فهرست مطالب

بیماری های پستان ایران - سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 57، تابستان 1401)

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 57، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شهپر حقیقت*، زهرا امیدی، علی قنبری مطلق صفحات 4-17
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان شناخته شده و شایع‎ترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است. میزان بروز و مرگ این بیماری در چند دهه اخیر، دست خوش تغییرات زیادی شده است. لذا هدف این مطالعه ارایه گزارش و تحلیلی از روند بروز سرطان پستان مطابق داده ‏های ثبت شده بین سال‏های 1382 تا 1396 است.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی به بررسی گزارش‏ های ثبت سرطان کشور در بازه زمانی 1382 تا 1396 پرداخته است. با استفاده از آمارهای بروز اختصاصی سنی، نمودارها و جداول مربوط به تغییرات وضعیت بروز سرطان پستان در سال‏ های مختلف به تفکیک گروه‏ های مختلف سنی و جنسی  تنظیم شده است.

    یافته ‏ها:

     روند بروز سرطان پستان در ایران مطابق گزارش های ثبت سرطان بین سال‏ های 1382-1396 در زنان و مردان روند افزایشی نشان می ‏دهد. در سال 1396 میزان بروز اختصاصی سنی سرطان پستان 72/40 در صد هزار زن گزارش شده است. بیشترین بروز در گروه سنی 65-69 (33/128 در صد هزار زن) و گروه سنی 60-64 (79/127 در صد هزار زن) بوده است. بیشترین بروز سرطان پستان در سال 1396 در استان‏ های تهران، اصفهان، یزد، گیلان و البرز گزارش شده است.

    نتیجه ‏گیری:

     بروز سرطان پستان در کشور در سال‏ های اخیر روند افزایشی داشته است و مقادیر گزارش شده بیشتر از مقادیر برآورد شده توسط سازمان ‏های علمی مرتبط با سرطان در دنیا است. این روند افزایشی تاکیدی بر ضرورت سیاست‏ گذاری‏ های ملی جهت تشخیص به موقع و افزایش بقا و کیفیت زندگی زنان است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، بروز، ایران، ثبت سرطان
  • سارا ادیمی، محمدعلی آذربایجانی*، نسیم نادری، آذین علیزاده اصل صفحات 18-35
    مقدمه

    سمیت قلبی (کاردیوتوکسیسیتی) از عوارض غیراجتناب پس از شیمی درمانی است. پژوهش حاضر به بررسی اثر دوازده هفته تمرین هوازی (اینتروال شدید یا مداوم با شدت متوسط) با و بدون محدودیت جریان خون بر برخی شاخص های آنتروپومتریک زنان کاردیوتوکسیک پس از درمان سرطان پستان پرداخته است.

    روش بررسی

    20 بیمار دارای کاردیوتوکسیسیتی پس از سرطان پستان در این مطالعه شرکت نمودند (سن: 21 الی 34 سال و شاخص توده بدن: 26 الی 57 کیلوگرم بر متر مربع). بیماران به طور تصادفی به گروه های تمرین اینتروال شدید، تمرین مداوم هوازی با شدت متوسط، تمرین اینتروال شدید به همراه محدودیت جریان خون و تمرین هوازی با شدت متوسط به همراه محدودیت جریان خون تقسیم شدند. بیماران سپس مداخلات را به مدت 12 هفته و سه جلسه در هفته دریافت نمودند. قبل و پس از اعمال مداخله، داده های مربوط به شاخص های آنتروپومتریک بیماران، با استفاده از دستگاه آنالیز بدن (X-CONTACT 356) جمع آوری و با استفاده از آزمون منکوا مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته‏ ها: 

    وزن، شاخص توده بدن و امتیاز نهایی دستگاه آنالیز بدن در گروه تمرین اینتروال شدید به همراه محدودیت جریان خون به طور معنی داری نسبت به گروه های بدون ایجاد محدودیت جریان خون بهبود یافته است (P<0.05) اما با گروه تمرین هوازی با شدت متوسط به همراه محدودیت جریان خون تفاوت معنی داری نداشته است (P>0.05). تمرین اینتروال شدید و ایجاد محدودیت در جریان خون باعث کاهش درصد چربی بدن و افزایش بافت عضلانی و نسبت دور کمر به لگن نسبت به تمرین مداوم با شدت متوسط شدند (P<0.05).

