فهرست مطالب

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 53 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خدیجه ابراهیمی*، سیروس چوبینه، رحمان سوری، رضا بدل زاده صفحات 137-146

    مقدمه :

    دوکسوروبیسین داروی موثری در درمان انواع سرطان است، ولی کاربرد آن به دلیل سمیت قلبی محدود شده است. درباره تاثیر محافظتی تمرین تناوبی شدید در مقابل سمیت قلبی ناشی از دوکسوروبیسین و مکانیسم های آن تحقیقات نادری وجود دارد. هدف این تحقیق بررسی تاثیر تمرین تناوبی شدید پیش از القای دوکسوروبیسین بر میزان بیان miR-499، که به طور گسترده ای در شرایط فیزیولوژیکی در قلب بیان می شود، در سلول های قلبی است.

    روش پژوهش:

     24 سر رت نر ویستار به طور تصادفی به چهار گروه (6=n) تقسیم شدند: 1- کنترل-سالین (Control)؛ درمان با دوکسوروبیسین (20 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن) (DOX)؛ 2- تمرینات تناوبی شدید (HIIT) (هشت هفته، 7 ست 4 دقیقه ای 80-90 درصد VO2max مجزاشده با دوره های سه دقیقه ای 65-75 درصد VO2max) و درمان با دوکسوروبیسین پس از اتمام آخرین جلسه تمرینات تناوبی شدید (HIIT+DOX). بررسی میزان بیان miR-499 با روش RT-PCR انجام گرفت. از تجزیه وتحلیل واریانس یکطرفه و سپس آزمون تعقیبی توکی برای بررسی آماری داده ها استفاده شد (05/0>α).

    یافته ها

    نتایج نشان داد القای دوکسوروبیسین بیان miR-499 را به طور معنا داری در بافت بطن چپ قلب افزایش می دهد (05/0>P). همچنین میزان بیان miR-499 پس از تمرین افزایش یافت، ولی این تفاوت از نظر آماری معنا دار نبود. تمرین پیش از القای دوکسوروبیسین نیز موجب کاهش معنا دار میزان بیان miR-499 در گروهHIIT+DOX  نسبت به گروه DOX شد (05/0>P). بنابراین انجام تمرین تناوبی شدید پیش از القای دوکسوروبیسین می تواند تغییرات بیان miR-499 ناشی از دوکسوروبیسین را کاهش دهد.

    نتیجه گیری

    نتیجه اینکه تمرین تناوبی شدید می تواند روش مناسبی در محافظت قلب در برابر سمیت قلبی ناشی از دوکسوروبیسین از طریق کاهش میزان بیان miR-499 باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، دوکسوروبیسین، سمیت قلبی، MiR-499
  • جواد وکیلی، رامین امیرساسان، رعنا پورحسن* صفحات 147-157

    مقدمه:

     هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر تمرین ترکیبی و مکمل دهی ویتامین D بر برخی شاخص های آسیب کبدی، عملکردی و افسردگی زنان معتاد در حال ترک مت آمفتامین و هرویین است.

    روش پژوهش:

     در این تحقیق نیمه تجربی، 32 زن معتاد با میانگین سن 7/6 ± 34/28 سال، وزن 24/10 ± 06/62 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 93/2 ± 10/24 کیلوگرم بر متر مربع از اردوگاه ترک اعتیاد فرشته تبریز به صورت داوطلبانه انتخاب و در چهار گروه تمرین، تمرین+ مکمل (ویتامین D با دوز 2000 واحد بین الملل در روز)، مکمل و کنترل جایگزین شدند. برنامه گروه تمرین ترکیبی شامل شش حرکت مقاومتی دایره ای با شدت 40-70 درصد یک تکرار بیشینه به صورت ایستگاهی و فعالیت هوازی با شدت 50-70 درصد ضربان قلب ذخیره به صورت اینتروال های هوازی 5 دقیقه ای 3 جلسه در هفته در 8 هفته اجرا شد. پیش و پس از پروتکل تمرینی، نمونه خونی برای اندازه گیری آنزیم های ALT، AST،ALP  از داوطلبان اخذ شد. همچنین ولع مصرف، افسردگی، عملکرد ورزشی و استقامت عضلانی اندازه گیری شد. از آزمون شاپیروویلک برای بررسی توزیع طبیعی داده ها و از آزمون کروسکال والیس، آنوا و تعقیبی بونفرونی برای مقایسه گروه ها در سطح معنا داری 05/0<a استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد آنزیم های کبدی AST، ALP کاهش معنا داری در گروه تمرین + مکمل نسبت به سایر گروه ها داشت (03/0=P). اما آنزیم ALT در همه گروه ها به طور معنا داری کاهش نیافت .

