فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و مراقبت
سال بیست و چهارم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • کبری قربان زاده، هاجر صادقی، خدیجه نصیری، میلاد جعفری، محمد اقبالی، رضا اسوار* صفحات 7-16
    زمینه و هدف

    رضایت شغلی پرستاران به عنوان بدنه اصلی ارایه دهندگان خدمات به بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است که موجب افزایش تعهد فرد نسبت به شغل، خلاقیت، کارایی و بهبود سطح کیفیت خدمات می گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین صلاحیت بالینی و رضایت شغلی در پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش مقطعی از نوع توصیفی همبستگی بود که روی 353 پرستار مراکز آموزشی درمانی اردبیل انجام شد. نمونه ها با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه های رضایت شغلی مینه سوتا و صلاحیت بالینی بنر بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-22 و آزمون های آماری تی تست، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    براساس نتایج، بین صلاحیت بالینی و رضایت شغلی پرستاران، همبستگی معنی داری مشاهده نشد (0/07=p). در بین حیطه های صلاحیت بالینی، بین آموزش و راهنمایی و نیز اعمال تشخیصی با رضایت شغلی، ارتباط آماری معنی داری دیده شد (0/88, r= 0/001=p). نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد در پیش بینی رضایت شغلی، تنها حیطه اعمال تشخیصی اثر معنی دار داشت (0/18, r=0/001=p) و سایر حیطه های صلاحیت بالینی، تاثیر معنی داری نداشتند.

    نتیجه گیری

    صلاحیت بالینی و رضایت شغلی اکثر پرستاران در سطح متوسط ارزیابی شده است ضروری است مدیران باید توجه و دقت بیشتری در خصوص توانمندسازی و کسب صلاحیت‫ های لازم پرستاران داشته باشند تا بتوان تواما رضایت شغلی پرستاران را که تاثیر مستقیم بر کیفیت ارایه مراقبت های پرستاری دارد، ارتقا بخشید.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، صلاحیت بالینی، صلاحیت حرفه ای، پرستاران
  • سید یوسف لطفی*، علی بهادری، علی صدیقی، سودا فضلی زاده، مینا حاجی زاده، یلدا زهتابیان صفحات 17-27
    زمینه و هدف

    عفونت‫ های بیمارستانی در اثر اقامت بیمار در بیمارستان رخ داده و از جمله مهمترین عوامل ایجادکننده مشکلات پزشکی، اجتماعی و اقتصادی در کشورهای مختلف هستند. اعضای تیم مراقبت بهداشتی بویژه پرستاران نقش منحصر به فردی در کنترل عفونت‫ های بیمارستانی دارند. این مطالعه با هدف مقایسه دانش، نگرش و عملکرد پرستاران و دانشجویان پرستاری در خصوص کنترل عفونت بیمارستانی در مرکز آموزشی- درمانی امام خمینی (ره) سراب انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در سال 1399 روی 135 نفر از پرستاران و 135 نفر از دانشجویان در عرصه پرستاری مرکز آموزشی- درمانی امام خمینی (ره) سراب که به صورت نمونه‫ گیری در دسترس انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده‫ ها پرسشنامه پژوهش گر ساخته جهت سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه هدف در خصوص کنترل عفونت های بیمارستانی بود. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS-19 و روش‫ های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون های تی تست، ضریب همبستگی اسپیرمن و تحلیل واریانس) تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

     میانگین نمرات آگاهی پرستاران (51/ 3 ±6/ 9) از دانشجویان (10/ 4±1/ 9) بیشتر بود و هر دو در سطح ضعیف قرار داشتند. همچنین میانگین نمرات نگرش (48/ 6± 32/ 41) و عملکرد (99/ 2±53/ 46) پرستاران از میانگین نمرات نگرش (79/ 5±70/ 39) و عملکرد دانشجویان (57/ 2±83/ 43) بیشتر بود که نشان ‫دهنده نگرش و عملکرد متوسط دانشجویان و پرستاران بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به اهمیت کنترل عفونت‫ های بیمارستانی، علاوه بر تاکید بیشتر بر آموزش پرستاران در قالب برنامه ‫های آموزش ضمن خدمت، در دوران تحصیل نیز بایستی تمرکز بیشتری بر تدریس مباحث مربوط به رعایت موازین عفونت های بیمارستانی انجام گیرد.

