فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های مدیریت در ایران
سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 116، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/22
  • تعداد عناوین: 9
|
  • زهره خسروی لقب*، عبدالمجید مصلح، حبیب الله سالارزهی صفحات 1-16

    امروزه مدیریت دانش تبدیل به یکی از مقوله های مهم و قابل توجه در کشورهای در حال توسعه شده است. صنعت نفت از صنایع مهم در کشور ما می باشد که نقش انتقال دانش در همه امور آن دارای اهمیت بوده است و می تواند با استفاده از اتحاد استراتژیک، تلاش های خود را در امر خلق دانش، کسب دانش، تسهیم دانش و به کارگیری دانش تکمیل نماید؛ بنابراین در این پژوهش تلاش شده است تا نقش مدیریت دانش را به عنوان انگیزه ای برای ورود به اتحاد استراتژیک فناورانه مورد بررسی قرار دهد. در این پژوهش، پس از مطالعه ادبیات مربوط و با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی اولیه موضوع مورد نظر پرداخته شده است؛ پس از آن با استفاده از رویکرد کیفی و مصاحبه با خبرگان، به استخراج مفاهیم و مقوله های اثرگذار بر مدیریت دانش به عنوان انگیزه ورود به اتحادها پرداخته شده است. یکی از مقوله های مهم در این رابطه، خلق دانش می باشد که از مفاهیم تشخیص دانش و ایجاد دانش منجر شده است. مقوله دیگر شناسایی شده، کسب دانش می باشد که از مفاهیم جمع آوری دانش و سازماندهی دانش به دست آمده است. سومین مقوله شناسایی شده در راستای مدیریت دانش، تسهیم دانش است که دربرگیرنده مفاهیم نشر دانش و سازگار نمودن دانش می باشد. در نهایت، به کارگیری دانش که از مفهوم استفاده از دانش به دست آمده است.

    کلیدواژگان: اتحاد راهبردی فناورانه، مدیریت دانش، صنعت نفت
  • پریسا ذوالفقاری، آمنه خدیور*، فاطمه عباسی صفحات 18-41

    با توجه به محبوبیت جهانی حوزه رمزارزها به ویژه بیت کوین، انتظار می رود دیر یا زود دولت ها، بانک ها و سایر صنایع به استفاده از رمزارزها در معاملات روزمره خود روی آورند. بنابراین همانند هر حوزه مالی دیگر، نیاز به شناسایی چالش های موجود در این حوزه جهت ایجاد فضای سرمایه گذاری امن احساس می شود. از طرفی با گسترش شبکه های اجتماعی، داده های ساختارنیافته در حال افزایش هستند که می توان از این پدیده جهت ایجاد ارزش افزوده در حوزه های گوناگون همچون تحلیل احساسات بهره مند شد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ریسک درک شده توسط کاربران شبکه های اجتماعی بر روی قیمت بیت کوین انجام گردید. براساس یافته های پژوهش، ریسک های شناسایی شده در حوزه بیت کوین، شامل ریسک اجتماعی، اقتصادی، امنیتی، فناوری و حقوقی می باشند. برای استخراج ریسک های بیت کوین، از گفتگوهای سایت بیت کوین تاک استفاده گردید. پس از جمع آوری داده ها توسط خزشگر وب، به کمک الگوریتم تخصیص پنهان، گفتگوها در خوشه های موضوعی خوشه بندی شدند. تحلیل احساسات کاربران نیز با روش مبتنی بر واژگان و بکارگیری واژه نامه AFINN انجام گردید. برای سنجش اثرگذاری احساسات کاربران بر قیمت بیت کوین نیز از مدل شبکه عصبی غیرخطی با داده های برون زا بهره گرفته شد. نتایج به دست آمده نشان از وجود 0.99 همبستگی و میانگین مربعات خطا 0.001 دارد که به معنای وجود همبستگی میان قیمت واقعی و قیمت پیش بینی شده بیت کوین می باشد. یافته های این پژوهش می تواند توجه فعالان در حوزه بیت کوین را جلب نماید تا برنامه ریزی مناسبی جهت سرمایه گذاری و کاهش ریسک سرمایه گذاری داشته باشند.

