فهرست مطالب

آنالیز سازه - زلزله - سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1401)

نشریه آنالیز سازه - زلزله
سال نوزدهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید فتح الله ساجدی*، امین تولابی شیخی صفحات 1-18

    در این پژوهش بعد از سنجش توانایی نرم افزار آباکوس و اطمینان از نتایج، دو عدد تیر پیش تنیده مقاوم سازی نشده به عنوان مدل های مرجع و 24 عدد تیر پیش تنیده مقاوم سازی شده با الیاف تقویتی کربن و شیشه و کاربرد بتن های با مقاومت 30، 40 و 50 مگاپاسکال و کابل های پیش تنیدگی به اقطار 20،16 و 22، میلی متر مدل سازی شدند. پس از تحلیل عددی تیرهای بتن مسلح پیش تنیده با و بدون الیاف تقویتی، ظرفیت باربری آنها بررسی شد. نتیجه شد که در تیرهای ساده بتن مسلح و پیش تنیده، ترک های حاصل از خسارت کششی در مقطع میانی تیرها با حداکثر تنش، به شکل پیوسته به سمت تکیه گاه ها با شیب ملایم کاهش یافته اند. در تیرهای ساده بتن مسلح و پیش تنیده، بیش ترین تنش ها در آرماتورهای کششی در پایین تیر ایجاد شدند و در آرماتورهای برشی نیز تنش در مقطع میانی تیرها شروع شده و در وجه پایین مقطع تیر بیشینه خود را نشان دادند. به علاوه، در تیرهای ساده بتنی پیش تنیده با افزایش تعداد کابل های پیش تنیدگی از 1 به 2 و 3، ظرفیت افزایش یافت؛ ظرفیت تیرهای دارای 3 کابل، نسبت به تیرهای دارای 1 و2 کابل به ترتیب،  %79 و % 22 افزایش داشتند. ظرفیت تیرهای بتنی پیش تنیده با بتن  50 مگاپاسکال به تیرهای بتنی پیش تنیده ساخته شده از بتن های با مقاومت 30 و 40 مگاپاسکال به ترتیب به میزان، %6 و %5 افزایش نشان دادند. با مقایسه مدل های مقاوم سازی شده با استفاده از الیاف کربن نسبت به شیشه، به طور میانگین ظرفیت در تیرهای حاوی الیاف کربن نسبت به تیرهای حاوی الیاف شیشه، حدود %12 افزایش داشته است.

