فهرست مطالب

شیلات - سال هفتاد و پنجم شماره 4 (زمستان 1401)

فصلنامه شیلات
سال هفتاد و پنجم شماره 4 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مریم میرزایی وندخانقاه*، سید علی اکبر هدایتی، ثمانه ناظری، حمید محمدی آذرم، رسول قربانی صفحات 481-494

    به دلیل افزایش استقرار صنایع در سواحل و توسعه شهر های ساحلی، اکوسیستم های آبی و آبزیان آنها از آلاینده های تخلیه شده به ویژه فلزات سنگین تاثیر می پذیرند. فلزات سنگین پس از ورود به اکوسیستم های آبی و تجمع در بافت های آبزیان و از جمله ماهیان، نهایتا از طریق زنجیره غذایی می توانند وارد بدن انسان گردند. هدف از این تحقیق تعیین میزان انتقال فلز سنگین مس در طی زنجیره غذایی ماهیان زینتی جهت برآورد حضور آلاینده ها در زنجیره غذایی بود. به همین منظور در مطالعه حاضر بزرگنمایی زیستی فلز سنگین سولفات مس (CuS04) و انتقال آن در زنجیره غذایی آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia franciscana)، ماهی زبرا (Danio rerio) و ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) مورد بررسی قرار گرفت. پس از محاسبه ابتدا غلظت مزمن سولفات مس روی ناپلی آرتمیا در 24 ساعت به دست آمد. در مرحله اول، آرتمیای آلوده مورد تغذیه ماهی زبرا Danio rerio به عنوان مصرف کننده دوم  در دو محیط جداگانه (آب تمیز و آب حاوی مس) قرار داده شد. در مرحله دوم، ماهی زبرا مورد تغذیه ماهی اسکار Astronotus ocellatus به عنوان مصرف کننده سوم در دو محیط جداگانه (آب بدون آلودگی و آب حاوی مس) قرار داده شد. در مرحله آخر، غلظت مس در بافت کبد ماهی زبرا  و اسکار اندازه گیری شد. همچنین، تغییرات گلوکز و آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، اسید فسفاتاز (ACP) اندازه گیری شد. نتایج این مطالعه افزایش معنی داری غلظت مس در بافت کبد ماهی زبرا و اسکار تحت تیمارهای غذایی مختلف در معرض این فلز سنگین را نشان داد. علاوه بر این، افزایش قابل توجهی در غلظت آنزیم های مختلف (ALT، AST، ACP) و گلوکز در تیمارهای معرض مس مشاهده شد که می تواند نشان دهنده آسیب به بافت های کبدی باشد.