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر استفاده از ترکیب فعالیت بدنی و ایجاد محدودیت در جریان خون را به عنوان راهکاری جهت بهبودی بیماران کاردیوتوکسیستی (در مورد مولفه های مطالعه حاضر) ناشی از سرطان پستان پیشنهاد می دهد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، محدودیت جریان خون، شاخص های آنتروپومتریک، سرطان پستان، کاردیوتوکسیسیتی
  • محدثه شایقان، رومینا مهدی زاده، فلورا فروزش، حسن صنعتی، ریحانه قدیریان، محمدامین جاویدی، علیرضا مجید انصاری* صفحات 36-49
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان و اولین علت مرگ ناشی از سرطان در بانوان جهان به شمار می رود. علی رغم دست یابی به مداخلات درمانی جدید، معرفی رویکردهای کارآمدی که کمترین عوارض جانبی را داشته باشند همواره مورد نیاز بوده است. از طرفی به نظر می رسد که میدان الکترومغناطیسی با فرکانس بسیار پایین (ELF-EMF) در زمان/ فرکانس/ شدت مناسب، نتایج امیدوارکننده ای در درمان سرطان نشان می دهد. هدف از این مطالعه بررسی نقش احتمالی ELF-EMF در رده سلولی BT474 سرطان پستان انسانی است.

    روش بررسی

    رده های سلولی سرطان پستان BT474 و نرمال MCF10A در معرض ELF-EMF سینوسی (100mT،1Hz) به مدت 2 ساعت/ روز برای 5 روز قرار گرفتند. میزان بقا و آپوپتوز این سلول ‏ها به ترتیب توسط تریپان بلو و فلوسایتومتری اندازه گیری شد. همچنین برای اندازه گیری سطح بیان mRNA ژن های ER، PR و HER2، real-time PCR انجام گردید.

    یافته ‎‏‏ها: 

    داده‏ ها بیانگر آن هستند که ELF-EMF منجر به القای حدود 69% آپوپتوز در سلول‏ های BT474 (p˂0.05) و نه در MCF10A شده است. همچنین، نتایج حاصل از real-time PCR نشان‏ دهنده کاهش میزان بیان HER2 و PR و افزایش بیان ER در گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل در سلول های BT-474 است.

    نتیجه ‏گیری: 

    ELF-EMF (100mT، 1Hz، 2h/day) به مدت 5 روز می‏ تواند آپوپتوز قابل توجهی را در سلول ‏های BT474 القا کند. علاوه بر این، می تواند بر ژن های مهم مرتبط با سرطان پستان (کاهش HER2 و PR و افزایش ER) تاثیرگذار باشد، که ممکن است در درمان های کمکی احتمالی مفید واقع گردد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، میدان الکترومغناطیسی، آپوپتوز، درمان های کمکی
  • نور فدهیل عبدالعباس*، وفا سادون شانی صفحات 50-62

    مقدمه :

    گیرنده‏ های شبه Toll (TLR)، اعضای گیرنده های تشخیص الگو هستند که انواع مولکول ها شامل الگوهای مولکولی مرتبط با بیماری زا (PAMPs) و الگوهای مولکولی مرتبط با آسیب (DAMPs) را شناسایی می کنند. این گیرنده ‏ها توسط سلول‏ های ایمنی، غیرایمنی و توموری نیز بیان می‏شوند. برخی از‏TLR ها در پیشرفت تومور و برخی دیگر در سرکوب تومور نقش دارند. هدف مطالعه ما ارزیابیTLR2، TLR4، TLR9، HMGB1 و HSP70 محلول در سرم بیماران مبتلا به سرطان پستان برای درک بهتر نقش آن‏ها در توسعه سرطان بود.

    مواد و روش ها

    جامعه مورد مطالعه شامل 50 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 25 فرد سالم بود. پس از کسب رضایت آگاهانه از شرکت‏ کنندگان واجد شرایط ورود به مطالعه، از هر فرد 3 میلی‏لیتر خون وریدی گرفته و پس از سانتریفیوز، نمونه سرم های جمع ‏آوری شده با استفاده از روش ایمونوسوربنت متصل به آنزیم (ELISA) مورد آزمایش قرار گرفت و میزان سرمی گیرنده‏ های فوق تعیین شد و مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ‏ها: 

    نتایج به‏دست آمده از بررسی سرم افراد نشاد داد که سطح سرمی TLR2، TLR9،HMGB1  و HSP70 محلول، در سرم بیماران به طور قابل توجهی بالاتر از افراد سالم بود. همچنین مشخص شد که سطح سرمی TLR9 و HMGB1 در مرحله II و  IV بیماری بالاتر است.