    کلیدواژگان: پیش تنیدگی، مقاوم سازی، تیر ساده پیش تنیده، الیاف کربن و شیشه، نرم افزار آباکوس
  • علی احمدی زاد، کاوه نظامی ساوجبلاغی*، علاءالدین بهروش، محسن پرویز صفحات 21-35
    در این تحقیق یک مخزن بتنی مسلح غیر مدفون حاوی سیال با ارتفاع های متغییر به ابعاد 1*1*4 متر تحت ضربه ناشی از انفجار با مقادیر مختلف تی ان تی با جرم های 10 و 12 و 14 و 16 و 18کیلوگرم در فواصل5/2، 4 و 5/5 متر در دو موقعیت جانبی و بالای جداره پیرامونی مخزن بر روی سطح زمین مورد بررسی قرار گرفته است. جهت شبیه سازی از روش (Blast Enhanced LBE (Load  با نرم افزار دینامیکی غیرخطیLS-DYNA  و همچنین برای شبیه سازی ضربه ناشی از موج انفجار، از روش حل صریح اکسپلیسیت استفاده شده است. پس از صحت سنجی روش عددی با مطالعات آزمایشگاهی با تغییر فواصل و مقادیر تی ان تی اثر ضربه، میزان فشار و آسیب وارده به مخزن مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد بحرانی ترین وضعیت در حالتی که تی ان تی در موقعیت جانبی از مخزن در فاصله 5/2 متری است و به ترتیب با 2/1، 4/1، 6/1و 8/1 برابر کردن مقدار تی ان تی اثر ناشی از ضربه انفجار و فشار وارده به مخزن حدود %20، 30%، 36%و 43%  افزایش یافته و خرابی نیز بیشترین گسترش را داشته است. با افزایش 25% ارتفاع سیال در مخزن مقدار فشار وارد بر مخزن  نسبت به حالت خالی از سیال حدود 20٪ کاهش یافته است. همچنین این مقدار با افزایش ارتفاع سیال به 50%، 75% و 100% به ترتیب با کاهش 28%، 43%،  62% همراه بوده است که بیانگر کاهش میزان آسیب و گسترش خرابی در بدنه مخزن با افزایش ارتفاع سیال می باشد.
    کلیدواژگان: مخزن، غیر مدفون، انفجار، فشار، ال اس داینا، ارتفاع سیال
  • سعید فیروزآبادی، هادی دشتی*، علیرضا فیوض صفحات 36-47
    سازه های زیرزمینی بهترین گزینه برای احداث قرارگاه های فرماندهی و کنترل، پناهگاه ها، انبار سلاح ها و تجهیزات مهم و صنایع دفاعی می باشند. یکی از موضوعات مهمی که پیرامون آن ها مطالعات نسبتا محدودی انجام شده است و ممکن است در طراحی این نوع سازه ها لحاظ نشود، نحوه اعمال بارگذاری ناشی از پرتاب بمب های هوایی هواپیماها بر روی سازه های مدفون زیرزمینی می باشد. وقوع بارهای انفجاری به صورت هم زمان و چندمرحله ای ناشی از پرتاب موشک از هواپیما و پهبادها نیز پاسخ سازه ای مدفون را تحت تاثیر قرار می دهد. ازاین رو در مطالعه ی حاضر پس از صحت سنجی مدل عددی با یک مدل واقعی، به بررسی مقایسه ای اثر بمب های هم زمان و چندمرحله ای بر پاسخ سازه های امن مدفون در خاک با استفاده از روش اجزاء محدود پرداخته شده است. بررسی این موضوع در چهار حالت با عمق دفن ثابت و موقعیت قرار گیری انفجار مختلف انجام گرفته است. نتایج حاصل از بیشینه تنش های ایجادشده نشان می دهد، که در حالت اعمال بارهای ناشی از بمب گذاری چندمرحله ای، سازه های زیرزمینی موردبررسی، در تمامی موقعیت های در نظر گرفته شده، متحمل تنش های بیشتری نسبت به حالت بارگذاری انفجاری هم زمان شده است. تفاوت این تغییرات در برخی نقاط تا حدود 15 درصد مشاهده گردیده است.
    کلیدواژگان: اجزاء محدود، سازه مدفون، انفجار چندمرحله ای، انفجار هم زمان
  • رویا امیری، جواد مجروحی سردرود*، وحید مومنایی کرمانی صفحات 48-64
    جانمایی تجهیزات در سایت پروژه های ساخت، یکی از مهمترین و ضروری ترین مراحل اولیه در مدیریت ساخت پروژه هاست که به طور قابل توجهی بر بهر ه وری پروژه تاثیر دارد. از آنجا که تاورکرین یکی از تجهیزات کلیدی در سایت های ساخت می باشد، جانمایی بهینه و مدیریت عملیات آن می تواند عملکرد ساخت را بهبود بخشد. تعیین نوع و مکان بهینه تاور کرین، یک مساله بهینه سازی ترکیباتی پیچیده سخت است که عوامل درهم قفل شده متعددی در آن تاثیر دارند و حل آن در مقیاس بزرگ از طریق روش های ریاضی دقیق میسر نیست. از این رو استفاده از الگوریتم های فراابتکاری برای حل آن ضروری است. محل قرارگیری تاورکرین بر ظرفیت مورد نیاز آنو در نتیجه بر هزینه های کلی حمل و نقل مصالح تاثیر دارد که مدت ها در تحقیقات مورد توجه نبود. اخیرا در تحقیق جدیدی ظرفیت تاورکرین به صورت متغیرتصمیم گیری وارد مدلسازی ریاضی شده است. اما مساله در مقیاس کوچک و با روش دقیق حل شده است. از آنجا که در سایت با مقیاس واقعی فضای امکان پذیر جواب مساله افزایش می یابد، لذا استفاده از تکنیک های دقیق برای دستیابی به جواب بهینه عملی نیست و استفاده از الگوریتم های فراابتکاری برای حل مساله ضروری است. این پژوهش در مقیاس بزرگ با استفاده از الگوریتم ژنتیک نوع و مکان بهینه تاورکرین ومحل بهینه عرضه مصالح به عنوان متغیرهای تصمیم گیری را بر اساس به حداقل رساندن کل هزینه حمل و نقل مصالح ارایه می دهد. نتایج نشان می دهد که الگوریتم ژنتیک با موفقیت جواب بهینه راپیدا کرده و منجربه کاهش حدود 14 درصدی در هزینه حمل ونقل مصالح در مقایسه با زمانی که طرح بندی سایت بر اساس تجربه باشد، می شود.
    کلیدواژگان: سایت ساخت، ظرفیت و مکان تاورکرین، محل عرضه مصالح، بهینه سازی، الگوریتم ژنتیک
  • مجتبی رنگرزیان، رحمت مدندوست، رضا محجوب*، مهدی رفتاری صفحات 65-77

