فهرست مطالب

نشریه پژوهش در طب ورزشی و فناوری
پیاپی 23 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی عباسی*، حیدر صادقی، مهدی زمانیان، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 1-11

    هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر کشش کوتاه مدت استاتیک و دینامیک عضلات بر تغییرپذیری کینماتیکی اندام تحتانی مردان جوان سالم فعال در حین رکاب زدن بود. تعداد 15 دانشجوی پسر تربیت بدنی و علوم ورزشی از دانشگاه خوارزمی به صورت داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند. آزمودنیها در طی دو روز با اختلاف 48 ساعت در هر مراجعه به آزمایشگاه مراجعه کردند و در حالت های بدون کشش و پس از گذشت 2، 5 و 10 دقیقه از کشش استاتیک و دینامیک اطلاعات کینماتیکی اندام تحتانی آنها در 30 سیکل رکاب زدن دوچرخه ثابت در شدت کار 70 دور بر دقیقه توسط دوربین تحلیل حرکت با فرکانس 50 هرتز ثبت شد. اطلاعات جابجایی و سرعت زاویه ای مفاصل ران، زانو و مچ پا برای ساختن سری زمانی و محاسبه تغییرپذیری استخراج شدند. نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری نشان داد که تفاوت معنی داری در تغییرپذیری جابجایی و سرعت زاویه ای مفاصل ران، زانو و مچ پا در وهله های 2، 5 و 10 دقیقه بعد از کشش استاتیک و دینامیک وجود ندارد (05/0<P). با توجه به نتایج احتمالا می توان در برنامه گرم کردن قبل از رکاب زدن یا انجام بازتوانی روی دوچرخه ثابت از هر دو نوع کشش استاتیک و دینامیک به یک میزان بهره برد.

    کلیدواژگان: کشش استاتیک، کشش دینامیک، تغییرپذیری کینماتیکی، رکاب زدن
  • ستاره بیهقی، ندا خالدی*، حسین عسکری صفحات 13-23

    پژوهش های اخیر نشان دادند که محیط می تواند اصلاح کننده ژن ها از طریق اپی ژنتیک باشد، بر همین اساس مداخله ورزش می تواند منجر به تغییر بیان ژن در نسل های آینده گردد. از جمله عوامل مهم سوخت و ساز می توان به PDK4 که یک عامل اصلی چرخه پیروات دهیدروژناز است اشاره کرد. این پژوهش اثر تمرین ورزشی مادری را بر بیان ژن PDK4 در عضلات نعلی و باز کننده طویل انگشتان پا در فرزندان نسل اول مورد بررسی قرار داد. 20 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگ داولی دو ماهه در 3 گروه تمرینی قبل بارداری، حین بارداری و قبل و حین بارداری و یک گروه کنترل بدون تمرین ورزشی تقسیم شدند. گروه های تمرینی به ترتیب تحت پروتکل 4 ،3 و 7 هفته ای تمرین هوازی قرار گرفتند. بعد از گذشت 2 ماه از تولد نوزادان، به طور تصادفی ساده از هر گروه 6 سر موش صحرایی نر به منظور نمونه برداری انتخاب شدند. آزمودنی ها بوسیله ترکیب کتامین (mg/kg 90) و زایلوزین (mg/kg 10) بیهوش و بلافاصله عضله نعلی و عضله طویل بازکننده انگشتان (EDL) برای بررسی برداشته شد. سنجش بیان ژن ها با روش Real time PCR انجام شد. با آزمون آماری فیشر، اختلاف بین گروه های تمرینی و کنترل اندازه گیری شد. بیان ژن PDK4 فرزندان نسل اول تمامی گروه ها و عضلات به جز گروه تمرین قبل از بارداری و در عضله اسکلتی باز کننده طویل انگشتان پا، افزایش یافت. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد احتمالا تمرین ورزشی مادری با افزایش بیان ژن های متابولیکی می تواند تنظیم متابولیکی نسل اول فرزندان را تحت تاثیر قرار دهد.

