فهرست مطالب

سیاست کاربردی - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 4، بهار و تابستان 1401)

مجله سیاست کاربردی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 4، بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اباذر اشتری مهرجردی*، مهدی حسین زاده فرمی صفحات 1-21

    هدف مقاله واکاوی تمایزها و تفاوت های میان روند جهانی شدن و شعارهای انقلاب اسلامی ایران است. اقتضای ادامه حیات قدرتمند در دنیای کنونی، داشتن نگرش توسعه طلبانه در عرصه حکمرانی و زندگی روزمره مردم است. این مهم در عصر جهانی شدن دشوار می نماید. مقاله با کاوش در شعارهای انقلاب اسلامی ایران دنبال این است که آیا اهداف انقلاب اسلامی و نخبگان سیاسی آن به نوعی در شعارها تجلی یافته است؟ آیا نسبتی با ویژگی های پدیده جهانی شدن دارد؟ به دیگر سخن، مسیله  این است که با هم زمانی رویداد انقلاب اسلامی و پدیده جهانی شدن تفاوت محتوا و اهداف به چه شکل قابل تبیین است؟ مفهوم اصلی به کارگرفته شده در این مقاله «جهانی شدن» است. روش پژوهش «کتابخانه ای - اسنادی» و «تحلیل محتوا» می باشد. با توجه به یافته ها، به نظر می رسد مفهوم هدف و آمال تجلی در شعارهای انقلاب اسلامی ایران با ویژگی ها و اهداف برنامه ریزی جهانی نظام سرمایه داری (جهانی شدن) متفاوت باشد. توجه به و رصد روند توسعه برنامه ریزی شده در حوزه حکومت و مردم، اقتضای ادامه حیات قدرتمند در دوران کنونی است. تحقق این مهم را توجه به تمایز میان برنامه داخلی، اهداف و ارزش ها و روند جهانی شدن امکان پذیر است.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی ایران، شعارهای انقلاب اسلامی، جهانی شدن، فرایند، پدیده
  • سید محمدباقر امیریان*، محسن محبی، محسن عبداللهی، صادق سلیمی صفحات 23-39

    در حقوق بین الملل که قانونگذار به معنی متبادر به ذهن وجود ندارد، منابع در حال تحول اند که مهمترین آن در ماده 38 اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری موجود  است. حقوق نرم که امروزه جزء لایتجزای منابع حقوق بین الملل در روابط سیاسی دولت هاست، در ماده 38 نیامده اما در راستای توسعه مفاهیم حقوقی و سیاسی جامعه بین المللی حرکت کرده است. اما آیا دولت ها به عنوان ذوات اصلی در حقوق بین الملل تاب پذیرش این مفاهیم نوین را در روابط سیاسی خود داشته اند؟ چنین فرض می شود که حقوق نرم همواره در تکاپو برای تبدیل شدن به حقوق سخت خواهد بود اما نه الزاما، زیرا چه بسا حقوق نرم در موضوعی همواره حقوق نرم باقی مانده باشد. اما نکته مهم آن است که حقوق نرم فرصتی جدید برای هنجارسازی، سیاستگذاری و سرانجام، قاعده سازی در روابط دولت ها ایجاد کرده است. وانگهی چالش پیش روی جامعه بین المللی آن است که با عدم تعریفی دقیق از حقوق نرم در چارچوبی مشخص، فقط دست آویزی برای دولت ها در روابط سیاسی آن ها خواهد بود. این دوگانگی باعث ایجاد فرصت و در عین حال چالش در جامعه بین المللی بوده است. در این پژوهش با مشخص نمودن مفهوم حقوق نرم، تاثیر آن را در الزامات روابط سیاسی دولت ها مورد مداقه قرار خواهیم داد.