    کلیدواژگان: فلزات سنگین، بزرگ نمایی زیستی، آسیب کبدی، سولفات مس(CuS04)، زنجیره غذایی
  • احمد مرشد عنایت، سید یوسف پیغمبری*، پرویز زارع، سید مصطفی عقیلی نژاد، ارسلان بهلکه صفحات 495-506
    مطالعه حاضر با هدف بررسی تغییرات صید و الگوی رشد فیل ماهی واقع در مناطق صیادی استان گلستان و برخی ویژگی های زیستی این گونه در یک دوره 13 ساله انجام شد. بیشترین میزان صید این گونه در سال 1387 بود که جمعا از پنج صیدگاه مستقر در آب های استان گلستان تعداد 95 قطعه از این گونه صید گردید و کمترین میزان صید آن نیز در سال 1399 بود که در این سال تعداد 3 قطعه از این گونه صید شدند. نتایج نشان داد بیشترین میانگین طول کل در سال 1399 و بیشترین میانگین وزن کل در سال 1396 مشاهده گردید و کمترین میانگین طول کل و وزن کل در سال 1390 بدست آمد. نسبت جنسی نر به ماده فیل ماهی در دوره سیزده ساله 1 : 66/0 بود که جمعیت جنس ماده بیشتر بود که از نظر آماری اختلاف معناداری داشتند (05/0p < ، 69/19 =2χ). دامنه ضریب رشد (b) برای جمعیت فیل ماهی در سال های 1390 تا 1399 بین 56/2 تا 97/3 متغیر بود، نتایج آزمون پایولی برای رابطه طول و وزن گونه فیل ماهی نشان داد الگوی رشد این گونه در سال های 1387 و 1389 از نوع آلومتریک منفی، در سال های 1393، 1396 و 1397 از نوع آلومتریک مثبت و در سال های 1388، 1390، 1391، 1392، 1394، 1395، 1398 و 1399 از نوع ایزومتریک بود. به طور کلی در یک دوره 13 ساله میزان صید فیل ماهی در سواحل استان گلستان کاهش بیش از 90 درصدی داشت، بنابراین در آب های استان گلستان این روند برای فیل ماهی پیش رود جزو گونه های به شدت در معرض انقراض قرار دارند و این یعنی زنگ خطر برای حفاظت این گونه با ارزش در دریای خزر به صدا در آمده است.
    کلیدواژگان: H. huso، صید، الگوی رشد، جنوب شرق دریای خزر، ایران
  • علی حقی وایقان*، ناصر آق صفحات 507-520
    سد ارس دارای اهمیت اکولوژیک و اجتماعی-اقتصادی برای استان آذربایجان غربی محسوب می شود که یکی از منابع صادراتی بکر و با اهمیت آن شاه میگوی دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus) است. به منظور بررسی وضعیت ذخایر این گونه از دو مدل CMSY و BSM با استفاده از داده های صید سال 1392-1397 استفاده شد و همچنین یک عملیات نمونه برداری در تیرماه 1400 در دریاچه سد ارس صورت پذیرفت. میانگین وزن صید شده برابر با 91/88 گرم، طول کل 88/13 و طول کاراپاس 5/7 سانتی متر ثبت شد. میزان CPUE محاسبه شده در ایستگاه SI1 و در ایستگاه SI2 به ترتیب برابر 06/0 و 013/0 (عدد در هر تله در شبانه روز) محاسبه گردید. شاخص های نقاط مرجع شیلاتی شاه میگوی سد ارس به دست آمده از دو مدل CMSY و BSM، حداکثر میزان برداشت پایدار از منابع شاه میگوی سد ارس بین 18 تا 24 تن برآورده کرد. این نتایج بیانگر افت شدید ذخیره و برداشت بیش از حد از میزان صید پایدار طی سالیان گذشته بوده است. بنابراین می توان بطور کلی نتیجه گیری نمود که ذخایر شاه میگوی آب شیرین سد ارس به شدت آسیب دیده است و با بررسی شاخص های جمعیتی، ذخایر و همچنین دلایل و اثرات کاهش ذخایر می توان امید داشت که اگر بازسازی ذخایر با برنامه ریزی و تبیین بهره برداری بر اساس برداشت پایدار باشد، بر مبنای میزان مجاز قابل برداشت، تعیین شده به صورت کاربردی، در این مطالعه می توان به بازسازی ذخایر این گونه و جلوگیری از انقراض آن کمک کرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی ذخایر، شاه میگوی آب شیرین، سد ارس، مدیریت صید پایدار، مدیریت شیلات
  • هادی اسدی*، حمید نویریان، مجیدرضا خوش خلق، رقیه صفری، عباس قیطاسی صفحات 521-534
    در این مطالعه بررسی امکان استفاده از ملخ مهاجر به عنوان منبع تامین کننده پروتیین در جیره بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان و تاثیر آن بر عملکرد رشد، ایمنی و هماتولوژی سرم خون مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 300 قطعه ماهی قزل آلا با میانگین وزنی (22/0± 09/6 گرم) با جیره های غذایی 0 درصد (شاهد)، 15 درصد (LM15)، 30 درصد (LM30) و 60 درصد (LM60) پودر ملخ فرموله شدند. هر جیره در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار و با 30 قطعه ماهی با ایجاد شرایط یکسان، در هر مخزن فایبرگلاس توزیع شدند. در پایان آزمایش، شاخص های رشد، ایمنی و هماتولوژی سرم خون بر اساس فرمول های استاندارد محاسبه وآنالیز با استفاده آزمون توکی انجام شد. نتایج نشان داد بیشترین وزن نهایی در تیمار 30 درصد مشاهده شد (89/34 ± 20/616 درصد) و تفاوت بین تیمارهای صفر، 15و 60 درصد معنی دار بود (05/0> p). در تیمار 60 درصد افزایش معنی دار ضریب تبدیل غذایی نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (05/0 > p). در تغذیه ماهیان با جیره حاوی پودر ملخ، مقادیرگلوکز، آلبومین، گلوبین و IgM اختلاف معنی داری را در بین تیمارهای مختلف آزمایشی نشان ندادند (05/0> p). اما میزان پروتیین کل، تری گلیسرید و کلسترول خون، اختلاف معنی دار در تیمار های ازمایشی نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0 > p). بنابراین می توان نتیجه گرفت استفاده از 30 درصد پودر ملخ در جیره تجاری بچه ماهیان قزل آلا می تواند باعث بهبود عملکرد رشد شده و فاقد تاثیر منفی بر سطح مطلوب شاخص های خونی و ایمنی گردد.
    کلیدواژگان: حشره، تغذیه، هماتولوژی، ماهی قزل آلای، ملخ
  • نیما یزدی، محمد ذاکری*، پریتا کوچنین، سید محمد موسوی، احمد تقوی مقدم صفحات 535-548

