فهرست مطالب

فصلنامه چشم انداز مدیریت دولتی
پیاپی 51 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • وجیهه سعادت، بهروز قلیچ لی*، علی رضائیان، غلامعلی طبرسا صفحات 15-34
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی پیامدهای تحمل ابهام رهبران و طراحی الگوی جامعی از این پیامدها صورت گرفته است.

    طراحی/ روش‌شناسی/ رویکرد: 

    این پژوهش با رویکرد کیفی و روش تحلیل مضمون انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش عبارتند از خبرگان دانشگاهی و خبرگان اجرایی وزارت نفت که تجربه تصمیم‌ گیری و مدیریت در شرایط عدم اطمینان را دارند. نمونه آماری این پژوهش نوزده نفر بوده است. نمونه‌ گیری این پژوهش، هدفمند و با روش گلوله‌برفی انجام شد. داده‌ها نیز از طریق مصاحبه با خبرگان گردآوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده‌ ها، از کدگذاری سه مرحله‌ ای آتراید-استرلینگ و روش تحلیل شبکه مضامین استفاده شد.

    یافته‌ های پژوهش:  

    بعد از تجزیه و تحلیل داده ‌ها، پیامدهای تحمل ابهام رهبران در دو مضمون فراگیر پیامدهای فردی و پیامدهای سازمانی دسته ‌بندی شدند. یافته ‌های پژوهش نشان داد پیامدهای فردی (شناختی، روانی و عملکردی) به همراه پیامدهای سازمانی (منابع انسانی، فرآیندی، بازار و مالی) انگیزه‌ای قوی برای توجه جدی سازمان‌ها به موضوع تحمل ابهام رهبران و تلاش برای ارتقای آن ایجاد می ‌نماید.

    محدودیت‌ ها و پیامدها:

     مطالعه در صنعت نفت با مختصات خاص این صنعت صورت گرفته است. بنابراین تعمیم‌پذیری نتایج پژوهش به سایر حوزه ‌ها را با چالش مواجه می‎کند.

    پیامدهای عملی: 

    الگوی پیامدهای تحمل ابهام رهبران به تبیین بهتر اهمیت و ضرورت برخورداری رهبران از تحمل ابهام کمک می ‌کند.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     این مقاله با شناسایی پیامدهای تحمل ابهام رهبران و ارایه الگویی از آن‌ها به پژوهش‌های این حوزه می‌ افزاید.

    کلیدواژگان: شایستگی، تحمل ابهام، رهبری، پیامد فردی، پیامد سازمانی
  • سحر بابایی*، رضا واعظی، علی اصغر پورعزت، داوود حسین پور صفحات 35-71
    هدف

     در عصر حاضر دستیابی به توسعه از مهمترین اهداف هر کشور است که نظام اداری مهم‌ترین رکن پیاده‌کننده سیاست‌های توسعه‌ای است. علاوه بر این نظام اداری وظیفه ارایه خدمت به شهروندان را نیز بر عهده دارد و اگر متناسب با نیازهای شهروندان طراحی نشده و توان اجرای صحیح سیاست‌ها را نداشته باشد، در واقع به هیچ یک از وظایف خود عمل نکرده و هزینه‌های آن بیش از منافعش خواهد بود. از این رو موضوع تحول اداری در دستور کار بسیاری از کشورها قرار گرفته تا بتوانند نظامی مطلوب را برای اجرای دو وظیفه اصلی خود طراحی کند. به منظور تحول نظام اداری، شناسایی عوامل درونی نظام اداری که باید مورد اصلاح قرار گیرند، عوامل بیرونی که بر اصلاحات اثرگذارند، اما قابل کنترل نیستند و همچنین عواملی که تسهیلگر اجرای تحول اداری می‌باشند، از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو هدف این پژوهش شناسایی عوامل درونی و بیرونی موثر در تحول نظام اداری و همچنین تسهیلگرهای اجرای تحول می‌باشد.