    کلیدواژگان: بیت کوین، ریسک بیت کوین، تحلیل احساسات، مدلسازی موضوع، شبکه عصبی NARX
  • جعفر محمودی*، امین آقائی روزبهانی صفحات 43-69
    موضوع این تحقیق حکمرانی سازمانی و هدف آن استخراج و تدوین خوشه های موضوعی این حوزه از دانش می باشد. از آنجا که حکمرانی سازمانی هنوز به عنوان یک رشته علمی مقبولیت عام نیافته، هنوز نقشه علمی این حوزه از دانش نیز ترسیم نشده است. ما در این تحقیق با بررسی 1251 مقاله منتشر شده در 121 مجله در خلال سال های 2007 تا 2019 و با استفاده از روش تحلیل "همرخدادی واژگان" بر اساس فرآیندهای "مدل فرا کاربر" برای اولین بار اقدام به استخراج و تدوین خوشه های موضوعی این حوزه نموده ایم و از خلال آن مهمترین و پر استنادترین مقالات هر موضوع و نیز نویسندگان برتر هر یک از آنها و روند تحولات موضوعی مربوطه را در طی زمان به نمایش گذاشته ایم.و در انتها نحوه استفاده از نتایج این تحقیق را برای محققان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برشمرده بر یافتن شکاف های تحقیقاتی و طراحی دوره های آموزشی درسی با استفاده از نتایج بدست آمده تاکید کردیم
    کلیدواژگان: حکمرانی، حکمرانی سازمانی، نقشه علمی، خوشه موضوعی، حکمرانی شرکتی
  • یوسف محمد کریمی، محمد دوستار*، محسن اکبری، رضا اسماعیل پور صفحات 71-93
    هدف از این پژوهش، تبیین و شناسایی مولفه های موثر بر پایداری منابع انسانی در کسب و کارهای خانوادگی است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف توسعه ای- کاربردی، از نظر ماهیت اکتشافی و از نظر گردآوری داده ها، آمیخته و از نوع اکتشافی است. نمونه آماری مرحله کیفی شامل 18 نفر از مدیران و موسسان کسب وکارهای خانوادگی با سابقه بیش از 30 سال در استان های کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی می باشد. جامعه آماری بخش کمی را 864 نفر از کارشناسان حوزه کارآفرینی و مدیران کسب وکارهای کوچک و متوسط مستقر در شهرک های صنعتی استان های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه تشکیل می دهند که از میان آنها 200 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در مرحله کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در مرحله کمی پرسشنامه مستخرج از مدل کیفی است. برای تجزیه و تحلیل داده های کیفی از روش تحلیل مضمون شش مرحله ای براون و کلارک (2006) و نرم افزار MAXQDA10 و برای تحلیل داده های کمی از روش مدل یابی معادلات ساختاری و از نرم افزار SmartPLS استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان دادند که، از میان مولفه های شناسایی شده موثر بر پایداری منابع انسانی در کسب و کارهای خانوادگی، مولفه های حفظ یکپارچگی خانواده، فرهنگ سازمانی خانوادگی و سیستم های متعادل بین کار و زندگی، بیشترین تاثیر را داشتند.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، پایداری منابع انسانی، کسب و کار خانوادگی، مدیریت راهبردی، تحلیل مضمون
  • وحید شهابی، عادل آذر*، فرشاد فائزی رازی، میرفیض فلاح شمس صفحات 95-114