    کلیدواژگان: اپی ژنتیک، تنظیم متابولیکی، بیان ژن، چرخه پیروات دهیدروژناز
  • هما شیخانی شاهین*، داوود مهربانی، سیف الله دهقانی ناژوانی، حمید رجبی، منیژه نوروزیان صفحات 25-41

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر فعالیت در آب و تزریق آلوژنیک سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان به همراه پلاسمای غنی از پلاکت ها (PRP) در ترمیم تاندون آشیل موش های صحرایی است. 74 سر موش صحرایی از نژاد اسپراگوداولی انتخاب و در 69 سر از آنها آسیب تاندونی ایجاد شد. موش های صحرایی به طور تصادفی به هشت گروه مختلف تقسیم بندی شدند. 5 سر باقیمانده که آسیبی در آنها ایجاد نشده بود  به عنوان کنترل سالم در نظر گرفته شد. 72 ساعت پس از جراحی، به گروه ها سلول های جداسازی شده از مغز استخوان و پلاسمای غنی از پلاکت از طریق کتتر تزریق شد. گروه های تجربی به مدت 8 هفته و هر هفته 5 جلسه فعالیت در آب را انجام  دادند. در پایان هفته هشتم تاندون آشیل جدا و برای ارزیابی میزان ترمیم تاندونی از رنگ آمیزی اختصاصی شامل Mason Trichrome  و H&E استفاده شد. نتایج نشان داد که از لحاظ میزان ترمیم تاندون آشیل تفاوت معناداری در بین گروه های مورد مطالعه وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از بررسی های هیستوپاتولوژیک تفاوت معنی داری از لحاظ تعداد فیبروبلاست ها، رسوب رشت های کلاژن، میزان دانسیته سلولی و قطر تاندونی در گروه های مورد مطالعه را نشان داد. به کارگیری این روش های درمانی به واسطه باند شدن با گیرنده های غشای سلول های هدف مانند فیبروبلاست ها، سلول های بنیادی مزانشیمی و اندوتلیال منجربه فعال شدن یک سری پروتیین های داخل سلولی می گردند که در نتیجه فعالیت آنها واکنش هایی اتفاق می افتد که باعث شکل گیری ماتریکس و سنتز کلاژن می گردد که به ترمیم تاندون کمک می کند.

    کلیدواژگان: فعالیت در آب، پلاسمای غنی از پلاکت ها، سلول های بنیادی مزانشیمی، ترمیم تاندون
  • مصطفی زارعی، نازنین دالوندپور*، علیرضا حسینی صفحات 43-57

    آزمون غربالگری عملکرد حرکتی، از آزمون های مورد استفاده برای شناسایی عدم تقارن و محدودیت در حرکات پایه و بنیادی است. برای مدیریت زمان و اجرای سریع  برخی از محققان پیشنهاد کرد ه اند تعداد تست های این آزمون کاهش یابد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ثبات و همبستگی درونی بین اجزای این آزمون بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. در این پژوهش آزمون غربالگری حرکتی با استفاده از کیت ویژه FMS روی 165 نفر از دانشجویان دختر و پسر 18 تا 25 سال دانشگاه شهید بهشتی اجرا شد. ثبات درونی آزمون که با روش آلفای کرونباخ اندازه گیری و قابل قبول بود. نتایج آزمون رگرسیون چند متغیره نشان داد بین اجزای درونی آزمون با همدیگر همبستگی پایین تا متوسط وجود دارد ولی همبستگی بالایی بین اجزای آزمون و نمره نهایی FMS مشاهده شد. همچنین نتایج همبستگی بالایی بین "چهار حرکت کوچک" (بالا بردن فعال پا، تحرک پذیری شانه، شنای پایداری، پایداری چرخشی) و نمره مجموع FMS و همبستگی جزیی بین "سه حرکت بزرگ" و نمره FMS را نشان داد. به نظر می رسد آزمون غربالگری  عملکرد حرکتی ابزاری معتبر جهت ارزیابی عملکرد حرکتی است.  بنابراین در صورت محدودیت زمانی در جوامع بزرگ همچون دانشجویان می توان از "چهار حرکت کوچک"  به جای هفت حرکت استفاده کرد.

    کلیدواژگان: عوامل خطر، انعطاف پذیری، حرکت، آسیب اندام تحتانی، همبستگی
  • وحیده رنجبری، مهدی رافعی بروجنی*، شهرام لنجان نژادیان صفحات 59-69
    مقدمه و هدف

    تحلیل کینماتیک اجرای ورزشکاران نخبه یک روش مهم در تعیین پارامترهای موثر بر اجراهای ورزشی است. هدف از این پژوهش مقایسه ویژگی های کینماتیکی اندام فوقانی بازیکنان نوجوان و بزرگسال در شوت سه گام هندبال بود.