    کلیدواژگان: سازوکار هنجارین، روابط سیاسی، حقوق نرم، حقوق بین الملل
  • مهدی پیرزادی* صفحات 41-70
    سالهای پس از 2011میلادی به عنوان سال های پایانی حضور ملک عبدلله در مسند پادشاهی عربستان را می توان سال های تغییر در سیاست خارجی عربستان دانست،پس از آن ملک سلمان تثبیت و تقویت عناصر نوین رخ داده دسیاست خارجی عربستان را دنبال نمود، چنانچه با ولیعهدی محمد بن سلملن دوره ی توسعه وتعمیق این رویکرد دنبال شد.تاثیرات تغییر رویکرد عربستان درمنطقه خاورمیانه،دنیای اسلام و در سطح جهانی موضوعی ست که بررسی این موضوع رادارای اهمیت نموده است.از این روبررسی ماهیت تغییر در سیاست خارجی عربستان موضوع نخست پژوهش پیش روی را شکل می دهد. تغییراتی که،دارای نمادهای نوینی چون خروج ازحالت محافظه کاری نهادینه،تقابل علنی با ایران وحرکت به سوی عادی سازی روابط با اسراییل است ،دلایل عربستان برای اتخاذ رویکردهای یادشده دومین موضوعی ست که در این پژوهش مورد یررسی قرار می گیرد..دودسته کلی از دلایل تغییررویکردهای عربستان در سیاست خارجی را می توان درقالب دلایل مادی-عینی ودلایل معنایی بیان داشت، از این رو روش مورد استفاده دراین پژوهش برگرفته از روش سازه انگاری کل گراخواهد بود ،روشی که تغییر در رویکردهای توامان مادی و معنایی کشورها در نظام بین الملل را با استفاده از تحلیل وضعیت داخلی و خارجی آن ها بررسی می کند،.روند پژوهش مبتنی بر بررسی روش های سنتی عربستان در سیاست خارجی،تلاش های صورت گرفته درمسیرتغییردراین روش ودر نهایت امکانات وچالش های عربستان دررسیدن به اهداف درسیاست خارجی ست.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی، عربستان سعودی، سازه انگاری، روابط بین الملل
  • سیمین حاجی پور ساردویی*، مرضیه حاجی پور ساردویی صفحات 71-90
    نابرابری جنسیتی، پدیده ای جهانی است که با تبعیض و خشونت های جنسیتی پیوندی ناگسستنی دارد. فرهنگ با استفاده از اعتقادات، شیوه ها، هنجارها و کلیشه های سنتی جنسیتی تلاش می کند نابرابری و خشونت جنسیتی را توجیه پذیر و عادی جلوه دهد. از آنجا که هنجارهای جنسیتی در دوران کودکی و نوجوانی شکل می گیرند، برنامه ها، دروس و مطالبی که از طریق مدارس ارایه می شوند، فرصتی برای تاثیرگذاری بر نگرش های جنسیتی افراد فراهم می کنند و این نگرش ها با گذر سال های زندگی در افراد نهادینه می شوند. از این رو، آموزش و جامعه پذیری مطلوب در مدارس می تواند با به چالش کشیدن کلیشه هایی که به مردان قدرت و امکان اعمال قدرت نابجا را می دهد، برای حذف و ریشه کنی هنجارها و نگرش های نامطلوب جنسیتی پیش از نهادینه شدن در ساختار ذهنی و رفتاری کودکان و نوجوانان اقدام کرده، از خشونت آنها علیه زنان در سال های بزرگسالی جلوگیری کند. در این پژوهش داده ها با استفاده از یک پرسشنامه پیرامون مطالعه نگرش 1752 دانش آموز پسر پایه ششم و پدران آنها نسبت به نقش ها و کلیشه های جنسیتی مختلف، خشونت علیه زنان و نابرابری جنسیتی در عرصه های مختلف به دست آمد. نتایج نشان داد که نگرش نوجوانان در حمایت از عقاید، تعصبات و هنجارهای سنتی جنسیتی مردسالار نسبت به پدران خود تغییر کرده است و تمایل بیشتری به برابری جنسیتی، حذف کلیشه های جنسیتی کژکارکرد و تجربه صلح پایدار در سبک جدید زندگی خود دارند. این پژوهش نتیجه می گیرد برخی سنت ها، هنجارها و کلیشه ها باید تاریخ انقضا داشته باشند و DNA فرهنگی، درست به مثابه DNA افراد، با هر نسل تغییر کند.
    کلیدواژگان: صلح پایدار، نابرابری جنسیتی، خشونت جنسیتی، کلیشه های سنتی، جامعه پذیری
  • علی اکبر رضایی*، حسین رفیع، امین رفیع صفحات 91-113