    با ورود به انقلاب صنعتی چهارم، مدل کسب و کار خدمات مالی متحول خواهند شد. از این رو، بانکها برای موفقیت در دنیای دیجیتالی آینده، باید ساختار زنجیره تامین خود را به خوبی شناخته و تحولات این زنجیره در انقلاب صنعتی چهارم را به خوبی تحلیل نمایند.علیرغم تحقیقات انجام شده در زمینه بانکداری دیجیتال، موضوع بررسی تحول و شناخت زنجیره تامین خدمات بانکی در انقلاب صنعتی چهارم صنعتی تقریبا مغفول مانده است. لذا در این مقاله ضمن بررسی تحقیقات انجام شده و با مصاحبه عمیق با خبرگان، آثار انقلاب صنعتی چهارم بر روی زنجیره تامین خدمات بانکی شناسایی شد. نتایج تحقیق نشان داد، به واسطه ورود بانکها به انقلاب صنعتی چهارم، بازیگران جدیدی از جمله فین تک ها به زنجیره تامین خدمات بانکی متصل خواهند شد و به دنبال آن عواملی نظیر اشتراک سیستماتیک اطلاعات در سراسر زنجیره تامین، همکاری بین سازمانی، پایداری و شفافیت ، انعطاف پذیری و شخصی سازی خدمات و... افزایش یافته و جریان مالی، اطلاعاتی و خدماتی در زنجیره تامین خدمات بانکی متحول خواهد شد. از طرفی بیشترین فاصله بانکهای ایران با بانکداری دیجیتال،عدم بهره گیری کامل از هوش مصنوعی برای خودکار سازی تمامی فرایندها برای افزایش انعطاف پذیری و سرعت در پاسخگویی است.

    کلیدواژگان: انقلاب دیجیتال، بانکداری بدون شعبه، تحلیل عاملی اکتشافی
  • علیرضا داداشی، علی حمیدی زاده*، رسول ثانوی فرد صفحات 116-142

    امروزه با گسترش فناوری در کسب وکارها، مشتریان نیز نسبت به تغییر رفتارهای خود اقدام نموده اند. فناوری به مشتریان اجازه داده پیش از ورود به بازار، به حجم وسیعی از اطلاعات مربوط به محصول و بازار دستیابی داشته باشند. بنابراین دیگر تمایل چندانی به قرارگرفتن در معرض تبلیغات سنتی گسترده ندارند. از این روکسب وکارها باید نسبت به استفاده از شیوه های نوین تبلیغات و اطلاع رسانی درباره محصولات و خدمات خود اقدام نمایند. پژوهش حاضر با هدف ارایه ی مدل افزایش سهم از بازار هدف در صنعت بانکداری با تمرکز بر بازاریابی محتوایی انجام شده است. پژوهشگر ابتدا به جمع آوری داده ها و اطلاعات پرداخته و کدهای شناسایی شده را در قالب مفاهیم و مقولات جدید دسته بندی نموده که مبنایی برای طراحی سوالات و پروتکل مصاحبه بوده است. مقولات نهایی عبارتند از: طرح ریزی محتوا، تولید محتوا، توزیع محتوا، سهم کیفی بازار، سهم کمی بازار و ارزش گذاری. مجموعا تا دستیابی به اشباع نظری، 13 مصاحبه با خبرگان 7 بانک انجام گرفته است. مدل نهایی بر اساس 81 کد مرتبط با 23 مفهوم مرتبط با موضوع پژوهش طراحی وارایه گردیده است. در نتیجه، مدلی طراحی گردید که با افزایش سهم کیفی از بازار هدف بانکداری مشتمل بر مولفه های «ارتقاء برند»، «بهبود اعتماد بین بانک و مشتریان» و «ایجاد توجه آگاهانه»، موجب ارتقاء سهم کمی بازارهدف در حوزه های سپرده گذاران، سرمایه گذاران و تسهیلات گیرندگان خواهد شد.

