فهرست مطالب

مطالعات طب ورزشی - پیاپی 32 (تابستان 1401)

نشریه مطالعات طب ورزشی
پیاپی 32 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین شاهرخی، حامد عباسی* صفحات 17-42

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثر و ماندگاری تمرینات ثبات مرکزی بر میزان فعالیت الکترومیوگرافی عضلات کمری- لگنی -رانی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود. 24 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس به صورت تصادفی در گروه تجربی و گروه کنترل قرار گرفتند. میزان فعالیت عضلانی با استفاده از الکترومیوگرافی در حین فرود از سکو در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری ارزیابی شدند. گروه تجربی تمرینات را سه جلسه در هفته و به مدت هشت هفته انجام دادند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری مرکب و تی مستقل و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تمرینات ثبات مرکزی منجر به کاهش معناداری در میزان فعالیت فیدفورواردی و فیدبکی از پیش آزمون تا پس آزمون شد (05/p≤) اما بین مرحله پس آزمون و پیگری تفاوت معناداری وجود نداشت. همچنین نتایج نشان داد در پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری در فعالیت عضلانی بین دو گروه تجربی وکنترل مشاهده شد (05/p≤) در حالیکه هیچ تفاوت معناداری برای متغیرهای ارزیابی شده در پیش آزمون گزارش نشد. همچنین تفاوت معناداری برای گروه کنترل در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری مشاهده نشد. براساس یافته های پژوهش، تمرینات ثبات مرکزی می تواند عاملی برای کاهش فعالیت عضلانی حین پایین آمدن از پله در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس باشد. به این ترتیب، متخصصان مربوطه می توانند از این تمرینات به عنوان یک مکمل در کنار درمان های دارویی برای این بیماران استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، ثبات مرکزی، میزان فعالیت عضلانی
  • رسول فراست*، حیدر صادقی، حسن متین همایی صفحات 43-62

    یکی از مواردی که امروزه مورد توجه پژوهشگران علوم ورزشی قرار گرفته است، ادعاء تاثیر اختلاف عملکردی عضلات ناحیه ثبات مرکزی در نتایج حاصله از متغیرهای کینماتیکی و کینتیکی در حین فعالیت های ورزشکاران و غیرورزشکاران است. هدف از انجام این پژوهش بررسی تعامل بین عملکرد عضلات جانبی ناحیه ثبات مرکزی، نیروی عکس العمل و تغییرات مرکز جرم به فشار در راستای داخلی_خارجی حین راه رفتن با توجه به سطح فعالیت بدنی بود. 18 مرد جوان در دو گروه 9 نفره ورزشکار و غیرورزشکار به عنوان آزمودنی در این پژوهش شرکت کردند. فعالیت الکتریکی عضلات مورب خارجی و مورب داخلی، اطلاعات مربوط به نیروی عکس العمل زمین و تغییرات مرکز جرم به فشار حین راه رفتن ثبت شد. برای مقایسه متغیرها، از آزمون تی مستقل در سطح معنی داری 05/0p ≤ استفاده شد. مدت زمان فعالیت الکتریکی عضله مورب خارجی ورزشکاران و غیرورزشکاران تفاوت معنی داری را نشان داد (005/0)، در حالی که در تاخیر الکترومکانیکال عضلات تفاوت معنی دار مشاهده نشد. در تغییرات مرکز جرم به فشار راستای داخلی_خارجی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده شد (041/0). نتایج پژوهش موید اثر تعاملی عضلات جانبی ناحیه ثبات مرکزی و الگوی رفتاری تغییرات مرکز جرم به فشار و نیروی عکس العمل زمین در راستای داخلی_خارجی با توجه به سطح فعالیت بدنی حین راه رفتن بود.

