فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:11 Issue: 23, Fall -Winter 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/07/09
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامرضا عباسیان*، فاطمه خادم پیر صفحات 1-20

    تغییر رویکرد در آموزش زبان سبب شده است که بسیاری از کشورها از جمله ایران دست به اصلاحات بنیادین در برنامه آموزش زبان انگلیسی در نظام آموزش  عمومی بزنند. لیکن، چنین روند نوید بخش  در ایران چالشهای  جدی در پی داشته استت بطوریکه انجام چنین تحقیقاتی را ضرورت بخشیده است. این مطالعه با مشارکت 70 نفر معلم زبان و 70 نفر دانش آموز به هدف بررسی چالشهای اجرای آموزش بر اساس شیوه ارتباطی هم از منظر دانش آموزشی معلمین و هم از جنبه ارزیابی تحصیلی صورت گرفت. این دو متغیر و سه بعد هر کدام بر اساس مدل PLSM  مورد بررسی قرار گرفتند که یافته ها موید همبستگی متفاوت سه بعد داتش ارتباطی  و نیز دانش ارزیابی به ترتیب نسبت به سازه های اصلی یعنی دانش ارتباطی و دانش ارزیابی بوده است. لیکن آزمون فرید من موید عدم سازگاری و تناسب ابعاد مذکور با اجرای برنامه می باشد. مقایسه پس-وقوعی نیز موید نگرش حداقلی تر معلمین نسبت به دانش آموزشی شیوه ارتباطی در مقایسه با دانش ارزیابی و ابعاد آن بوده است کما اینکه دانش و معلومات آنان در زمینه ویزگیهای شیوه ارتباطی نیز پایینتر می باشد، هر چند که تفاوت معناداری بین متغیر دانش آموزشی شیوه ارتباطی و جنبه دانش تهیه آزمونهای ارتباطی  دیده نشد. البته مجموعا دانش فنون اجرای شیوه ارتباطی نیز در مقایسه با سه جنبه مختلف ارزیابی شامل آزمون سازی، دانش آزمونهای  ارتباطی و دانش خاص تهیه و تدوین آزمونهای ارتباطی پاینتر ارزیابی می شود. مجموعا نوعی عدم تطابق و سازگاری بین دانش آموزش و ارزیابی شیوه ارتباطی آموزش زبان به عنوان چالشهای اجرایی و ارزیابی برنامه درسی همچنان بقوت خود باقی هستند که مستلزم برنامه ریزیهای اساسی در حیطه تربیت معلم زبان می باشد.

    کلیدواژگان: برنامه آموزش عمومی زبان در ایران، دانش آموزش به شیوه ارتباطی، چالشهای برنامه درسی زبان انگلیسی
  • پرویز قاصدی*، حبیب الله مشهدی، فریده اکاتی، ناصر فلاح صفحات 21-44
    هدف از پزوهش حاضر بررسی کارایی تکیه گاه سازی متقارن و نامتقارن بر اساس فرضیه ی برون دادی تحریک شده بر دقت و روانی گفتار زبان آموزان بود. بدین منظور بر اساس آزمون تعیین سطح آکسفورد 41 (17 مرد و 24 زن) زبان آموز سطح متوسط به بالا از میان 80 نفر انتخاب شدند. نسخه عمومی آزمون زبان آیلتس (نسخه 2) برای اندازه گیری میزان توانایی گفتاری زبان آموزان مورد استفاده قرار گرفت. سپس شرکت کنندگان به سه گروه کنترل، برون دادی تحریک شده ی متقارن، و برون دادی تحریک شده ی نامتقارن تقسیم شدند. گروه های مورد آزمایش و کنترل طی 15 جلسه، دو بار در هفته به مدت 45 دقیقه در هر جلسه، 7 درس از کتاب نیو اینترچنج 2 را مطالعه کردند. کلاس های گروه کنترل به صورت کلاس های عادی گفتار برگزار شد در حالی که  در تدریس گروه های آزمایشی از فعالیت های بازگویی مطالب و تصمیم گیری استفاده شد. مصاحبه های انجام شده، ضبط سپس رونویسی و برای تجزیه و تحلیل آماری کد گذاری شدند. نتایج حاصل از انالیز اماری داده ها بیانگر کارایی فعالیت های برون دادی تحریک شده در بهبود دقت و روانی گفتاز زبان آموزان بود. با این وجود، نتایج آزمون تست توکی نشان داد که فعالیت های برون دادی تحریک شده ی نامتقارن تاثیرات بهتری بر دقت گفتاری زبان آموزان دارد. همچین میانگین روانی گفتار گروه برون دادی تحریک شده ی نامتقارن بیشتر از گروه برون دادی تحریک شده ی متقارن بود. در مجموع، نتایج  حاصل از پژوهش حاضر از فرضیه برون دادی تحریک شده و نظریه ی اجتماعی-فرهنگی حمایت و پیشنهاد می کند که برای تقویت گفتاری زبان آموزان از فعالیت های برون دادی تحریک شده در کلاسهای دانش آموز محور استفاده شود.
