فهرست مطالب

نشریه آسیب های اجتماعی کودک و نوجوان
پیاپی 39 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فرهاد فرهادی *، مهدی نافیان دهکردی، امید عابدی صفحات 1-26

    محیط امروزی به‌سرعت در حال تغییر بوده با توجه به‌شدت تغییرات سازمان‌ها باید نحوه تاثیر جو مرتبط با کارکنان و روند مدیریت منابع انسانی بر روی عملکرد سازمانی را بشناسند. بنابراین هدف پژوهش بررسی اثرگذاری مدیریت راهبردی منابع انسانی بر عملکرد عملیاتی با نقش میانجی جو روابط بین کارکنان است. روش پژوهش از نوع اکتشافی، از نظر هدف، کاربردی از حیث روابط بین داده‌ها از نوع هم‌بستگی و از نظر زمانی، مقطعی است. جامعه آماری پژوهش کارکنان فرماندهی انتظامی شهرکرد بوده با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند 83 نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسش‌نامه بوده که روایی پرسش‌نامه توسط متخصصین و روایایی محتوا تایید و پایایی پرسش‌نامه به کمک ضریب آلفا کرونباخ تایید شد. برای بررسی فرضیه‌های پژوهش از مدل معادلات ساختاری با کمک نرم‌افزار اسمارت پی‌آل‌اس استفاده شد. یافته‌ها نشان داد راهبردی نگاه کردن به فرآیند آموزش، ارزیابی عملکرد، به‌کارگماری، قدرتمند‌سازی، ترفیعات، امنیت استخدامی و پرداختی‌ها به کارکنان می‌تواند با توجه به جو روابط بین کارکنان در بهبود عملکرد عملیاتی و در نتیجه کسب منافع رقابتی و دست‌یابی به اهداف سازمانی موثر باشد. نتایج نشان داد هر چقدر بتوان توجه بیش‌تری به راهبردی نگاه کردن فرایندهای مدیریت منابع انسانی داشت و جو روابط بین کارکنان را بهبود بخشید می‌توان به منافع رقابتی دست یافته و تحقق اهداف سازمانی میسرتر می‌شود.

    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی منابع انسانی، عملکرد عملیاتی، جو روابط بین کارکنان
  • سیده اکرم مرتضوی *، پروین علیجانی تبار صفحات 27-44

    ظرفیت تاب‌آوری به‌عنوان یک پیش‌بینی‌کنننده برای جلوگیری و کاهش فرسودگی شغلی ناشی از استرس‌های حرفه‌ای محسوب می‌شود و  نقش مهمی در عملکرد افراد ایفاء می‌کند. از مشاغل مهمی که فرسودگی شغلی در آن بسیار مهم است، کارکنان نیروی انتظامی محسوب می‌شوند. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی بررسی میزان فرسودگی شغلی و میزان تاب‌آوری کارکنان نیروی انتظامی فارسان بود. این پژوهش از نظر ماهیت توصیفی- تحلیلی، از نوع پژوهش‌های هم‌بستگی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان نیروی انتظامی شهرستان فارسان که در سال 1399-1400 مشغول به خدمت بودند، تشکیل داده‌اند که بالغ بر 120 نفر بوده‌اند. به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده 50 نفر را به‌عنوان نمونه انتخاب و بررسی شدند. ابزارهای پژوهش عبارت هستند از پرسش‌نامه تاب‌آوری مدل کانر و دیویدسون و هم‌چنین پرسش‌نامه فرسودگی شغلی ماسلاچ و جکسون. برای تحلیل داده‌ها از ضریب هم‌بستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام استفاده شده است. نرم‌افزار مورد استفاده، اس‌پی‌اس‌اس بوده است. نتایج پژوهش نشان داد که متغیرها بین تاب‌آوری و فرسودگی شغلی رابطه منفی معنی دار و معکوس وجود دارد (420/0-) هم‌چنین بین فرسودگی شغلی با مقطع تحصیلی، مدرک تحصیلی، سایقه کاری، وضعیت تاهل و سن رابطه معنی‌دار و معکوس وجود دارد هم‌چنین بین تاب‌آوری و مقطع تحصیلی، سابقه کاری و سن رابطه منفی معنی‌دار معکوس وجود دارد.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، تاب آوری، کارکنان نیروی انتظامی
  • جعفر سعیدی *، ستار صادقی ده چشمه، مهدی امانی، مجید رئیسی صفحات 45-85