    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، پرستار، دانشجوی پرستاری، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • سوسن بردباری، طیبه موسی بیگی*، حسین زارع صفحات 28-39
    زمینه و هدف

    تعهد زناشویی نیرومندترین و پایدارترین عامل پیش بینی کننده کیفیت و پایداری زندگی زناشویی است. هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش شکفتگی، شفقت به خود و راهبردهای شناختی تنظیم هیجان در پیش بینی تعهد زناشویی پرستاران بود.

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل پرستاران شاغل در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه در سال 1400 بودند که از بین آنها تعداد 210 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه های تعهد زناشویی آدامز و جونز (1997)، شکفتگی دینر و بیسواز دینر (2008)، شفقت به خود نف (2003)  و راهبردهای شناختی تنظیم هیجان گارنفسکی و همکاران (2002) را تکمیل نمودند. تحلیل داده ها با آزمون های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (همبستگی پیرسون، همبستگی متعارف و رگرسیون چندگانه) و با استفاده از نرم افزار SPSS-25 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل همبستگی متعارف نشان داد که بین متغیرهای تعهد زناشویی با شکفتگی، شفقت به خود و راهبردهای شناختی تنظیم هیجان پرستاران رابطه معناداری وجود دارد (001/ 0<p). همچنین، بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون، 28 درصد از واریانس متغیر تعهد زناشویی به کمک متغیرهای شکفتگی، شفقت به خود و راهبردهای شناختی تنظیم هیجان، قابل پیش بینی است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که شکفتگی، شفقت به خود و راهبردهای شناختی تنظیم هیجان در افزایش تعهد زناشویی پرستاران نقش دارند. بنابراین می توان از طریق بهبود شکفتگی، شفقت به خود و آموزش راهبردهای شناختی تنظیم هیجان، تعهد زناشویی را افزایش داد.

    کلیدواژگان: پرستاران، تعهد زناشوئی، شکفتگی، شفقت به خود، راهبردهای شناختی تنظیم هیجان
  • نیما صادق زاده، سرور رحیمی، جمال احمدزاده، ناصر پریزاد* صفحات 40-51
    زمینه و هدف

    با ورود بیماری کووید-19 و تاثیرات آن، آموزش به سمت آموزش غیر حضوری و مجازی حرکت کرد. درک رضایت دانشجویان نسبت به آموزش مجازی، به برنامه ریزان آموزشی کمک می کند تا به آموزش مجازی موثرتری دست یابند. از سویی عملکرد تحصیلی دانشجویان یکی از ملاک های کارآیی نظام آموزشی بوده و کاهش آن باعث اتلاف زمان، هزینه و منابع مراکز آموزشی می شود. لذا هدف از این مطالعه تعیین میزان رضایتمندی دانشجویان پرستاری از برگزاری برنامه های آموزش مجازی در پاندمی کووید-19 و ارتباط آن با عملکرد تحصیلی آنان بود.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال تحصیلی 1400-1399 در دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه انجام شد. تعداد 223 دانشجوی پرستاری ترم های 2 تا 7 از طریق سرشماری وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از فرم مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه های رضایت و عملکرد تحصیلی دانشجویان جمع آوری گردید. داده های جمع ‫آوری ‫شده با استفاده از نرم افزار SPSS-22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای توصیف داده ها از آمارهای توصیفی (فراوانی مطلق، میانگین، انحراف معیار و درصد توزیع فراوانی) و تحلیلی (کولموگروف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی اسپیرمن، ضریب همبستگی پیرسون، ضریب همبستگی فی و کرامر، رگرسیون خطی و من - ویتنی) استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین میزان رضایتمندی و عملکرد تحصیلی دانشجویان به ترتیب 16/21±149/65و 22/94±74/35بود. همچنین رضایتمندی اکثر دانشجویان (73/1%) در حد متوسط و عملکرد تحصیلی آنها (64/6%)، بسیار خوب ارزیابی شد. نتایج نشان داد که رضایتمندی با عملکرد تحصیلی دانشجویان رابطه مثبت معنا داری داشته (0/05<p و 0/193r=) و پیش‫ بینی‫ کننده آن بود (001/ 0=p).

