فهرست مطالب

سیاست های راهبردی و کلان - پیاپی 40 (زمستان 1400)

نشریه سیاست های راهبردی و کلان
پیاپی 40 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجید استوار*، مجتبی استوار صفحات 668-684
    پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و تامین استقلال سیاسی کشور، حکمرانی نخبگان سیاسی جدید با سیاستگذاریهای رژیم پهلوی تفاوتی بنیادی پیدا کرد. با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب و اجرای شش برنامه توسعه در کشور و بروز ابرچالش های اقتصادی و سیاسی، نظیر تورم، بیکاری، افزایش نقدینگی، بحران مالی صندوقهای بازنشستگی، کسری بودجه، فساد، منازعات سیاسی نخبگان و تحریم های بین المللی، کیفیت حکمرانی در کانون توجه صاحبنظران قرار گرفته است. از اینرو با توجه به سیاستهای کلی نظام، پرسش اصلی در این پژوهش بدین قرار است که سیاستگذاری دولت چه تاثیری بر کیفیت حکمرانی در ایران دارد؟ در این پژوهش با بهره گیری از نظریه دولت ویژه پرور جدید «فرانسیس فوکویاما»، عملکرد حکمرانی در ایران مورد بررسی قرار گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد دولت ایران با اتکاء بر سیاستگذاری ویژه پرورانه برخلاف سیاستهای کلان سیاسی و اقتصادی مصوب، به عنوان مهمترین عامل موثر بر تقلیل کیفیت حکمرانی به شمار می رود. مقاله حاضر با روش کیفی از طریق بررسی اسناد به تبیین کیفیت حکمرانی در ایران می پردازد.
    کلیدواژگان: دولت ویژه پرور جدید، نهادهای سیاسی، کیفیت حکمرانی، ایران، نخبگان سیاسی
  • بهاره شهریاری* صفحات 686-712
    امروزه بهره گیری از منابع انسانی در مقام مهم ترین سرمایه سازمانی و مدیریت بهینه آن ضروری است. به دلیل افزایش مسایل زیست محیطی، سازمان ها باید به اقدامات مرتبط با توسعه پایدار نظیر به کارگیری شیوه های مدیریت منابع انسانی سبز بیشتر توجه کنند. لذا در راستای سیاست های کلی نظام اداری، سازمان ها باید درخصوص اقدامات مدیریت منابع انسانی و مدیریت محیط زیست رویکردی راهبردی و همسو داشته باشند. در این باره، مدیریت منابع انسانی سبز یک رکن مهم در توسعه پایدار و مدیریت سبز است. هدف از این پژوهش شناسایی عوامل محوری مدیریت منابع انسانی سبز و پیامدهای آن در سازمان ها بوده است. روش پژوهش کیفی و مبتنی بر مرور نظام مند تحقیقات پیشین و مصاحبه عمیق با صاحب نظران شامل مدیران، معاونان و کارشناسان بخش هایی از دانشگاه ها در سطح شهر تهران و سازمان حفاظت از محیط زیست و مشاوران منابع انسانی بود که در زمینه امور سبز فعالیت داشته اند. نمونه گیری با استفاده از روش هدفمند انجام شد و تعداد نمونه نوزده نفر تعیین گردید. طبق یافته های پژوهش، عوامل محوری و پیامدهای مدیریت منابع انسانی سبز شناسایی و اولویت بندی شد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، مدیریت سبز، مدیریت منابع انسانی سبز، سیاست های کلی نظام اداری
  • کبری خرم، اسماعیل اسدی*، سحر درنیانی صفحات 714-745
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و تحلیل عوامل موثر در توسعه دولت الکترونیک با رویکرد سیاست های کلی نظام اداری در سازمان امور مالیاتی شهر تهران است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش تحقیق، آمیخته است. جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی 15 نفر از خبرگان و متخصصان و در بخش کمی 1097 نفر از کارکنان سازمان امور مالیاتی شهر تهران است که با استفاده از روش کوکران، 285 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری در بخش کیفی هدفمند و گلوله برفی و در بخش کمی خوشه ای و تصادفی طبقه ای بود. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از ضریب توافق کندال و در بخش کمی از تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد. الگوی پیشنهادی با شش عامل و نوزده مولفه ارایه شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسش نامه طراحی شده با 54 گویه جمع آوری و از طریق نرم افزارهای اس پی اس اس، پی ال اس و اکسپرت چویس  تحلیل شد. با توجه به نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، برای هریک از عوامل سرمایه انسانی، فناورانه، اقتصادی مالی، فرهنگی اجتماعی و سازمانی مدیریتی سه مولفه و برای عامل سیاسی قانونی چهار مولفه شناسایی شد. با توجه به تایید شدن ضریب مسیر، آماره t، شش عامل شناسایی شده در توسعه دولت الکترونیک تاثیر معنادار و مستقیم دارد. همچنین یافته های پژوهش نشان داد عامل فناورانه با کسب ضریب وزنی 0.263 اولین و مهم ترین عامل موثر در توسعه دولت الکترونیک است و سپس به ترتیب عوامل سرمایه انسانی، فرهنگی اجتماعی، سیاسی قانونی، سازمانی مدیریتی و اقتصادی مالی در رتبه های بعدی اثرگذاری هستند.