    در این تحقیق توانایی ماهی صبیتی در تنظیم و بازیابی ظرفیت آنزیم های گوارشی (تریپسین، کیموتریپسین و لیپاز) طی دوره های مختلف محرومیت غذایی و غذادهی مجدد به مدت 80 روز مورد مطالعه قرار گرفت. 300 ماهی با میانگین وزن اولیه 24/0±47/28 گرم در دوازده مخزن پرورشی 300 لیتری از جنس پلی اتیلن ذخیره سازی شدند. چهار تیمار آزمایشی شامل تیمار 1- ماهیان دو روز گرسنگی و هشت روز تغذیه، در تیمار 2 -ماهیان چهار روز گرسنگی و شانزده روز تغذیه و تیمار 3 -ماهیان هشت روز گرسنگی و سی و دو روز تغذیه، بودند. این دوره های گرسنگی و تغذیه،  تا پایان آزمایش (80 روز) برای تیمار اول هشت بار، برای تیمار دوم چهار بار و برای تیمار سوم دو بار تکرار شد. در تیمار شاهد ماهیان در تمام مدت آزمایش تا حد سیری تغذیه شد. در پایان دوره محرومیت غذایی سطح فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین در گروه شاهد به طور معنی داری بالاتر از سطح فعالیت سایر تیمارها بود (05/0<p). سطح فعالیت آنزیم لیپاز در چرخه اول تیمار 1 و 2 اختلاف معنی داری با گروه شاهد نداشت. هر چند که فعالیت این آنزیم در چرخه میانی تیمار 2 به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود (05/0<p). در پایان روزهای 40 و 80، هیچ گونه اختلاف معنی داری بین فعالیت سه آنزیم گوارشی بین گروه شاهد و تیمارها مشاهده نشد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که ماهیان Sparidentex hasta توانایی بازیابی ظرفیت گوارشی خود پس از رفع دوره های مختلف محرومیت غذایی هستند.