    کلیدواژگان: گفتگوی برون دادی تحریک شده، متقارن، نامتقارن، گفتار
  • هانیه قاسمی، مونا خبیری* صفحات 45-66
    تحقیق فوق جهت بررسی مقابله ای تاثیر ارایه واژگان مخالف و توصیفات در توضیحات جداگانه داخل متن بر روی درک مطلب زبان آموزان ایرانی می باشد. این تحقیق در طول یک ترم از سال تحصیلی انجام شده است. جهت انجام دادن این تحقیق 60 دانش آموز متوسط مونث با میانگین سنی بین 18و 19 سال از میان 90 دانش آموزی که عملکرد آنها از طریق آزمون آزمایشی پت بدست آمده بود انتخاب شدند. این 60 شرکت کننده به دو گروه 30 نفره با واژگان متضاد داخل متن و 30 نفره با واژگان توصیفی داخل متن تقسیم شدند. در طول فرایند این تحقیق به یک گروه متن هایی با واژگان متضاد داخل متن و به گروه دیگر متن هایی با واژگان توصیفی داخل متن ارایه داده شد.  در آخر فرایند این تحقیق یک آزمون پت دیگر به هر دو گروه ارایه شد و نمرات میانگین آنها در آن آزمون از طریق روش آماری t-test نمونه های مستقل مقایسه شد. نتیجه بدست آمده سبب رد شدن فرضیه صفر شد و در نتیجه ثابت شد که یاد گیرندگان گروه واژگان توصیفی داخل متن به طور قابل توجهی در مقایسه با گروه واژگان متضاد داخل متن  از درک مطلب بهتری برخوردار شدند.
    کلیدواژگان: واژگان متضاد داخل متن، واژگان توصیفی داخل متن، درک مطلب، فهرست معانی، زبان آموزان زبان انگلیسی
  • آرزو حاجی مقصودی صفحات 67-84

    روش های یادگیری ازعوامل مهمی هستند که به مدرسان درتصمیم گیری اینکه چطوردانش آموزانشان زبان دوم یا زبان خارجه رابه خوبی یادمیگیرند کمک میکنند. اگرچه این موضوع درروان شناسی آموزشی به طورکلی مورد قبول واقع شده است اما تحقیق بیشتری نیازاست تارابطه بین روش های یادگیری ومهارت های زبان رابررسی کند. بنابراین این تحقیق برای بررسی رابطه بین روش های یادگیری ادراکی و پیشرفت مهارت نوشتن شرکت کنندگان پس ازدریافت آموزش به کمک کامپیوتردرقالب نظریه فعالیت محورپرداخت. برای رسیدن به این هدف ، 67 نفر ازدانش آموزان رشته مترجمی زبان انگلیسی یکی ازدانشگهای ایران براساس نتیجه آزمون تعیین سطح آکسفورد به عنوان شرکت کنندگان این تحقیق انتخاب شدند. روش تحقیق رابطه ای بود بااستفاده ازیک امتحان نوشتن قبل ازشروع آموزش و یک امتحان بعدازاتمام آموزش و یک پرسشنامه روش های یادگیری. آموزش مهارت نوشتن براساس یک پلتفرم آموزشی بود که براساس نظریه فعالیت محور طراحی شده بود. نتایج تحقیق نشان دادکه رابطه معناداری بین روش های یادگیری ادراکی شرکت کنندگان و پیشرفت مهارت نوشتن انها وجود ندارد. همچنین نتایج نشان داد که تفاوت معنا داری درمهارت نوشتن شرکت کنندگان با روش های یادگیری متفاوت وجود ندارد.

