انسانی با باز اندیشی در جذب، نگهداشت و توانمند سازی دبیران تعلیمات دینی و مربیان تربیتی  با 4 مولفه فرعی، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با باز اندیشی در برنامه درسی تربیت دینی با 4 مولفه فرعی،معاونت پرورشی با باز اندیشی در رویکرد آن معاونت در زمینه تربیت دینی با 6 مولفه فرعی وانجمن اولیاء و مربیان با توانمند سازی خانواده ها در زمینه شناخت و آگاهی از روش های تربیتی با 2 مولفه فرعی می باشد.

    کلیدواژگان: هویت بخشی، تربیت دینی، دانش آموزان، نظام تربیت رسمی و عمومی
  • محمدامین باقری، سیف الله سیف اللهی *، مظفرالدین شهبازی، علی باصری صفحات 255-284

    این مقاله به بررسی و تبیین جامعه شناختی وضعیت ارزش های اجتماعی حاکم بر خانواده های ایرانی و روند تغییرات آن از انقلاب اسلامی سال 1357 تا کنون می پردازد.چارچوب نظری با الهام از نظریه های اینگلهارت، برگر و لاکمن و مک لوهان ، تدوین شده است. پژوهش به روش همبستگی  (و به تناسب موضوع در بخش هایی ار فرآیند تحقیق روش های پیمایشی ، اسنادی و دلفی) و با تکنیک های پرسشنامه و معادلات ساختاری انجام شده و جامعه آماری پژوهش ، خانواده‌های ساکن شهر اراک در سال 1398 بوده اند . حجم نمونه براساس فرمول کوکران ، 440 خانواده بوده که به شیوه ی نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده اند. پردازش داده ها با استفاده از نرم افزارهای spss و  smart PLS انجام شده است. نتایج آزمونT بیانگر تفاوت معنادار میانگین امتیازات ارزش های اجتماعی مورد مطالعه در میان خانواده های دهه ی 60 و دهه ی 90 در سطح تفاوت ارزشی می باشد.نتایج تجزیه و تحلیل معادلات ساختاری نشان می دهد که مجموع کل اثر متغیرهای مستقل به ترتیب ، پایگاه اقتصادی – اجتماعی 761/0- ، مصرف رسانه ای 54/0- ، تحرک جغرافیایی 247/0- و تکثر منابع جامعه پذیری 151/0-  و مقدار ضریب تعیین (R2)  متغیر ارزش های اجتماعی نیز 732/0بوده است .

    کلیدواژگان: خانواده ارزش های اجتماعی، پایگاه اقتصادی - اجتماعی، مصرف رسانه ای، تکثر منابع جامعه پذیری و تحرک جغرافیایی
  • غلامرضا تاج بخش*، فرشاد گودرزی صفحات 285-311

    فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان یکی ارزش های مهم جامعه ایرانی شناخته می شود و بررسی نگرش افراد جامعه، خصوصا نسل جوانان نسبت به فرهنگ ایثار و شهادت ضروری است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عملکردهای نهادی و رسانه ای بر نگرش دانشجویان به فرهنگ ایثار و شهادت انجام شده است. این پژوهش از نوع کمی بوده و از رویکرد پیمایش سود جسته است. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره) تشکیل می دهند که از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. حجم نمونه این پژوهش با استفاده از نرم افزار سمپل پاور 271 نفر برآورد شده و داده های پژوهش از طریق پرسشنامه آنلاین محقق ساخته جمع آوری شده است. داده های این پژوهش با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس 26 انجام شده و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار ایموس گرافیک 24 ترسیم شده است. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که بین متغیرهای عملکرد نهادی و رسانه ای و نگرش دانشجویان به سه بعد فرهنگ ایثار و شهادت رابطه معناداری وجود دارد و بیشترین همبستگی بین عملکرد نهادی و رسانه ای با بعد احساسی فرهنگ ایثار و شهادت است، همچنین آزمون رگرسیون چند متغیره نیز نشان می دهد که عملکرد نهادی با میزان 452/0 و عملکرد رسانه ای با 386/0 بر ابعاد مختلف نگرش دانشجویان بر فرهنگ ایثار و شهادت تاثیر دارد. همچنین برازش مدل معادلات ساختاری با استفاده از معیارهای مختلف مطلوب بوده و حکایت از حمایت داده های تجربی از مدل نظری پژوهش دارد.