    هدف پژوهش حاضر واکاوی روی کار آمدن طالبان توسط آمریکا و آینده طرح کمربند - راه چین می باشد. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی با بهره گیری از منابع کتابخانه ای است. افغانستان به دلیل همسایگی با کشورهایی که بخش مهمی از طرح کمربند - راه چین می باشند، اهمیت بالایی برای آمریکا دارد، چرا که در صورتی که این کشور توسط طالبان ناامن شود، این ناامنی به دیگر مناطق نیز گسترش پیدا می کند و موجب بی ثباتی در کل منطقه آسیای مرکزی می شود. به باور این پژوهش طالبان به منظور حفظ منافع ایالات متحده در منطقه از حمایت آمریکا برخوردار است. رشد روزافزون چین عامل مهم به چالش کشیدن هژمونی آمریکا در عرصه بین الملل و آسیاسی مرکزی است به باور این پژوهش طالبان می تواند مانعی جدی بر سر راه رشد اقتصادی چین ایجاد نماید. ایجاد آشوب در راستای حفظ منافع ایالات متحده و علیه منافع چین را می توان نقش طالبان دانست که آن را به مثابه عامل کنترل شده و برهم زننده نظم مدنظر چین تعریف می کند.

    کلیدواژگان: طالبان، آسیای میانه، راه ابریشم، آمریکا، چین
  • هدا شکراللهی* صفحات 115-138
    نسبت بین "سیاست" و "زندگی روزمره" در هانا آرنت در دنیای مدرن با مفاهیمی نظیر "قدرت"، "فضای عمومی"، "عمل" و "عدم خشونت" بیان می شود. در واقع ارتباط بین سیاست و حوزه ی عمومی از طریق نوعی با هم بودن شکل می گیرد. پرسش اصلی از این قرار است نسبت بین تخیل سیاسی و فضیلت دوستی از نظر ارسطو و آرنت در شکل گیری زندگی روزمره چیست؟ در پاسخ فرضیه مقاله عبارت است از: تخیل سیاسی و فضیلت دوستی از نظر ارسطو و آرنت در حوزه ی عمومی از طریق عواملی مانند "اخلاق"، "بخشش"، "قول و قرار" و "سنت پویا" شکل می گیرد.روش این پژوهش پدیدار شناسی هوسرل می باشد. یافته ها عبارت اند ازاینکه، نوع نگاه ارسطو، در مورد انسان "ذات گرایانه" است و نوع نگاه آرنت نگاهی "غیرذات گرایانه" می باشد؛ ولی درهر دوی این اندیشمندان "فضای عمومی" و "دوستی" نقش مهمی را در زیست اجتماعی و توسعه ی زندگی عاری از خشونت و رسیدن به صلح ایفا می نماید. آرنت نیز مانند ارسطو زندگی را به عرصه ی «پیشا سیاسی» به معنای "زحمت" و"کار"، که زحمت، "زوال پذیر" و کار، "ثبات بخش" و«عرصه ی سیاسی» که شامل "حوزه ی عمومی" و "عمل" است تقسیم می نماید.
    کلیدواژگان: فضای عمومی، فضیلت دوستی، آرنت، ارسطو، قدرت
  • ابوذر عمرانی*، جواد مرادی صفحات 139-166
    شیوع ویروس کووید 19 در دسامبر 2019 از کشور چین به زودی تمام جوانب زندگی بشر در تمام کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار داد. از جمله پیامدهای همه گیری کرونا تغییر در الگوی رفتاری مبتنی بر همکاری و همبستگی بین المللی است که طی چند دهه گذشته در نتیجه جهانی شدن لیبرال گسترش پیدا کرده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شیوع ویروس کووید 19 بر الگوی تعاملی-رفتاری بازیگران نظام بین الملل بر مبنای نظریه واقع گرایی است. بر این مبنا این پرسش مطرح می شود که شیوع ویروس کووید 19 چه تاثیری بر الگوی رفتاری بازیگران نظام بین الملل داشته است؟ فرضیه این است که علی رغم سیاست های اعلانی دولت ها مبنی بر همبستگی جهانی و اتخاذ سیاست همکاری جویانه در مقابل بحران جهانی کرونا، بازیگران قدرتمند در عرصه نظام بین الملل در عمل از الگوی رفتاری رقابتی- تعارضی پیروی کرده و منافع ملی خود را بر مصالح جهانی مقدم دانسته اند. یافته های پژوهش نشان می دهد که بعد از گسترش ویروس کرونا، مطابق با مبانی و اصول نظریه واقع گرایی، دولتها به منظور مقابله با همه گیری کووید 19 به خودیاری، ملی گرایی، رقابت و ستیزش برای دستیابی به منابع و بی توجهی به نهادهای بین المللی روی آوردند. پژوهش حاضر با روش توصیفی-تحلیلی به انجام رسیده است.
    کلیدواژگان: کووید 19، الگوی رفتاری تعارضی، ناسیونالیسم، واقع گرایی، آنارشی
  • نجمه کیخا* صفحات 167-192
    کتاب تخیل سیاسی در زیست جهان ایرانی اسلامی می کوشد با نگاهی هستی شناسی و معرفت شناسی به تخیل، ضمن تشریح ابعاد و زوایا و تعریف این مفهوم به تحلیل وقایع و تحولات ایران معاصر بر اساس تخیل سیاسی بپردازد. براساس مباحث ارایه شده در کتاب و به ویژه با توجه به نکات چالشی و مورد بحث تخیل در ادبیات فکری موجود، ارتباط تخیل با امر سیاسی، حکمت عملی، فقه، تاریخ، جامعه شناسی و فلسفه سیاسی به بحث نهاده خواهد شد و نقاط ضعف و قوت کتاب بیان خواهد گردید. تعیین ملاک و معیار و مبنا برای عالم خیال و دور ساختن آن از توهم و فانتزی بودن، تحلیل تحولات سیاسی اجتماعی معاصر بر اساس تخیل سیاسی، ارایه ی انسان شناسی مبتنی بر تخیل و همراه ساختن برخی مباحث اصلی فلسفه سیاسی با ادبیات موجود در بحث تخیل از نقاط قوت این کتاب است. به رغم این قوت که سرشار از ارایه ایده به خواننده است اما کتاب نتوانسته است ایده ها را پرورش دهد و تمام نماید. مقاله حاضر بر ناتمام بودن بسیاری از مباحث مطرح شده در کتاب و ابهام در پاره ای از مباحث طرح شده نقد وارد کرده است.
    کلیدواژگان: تخیل سیاسی، حکمت عملی، ایمان، امر سیاسی، فقه
  • اصغر ملک یار* صفحات 193-215