    کلیدواژگان: توسعه دولت الکترونیک، سیاست های کلی نظام اداری، تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل سلسله مراتبی، سازمان امور مالیاتی
  • احمد اسدی، مجتبی رجب بیگی*، کاوه تیمورنژاد صفحات 746-775
    هدف از این پژوهش ارایه مدل برنامه ریزی منابع انسانی با رویکرد آینده نگاری در چارچوب سیاست های کلی انرژی است. روش تحلیل داده ها در بخش کیفی، تحلیل داده بنیاد بود و در بخش کمی نیز از مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل پانزده نفر از خبرگان  و مدیران منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران است. در بخش کیفی تحقیق، داده ها با روش مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از طریق پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری شد. روایی پرسش نامه و روایی سازه و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه و تایید شد. نتایج پژوهش در قالب شش مولفه شرایط علی، پدیده محوری، راهبردها، شرایط زمینه ای و مداخله گر و پیامدها دسته بندی شد. شدت اثر شرایط علی بر مقوله پدیده محوری با 0.753 محاسبه شد که نشان دهنده تایید این رابطه است. عوامل مداخله گر با شدت 0.497 و عوامل زمینه ای با شدت 0.426 بر راهبردها تاثیر مثبت و معنادار دارد و راهبردها با شدت 0.842 بر پیامدها تاثیر مثبت و معنادار دارد؛ ولی تاثیر پدیده محوری با شدت 0.056- بر راهبردها تایید نشد. برنامه ریزی منابع انسانی در صنعت نفت مستلزم توجه به فرهنگ آینده پژوهی است و جهت ترسیم و ایجاد آینده مطلوب می توان از آینده پژوهی به عنوان یک حامی بهره برد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی منابع انسانی، آینده نگاری، سیاست های کلی انرژی
  • نبی امیدی* صفحات 776-798
    کسری بودجه اختلاف کسری بودجه عملیاتی از مازاد تراز سرمایه ای است. در اغلب سال های 1358 تا 1400، بودجه کشور با کسری مواجه بوده است. هدف از انجام این پژوهش تدوین عوامل موثر بر کاهش کسری بودجه با در نظر گرفتن شرایط، موانع و مشکلات خاصی است که کشور در دهه 1390 با آن ها روبه رو بوده است. در این دهه، به واسطه ایجاد پیچیدگی های داخلی و مسایل بین المللی، کسری بودجه ابعاد گسترده تری یافت؛ به گونه ای که با خلق پول، تورمی سنگین به وجود آمد. این پژوهش از نظر روش، پیمایشی، از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ نوع داده ها نیز کمی است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار اس پی اس اس به عنوان نرم افزار اصلی و از نرم افزار لیزرل به عنوان نرم افزار کمکی برای روش تحلیل عاملی (از نوع اکتشافی) استفاده شد. جامعه آماری تحقیق شامل 240 نفر از کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها، استادان و مدرسان رشته های علوم اقتصادی، مدیریت مالی و حسابداری دانشگاه پیام نور، و مدیران دستگاه های اجرایی مرتبط بود که از این میان با استفاده از فرمول کوکران، 148 نفر بر اساس روش نمونه گیری گروهی به عنوان نمونه انتخاب شد. در این پژوهش، 30  متغیر موثر بر کاهش کسری بودجه شناسایی شد که پس از به کار بردن تحلیل عاملی، برای تعیین تعداد عوامل از ملاک کیسر استفاده شد. برپایه این ملاک، چهار عامل (عامل سیاسی و روابط بین المللی، عامل کلان اقتصادی، عامل ساختار بودجه  و عامل امنیتی) دارای ارزش ویژه بالای 1 شناسایی شد و به عنوان عوامل قابل استخراج تعیین گردید. با توجه به شاخص های آماری با استفاده از روش تحلیل عوامل اصلی، این چهار عامل در مجموع 89.927 درصد از واریانس کل متغیرها را توانستند تبیین کنند. نتایج پژوهش نشان داد عوامل سیاسی و روابط بین المللی با مجموع بار عاملی 4.765، عوامل کلان اقتصادی با مجموع بار عاملی 3.205، عامل ساختار بودجه با مجموع بار عاملی 1.942 و عوامل امنیتی با مجموع بار عاملی 1.861 به ترتیب مهم ترین عوامل کاهش کسری بودجه در ایران به شمار می آیند.