    نتیجه گیری

    دانشجویان پرستاری رضایتمندی متوسط و عملکرد تحصیلی بسیار خوبی در آموزش مجازی داشتند و رضایت دانشجویان، پیش بینی کننده مثبت و معنادار عملکرد تحصیلی آنان بود. لذا، به مسیولین دانشگاهی پیشنهاد می‫شود با برنامه ریزی در راستای بهبود شرایط و رفع مشکلات موجود، عملکرد تحصیلی دانشجویان را از طریق کسب رضایت آنان افزایش دهند تا از آموزش مجازی در کنار آموزش حضوری و به صورت ترکیبی استفاده شود.

    کلیدواژگان: پاندمی کووید- 19، رضایتمندی، عملکرد تحصیلی، دانشجوی پرستاری، آموزش مجازی
  • میترا عاشوری، محسن کچویی*، الهه وحیدی صفحات 52-63
    زمینه و هدف

    تنهایی یک تجربه معمول در افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) است که با پیامدهای روانشناختی قابل توجهی ارتباط دارد، بر همین اساس بررسی وضعیت روانی- اجتماعی این افراد، امر مهمی است. هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی احساس تنهایی اجتماعی در رابطه بین خودشفقتی و بهزیستی روانشناختی در بیماران مبتلا به MS بود.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی همبستگی، 220 نفر از بیماران مبتلا به ام اس به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف فرم کوتاه (PWBS)، مقیاس شفقت به خود (SCS) و مقیاس تنهایی اجتماعی (SLS) استفاده شد. داده ها به روش همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS-23 و AMOS-24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که خودشفقتی، همبستگی مثبت معنادار با بهزیستی روان شناختی (0/66r=، 0/01>p) و همبستگی منفی معنادار با احساس تنهایی اجتماعی (0/63r=، 0/01>p)داشت. همچنین بین احساس تنهایی اجتماعی با بهزیستی روان شناختی (0/69r=، 0/01>p) ارتباط معناداری مشاهده شد. اثر غیرمستقیم و اثر کل خودشفقتی بر بهزیستی روان شناختی به ترتیب 0/26 و 0/86 و به لحاظ آماری معنادار بود (0/01>p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که احساس تنهایی اجتماعی در ارتباط بین خودشفقتی و بهزیستی روانشناختی، نقش واسطه ای دارد. بنابراین می توان از طریق ارتقای روابط اجتماعی تا حدودی سبب بهبود بهزیستی روانشناختی در افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شد.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، بهزیستی روانشناختی، خودشفقتی، احساس تنهایی اجتماعی
  • نصیبه پروین، حیدرعلی زارعی*، سمیه تکلوی صفحات 64-75
    زمینه و هدف

    از جمله پیامدهای منفی بیماری کووید-19 در نوجوانان، ایجاد مشکلات آموزشی و اضطراب سلامت است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر مداخله تنظیم هیجان مدل گراس بر سازگاری آموزشی و اضطراب سلامت نوجوانان دارای خانواده مبتلا به کووید-19 صورت گرفت.