    کلیدواژگان: سطح فعالیت، ناحیه ثبات مرکزی، عملکرد عضلات، نیروی عکس العمل زمین، تغییرات مرکز جرم به فشار
  • زهرا نوری، حسن دانشمندی*، سید حسین حسینی صفحات 63-94

    تاکنون، در خصوص اطلاع رسانی در مورد میزان شیوع دردها و شکایت های عضلانی-اسکلتی، با توجه به جنسیت، گروه های مختلف ساز و نواحی بدن مطالعه ای نظام مند در کشور ما انجام نشده است؛ بنابراین، هدف از مطالعه مروری حاضر، بررسی دردها و شکایت های عضلانی-اسکلتی در نوازندگان بود. در این مطالعه، پژوهش های انجام شده در زمینه دردها و شکایت های عضلانی-اسکلتی نوازندگان از سال 2010 تا 2021 جمع آوری و بررسی شده است. این مقالات از طریق جستجوی کلیدواژه های دردها و شکایت های عضلانی-اسکلتی در نوازندگان، درد در نوازندگان، شیوع مشکلات و دردهای عضلانی-اسکلتی در نوازندگان به زبان فارسی و نیز معادل های انگلیسی در وب سایت های Web of science، Google scholar، science Direct، Scopus، PubMed، SID، ISC، MAGIRAN، IRANDOC، IRAN MEDEX، MEDLIB به دست آمدند. 477 مقاله در منابع مختلف یافت شد که پس از تطبیق با معیارهای ورود به پژوهش، درنهایت 26 مطالعه بررسی شد. مرور مقالات نشان داد به طور میانگین میزان شیوع دردها و شکایت های عضلانی-اسکلتی در نوازندگان با افزایش سابقه نوازندگی بیشتر می شود و نوازندگان حرفه ای با نارضایتی بیشتری مواجه اند؛ به عبارت دیگر استمرار در نوازندگی و بی توجهی به وضعیت بدن در حین نواختن می تواند در درازمدت اثر خود را به شکل دردها و شکایت های عضلانی-اسکلتی و نارضایتی از نواختن ساز به شکل دلخواه نشان دهد. به علاوه، به نظر می رسد مولفه هایی همچون سابقه نواختن، ساعات های تمرین نوازندگی در طول هفته، نوع ساز، موقعیت دست هنگام نواختن، دست برتر، فعالیت های غیرمرتبط با نوازندگی، آمادگی جسمانی و تناسب اندام در بروز دردها و شکایت های عضلانی-اسکلتی ناشی از نواختن اثرگذار باشد.

    کلیدواژگان: دردهای عضلانی- اسکلتی، شکایات عضلانی- اسکلتی، نوازندگان، ابزار موسیقی
  • مهدی قادریان، غلامعلی قاسمی*، شهرام لنجان نژادیان، ابراهیم صادقی دمنه صفحات 95-128

    توانایی سالمندان در راه رفتن و چرخش پایدار عامل مهمی در زندگی مستقل با کیفیت است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تمرینات چرخشی در مقایسه با تمرینات تعادلی بر عملکرد تعادل، تحرک، چرخش و ترس از سقوط در سالمندان انجام شد. بدین منظور 45 مرد سالمند حداقل60 ساله دارای معیار های پژوهش انتخاب و به طور تصادفی و مساوی در دو گروه تجربی (تمرینات چرخشی و تعادلی) و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروه های تجربی برنامه تمرینی خود را به مدت 12 هفته انجام دادند. تعادل ایستا و پویا، تعادل عملکردی، راه رفتن مستقیم، راه رفتن چرخشی و ترس از سقوط به ترتیب از طریق صفحه نیرو، آزمون های زمان برخاستن و رفتن، 10 متر راه رفتن، راه رفتن 8 شکل و مقیاس کارآمدی افتادن در سالمندان اندازه گیری شد. هر دو تمرینات چرخشی و تعادلی در بهبود تعادل ایستا، پویا و عملکردی، راه رفتن مستقیم و کاهش ترس از سقوط در گروه های تمرینی نسبت به کنترل موثر بود. تمرینات چرخشی باعث بهبود عملکرد چرخش نسبت به تمرینات تعادلی و گروه کنترل شد و نسبت به تمرینات تعادلی تاثیر بیشتری در بهبود تعادل عملکردی داشت. بکارگیری مولفه چرخش در تمرینات نه تنها تاثیرات تمرینات تعادلی را به همراه دارد بلکه باعث تاثیرگذاری بیشتر و تسری آن بر بهبود عملکرد در تکالیف چرخشی در سالمندان می گردد. با توجه به گستردگی موقعیت های چرخشی در فعالیت های روزمره و خطر بالقوه آن برای سالمندان، بکارگیری مولفه چرخش و انجام تمرینات چرخشی در سالمندان توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی، چرخش، تعادل، راه رفتن، سالمند
  • نجمه داوری، محمد ربیعی*، بهنام قاسمی، علی شفیع زاده صفحات 129-154