    نتیجه‏ گیری:

     نتایج این مطالعه نشان داد که سطح سرمی TLR9 محلول و HMGB1  ممکن است یک عامل پیش آگهی جدید در سرطان پستان باشند و می توانند به عنوان اهداف احتمالی جهت ایمونوتراپی در آینده در نظر گرفته شوند. اگرچه جهت معرفی این موضوع به حیطه بالینی، به شواهد بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، گیرنده، Toll-like، HMGB1، HSP70
  • علیرضا رضائی، ثریا مستقیمی، میثاق الله توکلی، مریم غنی زاده، آتنا سدیدی، سید مرتضی حسینی جبلی، نگار مصطفی دوست* صفحات 63-73
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین خانم ها است. اگرچه این سرطان مرگ ومیر بالایی دارد اما با تشخیص زودهنگام می توان از عوارض و مرگ ناشی از آن جلوگیری نمود. تصویربرداری ها و ازجمله سونوگرافی دراین بین از ارزش خاصی برخوردار است. برای تفسیر نتایج حاصل از این تصویربرداری ها ارایه یک زبان مشترک نظیر معیار BI-RADS حایز اهمیت است. از این نظر بر آن شدیم تا با توجه به اینکه امتیاز 4 این معیار طیف وسیعی از احتمال بدخیمی از 2 تا 95%، شامل سه گردید A، B و C را در برمی گیرد؛ به مقایسه نتایج این معیار و تطابق آن با بیوپسی بپردازیم.

    روش بررسی

    این مطالعه بر روی 250 زن بالای 20 سال در بین سال های 1393 و 1394 در کلینیک رادیولوژی پارسیان مشهد انجام شد. کلیه بیماران که بر اساس سونوگرافی برای ضایعه پستان آن ها معیار BI-RDS4a,b,c تعیین شد؛ وارد مطالعه گردیدند. اطلاعات پایه ای بیماران شامل سن و سابقه خانوادگی و نیز اطلاعات مربوط به موقعیت و اندازه تومور، پستان درگیر و نوع گرید BI-RADS4 (a، b، c) مشخص شد و در نهایت نتایج تشخیص و گرید پاتولوژی CNB (Core needle biopsy) یا عمل جراحی اکسیزیونال توسط پاتولوژیست ماهر، جمع آوری گردید. نتایج مربوط به محل ضایعه، تشخیص پاتولوژی و گرید پاتولوژی در بین سه گرید BI-RADS4 (a، b، c) مقایسه شد.

    یافته ‏ها: 

    در کل میانگین سنی بیماران 10/13±43/44 سال بود و سابقه خانوادگی سرطان پستان در 8/20% از بیماران وجود داشت. از بین 250 بیمار، 109 مورد (6/43%) BI-RADS4 A، 39 مورد (6/15%) گرید B و 102 مورد (8/40%) گرید C بودند. به علاوه، در 128 مورد (2/51%) پستان راست و در 122 مورد (8/48%) پستان چپ درگیر بود. سن بیماران در گروه C به طور معناداری از B و A بالاتر بود (0001/0=p). به علاوه، درصد لنفادنوپاتی در گرید C از A و B به طور معناداری بالاتر بود (0001/0=p). همچنین، توزیع محل ضایعه (004/0=p)، تشخیص پاتولوژی (0001/0=p) و گرید پاتولوژی (0001/0=p) بین سه گرید A، B و C تفاوت معناداری داشت. در کل 9/11% از موارد A، 8/30% از موارد B و 2/90% از موارد C کارسینوما گزارش شدند.

