فهرست مطالب

امنیت انتظامی دریایی - پیاپی 48 (بهار 1401)

نشریه امنیت انتظامی دریایی
پیاپی 48 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/22
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فرزاد ادیبان، عبدالمحمد افروغ صفحات 1-13
    زمینه و هدف

     در هم تنیدگی روابط اجتماعی متاثر از نیازهای متقابل در عرصه ی جهانی و رشد فزاینده ی فناوری اطلاعات ارتباطات و تشکیل اشکال جدیدی از جوامع کلان که مرزهای سنتی را در هم شکسته از یک سو و همچنین شکل گیری تجارت های نوین با ارزهای دیجیتال از دیگر سو زمینه ساز بروز جرایمی در عرصه ی جهانی توسط گروه های سازمان یافته ی فراملی شده بنحوی که بدلیل وجود سازمان جرم در کشورهای مختلف، دولت ها ناتوان از پیگیری و برخورد با جرایم سازمان یافته هستند این مساله جایگاه پلیس بین الملل را حساس تر و با اهمیت تر نموده است. جنبه ی فراملی بودن و سازمان یافتگی جرایم زمینه این را فراهم آورد تا کشورها به این نتیجه برسند که می بایستی بصورت فعال به موضوع ورود نمایند. مولفه های سازمان یافتگی در کنار فراملی بودن و بروز جرایم نوپدید هرگونه اقدام را با مشکل مواجه می ساخت تا اینکه عزم جامعه جهانی در مواجهه با موضوع جایگاه خود را پیدا نمود. باندهای تبهکاری از فرصت‌های به‌ دست‌ آمده از جهانی‌ شدن و سهولت‌ ارتباطات بین‌المللی‌ و برداشته‌ شدن مرزها، نقش‌ و قدرت خود را در فراسوی مرزها گسترش داده و نه‌ تنها یک‌ جامعه‌ و ملت‌ را مورد تهدید قرار می‌دهند بلکه‌ امنیت‌ جهانی‌ را نیز به‌ خطر می‌اندازند. محقق در این جستار سعی دارد تا به بررسی و تحلیل نقش اینترپل در مبارزه با جرایم سازمان یافته ی فراملی بپردازد.

    روش تحقیق: 

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و جمع آوری اطلاعات آن به روش کتابخانه ای صورت گرفته و اطلاعات به دست آمده به روش تحلیلی توصیفی بررسی گردیده است. لذا با عنایت به آنکه اطلاعات حاصل با استفاده از ابزار کتابخانه ای گردآوری شده است از کتب، مقالات و منابع اینترنتی و سایر منابع پژوهشی معتبر و در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی به صورت فیش برداری استخراج گردیده است تا بدین وسیله نقش پلیس بین الملل در مبارزه با جرایم سازمان یافته ی فراملی مشخص گردد.

    یافته ها و نتایج

     با افزایش سطح هم بستگی و وابستگی کشورها به یکدیگر زمینه ی حذف تدریجی مرزهای سنتی جغرافیایی فراهم شده در نتیجه گستردگی و پیچیدگی روابط، گروه های سازمان یافته تبهکاری با هدف فرار از چنگال قانون فعالیت های خود را توسط تیم های چندملیتی در چندین کشور پایه گذاری، طراحی و اجرایی می نمایند افزایش سطح ارتکاب جرایم فراملی و سطوح بالای تاثیرگذاری آن در سطح فراملی موجبات نگرانی جامعه ی جهانی را فراهم کرده تا عزم جهانی در قالب حقوق بین الملل، اسناد و آرای قضایی ظهور کرده و نهاد و سازمان های تقنینی، قضایی و اجرایی پیرامون موضوع شکل گرفته و تبلور عینی عزم جهانی پلیس بین الملل است که تقریبا تمام کشورهای دنیا بدان پیوسته و امروزه نقش بسیار مهم و ارزشمندی در زمینه مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی را ایفاء می نماید. پلیس بین الملل به عنوان رکن اجرایی پیگیری و تعقیب جرایم با وصف سازمان یافته در سطح جهانی، کانون های شکل گیری جرایم فراملی را ناامن و زمینه ساز صلح و امنیت جهانی گردد.

