فهرست مطالب

نشریه چشم انداز حسابداری و مدیریت
سال پنجم شماره 73 (زمستان 1401)

  • جلد ششم
  • تاریخ انتشار: 1401/11/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رویا دارابی*، زینب ناطقی رستمی صفحات 1-14
    امروزه انواع دارایی های نامشهود نقش بسیار مهمی در تداوم و بقای فعالیت شرکت های تجاری و ارزشگذاری آن ها ایفا می نمایند. لذا وجود دارایی های نامشهود و نقش بسزای آنها در ایجاد ارزش برای واحدهای تجاری، حقیقتی انکار ناپذیر است که به رغم آسیب پذیر بودن و ابهامات مربوط به این دارایی ها، کماکان شناخت و اندازه گیری و ارایه اطلاعات پیرامون آنها را از اهمیتی دوچندان برخوردار می نماید. از این رو هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا دارایی های نامشهود بر رابطه بین رشد شرکت و ارزش شرکت تاثیر معناداری دارد یا نه؟ جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1390 تا 1399 و با استفاده از اطلاعات 120 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه پرداخته شد. با توجه به نتایج آزمون فرضیه اول، رشد شرکت و ارزش شرکت رابطه مستقیمی دارد. و همچنین نتایج فرضیه دوم حاکی از آن است که متغیر تعاملی (دارایی نامشهود* رشد شرکت) رابطه معنادار با ارزش شرکت ندارد.
    کلیدواژگان: ارزش شرکت، دارایی نامشهود، رشد شرکت
  • حامد اژدرزاده ونستان، ترلان آقازاده* صفحات 15-30
    در ادبیات حسابداری، توجه خاصی به جریانهای نقد و عملکرد شده است، در پژوهش حاضر نیز سعی گشت تا به بررسی تاثیر رشد جریانهای نقدی بر عملکرد شرکت با تاکید بر درماندگی مالی و اهرم مالی در شرکتهای بورسی پرداخته شود. بدین منظور از داده های، نمونه 101 شرکتی از شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران در بازه زمانی بین سال های 1392 تا 1400 استفاده گشت. روش نمونه برداری در این پژوهش مبتنی بر روش حذف سیستماتیک است و برای آزمون فرضیه های مدل از روش رگرسیون چند گانه مبتنی بر دادهای تلفیقی (panel data) استفاده می شود. همچنین برای تحلیل نتایج وپردازش دادها از نرم افزارهای E-views استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که متغیر رشد جریانهای نقدی دارای تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد شرکت می باشد. همچنین نتایج نشان داد درماندگی مالی و اهرم مالی به ترتیب دارای تاثیر معکوس و مستقیم بر رابطه بین رشد جریانهای نقد و عملکرد شرکتها هستند.
    کلیدواژگان: رشد جریانهای نقدی، عملکرد شرکت، درماندگی مالی، اهرم مالی
  • فاطمه صراف، فاطمه امینی زاده* صفحات 31-42
    برخی از مطالعاتی که به عوامل و رویدادهایی که منجر به ورشکستگی می شوند توجه تواشته اند، ویژگی ها و فرصت طلبی مدیران و همچنین رقابت پذیری میان شرکت ها را در این زمینه موثر دانسته اند. هدف این تحقیق بررسی رابطه حکمرانی مدیران و ریسک ورشکستگی با توجه به تمرکز بازار صنعت است. پژوهش انجام شده ازنظر نوع هدف، جزء پژوهش های کاربردی است و روش پژوهش ازنظر ماهیت و محتوایی همبستگی هست. انجام پژوهش در چارچوب استدلالات قیاسی- استقرایی صورت گرفته و برای تجزیه وتحلیل فرضیه ها از تحلیل پانلی کمک گرفته شده است. جامعه آماری پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه گیری حذف سیستماتیک، 116 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده در دوره ی زمانی 9 ساله بین سال های 1392 تا 1400 مورد تحقیق قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد بین حکمرانی مدیران و ورشکستگی شرکت رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد، اما هیچ یک از شاخص های تمرکز بازار صنعت بر این رابطه تاثیرگذار نیستند.
    کلیدواژگان: حکمرانی مدیران، ریسک ورشکستگی، تمرکز بازار صنعت
  • زهرا محمدپور*، مجید نژاد مقدم، مصطفی سپاهیان صفحات 43-50