    نتیجه گیری:

     نتایج مطالعه ما نشان داد که ارزش اخباری مثبت برای سه گرید A، B و C به ترتیب برابر با 9/11%، 8/30% و 2/90% بود. با این حال، کماکان مطالعات بیشتری جهت بررسی دقیق تر این اندکس مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، سونوگرافی پستان، BIRADS
  • بهاء الدین عدنان یوسف الکمالی*، هارا عبدالکحام ناصر، احمد عبدعلی شیهاد صفحات 74-85
    مقدمه

    سرطان پستان مهاجم شایع‏ترین بدخیمی مشاهده شده و علت اصلی مرگ مرتبط با سرطان در زنان است. متغیرهای بالینی- آسیب شناسی مهمترین عوامل در تصمیم‏ گیری در زمینه درمان سرطان پستان هستند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین امتیاز خطر عود انکوتایپ DX ایجاد شده توسط سنجش ژن انکوتایپ DX® 21 و متغیرهای بالینی - آسیب شناسی کلاسیک انجام شد.

    روش بررسی

    تجزیه و تحلیل مشاهده ‏ای گذشته نگر تک مرکزی از داده های 44 بیمار عراقی مبتلا به سرطان پستان با آزمایش انکوتایپ DX در بیمارستان آموزشی انکولوژی شهر بغداد انجام شد. بیماران مورد مطالعه گیرنده استروژن مثبت، گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی انسانی 2 منفی، عدم درگیری غدد لنفاوی و اندازه تومور بین 5/0 تا 5 سانتی‏متر داشتند. بیماران بر اساس امتیاز خطر عود انکوتایپ DX (امتیاز پایین، متوسط، بالا) به سه گروه تقسیم شدند. ارتباط بین امتیاز خطر با 6 متغیر بالینی- آسیب شناسی شامل سن، اندازه تومور، درجه تومور، وضعیت گیرنده پروژسترون، تهاجم لنفی عروقی (LVI)  و زیرگروه ‏های بافت شناسی سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته‏ ها:

     از 44 بیمار وارد شده در این مطالعه امتیاز خطر پایین، متوسط و بالا به ‏ترتیب در 16 (4/36%)، 16 (4/36%) و 12 (2/27%) بیمار مشاهده شد. میانگین سنی بیماران 3/49 سال بود و میانه اندازه تومور 3/2 سانتی‏متر بود. هیچ یک از متغیرهای بالینی- آسیب شناسی بررسی شده با امتیاز خطرعود ارتباط معنی‏ داری نداشتند و توانایی هر یک از این متغیرها به تنهایی برای پیش بینی امتیاز خطر عود انکوتایپ DX محدود بود.

    نتیجه ‏گیری: 

    نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای بالینی- آسیب شناسی استاندارد نمی توانند امتیاز خطر عود انکوتایپ DX را به‏ طور قابل اطمینانی در بیماران ارجاعی با مراحل اولیه سرطان پستان پیش بینی کنند و با توجه به هزینه بالای این تست، بکارگیری آن نیاز به مطالعات دقیق ‏تری دارد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، امتیاز عود، بالینی- آسیب شناسی
  • افسانه ولی پوری*، ریحانه امینی رارانی، شهره میناپور، فریبا سلمانی صفحات 86-102
    مقدمه

    پوشیدن سوتین نامناسب در ایجاد آسیب به پستان ها، بروز بیماری های مختلف پستان یا حساسیت های پوستی نقش دارد. هدف از انجام این تحقیق، تغییر در پارچه استفاده شده در اجزای مختلف سوتین جهت کاهش تنش و افزایش راحتی حرکتی پستان در حین فعالیت های معمول روزمره زنان با هدف کاهش بیماری های پستان است.

    روش بررسی

    دو نوع سوتین تجاری شامل سوتین معمولی و اسفنجی و همچنین دو جنس متفاوت پارچه حلقوی پودی ساده (کشباف) شامل پلی استر-لایکرا و ویسکوز-لایکرا برای تولید نمونه ها در قسمت های سه گوش میانی، نوار کناری و نوار پشتی در نظر گرفته شد. تغییرات کششی سوتین ناشی از حرکات پستان در حین فعالیت های معمول، با استفاده از یک حسگر نخ فلزی در سه قسمت پایین کاپ، پایین نوار پشتی و پایین سه گوش میانی به صورت تغییرات ولتاژ ثبت شد و معیار بررسی راحتی حرکتی پستان قرار گرفت.