    گرمایش کره زمین و تاثیرات ناشی از آن در محیط زیست، از بحرانهای پیش روی انسان است. یافتن راهی جهت کاهش عوامل تشدید کننده این گرمایش، در مدیریت و کنترل این بحران تاثیرگذار می باشد. از مهم ترین عوامل افزایش درجه حرارت اتمسفر، گازهای گلخانه ای هستند. کارخانجات تولید سیمان با انتشار مقادیر عمده CO2 نقش ویژه ای در افزودن این گاز در جو دارند. یافتن راهی جهت کاهش مصرف سیمان، می تواند گامی موثر در کنترل افزایش سالیانه دمای کره زمین باشد. دراین مطالعه بمنظور یافتن طرح بهینه جایگزینی پوزولان معدنی محلی با بخشی از سیمان، دو طرح اختلاط با چهار گونه 5، 10، 15 و 20 درصد وزنی جایگزین بخشی از سیمان بتن گردید و آزمونهای مقاومت فشاری وکیفیت بتن درآنها مورد ارزیابی قرارگرفت. عناصر تشکیل دهنده بتن و تاثیر افزودن پوزولان معدنی محلی، توسط آزمون XRD و همچنین ریخت شناسی و رفتار ریزساختاری بتن توسط آزمایش SEM  بررسی شد. نتایج نشان داد که بهترین میزان جایگزینی این پوزولان به سیمان دربتن، معادل 15درصد وزنی سیمان است و باعث افزایش 24 درصدی مقاومت فشاری نسبت به بتن سیمانی معمولی می شود. واکنش پوزولانی مطلوب باعث کاهش میزان Ca (OH) 2 و CaCO3 در بتن شد. همچنین این پوزولان باعث کاهش منافذ، افزایش بهبود و یکپارچگی ناحیه انتقال سطحی (ITZ) در بتن در مقایسه با بتن سیمانی معمولی گردید. با توجه به اثرات این پوزولان در تقویت ساختار و کاهش مصرف سیمان در بتن، پوزولان معدنی محلی مورد مطالعه را می توان به عنوان ماده ی کاهنده سیمان با افزایش مقاومت در بتن و دوستدار محیط زیست معرفی کرد.

    کلیدواژگان: پوزولان معدنی محلی، بتن پوزولانی، آزمون مقاومت فشاری، تحلیل پراش اشعه ایکس(XRD)، میکروسکوپ الکترونیک روبشی (SEM)
  • محمدرضا برادران، مرتضی مدح خوان صفحات 78-87

    یکی از سیستم های سازه ای جدید مورد استفاده در سازه های بلند مرتبه، سیستم های سازه ای قطری می باشد. در این نوع سیستم سازه ای، ستون ها حذف شده و اعضای قطری جایگزین آنها می شوند. به عبارت دیگر اعضای قطری علاوه بر تحمل بارهای ثقلی، بارهای جانبی را نیز کنترل می کنند و دیگر نیازی به طراحی سیستم باربر جانبی برای سازه نمی باشد. ساختمان های ساخته شده با این سیستم، علاوه بر نوآوری در سیستم سازه ای، طرح معماری زیبا و منحصر به فردی دارند. یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین پارامتر طراحی در سازه های قطری، تعیین زاویه اعضای قطری می باشد. این زاویه به طور مستقیم بر روی وزن سازه تاثیرگذار است. در مقاله حاضر زاویه اعضای قطری در این نوع سیستم ها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور یک ساختمان 24 طبقه مورد تحلیل و بهینه سازی قرار گرفته است. جهت بهینه سازی سازه، از الگوریتم ژنتیک بهبود یافته استفاده شده است. با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهبود یافته وزن بهینه قاب تحت زاویه های مختلف برای سیستم های سازه ای قطری و همچنین سیستم های سازه ای با مهاربندی مگا تعیین و حالت بهینه ارایه شده است. جهت بررسی نتایج، وزن سازه با وزن سیستم مهاربندی مگا مقایسه شده است. نتایج حاصل نشان می دهد زاویه یهینه اعضای قطری در سیستم مهاربندی مگا حدود 36 درجه می باشد در حالی که این زاویه برای سیستم قطری حدود 65 درجه می باشد