    کلیدواژگان: بازاریابی محتوا، بازار هدف، سهم از بازار، بانکداری
  • منصوره محمدنژاد فدردی، رضا طهماسبی، جبار باباشاهی* صفحات 144-168
    پارادوکس ها جزو پدیده های اجتناب ناپذیر در زندگی سازمانی هستندکه به صورت دوراهی های تصمیم گیری آشکار می شود. مدیران، تنش های پارادوکس گونه را در موقعیت های مختلف تجربه می کنند و باید بتوانند پاسخ مناسبی برای حل چنین تنش هایی ارایه دهند. یکی از این موقعیت ها، مواجهه با تنش پارادوکس گونه مدیریت استعداد انحصاری- فراگیر است. پژوهش حاضر باهدف کشف راهکارهای مدیریت این تنش انجام شده است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و برحسب روش گردآوری داده ها کیفی است. جامعه آماری در این پژوهش مدیران پژوهشی و اجرایی در سطوح مختلف پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات بودند که تعداد 28 نفر از آن ها با استفاده از فن نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش، مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود. تجزیه وتحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها با استفاده از روش تحلیل تم انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که «عوامل تعدیل کننده تنش» شامل «عدالت سازمانی»، «ماهیت روابط بین فردی» و «دسترسی به منابع» بر شکل گیری تنش اثرگذار خواهند بود. ضمن آنکه دو پاسخ فعال شامل «پذیرش» و «تعادل و یکپارچه سازی» و نیز سه پاسخ غیرفعال شامل «سرکوب»، «تفکیک» و «فرافکنی» به عنوان راهکارهای مدیریت تنش مشخص شد.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، پارادوکس انحصاری- فراگیر، پاسخ های فعال، پاسخ های غیرفعال
  • طاهره نبی زاده، منیژه حقیقی نسب*، سهیلا مهمان نوازان صفحات 170-193
    زعفران یک محصول غذایی دارای مزیت نسبی در کشور است. این محصول در بازار صادراتی نیازمند مزیت رقابتی است تا به جایگاه شایسته خود دست یابد. مسیله این است که این کالای صادراتی دارای مزیت تولید در یک کشور با محدودیت منابع آبی با کمترین ارزش افزوده و بیشتر از طریق صادرات غیرمستقیم و با برند خصوصی توزیع کنندگان، به کشورهایی مانند اسپانیا صادر شده و در آنجا با بسته بندی جدید و قیمت های بالاتر به کشورهای دیگر صادرات مجدد می گردد. با تغییرات اقلیمی و گرایش روزافزون مصرف کنندگان به محصولات ارگانیک ضرورت دارد که طراحی استراتژی بازاریابی صادرات زعفران با رویکرد سبز مورد مطالعه قرار گیرد.برای مطالعه گسترده تحقیقات داخلی و خارجی، از روش مطالعه نظام مند و برای شناسایی ابعاد استراتژی بازاریابی صادرات با رویکرد سبز، از روش تحقیق آمیخته اکتشافی متوالی استفاده شده است. از تحلیل مضمون و تم از طریق مصاحبه با خبرگان صنعت و دانشگاهی در فاز کیفی استفاده شده است. در فاز کمی پژوهش برای طراحی استراتژی نیز از تکنیک‏های دی متل فازی و معادلات ساختاری تفسیری استفاده شده است. به کارگیری مولفه هایی مانند ویژگی های شرکت، تحلیل صنعت و بازار زعفران در داخل کشور و بازارهای هدف صادراتی، شناسایی قابلیت های صادراتی شرکت و قابلیت های سبز به همراه برنامه آمیخته بازاریابی به شرکت های صادراتی پیشرو در صنعت زعفران ایران پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: استراتژی بازاریابی، زعفران، صادرات، رویکرد سبز، مدلسازی تفسیری ساختاری
  • پیمان پروری*، مهدی ابراهیمی، محمدرضا کریمی صفحات 195-217
    در تجارت بنگاه با بنگاه که شامل بازارهای تخصصی و نیازهای پیچیده مشتریان است بسیاری از تولیدکنندگان محصولات و ارایه دهندگان خدمات اقدام به پیشنهاد راهکارهای منحصربه فردی می کنند که مسیولیت اغلب اقدامات و بخش های فرایند را در برمی گیرد. ماهیت خدمات و محصولات نرم افزاری و همچنین تفاوت و تنوع نیازهای مشتریان، ارایه دهندگان را ایجاب می کند تا به دنبال ارایه راهکارهای مشتری باشند. از این رو، هدف این تحقیق تدوین مدلی به منظور شکل دهی و استقرار راهکار مشتری در صنعت نرم افزار ایران است. داده های پژوهش از طریق مصاحبه با 18 خبره صنعت نرم افزار گردآوری شد. سپس این داده ها به شیوه تحلیل مضمون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. پس از اینکه مقوله های اولیه از داده ها استخراج گردید، مجددا به خبرگان ارجاع داده شدند تا به تایید آن ها برسند. پس از تایید خبرگان و غربالگری، 27 مقوله فرعی و 11 مقوله اصلی بدست آمد که مقوله های اصلی عبارتند از «میزان بلوغ سازمان مشتری؛ دانش ارایه دهنده از اکوسیستم کسب وکار مشتری؛ دانش صحیح مشتری از خواسته؛ بهره گیری ارایه دهنده و مشتری از تیم های چندوظیفه ای؛ دستیابی به زبان مشترک و فهم متقابل؛ رویکرد ارایه دهنده به شراکت با مشتری؛ سازوکار مستندسازی، انتقال خواسته ها و بازخوردها؛ پیش بینی و کنترل عدم اطمینان ها؛ پشتیبانی و هدایت تغییرات در سازمان مشتری؛ بازتعریف و شفاف سازی فرایندهای مشتری؛ و حفاظت متقابل ارایه دهنده و مشتری از دارایی های دانشی». سپس مدل پژوهش با استفاده از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری به دست آمد.
    کلیدواژگان: راهکار مشتری، راهکار کسب وکار، ارائه دهنده راهکار، شبکه راهکار، صنعت نرم افزار
|
  • Zohre Khosravilaghab *, Abdolmajid Mosleh, Habibollah Salarzehi Pages 1-16