    کلیدواژگان: پلیس بین الملل، جرایم سازمان یافته ی فراملی
  • اسماعیل عبدالهی صفحات 33-50
    زمینه و هدف

     موضوع امنیت و دوام و پایداری آن، از جمله موضوعات پرکاربرد و پیچیده، مورد علاقه و مطالعه افراد و اندیشمندان در حیطه های مختلف علمی می باشد. فلاسفه، حقوق دانان، روانشناسان و جامعه شناسان، پزشکان، زیست شناسان و برنامه ریزان ملی و شهری و نظایر آن در سطوح و ابعاد ملی و بین المللی کماکان به این موضوع پرداخته و اهمیت می دهند. به علاوه، از دیدگاه منابع شرعی و آموزه های قرآنی و روایی مقوله امنیت و معیار آن به طرز دقیق و جامعی مورد اهتمام قرار گرفته و معرفی شده است. به طور کلی، امنیت و بستر آن، یعنی نظم، به حالت و وضعیتی اطلاق می شود که فرد و یا جامعه از هرگونه خطر و آسیب بالفعل و بالقوه ای دور بوده و می تواند با آرامش به حیات و زندگی خود ادامه دهد. در چنین شرایطی، فرد و جامعه نه خود را در خطر می بیند و نه احساس خطر می نماید. محقق در این جستار سعی دارد الزامات و مولفه های امنیت  پایدار در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را مورد واکاوی، بحث و بررسی قرار داده و الگویی مناسب ارایه دهد.

    روش تحقیق:

     پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و جمع آوری اطلاعات آن به روش کتابخانه ای صورت گرفته و اطلاعات به دست آمده به روش تحلیلی توصیفی بررسی گردیده است. لذا با عنایت به آنکه اطلاعات حاصل با استفاده از ابزار کتابخانه ای گردآوری شده است از کتب، مقالات و منابع اینترنتی و سایر منابع پژوهشی معتبر و در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی به صورت فیش برداری استخراج گردیده است تا الزامات و مولفه های امنیت  پایدار در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را مورد بحث و بررسی قرار دهد.

    نتایج و یافته ها

     یکی از بخش های مهم جامعه، دانشگاه ها و مراکز علمی، به عنوان نهاد های مولد به شمار می روند که نه تنها فضای امن و آرامش نیاز دارند، بلکه در چارچوب امنیت کلان جامعه می توانند تاثیرگذار و برطرف کننده مشکلات عدیده باشند. البته، این امنیت وقتی پایدار و بادوام است که جامع و همه جانبه باشد؛ یعنی نه تنها مبتنی بر معیار و زیرساخت کامل باشد، بلکه معطوف به همه ابعاد و لوازم آن باشد. با توجه به مجموعه تهدیدهایی که عناصر متشکله و اصیل دانشگاه ها و مراکز علمی با آن موجه اند، برنامه ریزی اصولی و کلان در قالب ها و اشکال گوناگون و منبعث از شاخص های امنیت در جوامع متعارف و متعالی ضروری و اجتناب ناپذیر است. طبعا یکی از برنامه های محوری، باورسازی اعتقادی و ارزشی عناصر تاثیرگذار و مداخله گر در دانشگاه ها و موسسات علمی و نظارت مستمر و هدفمند برآن است که می تواند فضای دانشگاه و محیط های علمی را از بسیاری از تهدیدها و اختلال های جدی دور نگهدارد و به توانمندی این مراکز در مسیر توسعه   همه جانبه جامعه کمک نماید.

    کلیدواژگان: امنیت، نظم، جوامع متعارف متعالی، تولید علم
  • فرزاد ادیبان، عبدالمحمد افروغ صفحات 52-89
    زمینه و هدف

     دزدی دریایی یکی از جرایم با سابقه در عرصه ی دریاهاست که از سالیان دور تجارت دریایی را تحت تاثیر خود قرار داده و امروزه با گسترش ارتباطات بین جوامع و افزایش سطح تعاملات در تامین نیازمندی ها از طریق تبادل محصولات تولیدی از طریق دریا اهمیت بیشتری یافته تا جایی که بروز ناامنی دریایی در اشکال مختلف، خصوصا دزدی دریایی می تواند جامعه جهانی را با چالش جدی صلح و امنیت مواجه سازد. محقق در این پژوهش تلاش دارد تا آثار ناشی از دزدی دریایی بر امنیت و صلح جهانی با تاکید بر اسناد بین المللی را مورد بررسی قرار داده و روندها و رویکردهای مرتبط با این پدیده را مورد ارزیابی قرار دهد.