    بحران آب یکی از پتانسیل‌های مهم بالقوه برای نزاع و چالش‌های امنیتی است که قابلیت تبدیل‌شدن به یک بحران بزرگ در مقیاس‌های محلی، منطقه‌ای و فرا‌منطقه‌ای را دارد. تشدید بحران آب، با توجه به افزایش جمعیت، توسعه صنایع، افزایش آلودگی‌ها، تخریب جنگل‌ها و پوشش گیاهی و خشک‌سالی، سلامت زیست‌بوم بشر و استمرار سکونت در آن را با مخاطراتی مواجه کرده و پیامدهایی بر وضعیت اقتصادی، سیاسی، نظامی و امنیتی کشورها موجب شده است. پژوهش حاضر با هدف شناخت و تحلیل پیشران‌های امنیتی بحران آب در چهارمحال‌و‌بختیاری صورت گرفته است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی و تحلیلی - ساختاری است. با توجه به ماهیت پژوهش، گردآوری و تحلیل اطلاعات در بخش توصیفی، از طریق مطالعه اسناد کتابخانه‌ای و در بخش تحلیلی از روش‌های کارشناسی، تحلیل ساختاری استفاده شد. یافته‌های اسنادی و کارشناسی بررسی عوامل و چالش‌های موثر بر بحران آب و پیامدهای آن در استان چهارمحال‌و‌بختیاری نشان داد که این چالش‌ها در قالب ابعاد «امنیت اقتصادی، امنیت زیست‌محیطی، امنیت اجتماعی و امنیت نهادی» قابل دسته‌بندی هستند. نتایج روش تحلیل ساختاری نیز نشان داد که پیشران‌های حکمرانی آب، طرح‌های انتقال بین‌حوضه‌ای آب، تنش‌ها و منازعات محلی و منطقه‌ای، تبعیض‌های سیاسی، اقتدار سیاسی نظام، مهاجرت، فقر و محرومیت، سرمایه اجتماعی، بیکاری، امنیت روانی، اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی و مشارکت نهادهای محلی، مشارکت عمومی، مهم‌ترین پیشران‌های اثرگذار امنیتی بحران آب در استان چهارمحال‌و‌بختیاری بر اساس اولویت اثرگذاری محسوب می‌شوند.

    کلیدواژگان: امنیت، چالش های امنیتی، بحران آب، چهارمحال و بختیاری
  • هادی جعفریان * صفحات 87-108