    کلیدواژگان: کسری بودجه، عوامل موثر، بودجه ایران، اقتصاد، تورم
  • راضیه احمدی، محمدهاشم بت شکن*، جعفر جمالی، عباس معمارنژاد صفحات 800-824
    سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی با هدف تامین رشد پویا، بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی، دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله و با رویکرد جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون زا، پیشرو و برون گرا ابلاغ شده است. بی ثباتی در اقتصاد می تواند به پیامدهای نامطلوب و دوره های ناپایداری در اقتصاد کلان و شبکه بانکی کشور منجر شود. این نوسانات اقتصادی به شکل های مختلف ازجمله افزایش نرخ تورم، افزایش نرخ بهره بانکی، افزایش نرخ بهره وام های بین بانکی و مطالبات معوق بانک ها نمایان می گردد. توجه ویژه به سیاست احتیاطی کلان در اقتصادهای توسعه یافته و درحال توسعه کاملا مشهود است. مقررات مالی در بانک ها در سه سطح بررسی می شود: 1. قوانین ناظر بر تاسیس و فعالیت مربوط به هر کشور؛ 2. مقررات و مصوبات مربوط به هییت وزیران؛ 3. لایه نظارتی که بررسی می کند بستر ایجاد بانک های توسعه ای قانون است یا براساس اساسنامه آن هاست که به تصویب هییت وزیران رسیده است. با توجه به تفاوت نقش، اهداف و عملکرد بانک های توسعه ای با بانک های تجاری و تخصصی می توان گفت یکی از ضرورت های اساسی برای این دسته از بانک ها بررسی مقررات نظارتی حاکم بر آن هاست. بنابراین در این مقاله سعی شده است با استفاده از روش تحقیق توصیفی کاربردی، به دو پرسش اساسی در این خصوص پاسخ داده شود: از دیدگاه نظری، آیا بانک های توسعه ای باید با مقررات احتیاطی کنترل شود؟ آیا توافق بازل چارچوبی مناسب برای بانک های توسعه ای است و چالش های هریک از پیمان های بازل چیست؟ طبق یافته های این مقاله، بانک های توسعه ای بیش از اینکه به مقررات احتیاطی نیاز داشته باشند، باید از سوی مقام ناظر جهت حصول اهداف مورد نظر این نوع بانک تحت نظارت قرار بگیرند. درخصوص پرسش دوم، سه پیمان بازل بررسی و این نتیجه حاصل شد که پیمان دوم بازل به دلیل انعطاف پذیری بیشتر، از سوی اغلب بانک های توسعه ای در سطح جهان استقبال شد. نتایج این پژوهش درخصوص بازل سه نشان می دهد برخی الزامات این پیمان برای بانک های توسعه ای مشکل ساز به نظر نمی رسد؛ مانند درمان ریسک نقدینگی و مشتقات؛ اما برخی الزامات جدید در بازل سه نگران کننده می نماید.