    کلیدواژگان: محرومیت غذایی، غذادهی مجدد، فعالیت آنزیم های گوارشی، Sparidentex hasta
  • حجت جعفریان*، ملیحه براتی قلعه شیری، ضیاء کردجزی، حسین آدینه، محمد فرهنگی صفحات 567-582

    سیستم بیوفلاک از جمله فن آوری های جدیدی است که در طول سالیان اخیر کاربردهای زیادی در پرورش متراکم و نیمه متراکم آبزیان داشته است. از مهم ترین مزایای این سیستم کاهش مصرف آب و افزایش میزان تولید در واحد سطح بدون نیاز به سیستم بیوفیلتر با تکیه بر حضور باکتری های هتروتروف است. این آزمایش به مدت 45 روز با 120 قطعه بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با میانگین وزنی 07/2±18/15 گرم انجام شد. بچه ماهیان به شکل تصادفی در 4 تیمار هر کدام با 3 تکرار تقسیم شدند. یک تیمار بدون تغییر در نسبت کربن به نیتروژن ولی با تعویض آب به عنوان گروه شاهد (A) انتخاب شد. در تیمارهای بعدی بچه ماهیان با سیستم بیوفلاک حاوی منابع کربنی آرد ذرت (B)، آرد گندم (C) و آرد جو (D) پرورش داده شدند. در پایان دوره، شاخص های کیفی آب، میزان رشد و نرخ ترشح نیتروژن متابولیکی بین تیمارهای مختلف مقایسه شد. بر اساس نتایج به دست آمده شاخص های کیفی آب بین تیمارهای بیوفلاک نسبت به گروه شاهد بهبود یافت (05/0p<). شاخص های رشد به طور معنی داری در تیمارهای بیوفلاک ارتقاء یافت (05/0p<). بالاترین میزان رشد و کمترین ضریب تبدیل غذایی در سیستم بیوفلاک حاوی آرد جو ثبت شد (05/0p<). نرخ ترشح آمونیاک و اوره در تیمارهای بیوفلاک نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بالاتر بود (05/0p<). بالاترین نرخ ترشح آمونیاک و اوره در تیمار بیوفلاک حاوی آرد جو ثبت شد (05/0p<). در مجموع بر اساس نتایج به دست آمده می توان این چنین نتیجه گیری کرد که استفاده از آرد جو به عنوان منبع کربن در سیستم بیوفلاک برای پرورش ماهی کپور معمولی قابل استفاده است. استفاده از این منبع کربن علاوه بر بهبود شاخص های کیفی آب در ارتقاء رشد بچه ماهیان کپور معمولی در سیستم بیوفلاک نیز موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: بیوفلاک، کیفیت آب، عملکرد رشد، سلامتی، کپور معمولی
  • میثم باورصاد، امیر عابد علم دوست*، رضا تابنده، حمید فرحمند، علیرضا میرواقفی، مجتبی علیشاهی صفحات 583-597

    هرپس ویروس نوع 3 کپورماهیان (CyHV-3) یا کوی هرپس ویروس (KHV)، یک ویروس نوظهور به شدت مسری و با حدت بالا است که سبب ایجاد تلفات سنگین و ناگهانی در ماهی کپور معمولی و کوی و هیبریدهای آنها می شود. روش LAMP یک تکنیک مولکولی مبتنی بر تکثیر بسیار اختصاصی اسید نوکلییک اجرام پاتوژن در شرایط همدما و بدون نیاز به تجهیزات گران قیمت می باشد که در سال های اخیر به منظور تشخیص پاتوژن های انسان و حیوانات توسعه یافته است. با توجه به اهمیت تشخیص سریع بیماری کوی هرپس ویروس در مزارع مشکوک به آلودگی و پایش دایمی مزارع پرورش کپورماهیان کشور، این مطالعه با هدف ارزیابی روش تلفیقی LAMP با پروب های نانوطلا در تشخیص سریع این ویروس صورت گرفت. در این مطالعه با استفاده از 6 آغازگر اختصاصی، بخشی از ژن تیمیدین کیناز (TK) کوی هرپس ویروس با روش بهینه شده LAMP، تکثیر و برای تشخیص رقت های مختلف DNA ژنومیک و DNA در نمونه های بافتی کپور معمولی، آزمایش اختصاصیت و حساسیت مورد بررسی قرار گرفت و آزمایش سرعت و حساسیت نسبت به روش PCR معمولی نیز مقایسه گردید. نتایج بیانگر اختصاصی بودن صد درصدی و حساسیت تشخیص بر اساس رقت استوک 8-10 معادل 25/1 فمتوگرم در میکرولیتر برای DNA ژنومیک ویروس و 7-10 معادل 2/8 فمتوگرم در میکرولیتر برای DNA ویروسی آمیخته شده در نمونه بافتی بود. همچنین بر اساس نتایج حاصله، روش LAMP پیشنهادی در مقایسه با PCR معمولی سه برابر سریعتر و 8000 برابر دقیق تر بود. با توجه به کارایی بالا، روش LAMP می تواند به عنوان یک ابزار قدرتمند و دقیق و سریع جهت شناسایی مولکولی کوی هرپس ویروس در آزمایشگاه های تشخیصی با تجهیزات اندک مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: هرپس ویروس نوع 3 کپورماهیان، LAMP، PCR، تشخیص سریع، تکثیر هم دما، تیمیدین کیناز
|
  • Maryam Mirzaee Vandkhanghah *, Seyyed Aliakbar Hedayati, Samaneh Nazeri, Hamid Mohammadi Azarm, Rasoul Ghorbani Pages 481-494

