فهرست مطالب

سیاست های راهبردی و کلان - پیاپی 43 (پاییز 1402)

نشریه سیاست های راهبردی و کلان
پیاپی 43 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نیلوفر هاشمی*، محمدسعید ذکایی، محمدرضا تاجیک صفحات 433-476

    با وجود نمونه های روشنی از پیامدهای برنامه های پیشین توسعه، روشن است، نه تنها شاهد شکل گیری گفتمانی که «توسعه» را «پایداری محیط زیست» معنا کند، نیستیم و از منظر چرخش پارادایمی، کمینه 40 سال پس افتادگی روی داده است، بلکه هر روز جلوه های تازه ای از تخریب بروز می یابند که گهگاه جوانه های چالش های سیاسی اجتماعی هستند، اما همچنین برساخت های کلان اقتصادی خاص چون نرخ بیکاری، سرانه تولید ناخالص ملی و...، نیاز روزافزون ایران به برنامه های توسعه با برساخت اقتصادی خاص را برجسته می کنند. بدین ترتیب شاهد همه تناقض های موجود در نیاز روزافزون به برساخت اقتصادی خاص توسعه و پیامدهای مخرب روزافزون برنامه های چنین مدلولی از توسعه، هستیم. در این پژوهش تلاش شده نسبت توسعه و محیط زیست در قوانین دوران برنامه پنجم و ششم توسعه، واکاوی و تحلیل شود. باتوجه به مسیله پژوهش، به نظر می رسد در ایران، همچنان گفتمان پیشرفت (فضای گفتمانی مکتب نوسازی) گفتمان مسلط است که دو مفهوم محیط زیست و توسعه را مفاهیمی متضاد و متناقض ارزیابی می کند. فرضیه ای که در انتها باتوجه به نتایج پژوهش، کمینه در برساخت قوانین نقض می شود، اما فرضیه ای که باتوجه به نتایج پژوهش تایید می شود، نوعی سردرگمی گفتمانی بین تبیین اهدافی است که همزمان به نیازهای فوری و لحظه ای در این دو حوزه می پردازند و تنها از تبدیل چالش به بحران در کوتاه مدت جلوگیری می نمایند. در این پژوهش اعوجاج فضای گفتمانی این دوران، ترسیم شده است.

    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان، توسعه، محیط زیست، قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه، قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه
  • جمال عبدالله پور*، غلامرضا حیدری صفحات 477-518

    سیاست گذاری صحیح در حوزه انرژی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، مستلزم منظور کردن طیف متنوعی از ملاحظه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است. دغدغه اصلی این است که سیاست انرژی تحت سلطه رویکرد فنی / فیزیکی قرار داشته و این به معنی نادیده گرفتن و سوءتعبیر زمینه انسانی و اجتماعی عرضه و تقاضا در سیاست گذاری انرژی است. در پژوهش حاضر کوشیده ایم سیاست های مندرج در اسناد بالادستی حوزه انرژی و نحوه اعمال رویکرد اجتماعی در سیاست گذاری این حوزه را واکاوی نماییم. بدین منظور با به کارگیری روش تحلیل محتوای کیفی قیاسی و استقرایی، مفاد مرتبط با حوزه انرژی مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها بیانگر تاکید جدی سیاست گذاری انرژی بر دو حوزه طرح های توسعه ای و مدیریت مصرف بوده که اگرچه عناصری از رویکرد اجتماعی را دربردارد، اما در موارد زیادی نیز از اتخاذ این رویکرد غفلت شده است. در اسناد اخیر، ذهنیت غالب، حاکی از تمایل نسبی در رویکرد تکنیکی به سمت رویکرد تکنیکی اجتماعی می باشد. الگوی پیشنهادی پژوهش برای اعمال رویکرد اجتماعی مبتنی بر تجربه برنامه ها و در چهارچوب اسناد بالادستی و تحول های پارادایمی بوده که قابل کاربست در برنامه هفتم توسعه و نیز دیگر رویه های اجرایی مرتبط می باشد.

