فهرست مطالب

نشریه تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده
سال دوم شماره 3 (پیاپی 5، پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید اکبر جوادی*، سید جمال موسویان، حسین ارزانی، محمد جعفری، سیده مریم موسویان صفحات 1-8

    به منظور بررسی تاثیر روش های اصلاح و احیاء مراتع با خاک شور و سنگین مطالعه ای در مراتع استان خوزستان انجام گرفت. در این مطالعه چهار عملیات اصلاحی شامل ذخیره ریزشهای آسمانی توام با بذرپاشی، بوتهکاری، قرق و رعایت سیستمهای چرایی و کشت علوفه انتخاب شد و در کنار هر عملیات اصلاحی تیمارهایی به عنوان شاهد، مورد مطالعه قرار گرفت. برای نمونه برداری خاک در هر تیمار 4 ترانسکت ثابت به طول 100 متر مستقر شد و در امتداد هر ترانسکت 6 پروفیل شناسایی خاک حفر شد و از دو عمق 30-0 و 30 تا 60 سانتیمتری 12 نمونه خاک گرفته شد. سپس نمونه های خاک به آزمایشگاه خاک شناسی منتقل شد. فاکتورهای ماده آلی، نیتروژن، فسفر قابل جذب، پتاسیم قابل جذب، کاتیونهای سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم، درصد سدیم تبادلی، درصد اشباع، درصد رس، لای و شن، pH خاک و سطح ایستابی آب زیرزمینی در هر عمق مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که پارامترهای نیتروژن، کربن و پتاسیم با تیمار شاهد تفاوت معنیدار داشتند. فاکتورهای EC ،سدیم، کلسیم و منیزیم، Sp و ESP نیز در بین تیمارها دارای تفاوت معنیدار است. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق میتوان گفت که پروژه مدیریت مرتع (قرق و رعایت سیستمهای چرای) به دلیل عدم دخالت در طبیعت و صرف هزینه، و سپس پروژه اصلاحی ذخیره ریزشهای آسمانی توام با بذرپاشی دارای تاثیر مثبت بر خاک میباشد و پروژه های کشت علوفه دیم با توجه به نیاز به صرف هزینه زیاد و مقرون به صرفه نبودن و بوتهکاری به خصوص با کشت گونه های غیرسازگار فعلی درمنطقه مورد مطالعه، توصیه نمیگردد.

    کلیدواژگان: اصلاح و احیاء مراتع، ذخیره ریزشهای آسمانی توام با بذر پاشی، بوته کاری، قرق، رعایت سیستمهای چرایی، خاک
  • ساسان بابایی کفاکی، حمیده آلیانی، یونس نوراللهی* صفحات 9-22

    امروزه تصاویر سنجش از دور به عنوان اطلاعات کاربردی در جهت مطالعه پوشش زمین و کاربریهای اراضی شناخته شده اند. در این تحقیق برای ETM ماهواره لندست به ترتیب مربوط به سالهای 1989 و 2000 و همچنین از + مطالعه تغییرات کاربری اراضی شهرستان تالش از تصاویر TMو تصویر III LISS ماهواره IRS مربوط به سال 2007 استفاده شد. مرحله پیش پردازش شامل تصحیح رادیومتریک و تصحیح هندسی در سطح ارتو انجام گرفت. در مرحله پردازش ابتدا اقدام به تولید باندهای جدید گردید و سپس با استفاده از روش (O(OIF مناسبترین باندها در هر تصویر برای طبقه بندی انتخاب گردیدند و با استفاده از روش طبقه بندی نظارت شده نقشه های کاربری اراضی از روی تصاویر ماهواره ای تهیه گردید. آنگاه لایه های کاربری اراضی تهیه شده، مورد مقایسه قرار گرفت و نتایج استخراج گردیدند. نتایج آشکارسازی تغییرات کاربری اراضی نشان داد که اراضی جنگلی و کشاورزی کاهش یافته و اراضی ساخته شده و شهری دارای رشد مثبت هستند. در مرحله آخر توزیع تغییرات کاربری اراضی در شرایط مختلف فیزیوگرافیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشاندهنده اثر عوامل مذکور بر تغییرات کاربری بوده، به طوری که بیشترین تغییرات کاربری در شیب و ارتفاعات کم و در جهت های شرقی رخ داده است.