    روش کار

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و با گروه کنترل بود. از بین نوجوانان 13 تا 18 سال ساکن شهرستان نقده که در خانواده خود فرد مبتلا به کووید- 19 داشتند، 40 نفر (20 نفر گروه آزمایشی و 20 نفر گروه کنترل) به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش نمونه گیری تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. برای گروه آزمایش، 8 جلسه 90 دقیقه ای جلسات تنظیم هیجان مبتنی بر مدل گراس برگزار شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه سازگاری آموزشی سینها و سینگ (1993) و پرسشنامه کوتاه اضطراب سلامت سالکوسکیس و همکاران (2002) جمع آوری و با آزمون تحلیل کواریانس چند متغیره با استفاده از نرم افزار SPSS-26تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمرات سازگاری آموزشی در مراحل قبل و بعد از مداخله در گروه آزمایش به ترتیب 40/10 و 28/30 و در گروه کنترل به ترتیب 39/75 و 39/93 بود. همچنین میانگین نمرات اضطراب سلامت در مراحل قبل و بعد از مداخله در گروه آزمایش به ترتیب 43/30 و 32/15 و در گروه کنترل به ترتیب 44/15 و 45/50 بود. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که میانگین سازگاری آموزشی و اضطراب سلامت در گروه آزمایش، پس از مداخله تنظیم هیجان در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کاهش پیدا کرده است (01/ 0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که مداخله تنظیم هیجان فوق به طور معناداری سبب بهبود سازگاری آموزشی و کاهش اضطراب سلامت در افراد مورد مطالعه شده است، بنابراین استفاده از این مداخله برای نوجوانان دارای خانواده مبتلا به کووید-19پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سازگاری آموزشی، اضطراب سلامت، تنظیم هیجان، نوجوانان، کووید- 19
  • پروین رسول پور، ماهنی رهکار فرشی، مهناز جبرائیلی * صفحات 76-85
    زمینه و هدف

    شهر تبریز قطب مراقبت تکاملی در ایران بوده و مراقبت خانواده محور در بخش ‫های مراقبت ویژه نوزادان اجرا می‫شود. با وجود این اطلاعات دقیقی در مورد میزان مراقبت دریافتی مادران بر اساس اصول مراقبت خانواده محور در دسترس نیست. لذا هدف از انجام این پژوهش تعیین درک مادران نوزادان نارس از میزان دریافت مراقبت خانواده محور در بخش مراقبت‫ های ویژه نوزادان بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که بر روی 150 نفر از مادران نوزادان نارس بستری در بخش ویژه مراقبت نوزادان بیمارستان‫ های شهر تبریز در سال 1400 انجام شد. جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از ابزار درک والدین از مراقبت خانواده محور (PFCC-P) در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام گرفت. برای تجزیه ‌و تحلیل داده ‌ها از نرم‌ افزار آماری SPSS-21 و آزمون ‫های آماری همبستگی پیرسون، کای دو و رگرسیون استفاده شد. سطح معنی‌داری 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که از میان ابعاد مراقبت خانواده محور، مادران بیشترین امتیاز را به بعد احترام و کمترین را به بعد حمایت دادند. همچنین میانگین امتیاز مادران به میزان دریافت مراقبت خانواده محور 0/19± 2/14 بود. در این مطالعه بین درک مادران از دریافت مراقبت خانواده محور و هیچکدام از ویژگی های دموگرافیکی آنها ارتباط معناداری دیده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با وجود سیاست گذاری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان مبنی بر اجرای مراقبت های خانواده محور، مادران درک کاملی از دریافت این خدمات ندارند، لذا نیاز است تغییرات اساسی در امکانات مربوط به ساختارها، نیروی انسانی و سیاست های حاکم در بیمارستان ها اعمال گردد.