    این پژوهش با تاسی به بیانیه گام دوم انقلاب به دنبال تبیین مقابله اسلام و استکبار از منظر تخیل است و با به کارگیری مفهوم تخیل سیاسی می کوشد تا طریقی جهت راه یابی به تمدن نوین اسلامی بیابد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) با رهبری داهیانه خود اسلام را بر مداری متمایز از گذشته قرار داد و در پرتو این ابداع خلاقانه، با نقد تجارب اسلام، حصارهای گذشته را به کناری نهاد و نقشی متفاوت از پیش برای آن تعیین نمود، در واقع دست به آفرینش تخیلی زد که در پناه آن ارزش های جهان وطن انگارانه استکبار به مقابله فراخوانده شدند، این تخیل همچنان نگاهی رو به پیشرفت دارد و بنای توقف ندارد. سوال اصلی این پژوهش آن است که چگونه می توان با بهره مندی از عنصر خیال به واکاوی مقابله اسلام و استکبار برای ورود به تمدن نوین اسلامی پرداخت، مفروض پژوهش حاکی از آن است که بر بستر تخیل سیاسی، اسلام توان هماوردی با ارزش های جهان شمول استکبار را می یابد و از این رهگذر با ورود به ساحتی فراملی تحقق و عرضه تمدن نوین اسلامی را رقم می زند. این تمدن از الگوی ارایه مستکبرانه ارزش ها پیروی نمی کند و ضمن پذیرش تکثر ارزش ها، در پی ایجاد وحدت میان آن هاست.

    کلیدواژگان: تخیل سیاسی، اسلام، استکبار، امام خمینی (ره)، تمدن نوین اسلامی، برندسازی سیاسی
  • مرتضی مولایی* صفحات 219-241