    کلیدواژگان: بهینه سازی، الگوریتم ژنتیک بهبود یافته، سیستم های سازه ای قطری، مهاربندی مگا
  • بهرضا نورمند* صفحات 89-96

    اینترنت اشیا یک الگوی جدیدی است که با نام اینترنت آینده شناخته شده است و ایده اصلی آن، اتصال اشیا به اینترنت می باشدکه اولین بار توسط مارک ویزر مطرح و توسط کوین آشتون معرفی شد. اینترنت اشیاء اصطلاحی است برای توصیف دنیایی که در آن اشیاء قادر خواهند بود با اتصال به اینترنت یا به کمک ابزارهای ارتباطی، با سایر اشیاء تعامل داشته باشند و اطلاعات خود را با هم و یا با انسانها به اشتراک بگذارند و کلاس جدیدی از قابلیتها، برنامه کاربردی را ارایه دهند. یکی از اهداف مهم اینترنت اشیا ،هوشمندسازی مدیریت و بهبود کیفیت است.امروزه کمبود آب یکی از مشکلات کنونی بشر در مناطق گرم و خشک است.از سوی دیگر با روند رو به گسترش جمعیت جهان و نیاز آبی آن، اینترنت اشیا وبرنامه های کاربردی آن میتواند نقش محوری در فنآوری و مدیریت هوشمند آب داشته باشد که نهایتا به ایجاد ارزش افزوده منجر گردد. در این بررسی، مروری بر پژوهشها و تجارب داخلی در زمینه بکارگیری فنآوری اینترنت اشیا در مهندسی عمران آب و سازه های هیدرولیکی (همچون مدیریت رواناب شهری، پیش بینی و هشدار سیل،تبخیر و تعرق، ایمنی سدها، صنعت آب و فاضلاب، آبیاری هوشمند، مدیریت مصرف منابع آب ، هیدرولوژی) مدیریت کمی و کیفی  آبهای سطحی و زیرزمینی شده است. از آنجایی که اینترنت اشیاء در مهندسی عمران یکی ازجدیدترین راهکارها در فراهم نمودن امکان داده کاوی و پردازش اطلاعات برای توسعه و بهبود کیفیت زیرساختهای عمرانی است، با چالش های بکارگیری پیشرو خواهد شد.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیاء، آب و سازه هیدرولیکی، مدیریت هوشمند آب، چالش
|
  • Seyed Fathollah Sajedi *, Amin Toolabi Shaykhi Pages 1-18

    In this study, after evaluating the capability of Abaqus software and ensuring the results, two non-reinforced prestressed beams as reference models and 24 reinforced prestressed beams with carbon and glass reinforcing fibers and application of concrete with strength of 30, 40 and 50 MPa and prestressed cables with diameters of 16, 20 and 22 mm were modeled. After numerical analysis of prestressed concrete beams with and without reinforcing fibers, their bearing capacity was investigated. After numerical analysis of prestressed concrete beams with and without reinforcing fibers, their bearing capacity was investigated. It was concluded that in the simple reinforced concrete and prestressed beams, cracks resulting from tensile damage in the middle cross section of the beams with maximum stress are continuously reduced with a gentle slope towards the supports. In simple reinforced concrete and prestressed beams, the highest stresses were created in the tensile reinforcements at the bottom of the beam and in shear reinforcements, the stress get started in the middle section of the beams and exhibited its maximum in the lower part of the beam section. In addition, in simple prestressed concrete beams, the capacity was increased by raising the number of prestressed tendons from 1 to 2 and 3. The capacity of beams with 3 tendons has increased by 79% and 22% compared to the beams with 1 and 2 tendons, respectively. The bearing capacity of prestressed concrete beams with C50 consumption category were increased by 6% and 5% contrasted to the prestressed concrete beams made of C30 and C40 concrete categories, respectively. By comparing the reinforced models using carbon reinforcement sheets in comparison with the glass type, the bearing capacity of beams containing carbon fibers are enhanced by about 12% (on average) compared to different types of glass fibers.