    روش تحقیق: 

    محقق در این پژوهش با روش تحلیلی-توصیفی از طریق بهره گیری از منابع مکتوب کتابخانه و مقالات انجام شده توسط پژوهشگران و سازمان بین المللی و همچنین بررسی اسناد بین المللی پیرامون موضوع، تلاش می کند تا ضمن تحلیل جرم دزدی دریایی، آثار ناشی از آن بر صلح و امنیت جهانی را از منظر اسناد بین المللی مورد ارزیابی قرار دهد.

    نتایج و یافته های تحقیق:

     یافته های پژوهش حاکی از آن است که پدیده دزدی دریایی بر مبنای جرم شناسی امری اجتناب ناپذیر و تحت تاثیر علت های مختلف در شرایط گوناگون رخ می دهد و متاثر از سطح همبستگی جوامع به همدیگر در تامین نیازهای اولیه، این پدیده می تواند تاثیرات بسیار زیادی بر صلح و امنیت جهانی در حوزه های مختلف وارد کرده و در نتیجه ی عواملی متعددی از جمله؛ فقدان عزم جوامع جهانی در جهت مبارزه با دزدی دریایی، عدم تامین امنیت جهانی دریایی در نتیجه عدم توسعه پایدار دریایی، پراکندگی جغرافیایی محل های وقوع، بی کیفرمانی ناشی از بی تاثیری اسناد بین المللی و ناکارامدی سیاست های تقابلی جهانی و قوانین داخلی کشورهای ساحلی می تواند تجارت دریایی و در نتیجه امنیت انسانی، اقتصادی، بهداشتی، غذایی و انرژی را مختل و نظم جهانی را با چالش جدی مواجه ساخته که امنیت و صلح جهانی را مخدوش می سازد.

    کلیدواژگان: دزدی دریایی، صلح و امنیت جهانی، اسناد بین المللی
  • مصطفی زارعی، عباس برزگرزاده، علیرضا بهمن نژاد، ندا باحجب علیپور صفحات 90-111
    زمینه و هدف

     استفاده از دریاها و در مفهوم مضیق تر اقیانوس ها همواره مورد توجه دولت های در زمینه های اقتصادی، علمی،  نظامی و استراتژیکی در طول تاریخ بوده و در عصر حاضر نیز بر این اهمیت افزوده شده است. حقوق دریاها بخشی از قواعد حقوق عرفی می باشد که بعدها به تدریج تدوین شده است. سومین کنفرانس ملل متحد راجع به حقوق دریاها که در سال 1982بطور موفقیت آمیزی کنوانسیون حقوق دریاها را به تصویب رساند اهمیت ویژه ای در تدوین حقوق دریاها دارد. منابع حقوق دریاها شامل معاهدات عرف بین الملل اصول کلی حقوق، قواعد آمره اعمال حقوقی یک جانبه، دکترین، رویه قضایی و داوری بین المللی است . از مهمترین منابع حقوق آبهای دریایی رویه های دیوان بینالمللی دادگستری، دیوان بین المللی حقوق دریاها است چرا که آنها ضمن استناد به معاهدات مربوط به دریاها و تغییر مترقیانه آنها زمینه ایجاد قواعد عرفی دریاها و نیز بیان قواعد عرفی موجود دریاها را به منصه ظهور می رسانند.