    کلیدواژگان: نظریه فعالیت محور، یادگیری زبان به کمک کامپیوتر، روش های یادگیری، پیشرفت مهارت نوشتن
  • فرید خوش لحن حسینی، زهره سیفوری* صفحات 85-102
    اخیرا تفاوتهای فردی گوناگون از جمله تحمل ابهام به دلیل تاثیری که بر فرآیند و دستاوردهای آموزش و از آن طریق بر جنبه های متفاوت سیستم زبان میانه از جمله صحت دستوری آن دارند مورد توجه قرار گرفته اند. هدف تحقیق حاضر بررسی میزان رابطه معنادار بین تحمل ابهام زبان آموزان ایرانی و صحت دستوری گفتار کار-مدار آنان بوده است. برای دستیابی به این هدف، نمونه تصادفی شامل 60 زبان آموز ایران مشغول به تحصیل در آموزشگاه زبان انگلیسی پکاه از جامعه آماری 150 نفری انتخاب شد. میزان تحمل ابهام آزمودنی ها با استفاده از پرسشنامه تحمل ابهام در زبان دوم (الی، 1994) و صحت دستوری گفتار آنان با استفاده از یک کار توصیف تصویری مورد سنجش قرار گرفت. تحلیل همبستگی داده های تحقیق نشان داد که زبان آموزان گفتاری ناصحیح تولید نمودند که به میزان متوسط و معنادار با میزان تحمل ابهام آنان همبستگی داشت. نتایج ضرورت شناسایی تحمل ابهام زبان آموزان را مورد تاکید قرار می دهد و کاربردهای آموزشی این سنجش را به بحث می گذارد.
    کلیدواژگان: تحمل ابهام، تفاوتهای فردی، صحت دستوری، گفتار کار-مدار
  • سعید نجفی صارم، حمید مرعشی*، مسعود سیری صفحات 103-124
    مهارت شنیدن در زبان انگلیسی به عنوان یکی از مهمترین و پیچده ترین مهارتها از سوی بسیاری از محققان شناخته می شود که میتواند باعث خستگی ذهنی در افراد شود. این مطالعه تلاشی در جهت بررسی رابطه بین مهارت شنیدن و خستگی ذهنی به هنگام شنیدن در بین فراگیران ایرانی زبان انگلیسی می باشد. بدین منظور،86 زبان آموز در سطح متوسط و بالاتر از متوسط بصورت تصادفی ازپس از برگزاری یک آزمون تعیین سطح تافل از بین 120 زبان آموز در رشته مترجمی برای شرکت در این مطالعه انتخاب شدند. از یک آزمون تافل مهارت شنیدن و یک پرسشنامه خستگی ذهنی به هنگام مهارت شنیدن ه توسط خود محقق طراحی شده بود، برای جمع آوری داده های لازم استفاده شد. سپس در مرحله تحلیل کیفی، نگرش 30 درصد از شرکت کنندگان در خصوص رابطه بین مهارت شنیدن و خستگی ذهنی به هنگام شنیدن مورد مصاحبه قرار گرفت. سپس اعمال ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین مهارت شنیدن و خستگی ذهنی به هنگام شنیدن رابطه مهمی وجود دارد. این یافته در مرحله تحلیل کیفی نیز مورد تایید قرار گرفت و شرکت کنندگان نظرات موافق خود را در خصوص وجود این رابطه اعلام نمودند. یافته های این تحقیق دارای کاربردهای آموزشی مهمی در آموزش و یادگیری زبان دوم بوده بطوریکه مهمترین کاربرد این بوده که به منظور افزایش مهارت شنیدن باید سطح خستگی ذهنی را به عنوان یک عامل مخرب تا میزان بسیار زیادی کاهش داد
    کلیدواژگان: مهارت شنیدن، خستگی ذهنی، فراگیران زبان دوم
  • مجتبی پارسال اصل، مرجان وثوقی* صفحات 125-150

    مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه میان اضطراب خواندن در زبان انگلیسی و میزان بسندگی در خواندن و راهبردهای مورد استفاده فراگیران در هنگام بروز اضطراب خواندن و نوع استفاده از راهبردها و اضطراب خواندن صورت پذیرفت. بدین منظور، مقیاس اضطراب خواندن زبان خارجی توسط ساییتو و همکاران (1999) به منظور اندازه گیری سطح اضطراب شرکت کنندگان در خواندن و نیز پرسشنامه (SORS)  جهت بررسی راهبردهای خواندن اقتباس شده از مختاری و شعاری (2002) مورد استفاده قرار گرفت. پاسخ های شرکت کنندگان (تعداد = 100) در مورد وضعیت اضطراب خواندن و استفاده از راهبردها از طریق دو پرسشنامه ذکر شده جمع آوری شد. پاسخ های فراگیران ایرانی به راهبردهای خواندن در مواجهه با زمینه های اضطراب آور به سه بخش از جمله راهبردهای "جهانی"، "حل مسیله" و "پشتیبانی" بررسی گردید و نتایج بر روی سه نوع اضطراب خواندن از جمله "جزء به کل"، "کل به جزء" و "اضطراب محیطی" مربوط به خواندن کلاسی تحلیل شد. به منظور آزمون رابطه بین راهبردهای خواندن ترجیحی یادگیرندگان زبان انگلیسی ایرانی و سطوح اضطراب آنها، رگرسیون لاجیت چند جمله ای مورد استفاده قرار گرفت و مشخص شد که دانشجویان با سطوح اضطراب خواندن پایین، از راهکارهای حل مسیله در مقایسه با راهکارهای پشتیبانی و جهانی استفاده می کنند. در خصوص تعامل سطح بسندگی در خواندن فراگیران، نتایج حاکی از آن بود که در میان فراگیران با سطوح اضطراب پایین تر، احتمال استفاده از راهبرد های حل مساله کمتر شده و نتایج به نفع استفاده از راهبرد های پشتیبانی سوق می کند. در نهایت، نتایج احتمالی با توجه به بهبود دستورالعمل های خواندن برای دانش آموزان ایرانی مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: اضطراب خواندن، استفاده از راهبرد، اضطراب صفتی، اضطراب موقعیتی، اضطراب وضعیتی، استراتژی های خواندن، اضطراب خواندن کل به جزء، اضطراب خواندن جزء به کل
  • علی اصغر پوراکبری، حسین حیدری تبریزی*، عزیزه چالاک صفحات 151-179
    هدف این مطالعه بررسی نگرش و ماهیت درک تفکر و درک صلاحیت ارتباطات بین فرهنگی (ICC) بین دانشجویان بین المللی زبان  انگلیسی است. بر این اساس، این مطالعه از پارادایم تحقیق ترکیبی استفاده می کند که شامل یک مرحله کیفی و یک مرحله کمی است. شرکت کنندگان در مرحله اول مطالعه 30 دانشجوی کارشناسی ارشد سال سوم رشته زبان انگلیسی از دانشگاه خوراسگان اصفهان، ایران هستند. و شرکت کنندگان مرحله دوم مطالعه، 30 دانشجوی بین المللی سال اول دوره ESL از دانشگاه گانزاگا در واشنگتن، ایالات متحده هستند. تجزیه و تحلیل روایت ها در مرحله اول مطالعه نشان می دهد که شرکت کنندگان نگرش های متنوع نسبت به برخورد بین فرهنگی دارند. یافته های تحلیل آماری مرحله دوم مطالعه نشان داد که مهم ترین متغیرهای اختلاف فردی که مستلزم صلاحیت ارتباطاتی بین فرهنگی دانشجویان هستند، نگرانی های ارتباطی آنها و شایستگی ارتباطی آنها است.