    درد گردن و شانه از مهم ترین بیماری های شغلی و از علل ناتوانی در قالی بافان است. تغییر در راستای مناسب سر بر روی بدن و ایجاد وضعیت سر به جلو از دیگر عوامل خطر در قالی بافان محسوب می شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرینات اصلاحی منتخب بر درد و ناتوانی گردنی و شانه ای و زاویه سر به جلو زنان قالی باف است. در این تحقیق، 32 نفر از زنان قالی باف مبتلا به درد و ناتوانی گردن و شانه و دارای وضعیت سر به جلو را به صورت هدف مند انتخاب کردیم و در دو گروه کنترل و تجربی قرار دادیم. گروه تجربی 8 هفته برنامه تمرینات اصلاحی اجرا کردند. برای اندازه گیری درد و ناتوانی گردن از پرسش نامه های مقیاس دیداری درد و شاخص ناتوانی گردن، برای شانه از شاخص درد و ناتوانی شانه و برای سنجش وضعیت سر به جلو از گونیامتر استفاده کردیم. برای تحلیل آماری پس از تایید نرمال بودن داده ها از آزمون های تی مستقل و تی زوجی استفاده کردیم. نتایج بین گروهی تفاوت معنادار در درد و ناتوانی گردن و شانه و وضعیت سر به جلو بین گروه کنترل و تمرینی را پس از اتمام تمرینات نشان داد و نتایج درون گروهی، کاهش درد و ناتوانی گردن و شانه و وضعیت سر به جلو زنان قالی باف گروه تمرینی را نشان داد. تمرینات اصلاحی منتخب با تاثیر بر عضلات درگیر در گردن و شانه و احتمالا رفع اسپاسم های عضلانی و تقویت عضلات می تواند موجب کاهش درد و ناتوانی گردن و شانه و وضعیت سر به جلو زنان قالی باف شود.

    کلیدواژگان: زنان قالی باف، درد و ناتوانی گردن، درد و ناتوانی شانه، وضعیت سر به جلو، تمرینات اصلاحی
  • سید محمد حسینی*، زهرا پاشایی، رامین بیرانوند صفحات 155-186

    اختلال حرکت کتف در بین ورزشکاران رشته های پرتاب بالای سر شایع بوده و میتواند ورزشکاران را مستعد آسیب های شانه کند. هدف از پژوهش حاضر تاثیر پست بازی بر بروز اختلالات حرکتی کتف و ثبات عملکرد کمربند شانه ای در بازیکنان زن حرفه ای والیبال بود. در این مطالعه توصیفی _ مقایسه ای، 125 زن والیبالیست حرفه ای به صورت هدفمند انتخاب شدند. آزمودنی ها بر اساس مشاهده اختلال حرکتی کتف در حین اجرای آزمون دیسکینزی کتف با وزنه، آزمون لغزش جانبی کتف کیبلر و ارزیابی ریتم کتفی_بازویی انتخاب شدند. برای اندازه گیری قدرت ایزومتریک و دامنه حرکتی از قدرت سنج دستی و گونیامتر استفاده شد. برای اندازه گیری ثبات عملکردی اندام فوقانی از دو آزمون Y و پرتاب توپ طبی استفاده شد. جهت تجزیه تحلیل داده ها از آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه، بونفرونی، کای _ اسکویر و آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. نتایح این مطالعه نشان داد، بین میزان فراوانی اختلالات حرکتی کتف، در پنج پست بازی تفاوت معنی داری وجود دارد. علاوه بر این ارتباط معنی داری بین اختلالات حرکتی کتف و پست های بازی والیبال وجود داشت. (001/0 = P) الگوی حرکتی متفاوت در پست های بازی باعث تفاوت در نمره ثبات عملکردی و بکارگیری عضلات خاص در هر پست بر نسبت طول و قدرت عضلات تاثیر گذار بوده است. با توجه به نتایج این تحقیق انجام الگوهای حرکتی تکراری در ورزش والیبال در طولانی مدت باعث بر هم خوردن تعادل نسبت طبیعی قدرت، دامنه و ریتم در مفصل شانه شود.