    انسان ها از قابلیت بیان واقعیات و بررسی صحت آنها برخوردارنند. آنها می توانند اعتقاداتشان را توجیه کنند و تغییر دهند و به طور کلی امور را درک کنند. تقریبا همه ی انسان های سالم از قابلیت استدلال کردن برخوردارند، ولی تعداد بسیار بسیار کمی از انسان ها این کار را به خوبی انجام می دهند یک استدلال مغالطه آمیز ممکن است با به نظر رسیدن بهتر از آنچه واقعا است فریبنده باشد . برخی مغالطه ها عمدا برای دستکاری یا ترغیب یا فریب انجام می شود ،در حالی که برخی دیگر به دلیل بی احتیاطی یا ناآگاهی ، ناخواسته مرتکب می شوند . صاحب نظران اعتقاد دارند که هر انسانی یک بازیگر است . دنیا صحنه نمایش است و افراد بازیگران این صحنه هستند . اغلب افراد صرف نظر از توانایی و شایستگی شان ترجیح میدهند که ((برداشت خوبی)) از خود در نظر دیگران ایجاد نمایند. درک اینکه مغالطه ها چیست مهم است تا فرد بتواند آنها را یا در نوشتار خود یا دیگران تشخیص دهد .

    کلیدواژگان: مدیریت، مغالطه، مغالطه توسل به چاپلوسی، سازمان
  • محسن حمیدیان*، مینا حیدری رامشه، صدیقه سلیمانپور صفحات 51-69
    ریسک اعتباری به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر سلامت سیستم بانکی می باشد در همین راستا منشاء و پیامدهای مرتبط با این مهم میتواند منجر به آسیب پذیری بانک ها شود. لذا این پژوهش به بررسی منشاء و پیامدهای مرتبط با ذخیره مطالبات مشکوک الوصول غیرعادی بانکهای بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. در این پژوهش تعداد 14 بانک پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1400-1391 بررسی شده است. جهت آزمون فرضیه ها از رگرسیون پانلی استفاده شده، یافته های پژوهش نشان می دهد که به طور کلی قابلیت مقایسه صورتهای مالی بر ذخیره مطالبات مشکوک الوصول غیرعادی تاثیر منفی و معناداری دارد همچنین ذخیره مطالبات مشکوک الوصول غیرعادی نیز بر اجزای ریسک تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: قابلیت مقایسه صورتهای مالی، ذخیره مطالبات مشکوک الوصول غیرعادی، اجزای ریسک
  • فائق احمدی*، حمید رستمی جاز، ارسلان احمدعلی، محمدجواد اکبری صفحات 70-87

    نگهداری پول نقد مزایا و هزینه های خود را دارد. هدف اصلی از نگهداشت وجه نقد کاهش شوک های مالی، به حداقل رساندن هزینه های سرمایه،اجازه دادن به پروژه های سرمایه گذاری برای انجام کارآمد در صورت وجود محدودیت های مالی است. نگهداری وجه نقد در ذخایر یک شرکت به عنوان محافظی در برابر شوک های مالی آتی عمل می کند و شرکت ها تمایل به انباشت نقدینگی برای مقابله با بحران مالی احتمالی در سال های آینده دارند. نگهداری وجه نقد همچنین هزینه سرمایه و هزینه های مرتبط با تامین مالی خارجی را به حداقل می رساند،انتظارات سرمایه گذاران از بازده سرمایه را افزایش می دهد. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین نگهداشت وجه نقد و بازده مورد انتظار سهام می باشد.جامعه آماری این پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران هستند و 134 شرکت در دوره زمانی 1395 تا 1400 به روش حذف سامانمند انتخاب شده اند. همچنین برای آزمون فرضیه های پژوهش، از الگوی رگرسیون چندمتغیره مبتنی بر داده های ترکیبی استفاده شد. نتایج حاکی از آن است که بین نگهداشت وجه نقد و بازده مورد انتظار سهام رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین بین نگهداشت وجه نقد و ریسک سیستماتیک رابطه مستقیم و معناداری وجود ندارد. بین نگهداشت وجه نقد و بازده واقعی سهام شرکت رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: نگهداشت وجه نقد، بازده مورد انتظار سهام، بازده واقعی، ریسک سیستماتیک
  • سید کامران یگانگی*، فاطمه بیات صفحات 88-95