    کلیدواژگان: نگرش، صلاحیت ارتباطی، برخورد، بین فرهنگی، بین المللی، دانش آموزان ایرانی، مهارت ادراک شده
  • میلاد رمضانی، بیوک بهنام*، سعیده آهنگری صفحات 180-206
    بررسی های مربوط به تعامل در زبان دوم که محوریت اجتماعی دارند، در طول 15 سال گذشته تحقیقات بیشماری را به خود اختصاص داده است. اما طراحی مقیاس های سنجش عملکرد تعاملی دشوار است چرا که فرآیند پیچیده ای می طلبد. پژوهش حاضر بر آن است تا ویژگی های روان سنجی مقیاس اندازه گیری کپ (ونگ، 2015) برای سنجش توانش تعاملی در سطح خرد را بررسی نماید. بدین منظور 160 زبان آموز سطح متوسط ایرانی از آموزشگاه زبانی در شهر تبریز بر اساس عملکردشان در آزمون تافل اینترنتی انتخاب شدند. عملکرد تعاملی آنان در چهار وظیفه تعاملی شامل مشاهده تفاوت، تصمیم گیری، تکمیل داستان و بحث آزاد با استفاده از مقیاس سنجش مذکور در ابتدا و انتهای دوره مورد پیش آزمون و پس آزمون قرار گرفت. برای تخمین پایایی در پیش آزمون و پس آزمون در 13آیتم 4 عاملی این مقیاس، از شاخص همبستگی پییرسون استفاده گردید. علاوه بر آن، 5 تحلیل عاملی اکتشافی از طریق روش گردشی واریماکس به منظور روایی سنجی 4 عملکرد ارتباطی تعیین کننده توانش تعاملی به صورت انفرادی و یکجا مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که مقیاس سنجش کپ از شاخص پایایی قابل قبولی برخوردار است و چهار عملکرد ارتباطی: ارایه استدلال، بسط مباحثات، انجام مساعدت/حمایت و ایجاد ارتباط بین موضوعات می توانندعامل پیش بینی کننده توانش تعاملی باشند. پیرو این نتایج برخی استنباط های آموزشی و ارزشیابی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، مقیاس سنجش، توانش تعاملی، وظایف زوج-گفتار، سطح خرد
  • مسعود ذوقی*، لیدا فخیمی شکری صفحات 207-225
    با در نظر داشتن مزایای ایجاد آمادگی پیش از انجام تکالیف نوشتاری در مرحله پیش نوشتاری آموزش مهارت نوشتاری زبان انگلیسی، تحقیق حاضر سعی بر آن داشت تا تاثیر فعالیتهای مختلف برنامه ریزی استراتژیکی پیش از تمرین، اعم از برنامه ریزی هایی با تاکید بر قواعد دستور ربانی و محتوایی را بر روی انگیزش و صحت دستوری مهارت نوشتاری زبان آموزان پیش متوسط ایرانی بررسی کند. برای نیل به این هدف  شصت نفر از دانش آموز پیش متوسط از بین دانش آموزان آموزشگاه آوای دانش اهر بصورت تصادفی انتخاب شدند. به منظور سنجش اثربخشی انواع مختلف برنامه ریزی استراتژیکی، دانش آموزان منتخب قبل و بعد از اعمال فعالیتهای مختلف از طریق پرسشنامه و آزمون نوشتاری که به صورت انشا نویسی برگزار شد، مورد آزمون قرار گرفتند. دانش آموزان منتخب در سه گروه بیست نفری قرار داده شدند و طی دوازده هفته، فعالیتهای خاصی را قبل از انجام تکالیف نوشتاری دریافت نمودند. در حالی که گروه کنترل بدون برنامه ریزی به انجام تکالیف پرداخت. نمرات به دست آمده توسط نرم افزار  ANCOVA  مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که دانش آموزانی که برنامه ریزی استراتژیکی پیش از تمرین از نوع فعالیت هایی با تاکید بر قواعد دستور زبانی داشته اند، از پیشرفت قابل ملاحظه ای در صحت دستور زبانی مهارت نوشتاری برخوردارند. یافته های این تحقیق برای مدرسان، زبان آموزان و همچنین برنامه ریزان و طراحان کتب درسی زبان انگلیسی در راستای بهبود مهارت نوشتاری این زبان خارجی مثمر ثمر می باشد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیکی پیش از تمرین، فعالیتهای محتوا محور و دستور زبان محور، صحت دستوری مهارت نوشتاری، انگیزش مهارت نوشتاری
|
  • GholamReza Abbasian *, Fatemeh Khadempir Pages 1-20

    Paradigm shift in language education has caused many countries including Iran to reshuffle their public EFL educational program. However, such a promising trend in Iran has entailed serious challenges, which necessitated this study aimed at collecting data from 70 teachers and 70 students to investigate the CLT challenges in terms of both teachers' pedagogical and assessment areas. A Partial Least Square Model (PLSM) addressed these two variables. The findings showed that the first three sub-traits of both CLT and testing knowledge have varying contributions to the main latent variables, respectively. Second, Friedman test