    کلیدواژگان: ایثار، رسانه، شهادت، فرهنگ، نهاد
  • سید نورالدین محمودی * صفحات 313-336

    گردشگری فرهنگی برای آشنایی میراث های هنری و فرهنگی ، آداب و رسوم، بناهای تاریخی با هدف های آموزشی، تحقیقاتی و پژوهشی صورت می گیرد. هدف از تحقیق حاضر ارایه راهکارهای ارتقای تعامل و هم افزایی با موزه های ملی جهان با تاکید بر گردشگری فرهنگی بود. روش تحقیق حاضر توصیفی-استنتاجی است. جامعه آماری تحقیق شامل صاحبنظران، کارکنان و کارشناسان موزه های ملی شهر تهران می‌باشد. جهت شناسایی مولفه از ابزار مصاحبه با صاحبنظران استفاده شد و با روش نمونه گیری هدفمند 15 نفرر انتخاب شدند و در بخش کمی جهت نمونه گیری کارکنان و کارشناسان موزه های ملی شهر تهران از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای استفاده شد. جهت تخمین تعداد نمونه کافی در این پژوهش از فرمول تخمین نمونه کوکران استفاده می‌شود. تعداد جامعه آماری تحقیق شامل 600 نفر از کارکنان و کارشناسان موزه های ملی شهر تهران تشکیل می‌دهند. تعداد نمونه آماری تحقیق بر اساس فرمول کوکران شامل 234 نفر از کارکنان و کارشناسان موزه های ملی شهر تهران می‌باشد. تعداد 234 پرسشنامه بین نمونه های آماری تحقیق توزیع شد که از این تعداد میزان 229 پرسشنامه به صورت صحیح به دست محقق رسیدند. یافته های تحقیق نشان داد که الگوی راهکارهای ارتقای تعامل و هم افزایی با موزه های ملی جهان دارای 5 مولفه اصلی است که شامل 20 مفاهیم، آنها را پشتیبانی می‌کنند. راهکارهای ساختاری و اداری، راهکارهای مالی و اقتصادی، راهکارهای حقوقی و قانونی، راهکارهای بازرگانی و راهکارهای راهبردی به عنوان راهکارهای ارتقای تعامل و هم افزایی با موزه های ملی جهان شناسایی شدند. براساس نتایج آزمون فریدمن می توان گفت که راهکارهای مالی و اقتصادی دارای میانگین رتبه بالاتری (45/4) نسبت به سایر راهکارها از لحاظ قابلیت وقوع و تاثیر گذاری می باشد. نتیجه اصلی تحقیق این است که با اصلاح فرایندهای ساختاری و اداری و اختصاص منابع مالی و مدیریت راهبری موزه های ملی می توان تعامل با موزه های ملی جهان افزایش داد و گردشگری فرهنگی را توسعه داد.

    کلیدواژگان: تعامل و هم افزایی، موزه های ملی جهان، گردشگری فرهنگی، راهکارها
  • حسین مطیعی مقدم، مجید رضائیان، یوسف خجیر صفحات 337-360

    در این پژوهش به بررسی میزان مصرف رسانه‌ای دانشجویان سوری و رابطه آن با نگرش آنها نسبت به جبهه مقاومت مبادرت شده است. بنیان نظری تحقیق بر نظریه‌های استفاده و رضامندی و اقناع استوار شده است. جامعه آماری، شامل دانشجویان دانشگاه دمشق است که 383 نفر از آنان به روش سهمیه‌ای به عنوان نمونه، مورد مطالعه قرار گرفتند. گردآوری داده‌ها با روش پیمایش و ابزار پرسشنامه صورت گرفته و تجزیه و تحلیل آن نیز به وسیله نرم‌افزار spss انجام شد. روایی پرسشنامه به روش اعتبار صوری و طی دو مرحله (در ایران و سوریه) صورت گرفته و سنجش پایایی نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ انجام شد و با توجه به آنکه ضریب مذکور از 7/0 بیشتر بود، پایایی ابزار تحقیق نیز مورد تایید قرار گرفت. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد، شبکه‌های اجتماعی مجازی از بیشترین میزان استفاده برخوردار بوده و پس از آن به ترتیب استفاده از رسانه‌های داخلی و خارجی قرار دارد. درباره نگرش به جبهه مقاومت نیز می‌توان گفت که 5/0% دارای نگرش بسیار منفی، 1/8% دارای نگرش منفی، 6/61% دارای نگرش متوسط و 8/29% از نگرش مثبت برخوردارند. نتایج آزمون فرضیه‌ها نشان می‌دهد که بین میزان استفاده از رسانه‌های داخلی و نگرش به جبهه مقاومت همبستگی مستقیم وجود دارد، اما این همبستگی در مورد شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های خارجی ملاحظه نمی‌شود.