    Today, knowledge management has become one of the most important categories in developing countries. The oil industry is one of the most important industries in our country. The role of knowledge transfer in all its affairs has been important, and it can use its strategic alliance to create, acquire, share and apply knowledge; therefore, in this research we have attempted to examine the role of knowledge management as a motivation to enter the technological strategic alliance. In this research, after studying the literature and using the library method, a preliminary study of the subject is considered; subsequently, using the qualitative approach and interviewing experts, extraction of concepts and categories affecting knowledge management as a motivation to enter the alliances has been addressed. One of the important categories in this regard is the creation of knowledge that has resulted from the concepts of knowledge recognition and knowledge creation. Another identified category is the acquisition of knowledge derived from the concepts of knowledge gathering and knowledge organization. The third identified category for knowledge management is knowledge sharing, which includes the concepts of publishing Knowledge and adapting knowledge. Finally, there is applying knowledge, which is derived from the concept of the use of knowledge.

    Keywords: Technological Strategic Alliance, Knowledge Management, Oil Industry
  • Parisa Zolfaghar, Ameneh Khadivar *, Fatemeh Abbasi Pages 18-41

    Due to the global attention to cryptocurrencies especially bitcoin, governments, banks, and other industries are expected to use cryptocurrencies in their daily transactions. Therefore, as any other financial field, there is a need to identify the challenges in this field to safe investment. On the other hand, by the expansion of social networks, unstructured data is increasing, which can be used to create added value in various areas such as sentiment analysis. Therefore, this study was conducted to investigate the impact of perceived risk by social network users on the price of Bitcoin. According to the research findings, the identified risks in the field of bitcoin include social, economic, security, technological and legal risks., The conversations on the Bitcoin Talk Site were used to extract the bitcoin risks. After collecting these conversations by the web crawler, the conversations were clustered into thematic clusters using the Latent Dirichlet Allocation algorithm, which is one of the most popular methods in Topic Modeling. were analyzed using vocabulary-based method and AFINN dictionary. NARX Neural Network was used to measure the effect of Userschr('39') Sentiment on the price of Bitcoin. The results show a correlation of 0.99 and a mean square error of 0.001, which means that there is a correlation between the actual price and the predicted price of Bitcoin. The findings of this study can attract the attention of financial actors and businessmen in the field of bitcoin to plan a safe investment and reduce risk.