    طراحی/ روش‌شناسی/ رویکرد:

     در این مسیر تلاش شده است که با روش فراترکیب به تحلیل و ارزیابی نظام‌مند یافته‌های پژوهشی پیشین پرداخته شود. جامعه آماری پژوهش تمامی مقالات، کتب، رساله‌ها و اسناد مرتبط با موضوع تحول نظام اداری است که مرتبط‌ترین مطالعات با رویکردی هدفمند انتخاب شدند.

    یافته‌های پژوهش: 

    بر اساس چارچوب نهایی پژوهش، عوامل موثر بر تحول نظام اداری در قالب سه بعد متغیرهای درونی، متغیرهای بیرونی و تسهیلگرهای تحول اداری و در 16 مقوله دسته‌بندی شد.

    پیامدهای عملی:

     چارچوب نهایی پژوهش می‌تواند به عنوان ابزاری برای طراحی برنامه‌های تحول اداری و اجرای آنها استفاده شود.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     در این پژوهش یک دسته‌بندی از عوامل موثر در طراحی برنامه‌های تحول اداری از حیث عوامل قابل کنترل و غیرقابل کنترل و همچنین تسهیلگرهای تحول انجام شده است که ابتکار این پژوهش می‌باشد.

    کلیدواژگان: نظام اداری، تحول، تسهیلگر، رویکرد فراترکیب
  • علی اکبر استادیان*، رضا سپهوند صفحات 73-93
    هدف

     هدف این پژوهش، تدوین استراتژی پاداش برای سازمان ‌های مشمول مدیریت خدمات کشوری است که بر اساس مدل هی ‌گروپ و شاخص‌ های کار شایسته انجام شده و به عنوان مطالعه موردی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم، در نظر گرفته شده است.

    طراحی/ روش‌شناسی/ رویکرد:

     با مراجعه به مستندات و منابع کتابخانه‌ ای و اخذ نظر خبرگان، مولفه ‌های موثر بر پرداخت پاداش‌ های در اختیار سازمان و مدیریت در سطح خرد (درون‌سازمانی)، شناسایی شده است. سپس با مشارکت و مصاحبه با پنج خبره دانشگاهی سازمانی و استفاده از مدل تجزیه و تحلیل اهمیت- عملکرد، اهمیت هر مولفه مشخص شده است. در ادامه، برای سنجش ادراک کارکنان و عملکرد (وضعیت اجرایی فعلی) دستگاه، تعداد 15 نفر از کارکنان آن، انتخاب و نظرسنجی به عمل آمد.

    یافته ‌های پژوهش: 

    بعد از تجزیه و تحلیل طبق مدل IPA، یافته ‌های پژوهش نشان داد شکاف بین وضعیت مطلوب و وضعیت فعلی در نظام پرداخت پاداش، وجود دارد و مولفه ‌های عملکرد- شناخت، حمایت و گفتگوی اجتماعی، نیاز به تمرکز بیشتر و تقویت دارد. استمرار مولفه ‌های حقوق، مطلوب و لازم است ولی در استفاده از برخی از مولفه‌ های تعادل کار- زندگی و مزایا افراط شده و صرفه‌جویی در آن لازم است. علاوه بر این، مولفه فرصت ‌های پیشرفت در مورد پژوهش، اهمیت پایینی در تدوین استراتژی پاداش دارد.

    محدودیت ‌ها و پیامدها:

     مطالعه حاضر، محدود به پاداش ‌های در اختیار مدیریت و سازمان ‌های دولتی می‌ شود. بنابراین کاربرد آن متوجه سطح خرد پاداش ‌های سازمان‌ های دولتی مشابه می ‌شود. پیشنهاد می ‌شود در مطالعات بعدی، با نمونه‌گیری وسیع‌ تر، انواع دیگر سازمان ‌ها از دیدگاه کلان هم مورد مطالعه قرار گیرد.

    پیامدهای عملی:

     مدیران و پژوهشگران، می ‌توانند از نتایج این پژوهش، برای بررسی وضعیت سازمان خود و تدوین و بهبود استراتژی ‌های پاداش بهره‌مند شوند.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     این پژوهش، با ارایه چارچوب ابتکاری و تلفیقی، راهنمای خوبی برای شناسایی شکاف و نقاط ضعف سیستمهای جبران خدمت و بهبود استراتژی ‌های پاداش تلقی می شود و در این راستا، پیشنهادهایی در قالب ارایه پاداش ‌های رابطه ‌ای و مبادله‌ ای موثرتر، ارایه داده است.