    کاهش هزینه های عملیاتی برای هر جامعه ای اهمیت دارد. شرایط محیطی جامعه از یک سو و پیشرفت تکنولوژی از سوی دیگر هزینه های موجود در سطح جامعه را تحت تاثیر قرار داده است. در حال حاظر بهتر است به جای پرداخت هزینه های ثابت برای هر کار، روش هایی امتحان شود که هزینه آن ها متناسب با میزان کار است. شایستگی ها، از جمله: آگاهی و دانش در زمینه عمومی و تخصصی، اداره کردن صحیح، مدیریت صحیح منابع انسانی، در هر سازمانی منجر به بهره وری و کاهش هزینه می شوند. راه های متعددی وجود دارد که می توان از آنها برای کاهش هزینه ها در هر کسب و کاری و در سطح جامعه استفاده کرد. لازمه موفقیت در این راه، مدیریت سازمانی به عنوان یک هدف سازمانی برای کاهش هزینه ها است. دقت و فرهنگ مدیریت زمان در هزینه های شخصی و سازمانی در جامعه امروزی و آموزش آن به کارکنان و تثبیت کردن آن در سازمانها، کاهش هزینه چشم گیری را در پی خواهد داشت. کاربرد پژوهش عملیاتی به عنوان ابزاری در ساختار سرمایه و کاهش هزینه در جامعه مدرن و امروزی است. از این رو مقاله حاظر به صورت مروری و خلاصه به کاربرد پژوهش های عملیاتی در کاهش هزینه می پردازد.

    کلیدواژگان: پژوهش عملیاتی، کاهش هزینه، سازمان
  • محسن حمیدیان*، سیده زهرا موسوی، زینب ناطقی رستمی صفحات 96-115
    اهمیت فزاینده سرمایه فکری در فرآیندهای خلق ارزش شرکتی به طور قابل توجهی بر بازارهای سرمایه، افشای شرکت ها و مدیریت مالی شرکت ها تاثیر گذاشته است، زیرا سرمایه فکری به افزایش عدم تقارن اطلاعاتی بین شرکت ها و سرمایه گذاران کمک کرده است. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا کارایی سرمایه فکری بر ساختار سرمایه تاثیر دارد و همچنین ریسک و سودآوری شرکت رابطه بین کارایی سرمایه فکری و ساختار سرمایه را تعدیل می کند یا خیر. جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1390 تا 1399 و با استفاده از اطلاعات 120 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره، فرضیه مورد آزمون قرار گرفت. با توجه به نتایج آزمون فرضیه اول، کارایی سرمایه فکری تاثیر مستقیم و معناداری بر ساختار سرمایه دارد و نتایج فرضیه دوم حاکی از آن است که ریسک شرکت بر رابطه بین کارایی فکری تاثیر معناداری دارد. سرمایه و ساختار سرمایه و نتایج فرضیه سوم تحقیق نشان می دهد که سودآوری شرکت بر رابطه بین کارایی سرمایه فکری و ساختار سرمایه تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: سودآوری شرکت، ساختار سرمایه، کارایی سرمایه فکری، ریسک شرکت
  • علیرضا اسکندری*، یاسمین فیروزی صفحات 116-130

    هدف پژوهش: 

    بررسی تاثیر مکانیسم های حاکمیت شرکتی بر ساختار سرمایه با توجه به نقش میانجی هزینه سرمایه هدف این مطالعه است.

    روش شناسی پژوهش: 

    در این مطالعه با استفاده از اطلاعات 153 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (1224 سال-شرکت) طی یک دوره 8 ساله از سال 1392 تا 1399 به آزمون فرضیه پرداخته شده است. همچنین به منظور آزمون فرضیه ها از تکنیک اقتصادسنجی پانل دیتا و نرم افزار ایویوز استفاده شده است.