    کلیدواژگان: اسناد بالادستی، سیاست گذاری انرژی، رویکرد اجتماعی، طرح های توسعه ای، مدیریت مصرف
  • صالح روستا، سید احمد هاشمی*، عباس قلتاش، علی اصغر ماشینچی صفحات 519-560

    هدف این پژوهش ارایه الگوی رویکردهای تربیت دانشجو معلمان بر اساس سیاست های کلی نظام آموزش و پرورش است. این پژوهش از نظر هدف؛ کاربردی، از نظر روش گردآوری داده ها؛ توصیفی و از جهت شیوه اجرا، کیفی از نوع تحلیل محتوا قیاسی است که برای این منظور ابتدا داده ها براساس فیش و ثبت اطلاعات گردآوری شدند که منجر به شناسایی مولفه های مختلف رویکردهای تربیت دانشجو معلمان در کشورهای منتخب شد. جامعه تحلیلی شامل کتب، مقاله ها و پژوهش هایی که به تربیت معلم کشورهای منتخب (ژاپن، آمریکا، فرانسه، انگلستان و ایران) پرداخته اند، بوده است که تعداد آنها 130 جلد بود و با روش نمونه گیری به صورت هدفمند و ملاک محور و به شرط مرتبط بودن و به روز بودن که بیشترین ارتباط با موضوع را داشتند، انتخاب شد. ابزار اندازه گیری سیاهه تحلیل محتوای محقق ساخته بود. روش تحلیل داده ها روش کدگذاری به شیوه (کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی یا گزینشی) بود. یافته ها گویای آن بود که پژوهش های انجام شده قبلی توسط سایر محققان تاحدودی با نتایج به دست آمده در این پژوهش همخوانی داشته است و برخی از شاخص ها و مولفه های به دست آمده در پژوهش حاضر به وسیله یافته های قبلی تایید می شود. پس از بررسی و مطالعات مبانی نظری و پیشینه پژوهش ها و مستندها با مقاله ها و پژوهشگران 7 بعد، 28 مولفه و72 شاخص در قالب یافته های پژوهش شناسایی شد که مبانی فلسفی 4 مولفه و 12 شاخص، مبانی روان شناختی 4 مولفه و 10 شاخص، مبانی علمی 4 مولفه و 9 شاخص، مبانی جامعه شناختی 4 مولفه و 11 شاخص، رویکرد وفادارانه 4 مولفه و 9 شاخص، رویکرد سازگارانه 4 مولفه و 11 شاخص و رویکرد نیمه سازگارانه 4 مولفه و 10 شاخص شناسایی شد. نتایج پژوهش نشان داد مسیرهای ورود به دوره های آماده سازی معلمان در ایران محدود است و به طور کامل متمرکز اداره می شود. درحالی که در سایر کشورهای تحت بررسی از تنوع و انعطاف پذیری قابل قبولی برخوردار است و به صورت نیمه متمرکز یا غیرمتمرکز اداره می شود. به طورکلی می توان نتیجه گرفت که در آماده سازی نوین معلمی، مهارت ها و آموزش های نظری، کمتر راهگشای حرفه ای معلمان است، ازاین رو به جای تاکید بر محتوا، فنون تدریس و دانش حرفه ای، توسعه تجارب حرفه ای معلمان مهم تر به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: تربیت معلم، ژاپن، ایالات متحده، فرانسه، انگلستان، ایران، سیاست های کلی نظام آموزش و پرورش
  • عادل سلیمانی*، محمدرضا رضوانی صفحات 561-578
    در سال های اخیر سطوح تحلیل های فضایی در جغرافیای اقتصادی دچار دگریسی نرم و بدیع شده و مفهوم روابط فرامحلی و مطالعات فرامحلی به مثابه روابطی که یک سکونتگاه، شرکت دانش بنیان و یا یک اجتماع محلی با سطوح فضایی بالاتر (ناحیه ای، منطقه ای، ملی و بین المللی) برقرار می کند ظهور و رواجی روزافزون یافته است؛ این در حالی است که نقش روابط فرامحلی به مثابه حلقه مفقوده سیاست های توسعه اقتصاد دانش بنیان در ایران علی رغم ضرورت سیاستی آن در پیشرفت کشور مورد توجه خاص نظام سیاست گذاری و حکمرانی نبوده و در قوانین و مقررات مهم توسعه اقتصاد دانش بنیان توسط نهادهای مربوطه مورد غفلت واقع گشته است. چراکه در یک سیستم اداری و حکمرانی متمرکز و از بالا به پایین تحقق اهداف توسعه اقتصاد دانش بنیان برای جوامع محلی که در کف هرم سلسله مراتب سازمانی، نهادها و اداره های ذی ربط قرار می گیرند، همواره چالش برانگیز بوده است. این امر، کنشگران را وا داشته