    کلیدواژگان: کتف، والیبال، شانه، اختلال حرکت کتف
  • زهرا جهان دیده پاشاکی، شهرزاد زندی*، هومن مینونژاد صفحات 187-210

    بین تمامی آسیب های شانه، سندروم گیرافتادگی شانه بسیار رایج بوده و یکی از معمول ترین علت درد و محدودیت حرکتی منطقه شانه محسوب می شود. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات ثبات دهنده ریتمیک بر حس وضعیت، دامنه ی حرکتی، قدرت و ثبات عملکردی مفصل شانه دختران نوجوان شناگر مبتلا به سندروم گیر افتادگی شانه بود. در این تحقیق 30 نفر از دختران شناگر مبتلا به آسیب سندروم گیرافتادگی شانه به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. بعد از انجام ارزیابی های پیش آزمون هر دو گروه که شامل ارزیابی حس وضعیت، قدرت، دامنه حرکتی و ثبات عملکردی بود، گروه تمرینات به مدت چهار هفته به انجام تمرینات ثبات دهنده ریتمیک پرداختند و پس از آن پس آزمون مطابق پیش آزمون از هر دو گروه انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که حس وضعیت، قدرت عضلات چرخاننده و ثبات عملکردی مفصل شانه دختران شناگر مبتلا به آسیب سندروم گیرافتادگی شانه پس از تمرینات ثبات دهنده ریتمیک به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل بهبود یافت. در متغیر دامنه حرکتی بین دو گروه تفاوت معناداری دیده نشد به نظر می رسد که تمرینات ثبات دهنده ریتمیک می تواند در بهبود حس عمقی، قدرت عضلات چرخاننده شانه و ثبات عملکردی شناگران دختر مبتلا به سندروم گیرافتادگی شانه مفید باشد.

    کلیدواژگان: حس وضعیت، قدرت و دامنه ی حرکتی، ثبات عملکردی، تمرینات ثبات دهنده ریتمیک، سندروم گیر افتادگی شانه
  • عاطفه قربانی پور، محمدرضا سیدی*، رحیم میرنصوری صفحات 211-232
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرینات تی آر ایکس، حس عمقی و ترکیبی بر میزان قدرت و دامنه حرکتی مفصل شانه در زنان ورزشکار با سابقه دررفتگی شانه بود. جامعه آماری پژوهش را ورزشکاران زن شرکت کننده در باشگاه های ورزشی شهرستان خرم آباد با سابقه دررفتگی شانه بدون انجام عمل جراحی در بهار سال 1399 تشکیل می داد. نمونه آماری پژوهش شامل 32 ورزشکار زن داوطلب بود که با توجه به معیارهای ورود انتخاب و به طور تصادفی در چهار گروه هشت نفری تی آر ایکس، تمرین حس عمقی، تمرین ترکیبی و کنترل قرار گرفتند. قدرت ایزومتریک و دامنه حرکتی چرخش داخلی و خارجی مفصل شانه به ترتیب با روش استاندارد کندال و صاحب الزمانی و همکاران اندازه گیری شد. پروتکل تمرین گروه های تجربی شامل تمرینات تی آر ایکس، حس عمقی و ترکیبی به صورت هفته ای سه جلسه، به مدت هشت هفته اجرا شد. قبل از شروع مطالعه و پس از هشت هفته اجرای پروتکل های تمرینی، متغیرهای پژوهش اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد اجرای هشت هفته تمرینات تی آر ایکس، حس عمقی و ترکیبی به افزایش معنا دار میانگین قدرت و دامنه حرکتی مفصل شانه منجر می شود. همچنین، در پس آزمون، میانگین قدرت و دامنه حرکتی مفصل شانه در گروه ترکیبی، در مقایسه با گروه های تمرینات تی آر ایکس و حس عمقی افزایش معنا داری داشت، اما مقایسه میانگین قدرت و دامنه حرکتی مفصل شانه بین دو گروه تمرینات تی آر ایکس و حس عمقی تفاوت معنا داری را نشان نداد. به نظر می رسد برنامه تمرین ترکیبی با کسب ویژگی هر دو روش تمرینی تی آر ایکس و حس عمقی می تواند روشی مفید برای بهبود قدرت و دامنه حرکتی مفصل شانه در ورزشکاران دچار دررفتگی شانه باشد.
    کلیدواژگان: دررفتگی شانه، تمرین TRX، تمرین حس عمقی، تمرین ترکیبی، ورزشکار زن
|
  • Hossein Shahrokhi, Hamed Abbasi * Pages 17-42