    کلیدواژگان: پاداش، نظام جبران خدمات، قانون مدیریت خدمات کشوری، هی گروپ، کار شایسته
  • الهه میری نژاد، نورمحمد یعقوبی*، مسعود دهقانی صفحات 95-114
    هدف

     طی سال‌های اخیر دولت کارآفرین با تاکید بر بازآفرینی دولت به‌‌عنوان یکی از رویکردهای مدیریت دولتی نوین در بسیاری از کشورهای جهان مطرح شده است که این موضوع نیاز به شناسایی عوامل موثر در ایجاد و توسعه این شکل از دولت دارد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف شناسایی پیشران‌های توسعه دولت کارآفرین انجام شده است.

    طراحی/ روش‌شناسی/ رویکرد:

     در این پژوهش از راهبرد تحلیل محتوای کیفی با رویکرد قیاسی در چارچوب پژوهشی اسنادی استفاده شده است همچنین، تدوین چارچوب کدگذاری مناسب برای اجرای تحلیل محتوای کیفی با روش فراترکیب انجام شده است.

    یافته‌های پژوهش: 

    در این پژوهش، پیشران‌های موثر بر توسعه دولت کارآفرین در پنج دسته «پیشران‌های ساختاری»، «پیشران‌های محتوایی»، «پیشران‌های زمینه‌ای»، «پیشران‌های فناورانه» و «پیشران‌های بنیادین» جای داده شد.

    محدودیت‌ها و پیامدها: 

    با توجه به جمع‌بندی مبانی نظری جهانی در این پژوهش، برای استفاده از نتایج باید به ویژگی‌های خاص سازمان‌های دولتی توجه کرد.  

    پیامدهای عملی: 

    توجه به پیشران‌های پنج‌‌گانه نام برده شده در فرایند توسعه دولت کارآفرین می‌تواند منجر به ارتقای کارآفرینی در سازمان‌های دولتی گردد. 

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     در رابطه با پیشران‌های ارایه‌شده در این پژوهش، با توجه به اینکه تاکنون مدلی جامع برای توسعه دولت کارآفرین به‌طور همزمان با تاکید بر دو سطح خرد و کلان دولت ارایه نشده است، این پژوهش می‌تواند نقشه راه جامع و مناسبی برای توسعه دولت کارآفرین در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: دولت کارآفرین، سازمان های دولتی، پیشران، فراترکیب
  • امید زرین پور، بهرام علیشیری*، فرزانه بیک زاده عباسی صفحات 115-141
    هدف

    با توجه به نگرانی‌های اجتماعی موجود در سال‌های اخیر به دلیل بحران‌های اقتصادی، اجتماعی، مالی و زیست‌محیطی ناشی از تحریم‌ها، خط‌مشی دولت‌ها برای افزایش تاب‌آوری به سمت اقتصاد مقاومتی سوق پیدا کرده است. هدف این پژوهش طراحی و تبیین مدل سیاست‌گذاری دولت الکترونیک با رویکرد اقتصاد مقاومتی در وزارت علوم است.

    طراحی/ روش‌شناسی/ رویکرد:

     تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی توسعه‌ای بوده و از تکنیک تحلیل تم حاصل از مصاحبه با مدیران عالی وزارت علوم و اساتید دانشگاه استفاده گردیده و در انتها با استفاده از مدلسازی ساختاری-تفسیری و تشکیل ماتریس خودتعاملی مدل نهایی استخراج گردیده است. در این پژوهش با استفاده از روش گلوله برفی با 15 نفر مصاحبه صورت پذیرفته است.