    روش شناسی: 

    تعداد نه هندبالیست بزرگسال نخبه شاغل در لیگ برتر کشور (سن 69/2±55/23 سال) و ده هندبالیست نوجوان عضو باشگاه های لیگ برتری کشور (سن 69/0±4/16 سال) در این پژوهش شرکت کردند. تصاویر مربوط به اجرای مرحله ی نهایی شوت به صورت سه بعدی ثبت شد و در نرم افزار متلب تحلیل و اطلاعات مربوط به موقعیت زاویه ای، سرعت زاویه ای و بیشینه ی سرعت زاویه ای و موقعیت مربوط به آن برای مفاصل اندام فوقانی ورزشکاران شامل مچ، آرنج و شانه به دست آمد. تحلیل آماری از طریق آزمون تی مستقل در سطح معنی داری (05/0≥p) انجام شد.

    یافته ها: 

    در موقعیت زاویه ای باز شدن مفصل آرنج در بیشینه سرعت زاویه ای و سرعت خطی توپ در لحظه رهایی تفاوت بین دو گروه معنی دار بود.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد عواملی غیر از ویژگیهای کینماتیک مثل ویژگیهای آنتروپومتری همزمان با عامل قدرت عضلات ورزشکاران بزرگسال در رسیدن به سرعت بیشینه در رهایی توپ، کمک کننده می باشد.

    کلیدواژگان: شوت سه گام هندبال، سرعت خطی، موقعیت زاویه ای، سرعت زاویه ای
  • سعید واحدی، معرفت سیاه کوهیان، میلاد راحتی، نگار رستمی، الهه فلاح زاده، رقیه افرونده* صفحات 71-87

    بیماری کووید 19 با طیف وسیعی از علایم بالینی و عوارض طولانی مدت همراه است. برای اکثر متخصصان فیزیولوژی ورزشی و پزشکی ورزشی این یک چالش جدید است که افراد بعد از بهبود از کووید 19 چگونه تحت تجویز و مراقبت‏های ورزشی قرار بگیرند و فعالیت‏های قبلی خود را ادامه دهند. هدف از این مطالعه، مروری بر فعالیت‏های بدنی مناسب برای بهبودیافتگان از عفونت کووید 19 بر اساس نوع مشکلاتی که طی بیماری بر آنها عارض شده، می‏باشد. برای انجام این مطالعه، روش بررسی مروری انتخاب و در سه مرحله انجام شده است. در مرحله نخست فعالیت بدنی در کووید، در مرحله دوم درگیری ارگان‏ها در کووید، و در مرحله سوم، تجویزات ورزشی در درگیری ارگان‏ها با جستجوی کلیدواژه‏های مناسب در  پایگاه‏های معتبر علمی مانند Pubmed، ACSM، SID.ir و Science Direct جستجو شده، مطالب مرتبط با هدف از مقالات استخراج و گردآوری شدند و تحت آنالیز محتوا قرار گرفتند. بررسی اعضا پس از بهبود از عفونت کووید 19 برای بازگشت به فعالیت بدنی بسیار ضروری است. تجویزات فعالیت بدنی در بهبودیافتگان از کرونا از بیماری به بیمار دیگر، و عضوی به عضو دیگر، متفاوت است. انجام ورزش در شرایط کووید ملاحظاتی را می‏طلبد. سیستم قلب، تنفس، خون، گوارش و عضلانی-اسکلتی تحت تاثیر عفونت کووید 19 قرار می‏گیرند. از سویی ورزش بستگی به شدت آن، اثرات متفاوتی بر سیستم ایمنی می‏گذارد و سیستم ایمنی در بیماری کووید 19 دستخوش تغییراتی می‏شود. نوع، شدت و مدت ورزش یا فعالیت بدنی بر حسب بیمار و نشانه‏ها یا عوارضی که از کووید برای وی باقی مانده است، متفاوت است و آمادگی ارگان‏های گوناگون برای انجام فعالیت بدنی بایستی ارزیابی گردد.