    روش تحقیق: 

    پژوهش حاضر که با روش تحلیلی-  توصیفی نگارش شده است به دنبال پاسخگویی به این پرسش های مهم می باشد که  دیوان بین المللی دادگستری و دیوان بین الملل حقوق دریاها  چگونه در حل اختلافات بین المللی از حقوق دریاها کمک می گیرند؟ و حقوق دریاها تا چه اندازه می تواند راهگشای حل مناقشات بین المللی می باشد؟

     نتایج و یافته های تحقیق: 

    هدف پژوهش حاضر که بر تاثیر حقوق دریاها بر ساختار بنیادین آیین های حل و فصل اختلافات بین المللی و بر میزان این قوانین در صدور آرای دیوان بین المللی دادگستری و دیوان بین المللی حقوق دریاها متمرکز شده است بیانگر این یافته می باشد که حقوق دریاها تاثیر چندانی در آراء صادره از سوی دیوان بین المللی دادگستری ندارد. دیگر اینکه  با توجه به نواقص و خلاءهای موجود در این زمینه نمی تواند جوابگوی حل مناقشات بین المللی باشد. به نظر می رسد حقوق دریاها از طریق ارایه راهکار و قواعد حقوقی مورد قبول کشورها می تواند در صدور آراء سازمان های بین المللی راهنما باشد.

    کلیدواژگان: حل و فصل اختلافات بین المللی، دیوان بین المللی حقوق دریاها، دیوان بین المللی دادگستری، حقوق دریاها
  • فرزاد ادیبان، عبدالمحمد افروغ، رقیه مبارکی طلب صفحات 113-151
    زمینه و هدف

     متاثر از صنعتی شدن جوامع و رقابت های صنعتی در جهان، محیط زیست مورد هجوم همراه با تخریب بشر قرار گرفته به نحوی که امروزه متاسفانه محیط زیست، تابعی از توسعه در صنعت لحاظ شده و تنوع در نیازهای بشری با برهم خوردن نظم زیست محیطی و حتی بروز خسارت های غیرزیست محیطی همراه گردیده است. جرایم زیست محیطی در اشکال مختلف نمونه ای از بر هم خوردن توازن رابطه انسان با طبیعت بوده که بشر با هدف سهم خواهی و به دست آوردن سود بیشتر در مسیر از بین بردن طبیعت قرار گرفته است. آلودگی نفتی دریایی از شایع ترین آسیب های زیست محیطی بوده که بدلیل نوع آلودگی و میزان پایداری بعضا منتهی به ورود خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست بشری شده و اصلی‌ترین‌ منبعی‌ که‌ می‌تواند در دریاها ایجاد آلودگی‌ نماید، نشت‌ مواد نفتی است. جامعه جهانی با واکنش های مختلفی در قالب تدوین قانون، کنوانسیون و اسناد بین المللی در مواجهه با موضوع از خود نشان داده است. با این توضیح محقق در این جستار تلاش دارد تا ضمن تحلیل ابعاد مسیولیت دولت ها در رابطه با جبران خسارت  های ناشی از آلودگی نفتی دریایی، موضوع را از منظر حقوق، اسناد و آرای دادگاه های بین المللی مورد بررسی قرار دهد و در سایه این هدف به سوالاتی از جمله اینکه دولت ها چه مسیولیتی در قبال آلودگی دریایی ناشی از مواد نفتی دارند؟ و اینکه حقوق و اسناد بین المللی چه واکنشی در رابطه با آلودگی دریایی ارایه نموده؟ و اینکه اصولا تدابیر جامعه ی جهانی چقدر تاثیرگذار بوده است؟

    روش تحقیق:

     این تحقیق از حیث هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است. در این تحقیق برای پرداختن به موضوع و پاسخ به سوال از طریق گردآوری اطلاعات با روش کتابخانه ای و با استفاده از فیش برداری منابع و همچنین بهره برداری از سایت های خبری و مقالات تخصصی استفاده شده است.