    نتیجه گیری

    بنابراین می توان گفت تمرین ترکیبی به همراه مکمل ویتامین D می تواند آثار مطلوبی در کاهش آسیب های کبدی، افسردگی و افزایش عملکرد و استقامت عضلانی زنان معتاد داشته باشد.

    کلیدواژگان: آنزیم کبدی، افسردگی، تمرین ترکیبی، زنان معتاد، عملکردی، ویتامین D
  • علی اصغر معقولی، احمد عبدی*، آسیه عباسی دلویی صفحات 159-171

    استرس اکسیداتیو با انواع مختلفی از بیماری های التهابی و متابولیک از جمله چاقی ارتباط دارد. هدف این مطالعه برسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی و ژل رویال بر فشار اکسایشی و آنزیم های بافت کبدی موش های چاق بود. در این مطالعه تجربی، 45 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (میانگین وزن 37/9±5/187) در پنج گروه رژیم غذایی نرمال (ND)، رژیم غذایی پرچرب (HFD)، رژیم غذایی پرچرب-تمرین (HFDT)، رژیم غذایی پرچرب-ژل رویال (HFDRJ) و رژیم غذایی پرچرب-تمرین-ژل رویال (HFDTRJ) قرار گرفتند. گروه های مکمل، طی دوره مداخله روزانه 100 میلی گرم ژل رویال (به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) رقیق شده در آب مقطر را به صورت خوراکی دریافت کردند. برنامه تمرین هوازی شامل دویدن روی تردمیل با شدت 60-50 درصد اکسیژن مصرفی (VO2max)، پنج روز هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. داده ها به روش تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری P<0.05 تجزیه و تحلیل شد. افزایش معنی دار در میزان MDA و کاهش معنی دار میزان SOD، GPX و CAT در گروه HFD نسبت به گروه ND مشاهده شد (001/0=P). همچنین کاهش معنی داری در مقادیر MDA افزایش معنی-دار میزان SOD، GPX و CAT در گروه های HFDT، HFDRJ و HFDTRJ نسبت به گروه HFD؛ و گروه HFDTRJ نسبت به گروه های HFDT، HFDRJ مشاهده شد (001/0=P). به نظر می رسد مداخله تمرین هوازی و ژل رویال می تواند به کاهش فشار اکسایشی و بهبود آنزیم های کبدی طی چاقی کمک کند.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اکسیدانت و آنتی اکسیدانت، بافت کبد، چاقی
  • یوسف صابری، جواد طلوعی آذر*، مزدک رازی، اصغر توفیقی صفحات 173-188

    مقدمه :

    تاثیر تمرینات ورزشی با شدت های مختلف بر القا و یا مهار فرایند آپوپتوز وابسته به میتوکندری در بافت بیضه تاکنون ناشناخته مانده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تمرین تداومی با شدت کم (LICT)، متوسط(MICT) و زیاد (HICT) بر فرایند آپوپتوز در بافت بیضه موش های صحرایی بود.

    روش پژوهش:

     بدین منظور، 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به چهار گروه LICT، MICT، HICT و کنترل تقسیم شدند. گروه LICT با شدت 50-60 درصد حداکثر سرعت ، گروه MICT با شدت 65-70 درصد حداکثر سرعت  و گروه HICT با شدت 80-85 درصد حداکثر سرعت  تمرین کردند. بیان پروتیین و ژنBax ، Bcl-2، کاسپاز 3 با روش وسترن بلات و PCR کمی اندازه گیری شد. داده های پژوهش با آزمون آماری ANOVA و آزمون تعقیبی توکی تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در گروه LICT و MICT بیان Bcl2، Bax و کاسپاز 3 تغییر معناداری در مقایسه با گروه کنترل نداشت (05/0>p). در گروه HICT بیان Bcl-2 کاهش معنادار (01/0=P) و بیان Bax و کاسپاز-3 افزایش معناداری (05/0=P) داشت. همچنین تعداد سلول های آپوپتوتیک در LICT و MICT تغییر معناداری را نشان نداد، ولی در گروه HICT افزایش معناداری داشت (001/0=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد هشت هفته تمرین LICT و MICT هیچ تاثیر معناداری در بروز یا القای فرایند آپوپتوز وابسته به میتوکندری در بافت بیضه ندارد. درحالی که گروه HICT با کاهش بیان Bcl2 و افزایش بیان Bax و کاسپاز3، فرایند آپوپتوز را القا می کند و تعداد سلول های آپوپتوتیک را در بافت بیضه افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: تمرینات ورزشی، بافت بیضه، مسیر داخلی آپوپتوز، موش صحرایی
  • پرویز شجاعی، مهران قهرمانی*، سیروس فارسی صفحات 189-199

    مقدمه :

    هدف از پژوهش بررسی رابطه ژنوتیپ های مر تبط با ژن های HIF1-α و VEGF با تغییرات توان هوازی به دنبال هشت هفته تمرین استقامتی با شدت متوسط در زنان غیر فعال بود.

    روش پژوهش: 

    23 زن غیر فعال 34 تا 43 ساله به صورت غیر هدفمند در دسترس انتخاب و 8 هفته تمرین هوازی هر هفته 5 جلسه و هر جلسه 30 دقیقه با شدت55% تا 75% ضربان قلب بیشینه انجام دادند. قبل و بعد از دوره تمرین، توان هوازی توسط آزمون برووس اندازه گیری شد. نمونه بزاقی اخذ و ژنوتیپ های مختلف ژنهای ژن HIF1- α   شامل CC و  ژنوتیپ های مختلف ژن VEGF شامل GG، CG و CC  اندازه گیری شد، از روش های آماری تی زوجی و آنوا برای تغییرات میانگین های توان هوازی و برای بررسی ژنوتیپ ها از روش RLFP استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تغییرات توان هوازی آزمودنی ها و بررسی رابطه ژنوتیپ های مختلف ژنهای VEGFو HIF1-a  به دنبال هشت هفته تمرین استقامتی با شدت متوسط در ارتباط با ژنو تیپ های CC و CT ژن HIF1- α   در ژنوتیپCT برابر با (529/0=P) و ژنوتیپ های GG و CC و CGژن VEGF ژنوتیپ  CGبرابر با (873/0=P) بوده که ژنوتیپ CT ژن HIF1-α  بیشترین افزایش را داشته  اما این افزایش معنا دار نبوده است.

    نتیجه گیری

    هشت هفته تمرین استقامتی با شدت متوسط موجب افزایش توان هوازی در رابطه با پروفایل های ژنی ژن هایHIF1-α  و VEGF  در زنان غیر فعال چاق شده اما تغییرات توان هوازی در ارتباط با  پروفایل های ژنی ژن های مزبور  معنادار نمی باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، آنژیوژنز، ژنوتیپ، HIF1-α، VEGF
  • زهرا بائوج رضایی، عادل دنیایی، الهام وسدی* صفحات 201-210

    مقدمه :

    ال-آرژنین اسید آمینه ای نیمه ضروری است که می تواند بر برخی پاسخ های فیزیولوژیک از جمله سنتز پروتیین، سوخت وساز کربوهیدرات و چربی اثر بگذارد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر حاد مکمل ال-آرژنین بر سوخت وساز چربی و کربوهیدرات پیش، حین و پس از فعالیت استقامتی در ورزشکاران بود.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر از نوع طرح تک گروهی، به صورت متقاطع و یک سوکور بود که در فوتبالیست های 16 تا 20 ساله پسر شهر شاهرود انجام گرفت. مدل تحقیق از نوع سری های زمانی (شامل دو سری زمانی مصرف ال- آرژنین یا دارونما با فاصله دو هفته) با اندازه گیری مکرر بود؛ به این شکل که در روز آزمون پس از تست وزن و قد، اولین مرحله خون گیری انجام گرفت و تست گاز آنالیزور در حالت استراحت انجام گرفت، سپس آزمودنی ها شش گرم ال-آرژنین به همراه 400 میلی لیتر آب یا دارونما مصرف کردند و 45 دقیقه پس از آن دومین مرحله خون گیری انجام گرفت و تست بروس روی تردمیل به عمل آمد. بلافاصله پس از اتمام آزمون، سومین مرحله خون گیری صورت پذیرفت و پس از 30 دقیقه استراحت، آزمودنی ها در آخرین مرحله خون گیری شرکت کردند. داده ها مربوط به نمونه های خون و گازهای تنفسی با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و با استفاده از آزمون بو نفرونی بررسی شدند.