    کلیدواژگان: ووید 19، فعالیت بدنی، مراقب های ورزشی
  • محمدرضا منصوری، محمدرضا اسماعیلی، فریده اشرف گنجویی*، زهرا حاجی انزهایی صفحات 89-96
    زمینه و هدف

    با توجه به تجارت گسترده ای که در برخی از ورزش ها وجود دارد، یک تصمیم نادرست داوری نه تنها می تواند عواقب مالی عظیمی را برای شرکت کنندگان در رقابت داشته باشد، بلکه خود رویداد را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. هدف کلی پژوهش حاضر تعیین نقش تکنولوژی اطلاعات و حمایت سازمانی ادراک شده بر عملکرد داوران جام جهانی فوتبال روسیه 2018: بررسی نقش میانجی رضایت شغلی و خودسودمندی بود.

    روش

    این پژوهش توصیفی، مدل همبستگی، مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری، و نوع آن کاربردی است. جامعه آماری پژوهش را تمام داوران و کمک داوران حاضر در جام جهانی فوتبال روسیه 2018 تشکیل دادند که از این تعداد 111 داور بود که 35 داور وسط، 63 کمک داور و 13 کمک داور ویدیویی بودند.

    یافته ها

    نتایج رابطه مثبت معناداری بین تکنولوژی اطلاعات، حمایت سازمانی ادراک شده و خودسودمندی بر عملکرد داوران جام جهانی فوتبال روسیه 2018 را نشان داد. در حالی که رابطه معناداری بین رضایت شغلی و عملکرد داوران جام جهانی فوتبال روسیه 2018 دیده نشد.

    نتیجه گیری

    تکنولوژی اطلاعات به عنوان یک عامل موثر و تسهیل ساز در تصمیم گیری داوران می باشد، لذا پیشنهاد می شود زیرساخت های تکنولوژیکی در راستای بهبود تصمیمات لحظه ای داوران در سطحی گسترده تر فراهم گردد.

    کلیدواژگان: تکنولوژی اطلاعات، حمایت سازمانی ادراک شده، عملکرد، داوران جام جهانی فوتبال
  • فاطمه امیری زاده، رضا رجبی*، محمد کریمی زاده اردکانی صفحات 97-112

    هدف تحقیق حاضر تدوین شاخص های ارزیابی وضعیت بدنی پویا دختران جوان دارای کایفوز طبیعی وافزایش یافته بود. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و روش گردآوری داده ها نوع پژوهش های نیمه تجربی بود.  جامعه آماری دختران 18 تا 24 سال استان خوزستان تشکیل دادند که به روش نمونه گیری در دسترس 200 نفرانتخاب و براساس نرم زاویه کایفوز با خط کش منعطف به دو گروه با کایفوز توراسیک طبیعی (100 نفر) و غیرطبیعی (100 نفر)تقسیم شدند . برای ارزیابی وضعیت بدنی پویا از آزمون های صاف کردن ستون فقرات، موقعیت نسبت به دیوار، دسترسی به جلو، چرخش خلفی لگن، آویزان کردن سر، دامنه حرکتی شانه، دامنه حرکتی شانه چرخش داخلی و چرخش خارجی استفاده شد. برای مقایسه میانگین گروه‎ها با توجه به نرمال نبودن توزیع داده ها از آزمون یومن ویتنی استفاده شد. محاسبات آماری بوسیله نرم افزار آماری SPSS21 انجام شد. سطح معنی داری در تمامی آزمون های آماری برابر 05/0 در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد بین نمرات جزیی و کلی آزمون ارزیابی وضعیت بدنی پویا هر دو گروه تفاوت معناداری وجود داشت و گروه کایفوز طبیعی نسبت به گروه کایفوز افزایش یافته وضعیت بدنی پویا بهتری داشتند. بنابراین آزمون های ارزیابی وضعیت بدنی پویا ابزار مناسبی جهت ارزیابی و شناسایی محدودیت ها و اختلالات حرکتی افراد مبتلا به ناهنجاری کایفوز افزایش یافته به شمار می روند.