تا بدیل ها و گزیدارهایی را برای رهایی از چرخه و تله بروکراتیک و دیوان سالاری و فراتر از آن، به نفع جوامع محلی جهت ارتقای تاب آوری اقتصادی بجویند، دراین راستا توجه به جریان ها، تعامل ها و پیوندهای فراتر از سطح محلی به مثابه گزینه ای مطلوب در زیست بوم توسعه اقتصادی جوامع محلی با رویکرد دانش بنیان مدنظر پژوهشگران بین المللی قرار گرفته است، به گونه ای که واکاوی و انسجام بخشی پیوندها و جریان های افراد، کالاها، اطلاعات، فناوری ها و نوآوری ها ذیل روابط فرامحلی می تواند توسعه اقتصاد دانش بنیان را متحول نماید. در پژوهش حاضر، علاوه بر بررسی کتابخانه ای قوانین و اسناد بالادستی، متون داخلی و خارجی مرتبط، به شیوه ای کیفی و با بهره گیری از تکنیک دلفی با 14 نفر از خبرگان این حوزه که به گونه هدفمند انتخاب شدند نیز مصاحبه نیمه ساختارمند به عمل آمد و داده ها با نرم افزار میک مک، تجزیه وتحلیل شد تا جایگاه جریان هایی متعارف روابط فرامحلی در سیاست های توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور در بستر چهارچوب جریان های چندگانه کینگدان تبیین گردد و چگونگی پیوند میان ساختار و کنش را در این زیست بوم، به منزله بافت اجتماعی یا محیطی که درون آن کنشگران این حوزه فعالیت می کنند، مورد واکاوی قرار گیرد. کاربست مفهوم روابط فرامحلی و بازآرایی ساختاری متناسب با آن به مثابه رویکردی نو در سیاست های توسعه اقتصاد دانش بنیان برای دستیابی به یک دیدگاه کل نگر در مسیر به روزرسانی سیاست های شبکه سازی در توسعه فناوری ها و نوآوری ها به ویژه در جوامع محلی در آینده در جوار سایر توصیه ها، از پیشنهادهای این مطالعه است.
    کلیدواژگان: اقتصاد دانش بنیان، توسعه اقتصادی، جریانات چندگانه کینگدان، روابط فرامحلی
  • امیرحسین غلامی، صمد بارانی*، حرمت اصغری صفحات 579-598
    مرحله اجرای خط مشی یک از مهم ترین و پرچالش ترین مراحل فرایند خط مشی است. هدف اصلی این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر اجرای خط مشی نهادینه سازی وجدان کاری در نظام اداری وفق بند 21 سیاست های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش انجام آن توصیفی پیمایشی بوده و دارای رویکرد اکتشافی است. جامعه آماری پژوهش را کارکنان شرکت آب و فاضلاب منطقه 3 شهر تهران به تعداد 248 نفر تشکیل دادند. حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان برابر 148 نفر تعیین گردید برای نمونه گیری، از روش تصادفی ساده استفاده شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های محقق ساخته بود که روایی آن به روش محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شد. یافته های پژوهش حاکی از شناسایی 24 عامل در قالب چهار دسته عوامل مدیریتی، عوامل مربوط به ویژگی های خط مشی، عوامل مربوط به مجریان خط مشی و عوامل‎ مربوط به محیط (بستر) خط مشی بوده است. همچنین نتایج اولویت بندی نشان داد که عوامل مدیریتی با ضریب وزنی 0.377 بیشترین تاثیر را دارا هستند و عوامل مرتبط با مجریان خط مشی با ضریب وزنی 0.253 در رتبه دوم، ویژگی های خط مشی با ضریب وزنی 0.248در رتبه سوم و عوامل مربوط به بستر اجرای خط مشی با ضریب وزنی 0.121 در رتبه چهارم قرار گرفت. طبق نتایج پژوهش به منظور نهادینه سازی خط مشی وجدان کاری در نظام اداری کشور مدیران بایستی بر عوامل شناسایی شده در این پژوهش تمرکز داشته باشند و در این میان تاکید بر عوامل مدیریتی و همچنین توانایی مجریان خط مشی های اداری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اجرای خط مشی، نهادینه سازی وجدان کاری، سیاست های کلی نظام اداری
  • وحید شقاقی شهری، محمدحسین کریم، شیوا علیزاده* صفحات 599-628