    نتایج و یافته ها

     بررسی های انجام شده از قضایای آلودگی نفتی دریایی در سطح بین المللی ناظر بر این است که علی رغم آثار ناشی از خسارت های زیان بار زیست محیطی و غیرزیست محیطی، همچنان در سایه تعارض منافع، عدم نفع، عدم ورود ضررهای مستقیم بین دولت های ساحلی و صاحب پرچم در محیط بین الملل نتوانسته در سایه مسیولیت‌ بین‌المللی‌ دولت‌ ها، محیط زیست دریایی را از مخاطرات آلودگی نفتی حفظ کند و این رویکرد نشان دهنده ی ناکارآمدی نظام مسیولیت مدنی در پیشگیری، کاهش و مقابله و مواجهه با آلودگی دریایی است با توجه به مصادیق گسترده آلودگی نفتی در سطح آب های بین المللی و ورود خسارات گاه غیرقابل جبران بر محیط زیست دریایی و تاثیرات سوء اقتصادی آلودگی نفتی دریاها، همگی موید لزوم توسل به ساختار قضایی کارامد، نظام مسیولیت کیفری پویا و ایجاد ضمانت اجراهای قوی در نظام بین الملل خصوصا در رابطه با دریای آزاد، که زیان دیده واقعی«بشریت» است. حقوق بین الملل هنوز به آن درجه از پیشرفت نرسیده است که دولتی بتواند به نمایندگی از منافع بشریت اقدام به اقامه دعوی نماید. ولی به نظر می رسد، چنانچه اقدام به آلودگی از سوی کشورها، نقض یکی از مقررات مذکور در کنوانسیون حقوق دریاها (1982) یا قوانین و مقررات دیگر یا عرف بین المللی باشد، هر کشوری می تواند با استناد به ماده 48 مسیولیت بین المللی دولت ها، به طرح دعوی جبران خسارت آلودگی نفتی در دریای آزاد اقدام کند.

    کلیدواژگان: مسئولیت دولت ها، جبران خسارت، آلودگی نفتی دریایی، حقوق، اسناد و آرای دادگاه های بین المللی
  • ایمان محکم کار، فرزاد ادیبان، ربابه طبری صفحات 153-176
    زمینه و هدف

     یکی از مهم ترین اصول حاکم بر تحکیم ابعاد هویت اسلامی- ایرانی، در کشورهایی همچون جمهوری اسلامی ایران که دارای خرده فرهنگ های مختلف قومی و مذهبی می باشند، دستیابی به انسجام و وحدت ملی در درون جامعه می باشد. از سوی دیگر برقراری رابطه ای مستحکم بین هویت ملی با هویت اسلامی، که منجر به ارتقاء مولفه های هویت ملی هم چون میراث ملی، زبان، فرهنگ و تعمیق ارزش ها و تعالیم عالیه اسلامی در سطح جامعه می گردد، از مبانی اساسی حفظ استقلال در سطح جامعه به شمار می آید. این هویت در برخی عرصه ها به صورت ناخودآگاه و در بستر جامعه شکل می گیرد، لیکن در اغلب موارد در قالب برنامه های خاص جامعه پذیری و تربیتی شکل می پذیرد. اساسا هویت ملی زیر بنای تمامی هویت ها در جامعه محسوب می گردد و شکل گیری سایر ابعاد هویتی تحت تاثیر هویت ملی قرار خواهد گرفت.در پژوهش حاضر سوال اصلی این است که آیا پایبندی به ارزش های حاکم بر هویت اسلامی- ایرانی اقوام در ارتقاء سطح امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تاثر گذار است؟آن چه در این پژوهش مورد تحلیل نویسندگان قرار می گیرد، تبیین تحلیلی تاثیر پایبندی به هویت ایرانی-اسلامی اقوام بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران می باشد.

    روش تحقیق:

     این پژوهش به روش تحلیلی- استنباطی انجام گرفته و ضمن بررسی تحلیلی ابعاد و مولفه های هویت اسلامی، به تشریح تاثیر این ابعاد در انسجام و تقویت وحدت ملی در سطح گستره ی جفرافیایی جمهوری اسلامی ایران می پردازد.

    نتایج و یافته ها

     نتایج این پژوهش حاکی از آن است که در جوامعی همچون جمهوری اسلامی ایران، که دارای اقوام و مذاهب متنوع و متکثری می باشد، هویتی کارساز خواهد بود که صفت ملی آن در برگیرنده ی تمام هویت های ملی، قومی، مذهبی، فرهنگی بوده و در عین احترام به کثرت اقوام در سطح جامعه، از این تکثر در راستای ارتقاء سطح امنیت ملی بهره برداری مطلوب نماید. هرگاه حاکمان این مرز و بوم بر تحکیم مولفه های هویت ایرانی و اسلامی اصرار نموده اند، بنیادهای انسجام و همبستگی ملی مستحکم تر و پایدارتر بوده است.