    The aim of this study was to evaluate the effect and maintenance of core stability exercises on electromyography activity in patients with multiple sclerosis. 24 patients with multiple sclerosis were randomly divided into experimental and control groups. The amount of muscle activity were assessed using electromyography during the descent from the platform in the pre-test, post-test, and follow-up. The experimental group performed the core exercises three times a week for eight weeks. Data were analyzed using analysis of variance with repeated and independent t-test and repeated measures ANOVA and Bonferroni post hoc test at a significance level of 0.05. The results showed that core stability exercises led to a significant decrease in muscle activity from pre-test to post-test (p ≤0.05) but there was no significant difference between post-test and follow-up. The results also showed that a significant difference was observed in muscle activity between the experimental and control groups in the post-test and follow-up (p ≤0.05), while no significant difference was reported in muscle activity in the pre-test. In addition, no significant difference was observed for the control group in the pre-test, post-test, and follow-up. According to research findings, core stability exercises can be a factor in reducing muscle activity while descending stairs in patients with multiple sclerosis. In this way, relevant specialists can use these exercises as a supplement to drug treatments for these patients.

    Keywords: Multiple Sclerosis, Core Stability Exercises, Muscle activity
  • Rasool Ferasat *, Heydar Sadeghi, Hasan Matinhomaee Pages 43-62

    One of the issues that has been considered by sports researchers today is the claim of the effect of functional differences in the muscles of the core stability area on the results of kinematic and kinetic variables during the activities of athletes and non-athletes. The aim of this study was to investigate the interaction between lateral core stability area muscles function, ground reaction force and changes in center of mass to pressure in the Medio-lateral direction during gait according to the level of physical activity. Eighteen young men in two groups of 9 athletes and non-athletes participated in this study as subjects. Electrical activity of internal and external oblique muscles and information on the ground reaction force and changes in the center of mass to the presser were recorded during gait. The T-test was used to compare the results of the two groups at p ≤ 0.05. The duration of electrical activity of the external oblique muscle of athletes and non-athletes showed a significant difference (0.005), while no significant difference was observed in the electromechanical delay of the muscles. There was a significant difference between the two groups in the changes in center of mass to pressure of the Medio-lateral direction (0.041). The results of the study confirmed the interactive effect of the lateral core stability muscles and the behavioral pattern of changes in the center of mass to pressure and the ground reaction force in the Medio-lateral direction according to the level of physical activity during gait.