    کلیدواژگان: رسانه، مصرف رسانه ای، شبکه های اجتماعی مجازی، جبهه مقاومت، نگرش
|
  • Mehdi Mohammadi, Mehdi Ebrahimi *, Morteza Agha Tehrani, Fatemeh Sadat Sidi Ghafarakhi Pages 1-37

    When the Islamic Revolution of Iran entered the field with power, glory and strength; Frameworks were broken; The antiquity of stereotypes was revealed to the world; It brought religion and the world together, and it marked the beginning of a new era for management and organizations. Expressing opinions and ideas is an integral and necessary part of the decisions that people make in the workplace. Having a good organizational climate is also critical; Therefore, there should be conditions in the organization that employees can easily express their opinions and express their useful ideas to solve the problems of the organization. To provide such an atmosphere, the leadership style of the managers of the organization and the way they deal with it is very effective; Therefore, in this study, the effect of jihadi management and moral leadership on the voice of employees of government organizations in Chaharmahal and Bakhtiari province is investigated. The present study is a research based on applied purpose and based on how to obtain the required data, the present study is a descriptive correlational study. Library and field research methods were used to collect mixed information. The results showed that there is a significant relationship between jihadi management and employees' voice, but no significant relationship was observed between ethical leadership and employees' voice. In other words, jihadi management with an impact factor of 0.36 could be a good predictor for employees' voice. Among the jihadi components, the behavioral challenge of 0.59, the requirements of 0.30 has been able to directly affect the voice of employees and the structural challenge of 0.22 has been able to indirectly affect the voice of employees. To predict

    Keywords: Islamic Revolution, Jihadi Management, Ethical Leadership, Staff Voice
  • SeyedAlireza Afshani *, Zakieh Nateghi Pages 39-78

    The aim of this study was to determine the relationship between religiosity and high-risk behaviors among young people in Mashhad. In this study, the incidence of high-risk behaviors and the level of religiosity among the youth of Mashhad and the effect of religiosity on high-risk behaviors were assessed. This research was conducted in a cross-sectional and cross-sectional fashion. Data were collected from 384 young people in Mashhad. Multi-stage cluster sampling method and risk-based behavior assessment tool have been the Iranian youth's risk assessment questionnaire. In this regard, reliability and validity of the scale have been confirmed through Cronbach's alpha and content validity. Cronbach's alpha was more than 0.7 in all constructs and data were analyzed using SPSS and Amos statistical software. The findings showed that risky behaviors among boys were more than girls, but there was no significant difference between boys and girls’ religiosity in Mashhad city. There was no significant relationship between age with high-risk behaviors and religiosity. The average of risky behaviors of single young people in terms of tendency towards alcohol, tendency towards violence, tendency to sexual behaviors and high-risk driving tendency higher than married, and average marital religion in all dimensions (except for knowledge dimension) were more than single. The results showed a significant and inverse relation between religiosity and its dimensions with risky behaviors and its dimensions. In other words, increasing the level of religiosity, committing risky behaviors would decrease.  In the dimensions of religiosity, the ritual dimension and consequence dimension in general have the highest effect on the variable of risky behaviors.