    یافته‌ های پژوهش:

      پس از گردآوری داده‌ها، تحلیل داده‌های پژوهش آغاز گردید این بخش شامل دو مرحله بازبینی و تصفیه تم‌ها بود. در بخش اول کدها مورد بازبینی قرار خواهد گرفت و در مرحله دوم اعتبار آنها در نظر گرفته خواهد شد، در نهایت 12 تم اصلی و 24 تم فرعی از آن استخراج گردید که با استفاده از مدلسازی ساختاری-تفسیری و تشکیل ماتریس خود تعاملی مدل طراحی گردیده و در پایان مدل نهایی تحقیق بر اساس تم‌های به‌دست آمده ارایه شد.

    محدودیت‌ ها و پیامدها:

     این پژوهش در وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای طراحی و ارایه مدل بومی موجود برای شناسایی متغیرها و نحوه تاثیرگذاری آنان صورت پذیرفته است. پژوهش‌های آتی باید از دیگر وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی صورت گیرد.
    پیامدهای عملی: مدل حاصل از پژوهش در حوزه وزارت علوم برای اولین بار ارایه گردیده است و می‌تواند نقش مهمی در تصمیم‌سازی مدیران عالی داشته باشد.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     پژوهش حاضر تنها تحقیق در این زمینه بوده که طراحی مدل پرداخته شیوه نوینی از اطلاعاتی را برای تحلیل اصلاح سیاست‌ها به شکل منسجم در اختیار مدیران عالی قرار داده است.

    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، دولت الکترونیک، خط مشی گذاری، نظام اداری، تاب آوری
  • عباسعلی رستگار، مهدیه ویشلقی*، حمیده فرهنگ فلاح صفحات 143-166
    هدف

     هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت‌بندی تاثیرپذیری و تاثیرگذاری ترجیحات کاری کارکنان نسل هزاره در سازمان‌های دولتی استان آذربایجان غربی بوده و از نظر هدف کاربردی است.

    طراحی/ روش‌شناسی/ رویکرد:

     این پژوهش از لحاظ نوع‌شناسی پژوهش در زمره پژوهش‌های آمیخته با رویکرد کیفی و کمی در پارادایم قیاسی-استقرایی است. در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای کیفی و در بخش کمی از روش دیمتل برای بررسی عوامل استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی اساتید مدیریتی بودند که با توجه به هدف پژوهش، نمونه‌گیری در این پژوهش به صورت هدفمند با استفاده از تکنیک گلوله برفی و به تعداد 17 نفر انجام شد. جامعه آماری این پژوهش در بخش کمی مدیران میانی و ارشد سازمان‌های دولتی استان آذربایجان غربی بودند که با بهره‌گیری از روش نمونه‌گیری غیراحتمالی در دسترس 34 نفر از مدیران مشارکت کردند. در بخش کیفی، داده‌های به‌دست آمده از مصاحبه‌ها منجر به استخراج 14 عامل ترجیحات کاری کارکنان نسل هزاره شد.

    یافته‌های پژوهش: 

    بر اساس تحلیل دیمتل عقد قراردادهای نامتعارف کاری، تنوع کاری و جبران خدمات شایسته‌محور بیشترین تاثیرگذاری و امنیت شغلی، ارتقاپذیری و قرار گرفتن در مسیر شغلی حرفه‌محور بیشترین تاثیرپذیری در بین ترجیحات را دارند و عوامل تناسب بین شغل و شاغل، عقد قراردادهای نامتعارف و تعاملات استراتژیک از پراهمیت‌ترین ترجیحات کاری کارکنان هزاره هستند.

    محدودیت‌ها و پیامدها: 

    عدم امکان تعمیم‌پذیری نتایج پژوهش به همه جوامع، استفاده از ابزار مصاحبه و پرسشنامه برای سنجش، میزان صداقت مشارکت‌کنندگان در پاسخ به سوالات از جمله محدودیت‌های پژوهش فعلی است.
    پیامدهای عملی: کارکنان نسل هزاره به لحاظ تفاوت‌هایی که با سایر نسل‌ها دارند ترجیحات و انتظارات خاصی دارند که در صورت محقق شدن در سازمان به فعالیت خود ادامه خواهند داد. بنابراین شناسایی و بررسی تاثیرگذاری و تاثیرپذیری انتظارات کاری کارکنان نسل هزاره منجر به جذب و حفظ کارکنان شایسته نسل هزاره در سازمان می‌شود.