    یافته های پژوهش: 

    یافته های این مطالعه نشان داد که اندازه هییت مدیره تاثیر منفی و معنادار و دوگانگی وظایف مدیرعامل و مالکیت نهادی تاثیر مثبت و معنادار بر ساختار سرمایه دارد، با این حال ترکیب هییت مدیره تاثیر معناداری بر ساختار سرمایه ندارد. همچنین مشخص شد ترکیب هییت مدیره و مالکیت نهادی تاثیر منفی و معناداری بر هزینه سرمایه دارند ولی اندازه هییت مدیره و دوگانگی وظایف مدیرعامل نقش تعیین کننده ای در این زمینه ندارند. بعلاوه مشخص شد که هزینه سرمایه به صورت منفی در تعیین ساختار سرمایه تاثیرگذار است و در نهایت مشخص شد که ترکیب هییت مدیره و مالکیت نهادی از طریق تاثیرگذاری بر هزینه سرمایه نیز می توانند بر انتخاب ساختار سرمایه شرکت تاثیرگذار باشند.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه با استدلال تیوری نمایندگی مطابقت دارد که استراتژی های حاکمیتی موثر، با کاهش عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه های نمایندگی، هزینه سرمایه را کاهش داده که در نهایت شرکت ها را وادار می کند تا ترکیب مالی و ساختار سرمایه خود را بازسازی کنند. از این رو، برخی از مولفه های حاکمیت شرکتی و هزینه سرمایه پیامدهای مهمی برای تصمیمات ساختار سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران دارد.

    کلیدواژگان: ساختار و هزینه سرمایه، سازکارهای حاکمیت شرکتی، اندازه و ترکیب هیئت مدیره، دوگانگی وظایف مدیرعامل، مالکیت نهادی
  • فاطمه صراف*، سیده زهرا موسوی صفحات 131-144
    شرکت ها می توانند به طور استراتژیک وجه نقد را برای کاهش ریسک ناشی از عدم اطمینان جریان نقدی نگهداری کنند تا نیازهای سرمایه گذاری شرکت روی فعالیت های تحقیق و توسعه ای را برآورده کنند. شرکت هایی با محدودیت های مالی و ریسک جریان نقدی بالا تمایل دارند با کاهش سرمایه گذاری، پول نقد را پس انداز کنند.از این رو هدف این تحقیق بررسی این موضوع است که آیا عدم اطمینان جریان وجه نقد بر هزینه تحقیق و توسعه با نقش تعدیلی محدودیت مالی تاثیر دارد یانه؟ جامعه آماری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سال های 1394 تا 1399 و با استفاده از اطلاعات 120 شرکت و روش رگرسیون خطی چند متغیره به آزمون فرضیه پرداخته شد. با توجه به نتایج آزمون فرضیه اول، متغیر عدم اطمینان جریان نقدی با توجه به اینکه سطح معناداری آن کوچکتر از 5 درصد هستند که نشان دهنده رابطه معنادار با هزینه تحقیق و توسعه است و همچنین نتایج فرضیه دوم حاکی از آن است که فرضیه متغیر تعاملی (محدودیت مالی* عدم اطمینان جریان نقدی) با توجه به اینکه سطح معناداری آن کوچکتر از 5 درصد هستند که نشان دهنده رابطه معنادار با هزینه تحقیق و توسعه است .
    کلیدواژگان: محدودیت مالی، عدم اطمینان جریان نقدی، هزینه تحقیق و توسعه
|
  • Roya Darabi *, Zeinab Nateghi Rostami Pages 1-14
    Today, types of intangible assets play a very important role in the continuity and survival of commercial companies and their valuation. Therefore, the existence of intangible assets and their significant role in creating value for business units is an undeniable fact that despite the vulnerability and uncertainties related to these assets, it is still important to recognize, measure and provide information about them. Therefore, the purpose of this research is to investigate whether intangible assets have a significant effect on the relationship between company growth and company value or not. The statistical population of companies admitted to the Tehran Stock Exchange between 2010 and 2019 and using the information of 120 companies and the multivariable linear regression method, the hypothesis was tested. According to the results of the first hypothesis test, company growth and company value have a direct relationship. Also, the results of the second hypothesis indicate that the interactive variable (intangible assets* company growth) does not have a significant relationship with the company's value.
    Keywords: company value, Intangible Assets, company growth
  • Hamed Azhdarzadeh Vanestan, Tarlan Aghazadeh * Pages 15-30
    In the accounting literature, special attention has been paid to cash flows and performance, in the present study, an attempt was made to investigate the effect of cash flow growth on company performance, emphasizing financial helplessness and financial leverage in listed companies. For this purpose, the data of a sample of 101 companies admitted to the Tehran Stock Exchange in the period between 1392 and 1400 were used. The sampling method in this research is based on the systematic elimination method, and the multiple regression method based on consolidated data (panel data) is used to test the model's hypotheses. Also, E-views software was used to analyze the results and process the data. The results of this research show that the cash flow growth variable has a positive and significant effect on the company's performance. Also, the results show that financial helplessness and financial leverage have an inverse and direct effect on the relationship between the growth of cash flows and the performance of companies, respectively.
    Keywords: Cash flow growth, Company performance, Financial Distress, Financial Leverage
  • Fatemeh Sarraf, Fatemeh Aminizadeh * Pages 31-42
    Some studies that have paid attention to the factors and events that lead to bankruptcy have considered the characteristics and opportunism of managers as well as competitiveness among companies to be effective in this field. The purpose of this research is to examine the relationship between Managers’ Empire Building and bankruptcy risk with regard to industry market concentration. Research in terms of purpose is part of applied research and research method in terms of nature and content is cause and effect. The research was conducted in the framework of deductive-inductive reasoning and panel analysis was used to analyze the hypotheses. The statistical population of the research was all the companies admitted to the Tehran Stock Exchange and using the systematic elimination sampling method, 116 companies were selected as the research sample in The 9-year period between 2013 and 2021 was investigated. The results of the research hypotheses test showed that there is a positive and significant relationship between Managers’ Empire Building and company bankruptcy, but none of the industry's market concentration indicators have an effect on this relationship.
    Keywords: Managers’ Empire Building, Bankruptcy, Industry Market Concentration
  • Zahra Mohamadpor *, Majid Nezhad Moghadam, Mostafa Sepahiyan Pages 43-50