    Keywords: Bitcoin, Bitcoin risk, Sentiment Analysis, Topic Modeling, NARX neural network
  • Jafar Mahmoodi *, Amin Aghaee Roozbahani Pages 43-69
    The subject of this research is Organizational governance and its purpose is to provide thematic scientific of this field of knowledge. The fact is that organizational governance, since it has not yet been generally accepted as a scientific discipline, as a result, a thematics scientific of this field of knowledge has not been provide yet .In this research by reviewing 1251 articles published in 121 journals during the years 2007 to 2019 and using the method of " words co-occurrence " analysis based on the processes. Finally, we emphasized the use of the results of this research for researchers and graduate students, including finding research gaps and designing training courses using the results obtained.Finally, we show how researchers and graduate students can and should use the results of this research for , finding research gaps and designing training courses at graduate levels. also graduate student will find the research useful for providing their proposals.
    Keywords: Governance, organizational governance, scientific map, thematic cluster, Corporate governance
  • Yousef Mohammadkarimi, Mohammad Doostar *, Mohsen Akbari, Reza Esmaeilpour Pages 71-93
    The purpose of this study is to explain and identify the components affecting the sustainability of human resources in family businesses. The present research is mixed in terms of development-applied purpose, in terms of exploratory nature and in terms of data collection. The statistical sample of the qualitative stage includes 18 managers and founders of family businesses with a history of more than 30 years in the provinces of Kermanshah, Kurdistan and West Azerbaijan. The statistical population consists of a small number of 864 entrepreneurs and small and medium business managers located in the industrial towns of West Azerbaijan, Kurdistan and Kermanshah provinces, from which 200 people were selected by simple random sampling. The data collection tool is a semi-structured interview in the qualitative stage and a questionnaire extracted from the qualitative model in the quantitative stage. For qualitative data analysis, Brown and Clark (2006) six-step content analysis method and MAXQDA10 software and for quantitative data analysis, structural equation modeling method and SmartPLS software were used. The results showed that, among the identified components affecting the sustainability of human resources in family businesses, the components of maintaining family integrity, family organizational culture and balanced systems between work and life had the most impact.
    Keywords: Human resource management, Sustainability of human resources, Family Business, Strategic Management, Theme Analysis
  • Vahid Shahabi, Adel Azar *, Farshad Faezy Razi, MirFeiz Fallah Shams Pages 95-114

    With the advent of the Industry 4.0, the financial services business model will change. in order to succeed in the digital world of the future, banks must know the structure of their supply chain well and analyze the developments of this chain in the the Industry 4.0.Despite research in the field of digital banking, the issue of examining the evolution and recognition of the banking service supply chain in the the Industry 4.0 has been almost neglected. Therefore, in this article, with review of research and in-depth interviews with experts, the effects of the the Industry 4.0 on the supply chain of banking services were identified. The results showed that with the entry of banks into the Industry 4.0, new players, including fintechs, will be connected to the supply chain of banking services, followed by factors such as systematic sharing of information throughout the supply chain, inter-organizational cooperation, sustainability and transparency. Flexibility and personalization of services, etc. will increase and financial, information and service flows in the supply chain of banking services will change. the biggest distance between Iranian banks and digital banking is the lack of full use of artificial intelligence to automate all processes.

    Keywords: Digital Revolution, Banking without Branches, Exploratory factor analysis
  • AliReza Dadashi, Ali Hamidizadeh *, Rasoul Sanavi Fard Pages 116-142

    With the spread of technology in the business environment, customers have also begun to change their behaviors. Technology has allowed customers to access a wide range of products and market information before attempting to enter the market. As such, they are less likely to be exposed to widespread traditional advertising. businesses must use new methods of advertising and information about their products and services. This study aims to provide a model for increasing the share of the target market in the banking industry, focusing on content marketing. The researcher first collected data and information and categorized the identified codes into new concepts and categories, which was the basis for designing the interview questions and protocol. The final categories are content planning, content production, content distribution, qualitative market share, quantitative market share, and, valuation. A total of 13 interviews with experts from 7 banks have been conducted to achieve theoretical saturation. The final model is designed and presented based on 81 codes related to 23 concepts related to the research topic. As a result, a model was designed that by increasing the qualitative share of the target banking market, including the components of "brand promotion", "improving trust between banks and customers" and "creating conscious attention", promotes a small share of the target market in areas will be depositors, investors, and borrowers.