    کلیدواژگان: کابری اراضی، شرایط فیزیوگرافیک، سنجش از دور، تالش
  • مهرداد فتح اللهی* صفحات 23-32

    فرمالین به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده و نیز درمانی در هچر یهای ماهیان قزلآلای رنگین کمان به کار برده میشود. در این بررسی به ارزیابی خطرات برای سلامت کارگرانی پرداخته شده است که در هچری های ماهیان قزل آلای رنگین کمان استان چهارمحال و بختیاری از فرمالین استفاده میکنند. در این تحقیق به سه محور مهم در 11 کارگاه مورد بررسی توجه شده است که عبارتند از اطلاعات کلی کارگران در خصوص خطرات فرمالین برای سلامت، ملاحظاتی که باید برای سلامت در هنگام بروز حادثه نشت فرمالین و یا در هنگام کار با فرمالین به آن توجه کنند و نیز ابزار و تمهیدات در نظر گرفته شده در کارگاه برای حفاظت کارگران و نیز جلوگیری از آسیبهای محیط زیست و به خطر افتادن سلامت عمومی مردم. بررسیها نشان داد که در همه موارد مشاهده شده، کاربرد فرمالین از سوی کارگران هم از نظر دوز مورد استفاده، و هم از نظر به کارگیری ابزار مناسب نادرست بوده است. تنها یک مورد استفاده از دستکش مناسب (غیرلاتکسی) و 33 درصد ماسک تنفسی ساده به عنوان اولین راه حفاظت فردی مشاهده شد. این در حالی بود که به ترتیب در 100 درصد، 8/70 درصد و 7/91 درصد از این افراد به وجود سوزش چشم و گلو، سرفه و بیحسی در انگشتان اشاره داشتهاند. آگاهی افراد نسبت به سرطانزا بودن، خاصیت فیکساتوری فرمالین برای بافتها و نیز قابل اشتعال بودن آن به ترتیب 7/16 ،62 و 33 درصد بوده است. در هیچکدام از 11 کارگاه مورد بررسی برای 5 خطر عمده حوادث ناشی از فرمالین، تمهیدات لازم برای، کمکهای اولیه و اطفای حریق (به جز دو مورد کپسول اطفای حریق) تعبیه نشده بود.

    کلیدواژگان: فرمالین، سلامت انسانی، کارگاه های پرورش ماهی قزلآلا، چهارمحال و بختیاری
  • فاطمه صیادی*، رضا مقدسی صفحات 33-43

    یکی از عوامل توسعه پایدار اکولوژیکی، با ارزش بودن سرمایه های زیست محیطی میباشد. ناچارا این مفهوم ارزش منابع را به سوی سئوالاتی درباره میزان و مقدار ارزشگذاری محیطی راهنمایی میکند که میتواند در سطوح اقتصادی رخ دهد. در این مطالعه جهت بررسی ارزش مطبوعیت محیط زیست منطقه گردشگری تنگه واشی و آبشار ساواشی، ارزش تفرجی این منطقه با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط برآورد شد. عوامل موثر بر میزان این مطبوعیت با استفاده از مدل لاجیت، تعیین گردید. میزان تمایل به پرداخت جهت کسب مطبوعیت حاصل از استفاده تفریحی منطقه گردشگری تنگه واشی و آبشار ساواشی برای هرفرد در هر بازدید، 7/9082 ریال به دست آمد. نتایج نشان داد که متغیرهای مبلغ پیشنهادی، درآمد ماهیانه خانواده، سطح تحصیلات و میزان رضایت، اثر معنی داری بر تمایل به پرداخت افراد جهت استفاده از مطبوعیت محیطزیست در این منطقه داشته اند. لذا به نظر میرسد با تشویق و حمایت بخش خصوصی جهت ساخت امکانات و تجهیزات زیربنایی، ارایه خدمات اطلاعرسانی و آموزشی میتوان در بهره گیری از منافع اکوتوریسم و حداکثر نمودن آن موفق بود.