    یافته ها

    مصرف حاد مکمل ال-آرژنین سبب کاهش حداکثر اکسیداسیون چربی، افزایش حداکثر اکسیداسیون کربوهیدرات و نسبت تبادل تنفسی پس از فعالیت ورزشی پیش رونده شد (001/0=P). افزون بر این مصرف حاد مکمل افزایش غلظت گلوکز (001/0=P) و گلیسرول خون (02/0=P) را به همراه داشت.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این تحقیق مصرف حاد مکمل ال- آرژنین سبب افزایش عملکرد استقامتی و تغییر در سوخت وساز هنگام فعالیت در ورزشکاران شد.

    کلیدواژگان: ال آرژنین، اکسیداسیون کربوهیدرات، اکسیداسیون چربی، عملکرد ورزشی
  • آوات حسنلوئی، خالید محمدزاده سلامت*، سید علی حسینی، صمد اکبرزاده صفحات 211-225

    مقدمه :

    بیماری آلزایمر موجب تحلیل هیپوکامپ و از دست رفتن حافظه و زوال عقل می شود. به هر حال اثر تمرینات ورزشی اختیاری و اجباری و مصرف ژل رویال بر این بیماری به روشنی مشخص نیست. در این پژوهش تاثیر هشت هفته تمرین استقامتی اختیاری و اجباری و مصرف ژل رویال (RJ) بر بیان ژن NF-κB و عوامل آنتی اکسیدانی موش های صحرایی آلزایمری شده با تری متیل تین (TMT) بررسی شد.

    روش پژوهش:

     پس از القای آلزایمر با TMT، 60 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به هشت گروه شامل کنترل آلزایمری شده کشتار هفته اول و آخر، تمرین اختیاری (VT)، تمرین اجباری شنا (ST)، شم، تمرین اختیاری + مصرف ژل رویال(VT+ RJ)، تمرین اجباری + مصرف ژل رویال (ST+ RJ) و مصرف ژل رویال (RJ) تقسیم شدند. 12 سر موش دیگر در گروه های کنترل سالم کشتار هفته اول و آخر قرار گرفتند. گروه های تمرین VT و ST به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60 دقیقه با استفاده از اصل اضافه بار به ترتیب در چرخ دوار و استخر ویژه جوندگان شنا قرار گرفتند. گروه های مصرف RJ به مدت هشت هفته 100mg/kg/day را به صورت صفاقی دریافت کردند. برای تجزیه وتحلیل آماری مقادیر مالیون دی آلدیید (MDA)، آنتی اکسیدانت تام (TAC)، میکروگلوبولین2بتا (B2m) و NF-κB  از ANOVA یکطرفه استفاده شد.

    یافته ها

    بیان ژن TAC در بافت هیپوکامپ گروه ST وVT نسبت به گروه سالم معنا دار بود (02/0 (P=، اما بیان ژن MDA (165/0P=)، B2m)060/0(P= و NF-κB (069/0P=) معنا دار نبود.

    نتیجه گیری

    به طور کلی تمرینات استقامتی اختیاری و اجباری و مصرف ژل رویال بیان ژن آنتی اکسیدان ها را در بافت هیپوکامپ موش های آلزایمری شده با TMT بهبود می بخشند.

    کلیدواژگان: آلزایمر، آنتی آکسیدان، تمرینات استقامتی، ژل رویال، NF-κB
  • علیرضا فتاحیان*، محمد شریعت زاده جنیدی، مجید قلی پور، سعید نقیبی صفحات 227-240

    مقدمه:

     یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در فرایند سازگاری های فیزیولوژیکی انسان آنژیوژنز است که با ایجاد مداوم رگ های خونی از طریق فعالیت آنژیوپویتین ها به ترمیم و رشد بافت های بدن کمک ویژه می کند. در تحقیق حاضر تاثیر سه شیوه تمرینی تداومی با شدت متوسط، تداومی پرشدت  و تناوبی پرشدت بر بیان ژن های آنژیوپویتین1 و آنژیوپویتین2 در بافت چربی زیرجلدی رت های نر ویستار بررسی شد.