    Due to the increasing of industries on the coast and the development of coastal cities, aquatic ecosystems and species are affected by discharged pollutants, especially heavy metals. After entering aquatic ecosystems, heavy metals accumulate in aquatic tissues, including fish, and eventually enter the food chain, which can enter the human body through feeding on contaminated fish. The aim of this study was to determine the amount of copper as a heavy metal and its transferring during the food chain of ornamental fish to estimate the presence of contaminants in the food chain. So the effect of copper sulfate (CuS04) and its transmission were investigated in the food chain of Artemia franciscana, Danio rerio (Zebra) and Astronotus ocellatus (Oscar).  Initially, lethal concentration of Cu on Artemia was obtained in 24 hours. At the first step, infected Artemia was fed to zebrafish Danio rerio as the second consumer in two separate environments (clean water and water containing 10% of CuS04). At the second step, zebra fish were fed Oscar fish Astronotus ocellatus as the third consumer in two separate environments (unpolluted water and water containing 10% of CuS04). In the last step, CuS04 was measured in the liver tissue of zebrafish and scar. Also, changes in glucose and alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST), and acid phosphatase (ACP) enzymes were measured. The results of this study showed a significant increase in zebra fish and oscar under different treatments exposed to this heavy metal. In addition, a significant increase was observed in different enzymes (ALT, AST, and ACP) and glucose, which indicates damage to body tissues..