    کلیدواژگان: مطبوعیت زیست محیطی، ارزش تفرجی، تمایل به پرداخت، ارزشگذاری مشروط، مدل لاجیت، منطقه گردشگری تنگه واشی و آبشارساواشی
  • هادی کیادلیری، ایرج علوی*، افشین اکبری، محمد عطایی صفحات 45-56

    وسعت زمینهای تحت تاثیر فعالیتهای معدنکاری به ویژه محلهای انباشت باطله، روز به روز افزایش مییابد. در نتیجه هر روز ضرورت اجرای احیای معادن نیز بیشتر میشود. انتخاب گونه گیاهی و کاشت آن به منظور حفظ محیط زیست منطقه و بازسازی معدن مس سرچشمه از مهمترین اهداف این پژوهش است. مطالعه موردی در منطقه معدنی سرچشمه در رفسنجان انجام شد. ابتدا گونه های گیاهی متناسب با فاکتورهای اولیه طرح بازسازی که استفاده مجدد از زمین معدنکاری شده، زمینشناسی و اقلیم منطقه، پارامترهای خاکشناسی منطقه میباشند، انتخاب شدند. سپس ماتریسهای تصمیم گیری بر اساس پرسشنامه های اهمیت معیارها و گزینه ها که توسط کارشناسان تکمیل گردیده، به دست آمد و گونه های گیاهی بر اساس فاکتورهای ثانویه که معیارهای چشمانداز منطقه، مقاومت در برابر بیماری و حشرات، قدرت و نحوه رشد، دسترسی به گونه گیاهی، بازدهی اقتصادی، حفاظت از خاک و ذخیره آب، جلوگیری از انواع آلودگیها میباشند، با روش TOPSIS فازی و AHP فازی، اولویت بندی شدند و در نهایت، مناسبترین گونه های گیاهی برای کاشت در محدوده معدنکاری و سد باطله معدن مس سرچشمه در هر دو روش به ترتیب اولویت، بادام وحشی، بنه (پسته وحشی)، گز، إفدرا، گون، سالسولا تعیین گردیدند.

    کلیدواژگان: احیای معادن، انتخاب گونه گیاهی، معدن مس سرچشمه، TOPSISفازی، AHP فازی
  • مهرداد علی اصغری*، شایان قبادی، الهه خدابخش صفحات 57-70

    هدف تحقیق حاضر بررسی ساختار جمعیت کیلکای چشم درشت (grimmi Clupeonella) در جنوب دریای خزر در سواحل استان مازندران بود. در این مطالعه که طی سال 1389 انجام شد، در مجموع 1043 نمونه هر دو هفته یک بار از بندر صیادی بابلسر در استان مازندران جمع آوری شدند. طول، وزن، جنسیت و سن نمونه ها تعیین شد. تعیین سن با استفاده از اتولیت ساجیتا انجام گرفت. نتایج با مطالعات سالهای گذشته مقایسه شد. پارامترهای yr ،t0=-1/20 yr) ماده جنس برای رشد- 1 (L∞ =136/5 mm ،k=0/65 yr-1 ،t0=-0/24 yr) نر جنس برای و) L∞=149/71 mm ،k=0/32 FL W (و در جنس نر 2) 813/0 =R 0000006.0 = 043.FL3 W برآورد شد. رابطه طول و وزن در جنس ماده 3.079 = 0.000006 R =0/834) 2 الگوی که بود) رشد در هر دو جنس آلومتریک مثبت بود. جمعیت کیلکای چشم درشت از 6 گروه سنی، شامل 2 تا 7 سال تشکیل شد. میانگین سن ماهیان ماده و نر بهترتیب 25/1 ± 09/4 و 45/1 ± 61/3 سال بود. در ماهیان ماده، گروه سنی 4 ساله با فراوانی 34/33 درصد و در نرها، گروه سنی 3 ساله با فراوانی 45/47 درصد غالب بودند. نسبت جنسی ماده: نر، 1 :656/0 بود و ماده ها غالب بودند. نتایج نشان داد که طی سالهای اخیر، جمعیت کیلکای چشم درشت، مسنتر شده و طول و وزن آنها افزایش یافته است. بر اساس پارامتر های زیستی این گونه و مقایسه آنها با سالهای گذشته، کیلکای چشم درشت به علت سکونت در مناطق عمیق، چندان تحت تاثیر تغییرات محیط پلاژیک دریای خزر قرار نگرفته است.