indicated lack of compatibility between the respective dimensions as to the implementation of the program. Third, the post-hoc comparison tests revealed that teachers perceived CLT significantly lower than the three areas of CLT testing, knowledge of CLT tests and knowledge of developing CLT tests. Also, their knowledge of characteristics of CLT was significantly lower than their perceptions of CLT testing, and knowledge of CLT tests. However, their knowledge of the characteristics of CLT was not significantly different from that of developing CLT tests. Finally, their knowledge of techniques in CLT was significantly lower than their perceptions  of CLT testing, knowledge of CLT tests, and knowledge of developing CLT tests. In sum, the Iranian public EFL program still suffers from both implementation and assessment challenges necessitating remedial teacher education program.

    Keywords: Iranian EFL program, teachers’ knowledge of CLT, summative test validity, Prospects series
  • Parviz Ghasedi *, Habibollah Mashhady, Farideh Okati, Nasser Fallah Pages 21-44
    This study was set out to shed light on the efficacy of pushed output directed by scaffolding on 41 (24 female and 17 male) upper-intermediate EFL learners’ speaking fluency and accuracy. A public version of IELTS speaking test was held to measure learners’ entrance behavior. Then, they were randomly assigned into symmetrical, asymmetrical, and control group. The experimental and control groups covered 7 lessons of New Interchange 2 during 15 sessions, twice a week for about 45 minutes each session. Control group received placebo while symmetrical and asymmetrical groups worked on pushed output tasks. The data were audio recorded and transcribed for statistical analyses. The results indicated the efficacy of pushed output in boosting speaking. However, tests of between-subjects effects revealed that the mean score of the control group was not significantly different from that of experimental groups concerning speaking fluency. Furthermore, the results of Tukey's HSD post-hoc tests showed that asymmetrically pushed output activities were more effective in enhancing learners speaking accuracy. In sum, the results suggested that the implementation of pushed out put strategies in student centered contexts could be considered as an effective way in the development of learners’ oral output.
    Keywords: pushed negotiation, symmetrical, asymmetrical, speaking
  • Hanieh Ghasemi, Mona Khabiri * Pages 45-66
    The present study was carried out to investigate the comparative effect of antonym in-text glosses and description in-text glosses on a group of Iranian EFL learners' reading comprehension. To fulfill the purpose of this study, 60 female intermediate students between 18 and 19 years old were selected among a total number of 90 through their performance on a piloted PET. These 60 participants were non-randomly divided into two equally populated experimental groups. During the process of this study, in one of the experimental groups the participants were given reading texts with antonym in-text glosses and in the other group, the participants were given reading texts with description in-text glosses. A piloted reading comprehension posttest (derived from another sample of PET) was administered at the end of the treatment to both groups and their mean scores on the test were compared through an independent samples t-test. The result led to the rejection of the null hypothesis, thereby, demonstrating that the learners in the description in-text glosses group benefited significantly more than those in the antonym in-text glosses group in terms of improving their reading comprehension.