    یکی از اهداف کلیدی در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، عدالت بنیانی اقتصاد است به طوری که در سیاست های اول، چهارم، پنجم و نوزدهم اقتصاد مقاومتی به صورت صریح به اهداف، راهبردها و سیاست های اجرایی تحقق عدالت اشاره شده است. در مقاله حاضر با طراحی الگوی مفهومی عدالت اقتصادی مبتنی بر ادبیات سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی سعی شد ارزیابی راهبردی از میزان تحقق عدالت اقتصادی برپایه اهداف کلان، عوامل حیاتی موفقیت و شاخص های کلیدی عملکردی به عمل آید. نتایج مقاله نشان می دهد: اولا، اهداف عدالت بنیانی مصرح در اقتصاد مقاومتی محقق نشده است. ثانیا، ارزیابی شاخص های کلیدی عملکردی عدالت بنیانی اقتصاد متناسب با عوامل حیاتی موفقیت حکایت از این دارند که راهبردهای مدنظر سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی برای تحقق عدالت اقتصادی اجرا نشده یا اینکه در اجرا نتایج موفقیت آمیز نداشته است.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، عدالت اقتصادی، الگوی مفهومی، عوامل حیاتی موفقیت، شاخص های کلیدی عملکردی
  • مهدی جوانمرد، کرم الله دانش فرد، حجت طاهری گودرزی*، یدالله عباس زاده سهرون صفحات 629-654

    هدف پژوهش حاضر الگوی همسوسازی نخبگان جوان سازمان های عمومی با سیاست های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر رویکرد پژوهش آمیخته (کیفی کمی) است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمی که هدف اعتبار مدل بخش کیفی است از روش دلفی فازی استفاده شده است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان آشنا با همسوسازی نخبگان جوان سازمان های عمومی با معیارهای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که سال هاست در زمینه موضوع پژوهش دارای سابقه هستند، استفاده شده است. تعداد این افراد 28 نفر است. در بخش کیفی، از نمونه گیری به روش هدفمند استفاده شده است و نمونه گیری تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت (19 نفر). جامعه آماری بخش کمی پژوهش برای اعتبارسنجی شامل همان گروه بخش کیفی برای شناسایی کدها و انجام مصاحبه است (19 نفر). در بخش کیفی مشخص شد که 392 مفهوم، 99 تم اولیه و 12 مضمون سازمان دهنده وجود دارد. دراین راستا بهره گیری از نتایج پژوهش حاضر در جهت حکمرانی مطلوب در راستای همسوسازی نخبگان جوان سازمان های عمومی با سیاست های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری می تواند اثربخش باشد و زمینه را برای حرکت در راستای منویات مقام معظم رهبری هموار سازد.