    یافته ها: 

    شیب نمودار ولتاژ- زمان به‏ عنوان معیاری از تغییرات ازدیاد طول در سوتین در حین حرکت در نظر گرفته شد. این مقدار برای سوتین اسفنجی با حسگر در پایین کاپ 0039/0، 0057/0 و 0096/0 به ‏ترتیب برای سه حرکت متداول و برای سوتین معمولی 0019/0، 0039/0 و 0059/0 به‏دست آمد. تغییرات ولتاژ بیشتر در سوتین اسفنجی نسبت به سوتین معمولی، حاکی از وارد آمدن تنش بیشتر به پستان و راحتی حرکتی کمتر در زیر کاپ برای مصرف کننده است. بر اساس آزمون آماری Student’s T-Test استفاده از نوار کشباف پلی استر در قسمت کناری و پشتی سوتین معمولی سبب کاهش معنادار تنش (05/-value<p) و افزایش راحتی آن می شود.

    نتیجه‏ گیری: 

    نتایج مطالعه بیانگر تفاوت در راحتی حرکتی پستان در طراحی های مختلف سوتین است. بنابراین در مداخلات پیشگیرانه از بیماری های پستان، استفاده مناسب از پارچه های کشباف مختلف در طراحی سوتین برای مصارف معمول و روزمره زنان باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سوتین، پستان، بیماری، تنش، حسگر
|
  • Shahpar Haghighat*, Zahra Omidi, Ali Ghanbari-Motlagh Pages 4-17
    Introduction

    Breast cancer is the most common cancer and cause of cancer-related death in women. Recent years have witnessed dramatic changes in the incidence and mortality rates of breast cancer. Therefore, this study aimed to provide a report of breast cancer incidence trends between 2003 and 2017.

    Methods

    This cross-sectional study examined Iran’s cancer registry reports from 2003 to 2017. We used age-specific breast cancer incidence rate of different age and sex groups in different years. This statistics were compared with predicted incidence values for Iran in international centers

    Results

    The incidence of breast cancer showed an increasing trend in Iran according to national cancer registry reports between 2003 and 2017 in both women and men. In 2003 and 2017, the age-specific incidence rates of breast cancer were 15.96 and 40.72 per 100,000 women, respectively. In 2017, the highest incidence rate of breast cancer was observed in the age groups of 65-69 years (128.33 per 100,000 women) and 60-64 years (127.79 per 100,000 women) and mostly in Isfahan, Yazd, Gilan, and Alborz provinces.

    Conclusion

    The incidence of breast cancer in Iran has had an increasing trend in recent years and the reported values ​​are higher than the values ​​estimated by world scientific cancer centers. This increasing trend emphasizes the need for national policies for timely diagnosis of patients with breast cancer to increase their survival rate and quality of life.

    Keywords: Breast Cancer, Incidence, Iran, Cancer Registry
  • Sara Adimi, MohammadAli Azarbayjani*, Nasim Naderi, Azin Alizadehasl Pages 18-35
    Introduction

    Cardiotoxicity is an unavoidable complication after chemotherapy. The present study investigated the effect of 12 weeks of aerobic exercise (high-intensity interval training or moderate-intensity continuous training) with and without blood flow restriction on some anthropometric indices in women with breast cancer who had chemotherapy-induced cardiotoxicity.

    Methods

    Twenty breast cancer patients with cardiotoxicity participated in this study (age: 21-34 years and body mass index: 26-57 kg/m2). Patients were randomly divided into groups of high-intensity interval training, moderate-intensity continuous aerobic exercise, high-intensity interval training with limited blood flow, and moderate-intensity aerobic training with limited blood flow. Patients then received the interventions for 12 weeks, three sessions per week. Before and after the intervention, data related to patients’ anthropometric indices were collected using a body composition analyzer (X-CONTACT 356) and analyzed using a MANCOVA test.

    Results

    Weight, body mass index and final score of the body analyzer in the high-intensity interval training group with restricted blood flow improved significantly compared with the groups without restricting blood flow (P < 0.05). High-intensity interval training and restriction of blood flow reduced the percentage of body fat and age-appropriate body, increased muscle tissue, and the waist to hip ratio compared with moderate-intensity continuous training (P<0.05). Basal metabolic rate was not affected by exercise type but increased with blood flow restriction (P < 0.05).