    کلیدواژگان: مقررات نظارتی و احتیاطی، بانک توسعه ای، کمیته بازل
  • احمد سامی، مسعود احمدی*، رحمان غفاری، چنگیز محمدی زاده صفحات 826-846
    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل حکمرانی داده باز در راستای سلامت اداری با استقرار دولت الکترونیک در سازمان امور مالیاتی انجام شده است. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش اجرا کیفی از نوع نظریه داده بنیاد بود. اطلاعات نیز با ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمام مدیران رده بالای سازمان امور مالیاتی، مدیران کل و معاونان، مشاوران مالیاتی، استادان گروه اقتصاد، متخصصان و محققان فناوری اطلاعات خبرگان فعال در زمینه حکمرانی و سلامت اداری، مدیران نهادهای نظارتی بودند. نمونه پژوهش نیز با توجه به اشباع نظری داده ها در پژوهش کیفی مشخص گردید و حجم نمونه دوازده نفر انتخاب شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش کدگذاری شامل سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی به صورت دستی انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد شش مقوله مورد نظر در نظریه داده بنیاد در پژوهش شامل این موارد بود: 1. عوامل محوری شامل وجود پایگاه داده ای مشترک، نظام پاسخ گویی مناسب و شفافیت سازمانی، و زیرساخت های فنی؛ 2. شرایط مداخله گر شامل عوامل مشترک (داخلی و خارجی)، عوامل داخلی و عوامل خارجی؛ 3. عوامل علی شامل عوامل مشترک (درون و برون سازمانی)، عوامل فردی و عوامل اجتماعی؛ 4. بسترها شامل بسترهای درون سازمانی و بسترهای برون سازمانی؛ 5. راهبردها شامل راهبردهای مشترک (درون و برون سازمانی)، راهبردهای درون سازمانی و راهبردهای برون سازمانی؛ 6. پیامدها شامل پیامدهای مشترک (درون و برون سازمانی)، پیامدهای درون سازمانی و پیامدهای برون سازمانی.
    کلیدواژگان: حکمرانی داده باز، سلامت اداری، دولت الکترونیک، سازمان امور مالیاتی، رویکرد نظریه داده بنیاد
  • حسین آل کجباف*، حسن کریمی مهابادی، مجتبی بابایی صفحات 848-876
    دولت ها اغلب از تحریم های اقتصادی برای تاثیر یا تضعیف اقدامات سیاسی خود و سایر کشورها استفاده می کنند. آمریکا به واسطه هژمونی دلار، به عنوان ارز بین المللی و سیستم پرداخت های بین المللی سوییفت (جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی)، به دنبال اهداف استراژیک اقتصاد دفاعی و جنگ اقتصادی است. قطع ارتباط یک کشور از شبکه سوییفت یکی از قدرتمند ترین سلاح های اقتصادی است. آمریکا سوییفت را به ابزار جنگ اقتصادی علیه کشورهای هدف تبدیل کرده است. پرسش مقاله این است: جامعه بین المللی دولت های متاثر از تحریم های یک جانبه آمریکا به ویژه ایران چه تدابیری برای مقابله با این گونه اقدامات یک جانبه اتخاذ کرده اند؟ در پاسخ به این سوال به روش توصیفی و تحلیلی، عملکرد بین المللی دولت های متاثر از تحریم و مطالعه ارزها و ابزارهای پرداخت جایگزین، این نتیجه حاصل شد که سوء استفاده آمریکا از ابزارهای بین المللی مالی و تسلیحاتی کردن آن ها باعث اجرای سیاست های دلارزدایی و ابتکارات و بسترهای پرداخت جایگزین و منطقه ای شدن نظام پولی بین المللی شده است.
    کلیدواژگان: روش های جایگزین پرداخت دلاری، سوئیفت، هژمونی دلار، دلار زدایی، ارز رمزنگاری شده
|
  • Majid Ostovar *, Mojtaba Ostovar Pages 668-684
    After the victory of the Islamic Revolution of Iran and the political independence of the country under the leadership of Imam Khomeini, the performance of the new political elites found a fundamental difference with the policies of the Pahlavi regime .More than four decades after the revolution and the implementation of six development programs in the country and the formation of economic and political challenges, such as inflation, unemployment, increasing liquidity, financial crisis of pension funds, budget deficit, corruption, elite political conflicts and international sanctions, the Regulatory Quality has been in the spotlight of experts. Therefore, according to the general policies of the system, the main question in this study is that what effect does government policy on the quality of governance in the Iran?In this study, using the theory of the New Patrimonial State of "Francis Fukuyama", the performance of governance in Iran has been studied. Findings show that the Iranian government, relying on special policy-making, is considered as the most important institutional factor in reducing the Regulatory Quality in Iran. This article explains the quality of governance in Iran through a qualitative method and by examining documents.