    با پیشرفت علوم و فنون و گسترش انواع بزه‌کاری در اشکال گوناگون، جایگاه کشف علمی جرایم بیش‌از‌پیش در پرونده‌های کیفری عینیت پیدا می‌کند؛ در همین راستا کلیه علومی که با جرم و بزه‌کاری مرتبط بوده و دستگاه قضایی را در زمینه‌های گوناگون کشف جرم، احقاق حق و تامین آن یاری می‌کنند؛ نقش مهمی را در کاهش جرایم در جامعه و آثار مربوط به آن، ایفا خواهند کرد. پژوهش حاضر با هدف تبیین جایگاه کشف علمی جرایم در مطالعات جرم‌شناختی و نقش این موضوع در فرایند پیش‌گیری از وقوع جرم انجام شده است. روش پژوهش در این پژوهش تحلیلی توصیفی بوده و جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان حاضر در پلیس آگاهی استان چهارمحال‌و‌بختیاری است که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 180 نفر از آن‌ها به‌عنوان نمونه آماری تعیین شده و از طریق پرسش‌نامه پژوهش‌گرساخته (شامل 19 سوال در چهاربخش) مورد مطالعه قرار گفتند. نتایج پژوهش حاکیست که توسعه علمی کشف جرم در پیش‌گیری از جرم نقش دارد؛ هم‌چنین میان روش‌های نوین کشف جرایم فضای سایبر، روش‌های نوین کشف جرم از طریق جی‌پی‌اس و جی‌آی‌اس و روش‌های نوین کشف جرم از طریق دی‌ان‌ای و نقش آن در پیش‌گیری از جرم رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: توسعه علمی، کشف جرم، پلیس، پیشگیری از جرم
  • احمد رضوانی *، حمید فاطمی موحد، ابراهیم رجبی تاج امیر صفحات 109-128

    جرم یک پدیده اجتماعی است و تحت تاثیر مولفه‌های اجتماعی قرار دارد. این پژوهش با هدف تاثیر دانستنی‌های انتظامی شهروندان در پیش‌گیری از جرم در شهر شهرکرد انجام شد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی، از نظر روش پژوهش به‌شیوه توصیفی و به‌لحاظ شیوه جمع‌آوری اطلاعات در زمره پژوهش‌های میدانی (پیمایشی) است. جامعه آماری در این پژوهش تمامی شهروندان بالای 18 سال شهر شهرکرد به تعداد 154120 نفر بود و تعداد نمونه آماری 383 نفر تعیین شد. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه پژوهش‌گرساخته و با 31 گویه استفاده شد. برای تعیین روایی ابزار از روایی صوری و پایایی ابزار پرسش‌نامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 79/0 محاسبه تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار اس‌پی‌اس‌اس صورت گرفت و برای تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. بررسی فرضیه‌ها نشان داد در فرضیه کلی بین دانستنی‌های انتظامی شهروندان و پیش‌گیری از جرم با مقدار هم‌بستگی 345/0 و در سایر فرضیه افزایش زحمت برای 368/0، افزایش خطر برای مجرمان 231/0، کاهش منافع مجرمان 458/0، تحریک مجرمان با مقدار 316/0-، کاهش بهانه برای مجرمان 278/0-، پیش‌گیری رشدمدار 316/0، و پیش‌گیری جامعه‌مدار از جرم با مقدار 19/0 رابطه وجود دارد. نتایج نشان داد تقویت آموزش همگانی و در نتیجه ارتقاء دانستنی‌ها و دانش شهروندان می‌تواند در پیش‌گیری از جرم موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: شهروند، دانستنی های شهروندان، پیشگیری از جرم
  • عرفان نکوئی *، مسعود پوراعتمادی صفحات 129-152

    از نگرانی‌های اصلی جوامع شهری در عصر حاضر، مسیله تامین امنیت و آرامش انسان در محل زیست خود است. شناسایی و ارتقای عملکرد مطلوب این‌دست از فضاهای شهری، با لحاظ کردن مولفه‌های امنیتی اهمیتی خاص دارد. با نگاهی به مطالعات صورت‌گرفته، توجه پژوهش‌گران به ارتباط ساختار فضایی یک شهر و امنیت به‌خوبی مشهود است. اما در این میان جای خالی پرداختن به شهرهای کوچک و در حال توسعه در میان پژوهش‌ها احساس می‌شود که پژوهش حاضر به‌دنبال واکاوی این خلاء است. از همین‌رو، در این پژوهش توسط روش ترکیبی (کتابخانه‌ای و کیفی)؛ و بر مبنای هدف کاربردی، ابتدا با مطالعات کتابخانه‌ای شاخص‌های موثر بر امنیت از منظر نظریه چیدمان فضا؛ با عناوین: عمق، وضوح، اتصال و هم‌پیوندی استخراج شد. سپس پیکره‌بندی شهر شهرکرد توسط نرم‌افزار  UCL Depthmap مشخص شد تا در نهایت فضاهایی که از منظر امنیت محیطی در دو محله امیرکبیر و کاشانی شهرکرد دارای ضعف یا قوت هستند، تعیین شوند. نتیجه ارزیابی نشان داد تعداد فضاهای ناامن در دو محله زیاد و در همه شاخص‌ها اکثر فضاها دارای ارزش یکسانی هستند که این عامل حاصل طراحی ضعیف فضاهای شهری است.