    انقلاب اسلامی ایران بر پایه رای و نظر مردم توانست بر نظام طاغوت پیروز شود.  پرواضح است که اساس ایجاد امنیت در کشور ایران، مردم پایه است. یکی از راه های آگاهی از رای و نظر مردم، انجام نظرسنجی های سیاسی است. بر این مبنا این پژوهش به این پرسش است که نظام نظرسنجی (متغیر مستقل) چه تاثیری بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران (متغیر وابسته) دارد؟ پاسخ خواهد داد. نظام نظرسنجی سیاسی می تواند با تولید اطلاعات مرتبط با نظرات مردم در موضوعات مختلف سیاسی، بادقت و سرعت لازم و در اختیار ذینفعان قراردادن آن نسبت به اصلاح روند خطاها و قوت بخشیدن به برنامه های صحیح کمک نماید. نگارنده در پی آن است که نشان دهد که ارتقاء امنیت پایدار و جلوگیری از بحران های امنیتی، مستلزم آگاهی مستمر از رای، نظر و نیازهای مردم و به تبع آن داشتن الگوی راهبردی و نقشه راه است. در انجام این تحقیق از روش پژوهشی داده بنیاد استفاده شده است. برای رسیدن به پاسخ سوالات با مراجعه به جامعه آماری تحقیق، 42 جلسه مصاحبه پژوهشی با 24 نفر از صاحب نظران و نخبگان موضوع انجام شد. کشف چیستی الگوی راهبردی نظام نظرسنجی سیاسی در جهت ارتقاء امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را می توان یافته اصلی این مقاله دانست.

    کلیدواژگان: نظام نظرسنجی سیاسی، مردم سالاری، جمهوری اسلامی ایران، امنیت ملی
  • پروین گنجی*، عبدالرضا نواح، معصومه باقری صفحات 243-271
    مخالفان سازگاری میان دین و مدرنیته، معمولا مدرنیته و غرب را هویتی یکپارچه می دانندکه تجزیه پذیر نیست. جریان فردیدیه یکی از این گفتمان ها است. جریان فردیدیه در ایران پس از انقلاب وارثان سنت هایدگری می باشند که با محوریت سید احمد فردیدکلید واژه غربزدگی را خلق و مدرنیته را به چالش کشیدند. بررسی نشان داد، درگفتمان مدرنیته هستی شناسی مادی در مقابل هستی شناسی وجودی وعقل حصولی معاش اندیش درمقابل عقل حضوری معاد اندیش قرارگرفت. اومانیسم دال مرکزی مدرنیته و سایر نشانه ها مانند علم گرایی، تکنولوژی، سرمایه داری، فردگرایی، آزادی، لیبرالیسم، پروتستانیزم، حقوق بشر، سکولاریسم ودموکراسی با آن معنا پیدا نمودند. دال مرکزی گفتمان فردیدیه انسان دل آگاه و مکلف بود. نشانه های علم قدسی، نفی تکنولوژی (تجلی اماریت نفس انسان)، نفی سرمایه داری (تجلی نفس پرستی انسان)، نفی سکولاریسم (گم کردن مفهوم خدا وخدایی کردن انسان)، عقل قرآنی، آزادی از نفس، حقوق بشراسلامی وحکومت خدا، مفصل بندی شدند وغیریت سازی نمودند. نظریه سیاسی مدرنیته خواهان حداکثر رفاه و آزادی برای انسان اما جریان فردیدیه هرگونه تساهل و روا داری درمقابل سوژه خود بنیاد انسان را نفی نمود.
    کلیدواژگان: هایدگر، فردیدی ها، مدرنیته ستیزی، غربزدگی، اومانیسم
  • اردوان یوسف زاده* صفحات 273-297
    تخیل و بازیابی خود و دیگران در تخیل سیاسی یکی از جدیدترین مقوله هایی است که در علوم انسانی امروز رخ نموده است. این مقاله در پی تبیین چگونگی برداشتن این گام های نخستین و تلاشی برای تقویت وضعیت موجود و سرانجام تعریف راه پیش رو است. چنین به نظر می رسد که تا کنون در جامعه علمی ما تخیل بعنوان سایقی موجود محسوب گردیده باشد ولی نمی توان مدعی بود که وجود آن از وضعیت اعتباری به وضعیتی عینی تغییر شکل یافته است. تا به امروز بسیاری از دانشمندان علوم انسانی و فلسفه و منطق تلاش بسیار زیادی نموده اند که علوم تجربی را از هودج مطمینه و استوار خود پایین بکشند. این امر بدون توجه به موفقیت یا عدم موفقیت این تلاشها، باعث شده است که ما شاهد تلاشی برای بخش ایجابی و قرار دادن سایقی دیگر بجای تجربه (مانند تلاش جدید برای تعریف تخیل) به جای تجربه باشیم. در حال حاضر به گونه غیررسمی و نامشخصی از تخیل استفاده  می نماییم ولی چرا تا کنون آن را رسما قبول نکرده ایم، مشخص نیست. با استفاده از تخیل تمامی مسایل سیاسی دارای عرض نزدیک- دور و ذات نزدیک- دور می گردند.
    کلیدواژگان: تخیل، عرض، ذات، ذهنیت، عینیت
|
  • Abazar Ashtari Mehrjardi *, Mehdi Hosseinzade Feremi Pages 1-21