    کلیدواژگان: grimmi Clupeonella، دریای خزر، سن، رشد، نسبت جنسی
  • محمد طلایی پور*، نادر مایلی صفحات 71-83

    این تحقیق با هدف بررسی تاثیر تیمار آنزیمی بر خصوصیات مکانیکی کاغذ ساخته شده از خمیرکاغذ جوهرزدایی شده از کاغذ باطله مجله پوششدار انجام گرفت. به این منظور پس از تهیه نمونه های آزمونی، عملیات خمیرسازی در درصد خشکی 4 درصد، به مدت 5/2 دقیقه، در pH خنثی و تحت تاثیر دو تیمار آنزیمی سلولاز و ترکیب سلولاز/ لیپاز در دو دمای 20 و50 درجه سانتیگراد انجام گرفت. پس از تهیه خمیر کاغذها، مرحله جوهرزدایی به روش شستشو و بر روی الک با مش 120 انجام گردید. در ادامه و پس از ساخت کاغذ دستساز، اثر تیمار آنزیمی بر ویژگیهای مکانیکی کاغذهای ساخته شده مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج حاصل از اندازه گیریها نشان داد که تیمار آنزیمی به غیر از مقاومت به پارگی، سبب افزایش ویژگیهای مکانیکی کاغذ دستساز میشود. نتایج درجه روانی خمیر کاغذها نشان داد که تیمار آنزیمی باعث کاهش مقدار درجه روانی خمیر کاغذ میشود. همچنین افزایش دما در تیمارهای آنزیمی سبب کاهش بیشتر مقدار درجه روانی خمیر شد.

    کلیدواژگان: تیمار آنزیمی، کاغذ باطله مجله پوشش دار، سلولاز، لیپاز، مقاومت به پارگی
  • حسین ارزانی، اسماعیل صبری*، سید اکبر جوادی، جواد معتمدی صفحات 85-94

    بالغ بر 27 نژاد گوسفندی در ایران وجود دارد که برای تعیین ظرفیت چرا در هر منطقه ضرورت دارد؛ جثه، وزن، معادل واحد دامی و نیاز روزانه هر نژاد مشخص شود. در این تحقیق معادل واحد دامی نژاد هرکی و ضریب تبدیل آن نسبت به واحد دامی کشور مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور 2 گله از میان گله های موجود در مراتع مورد چرای این نژاد انتخاب شد. در هر گله؛ 15راس میش3 ساله، 15 راس میش 4 ساله، 5 راس قوچ 3 ساله و 5 راس قوچ 4 ساله انتخاب که در ییلاق و قشلاق وزن آنها اندازه گیری شد. در ییلاق علاوه بر این تعداد، 10 راس بره 3 ماهه و 10راس بره 6 ماهه نیز وزن کشی شد. میانگین وزن میشهای بالغ (سه و چهار ساله) به عنوان وزن گوسفند نژاد هرکی مد نظر قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله وزن گوسفند نژاد هرکی، 73/1 ± 53/56 کیلوگرم است و در مقایسه با وزن واحد دامی کشور، جزء نژادهای سنگین وزن میباشد. معادل واحد دامی رده های مختلف این نژاد (میش، قوچ، بره سه ماهه و بره شش ماهه) نسبت به واحد دامی کشور، به ترتیب برابر با10/1 ،31/1 ،51/0 و 65/0 میباشد. نتایج حاصل نشان میدهد تنوع نژاد، باعث اختلاف وزن نژادهای گوسفندی میشود. بر همین اساس وزن نژادهای مختلف با همدیگر متفاوت و در طبقات وزنی متفاوت از هم قرار میگیرند و نمیتوان بر اساس وزن پایه واحد، نیاز روزانه نژادهای دامی مختلف در محاسبه ظرفیت چرا را یکسان در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: مرتع، واحد دامی، معادل واحد دامی، گوسفند نژاد هرکی، استان آذربایجان غربی
|
  • S.A. Javadi*, S. J. Mossavian, M. Jafari, H. Arzani, S. M. Mosavivan Pages 1-8