    کلیدواژگان: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، نخبگان جوان، سازمان های عمومی، سیاست های کلی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری
  • یحیی کمالی*، صدیقه شیخ زاده جوشانی، فاطمه افضلی گروه صفحات 655-686
    شناسایی و رتبه بندی عوامل سیاسی موثر بر سرمایه گذاری خارجی در ایران در راستای سیاست های کلی نظام درحوزه امنیت اقتصادیچکیدههدف پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه بندی عوامل سیاسی موثر بر سرمایه گذاری خارجی در ایران است. روش پژوهش شامل دو مرحله کیفی و کمی است. در مرحله اول با بررسی پژوهش های قبلی مرتبط با سرمایه گذاری خارجی در ایران و انجام روش فراترکیب، عوامل سیاسی موثر بر سرمایه گذاری خارجی ایران شناسایی و در دو دسته عوامل مثبت و منفی دسته بندی شدند. مرحله دوم از از روش تاپسیس فازی استفاده شده است. در این مرحله، ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای شامل دو دسته عوامل سیاسی مثبت و منفی موثر بر سرمایه گذاری خارجی در ایران است که در اختیار 32 خبره این حوزه قرار گرفت. یافته های پژوهش درباره رتبه بندی عوامل نشان می دهد که در بین شاخص های بعد مثبت سیاسی، ثبات سیاسی با وزن 0.6564 رتبه اول، برقراری امنیت سرمایه گذاری با وزن 0.6403 رتبه دوم و حکمرانی خوب با وزن 0.5143 رتبه سوم را کسب کرده است. در بین شاخص های بعد منفی سیاسی، تحریم های بین المللی با وزن 0.6752 رتبه اول را کسب کرده است. بی ثباتی و بالابودن ریسک سیاسی با وزن 0.5970 رتبه دوم و عدم امنیت سرمایه گذاری با وزن 0.5788 رتبه سوم را کسب کرده است.واژه های کلیدی: سرمایه گذاری، عوامل سیاسی، سرمایه گذاری خارجی، ریسک سیاسی، فساد، فراترکیب.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، عوامل سیاسی، سرمایه گذاری خارجی، ریسک سیاسی، فراترکیب
|
  • Niloofar Hashemi *, MohammadSaeid Zokaei, MohammadReza Tajik Pages 433-476

    Despite the consequences of previous development plans, not only we are not seeing success in shaping development as environmental protection, but also new manifestations of environmental degradation are occurring which cause socio-political challenges. The macroeconomic variables such as unemployment rate, GDP per capita, etc. highlight Iran's increasing need for development programs as economic growth. In this way, we witness all the contradictions in the ever-increasing need for development as economic growth and the ever-increasing destructive consequences of such programs as a sign of development. In this research, the relationship between development and environment in the laws of the 5th and 6th development plans has been studied and analyzed. According to the research question, it seems that in Iran, the discourse of progress (discourse of the modernization school) is still the dominant discourse and evaluates the two concepts of environment and development as contradictory concepts. In the end, according to research results, the hypothesis is at least violated by laws. However, the hypothesis confirmed by the research results is a kind of discourse confusion between explaining the goals which simultaneously try to address the immediate and momentary needs in these two contradictory areas and only prevent the challenges from turning into a crisis in the short term. In this research, the distortion of the discourse space in this time has been drawn.