    کلیدواژگان: اقوام، امنیت ملی، هویت ملی، هویت اسلامی
|
  • Farzad, Adiban, Abdul Mohammad Afrogh Pages 1-13
    Context and purpose

     the interweaving of social relations affected by mutual needs in the global arena and the increasing growth of information and communication technology and the formation of new forms of macro-communities that break traditional boundaries on the one hand, as well as the formation of new businesses with currencies Digital, on the other hand, creates the basis for the emergence of crimes in the global arena by transnational organized groups in such a way that due to the existence of criminal organizations in different countries, governments are unable to follow up and deal with organized crimes. This issue makes the position of the international police sensitive. has become more and more important. The aspect of transnationality and organization of crimes provided the ground for countries to come to the conclusion that they should actively enter the issue. The components of being organized along with being transnational and the occurrence of new crimes made any action difficult until the determination of the international community found its place in facing the issue. From the opportunities obtained from globalization and the ease of international communication and the removal of borders, criminal gangs have expanded their role and power beyond the borders and not only threaten a society and nation, but also endanger global security. In this essay, the researcher tries to investigate and analyze the role of Interpol in the fight against transnational organized crimes.

    Research method

     The current research was conducted in terms of its practical purpose and information collection by library method and the obtained information was analyzed by descriptive analysis method. Therefore, considering that the resulting information has been collected using library tools, it has been extracted from books, articles, internet sources and other reliable research sources and within the framework of international laws and regulations, so that the role of the international police to be identified in the fight against transnational organized crime.

    Findings and results

     With the increase in the level of interdependence and dependence of countries on each other, the ground for the gradual elimination of traditional geographical borders provided as a result of the extent and complexity of relations, organized criminal groups with the aim of escaping from the clutches of the law, their activities are carried out by multinational teams. In several countries, they establish, design and implement, the increase in the level of committing transnational crimes and the high levels of its influence at the transnational level have caused the concern of the international community, so that global determination in the form of international law, documents and judicial decisions has emerged and established and Legislative, judicial and executive organizations have been formed around the issue and it is the concrete crystallization of the international determination of the international police, which is joined by almost all countries of the world and today plays a very important and valuable role in the field of dealing with transnational organized crimes. The international police, as the executive element of the follow-up and prosecution of organized crimes at the global level, will make the foci of the formation of transnational crimes insecure and create a foundation for global peace and security.

    Keywords: international police, transnational organized crime
  • Ismail Abdulahi Pages 33-50
    Background and purpose

     The issue of security, durability and stability is one of the most used and complex issues, which is interested and studied by people and thinkers in various scientific fields. Philosophers, lawyers, psychologists and sociologists, doctors, biologists and national and urban planners and the like at the national and international levels and dimensions continue to address and care about this issue. In addition, from the point of view of Shariah sources and Quranic teachings and narration, the category of security and its criteria have been thoroughly and comprehensively studied and introduced. In general, security and its basis, i.e. order, refers to a state where an individual or society is far from any actual or potential danger and damage and can continue their life in peace. In such a situation, the individual and the society neither see themselves in danger nor feel danger. In this thesis, the researcher tries to analyze, discuss and examine the requirements and components of sustainable security in universities and higher education centers and provide a suitable model.

    Research method

     The current research was conducted in terms of its practical purpose and information collection by library method and the obtained information was analyzed by descriptive analysis method. Therefore, considering that the resulting information has been collected using library tools, it has been extracted from books, articles, internet sources and other reliable research sources and in the framework of international laws and regulations in the form of a plug-in to meet the requirements and components of sustainable security. Discuss in universities and higher education centers.

    Results and findings

     One of the important parts of the society, universities and scientific centers are considered as productive institutions that not only need a safe and calm environment, but also can be effective and solve problems within the framework of the overall security of the society. be many Of course, this security is stable and durable when it is comprehensive and comprehensive; It means that it is not only based on the standard and complete infrastructure, but also focuses on all its dimensions and accessories. Considering the set of threats that the organized and original elements of universities and scientific centers are justified by, fundamental and macro-planning in various formats and forms and emanating from security indicators in conventional and transcendental societies is necessary and inevitable. Naturally, one of the main programs is to build the beliefs and values ​​of influential and intervening elements in universities and scientific institutions and continuous and targeted monitoring of it, which can keep the atmosphere of universities and scientific environments away from many serious threats and disorders. To help the ability of these centers in the path of comprehensive development of the society.