    Keywords: Prestressing, Strengthening, Simple prestressed beam, Carbon, glass fibers, Abaqus Software
  • Ali Ahmadi Zadeh, Kaveh Nezamisavojbolaghi *, Alaaddin Behravesh, Mohsen Parviz Pages 21-35
    Liquid Storage refers to structures utilized to store water in the water supply and refueling systems of industrial estates and refineries. These structures are also widely used in industrial areas and nuclear facilities. In the field of energy industry and macroeconomics, protection of resources and storage structures is considered as one of the important and strategic necessities. The present research investigated an unburied concrete reinforced liquid storage structure (CRLSS) with dimensions of 1 × 1 × 4 m under impact of blast with different TNT masses of 10, 12, 14, 16 and 18 kg at 2.5, 4 and 5.5 meters at both lateral and upper positions of the surrounding wall of the CRLSS. Load blast enhanced (LBE) and LS-DYNA, a non-linear dynamic software, were applied for modeling and explicit solution modeling was used to model the shock caused by the blast wave. The impact of shock, pressure and damage to the CRLSS has been investigated after validating the numerical method by laboratory studies by changing the distances and masses of TNT in both lateral and upper positions of the CRLSS. The results indicate that the most critical situation is when TNT is in the lateral position at 2.5 meters from CRLSS, and impact of blast shock and pressure on the CRLSS increased by approximately 20%, 30%, 36% and 43% by increasing the amount of TNT to 1.2, 1.4, 1.6 and 1.8 times, respectively. Based on the results, the reduction of the amount of damage and the spread of damage in the body of the CRLSS has occurred with the increase of the height of the fluid
    Keywords: Tank, Unburied, blast, Pressure, LS-DYNA, LBE
  • Saeid Firouzabadi, Hadi Dashti *, Alireza Fiouz Pages 36-47
    Underground structures are the best options to build command posts, shelters, weapons depots, important equipment, and defense industries. The manner in which a loading is caused by launch of airplane bombs on buried underground structures is among major issues on which relatively few studies have been carried out, and may not be considered in design of such structures. The simultaneous and Multi-step explosions of missile launches from aircraft and drones also affect the buried structural response.  Therefore, in the present study, after verifying the validity of the numerical model with a real model, a comparative study on the effect of simultaneous and multi-stage bombs on response of secure buried structures in soil was carried out using finite element method. This issue has been investigated in four cases with constant burial depth and different explosion location. The results of maximum stresses presented that, in the case of multiple-stage bombing loads, underground structures under study, in all considered situations, experienced more stress than the simultaneous explosive loading mode. The difference of these changes has been observed in some places up to about 15%.
    Keywords: Finite elements, Buried Structures, Multi-Stage Blast, Simultaneous Explosion
  • Roya Amiri, Javad Majrouhi Sardroud *, Vahid Momenaei Kermani Pages 48-64
    Construction site layout planning is one of the most important and essential early steps in construction management, which significantly influences project’s productivity. Since the tower crane is one of the key facilities on construction sites, optimized planning and managing its operation can improve construction performance. Determining optimal capacity and location of tower crane are complex combinatorial NP-hard optimization problems that are affected by several interrelated factors. This problem cannot be solved using exact mathematical methods on a large-scale site. Therefore, the use of metaheuristic algorithms is necessary in order to solve it. Tower crane’s location has a significant impact on its required capacity and, as a result, on total cost of material transportation, which was not considered in research for a long time. Recently, in a new research, tower crane’s capacity has been considered as a decision variable in the mathematical model. But the problem has been solved on a small-scale and with a precise method. Since the feasible solution space increases on a real-scale site, therefore, using the precise techniques is not practical to achieve the optimal solution. Therefore, it is necessary to utilize meta-heuristic algorithms to solve the problem. Using Genetic Algorithm, this study presents the optimal type and location of tower crane and material supply point as decision variables based on minimizing the total cost of material transportation on the large-scale site. The results indicate that the GA successfully determines the optimal solution, leading to approximately 14% cost reduction compared with when a site layout is decided based on experience.
    Keywords: Construction site, Capacity, location of tower crane, Material supply point, Optimization, Genetic Algorithm
  • Mojtaba Rangrazian, Rahmat Madandoust, Reza Mahjoob *, Mehdi Raftari Pages 65-77