    The necessity of continuing to live a powerful life in today's world is to have a development-oriented attitude in the field of government and the daily life of the people. By exploring the slogans of the Islamic Revolution of Iran, the article seeks to find out whether the goals of the Islamic Revolution and its political elites are somehow manifested in the slogans? Is it related to the characteristics of the phenomenon of globalization? In other words, the problem is how the content and goals differ despite the simultaneity in the event of the Islamic Revolution and the phenomenon of globalization. The sensitive concept used in this article is "globalization" and the methods of "library-documentation" and "content analysis" are the methods used in this article. According to the findings, it seems that the concept of purpose and aspiration in the slogans of the Islamic Revolution of Iran is different from the characteristics and goals of global planning of the capitalist system (globalization). Therefore, the planned developmental developments in the sphere of government and people require the continuation of a powerful life in the present era. However, decades after the beginning of the so-called "age of globalization", the previous ideas and goals have not been realized or have been less realized.

    Keywords: Islamic Revolution of Iran, Slogans of Islamic Revolution, globalization, Project, Process, Globalization Phenomenon
  • Seyed MuhamadBaqer Amirian *, Mohsen Mohebi, Mohsen Abdolahi, Sadeg Salimi Pages 23-39

    In International law we have not real legislator that we know, so resources of international Law evolved that the most important of them is in article 38 of statute of International Court of Justice for political relations between states. Today soft law was part of resources of International Law but was not a part of article 38. Soft law was moving to developed law concept in political relations between states. Did governments accept these new concept? We supposition soft law is crystalize to hard law but not always. It was very important that soft law was new opportunity to normalization, policymaker and formulation political relations in international society. Furthermore, it is challenges in international society that if the soft law would not definition exactly, it will be subterfuge for governments. This divergence was cause opportunity and challenge of soft law in international society. In this articles our purpose was definition of soft law, we will show the effects of requirements of political relations.

    Keywords: Normative mechanism, political relations, Soft law, International Law
  • Mahdi Pirzadi * Pages 41-70
    The years after 2011 as the final years of King Abdullah's presence in the throne of Saudi Arabia can be considered as years of change in Saudi foreign policy, after which King Salman stabilized and strengthened the new elements that followed Saudi foreign policy Crown Prince Mohammed bin Salman followed the period of development and deepening of this approach.The effects of a change in Saudi Arabia's approach in the Middle East, the Islamic world, and globally is an issue that has been of radar importance to the study.Changes that have new symbols such as the exit from the state of institutional conservatism, open confrontation with Iran and the move towards normalization of relations with Israel,the reasons for Saudi Arabia to adopt these approaches is the second issue that is examined in this study. The reasons for the change in Saudi Arabia's approaches to foreign policy can be expressed in the form of materialobjective reasons and semantic reasons. Examines them using the analysis of their internal and external situation.
    Keywords: Foerign policy, Saudi Arabia, constructivism
  • Simin Hajipour Sarduie *, Marzieh Hajipour Sarduie Pages 71-90
    Gender inequality is a global phenomenon that is inextricably linked with gender discrimination and violence. Culture tries to justify and normalize gender inequality and violence by using traditional gender beliefs, practices, norms and stereotypes. Since gender norms are formed during childhood and adolescence, programs, lessons and materials provided through schools offer an opportunity to influence people's gender attitudes and these attitudes are institutionalized in people over the years. Therefore, proper education and socialization in schools can challenge the stereotypes that give men power and the possibility of exercising this undue power, to eliminate and eradicate unfavorable gender norms and attitudes before they are institutionalized in the mental and behavioral structure of children and adolescents in order to prevent their violence against women in their adult years. In this research, data was obtained by using a questionnaire about the attitude of 1752 sixth grade male students and their fathers towards different gender roles and stereotypes, violence against women and gender inequality in different fields. The results showed that the attitude of teenagers has changed in supporting traditional patriarchal gender beliefs, prejudices and norms compared to their fathers, and they have a greater desire for gender equality, removing dysfunctional gender stereotypes and experiencing sustainable peace in their new lifestyle. This research concludes that some traditions, norms and stereotypes must have an expiration date and cultural DNA, just like the DNA of people, changes with each generation.
    Keywords: Sustainable Peace, Gender Inequality, Gender Violence, Traditional Stereotypes, Socialization
  • AliAkbar Rezaei*, Hoseyn Rafei, Amin Rafei Pages 91-113