    کلیدواژگان: وضعیت بدنی پویا، کایفوز، کایفوز افزایش یافته
  • فرزانه زوار*، سارا چشمی، اکسیر ویزواری صفحات 113-124

    باتوجه به شیوع درد و ناتوانی در مفصل زانو، پژوهش حاضر به بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی به همراه بهبود حس عمقی مفصل زانو بر تعادل، درد و ناتوانی عملکردی زنان مبتلابه زانو درد مزمن پرداخت. 20 زن 30 تا 50 ساله مبتلابه زانو درد مزمن در دو گروه تمرین و کنترل قرارگرفتند. برای اندازه گیری تعادل ایستا و پویا، درد و ناتوانی عملکردی به ترتیب از آزمون های تعادل لک لک، وای، مقیاس دیداری درد و پرسشنامه وومک استفاده شد. تمرینات به مدت هشت هفته در گروه تمرین پیگیری شد. برای ارزیابی فرضیات تحقیق، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر در نرم افزار spss نسخه 24 استفاده گردید. نتایج نشان داد که، قبل از اجرای پروتکل تمرینی در هیچ یک از متغیرهای اندازه گیری شده، بین دو گروه کنترل و آزمون، اختلاف معنادار وجود نداشت. درحالی که اجرای هشت هفته پروتکل تمرینی، سبب اختلاف معنادار در تعادل ایستا و پویا، ناتوانی عملکردی و درد بین دو گروه کنترل و تمرین گردید. بنابراین تمرینات ثبات مرکزی به همراه بهبود حس عمقی باعث افزایش تعادل در افراد دارای زانو درد مزمن می شود که همین امر می تواند میزان خطر سقوط را در این افراد کاهش داده و با بهبود درد و ناتوانی عملکردی، کیفیت زندگی را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: تمرینات ثبات مرکزی، حس عمقی مفصل زانو، تعادل، درد، ناتوانی عملکردی، زانو درد مزمن
|
  • Ali Abbasi*, Heydar Sadeghi, Mehdi Zamanian, Anoshirvan Kazemnejad Pages 1-11

    The purpose of present study was to examine the effects of short time static and dynamic stretching of muscles on kinematics variability of lower extremity in healthy active males during cycling. 15 physical education and sport sciences male students from Kharazmi University voluntarily participated in this study. Subjects referred to the laboratory during two days, with 48 hours intervals between each sessions, and lower extremity kinematics data were collected from 30 pedaling cycle on the stationary cycle in 70 RPM in situation of without stretching, after 2, 5, and 10 minutes post stretching by means of motion analysis camera in 50 Hz frequency. Hip, knee and ankle joints angular displacement and velocity were extracted for constructing time series and variability calculation. Results of repeated measure ANOVA did not show any significant differences in angular displacement and velocity variability in hip, knee and ankle joints after 2, 5, and 10 minutes post stretching (P>0.05). Regarding results, probably it can be use static and dynamic stretching in warm up programs before cycling or rehabilitation on stationary cycle.

    Keywords: Static stretching, Dynamic stretching, kinematics variability, cycling
  • Setare Beyhaghi, Neda Khaledi*, Hossein Askari Pages 13-23

    Recent studies indicate that environment can modify skeletal muscle gene expression and transcriptional factors in offspring genes. Therefore, exercising can lead to changes in the gene expression of the future generations. One of the important metabolic factors is PDK4, which is known as the main factor in Pyruvate Dehydrogenase Complex (PDC). This study examined the effects of maternal exercise on PDK4 expression in slow and fast twitch (soleus and EDL) muscles of male offspring. Twenty Sprague-Dawley rats were divided to three training groups: before pregnancy (TBP), during pregnancy (TDP) and before and during pregnancy (TBDP) and pregnancy without training (control) group. Training groups were running on a treadmill for four, three and seven weeks, respectively. Two months after the birth of the offspring, 6 male rats were chosen randomly from the offspring of each group. The samples were anesthetized using Ketamine (90 mg/kg) and Xylazine (10 mg/kg) and their soleus and EDL muscles were removed immediately for examine. Gene expression of offspring muscles were analyzed using real-time RT-PCR. Fisher test were used to analyze the difference between the training and the control group. PDK4 expression of offspring were significantly increased in all groups except for EDL muscle of the TBP group. According to the results, it seems likely maternal exercise training can affect the metabolic regulation in the offspring by increasing the expression of some metabolic genes.