    Keywords: activity level, Core Stability, muscle function, Ground Reaction Force, changes in center of mass to pressure
  • Zahra Noori, Hasan Daneshmandi *, Seyyed Hossein Hosseini Pages 63-94

    So far, no systematic study has been conducted in our country to inform about the prevalence of pain and complaints, according to gender, different instrumental groups and body parts. Therefore, the aim of the present review was to investigate musculoskeletal pain and complaints in musicians. Studies on musculoskeletal pain and complaints of musicians from 2010 to 2021 have been collected and reviewed. These articles were found by searching the websites of Web of science, Google scholar, science Direct, Scopus, PubMed, SID, ISC, MAGIRAN, IRANDOC, IRAN MEDEX, MEDLIB with the keywords of pain and musculoskeletal complaints in musicians, pain in musicians, and prevalence of problems and musculoskeletal pain in musicians in Persian and English equivalents. 477 articles were found in different sources that after adapting to the inclusion criteria, finally 26 studies were reviewed. The review of articles showed that the prevalence of musculoskeletal pains and complaints in musicians on average has increased with increasing playing experience and professional musicians face a higher rate of dissatisfaction. In other words, persistence in playing and not paying attention to the position of the body position while playing can show its effect in the long-term in the form of musculoskeletal pain, complaints, as well as dissatisfaction with playing the instrument as desired. In addition to this factor, it seems that components such as playing history, playing practice hours during the week, type of instrument, hand position while playing, dominant or non-dominant hand, daily activities non related to playing, physical fitness in the incidence of musculoskeletal pain and complaints caused by playing is effective.

    Keywords: Musculoskeletal pains, musculoskeletal complaints, Musicians, music instrument
  • Mehdi Ghaderiyan, Gholamali Ghasemi *, Shahram Lenjannejadian, Ebrahim Sadeghi Demneh Pages 95-128

    Older adults’ ability to walk and turn is a crucial factor in quality independent living. This study aimed to investigate the effect of turning training in comparison with balance training on balance performance, mobility, turning, and fear of falling in older adults. therefore 45 eligible elderly males at least 60 years old were selected and randomly assigned to two experimental groups (turning and balance training) and a control group (n=15). Each experimental group performed their training program for 12 weeks. Static and dynamic balance, functional balance and mobility, straight walking, turning walking, and fear of falling were measured through force plate, Timed Up and Go Test, 10 Meter Walk Test, Figure of 8 Walk Test, and Falls Efficacy Scale-International respectively. Both turning and balance training were effective in improving static, dynamic, and functional balance, straight walking, and decreasing the fear of falling in both training groups compared to the control group. Turning training improved turning performance compared to balance training and the control groups and had a more effect on improving functional balance than balance training. The use of the turning components in training not only has the effects of balance training but also has more effects on improving performance in turning tasks in older adults. Due to the extent of turning situations in daily activities and its potential risk for older adults, it is recommended to use the turning components and perform the turning training in older adults.

    Keywords: Combined Training, Turning, Balance, Walking, Older Adults
  • Najmeh Davari, Mohammad Rabiei *, Behnam Ghasemi, Ali Shafizadeh Pages 129-154

    Neck and shoulder pain is one of the most important occupational diseases and one of the causes of disability in carpet weavers. Changing the proper direction of the head on the body and creating a forward head position are other risk factors for carpet weavers. The aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks selected corrective exercises on disability and neck & shoulder pain and forward head angle of carpet weavers. In this study, 32 women carpet weavers with neck and shoulder pain and disability with forward head position were purposefully selected and placed in two control and experimental groups. The experimental group performed a correctional exercise program for 8 weeks. To measure neck and shoulder pain and disability, the Visual Analogue Scale, Neck Disability Index and Shoulder Pain and Disability Index were used, respectively, and the goniometer was used to measure the head-forward position. After confirmation of data normal distribution, independent t-test and paired t-test for statistical analysis were used. The intergroup results showed significant differences in neck and shoulder pain and disability and forward head position between control and training groups after completing the exercises, and Intragroup results showed a decrease in neck and shoulder pain and disability and Forward Head Angle of women carpet weavers. Selected corrective exercises by effect on neck and shoulder muscles and probably by relieves muscle spasms and strengthens muscles can reduce pain and disability of the neck and shoulders and the forward head position of women weavers.