    ابتکار یا ارزش مقاله:

     نتایج پژوهش در حوزه ترجیحات کاری کارکنان نسل هزاره نوآوری‌هایی داشته و به مدیران سازمان‌های دولتی در درک اهمیت ترجیحات کاری کارکنان کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: کارکنان نسل هزاره، ترجیحات کاری، سازمان های دولتی، رویکرد دیمتل
  • سیده فاطمه طوسی، الهام فریبرزی*، محمود قربانی صفحات 167-186
    هدف

    در قرن 21 رسالت دانشگاه، تربیت نیروی انسانی و نسل آینده‌ای متعهد، مبتکر و کارآفرین است و بنابراین ایجاد تفکر کارآفرینی و ورود به کسب‌ وکار در میان دانش‌آموختگان دانشگاهی باعث می‌شود که آنها با بهره‌گیری از استعدادهای بالقوه خود، افرادی خلاق، نوآور و کارآفرین شوند و خود را باور نمایند. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، طراحی الگوی دانشگاه کارآفرین با رویکرد سازمانی در آموزش عالی بود.

    طراحی/ روش‌شناسی/ رویکرد:

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی-توسعه‌ای، از نظر ماهیت توصیفی و از لحاظ روش، ترکیبی (آمیخته) است. جامعه آماری در بخش کیفی20 نفر شامل افراد خبره در حوزه آموزش کارآفرینی و اعضای مراکز کارآفرینی و در بخش کمی اعضای هیات علمی دانشگاه‌های آزاد خراسان رضوی به تعداد 967 نفر بود که 258 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روش  نمونه‌گیری در بخش کیفی روش هدفمند و گلوله برفی و در بخش کمی روش نمونه‌گیری سهمیه‌ای بود. روش جمع‌آوری اطلاعات به روش کتابخانه‌ای و میدانی و ابزار اندازه‌گیری در بخش کیفی استفاده از تکنیک دلفی و در بخش کمی با توجه به شرایط کرونا، پرسشنامه محقق ساخته آنلاین بود که سوالات آن برگرفته از داده‌های حاصل از مصاحبه بود. به منظور آزمون فرضیه‌های تحقیق، از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد و بدین جهت از نرم‌افزار آماری AMOS نسخه 24 استفاده گردید.

    یافته ‌های پژوهش: 

    در بخش کیفی در دور اول دلفی و با توجه به نظر صاحب‌نظران برای متغیر دانشگاه کارآفرین 154 بعد و 597 مولفه و برای متغیر یادگیری سازمانی 37 بعد و 14 مولفه طراحی گردید. در نهایت و پس از پایان دور سوم، مدل مفهومی تحقیق شامل 21 بعد و 34 مولفه برای متغیر دانشگاه کارآفرین و 6 بعد و 6 مولفه برای متغیر یادگیری سازمانی شد که پرسشنامه بخش کمی را تشکیل می‌داد. نتایج این تحقیق، ابعاد دانشگاه کارآفرین و یادگیری سازمانی و اولویت هر کدام از آنها را مشخص نمود و نشان داد که هر 21 بعد دانشگاه کارآفرین از عوامل موثر بر مدل دانشگاه کارآفرین بود. با توجه به میزان تاثیر (بار عاملی) مشاهده شد که ابعاد عوامل محیطی، ایجاد کسب و کار جدید و رهبری کارآفرینانه به ترتیب دارای اثر بیشتری در دانشگاه کارآفرین بودند. همچنین نتایج نشان داد که هر شش بعد کار گروهی، ایجاد فرهنگ حمایتی در سازمان، سبک رهبری، استراتژی سازمان، ساختار سازمانی و نقش مدیریت عالی از عوامل موثر بر سنجش یادگیری سازمانی محسوب می‌شوند و مشاهده گردید که ابعاد استراتژی سازمان، ساختار سازمانی و سبک رهبری به ترتیب دارای اثر بیشتری در سنجش یادگیری سازمانی بودند. یافته‌ها حاکی از آن است که یادگیری سازمانی با ضریب تاثیر 79/0 در کارآفرین شدن دانشگاه نقش دارد و موثر است. چهارچوب حاصل از این بررسی منجر به ارایه مدل دانشگاه کارآفرین با رویکرد یادگیری سازمانی در آموزش عالی شد و زمینه توجه به اولویت عوامل دانشگاه کارآفرین را در دانشگاه‌های آزاد خراسان رضوی فراهم آورد.