    کلیدواژگان: درک، مادران، مراقبت خانواده محور، بخش مراقبت ویژه نوزادان
|
  • K .Ghorbanzadeh, H .Sadeghi, Kh .Nasiri, M. Jafari, M. Eghbali, R. Asvar* Pages 7-16
    Background & aim

    Job satisfaction of nurses, as the main body of patient service providers, is of great importance which increases a person's commitment to the job, creativity, efficiency and improves the quality of services. Therefore, the aim of this study was to investigate the relationship between clinical competence and job satisfaction in nurses of Ardabil university of medical sciences.

    Methods

    This cross-sectional descriptive correlational study was performed on 353 nurses of teaching hospitals of Ardabil University of medical sciences. The samples were selected through multi-stage random sampling. Data collection tools included demographic information questionnaire, Minnesota job satisfaction questionnaire and banner clinical competency. Data were analyzed using SPSS 22 software and T-test, Pearson correlation coefficient and regression analysis. Data were analyzed using SPSS-22 software and T-test, Pearson correlation coefficient and regression analysis.

    Results

    The results of Pearson correlation test showed that there was no significant correlation between clinical competence and job satisfaction (p=0.07). There was a statistically significant relationship between education and guidance and diagnostic practices with job satisfaction among the areas of clinical competence (p=0.001, r=0/88). The results of multiple regression showed that only the domain of diagnostic practices had a significant effect in predicting job satisfaction (p=0.001, r=0/18) and other domains of clinical competence had no significant effect.

    Conclusion

    The clinical competence and job satisfaction of most nurses were assessed in moderate level. It is necessary for managers to pay more attention to empower and acquire the necessary qualifications of nurses in order to improve the job satisfaction of nurses, which has a direct impact on the quality of nursing care.

    Keywords: Clinical Competence, Job Satisfaction, Nurses
  • Y .Lotfi*, A .Bahadori, A .Sadighi, S .Fazlizadeh, M. Hajizade, Y. Zehtabiyan Pages 17-27
    Background & aim

    Nosocomial infections occur as a result of the patient staying in the hospital and it is one of the most important social, economic and medical problems in different countries. The health care team especially nurses have an important role in the control of HAI. The purpose of this study was to compare the knowledge, attitude and function of nurses and nursing students about HAI control in Sarab`s Imam Khomeini medical education center.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 135 nurses and 135 nursing students in Sarab`s Imam Khomeini medical education center at 2020 who were selected with available sampling. The data collection tool was a researcher-made questionnaire for assessing awareness, attitude and function of the target community regarding the control of hospital infections. The collected data were analyzed using SPSS 19 software and descriptive statistical methods such as mean and standard deviation and inferential methods including t-test, Spearman correlation coefficient and Analysis of variance.

    Results

    The mean scores of knowledges of nurses (9.6±3.51) were higher than students (9.1±4.10) and both were at a weak level. Also, the average scores of attitudes (41.32±6.52) and function (46.53±2.99) of nurses were higher than the mean scores of students' attitude (39.70±5.79) and function (43.83±2.57), indicating the average attitude and function of students and nurses.

    Conclusion

    Due to the importance of controlling nosocomial infections, in addition to educating nurses in the form of in-service training programs during the study period, more focus should be placed on teaching topics related to compliance with nosocomial infection standards.

    Keywords: Hospital Infection Control, Nurse, Nursing Student
  • S .Bordbari, T. Mousabeygi*, H. Zare Pages 28-39
    Background & aim

    Marital commitment is the strongest and most stable factor predicting the quality and stability of married life. The aim of this study was to investigate the role of flourishing, self-compassion and cognitive emotion regulation strategies in predicting marital commitment in nurses.

    Methods

    This was a descriptive and correlational study. The statistical population included the nurses working in Imam Reza Hospital in Kermanshah in 1400, among them 210 nurses were selected by available sampling method. Participants completed the Adams, Jones questionnaire of marital commitment, Biswas-Diener questionnaire of flourishing, Neff questionnaire of Self-Compassion and Garnefski et al questionnaire of cognitive emotion regulation. The research data were analyzed using SPSS-25 through descriptive statistics (mean and standard deviation) and Inferential statistics (Pearson correlation, canonical correlation analysis (CCA) and multiple regression methods)

    Results

    CCA results indicated that there was a significant correlation between the marital commitment and variables of flourishing, self-compassion and cognitive emotion regulation strategies in the nurses (p<0.001). Also, results of regression analysis revealed that 28% of the variance of the marital commitment variable could be predicted by predictor variables of flourishing, self-compassion and cognitive emotion regulation strategies.