    روش پژوهش:

     بدین منظور 32 سر رت نر ویستار با میانگین وزن 5/34±3/236 گرم و سن هشت هفته به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین هوازی دویدن تناوبی شدید (شامل چهار وهله تناوب شدید با شدت 90 تا 100 درصد VO2max و چهار وهله تناوب کم شدت در 50 تا 60 درصد VO2max در زمان کل 38 دقیقه)، تمرین هوازی دویدن تداومی با شدت متوسط (شامل دویدن در 65 VO2max در زمان کل 47 دقیقه)، تمرین هوازی دویدن تداومی پرشدت (شامل دویدن در 65 درصد VO2max در زمان کل 40 دقیقه با شیب فزاینده نوار گردان هر دو هفته به میزان 2 درصد) و گروه کنترل قرار گرفتند. 24ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی پس از بی هوشی کامل نمونه برداری بافت چربی زیرجلدی از ناحیه شکم انجام گرفت. مقادیر بیان ژن آنژیوپویتین1 و آنژیوپویتین2 در بافت چربی زیرجلدی با روش RT-PCR اندازه گیری شد. با توجه به غیرطبیعی بودن توزیع داده ها در برخی گروه ها از روش آماری کروسکال والیس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بیان ژن آنژیوپویتین1 در هر سه گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل افزایش داشت که این میزان در گروه تداومی با شدت متوسط معنادار بود. بیان فاکتور آنژیوپویتین2 نیز در هر سه گروه نسبت به گروه کنترل افزایش داشته که این میزان در گروه تداومی پرشدت معنادار است.

    نتیجه گیری

    به طور کلی به نظر می رسد تمرینات تداومی بر افزایش بیان آنژیوپویتین1 و 2 در بافت چربی زیرجلدی تاثیر مثبتی دارد.

    کلیدواژگان: آنژیوپویتین1، آنژیوپویتین2، تمرین تناوبی، تمرین تداومی، تمرین متوسط، چربی زیر جلدی
|
  • Khadijeh Ebrahimi *, Siroos Choobineh, Rahman Soori, Reza Badalzadeh Pages 137-146
    Introduction

    Doxorubicin (DOX) is an effective chemotherapy treatment for various cancers, but its use has been restricted due to cardiotoxicity effects. Studies about the protective effect of High-Intensity Interval Training (HIIT) against DOX-induced cardiotoxicity and its mechanisms are rare. This study aimed to investigate the protective effect of HIIT against the DOX-induced cardiotoxicity on the level of miR-499 expression which is widely expressed under the physiological conditions in the cardiomyocytes.

    Methods

    Twenty-four male Wistar rats were randomly assigned into four groups (n=6/group) including DOX (20 mg/kg body weight), HIIT (eight weeks, and seven 4-minutes sets of intervals at 80%–90% of VO2max interspersed with 3 minutes periods at 65%–75% of VO2max), HIIT+DOX and Control groups. The mRNA expression level was determined using the RT-PCR method. One-way analysis of variance followed by Tukey's post hoc test was used for statistical analysis of data (α<0.05).

    Results

    The results showed that DOX-induction significantly increased the MIR-499 expression in the left ventricular tissue of the rats’ heart (P<0.05). Also, the expression level of MIR-499 was increased after exercise, but this difference was not statistically significant. Exercise before the DOX-induction also led to a significant reduction of MIR-499 expression in the HIIT+ DOX group compared with the DOX group (P<0.05).

    Conclusion

    Therefore, performing HIIT before DOX induction can reduce the changes in MIR-499 expression caused by DOX. Therefore, HIIT could be a proper strategy for protecting the heart against DOX-induced cardiotoxicity by reducing MIR-499 expression.

    Keywords: Cardiotoxicity, doxorubicin, interval training, MiR-499
  • Javad Vakili, Ramin Amirsasan, Rana Pourhasan * Pages 147-157
    Introduction

    This study aimed to determine the effect of eight weeks of combined training and vitamin D supplementation on some indicators of liver damage, performance, and depression of women addicted to methamphetamine and heroin.