    Keywords: Discourse Analysis, Development, Environment, Fifth, Sixth Development Plans
  • Jamal Abdollahpour *, Gholamreza Heidari Pages 477-518

    In order to have the right energy policy to achieve the goals of sustainable development, we need to consider a diverse range of political, economic, social and environmental considerations. The main concern is that energy policy has been dominated by a technical / physical approach. This means ignoring and misinterpreting the human and social context of supply and demand in energy policy. In this study, we analyze the country's policy plans, how the social approach has been applied in energy policy. Hence, we identified the dimensions and components of the social approach and performed the analysis using the method of deductive and inductive qualitative content analysis. Findings showed that energy policy has a strong emphasis on the two areas of development projects management and consumption management. Although policy plans, has elements of a social approach, but in many cases, this approach has been neglected. The social approach has become more prominent in recent policies, and there is a relative tendency in the technical approach to the technical-social approach. This change can be seen not only in the content of the program but also in other upstream energy documents that have been approved during the program. The proposed research model is to apply a social approach based on the experience of programs and in the context of upstream documents and paradigm shifts that can be used in the seventh program as well as other related executive procedures.

    Keywords: upstream documents, Energy Policy, Social approach, Consumption management, development projects
  • Saleh Rosta, Sayyed Ahmad Hashemi *, Abbas Ghaltash, AliAsghar Mashinchi Pages 519-560

    The purpose of this research is to present the pattern of teacher training based on the general policies of the education system. This research is practical in terms of its objectives, and in terms of the qualitative data collection method, it is a comparative content analysis. The method of qualitative data analysis is coding. Again, the coding was central and the coding was selective or selective. The results of the qualitative part showed that the conceptual model of the foundations and approaches of teacher training in selected countries and Iran was identified in 7 dimensions, 28 components and 72 indicators in the form of the findings of the qualitative part. In the philosophical foundations of the teacher training system of selected countries, there are 4 components and 12 indicators, in the psychological foundations, 4 components and 10 indicators, in the scientific foundations, 4 components and 9 indicators, in the sociological foundations, 4 components and 11 indicators, in the loyal approach, 4 components and 9 indicators. In the adaptive approach, 4 components and 11 indicators were identified, and in the semi-adaptive approach, 4 components and 10 indicators were identified. The findings showed that the entry paths to teacher preparation courses in Iran are limited and are completely centralized. While in other countries under investigation, it has acceptable diversity and flexibility and is managed in a semi-centralized or decentralized manner.

    Keywords: Teacher Training, Japan, the United States, France, England, Iran, the general policies of the education system
  • Adel Suliamany *, Mohamareza Rezvani Pages 561-578
    Considering the flows, interactions and connections beyond the local level as a desirable option in the ecosystem of economic development of local communities with a knowledge-based approach has been considered by international researchers, having said that the analysis and integration of the traits of connections and flows of individuals, Goods, information, technologies and innovations under transposal relations can transform the development of knowledge-based economy. In the current research, in addition to the library review of laws and upstream documents, related domestic and foreign texts, in a qualitative manner and using the Delphi technique, semi-structured interviews were also conducted with 14 experts in this field who were selected in a purposeful manner. It was carried out and the data was analyzed with Micmac software to explain the place of conventional flows of Trans local relations in the development policies of the country's knowledge-based economy in the context of the framework of multiple flows of Kingdom and how to link between structure and action in this ecosystem, as the Social context or environment in which the activists of this field operate, should be analyzed. The application of the concept of Trans local relations and structural rearrangement in accordance with it as a new approach in the development policies of the knowledge-based economy to achieve a holistic view in the direction of updating networking policies in the development of technologies and innovations, especially in local communities in the future next to others recommendations are Among the Suggestions of This Study.
    Keywords: Knowledge-Based Economy, Economic Development, multiple streams of the Kingdom, translocal relations
  • Amirhossein Gholami, Samad Barani *, Hormat Asghari Pages 579-598
    The main goal of this research is to identify the effective factors on the institutionalization of work conscience in public sector organizations according to paragraph 21 of the general policies of the administrative system. The research is applied in terms of purpose and descriptive-exploratory in terms of its method. The statistical population of the research is 248 employees of one of the government organizations.The sample size was determined to be 148 people using the Krejcie and Morgan table and a simple random method was used for sampling. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, and its validity was confirmed by content method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha test.Exploratory factor analysis and hierarchical analysis were used to analyze the data. The findings of the research indicated the identification of 24 factors in the form of four categories of managerial factors, factors related to policy characteristics, factors related to policy practitioner and factors related to the policy environment.Also the prioritization results implied that managerial factors with a weighting factor of 0.377 are the most important, and factors related to policy practitioners with a weighting factor of 0.253 are in the second place, policy features with a weighting factor of 0.248 are in the third place and factors related to the implementation context ranked fourth with a weighted factor of 0.121. According to the results of the research, managers should focus on the factors identified in this research, in order to institutionalize the policy of work conscience in the country's administrative system.
    Keywords: Policy implementation, Institutionalization of Work Conscience, general policies of the administrative system
  • Vahid Shaghaghi Shahri, MohammadHossein Karim, Shiva Alizadeh * Pages 599-628