    Conclusion

    It can be said that flourishing, self-compassion and cognitive emotion regulation strategies play a role in increasing marital commitment. Therefore, marital commitment can be increased by improving flourishing, self-compassion and teaching cognitive emotion regulation strategies.

    Keywords: Nurses, Marital Commitment, Flourishing, Self-Compassion, Cognitive Emotion Regulation Strategies
  • N. Sadeghzadeh, S. Rahimi, J .Ahmadzadeh, N .Parizad* Pages 40-51
    Background & aim

    With the emergence of the Covid-19 disease and its effects, education shifted to distance and virtual education. Discovering students' satisfaction toward virtual education helps educational planners achieve more effective virtual education. On the other hand, students' academic performance is one of the criteria for the efficiency of the educational system, and poor academic performance results in wasting time, cost, and resources of educational centers. Therefore, this study aimed to determine Satisfaction rate with Virtual Education Programs during COVID-19 Pandemic and Its Relationship with Their Academic Performance among nursing students

    Methods

    This descriptive Correlational study was conducted in Urmia nursing and midwifery school in 2020-2021. Two hundred twenty-three nursing students in the 2nd -7th semesters were enrolled in the study through a census sampling. The data were collected by using of demographic characteristics form; the students' satisfaction and the students' Academic Performance Questionnaire. The collected data were analyzed using SPSS software (version22). Descriptive (absolute frequency, mean, standard deviation, and frequency distribution percentage) and analytical (Kolmogorov-Smirnov, Spearman correlation coefficient, Pearson correlation coefficient, Phi and Cramer's V correlation coefficient, linear regression, and Mann-Whitney) statistics were used to analyze the data.

    Results

    The mean scores of students' satisfaction and academic performance were 149.65±16.21 and 74.35±22.94, respectively. Therefore, the students' satisfaction and academic performance were moderate (73.1%) and good (64.6%), respectively. The result showed that, there was a significant positive relationship between the students' satisfaction level and their academic performance (p<0.05, r=0.19), so that students' satisfaction level was a predictor of their academic performance (p=0.001).

    Conclusion

    Undergraduate nursing students had moderate satisfaction levels and high academic performance in online educational courses. The students' satisfaction level was positive, and it is a significant predictor of their academic performance. Thus, university officials were recommended to increase students' academic performance by gaining their satisfaction through improving conditions and eliminating the students existing problems in order to benefit from virtual education and face-to-face training in combination.

    Keywords: COVID-19 Pandemi, Satisfaction, Academic Performance, Nursing Student, Virtual Education
  • M. Ashoori, M. Kachooei*, E. Vahidi Pages 52-63
    Background & aim

    Loneliness is a common experience in people with MS that is associated with significant psychological consequences. Therefore, it is important to check the psycho-social status of people with MS patients. Accordingly, the aim of the present study was to investigate the mediating role of social loneliness in the relationship between self-compassion and psychological well-being.

    Methods

    For this descriptive-correlational study, 220 patients with MS were selected by a convenience sampling method. Data were collected by using Psychological Well-Being Scales of Ryff's (PWB), Self-compassion Scale (SCS), and social loneliness (SLS). Finally, Data were analyzed by Pearson correlation and Structural Equation Model using SPSS software version 23 and AMOS version 24.