    کلیدواژگان: چیدمان فضا، امنیت، شهرکرد، ساختار فضایی، جرم خیزی، محلات شهری
|
  • farhad farhadi *, Mehdi Nafian Dehkordi, omid abedi Pages 1-26

    Today's environment is changing rapidly. Due to the severity of changes, organizations need to know how the climate associated with employees and the trend of human resource management on organizational performance. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of strategic human resource management on operational performance with the mediating role of employee relations.The research method is exploratory in terms of applied purpose in terms of relationships between data is correlational and cross-sectional in terms of time. The statistical population of the study was Shahrekord police personnel using 83 people using purposive sampling method was selected as a sample. Data collection tool was a questionnaire that the validity of the questionnaire was confirmed by experts and content validity and the reliability of the questionnaire was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. To investigate the research hypotheses, the structural equation model was used with the help of Smart PLS software.The findings showed that a strategic look at the training process, performance appraisal, recruitment, empowerment, promotions, employment security and payments to employees can improve operational performance and thus achieve competitive advantage and achieve goals, given the relationship between employees. Be an effective organization. The results showed that the more attention can be paid to the strategic view of human resource management processes and the atmosphere of relationships between employees can be improved, competitive benefits can be achieved and organizational goals can be achieved more easily.

    Keywords: Strategic human resource management, operational performance, employee relations atmosphere
  • akram mortazavi *, parveen Alijani Tabar Pages 27-44

    Resilience capacity is considered as a predictor to prevent and reduce burnout caused by occupational stress and plays an important role in performance. One of the most important occupations in which burnout is very important is law enforcement personnel. The purpose of this study was to investigate the rate of burnout and resilience of Farsan police personnel. This research is descriptive-analytical in nature, correlational research and applied in terms of purpose. The statistical population of the study consisted of all law enforcement officers of Farsan county who were serving in 1399-1400, which was over 120 people. By simple random sampling method, 50 people were selected as the sample. The research instruments were Connor and Davidson model resilience questionnaire and Maslach and Jackson burnout questionnaire. Pearson correlation coefficient and stepwise regression were used to analyze the data. The software used was the software used, spss software. The results showed that there is a significant and inverse negative relationship between resilience and burnout (-0.420). Also, there is a significant and inverse relationship between burnout and degree, degree, work experience, marital status and age. There is also a significant inverse negative relationship between resilience and educational level, work experience and age.

    Keywords: Burnout, resilience, law enforcement personnel
  • Jafar Saeedi *, satar sadeghi, Mahdi Amani, Majid Raisi Pages 45-85

    The water crisis is one of the potentially important potentials for conflict and security challenges, which has the potential to become a major crisis on a local, regional and trans-regional scale. The intensification of the water crisis has endangered the living health of the human ecosystem and its continued habitation due to population growth, industrial development, increasing pollution, deforestation and vegetation and drought and it has had consequences for the economic, political, military and security conditions of the countries. The aim of this study is to identify and analyze the security drivers of the water crisis in Chaharmahal and Bakhtiari. This research is applied in terms of purpose and descriptive and analytical-structural in nature. Due to the nature of research, collection and analysis of information in the descriptive part, through the study of library documents and in the analytical part of the expert methods, structural analysis was used. Documentary and expert findings of the study of factors and challenges affecting the water crisis and its consequences in Chaharmahal and Bakhtiari province showed that these challenges can be categorized in the dimensions of "economic security, environmental security, social security and institutional security." The results of the structural analysis also showed that drivers of water governance, inter-basin transfer projects, local and regional tensions and conflicts, political discriminations, government political authority, migration, poverty and deprivation, social capital, unemployment, psychological security, social trust, social cohesion and Participation of local institutions, public participation, are the most important drivers of effective water crisis security in Chaharmahal and Bakhtiari province based on the priority of effectiveness.