    Keywords: New Patrimonial State, Political institutions, quality of governance, Iran, Political elites
  • Bahareh Shahriari * Pages 686-712
    Currently, one of the most important aspects of organizational capital and productive management is benefiting from the human resources. As the environmental issues emerge, organizations need to think of the related measures in relation to sustainable development to activate the green human resource management. Therefore, considering the general policies of administrative system, organizations have to follow up a general approach with respect to human resource management and environment management. In this regard, green human resource management is one of the key aspects of sustainable development and green management. The aim of this research is to identify the main issues of green human resource management and its consequences in organizations. The research method was qualitative, focusing on the previous studies and conducting interview with experts, managers, deputies, and staffs of academic centers in different parts of Tehran, as well as the environment organization and their human resource advisors who were active in green issues. A purposeful sampling was also employed, which handed in 19 participants. The findings revealed the main aspects and consequences of green human resource management.
    Keywords: sustainable development, Green management, Green Human Resource Management, general policies of administrative system
  • Kobra Khoram, Esmaeel Asadi *, Sahar Dorniani Pages 714-745
    The aim of the current research is to identify and analyze the effective factors of developing the E-government considering the general policies of administrative system in tax affairs organizations of Tehran. The objectives are practical, employing the mixed method. The population of the study was 15 experts in the qualitative phase of the study, and in the quantitative phase, 1097 staff members of the tax affairs organizations in Tehran, from which 285 were selected. The sampling, in the qualitative phased, was done purposefully through snow-ball sampling, and in the quantitative phase, it was done through clustering and random sampling. To analyze the data qualitatively, Kendal agreement was used, and in the quantities phase, confirmatory factor analysis and hierarchical analysis were employed. The suggested model included six factors and 19 elements. The required data was extracted through a questionnaire consisting 54 items, which were analyzed through SPSS, PLS, and Expert Choice software. The exploratory and confirmatory factor analyses suggested three elements for the human, technological, economic-financial, sociocultural, and organizational-managerial capitals, and four elements for political-regulatory aspects. Considering the effect size and t-test, six elements were identified to have a significant impact on the development of E-government. Also, the findings indicated that the technological element attracted 0.263 weighted index, which was the first and most effective factor of developing E-government. This was followed by human, sociocultural, political-regulatory, organizational-managerial, and economic-financial capitals.
    Keywords: Development of E-government, general policies of the administrative system, Confirmatory Factor Analysis, hierarchical analysis, Tax Affairs Organization
  • Ahmad Asadi, Mojtaba Rajabbaigy *, Kaveh Teymournejad Pages 746-775
    The aim of this research is to suggest a planning model for human resources considering the foresight approach in the general energy policies. Grounded theory was employed in the qualitative data analysis and, the equation structure modelling was used in the quantitative analysis. The population in the qualitative phase was 15 experts and managers of human resources in the national oil industry of Iran. So far as the qualitative phase is concerned, the data was extracted through the semi-structured interview, and through questionnaire in the quantitative phase. The reliability and validity of the questionnaire was checked out via Cronbach alpha. The findings suggested six elements: causative, phenomenological, strategic, contextual, interventional, and consequential. The impact of causative conditions on the phenomenological one was 0.753 which showed a significant relationship. The interventional element was calculated to have 0.497, and contextual 0.426 significant effect on the strategic element. However, the strategic element had 0.842 level of positive significant impact on the consequential element, while the -0.056 impact of the phenomenological element on the strategic element meant to be non-significant. The human resource planning in oil industry requires the culture of foresight approach. Therefore, one can employ future studies as a significant source for a sound future.
    Keywords: human resource planning, Foresight, general energy policies
  • Nabi Omidi * Pages 776-798
    Budget deficit is the difference between the executive budget deficit and the extra balance capital. In most part of the years from 1980 to 2021, Iran was facing budget deficit. The aim of this research was to find out the effective factors of reducing budget deficit considering the conditions and problems of the country in the post 2011 era. In this decade, due to the complexity of the domestic and international issues, budget deficit increased more than expected, so far as generating money resulted in a heavy inflation. This study employed a survey method, bearing a practical aim, and using quantitative data. To analyze data, SPSS was used as the main software, and Lizrel was employed as a side software to the exploratory factor analysis. The population was 240 staff members of the management and planning organizations of different provinces, professors and teachers from different disciplines such as economics, financial management, and accounting from Payam Nour university. Also, executive managers from the related organizations were selected through Cokrain formula, which resulted in 148 participants. In this research, 30 effective factors of reducing budget deficit were identified, which were considered by Caser index. Accordingly, four elements (political and international relations, macro-economic, budget structure, and security) valued significantly above 1. Considering the statistical indexes and factor analysis, these four elements showed 89.927% of the whole variance. The findings indicated that the political and international relations element had 4.765 value of impact, macro-economic element had 3.205 value of impact, budget structure 1.942 value of impact, and security element had 1.861 value of impact, which were respectively the most important aspects of reducing budget deficit.