    Results

    The results showed that the self- Compassion had a significant positive correlation with psychological well-being (r=0.66, p<0.01) and a significant negative correlation with social loneliness (r=-0.63, p<0.01). Also, There was a significant negative correlation between feelings of social loneliness with well-being psychological (r=-0.69, p<0.01). The indirect effect and the effect of total self-Compassion on psychological well-being were 0.26 and 0.86, respectively,

    Conclusion

    The results showed that the feeling of social loneliness plays a mediating role in the relationship between self-compassion and psychological well-being. Therefore, it is possible to improve the psychological well-being of people with multiple sclerosis by improving social relationships.

    Keywords: Multiple Sclerosis, Psychological Well-Being, Self-Compassion, Social Loneliness
  • N Parvin, HA Zarei*, S Taklavi Pages 64-75
    Background & aim

    Among the negative consequences of the Covid-19 disease among adolescent family members is the creation of educational adjustment problems and health anxiety. Therefore,the present study was conducted with the aim of determining the effect of the Gross model emotion regulation intervention on educational adaptation and health anxiety of adolescents with families affected by Covid-19.

    Methods

    The research was a quasi-experimental design with pre-test and post-test and control groups and the statistical population included adolescents aged 13 to 18 years living in Naghadeh who had a person with Covid-19 in their family in 2021. The statistical sample size was 40 people (20 in the experimental group and 20 in the control group) from the statistical population who were selected by available sampling method and randomly placed in the control and experimental groups. For the experimental group, 8 sessions of 90-minute emotion regulation sessions based on the Gross model were performed and the control group did not receive any treatment. The data were collected using Sinha and Singh's (1993) Educational Adaptation Questionnaire and Salkoskis et al.'s (2002) Short Health Anxiety Questionnaire and were analyzed by multivariate analysis of covariance using SPSS version 26 software.

    Results

    The average scores of educational adaptation in the stages before and after the intervention in the experimental group were 40.10 and 28.30, respectively, and in the control group, 39.75 and 39.93, respectively. Also, the average scores of health anxiety in the stages before and after the intervention in the experimental group were 43.30 and 32.15, respectively, and in the control group, 44.15 and 45.50, respectively. The results of covariance analysis showed that the mean of educational adaptation and health anxiety in the experimental group, after the emotion regulation intervention, has decreased significantly compared to the control group (p<0.01).

    Conclusion

    The results of this research indicate that the emotion regulation intervention has significantly improved educational adaptation and reduced health anxiety, so the use of this intervention is recommended for adolescents with families affected by Covid-19.

    Keywords: Educational Adjustment, Health Anxiety, Emotion Regulation, Adolescents, COVID-19
  • P Rasoolpur, M Rahkar Farshi, M Jabraeili * Pages 76-85
    Background & aim

    Tabriz is the pole of developmental care in Iran and family-centered care is implemented in neonatal intensive care units. However, detailed information about the amount of received family-centered care by mothers is not available. Therefore, the aim of this study was to determine the perception of Preterm Infant Mothers from Receiving Family-Centered Care in Neonatal Intensive Care Unit.

    Methods

    The present study is a descriptive cross-sectional study that was performed on 150 mothers of premature infants admitted to the neonatal intensive care unit of Tabriz hospitals in 1400. Data were collected using tool of parental perception of family-centered care (PFCC-P) in the neonatal intensive care unit. Data were analyzed using SPSS software version 21 and Pearson correlation, chi-square and regression tests. Statisticaly significance was considered at p<0.05.

    Result

    The results showed that in the dimensions of family-centered care, mothers gave the most score to the dimension of respect and the least to the dimension of support. Also, the mean score of mothers on receiving family-oriented care was 2.14±0.19. In this study, there was no significant relationship between mothers' perceptions of receiving family-centered care and their demographic characteristics.

    Conclusion

    The results of the present study showed that despite the policy in neonatal intensive care units based on the implementation of family-centered care, mothers do not have a perfect perception of receiving these services, so there is a need for basic changes in the structures, human resources, and policies of hospitals.

    Keywords: Perception, Mothers, Family-centered Care, Neonatal Intensive Care Unit