    Keywords: antonym in-text glosses, description in-text glosses, reading comprehension, gloss, EFL learners
  • Arezoo Hajimaghsoodi, Parviz Maftoon * Pages 67-84

    Learning styles are considered among the significant factors that aid instructors in deciding how well their students learn a second or foreign language (Oxford, 2003). Although this issue has been accepted broadly in educational psychology,further research is required to examine the relationship between learning styles and language learning skills. Thus, the present study was carried out to investigate the relationship between the perceptual learning style preferences and the participants’ writing achievement after receiving instruction based on computer-assisted language learning within the activity theory framework. For this purpose, 67 students majoring in English translation at a university in Iran were selected as the participants of the study based on their performance on a version of The Oxford Placement Test. A correlational research design was employed using a writing pretest and posttest and a style preference questionnaire. The writing instruction was based on an e-learning platform designed according to the activity theory framework. The results indicated lack of significant relationship between the participants’learning style preferences and theirwriting achievement. It was also found that there was no significant difference in the writing achievement of the participants across different learning style preferences.

    Keywords: Activity Theory, computer-assistedlanguage learning, learning style preferences, writing achievement
  • Farid Khoshlahn Hosseini, Zohreh Seifoori * Pages 85-102
    Various individual differences, including ambiguity tolerance (AT), have gained momentum because of the influence they can exert on the process and product of learning, and thereby, on various aspects of the learner’s interlanguage system such as accuracy of oral speech. The present study was undertaken to examine the extent to which Iranian EFL learners’ AT was significantly correlated with the accuracy of their task-based speech. To serve the purpose, a random sample of 60 Iranian EFL learners studying English at New Pegah Institute in Tabriz were selected from a population of 150. The Second Language Tolerance of Ambiguity Scale (Ely, 1995) was employed to quantify the participants’ AT while the accuracy of their speech, based on a picture description task, was measured based on the ratio of the grammatical errors to the total number of t-units produced. Correlational analyses of the research data revealed that the participants were highly inaccurate in their oral performance and that there was a significant moderate relationship between the two research variables. The findings underscore the need to determine and promote Iranian EFL learners’ AT and offer a number of pedagogical implications.
    Keywords: ambiguity tolerance, Accuracy, individual differences, task-based speech
  • Saeid Najafi Sarem, Hamid Marashi *, Masood Siyyari Pages 103-124
    Listening is referred to by many scholars as the most important as well as the most complicated skill in the language, which can cause mental fatigue in the learners. This study was an attempt to investigate the relationship between L2 listening comprehension and listening fatigue among Iranian EFL learners. For this purpose, 86 intermediate and upper-intermediate Iranian EFL learners randomly selected after administering a paper-based TOEFL among an initial sample of 120 BA learners majoring in English language translation, took part in the study. A TOEFL listening test and a researcher-made validated listening fatigue questionnaire were utilized in order to gather the necessary data. Afterwards, during the qualitative phase, oral interviews were employed to obtain 30 % of the participant’s’ attitudes about the relationship between listening comprehension and listening fatigue. Applying a Pearson product-moment correlation revealed that there was a significant relationship between L2 listening fatigue and their listening comprehension. These findings were also supported by a small qualitative phase and learners gave their positive support and attitude about the relationship. These findings have some pedagogical implications for teaching and learning an L2, the most important of which is that in order to enhance EFL learners’ L2 listening comprehension, it is better to reduce their debilitative listening fatigue.
    Keywords: L2 listening comprehension, listening fatigue, EFL learners
  • Mojtaba Parsa Asl, Marjan Vosoughi * Pages 125-150

    The present study was an attempt to determine a relationship between foreign language reading anxiety and reading strategy use among a group of EFL Iranian readers (no = 100) with low vs. high proficiency levels. To this end, FLRAS (Foreign Language Reading Anxiety Scale) developed by Saito, Horwitz, and Garza, (1999) was used in order to measure the participants’ level of anxiety in reading and SORS (The Survey of Reading Strategies) adapted from Mokhtari and Sheorey (2002), was utilized to gauge the participants’ strategy uses.  The students’ responses to reading strategies when faced with anxiety-provoking contexts were categorized into three strategy uses including ‘global’, ‘problem solving’ and ‘support’ and mapped on their total scores in reading anxiety.  The results from Multinomial Logit Regression (MLR) showed that the students with lower level reading anxiety indices would adopt problem solving strategies more compared with support and global strategies. Regarding the interaction of proficiency level in the process, the results showed that it was less probable for the students with lower reading anxiety levels to adopt problem solving strategies compared with more anxious students who would adopt global strategies. Some possible implications are discussed in the light of improving reading instructions provided for Iranian students.