    Methods to evaluate the effect of development and rangelands restoration with heavy texture and salty in range lands Khuzestan province study was conducted that including four reformed operation: rainfalls harvesting with seeding, brush planting, exclosure, observance grazing systems and fodder cultivation selected and Treatments along with any corrective action as controls were studied. For soil samples in each transect segment 4 fixed length of 100 (m) was established along each transect six profiles and drilling depths of 0-30 and 30 to 60(cm) and 12 soil samples were taken. The soil samples to measure the factors studied was transferred to Soil Science Lab. And factors of organic matter, N, absorbable (P), absorbable (K), cations sodium, potassium, calcium and magnesium, exchangeablesodium percentage, the percentage of commutative sodium, clay, silt and sand, pH and water table underground water in each depth were analyzed. Obtained results showed that have had significant effect on elements of nitrogen, carbon, potassium erence betweenevery treatment site and its controlled site. Parameters Ec, Na. Ca,Mg, %sand, silt,clay, Sp and Esp variation (ANOVA) about soil parameters in 2 depths investigated showed significant difference among 5 treatments. Finally, the results of this study showed that the project management of pasture (grazed and exclosure system) because of in environment, consuming high costs and then reformed project of reservation rainfalls with seeding have positive effect on soil. Dry fodder cultivation and projects the need for high costs and lack of affordable work and plant cultivation, especially with non-compatible species present study area is not recommended.

    Keywords: Development, Rangelands Resortation, Rainfalls Harvesting, Seeding, Brush Planting, Exclosure, Grazing Systems, Soil
  • H. Aliani, Y. Noorollahi*, S. Babaie Kafaki Pages 9-22

    Nowadays the Remote Sensing techniques are known as effective data sources which are used for land cover and land use change studies. These techniques have been used to monitor land use changes which have an important role in monitoring the land cover changes and the determination of land cover quality parameters. In this study, land cover images of TM and ETM+ from Landsat satellite for 1989 and 2000 and also LISSIII image of IRS satellite of 2007 were used to define and evaluate the land use changes in Talesh County in Northern Iran. Radiometric and geometric corrections were conducted using orthorectification method and in image processing phase the primarily production of new bandages was conducted. The most adequate band combination in each image was defined using OIF method and the supervised classification was conducted to defend land cover classification employing more than 50 ground trusted training samples. The results of computation for land use changes clearly shown that the area of forest land decreased and the built-up and urban areas underwent a growing trend. At the final phase, by employing Digital Elevation Model (DEM) data land use changes in different physiographic state were surveyed. The results show that the most of the land use changes was occurred in area with lower slope and elevation especially in eastward directions.