    محدودیت ‌ها و پیامدها:

     این تحقیق به علت کمبود زمان و هزینه بر بودن در دانشگاه‌های سطح کشور صورت نپذیرفت. همچنین به دلیل وجود شرایط کرونا و به دلیل عدم استفاده از مشاهده از روش مثلث‌سازی استفاده نگردید و به همین دلیل، نمونه گیری در بخش کمی از نوع نمونه گیری سهمیه ای انجام شد.

    پیامدهای عملی:

     چهارچوب حاصل از این پژوهش می تواند منجر به ارایه مدل دانشگاه کارآفرین با رویکرد یادگیری سازمانی در آموزش عالی گردد و زمینه توجه به اولویت عوامل دانشگاه کارآفرین را در آموزش عالی فراهم آورد.

    ابتکار یا ارزش مقاله: 

    پژوهش حاضر تنها تحقیق در زمینه طراحی مدل دانشگاه کارآفرین در آموزش عالی بوده که با توجه به رویکرد یادگیری سازمانی صورت پذیرفته است.

    کلیدواژگان: دانشگاه کارآفرین، یادگیری سازمانی، آموزش عالی، دانشگاه آزاد
|
  • Vajiheh Saadat, Behrooz Ghlichlee *, Ali Rezaian, Gholamali Tabarsa Pages 15-34
    Purpose

     The present study aims to identify the consequences of leaders' ambiguity tolerance and design a comprehensive model of these consequences.

    Design/ methodology/ approach: 

      This research has been done with a qualitative approach which is the content analysis method. The statistical population of study includes academic experts and executive experts of the Ministry of Petroleum who have experience in decision making and management in the condition of uncertainty. The statistical sample of study was nineteen people. The sampling was purposeful and performed by snowball method. Data were collected through interviews with experts. For data analysis, three-step Attride-Stirling coding and theme network analysis method were used.

    Research Findings

     After analyzing the data, the consequences of leaders' ambiguity tolerance were categorized into two comprehensive themes, individual and organizational consequences. Findings showed that individual consequences (cognitive, psychological and functional) along with organizational consequences (human resources, process, market and finance) provide a strong incentive for organizations to pay serious attention to the leaders' ambiguity tolerance and their attempt to improve it.

    Limitations & Consequences:  

    The study has been done in the Petroleum industry that has specific characteristics. So the generalization of results to other areas is challenging.

    Practical Consequences: 

     The model of leaders' Ambiguity Tolerance helps to better explain the importance and necessity of leaders' ambiguity tolerance.

    Innovation or value of the Article: 

    what this article adds to the research in this field is identifying the consequences of leaders' Ambiguity Tolerance and providing a model of them.

    Keywords: Competency, Ambiguity Tolerance, Leadership. Individual Consequence, Organizational Consequence
  • Sahar Babaei *, Reza Vaezi, AliAsghar Pourezzat, Davood Hosseinpour Pages 35-71
    Purpose

     In the present era, achieving development is one of the most important goals of any country, and the administrative system is the most important implementer of developmental policies. In addition, the administrative system is responsible for providing services to citizens, and if it is not designed to meet these two duties, in fact, its costs are more than its benefits. Hence, the issue of administrative change is on the agenda of many countries. In order to reform administrative system smoothly, it is important to identify the internal factors of the administrative system that need to be reformed, the external factors that affect the reforms but are not controllable, as well as the factors that facilitate the implementation of administrative reform. Therefore, the purpose of this study is to identify the internal and external factors affecting the administrative system reform as well as facilitators of implementation.