    Keywords: Religiosity, Risky behaviors, Alcoholism, Sexual orientation, Youth
  • Morteza Masnani, nima ranji * Pages 79-104

    The purpose of this article is to investigate the relationship between the amount of benefit of veterans from the services of the Martyr Foundation and Veteran Affairs and the quality of life according to the moderating role of personality traits. The statistical population in this research includes 22,000 veterans of Gilan, nonprobability sampling method is available. Considering that the population under study is of a limited type, Cochran's limited population formula was used to select the sample and the sample size was 300 people. In order to analyze the research data and infer and test the hypotheses, the structural equation model method was used through PLS software. The results showed that there is a significant relationship between health, housing, educational and cultural,sports and recreational services of Shahid Foundation with the quality of life of veterans. Personality characteristics do not moderate the relationship between Shahid Foundation services and the quality of life of martyrs.

    Keywords: Shahid Foundation Services, Quality of Life, Personality Traits
  • Reza Jalali, Siamak Bagheri, Mostafa Barzkar Pages 105-138

    There are different factors in political socialization process. Today, vertical and horizontal expansion of virtual social networks and internet has caused this new communicative process to be considered as a new factor in parallel with other factors in community 's Sociability (problem). Therefore, the purpose of this study is to explore the effectiveness of the new network in the sociability compared to the traditional grid.the method of achieving this goal is survey.the population consisted of all undergraduate students of humanities in central tehran university. The sample size was estimated 384 by using cochran formula. Data were collected through a researcher-made questionnaire (research method). The main finding of this research is that the modern network affects all of the main components of political Society (recognition of political system, recognition of political faces, political values, political trust and political participation) in the direction of informal sociability; but the traditional network has more influence in the formal sociability (research findings). Although virtual social networks have more influence on some components of political socialization, the traditional network (family and school) has not lost its function in society and in some components, such as political trust, have more influence on virtual social networks (result).

    Keywords: Society, Political Socialization, Virtual Social Networks, TraditionalFamily Network, Traditional School network
  • Hamideh Pakmehr, Maghsoud Amin -Khandaghi, javad ghandili, mahmood saeedy rezvani Pages 139-158

    This study aimed to curriculum evaluation of Iran's Islamic Revolution lesson. Methods was descriptive-survey and population consisted of all undergraduate students of Payam Noor University, Islamic Azad and Applied Science of Bafgh Unit that have been selected lessons of the Islamic Revolution and attendance in class (total 151). All students participated in the study and completed questionnaire before census the session final exam. In order to assess the students of the Islamic Revolution curriculum, questionnaire makes by researcher with 5 components. Validity was calculated using the opinion of experts and reliability was calculated with Cronbach's alpha coefficient for the components and the whole questionnaire between 0.73 and 0.88. findings shown that the curriculum of Islamic Revolution are not as expected from the term of students in any of the components of the aim, textbook content, teaching and learning activities, resources and evaluation methods. In addition, There was no significant difference in the curriculum of Islamic Revolution by university (p=0.231) and gender (p=0.247). Given the undeniable role of the curriculum of Islamic Revolution as transmitters of values and ideals of the revolution and the underlying provider to alert students to the problems facing the Islamic Republic of Iran, recommended resorting to discourse construction approach to the transition from the existing passive approach failed.

    Keywords: Iran's Islamic Revolution Lesson, Evaluation, Curriculum, Discourse Making Approach
  • Mahtab Changaei, shoja Araban Pages 159-191

    This study was conducted to investigate the effect of strategies to promote the culture of sacrifice and martyrdom in the university from the perspective of studentteachers. The research method is descriptive survey and its approach is also applied. The statistical population included 1678 student teachers of Farhangian University of Lorestan Province who were studing in 2020-2021 academic year and 317 of them were selected by stratified random sampling. The measurement tool was a researcher-made questionnaire on the Likert scale with a reliability coefficient of 0/97 and the data were analyzed using SPSS22 software. According to the findings, the effect of the four strategies in promoting the culture of sacrifice and martyrdom in the university includes cultural, educational, artistic and research strategies, respectively. The effectiveness of all strategies was assessed as above average (high) and there was no significant difference in the effectiveness of strategies in promoting the culture of sacrifice and martyrdom in the university for male and female students-teachers as well as student-teachers related to the families of the martyrs and independent.