    Humans have the ability to express facts and check their validity. They can justify and change their beliefs and understand things in general. Almost all healthy people have the ability to reason, but very, very few people do it well. A fallacious argument may be deceptive by appearing better than it really is. Some fallacies are done intentionally to manipulate or persuade or deceive, while others are committed unintentionally due to carelessness or ignorance. Experts believe that every human being is an actor. The world is a stage and people are the actors of this stage. Most people, regardless of their ability and competence, prefer to create a ((good impression)) of themselves in the eyes of others. It is important to understand what fallacies are so that one can recognize them either in one's own writing or that of others.

    Keywords: Management, fallacy, fallacy of resorting to flattery, organization
  • Mohsan Hamidian *, Mina Heidari Rameshe, Sedighe Soleymanpoor Pages 51-69
    Credit risk is one of the most important factors affecting the health of the banking system, in this regard, the origin and consequences related to this issue can lead to the vulnerability of banks. Therefore, this research investigates the origin and consequences related to the reserve of suspicious claims of unusual access by Tehran Stock Exchange banks. In this research, the number of 14 banks admitted to the Tehran Stock Exchange in the period of 2011-2014 has been examined. In order to test the hypotheses, panel regression was used, the findings of the research show that, in general, the comparability of financial statements has a negative and significant effect on the provision of doubtful receivables and the reserve of doubtful receivables also has a positive and significant effect on the risk components. .
    Keywords: comparability of financial statements, reserves for suspicious receivables, unusual accruals, risk components
  • Hamid Rostami Jaz, Arsalan Ahmadali, Mohamadjavad Akbari Pages 70-87

    Holding cash has its benefits and costs. The main purpose of holding cash is to reduce financial shocks, minimize capital costs, allow investment projects to be carried out efficiently in the presence of financial constraints. Keeping cash in a company's reserves acts as a hedge against future financial shocks, and companies tend to accumulate cash to deal with a possible financial crisis in the coming years. Holding cash also minimizes the cost of capital and costs associated with external financing, increasing investors' expectations of return on capital. Therefore, the purpose of this research is to investigate the relationship between cash retention and expected stock returns.The statistical population of this research is all the companies admitted to the Tehran Stock Exchange and 134 companies were selected in the period of 2015 to 2015 by systematic elimination method. Also, to test research hypotheses, multivariate regression model based on combined data was used. The results indicate that there is a direct and significant relationship between cash retention and expected stock returns. Also, there is no direct and meaningful relationship between cash holding and systematic risk. There is a direct and significant relationship between cash retention and the real return on the company's stock.