    Methods

    In this quasi-experimental study design, 32 women addicted to methamphetamine and heroin, with an average age of 28.34 ± 6.7 years, an average weight of 62.06 ± 10.24 kg, and BMI of 24.10 ± 2.93 were voluntarily selected from Fereshteh quit addiction camp in Tabriz and were randomly divided into four groups of Training, Training + Supplement (vitamin D, 2000 IU per day), Supplement, and control. The combined training group program consisted of six circular resistance movements with an intensity of 40–70% of one-repetition maximum in stations and aerobic training with an intensity of 50–70% of heart rate reserve in the form of 5-minute aerobic intervals for eight weeks and three sessions per week. Before and after the training protocol, blood samples were taken from the volunteers to measure ALT, AST, and ALP enzymes. Cravings, depression, sports performance, and muscle endurance were also measured. The Shapiro-Wilk test was used to check the normal distribution of the data, and the Kruskal-Wallis and ANOVA tests with Bonferroni correction were used to compare the groups at a significance level of α<0.05.

    Results

    Liver AST and ALP enzymes showed a significant decrease in the Training + Supplement group compared with other groups (P=0.03). But ALT enzyme did not decrease significantly in all groups (P<0.05). Depression (P=0.01), craving (P=0.025), 600 m running, and muscular endurance were significantly improved in the Training group compared with the control group (P=0.001), but there was no significant difference in the supplement group compared with the control group (P <0.05).

    Conclusion

    Combined training along with Vitamin D supplementation can have beneficial effects on reducing liver damage and depression, and increasing muscle performance and endurance in addicted women.

    Keywords: addicted women, Combined exercise, Depression, Functional, liver enzyme, vitamin D
  • AliAsghar Magholi, Ahmad Abdi *, Asieh Abbasi Daloii Pages 159-171
    Introduction

    Oxidative stress is associated with a variety of inflammatory and metabolic diseases, including obesity. This study aimed to investigate the effect of eight weeks of aerobic training and Royal Jelly on oxidative stress and liver tissue enzymes of obese rats.

    Methods

    In this experimental study, 45 male Wistar rats (mean weight= 187.5±9.37 grams) were divided into 5 groups: Normal Diet (ND), High-Fat Diet (HFD), High-Fat Diet + Training (HFDT), High-Fat Diet + Royal Jelly (HFDRJ) and High-Fat Diet + Training + Royal Jelly (HFDTRJ). The supplement groups orally received 100 mg of royal jelly (per kg of body weight) diluted in distilled water during the intervention period. An aerobic training program including running on a treadmill with an intensity of 50-60% of oxygen consumption (VO2max), was performed Five days a week for eight weeks. Data were analyzed using a one-way analysis of variance and Tukey’s post hoc test at a significance level of α=0.05.

    Results

    There was a significant increase in malondialdehyde (MDA) and a significant decrease in Superoxide Dismutase (SOD), Glutathione Peroxidase (GPX), and Catalase (CAT) in HFD group compared with ND group (P=0.001). Also, a significant decrease in MDA values and a significant increase in amounts of SOD, GPX, and CAT was observed in HFDT, HFDRJ, and HFDTRJ groups compared with the HFD group; and in the HFDTRJ group compared with HFDT and HFDRJ groups (P=0.001).  

    Conclusion

    It seems that the intervention of aerobic training and royal jelly can help to reduce oxidative stress and improve liver enzymes during obesity.

    Keywords: aerobic exercise, Oxidant, antioxidant, liver tissue, Obesity
  • Yousef Saberi, Javad Toloueiazar *, Mazdak Razi, Asghar Tofighi Pages 173-188
    Introduction

    The effect of sports training with different intensities on the induction or inhibition of mitochondria-dependent apoptosis process in testicular tissue has remained unknown.This study aimed to investigate the effect of continuous training with low intensity (LICT), moderate (MICT), and high intensity (HICT) on the apoptosis process in the testicular tissue of rats.