    Keywords: Budget deficit, Effective Factors, Iran’s budget, Economy, Inflation
  • Razieh Ahmadi, Mohammad Hashem Botshekan *, Jafar Jamali, Abbas Memarnejad Pages 800-824
    The general policies of the resistance economy aim to support development, dynamicity, and improvement of resistance economy indexes in order to achieve the 20-year development plan. This is issued through a flexible, opportunistic, and generative approach. The instability of economy can have irreparable consequences, resulting in instable periods in the macro-economy and banking system of the country. This manifests itself through increasing inflation, high bank interest rate, increased inter-banking loan interest, among others. It is evident that the developed and developing economies consider prudential macro-policies. Financial regulations in banks could be studied at three levels: 1. Regulatory rules concerning the establishment and activities in a country, 2. Regulations enacted by the administrative cabinet, 3. Prudential level which investigates the legality of development banks. Considering the different roles, aims, and performances of the development banks from commercial ones, one can suggest that one of the main necessities of these types of banks is to analyze the regulatory rules controlling them. Therefore, this study employs a descriptive-practical method to answer the following two questions: 1. From a theoretical perspective, should development banks be controlled through prudential regulations? Does Bazel agreement provide a proper framework for the development banks? If so, what are their challenges? The findings indicated that rather than enforcing prudential regulations, the development banks need to be controlled by the supervisor of the sector in order to achieve their aims. So far as the second question is concerned, after analyzing three Bazel agreements, it was found that the second agreement was more flexible, welcomed by most of the development banks around the world. The results concerning the third Bazel agreement showed that some of the requirements are not problematic for the development banks, such as cash risk treatment; however, some others are concerning.
    Keywords: Regulatory, prudential regulations, Development Bank, Bazel committee
  • Ahmad Sami, Masoud Ahmadi *, Rahman Ghafari, Changiz Mohammadizadeh Pages 826-846
    The current research aims to suggest an open data governance model to improve the administrative health with the establishment of E-government in the tax affairs organization. The objectives are practical using grounded theory for the qualitative analysis. The data were collected through the semi-structured interview. The population of the research was all the high level managers of the tax affairs organization, CEOs and their deputies, tax advisors, professors of economics department, experts and researchers of the information technology, elites in the field of governance and administrative health, and other managers of supervision centers. The sampling was done to reach thick-data for the qualitative analysis, resulting in 12 participants. The data analysis was coded through open, thematic, and selective coding systems. The findings indicated six elements from the grounded theory: 1. Main elements such as shared data-base, responding system, organizational clarity, and technical infrastructures, 2. Interventional condition such as shared elements (domestic and foreign), domestic elements, and foreign elements, 3. Causative elements such as shared elements (indo- and exo-organizational), individual elements, and social elements, 4. Contexts such as indo- and exo-organizational contexts, 5. Strategies such as shared strategies (indo- and exo-organizational), indo-organization elements, and exo-organizational elements, 6. Shared consequences such as shared consequences (indo- and exo-organizational), indo-organizational consequences, and exo-organizational consequences.
    Keywords: Open-data governance, administrative health, E-governance, Tax Affairs Organization, Grounded Theory Approach
  • Hossein Ale Kajbaf *, Hassan Karimi Mahabadi, Mojtaba Babaee Pages 848-876
    Governments commonly use economic sanctions to influence or weaken other countries’ policies. The United States employs the hegemony of dollar, as an international currency, and the international payment system, SWIFT, to follow its strategic aims of defensive economy and economic war. One of the most powerful economic tools is to cut a country’s access to SWIFT. America has turned SWIFT as an economic tool against other countries. Accordingly, this study seeks to find out what measures have been taken by the international governments, in particular Iran, to combat against the unilateral sanctions enforced by America. To answer the question, a descriptive-analytical method was used to investigate the performance of the international governments affected by sanctions, cryptocurrency, and alternative payment systems. The findings showed that America’s misuse of the financial international tools has resulted in de-dollarization, and creativity in employing alternative payment systems, which by its own account has resulted in regional monetary systems.
    Keywords: Alternative methods of dollar payment, Swift, Dollar hegemony, De-Dollarization, Cryptocurrency