    Keywords: Gene expression, metabolic factors, Epigenetics, Pyruvate Dehydrogenase Complex
  • Homa Sheikhani Shahin*, Davood Mehrabani, Seifollah Dehghani Nazhvani, Hamid Rajabi, Manijeh Norouzian Pages 25-41

    The aim of this study was to the effect of aquatic activity and alogenic bone marrow derived mesenchymal stem cells fortified with Platelet-Rich Plasma in treatment of Achilles tendon in rat.  74 Sprague-Dawley rats were selected and tendon injury was formed in 69 of them. Subsequently, these rats were randomly divided into 8 groups and 5 rats which were without any injuries were chosen as the control group.  72 hours after the surgery, isolated cells from bone marrow and PRP were injected to the groups via catheters. The experimental groups had aquatic activity for 8 weeks. At the end of the eighth week, the Achilles tendon was separated and H&E and Mason Trichrome were used for special staining to assess the tendon healing. The results show there is a significant difference between the studied groups on the Achilles tendon healing. Also, results from histopathological examination indicated that there is a significant difference between the studied groups on the number of fibroblasts, collagen deposition, cellularity and tendon diameter. It could be generally concluded that, using these treatment methods could help with the tendon healing through bounding with target cells membrane receptors such as fibroblasts, mesenchymal stem cells and endothelial, which leads to activation of a series of intracellular proteins and as a result of their activities some reactions happen that lead into formation of matrix and collagen synthesis.

    Keywords: Aquatic activity, platelet-rich plasma, mesenchymal stem cells, tendon healing
  • Mostafa Zarei, Nazanin Dalvandpour*, Alireza Hoseini Pages 43-57

    Functional Movement Screen Test is one of the tests used to identify asymmetries and limitations in basic and fundamental movements. For time management and fast execution of this test, some researchers have suggested reducing the number of tests. The purpose of the present study was to investigate the internal consistency and correlation between components of this test. The present study was a correlational study. In this study, movement screen test was performed on 165 male and female students aged 18 to 25 years of Shahid Beheshti University using a special FMS kit. Results The internal consistency of the test, measured by Cronbach's alpha method, was acceptable (α=0.71). The results of multivariate regression test showed that there was a low to medium correlation between the internal components of the test, but a high correlation was observed between the test components and the final FMS score. The results also showed a high correlation between the "four small movements" (Active leg raising, shoulder mobility, stability push up and rotary stability) and the total FMS score and a low correlation between the "three big movements" and the FMS score. Motor function screen test is a valid tool for evaluating motor performance. The results also show that in large communities such as students, and if there is a time limit, "four small movements" can be used instead of seven.

    Keywords: Risk Factors, Flexibility, Movement, Leg Injuries, Correlation
  • Vahideh Ranjbari, Mehdi Rafei Borujeni*, Shahram Lenjannejadian Pages 59-69
    Introduction and aim

    The kinematic analysis of elite athletes’ performance is an important method to determine effective parameters of sport performances. The purpose of the present study was to compare kinematic characteristics of the upper extremity in adolescence and adult players in three-step shoot in Handball.

    Methods

    Nine elite adult handball players working in the Super League (23.55 ± 2.69 years) and ten teen handball players (16.4 ± 0.69 years) participated in this study. The pictures related to the final stage of the shoot were recorded three dimensionally and analyzed by a graphic interface in MATLAB software. The data related to the angular position, angular velocity and peak angular velocity and position corresponding to the upper limb joints of athletes, including the wrist, elbow and shoulder were obtained. Statistical data were used for analysis through student t-test for two independent groups with significance level p ≥ 0.05 in order to compare two groups.

    Findings

    There were significant differences between two groups in angular position of elbow joint during extension at maximum angular velocity and linear velocity of the ball at the time of the release.

    Conclusion

    it seems that other factors than cinematic characteristics such as anthropometric characteristics along with muscle strength in adult are important to get the maximum velocity of ball release.

    Keywords: Three-step Shot in Handball, Linear Velocity, Angular Position, Angular Velocity
  • Saeed Vahedi, Mareft Siah Koohian, Milad Rahati, Negar Rostami, Elaheh Fallahzadeh, Roghayeh Afrondeh* Pages 71-87