    Conclusion

    The present study suggests the use of a combination of physical activity and restriction of blood flow as a solution for the recovery of breast cancer patients with treatment‑related cardiotoxicity (in the case of the components of the present study).

    Keywords: Aerobic Exercise, Restriction of Blood Flow, Anthropometric Indices, Breast Cancer, Cardiotoxicity
  • Mohadeseh Shayeghan, Romina Mehdizadeh, Flora Forouzesh, Hassan Sanati, MohammadAmin Javidi, Alireza Madjid Ansari* Pages 36-49
    Introduction

    Breast cancer is the most common cancer and the first cause of cancer-related death in women worldwide. Although admirable achievements have been made in finding new therapeutic interventions, introducing efficient approaches with the least side effect is still undoubtedly demanded. Exposure to extremely-low frequency electromagnetic field (ELF-EMF) with specific parameters of frequency, intensity, and duration seems to show promising results in cancer treatments. In this study we investigated the possible anti-cancer role of ELF-EMF in BT-474 breast cancer cells.

    Methods

    The BT474 breast cancer cell lines and normal MCF10A cells were exposed to sinusoidal ELF-EMF (100mT, 1Hz) for 2h/d for 5 days. The survival and apoptosis rates of these cells were measured using trypan blue and flow cytometry, respectively. Also, to measure the mRNA expression level of estrogen receptor (ER), progesterone receptor (PR), and ERBB2 (HER2) genes, we used real-time PCR.

    Results

    ELF-EMF induced apoptosis in about 69% of BT474 (p˂0.05) but not in the MCF10A cells. Also, the gene expression analysis revealed a decrease in ERBB2 and PR expression and an increase in ER expression levels in the experimental group compared with the control group in BT-474 cells.

    Conclusion

    Exposure to an ELF-EMF of 100 mT, 1 Hz, for 5 days, 2 h/d, can induce significant apoptosis in BT474 cells. Furthermore, it can affect important genes related to breast cancer (decreasing ERBB2 and PR and increasing ER expression), which may be beneficial as possible adjuvant therapy.

    Keywords: Breast Cancer, Electromagnetic Fields, Apoptosis, Adjuvant Therapy
  • Noor Fadhil Abdulabbas*, Wafaa Sadoon Shani Pages 50-62
    Introduction

    Toll-Like Receptors (TLRs) are members of pattern recognition receptors that recognize various molecules, including pathogen-associated molecular patterns and dead-associated molecular patterns. These receptors are expressed by immune, non-immune, and tumor cells. Some TLRs are implicated in tumor progression, while others are involved in tumor suppression. Our study aimed to evaluate soluble TLR2, TLR4, TLR9, HMGB1, and HSP70 in breast cancer patients' sera to further understand their roles in breast cancer development.

    Methods

    The study population includes 50 breast cancer patients and 25 healthy individuals. Patients provided written informed consent before participating in the study. Three milliliters of venous blood were drawn from each person, and serum samples were evaluated for Toll-Like Receptors (TLRs) titer by ELISA assay.

    Results

    Soluble TLR2, TLR9, HMGB1, and HSP70 were significantly higher in patients' serum than in healthy controls. It was shown that the serum levels of TLR9 and HMGB1 were more elevated in stages II and IV of the disease.

    Conclusion

    Our results suggest that soluble TLR2, 9, and HMGB1 may be a novel prognostic factor in breast cancer, and they could be a target for immunotherapy in the future. However, more evidence is needed before introducing this to the bedside.

    Keywords: reast Cancer, Toll-Like Receptors, HSP70, HMGB1
  • Alireza Rezaei, Sorayya Mostaghimi, Misagh Allahtavakoli, Maryam Ghanizadeh, Atena Sadidi, Seyed Morteza Hoseini Jebeli, Negar Mostafadoost* Pages 63-73
    Introduction

    breast cancer is listed as the most common type of cancer in women and many patients suffer from this disease worldwide. However, the timely diagnosis of the condition can lower the rate of mortality and morbidity. Breast imaging-reporting and data system (BI-RADS) is a noninvasive scoring system. The aim of our study was to assess the BI-RADS for patients and evaluate the correspondence of BI-RADS score with pathological findings.