    Keywords: Heavy metal, Biomagnification, Liver Damage, Copper sulfate (CuS04), food chain
  • Ahmad Morshed Enayat, Seyed Yosouf Paighambari *, Parviz Zare, Seyed Mostafa Aghilinejhad, Arsalan Bahalkeh Pages 495-506
    This study aimed to investigate the changes and growth pattern of Beluga sturgeon fishing in fishing regions of Golestan and biological characteristics of this species over a period of 13 years. The highest amount of Beluga sturgeon fishing was in 2008, when a total of 95 pieces of this species were caught from five fishing grounds in Golestan province, and the lowest amount was caught in 2020, when 3 pieces of this species were caught. The results showed that the highest average total length was observed in 2020 and the highest total weight was observed in 2017 and the lowest average total length and total weight was obtained in 2011.The sex ratio of male to female elephant fish in the thirteen-year period was 0.66:1, which was significantly higher than the female population (X2=19.69, p<0.05). The range of growth coefficient (b) for the population of Beluga sturgeon between 2008 to 2020 years varied from 2.56 to 3.97. The results of Pauli test for the relationship between length and weight of Beluga sturgeon species showed that the growth pattern of this species in 2008 and 2010 were negative allometric, in 1393, 1396 and 1397 positive allometric and in 2009, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 and 2020 were isometric. In general, in a period of 13 years, the amount of elephant fishing in the coasts of Golestan province decreased by more than 90%, so in this region, this trend for Beluga sturgeon is among the most endangered species, concluding an alarm for conservation of this valuable species in Caspian Sea..
    Keywords: Huso huso, fishing, Growth pattern, Southeast of Caspian Sea, Iran
  • Ali Haghi Vayghan *, Naser Agh Pages 507-520
    Aras dam has ecological and socio-economic importance in the West Azerbaijan province, which freshwater crayfish (Astacus leptodactylus) is one of the pristine and important sources of export. To investigate the stock status of this species, two models CMSY and BSM were used from 2013 to 2018 and catch data were analyzed in this respect. Sampling was performed in July 2021 in Aras Dam reservoir. The average catch weight was 88.91 g, total and carapace length was 13.88 cm and 7.5 cm, respectively. The amount of CPUE (Number per trap per day) calculated per day in Station I and SII were 0.06 and 0.013, respectively. Fisheries reference points obtained from CMSY and BSM models showed that the maximum sustainable yield of Aras Dam crayfish was between 18 and 24 t. These results indicated a sharp decline in stock and fishing over the sustainable yield, during the past years. Therefore, it can be generally concluded that the freshwater crayfish stocks of Aras Dam severely damaged. Considering the population parameters, and stock status, as well as the reasons of stock depletion, it can be hoped that if the stock rebuilding program and also the exploitation is defined based on sustainable harvest and maximum allowable catch planned gathered from the results of this study. Therefore, rebuilding of the stocks of this species and prevent its extinction are possible..
    Keywords: stock assessment, Freshwater crayfish, Aras dam, Sustainable fishing management, Fisheries management
  • Hadi Asadi *, Hamid Noverian, Majidreza Khoshkholgh, Roghayyeh Safari, Abbas Gheytasi Pages 521-534
    In this study, the possibility of using migratory locust as a source of protein in the diet of rainbow trout fry and its effect on growth performance, immunity and hematology of blood serum was investigated. 300 number of rainbow trout fingerling with an average weight (6.09 ± 0.22 gr) with diets of 0% (control), 15% (LM15), 30% (LM30) and 60% (LM60) of formulated locust meal. became Each diet was distributed in a completely random design in 3 replicates with 30 number of fish in each fiberglass tank with the same conditions. At the end of the experiment, the indicators of growth, immunity and blood serum hematology were calculated based on standard formulas and analyzed using Tukey's test. The results showed that the highest final weight was observed in the 30% treatment (616.20% ± 34.89%) and the difference between zero, 15% and 60% treatments was significant (p<0.05). In the 60% treatment, a significant increase in feed conversion ratio was observed compared to the control treatment (p < 0.05). In feeding fish with a diet containing locust meal, the values of glucose, albumin, globin and IgM did not show significant differences among different experimental treatments (p<0.05). However, the amount of total protein, triglyceride and blood cholesterol showed a significant difference in the experimental treatments compared to the control treatment (p < 0.05). Therefore, it can be concluded that the use of 30% of locust meal in the commercial diet of rainbow trout fingerling can improve the growth performance and have no negative effect on the desired level of blood and immune parameters..
    Keywords: Insect protein, replacement, Blood, Nutritional Indicators, Rainbow trout
  • Nima Yazdi, Mohammad Zakeri *, Preeta Kochanian, Seyed Mohammad Mousavi, Ahmad Taghavi Moghadam Pages 535-548

    In this study, the ability of the Sobeity fish to regulate and restore the capacity of digestive enzymes (trypsin, chymotrypsin, and lipase) during different periods of starvation and re-feeding was studied for 80- day period. 300 fish with an average initial weight of 28.47±0.24 g was stocked in twelve 300-liter polyethylene tanks. In four experimental treatments, including treatment 1 (T1), the fish were starved for two days and fed for eight days; in treatment 2 (T2), the fish were starved for four days and fed for sixteen days; in treatment 3 (T3), the fish were starved for eight days and fed for thirty-three days. The cycles were repeated eight times for the T1, four times for the T2, and two times for the T3 until the end of the experiment (80 days). The control treatment was also fed to satiety throughout the experiment. At the end of the period of starvation, the activity level of trypsin and chymotrypsin in the control treatment was significantly higher than other treatments (P<0.05). The lipase activity level in the first cycle of T1 and T2 did not significantly different from the control treatment. However, the lipase enzyme activity in the midpoint cycle of T2 was significantly lower than control (P<0.05). At the end of days 40 and 80, no significant difference was observed in the activities of three digestive enzymes between the control and the experimental treatments. The present study showed that Sparidentex hasta can cover their digestive capacity after overcoming various periods of starvation..