    Keywords: security, order, transcendent conventional societies, production of science
  • Farzad Adiban, Abdul Mohammad Afrogh Pages 52-89
    Background and purpose

     Piracy is one of the crimes with a history in the field of the seas, which has affected maritime trade for many years, and today, with the expansion of communication between communities and the increase in the level of interaction in meeting needs through the exchange of manufactured products through the sea. It has become more important to the extent that the occurrence of maritime insecurity in various forms, especially piracy, can face the world community with a serious challenge to peace and security. In this research, the researcher tries to examine the effects of piracy on world security and peace with emphasis on international documents and evaluate the trends and approaches related to this phenomenon.

    Research method

     In this research, the researcher tries to analyze the crime of piracy by using the written sources of the library and articles written by researchers and international organizations, as well as examining the international documents related to the subject, while analyzing the crime of piracy. to evaluate the resulting effects on global peace and security from the perspective of international documents.

    Research results and findings

     Research findings indicate that the phenomenon of piracy based on criminology is inevitable and occurs under the influence of various causes in various conditions and is affected by the level of solidarity of societies to each other in providing basic needs. The phenomenon can have many effects on global peace and security in various fields and as a result of several factors including; The lack of determination of the international community to fight against piracy, the failure to provide global maritime security as a result of the lack of sustainable maritime development, the geographical dispersion of the occurrences, impunity due to the ineffectiveness of international documents, and the inefficiency of international policies and internal laws of coastal countries. It can disrupt maritime trade and as a result human, economic, health, food and energy security and make the world order face a serious challenge which disturbs the security and peace of the world.

    Keywords: piracy, international peace, security, international documents
  • Mustafa Zarei, Abbas Barzgarzadeh, Alireza Bahmannejad, Neda BahojbAlipour Pages 90-111
    Background and purpose

     The use of the seas and in a narrower sense of the oceans has always been the concern of governments in the economic, scientific, military and strategic fields throughout history, and this importance has been increased in the present era. The law of the seas is a part of the rules of customary law that have been gradually compiled later. The third United Nations Conference on the Law of the Sea, which successfully adopted the Convention on the Law of the Sea in 1982, has a special importance in the development of the law of the sea. The sources of the law of the seas include customary international treaties, general principles of law, rules governing unilateral legal actions, doctrine, judicial procedure and international arbitration. One of the most important sources of the law of sea waters is the procedures of the International Court of Justice, the International Court of Law of the Sea, because while citing the treaties related to the seas and their progressive change, they bring to the fore the creation of the customary rules of the seas as well as the expression of the existing customary rules of the seas. 

    Research method

     The current research, which is written with an analytical-descriptive method, seeks to answer these important questions: how do the International Court of Justice and the International Court of Law of the Sea get help in solving international disputes from the law of the sea? And to what extent can the law of the seas be a solution to international disputes?

     Research results and findings

     The purpose of the current research, which is focused on the impact of the law of the sea on the fundamental structure of international dispute settlement rituals and on the extent of these laws in issuing the opinions of the International Court of Justice and the International Court of Law of the Sea, expresses this finding. May the law of the seas not have much effect on the decisions issued by the International Court of Justice. Another thing is that due to the shortcomings and gaps in this field, it cannot be the answer to solving international disputes. It seems that the law of the seas can be a guide in issuing the opinions of international organizations through the provision of solutions and legal rules accepted by countries.