    Keywords: Women carpet weavers, neck pain, disability, shoulder pain, Forward Head, Corrective exercises
  • Seyed Mohammad Hosseini *, Zahra Pashaei, Ramin Beyranvand Pages 155-186

    Scapula movement impairment is common among athletes with overhead throws and can make athletes susceptible to shoulder injuries. The purpose of this study was The effect game position on scapula movement impairment and shoulder girdle stability among elite women volleyball players. In this descriptive-comparative study, 125 women volleyball players were purposefully selected and compared. Participants classified in this study with obvious scapular movement impairment of the scapular dyskinesis test, Kibler lateral scapular slide test and scapulohumeral rhythm. For measure the strength and rang of motion respectively handdeld power meter and goniometer were used. The Y-Balance Test Upper Quarter and Seated Medicine Ball Throw was used to measure the functional stability of the upper extremity. One_Way ANOVA, bonferroni correction test, chi square pearson correlation was used to analyze data. The results showed, significant difference between the frequency of scapular movement impairment in the five positions of the game. In addition, there was significant relationship between movement impairment and volleyball game position. (P= 0/001) Different movement patterns in the game positions caused a difference in the players' functional stability score, and the use of specific muscles in the movement pattern in each position affected the ratio of muscle length and strength and their range of motion. Doing repetitive motion patterns at volleyball for a long time causes imbalance in natural strength raito, scapulohumeral rhythm and range of motion.

    Keywords: Scapula, Volleyball, shoulder, dyskinesia
  • Zahra Jahandideh Pashaki, Shahrzad Zandi *, Hooman Minoonejad Pages 187-210

    The shoulder impingement syndrome is quiet prevalent amongst all shoulder injuries and mainly accounts for pain and mobility limitation in that region. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of rhythmic stabilization exercise on position sense, range of motion, strength and functional stability of shoulder in adolescent girl swimmers with shoulder impingement syndrome. In this study, 30 swimmer girls with shoulder impingement syndrome were randomly divided into two groups of experimental and control. After pre-test measurements from the two groups, including proprioception, strength, range of motion and functional stability, the experimental group performed four weeks Rhythmic stabilization exercises and then the post-tests were performed for the two groups according to the pre-test. Results indicated that position sense, rotator muscles strength, and functional stability of shoulder joint significantly improved after rhythmic stabilization exercises compared to the control group (p<0.05). There was no significant difference in the range of motion between the two groups (p>0.05). It seems that, rhythmic stabilization exercises can be used in order to improve proprioception, shoulder rotator muscles strength and the functional stability of swimmers suffering from shoulder impingement syndrome.

    Keywords: Position sense, Strength, Range of Motion, Functional stability, Rhythmic stabilization exercise, shoulder impingement syndrome
  • Atefeh Ghorbanipour, Mohammadreza Seyedi *, Rahim Mirnasuri Pages 211-232
    This study aimed to evaluate the effect of 8 weeks of TRX, proprioceptive and combined training on strength and range of motion of the shoulder joint in female athletes with a history of shoulder dislocation injury. 32 subjects with a history of shoulder dislocation without surgery were selected voluntarily and randomly divided into 4 groups of TRX training, proprioceptive training, combined training, and control. Isometric strength and range of motion of internal and external rotation of the shoulder joint of subjects were measured before and after 8 weeks. Experimental groups had 3 training sessions per week for 8 weeks. Trainings included selected TRX training, proprioceptive trainings and combination of these two. Data analysis was performed using a dependent t-test, one-way analysis of variance and Tukey test (P≥0.05). The results showed that 8 weeks of TRX, proprioceptive and combined trainings led to a significant increase in strength and range of motion of the shoulder joint. Also, the mean strength and range of motion of the shoulder joint in the combined training group showed a significant increase compared to the TRX and proprioceptive training groups, but there was no significant difference between the two groups of TRX and proprioceptive. Combined training program with the features of both TRX and proprioceptive training protocols can be a useful method to improve the strength and range of motion of the shoulder joint after shoulder dislocation injury.
    Keywords: Shoulder dislocation, TRX training, proprioceptive training, Combined Training, Female athletes