    China, as an emerging superpower in the field of the international system, is trying to destroy the economic superiority of the United States in the world arena and to recognize itself as the biggest economic power in the world to the international community. For this purpose, in order to expand the sales market of its goods and gain more control over the world markets, it implemented the belt-road plan. This research aims to answer the question, what will be the impact of the Taliban in Afghanistan on China's Belt and Road Initiative? The results show that the United States allowed the Taliban to seize power in Afghanistan in order to prevent the realization of China's desired goals in the Belt and Road Project, so that by making the borders of China and the countries that are on the path of this project insecure, prevent the realization of the goals of China's plan and the greater economic power of its rival.

    Keywords: Taliban, Central Asia, Silk Road, America, China
  • Hoda Shokrollahi * Pages 115-138
    The relationship between "politics" and "everyday life" in Hannah Arendt in the modern world is expressed by concepts such as "power", "public space", "action" and "non-violence". In fact, the relationship between politics and the public sphere is formed through a kind of togetherness. The main question of this paper is: What is the relationship between political imagination and the virtue of friendship according to Aristotle and Arendt in the formation of daily life?And the hypothesis is: Political imagination and virtue of friendship according to Aristotle and Arendt in the public sphere are formed through factors such as "ethics", "forgiveness", "promise" and "dynamic tradition". The method of this research is Husserl phenomenology. . The findings are that Aristotle's view of man is "essentialist" and Arendt's view is "non-essentialist"; But in both of these thinkers, "public sphere" and "friendship" play an important role in biosocial development and the development of a life free of violence and the attainment of peace. Arendt, like Aristotle, introduced life to the "pre-political" realm, meaning "toil" and "work," which is toil, "perishable," and work, "stabilizing," and the "political realm," which includes the "public sphere" and "action" is divided.
    Keywords: public space, virtue of friendship, Arendt, Aristotle, power
  • Aboozar Omrani *, Javad Moradi Pages 139-166
    The COVID-19 virus outbreak in China in December 2019 soon affected all aspects of human life in all countries of the world. One of the consequences of the Corona epidemic is a change in the pattern of behavior based on international cooperation and solidarity, has spread over the past few decades as a result of liberal globalization. The aim of this study is to investigate the effect of COVID-19 virus outbreak on the interactive-behavioral pattern of international actors based on the theory of realism. Based on this, the question is what effect has the outbreak of COVID-19 virus had on the behavior of international actors? The hypothesis is that despite governments' declarative policies of global solidarity and cooperative policies in the face of global Corona crisis, powerful actors in the international system have in practice followed a pattern of competitive-conflicting behavior and put their national interests before global interests. The findings show that after the spread of Corona virus, in accordance with the principles of realism theory, governments turned to self-help, nationalism, competition and struggle for access to resources and disregard for international institutions in order to counter the COVID-19 epidemic. The present research has been done by descriptive-analytical method.
    Keywords: Covid-19, Conflict Behavior Pattern, Nationalism, realism, Anarchy
  • Pages 167-192
    The Book of Political Imagination in the Islamic Iranian World tries to analyze the events and developments of contemporary Iran based on the political imagination by looking at the ontology and epistemology of the imagination, while explaining the dimensions and angles and defining this concept. Based on the topics presented in the book and especially with regard to the challenges and discussions of imagination in the existing intellectual literature, the relationship between imagination and political affairs, practical wisdom, jurisprudence, history, sociology and political philosophy will be discussed and the strengths and weaknesses of the book will be discussed. Determining the criteria and foundations for the imaginary world and moving it away from illusion and fantasy, analyzing contemporary social political developments based on political imagination, presenting anthropology based on imagination and accompanying some of the main topics of political philosophy with the literature in the discussion of imagination are among the strengths of this book. Despite the strength that it is full of presenting ideas to the reader, the book has not been able to nurture and finish ideas. This article has criticized the incompleteness of many of the topics discussed in the book and ambiguity in some of the proposed topics.
    Keywords: Political Imagination, practical wisdom, faith, political affair, jurisprudence
  • Asghar Malekyar * Pages 193-215