    Keywords: Sacrifice, martyrdom, Promotion, Culture of Sacrifice, Martyrdom, Farhangian University
  • ali shokohi, Ramadan Jahanian Pages 193-223

    The aim of the present study was to present the relationship model between intellectual capital and the quality of education in elementary schools with the mediating role of meritocracy. The current research is practical in terms of purpose and in terms of data collection, it is a mixed method type. The statistical population includes 203 managers, deputies and experts Education of Alborz province who had more than 1 year of management experience in schools. Based on Morgan's table, 136 people were randomly selected as a statistical sample. To measure the research variables from the meritocracy questionnaire (Moslehi, 2013), the questionnaire The quality standard of education in schools (Kalantari, 2014) and the questionnaire created by the intellectual capital researcher were used. The reliability of the tool using Cronbach's alpha was between 0.85 and 0.93. The validity of the questionnaires was confirmed using the opinions of 15 educational management professors. For data analysis in step Qualitative (analyzing and analyzing the data from the interviews) thematic analysis method was used. To analyze the data in the quantitative part of the descriptive statistics methods (frequency distribution table, mean, median, standard deviation) and from the T-Tech test of inferential statistics and from Lisrel and SPSS 22 software. used. The results show that the main model of the research has a good fit. In this model, human, structural and relational capitals have a positive effect on the quality of education in schools, and on the other hand, these components have a positive effect on the quality of education in schools indirectly through the mediating role of meritocracy.

    Keywords: Intellectual Capital, Human Capital, Relational Capital, Structural Capital, Meritocracy, Management
  • masoumeh samadi Pages 225-254
    Objective

    The purpose of this study is to investigate the identification strategies of Islamic education of students in the formal and public education system. Method qualitative research was used. The analytical population is education specialists, school principals, school educators and teachers of religious education in girls' secondary schools in Tehran, were selected by purposive sampling. The data collection tool was a semi-structured interview. The method of data analysis was coding

    Findings

    The solutions were counted in two categories: extra-sectoral and partial in both theoretical and practical dimensions. The solution of theoretical transdivision is a systematic and comprehensible explanation by religious institutions with 7sub-components and the practical sub-division is to rethink the performance of the governing system in the field of religiosity with 5 sub-components. Atrial solutions were counted at both theoretical and practical levels. In the theoretical part, it focuses on adopting theoretical foundations, i.e., a plan for identifying religious education. In the practical part, it focuses on rethinking the performance of the Higher Education Council in the process of approving laws and regulations related to religious education with 3 sub-components. Rethinking in attracting, retaining and empowering religious education teachers and educational instructors with 4 subcomponents, Educational Research and Planning Organization by rethinking the religious education curriculum with 4 sub-components, Deputy Minister of Education with reconsideration in the approach of the deputy in the field Religious education with 6 sub-components and the association of parents and educators by empowering families in the field of knowledge and awareness of educational methods with 2 sub-components

    Keywords: Strategy, Identification, Religious Education, Students, Formal andPublic Education System
  • Mohammadamin Bagheri, Saifollah Seifollahi*, Mozaffaraldin Shahbazi, Ali Baseri Pages 255-284

    The article studies and explaining the sociological status of social values governing Arak families and also changes trend since Islamic Revolution 1979 till now. The theoretical framework’s been compiled based on inspired theories of Inglehart, Berger, Luckmann, and McLuhan. The research was implemented by a multiple method (survey, documentary and Delphi) with a questionnaire technique and the study statistical population included all families living in Arak in 2019. The sample size based on Cochran's formula was 440 families selected by multi-stage cluster sampling and random sampling. Data processing was done using SPSS and Smart PLS software. The results of T-test indicate a significant difference in the mean scores of social values studied among families in the 60s and 90s in the level of value differences. The results of structural equations analysis show that the total effect of economic and social status variables was -0.761, the media consumption rate was -0.54, geographical mobility was -0.247, and the multiplicity of socialization resources was -0.151. The value of coefficient of determination (R2) of the social values variable is also equal to 0.732, i.e. the 73% of variance changes of this variable were explained by.