    Methods

    For this purpose, 24 male Wistar rats were randomly divided into LICT, MICT, HICT, and Control groups. The LICT, MICT, and HICT groups were trained with an intensity of 50-60%, 65-70%, and 80-85% of the maximum velocity, respectively. Protein and gene expression of Bax, Bcl-2, and Caspase-3 were measured by Western Blot and quantitative PCR methods. The research data were analyzed by ANOVA and Tukey's post hoc test. 

    Results

    The LICT and MICT groups showed no significant statistical changes in the Bcl-2, Bax, and Caspase-3 expression levels compared to the control group (P>0.05). However, In the HICT group, the expression of Bcl-2 decreased significantly (P=0.01) and the expression of Bax and Caspase-3 increased significantly (P<0.05). Also, the number of apoptotic cells in LICT and MICT did not show a significant change, but it increased significantly in the HICT group (P=0.001). 

    Conclusion

    It seems that eight weeks of LICT and MICT has no significant effect on the occurrence or induction of mitochondria-dependent apoptosis process in testicular tissue. While the HICT group induces the apoptosis process by decreasing the expression of Bcl-2 and increasing the expression of Bax and Caspase-3 and increasing the number of apoptotic cells in the testicular tissue.

    Keywords: Exercise Trainings, Testicular tissue, Intrinsic Apoptosis Pathway, Wistar Rats
  • Parviz Shojaei, Mehran Ghahramani *, Sirous Farsi Pages 189-199
    Introduction

    This research aimed to investigate the relationship between HIF1-α and VEGF gene genotypes and changes in aerobic capacity following eight weeks of moderate-intensity endurance training in inactive women.

    Methods

    Twenty-three inactive women aged 34 to 43 years old were conveniently selected and performed aerobic training for eight weeks and five 30-minute sessions per week with an intensity of 55% to 75% of maximum heart rate. Before and after the training period, aerobic capacity was measured by the Bruce test. A saliva sample was taken and different genotypes of the HIF1-α gene including CC and different genotypes of the VEGF gene including GG, CG, and CC were measured. Statistical methods of Paired t-test and ANOVA were used to observe mean differences in aerobic capacity and the Restriction Fragment Length Polymorphism (RLFP) method was used to check genotypes.

    Results

    The results of changes in the aerobic capacity of the subjects and investigation of the relationship between the different genotypes of VEGF and HIF1-α genes following eight weeks of moderate-intensity endurance training, the aerobic capacity of CC and CT genotypes of the HIF1-α gene were equal pre and post-intervention (p=0.529). Also, GG, CC, and CG genotypes of the VEGF gene were equal to the CG genotype (p=0·873). The CT genotype of the HIF1-α gene has the most increase, but this increase was not significant. 

    Conclusion

    Therefore, Eight weeks of moderate-intensity endurance training increases the aerobic capacity of HIF1-a and VEGF gene profiles in inactive obese women, but the changes in aerobic capacity of these gene profiles are not significant.

    Keywords: aerobic power, angiogenesis, genotype, HIF1-α, VEGF
  • Zahra Baouj Rezaei, Adel Donyaie, Elham Vosadi * Pages 201-210
    Introduction

    L-arginine is a semi-essential amino acid that can affect some physiological responses, including protein synthesis and carbohydrate and fat metabolism. This study aimed to investigate the acute effect of L-arginine supplementation on fat and carbohydrate metabolism before, during, and after endurance exercise of athletes.

    Methods

    The present study was a single-blind crossover design with one group which were 16 to 20-year-old male football players from Shahrood city. This research was the time series model (including two time series of L-arginine or placebo consumption with an interval of two weeks) with repeated measurements In this way, on the testing day and after measuring the weight and height, the first stage of blood sampling was performed and the gas analyzer test was performed at rest, then the subjects consumed six grams of L-arginine or a placebo along with 400 ml of water. After 45 minutes, the second stage of blood sampling was done and the Bruce test was performed on a treadmill. Immediately after the test, the third stage of blood sampling was done and after 30 minutes of rest, the subjects participated in the last stage of blood sampling. blood samples’ and respiratory gases’ data were analyzed using an analysis of variance with repeated measures and Bonferroni correction.  

    Results

    Acute consumption of L-arginine supplement decreased maximal fat oxidation and increased maximal carbohydrate oxidation and respiratory exchange ratio after progressive physical activities (P=0.001). In addition, acute L-arginine supplementation increased blood glucose (P=0.001) and glycerol concentrations (P=0.02).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, acute consumption of L-arginine supplement lead to an increase in endurance performance and changes in metabolism during exercise in athletes.