    Achieving economic justice is a key objectives in the economic resistive policies, Further the goals, strategies & implementing policies are indicated in articles 1,4,5 and 19 of the mentioned policies explicitly. The present paper aimed to achieving the economic justice based on the macro-objectives, critical success factors & key performance indicators, conceptual modeling of economic justice upon an approach of policies of the resistive economy and efforts have been concentrated for strategic evaluation. The research findings reveals economic justice objectives in the mentioned policies have not been achieved. Furthermore, assessing of KPI shows the implementing strategies for achieving to the goals have not had the effective consequences. The paper results .he third place and factors related to the implementation context ranked fourth with a weighted factor of 0.121. According to the results of the research, in order to institutionalize the policy of work conscience in the country's administrative system, managers should focus on the factors identified in this research.

    Keywords: Resistive economy, Economic Justice, Conceptual model, Critical success factors, Key Performance Indicators
  • Mehdi Javanmard, Karamollah Daneshfard, Hojjat Taheri Goodarzi *, Yadollah Abbaszadeh Sahroun Pages 629-654

    The aim of this research is to provide a model for aligning the young elites of public organizations with the general policies announced by the Supreme Leader in the field of the Islamic-Iranian model of progress. The utilizes mixed - method (both qualitative- and quantitative) towards of practical purpose. In the qualitative part, the theme analysis method is used, and in the quantitative part, which aims to validate the model of the qualitative part, the fuzzy Delphi method is used. The statistical population in the qualitative section includes experts who are familiar with the alignment of young elites of public organizations with the criteria of the Islamic-Iranian model of progress, who have years of experience in the field of the research topic. The number of these people is 28. In the qualitative part, purposeful sampling was used and the sampling continued until theoretical saturation was reached (19 people). The statistical population of the quantitative part of the research for validation includes the same group of the qualitative part for identifying codes and conducting interviews (19 people). In the qualitative section, it was determined that there are 392 concepts, 99 primary themes and 12 organizing themes. After qualitative analysis, the conceptual model of the research was obtained by examine the model in public organizations, the results confirmed that the components and indicators of governance in this organization are approved. At the end, based on the obtained results, the necessary suggestions are presented.

    Keywords: Islamic-Iranian Model of Progress, young elites, Public Organizations, General policies announced by the highest position of leadership
  • Yahya Kamali *, Sedighe Sheikhzadeh Jooshani, Fatemeh Afzali Goroh Pages 655-686
    The aim of this research is identifying and ranking the effective political factors on foreign investment in Iran. Research method includes two qualitative and quantitative approaches. In the first stage, political factors have been identified with the meta-synthesis method. The second stage employs the fuzzy TOPSIS method. The data was collected by a questionnaire containing two categories of positive and negative political factors, which affects the foreign investment in Iran, and was given to 32 experts in this field. Research findings show that the positive political factors ranked as follows, political stability with a weight of 0.6564, investment security with a weight of 0.6403, and good governance with a weight of 0.5143. The negative political facers ranked as follows, international sanctions with a weight of 0.6752 at first place, Instability and high political risk with a weight of 0.5970 ranked second and investment insecurity with a weight of 0.5788 ranked at third.
    Keywords: Investment, political factors, Foreign Investment, political risk, Meta synthesis