    Keywords: Cash Holding, expected stock return, real return, Systematic risk
  • Kamran Yeganegi *, Fatemeh Bayat Pages 88-95

    Reducing operating costs is important for any society. The environmental conditions of the society on one hand and the advancement of technology on the other hand have affected the costs in the society. Currently, instead of paying fixed fees for each job, it is better to try methods whose cost is proportional to the amount of work. Competencies, including: awareness and knowledge in general and specialized fields, proper administration, proper human resource management, lead to productivity and cost reduction in any organization. There are many ways that can be used to reduce costs in any business and at the community level. The prerequisite for success in this way is organizational management as an organizational goal to reduce costs. The precision and culture of time management in personal and organizational costs in today's society and its training to employees and its stabilization in organizations will result in significant cost reduction. The use of operational research as a tool in capital structure and cost reduction in modern society. Therefore, the current article deals with the use of operational research in cost reduction in a review and summary.

    Keywords: Operational Research, Cost Reduction, organization
  • Mohsan Hamidian *, Seyede Zahra Mosavi, Zeinab Nateghi Rostami Pages 96-115
    The growing importance of intellectual capital in corporate value creation processes has significantly affected capital markets, corporate disclosure, and corporate financial management, as intellectual capital has contributed to increasing information asymmetry between firms and investors. Therefore, the purpose of this research is to investigate whether the efficiency of intellectual capital has an effect on the capital structure, and whether risk and profitability of the company moderate the relationship between the efficiency of intellectual capital and the capital structure. The statistical population of companies admitted to the Tehran Stock Exchange during the years 1390 to 1399 and using the information of 120 companies and the multivariable linear regression method, the hypothesis was tested. According to the results of the first hypothesis test, the efficiency of intellectual capital has a direct and significant effect on the capital structure, and the results of the second hypothesis indicate that the company's risk has a significant effect on the relationship between intellectual efficiency. Capital and capital structure and the results of the third research hypothesis show that the profitability of the company has a significant effect on the relationship between the efficiency of intellectual capital and the capital structure.
    Keywords: Company profitability, Capital structure, Intellectual Capital Efficiency, company risk
  • Alireza Eskandari *, Yasamin Firoozi Pages 116-130

    The aim of the research: 

    to investigate the impact of corporate governance mechanisms on the capital structure with regard to the mediating role of the cost of capital is the aim of this study.

    Research methodology

    In this study, using the information of 153 companies admitted to the Tehran Stock Exchange (1224 companies) during an 8-year period from 1392 to 1399, the hypothesis was tested. Also, in order to test the hypotheses, the panel data econometric technique and Eviuse software have been used.

    Research findings

    The findings of this study showed that the size of the board of directors has a negative and significant effect and the duality of the duties of the CEO and institutional ownership has a positive and significant effect on the capital structure, however, the composition of the board of directors does not have a significant effect on the capital structure. It was also found that the composition of the board of directors and institutional ownership have a negative and significant effect on the cost of capital, but the size of the board of directors and the dual duties of the CEO do not play a decisive role in this regard. In addition, it was found that the cost of capital has a negative effect on determining the capital structure, and finally, it was found that the composition of the board of directors and institutional ownership can also influence the choice of the company's capital structure through influencing the cost of capital.

    Conclusion

    The findings of this study are consistent with the agency theory argument that effective governance strategies, by reducing information asymmetry and agency costs, have reduced the cost of capital, which ultimately forces companies to restructure their financial mix and capital structure. Therefore, some components of corporate governance and cost of capital have important implications for capital structure decisions of companies admitted to the Tehran Stock Exchange.

    Keywords: Capital structure, cost, Corporate Governance Mechanisms, size, composition of the board of directors, dual duties of the CEO, institutional ownership
  • Fatemeh Sarraf *, Seyede Zahra Mosavi Pages 131-144
    Companies can strategically hold cash to reduce the risk of cash flow uncertainty to meet the company's investment needs on research and development activities. Companies with financial constraints and high cash flow risk tend to save cash by reducing investment. Therefore, the purpose of this research is to investigate whether cash flow uncertainty has an effect on R&D cost with the moderating role of financial constraint. Or not? The statistical population of companies admitted to the Tehran Stock Exchange between 2014 and 2019 and using the information of 120 companies and the multivariable linear regression method, the hypothesis was tested. According to the results of the first hypothesis test, the uncertainty variable of cash flow, considering that its significance level is less than 5%, which indicates a significant relationship with the cost of research and development, and also the results of the second hypothesis indicate that the hypothesis of the interactive variable ( financial limitation * uncertainty of cash flow) considering that its significance level is less than 5%, which indicates a significant relationship with the cost of research and development.
    Keywords: Financial Constraints, cash flow uncertainty, Research, Development Costs