    Keywords: starvation, Re-feeding, Digestive Enzymes Activity, Sparidentex hasta
  • Malihe Barati Ghaleshiri, Zia Kordjazi, Hosein Adineh, Mohammad Farhangi Pages 567-582

    Biofloc system is a new technology that used in intensive and semi intensive aquaculture systems. The main advantage of this system is reducing the water use, along with increasing the intensity of production based on heterotrophic bacteria than autotrophic bacteria. The fish were divided into 4 groups in 3 replicates. The first group (A) was reared in normal culture situation as a control. In subsequent treatments, juvenile were rearing in a biofloc system containing various carbon sources, including: maize flour (B), Wheat flour (C) and barley flour (D) as different treatments. One hundred and twoenty fingerlings of common carp with initial average body weight of 15.18±2.07g introduced into the experimental treatments and cultured for 45 days. At the end of the experiment, water quality, growth preformance, and metabolic nitrogen excretion rates compared among treatments. Based on the results, water quality improved among all biofloc treatments compared to the control group (p<0.05). Growth indices significantly improved in all biofloc treatments (p<0.05). The highest growth rate and the lowest feed conversion ratio were recorded in the biofloc system containing barley flour (p<0.05). Ammonia and urea excretion in biofloc treatments were significantly higher than the control group (p<0.05). The highest ammonia and urea excretion rates were recorded in the biofloc treatment containing barley flour (p<0.05). Therefore, it was concluded that the use of barley flour as a carbon source in the biofloc system can be used for rearing of common carp. The use of this carbon source, in addition to improving of water quality, is effective in promoting the growth of common carp in the biofloc system..

    Keywords: Biofloc, Water quality, growth performance, Healthy, Common carp
  • Meisam Bavarsad, Amirreza ABED-ELMDOUST *, Reza Tabandeh, Hamid Farahmand, Alireza Mirvaghefi, Mojtaba Alishahi Pages 583-597

    Koi Herpes Virus (KHV or Cyprinid Herpesvirus 3, CyHV-3) is an etiological agent of an emerging and notifiable disease and one of the mostrisky factors affecting common carp and koi worldwide production with high mortality rates. Molecular methods have been developed and routinely used for the detection of KHV infections. These diagnostic tools are sensitive but still have some drawbacks: they require expensive and bulky apparatus, a large sample volume, and long sample preparation/detection times. Therefore, it is desirable to develop simpler, faster, cheaper and more portable detection methods. Loop-mediated isothermal amplification (LAMP) technique is a novel and next-generation tool which can amplify nucleic acids with high specificity, sensitivity and rapidity under isothermal conditions. In this study, a fragment of the CyHV-3 TK gene was amplified at 65°C in the presence of Bst DNA polymerase and a set of six specially designed primer mixture. The reliability, sensitivity and specificity of this assay for rapid detection of CyHV-3 was investigated and compared to conventional PCR. LAMP assay was successfully developed with the detection of KHV- generated product, and showed 100% specificity and sensitivity of 1.25 fg/µL, that is comparable to the most sensitive method reported to date. The assay was 8000 fold more sensitive and three times faster than conventional PCR. The LAMP assay described in this study revealed a highly sensitive, rapid and reliable diagnostic protocol for detection of CyHV-3..

    Keywords: KHV, CyHV-3, LAMP, PCR, Rapid detection, Isothermal amplification, Thymidine kinase