    Methods

    Ultrasound data for 250 patients who were BI-RADS 4 or above were gathered. Moreover, information like demographic data, family history, the involved breast (right or left), and the location of involvement was extracted. Furthermore, pathological grading based on the core needle biopsy or open surgery was assessed.

    Results

    The mean age of the patients was 44.43 ± 13.10 years, and 20.8% had a family history of breast cancer. The number of cases categorized as BI-RADS 4A was 109 (43.6%), 39 cases (15.6%) were 4B, and 102 cases (40.8%) were 4C. Furthermore, in 128 cases (51.2%) the right breast and in 122 cases (48.8%) the left breast was involved. Age and percentage of lymphadenopathy in 4C group were significantly higher than 4A and 4B groups (P = 0.0001). Also, the location of the lesion (P = 0.004), pathologic diagnosis (P = 0.0001) and pathologic grade (P = 0.0001) were significantly different among the three categories. A total of 11.9% of 4A cases, 30.8% of 4B cases, and 90.2% of 4C cases were reported as carcinoma.

    Conclusion

    The results of our study showed that the positive predictive value for the three categories of A, B, and C were equal to 11.9%, 30.8%, and 90.2%, respectively. However, more studies are still needed to examine this index more closely.

    Keywords: BI-RADS, Ultrasound, Pathology, Breast Cancer
  • Bahauldddin Adnan Yousif*, Hawraa Abdulkadhum Nasser, Ahmed Abd Ali Shihad Pages 74-85
    Introduction

    Breast cancer is the most common cancer and the leading cause of cancer-related death in women. Clinicopathological variables are important factors in deciding on breast cancer treatment. This study evaluated the association between the recurrence score generated by the Oncotype DX® 21-gene assay and classic clinicopathological variables.

    Methods

    A single-institution retrospective study on 44 Iraqi breast cancer patients was conducted using the Oncotype DX test at Baghdad Oncology Teaching Hospital. Patients positive for estrogen receptor and negative for ERBB2 (HER2/neu) were included. The cases were divided into three groups of low-, intermediate-, and high-risk according to the Oncotype DX Breast Recurrence Risk Score and were compared on clinicopathological variables.

    Results

    Of the 44 women included in this study, low, intermediate, and high recurrence scores were noted in 16 (36.4%), 16 (36.4%), and 12 (27.2%) patients, respectively. The mean age of participants was 49.3 years, and the median size of the tumor was 2.3 cm. None of the examined clinicopathological variables were statistically associated with the recurrence risk score.

    Conclusion

    This study indicated that standard clinicopathological variables are not good predictors of early-stage breast cancer recurrence. Because of the high cost of the Oncotype DX test, its incorporation in breast cancer protocols needs stronger evidence.

    Keywords: Breast Cancer, Recurrence Score, Clinicopathological
  • Afsaneh Valipouri*, Reyhaneh Amini Rarani, Shohreh Minapoor, Fariba Salmani Pages 86-102
    Introduction

    Wearing an inappropriate bra may result in damage to the breasts, various breast diseases, or skin allergies. This study aimed to change the fabric used in different components of the bra to reduce tension and increase breast comfort during normal daily activities of women.

    Methods

     Two types of commercial bra (a regular bra and a sponge bra) were modified in the gore, sidebands, and the back band using two different types of plain-knitted fabric including polyester-lycra and viscose-lycra. To assess breast movement comfort, we measured tension changes in the bra due to breast movements during normal activities using metal-thread voltage sensors located in three parts: under the cup, the bottom of the back band, and the bottom of the gore.

    Results

     The slope of the voltage-time diagram is considered as a measure of the elongation changes in the bra during movement. The slope values for the sponge bra with the sensor at the bottom of the cup were 0.0039, 0.0057, and 0.0096 for the three common movements in the experiment, and those for the regular bra were 0.0019, 0.0039, and 0.0059. Greater voltage changes in the sponge bra compared with the regular bra indicates more tension on the breast and less ease of movement under the cup for the consumer. Using polyester-knitted tape on the sides and back of the regular bra significantly reduced tension (P value <0.05) and increased comfort.

    Conclusion

    The resuts of the study indicate differences in breast movement comfort in different bra designs. Therefore, the appropriate use of different elastic fabrics in the design of bras for ordinary and everyday use of women is an important consideration in the prevention of breast diseases.

    Keywords: Bra, Breast, Diseases, Stress, Sensor