    Keywords: Family, Social Values, Socio-Economic Status, Media Consumption, Multiplicity of Socialization Resources & Geographical Mobility
  • GHolamreza Tajbakhsh *, Farshad Goudarzi Pages 285-311

    The culture of self-sacrifice and martyrdom is recognized as one of the important values ​​of Iranian society and it is necessary to study the attitudes of society, especially the younger generation towards the culture of self-sacrifice and martyrdom. The aim of this study was to investigate the effect of institutional and media practices on students' attitudes toward the culture of self-sacrifice and martyrdom. This research is of quantitative type and has benefited from the survey approach. The statistical population of this study consists of students of Grand Ayatollah Boroujerdi University who were selected through random classification sampling. The sample size of this study was estimated to be 271 people using sample power software and research data were collected through a researcher-made online questionnaire and hypothesis testing was performed using Spss26 software and structural equation modeling was performed using Amos software. Graphics24 is drawn. The results of this study indicate that there is a significant relationship between the variables of institutional and media performance and students' attitudes to the three dimensions of culture of sacrifice and martyrdom and the highest correlation between institutional and media performance with the emotional dimension of culture of sacrifice and martyrdom. Multivariate also shows that institutional performance with a rate of 0.452 and media performance with a rate of 0.386 on different dimensions of students' attitudes on the culture of self-sacrifice and martyrdom. Also, the fit of the structural equation model using different criteria is desirable and indicates the support of experimental data from the theoretical model of the research.

    Keywords: Culture, institution, martyrdom, Media, Sacrifice
  • Seyed Nuredin Mahmoodi* Pages 313-336

    Cultural tourism is done to get acquainted with artistic and cultural heritages, customs, historical monuments with educational, research and research purposes. The purpose of this study was to provide solutions to promote interaction and synergy with national museums around the world with an emphasis on cultural tourism. The method of the present study is descriptive-inferential. The statistical population of the study includes experts, staff and experts of the National Museums of Tehran. To identify the component, interview tools were used with experts and 15 people were selected by purposive sampling method. In the quantitative section, stratified random sampling method was used to sample the staff and experts of the National Museums of Tehran. Cochran's sample estimation formula is used to estimate a sufficient number of samples in this study. The statistical population of the study consists of 600 staff and experts of the National Museums of Tehran. The number of statistical samples of the research based on Cochran's formula includes 234 employees and experts of the National Museums of Tehran. 234 questionnaires were distributed among the statistical samples of the research, of which 229 questionnaires were correctly obtained by the researcher. The research findings showed that the model of strategies to promote interaction and synergy with the national museums of the world has 5 main components that include 20 concepts that support them. Structural and administrative solutions, financial and economic solutions, legal solutions, business solutions and strategic solutions were identified as strategies to promote interaction and synergy with the national museums of the world. Based on the results of Friedman test, it can be said that financial and economic solutions have a higher average rank (4.45) than other solutions in terms of occurrence and effectiveness. The main result of the research is that by modifying the structural and administrative processes and allocating financial resources and managing the management of national museums, interaction with the national museums of the world can be increased and cultural tourism can be developed.

    Keywords: Interaction, Synergy, Museums of World Resistance, CulturalTourism, Solutions
  • Hossein Motiei Moghaddam, Majid Rezaeian, yousef khojir Pages 337-360

    This has set the scene for both AOR supporting and AOR opposing media to step in the crisis. In this research, we investigated media consumption by Syrian students and its association with their attitudes toward the AOR. The statistical population was composed of all students at the Damascus University, out which a total of 383 individuals were selected through quota sampling to form the statistical sample of this study. Required data was collected through field surveys by means of a questionnaire, with the results analyzed by SPSS software. Face validity of the questionnaire was confirmed in two steps (performed in Iran and Syria), and its reliability was indicated by a Cronbach’s alpha exceeding 0.7. The research findings showed that the studied statistical population consume media at low levels. Focusing on their attitude toward the AOR, it was figured out that 0.5, 8.1, 61.6, and 29.8% of the subjects had highly negative, negative, moderate, and positive attitudes toward the AOR, respectively. Testing the research hypotheses, it was found that, despite the direct correlation of the consumption of domestic media to the attitude toward the AOR, no such significant correlation exists when it comes to social networks and foreign media. To sum up, the results showed that the attitude toward AOR is directly associated with the media consumption.

    Keywords: Media Consumption, Virtual Social Networks, Axis of Resistance, attitude