    Design/ methodology/ approach:

     An attempt has been made to systematically analyze and evaluate previous research findings by a meta synthesis method. The statistical population of the study is all articles, books, theses and documents related to the subject of administrative system reform that the most relevant studies were selected with a purposeful approach.

    Research Findings

     Based on the final research framework, the factors affecting the administrative system reform can be classified into three dimensions like internal variables, external variables and facilitators of administrative reform and they consist of 16 categories.

    Practical Consequences:

     The final research framework can be used as a tool to design and implement administrative system reform plans.

    Innovation or value of the Article:

     In this research, a classification of effective factors in designing administrative system reform programs in terms of controllable and uncontrollable factors as well as facilitators has been done, which is the novelty of this research.

    Keywords: Administrative System, reform, facilitator, Meta-synthesis Approach
  • ALIAKBAR OSTADIAN *, Reza Sepahvand Pages 73-93
    Purpose

    The aim of this research is to develop a reward program for governmental organizations based on the Hay Group and indicators of decent work carried out as a case study, the General Directorate of cooporative labour and social welfare of Qom, was considered .

    Design /Methodology /Approach:

     By referring to library documents and resources and obtaining expert opinions, the effective components on the payment of bonuses to the organization and management at the micro level have been identified. Then, by participating and interviewing five organizational academics and using the importance - performance analysis model, the importance of each component was determined. In order to measure the performance (current executive status) of the studied executive body, 15 employees by Random sampling was selected and according to the question, a survey was conducted.

    Findings

    After analysis according to the model IPA The findings showed that there is a gap between the desired situation and the current situation in the reward payment system, and the components of performance - cognition, support and social dialogue, need more focus and strengthening. Continuity of salary components is desirable and necessary, but an exaggeration is seen in using some components of work - life balance and benefits and it is necessary to control it. In addition, the component of research opportunities has low importance in developing a reward strategy.

    Limitations and Consequences: 

    The present study is limited to the rewards for a governmental organization (case study), so its application addresses the micro level of rewards of similar government organizations. It is suggested that in future studies, with wider sampling, other types of organizations be studied from a macro perspective.

    Practical Consequences: 

    Managers and researchers can use the results of this research to review the status of their organization and develop and improve reward strategies.

    Innovation or value of the article: 

    This research, by providing an innovative and integrated frame work, is considered as a good guide to identify gaps and weaknesses in compensation systems and improve reward strategies, and in this regard, suggestions in the form of relationship rewards and more effective exchanges, provided .

    Keywords: reward, Compensation System, Civil Service Management Law, Hey Group, Decent Work
  • Elaheh Mirinejad, Nourmohammad Yaghoubi *, Masoud Dehghani Pages 95-114
    Purpose

    In recent years, the entrepreneurial government with emphasis on government re-creation has been proposed as one of the new Public management approaches in many Countries of the world, which needs to identify the factors influencing the creation and development of this form of government. Therefore, the present study was conducted to identify the drivers of entrepreneurial government development.

    Design/ methodology/ approach:

     In this research, the strategy of qualitative content analysis with a deductive approach has been used in the framework of documentary research. Also, the development of an appropriate coding framework for the implementation of qualitative content analysis with the Meta-synthesis method has been done.

    Research Findings

    In this study, the drivers of entrepreneurial government development were divided into five categories: "structural drivers", "content drivers", "contextual drivers", "technological drivers" and "fundamental drivers".

    Limitations & Consequences: 

    Considering the summary of global theoretical foundations in this research, in order to use the results, one must pay attention to the specific characteristics of governmental organizations.

    Practical Consequences: 

    Paying attention to the five drivers mentioned in the process of developing the entrepreneurial government can lead to the promotion of entrepreneurship in governmental organizations.

    Innovation or Value of the Article: 

    Regarding the drivers presented in this study, considering that a comprehensive model for the development of the entrepreneurial government has not been presented so far with emphasis on both micro and macro levels of government, this study can be considered a comprehensive and appropriate roadmap for the development of the entrepreneurial government. To be taken.