    Keywords: Security, Security Challenges, Water Crisis, Chaharmahal, Bakhtiari
  • Hadi jafarian * Pages 87-108

    With the advancement of science and techniques and the spread of various types of crimes, the place of scientific discovery of crimes becomes more objective in criminal cases; In this regard, all the sciences that are related to crime and delinquency and help the judicial system in various fields of crime detection, justice and its provision; I will play an important role in reducing crimes in society and related works. The present study was conducted with the aim of explaining the place of scientific detection of crimes in criminological studies and the role of this issue in the process of preventing crime. Using Cochran's formula, 180 of them were determined as a statistical sample and studied through a researcher-made questionnaire (including 19 questions in four sections). The research results indicate that the scientific development of crime detection plays a role in crime prevention; Also, there is a significant relationship between new methods of detecting crimes in cyberspace, new methods of detecting crimes through GPS and GIS, and new methods of detecting crimes through DNA and its role in crime prevention.

    Keywords: scientific development, crime detection, police, crime prevention
  • ahmad rezvani *, Hamid Fatemi Movahed, Ebrahim Rajabi Taj Amir Pages 109-128

    Crime is a social phenomenon and is influenced by social components. This study was conducted with the aim of the effect of citizens' disciplinary knowledge on crime prevention in Shahrekord. The present research is applied in terms of purpose, descriptive in terms of research method and field research (survey) in terms of data collection method. The statistical population in this study was 154120 all citizens over 18 years old in Shahrekord and the number of statistical sample was 383 people. A researcher-made questionnaire with 31 items was used to collect information. To determine the validity of the instrument, the face validity and reliability of the questionnaire were calculated using Cronbach's alpha test of 0.79. Data were analyzed using SPSS software and descriptive and inferential statistics were used to analyze the data. Examination of the hypotheses showed that in the general hypothesis between citizens' disciplinary knowledge and crime prevention with a correlation value of 0.345 and in other hypotheses increased effort for 0.368, increased risk for criminals 0.231, decreased criminal interests 0.458, incited criminals by -0.316, decreased There is an excuse for criminals of -0.278, growth prevention of 0.316, and community prevention of crime with a value of 0.19. The results showed that strengthening public education and thus improving the knowledge of citizens can be effective in crime prevention.

    Keywords: Citizen, Citizen Knowledge, Crime Prevention
  • erfan nekooee *, masoud puretemadi Pages 129-152

    One of the main concerns of urban communities in the present era is the issue of providing security and tranquility in their habitat. Identifying and improving the optimal performance of this type of urban spaces, taking into account the security components is of particular importance. Looking at the studies, researchers pay close attention to the relationship between the spatial structure of a city and security. But in the meantime, the gap between small and developing cities in research is felt that the present study seeks to explore this gap. Therefore, in this research by combined method (library and qualitative); And based on the applied purpose, first with library studies of indicators affecting security from space syntax theory; With the titles: depth, Visibility, Connectivity and Integration were extracted. Then, the configuration of Shahrekord city was determined by UCL Depthmap software to finally determine the spaces that have weaknesses or strengths in terms of environmental security in Amirkabir and Kashani neighborhoods of Shahrekord. The results showed that the number of unsafe spaces in two neighborhoods is high and in all indicators, most spaces have the same value, which is the result of poor design of urban spaces.

    Keywords: Space Syntax, Security, Shahrekord, Space structure, Crime