    This study seeks to explain the confrontation between Islam and arrogance from the perspective of imagination, based on the statement of the second step of the revolution and by using concept of political imagination tries to find a way to new Islamic civilization. After the victory of the Islamic Revolution, Imam Khomeini with his ingenious leadership placed Islam on a different orbit from the past and in the light of this creative innovation, by criticizing the experiences of Islam, put aside the barriers of the past and set a different role from the past for it. In fact, he created an imagination in which arrogant patriotic cosmopolitan values were challenged. The main question of this research is how to use the element of imagination to analyze the confrontation between Islam and arrogance to enter the new Islamic civilization. The theory of this study is indicating that upon the bedrock of political imagination, Islam finds the universal arrogance and through this, by entering the transnational arena, determines the realization and supply of the new Islamic civilization. This civilization does not follow the pattern of arrogant presentation of values and while accepting the multiplicity of values, seeks to create unity between them.

    Keywords: Political Imagination, Islam, Arrogance, New Islamic Civilization, Political Branding
  • Morteza Molaee * Pages 219-241

    However, the undisputed role of people's attention in the political sphere of the country is undeniable. But its impact on the national security of the Islamic Republic of Iran is not very clear, an issue that has not yet been addressed on the basis of democracy. To address this ambiguity, one has to ask how does the opinion poll (independent variable) affect the national security of the Islamic Republic of Iran (dependent variable)? The answer said. The political polling system can help by correcting the process of errors and empowering the right programs by producing information relevant to people's views on various political issues, and by providing them with the necessary accuracy and speed. The author seeks to show that having a stable security and preventing security crises requires paying attention to the public opinion and consequently having a strategic model of the political polling system to enhance the national security of the Islamic Republic of Iran. In this research, the data base research method is used. To answer the questions by referring to the statistical population of the research, 42 research interviews were conducted with 24 experts and subject elites. Discovering the strategic pattern of the political polling system to enhance the national security of the Islamic Republic of Iran is the main finding of this article.

    Keywords: Political Polling System, Democracy, Islamic Republic of Iran, National Security
  • Parvin Ganji *, Abdul Reza Navah, Masoume Bagheri Pages 243-271
    The Fardidiyeh current in Iran after the revolution are the inheritors of the Heideggerian tradition, which centered on Seyyed Ahmad Fardidid, created the word westernization and challenged modernity. The study showed that in the discourse of modernity, material ontology was opposed to existential ontology and the productive intellect of the subsistence thinker in the presence of the resurrection intellect. Humanism symbolized modernity and other symbols such as scientism, technology, capitalism, individualism, freedom, liberalism, Protestantism, human rights, secularism, and democracy. The central signifier of Fardidiyeh's discourse was the conscious and obligated human heart. Signs of sacred science, denial of technology (manifestation of human soul authority), denial of capitalism (manifestation of human selfishness), denial of secularism (loss of the concept of God and deification of man), Quranic wisdom, freedom of soul, Islamic human rights and God's rule, were detailed. And made a difference. The political theory of modernity calls for maximum welfare and freedom for human beings, but the Fardid movement denies any tolerance and tolerance towards its subject, the human foundation.
    Keywords: Heidegger, Fardidians, Anti-Modernity, westernization, Humanism
  • ARDAVAN YOUSEFZADEH * Pages 273-297
    Introduction The problem of picture ourselves or others in imagination is one of the very new abstract generation of Humanitarian Sciences approach that till now was harnessed with Empirical Sciences. This new idea is a really weird approach that we need to inaugurate and also to trim it. In this text we are trying to make some humble pace to chronicle and at the last but not least to understand it as a new way of thinking. maybe until now Sciences schools (Humanitarian and Empirical) point out power of imagination as a kind of motivate force, but we cannot proclaim it alike a realistic apparatus. Nowadays most of the Humanitarian, Logical and Philosophical researchers tried so many times to dethrone Empirical science of its occupied position, without denote of their successful or unsuccessful achievements, this tries propel us to think that we don’t have a capsulated motivation to alternate as Empiricism School. We are using imagination as a unfamiliar and undefined way which curb and restrain our work. with imagination we may find new ways of understanding like near and remote form and near and remote essence for all subjects and problems in Political Sciences.
    Keywords: Imagination, Form, Essence, Intelect Intuition, Reality