    Keywords: strategy use, reading strategies, top-down reading anxiety, bottom-up reading anxiety
  • Ali A. Pourakbari, Hossein Heidari Tabrizi *, Azizeh Chalak Pages 151-179
    The present study aimed to investigate the attitudes and perceived nature of thinking and understanding towards intercultural communicative competence (ICC) among International English major students. Accordingly, this study employed the paradigm of a sequential mixed-method research, in which it comprised a qualitative phase followed by a quantitative phase. The participants of the first phase of the study were 30 undergraduate English major students in their third year at Isfahan Islamic Azad University in Iran; and the participants of the second phase of the study included 30 international ESL students in their first year at Gonzaga University (GU), in Washington, U.S. The analysis of narratives in the first phase of the study indicated that the participants had diverse attitudes towards intercultural encounters. The results of the statistical analyses of the second phase of the study showed that the most important individual difference variables directly influencing students’ intercultural communicative competence were their communication apprehension and their perceived communicative competence. This study also showed that students’ self-image as communicators were of utmost importance: if students believe they are good communicators in English, theyare more likely to be self-confident and are more likely to take part in intercultural encounters. Thus, instructors should help students achieve a realistic self-image about their performance in English and support them if they lack self-confidence.
    Keywords: Attitude, Encounters, Intercultural Communicative Competence, Iranian EFL Students, Perceived Competence
  • Milad Ramazani, Biook Behnam *, Saeideh Ahangari Pages 180-206
    Developing rating scales for assessing interactional performance is demanding since it is a relatively complicated procedure. The present study investigated the psychometric characteristics of the CAP rating scale (Wang, 2015) for assessing interactional competence at micro-level. To this end, 160 Iranian intermediate EFL learners were selected based on their performance on TOEFL iBT test from a language institute in Tabriz. Four interaction tasks were used to elicit students’ performance on interactional competence using the CAP rating scale. Five raters were recruited in the study to assign score to each individual’s performance. The participants were pretested and post-tested at the beginning and the end of the term through the same scale. The Pearson correlations were computed in order to estimate the test-retest reliability indices of the scale. In addition, five separate exploratory factor analysis (EFA) through the varimax rotation method were conducted in order to investigate the underlying constructs of the communication functions individually and as a total. The results revealed that the CAP rating scale enjoys a reasonable reliability indices and the four functions i.e. building argument, developing discussion, offering support, and shaping connection can be appropriate predictors of interactional competence. Some pedagogical and assessment implications are presented as well.
    Keywords: psychometric characteristics, rating scale, interactional competence, paired-speaking tasks, micro-level
  • Masoud Zoghi *, Lida Fakhimie Shokri Pages 207-225
    Considering the benefits of preparation for writing in the pre-writing phase, this study attempted to examine the effects of different pre-task strategic planning activities (i.e., pre-task form-focus planning, content-focus planning, and no planning) on writing accuracy and motivation. To achieve the objectives of this study, sixty intermediate EFL learners were selected from an English language institute. They were randomly assigned into three groups, each of which included twenty participants. In order to measure the effect of strategic planning types, they were given a pretest and posttest in the form of narrative writing test and also the writing motivation questionnaire. One of the experimental groups received language focus activities, and the other one received content focus activities while the control group received no planning. After the twelve week intervention, all the groups were post tested. Results of the study based on ANCOVA showed that the form focus pre-task planning was the most effective in terms of its impact on the writing accuracy. However, it was found that there was no significant difference in the writing motivation of EFL learners who received different pre-task strategic planning activities. EFL teachers, curriculum developers and syllabus designers, and EFL learners can use the findings of this study in order to produce more accurate writings.
    Keywords: pre-task strategic planning, form- focused, content-focused activities, writing motivation, accuracy