    Global warming and its effects on the environment can be considered as the important crises facing humans. Finding a method to reduce cement consumption can be an effective step in controlling the annual increase in global temperature. In this research, in order to find the optimal mixing design for replacing local mineral pozzolan instead of a part of cement, two mixing projects with four types of 5, 10, 15 and 20 percent by weight replaced a part of concrete cement.The compressive strength and concrete quality tests were evaluated in the specimens. The constituent elements of concrete and the effect of adding local mineral pozzolan were investigated using the XRD analysis, as well as the morphology and microstructural behavior of concrete with the SEM test. The results exhibited that the best replacement value of cement by pozzolan in concrete is equivalent to 15 percent by weight of cement. Pozzolanic samples increase the strength by 24% compared to plain cement concrete (PCC) samples. Optimal pozzolanic reaction reduced the amount of portlandite and calcite in concrete. Also, this pozzolan reduced the pores, increased the improvement and integrity of the interfacial transition zone (ITZ) in concrete in comparison with plain cement concrete. Considering the effects of this pozzolan on strengthening the structure and reducing the consumption of cement in concrete, the studied local mineral pozzolan can be introduced as a green material that reduces cement by increasing the strength of concrete and is environmentally friendly.

    Keywords: Local mineral pozzolan, pozzolanic concrete, Compressive strength test, X-ray diffraction (XRD) analysis, Scanning electron microscopy (SEM)
  • Mohammadreza Baradaran, Morteza Madhkhan Pages 78-87

    One of the new structural systems utilized in high-rise structures is diagrid structural systems. In this type of structural system, the columns are removed and the diagrid members are replaced. In other words, in addition to carrying gravity loads, the diagrid members also control lateral loads and there is no need to design a lateral load-bearing system for the structure. The buildings built with this system, in addition to innovation in the structural system, have a beautiful and unique architectural design. One of the most important and effective design parameters in diagrid structures is determining the angle of diagrid members. This angle directly affects the weight of the structure. In the present research, the angle of diagrid members has been studied and evaluated. For this purpose, a 24-storey building has been analyzed and optimized. In order to optimize the structure, an improved genetic algorithm has been used. In this regard, using the genetic algorithm, the optimal weight of the frame at different angles for the diagrid structural system as well as the structural system with mega bracing is determined and the optimal weight is presented. The weight of the diagrid structure was compared with the weight of the mega bracing system. The results show that the optimal angle of the diagonal members in the mega bracing system is approximately 36 degrees, while this angle is approximately 65 degrees for the diagrid system.

    Keywords: Optimization, Improved Genetic Algorithms, Diagrid Structure Systems, Mega Bracing
  • Behreza Noormand * Pages 89-96

    The Internet of Things is a new model known as the Internet of the Future, and its main idea is to connect things to the Internet, which was first proposed by Mark Weiser and introduced by Kevin Ashton. The Internet of Things is a term used to describe a world in which objects can They will be able to interact with other objects by connecting to the Internet or with the help of communication tools and share their information with each other or with humans and provide a new class of capabilities and applications. One of the important goals of the Internet of Things is to make management smarter and improve quality. the Internet of Things and its applications can play a central role in the intelligent management of water, which will ultimately lead to the creation of added value. In this review, an overview of internal researches and experiences in the field of using Internet of Things technology in civil engineering (water and hydraulic structures) such as urban runoff management, flood forecasting and warning, evaporation and transpiration, dam safety, water and sewage industry, smart irrigation, Management of water resource consumption, hydrology (quantitative and qualitative management) of surface and underground water has been done. Since the Internet of Things in civil engineering is one of the newest solutions in providing the possibility of data mining and information processing for the development and improvement of the quality of civil infrastructures, it will be faced with the challenges of its use.

    Keywords: Internet of Things, water, hydraulic structure, smart water management, challenge