    Keywords: land use, physiographic state, RS, GIS, Talesh
  • M. Fattollahi* Pages 23-32

    Formalin is used as a therapeutic solution on the fish fertilized eggs in the hatchery of rainbow trout farms. In this research, the risk of current formalin use on the health of exposed workers in the hatcheries of rainbow trout farms of Chaharmahal va Bakhtiari prov. (the south -west of Iran) was evaluated. This report focuses on three operation authorizations basis of 11 hatcheries consists of the workers’ total information about the formalin health hazards, the necessary considerations during accidental formalin leak or considerations of the occupational individual health preservations during formalin use, and so the provided and established instruments in the hatcheries to protect the workers and reduce accidental releases harms to public and the environment. The study relies that all the workers were improperly operated formalin not only with the unnecessary dosage but also with the unsuitable (no laboratory) equipments. There is only one case of applying suitable gloves (not latex gloves) and 33 % simple mask ventilation among the users as the simplest hazard protection approaches; however 100%, 70.8% and 91.7% of them have declared irritation of the nose and throat , coughing and temperate non-sense of the fingers, respectively. The personal knowledge about carcinogenetic, tissues fixative attributes of formalin, and its flammable-combustive characteristics were 16.7%, 62% and 33 %, respectively. None of 11 farms have provided equipments for 5 predicated accidents as first medical aids and rescue for fire (except for two fire suppression chamber).There is evidence of high risk of the formalin use about ecological, public and human health because of unsuitable management system of safety basis and environmental protection requirements in the rainbow trout farms.

    Keywords: formalin, human health, rainbow trout farms, Chaharmahal-va-Bakhtiari
  • F. Sayadi*, R. Moghaddasi Pages 33-43

    One of the elements of echological static development is the valuation of environmental capitals. This concept of source valuation leads us to ask questions about the extent of environmental valuation which occurs in the economical level. In this research, the recreational value of the district was determined by means of Contingent valuation method in order to study the satisfaction value of the recreational district "Vashi Canyon and Savashi Water Fall ". The effective elements of the extent of this satisfaction were determined by Logit method. The willing to pay in order to get satisfaction from recreational use of Vashi Canyon and Savashi Water Fall was measured as 9082/7 Rial/person per visit. The result showed that variables like bid, month household income, education, satisfaction rate can have a meaningful effect on willingness to pay for using the satisfaction of the environment.. It seems also that we can exploit from ecotourism preferences to the maximum rate due to the support from private sector in order to make substantial equipments, to make inform, and to introduce the worthseeing places in the district.

    Keywords: Environmental Satisfaction, Recreational Value, Willingness to Pay, Contingent ValuationMethod, Logit Model, Recreational District Vashi Canyon, Savashi Water Fall
  • I. Alavi*, D. A. Akbari, M. Ataei, H. Kiadaliri Pages 45-56

    The extent of lands especially the waste dump areas that are affected by mining activities will increase by mining more and more. Thus, the need for performing mine reclamation will increase every day. Plant type Selection and planting to protect the region environment and the reclamation of the Sarcheshmeh Copper Mine are these research most important objectives. This case study is in the Sarcheshmeh Copper Mine. Plant types were selected based on reclamation plan’s primary criteria that are: Kind of post mining land use, Geology and Climate, Nature of soil. Then, comparison matrixes were obtained based on criteria and alternatives questionnaires that were completed by experts and plant types were prioritized by Fuzzy AHP method and Fuzzy TOPSIS method based on secondary criteria that are: Perspective of the region, Resistance against disease and insects, Strength and method of growth, Availability to plant type, Economic efficiency, Protection of soil and storing water, Prevention from pollution. Suitable plant types in the mining perimeter and Sarcheshmeh Copper Mine tailing dams were prioritized as follows: Amygdalus scoparia [wild almond], Pistachio [Pistachio Wild], Tamarix, Ephedra, Astragalus, Salsola, Respectively.