    Keywords: international dispute settlement, International Court of Law of the Sea, International Court of Justice, Law of the Sea
  • Farzad Adiban, Abdul Mohammad Afrogh, Roqaiya Mobaraki Talab Pages 113-151
    Background and purpose

     Affected by the industrialization of societies and industrial competition in the world, the environment has been attacked along with human destruction in such a way that today, unfortunately, the environment is considered a function of development in industry and the diversity of human needs with the disruption of order. environmental and even non-environmental damages have been associated. Environmental crimes in various forms are an example of disturbing the balance of the relationship between man and nature, where humans are on the path of destroying nature with the aim of seeking a share and gaining more profit. Marine oil pollution is one of the most common environmental damages, which due to the type of pollution and the level of stability, sometimes leads to irreparable damage to the human environment, and the main source that can cause pollution in the seas is oil spills. The international community has shown various reactions in the form of drafting laws, conventions and international documents in facing the issue. With this explanation, the researcher in this essay tries to analyze the dimensions of governments' responsibility in relation to the compensation of damages caused by marine oil pollution, and examines the issue from the perspective of laws, documents and opinions of international courts, and in the shadow of this goal To questions such as what governments are responsible for marine pollution caused by petroleum products? And what is the reaction of international laws and documents in relation to marine pollution? And how effective have the global community's measures been?

    Research method

     This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. In this research, to deal with the issue and answer the question, it is used to collect information with the library method and by using the sources, as well as using news sites and specialized articles.

    Results and Findings

     The studies conducted on marine oil pollution cases at the international level observe that despite the effects of harmful environmental and non-environmental damages, it is still under the shadow of conflict of interests, lack of benefit, lack of loss. The direct relationship between the coastal governments and the flag owner in the international environment has not been able to protect the marine environment from the dangers of oil pollution in the shadow of the international responsibility of the governments, and this approach shows the inefficiency of the civil liability system in preventing, reducing and confronting pollution. It is a sea, according to the extensive examples of oil pollution in international waters and the sometimes irreparable damage to the marine environment and the negative economic effects of oil pollution in the seas, all confirm the need to resort to an efficient judicial structure, a dynamic criminal liability system and the creation of a guarantee of executions. strong in the international system, especially in relation to the open sea, which is the real loss of "humanity". International law has not yet reached the level of progress that a government can file a lawsuit on behalf of the interests of humanity. But it seems that if the act of pollution by countries is a violation of one of the provisions mentioned in the Convention on the Law of the Sea (1982) or other laws and regulations or international custom, any country can refer to Article 48 of the international responsibility of the government. to initiate a claim for oil pollution compensation in the Azad Sea.

    Keywords: responsibility of governments, compensation, marine oil pollution, rights, documents, judgments of international courts
  • iman mohkamkar, Farzad Adiban, Rababe Tabari Pages 153-176
    Background and purpose

     One of the most important principles governing the consolidation of Islamic-Iranian identity dimensions in countries such as the Islamic Republic of Iran, which have different ethnic and religious subcultures, is to achieve national cohesion and unity within the society. On the other hand, establishing a strong relationship between national identity and Islamic identity, which leads to the promotion of national identity components such as national heritage, language, culture and the deepening of Islamic values ​​and teachings at the level of society, is one of the basic principles of preserving independence in It is the level of society. In some areas, this identity is formed unconsciously and in the context of society, but in most cases it is formed in the form of special socialization and education programs. Basically, national identity is the foundation of all identities in society, and the formation of other identity dimensions will be influenced by national identity.In the current research, the main question is whether the adherence to the values ​​governing the Islamic-Iranian identity of the ethnic groups is effective in improving the level of national security of the Islamic Republic of Iran? Iranian-Islamic nations are on the national security of the Islamic Republic of Iran.

    Research method

     This research was carried out using an analytical-inferential method, and while analyzing the dimensions and components of Islamic identity, it describes the effect of these dimensions on the cohesion and strengthening of national unity in the geographical area of ​​the Islamic Republic of Iran.

    Results and findings

     The results of this research indicate that in societies like the Islamic Republic of Iran, which has diverse and pluralistic ethnicities and religions, an identity will be effective whose national attribute includes all national, ethnic, and religious identities. , cultural and while respecting the plurality of ethnic groups at the level of the society, to take advantage of this plurality in order to improve the level of national security. Whenever the rulers of this region have insisted on consolidating the components of Iranian and Islamic identity, the foundations of national cohesion and solidarity have been stronger and more stable.

    Keywords: ethnic groups, national security, national identity, Islamic identity