    Covid 19 disease is associated with a wide range of clinical symptoms and long-term complications. For most sports medicine professionals, it's a new challenge for people to resume their previous activities after recovering from Covid 19 after receiving the exercise prescription and care. The aim of this study was to review the appropriate physical activity for those recovering from Covid 19 infection based on the type of involvement they developed during the illness. For this study, a review study method was selected. This is done in three steps. In the first stage, physical activity in Quid, in the second stage, organ involvement in Quid, and in the third stage, sports prescriptions in organ involvement by searching for appropriate keywords in reputable scientific databases such as Pubmed, ACSM, SID. ir and Science Direct were searched, content related to the purpose of the articles were extracted and collected and analyzed for content. Examination of organs after recovery from Covid 19 infection is essential to return to physical activity. Physical activity prescriptions in those recovering from Corona varies from disease to patient, and organ to organ. Exercising in Covid conditions requires consideration. The cardiovascular, respiratory, blood, gastrointestinal, and musculoskeletal systems are affected by Covid 19 infection. Exercise, on the other hand, has different effects on the immune system depending on its severity, and the immune system undergoes changes in Covid 19 disease. The type, intensity, and duration of exercise or physical activity vary according to the patient and the symptoms or side effects left by Quid, and the readiness of the various organs for physical activity should be assessed.

    Keywords: Covid 19, physical activity, exercise care
  • MohammadReza Mansoori, MoahammadReza Esmaili, Farideh Ashraf Ganjouei, Zahra HajAnzohaei Pages 89-96
    Background and Aim

    Given the widespread trade in some sports, a misjudging decision can not only have huge financial consequences for competitors, but also affect the event itself. The overall purpose of this study was to determine the role of information technology and perceived organizational support on the performance of the referees of the 2018 FIFA World Cup in Russia: to investigate the mediating role of job satisfaction and self-efficacy.

    Methods

    This is a descriptive research, correlation model, based on structural equation modeling, and its type. The statistical population of the study consisted of all referees and assistant referees present at the 2018 FIFA World Cup in Russia, of which 111 referees were 35 middle referees, 63 assistant referees and 13 video assistant referees.

    Results

    The results showed that information technology, perceived organizational support and self-interest have a significant positive effect on the performance of the referees of the 2018 FIFA World Cup in Russia. Job satisfaction does not have a significant effect on the performance of the referees of the 2018 FIFA World Cup in Russia.

    Conclusion

    Information technology is an effective and facilitating factor in arbitrators' decisions, so it is suggested to provide technological infrastructure in order to improve the instant decisions of arbitrators on a larger scale.

    Keywords: Information technology, Perceived organizational support, Performance, 2018 FIFA World Cup referees
  • Fatemeh Amirizadeh, Reza Rajabi, Mohammad Karimizadeh Ardakani Pages 97-112

    Hyper-kyphosis anomalies are common disorders of spine. The aim of this study was to Establishment of dynamic postural assessment indicators in young girls with and without hyper-kyphosis.In the study, 200 girls were selected according to the angle of kyphosis they were divided into two groups comprising of with and without Hyper-kyphosis. Evaluate dynamic posture, the tests back flattening, wall angle position, bilateral forward reach, pelvic tail tuck, head hanging forward, shoulder mobility, shoulder range in internal rotation and external rotation were used. The results showed a significant difference between the partial and general scores of the dynamic body condition assessment test for girls, with and without Hyper-kyphosis. The normal kyphosis group had better dynamic posture than the Hyper-kyphosis group. Dynamic body posture assessment tests can be considered good tool to assess and identify the limitations and movement disorders of people with Hyper-kyphosis.

    Keywords: Dynamic posture, Kyphosis, Hyper-kyphosis
  • Farzaneh Zavvar *, Sara Cheshomi, Exir Vizvari Pages 113-124

    Considering the prevalence of pain and disability in the knee joint, the present study investigated the effect of core stability training with improving knee joint proprioception on balance, pain and functional disability of women with chronic knee pain. 20 women aged 30 to 50 with chronic knee pain were placed in two experimental and control groups. To measure static and dynamic balance, pain and functional disability, the stork balance tests, Y, VAS and VOMACK questionnaire were used, respectively. Exercises were followed for eight weeks in the experimental group. To evaluate the research hypotheses, the analysis of variance test with repeated measurements was used in spss software version 24. The results showed that before the exercise protocol, there was no significant difference between the control and experimental groups in any of the measured variables. While the eight-week training protocol caused a significant difference in static and dynamic balance, functional disability and pain between the control and experimental groups. Therefore, core stability training with improving knee joint proprioception increase balance in people with chronic knee pain, which can reduce the risk of falling in these people and improve the quality of life by improving pain and functional disability.

    Keywords: Core stability exercises, knee proprioceptive, Balance, Functional disability, Chronic knee pain