    Keywords: mine reclamation, Plant type Selection, Sarcheshmeh Copper Mine, Fuzzy TOPSIS, FuzzyAHP
  • M. Aliasghari*, Sh. Ghobadi, E. Khodabakhsh Pages 57-70

    The aim of the present study is surveying on the population structure of bigeye kilka (Clupeonella grimmi Kessler, 1877) in the southern Caspian Sea in Mazandaran Province coasts. In this study which was conducted during 2010, 1043 samples were fortnightly provided from Babolsar fishing harbor in Mazandaran province. Length, weight, sexuality and age of samples were determined. Age was determined using sagitta otoliths. The results were compared with previous years. The growth parameters were calculated as (L∞=149.7mm, k=0.32 yr-1, t0=-1.20 yr) for females and (L∞=136.5mm, k=0.65yr-1, t0=-0.24yr) for males. Length-weight relationship in females was W FL 3.043 = 0.0000006 (R2 =0.813) and in males was W FL 3.079 = 0.000006 (R2 =0.834) which growth pattern in both sexes was positive allometric. Bigeye kilka population was constituted of 6 age groups, including 2-7 years. Mean age of females and males were 4.09±1.25 and 3.61±1.45 years, respectively. In females, 4 years old fish were dominant with 33.34 percent relative abundance. In males, 3 years old fish were dominant with 47.45 percent relative abundance. Male: female sex ratio was 0.656: 1 and females were dominant. Results showed that in recent years, bigeye kilka population has been older and its length and weight has increased. According to the biological parameters and comparing with the previous years, bigeye kilka has not been very affected by the Caspian Sea pelagic changes, due to inhabiting in deep regions.

    Keywords: Clupeonella Grimmi, Caspian Sea, Age, Growth, Sex ratio
  • M. Talaeipour٭, N. Mayeli Pages 71-83

    In this study, effect of enzymatic deinking on mechanical properties of deinked pulp old coated magazine was investigated. The protocol for the enzymatic treatment of old coated magazine on a laboratory scale using cellulase and combination of callulase: lipase was developed as an effective method for paper recycling. The old coated magazine was prepared and pulped with pulp consistency for 4% and the pulping time for 2,5 min, temperature 20 and 50 C, at neutral PH. Then the pulps were deinked by Denver flotation cell at the laboratory of Azad University, science and research branch of Tehran. The study focused on analyzing the effects of enzyme treatment on mechanical strength of old magazine deinked pulp.The results showed that enzymatic treatment increased the mechanical strengths of the treated pulp compared to the control pulp except tear strength. The results of freeness showed that enzymatic treatment decreased the freeness of treated pulps. However, increasing the temperature of pulp decreased the freeness more.

    Keywords: Enzymatic Treatment, Old Coated Magazine, Cellulase, Lipase, Tear Strength
  • E.sabri*, H.Arzani, S. A. Javadi, J. Motamedi Pages 85-94

    There are about 27 sheep breeds in Iran. It is necessary, to specify size, weight, animal unit equivalent (AUE) and daily requirement of these breeds in each region for determining rangelands grazing capacity. In this study, animal unit equivalent of Haraki Sheep breed and its conversion coefficient to country animal unit were studied. For this purpose, two herds were selected within this breed herds grazing in rangelands. Within In each herd; 15 heads of three years old ewes, 15 heads of four years old ewes, 5 heads of 3 years old rams and 5 heads of 4 years old rams were selected and their weights were measured in summer and winter rangelands. In addition this number, at the summer rangeland, 10 heads 3 months old lambs and 10 heads 6 months old lambs were weighted. The average weight of adult ewes (three and four years old) was considered as the weight of Haraki sheep breed. According to results, the weight of Haraki sheep breed is 56.53± 1.73kg and in comparison with the weight of country animal unit, it is of heavy weight breeds. Animal unit equivalent of various categories of this breed (ewe, rams, 3 months old and 6 months old lambs) compared to the animal unit of the country, are 1.10, 1.31, 0.51 and 0.65 respectively. The results show that breed diversity cause variation of sheep breeds weight. On this basis, weight of various breeds is different together and it is categorized in various classes and it is not permitted to assign daily requirement of various breeds according to a basic unique weight in calculating of grazing capacity.

    Keywords: Rangeland, Animal Unit, Animal Unit Equivalent, Haraki Sheep Breed, West AzarbaijanProvince