    Keywords: carbohydrate oxidation, Exercise performance, Fat oxidation, L-arginine
  • Awat Hasanloei, Khalid Mohamadzadeh Salamat *, Seyed Ali Hosseini, Samad Akbarzadeh Pages 211-225
    Introduction

    Alzheimer's disease causes hippocampal degeneration, memory loss, and dementia. However, the effect of voluntary and forced endurance training and royal jelly consumption on this disease is not clear.

    Aim

    In this study, the effect of eight weeks of voluntary and forced endurance training and consumption of Royal Jelly (RJ) on NF-κB gene expression and antioxidant factors were investigated in trimethyltin (TMT)-treated Alzheimer’s rats.

    Methods

    After induction of Alzheimer's disease with TMT, 60 male rats were randomly divided into eight groups, including: first and last week slaughtered Alzheimer's rats control, voluntary training (VT), forced swimming training (ST), sham, voluntary training + RJ consumption (VT + RJ), forced swimming training + RJ Consumption (ST + RJ),  and Royal Jelly Consumption (RJ) groups. Also, 12 rats were placed equally in the first and last week slaughtered healthy control groups. The VT and ST groups were placed in a spinning wheel and a special swimming pool for rodents respectively, for eight weeks, and three 60-minute sessions per week using the overload principle. The RJ groups peritoneally received 100 mg/kg/day of royal jelly for eight weeks. One-way ANOVA was used to statistically analyze the values ​​of Malondialdehyde (MDA), Total Antioxidant Capacity (TAC), Beta 2 Microglobulin (B2m), and NF-κB.

    Results

    TAC gene expression in the hippocampal tissue of ST and VT groups was significant compared with the healthy group (P = 0.02), but MDA gene expression (P=0.165), B2m (P=0.060), and NF-κB (P=0.069) were not significant.

    Conclusion

    In general, voluntary and forced endurance training and Royal Jelly consumption improve the antioxidant gene expression in the hippocampal tissue of TMT-treated Alzheimer's rats.

    Keywords: Alzheimer', Antioxidant, Endurance training, Royal jelly, NF-κB
  • Alireza Fatahian *, Mohammad Shariatzadeh Joneydi, Majid Gholipour, Saeid Naghibi Pages 227-240
    Introduction

    One of the most important influential factors in the process of human physiological adaptations is angiogenesis; which helps to repair and grow body tissues by continuously creating blood vessels through angiopoietin activity. In the present study, we investigated the effect of three methods of moderate-intensity continuous, high-intensity continuous, and high-intensity intermittent training on the angiopoietin-1 and angiopoietin-2 genes expression in the subcutaneous fat tissue of male Wistar rats.

    Methods

    For this purpose, 32 male Wistar rats with an average weight of 236.3±34.5 grams and age of 8 weeks were randomly divided into four groups of intense intermittent running aerobic training (including four intense intervals with an intensity of 90% to 100% of VO2max and four low-intensity intervals at 50% to 60% of VO2max in a total time of 38 minutes), moderate-intensity continuous running aerobic training (including running at 65% of VO2max in a total time of 47 minutes), high intensity continuous running aerobic training (including running at 65% of VO2max in a total time of 40 minutes with an incremental incline of the treadmill with a 2% of incline every two weeks), and Control. Twenty-four hours after the last training session, after complete anesthesia, subcutaneous fat tissue samplings of the abdomen were done. The gene expression levels of angiopoietin-1 and angiopoietin-2 in subcutaneous fat tissue were measured by the RT-PCR method. Due to the non-normal distribution of data in some groups, Kruskal-Wallis statistical method was used.

    Results

    The results showed that the angiopoietin-1 gene expression increased in all three training groups compared with the control group, which was significant in the moderate-intensity continuous group. Also, the angiopoietin-2 expression increased in all three groups compared with the control group, which was significant in the high-intensity continuous group. 

    Conclusion

    In general, continuous training seems to have a positive effect on the increase of angiopoietin-1 and -2 expression in subcutaneous fat tissue.

    Keywords: Angiopoietin1, Angiopoietin2, Continuous training, interval training, Subcutaneous fat