    Keywords: Content Marketing, Target Market, market share, Banking
  • Mansoureh Mohammadnezhad Fadardi, Reza Tahmasebi, Jabbar Babashahi * Pages 144-168
    Paradoxes are one of the inevitable phenomena in organizational life that are manifested in the form of decision-making dilemmas. Managers experience paradoxical tensions in different situations and should be able to provide appropriate responses to resolve such tensions. One of these situations is the paradoxical tension of exclusive-inclusive talent management. The present study was conducted to discover the strategies for managing this tension. This research is practical in terms of purpose and is qualitative in terms of data collection method. The population was research and executive managers at different levels of the Information and Communication Technology Research Institute, and 28 of whom were selected using the snowball sampling. The data collection tool in this study was semi-structured interviews. The data obtained from the interviews were analyzed using the theme analysis method. The results showed that "the modifying factors of tensions" including "organizational justice", "the nature of interpersonal relationships" and "access to resources" will affect the formation of tension. In addition, two active responses including "acceptance" and "equilibrium and integration" as well as three inactive responses including "suppression", "separation" and "projection" were identified as tension management strategies.
    Keywords: Talent Management, exclusive-inclusive paradox, Active response, Inactive responses
  • Tahereh Nabizadeh, Manizhe Haghighinasab *, Soheila Mehmannavazan Pages 170-193
    Saffron is a food product with a comparative advantage in the country. This product needs a competitive advantage in the export markets to achieve its valuable position. The problem is that this export commodity with production advantage in a water-scarce country is mostly exported with the least added value to countries such as Spain through indirect exports and under the private label branding of distributors and there it is re-exported to other countries with new packaging and higher prices. With climate change and the increasing tendency of consumers to organic products, it is necessary to study and formulate the saffron export marketing strategy with a green marketing orientation.Systematic review method has been used for extensive study of domestic and foreign researches to identify the dimensions of the export marketing strategy with a green orientation. With an exploratory sequential mix method, content and theme analysis has been used through interviews with industry and academic experts in the qualitative phase. In the quantitative phase of the research, Fuzzy Dematel techniques and interpretive structural equation modeling have been used to formulate the export strategy.The result shows that the use of dimensions such as firm characteristics, analysis of saffron industry and market in domestic and export target markets, identification of the company's export capabilities and green capabilities along with a marketing mixed program is recommended to leading export companies in the Iranian saffron industry.
    Keywords: Marketing Strategy, Saffron, Export, Green Orientation Interpretive structural modeling (ISM)
  • Peyman Parvari *, Mehdi Ebrahimi, Mohammadreza Karimi Pages 195-217
    In the business-to-business that includes specialized markets and the complex needs of customers, many product manufacturers and service providers take action to offer unique solutions that is responsible for most of the actions and parts of the process. The nature of software products and services as well as difference and diversity of customer needs that entails providers to seek customer solutions. The purpose of this research is to develop a forming and deployment customer solutions model in the Iranian software industry. The research data collected via interviews with 18 software industry experts. Thematic analysis was used to analyze the data. After the primary categories extracted from the data, they were referred back to the experts to be verified. After experts approval and screening, 27 sub-categories and 11 main categories were obtained. The main categories are: "Customer organization maturity amount; Provider knowledge from the customer business ecosystem; Correct knowledge of the customer from its request; Provider and customer use of multitasking teams; Achieve to joint language and mutual understanding; Provider approach in partnership with customers; Mechanisms of documentation, requests transference and feedbacks; Predicting and controlling of uncertainties; Supporting and directing changes in the customer organization; Redefining and clarifying customer processes; and Provider and customer mutual protection from knowledge assets. Then, the model of research obtained by using Interpretive Structural Modelling.
    Keywords: Customer Solutions, Business Solutions, Solution Provider, Solution Network, Software Industry