    Keywords: entrepreneurial government, government organizations, Drivers, Meta-synthesis
  • Omid Zarin Pour, Bahram Alishiri *, Farzaneh Beikzadeh Abbasi Pages 115-141
    Purpose

    Considering the social concerns in recent years, the policy of governments to increase resilience has moved towards a resistance economy due to the economic, social, financial and environmental crises caused by sanctions. This study seeks to design and explain the e-government policy model based on the resistance economy approach in the Ministry of Science, research and technology.

    Design/ methodology/ approach: 

      The present research is developmental and applied in terms of purpose, and the theme analysis technique obtained from interviews with senior managers of the Ministry of Science and university professors Were asked, and the final model was extracted by using structural equation modeling and establishing a self-interaction matrix. Finally, 15 people were interviewed using the snowball random sampling method.

    Research Findings

      After data collection, the related themes were reviewed and revised. First, the codes were reviewed, and their validity was evaluated. Finally, 12 main themes and 24 sub-themes were extracted, which were designed using structural equations and forming the self-interaction matrix of the model. At the end, the final model was presented based on the obtained themes.

    Limitations & Consequences:  

    This study was conducted in the Ministry of Science, Research and Technology to design and present the existing local model to identify the variables and their influences. Future research should be done by other ministries and governmental organizations.

    Practical Consequences: 

     The model obtained from the study for the Ministry of Science was presented for the first time and can play an important role in the decision-makingprocess of top managers.

    Innovation or value of the Article:  

    The present research is the only study in this area by which the design of the model has provided a new way of information for the analysis of policy reform in a coherent way to senior managers.

    Keywords: Resistance economy, Eelectronic government, Policy Making, Administrative System, Resilience
  • Abbas Ali Rastgar, Mahdieh Vishalghi *, HAMIDEH Fathang Fallah Pages 143-166
    Purpose

     The aim of this study is to identify and prioritize the impact and affectability of the work preferences of millennial employees in governmental organizations in West Azerbaijan province. This research is applied in terms of purpose.

    Design/Methodology/Approach:

     This research in terms of typology of research is among the studies mixed with qualitative and quantitative approach in the deductive-inductive paradigm. In the qualitative part, the qualitative content analysis method and in the quantitative part, the Dematel method has been used to examine the factors. The statistical population of this study in the qualitative part was management professors that according to the purpose of the study, sampling was done purposefully using the snowball technique and 17 people were choosed. The statistical population of this study in quantitative part was a small number of middle and senior managers of governmental organizations in West Azerbaijan province who participated by using the probabilistic sampling method available to 34 managers. In the qualitative part, the data obtained from the interviews led to the extraction of 14 factors of work preferences related to millennial employees.

    Research Findings

     According to Dematel analysis, concluding unconventional employment contracts, diversity of work and compensation of merit-based services are the most effective and job security, promotion and being in a career-oriented career path are the most influential among preferences, and factors of job and employee suitability, unconventional contracts and strategic interactions are the most important work preferences of millennial employees.

    Limitations & Consequences: 

    Impossibility of generalizability of research results to all communities, use of interview tools and questionnaires to assess the level of honesty of participants in answering questions are among the limitations of current research.

    Practical Consequences:

     Millennial employees have special preferences and expectations Which differs from other generations that will continue to operate in the organization if realized, so identifying and evaluating the impact and affectability of millennial employees' work expectations lead to attracting and maintaining worthy employees of the millennial generation in organizations.

    Innovation or value of the Article: 

    The results of research in the field of work preferences of millennial employees have innovations and will help managers of governmental organizations to understand the importance of employees' work preferences.

    Keywords: Millennial Generation Employees, Job Preferences, government organizations, Dematel Approach
  • Sayyedeh Fatemeh Toosi, Elham Fariborzi *, Mahmoud Ghorbani Pages 167-186
    Purpose

     In the 21st century, the mission of the university is to train human resources and the next generation to be committed, innovative and entrepreneurial. Be innovative and entrepreneurial and believe in yourself. Therefore, the purpose of this study was to design an entrepreneurial university model with an organizational approach in higher education.

    Design/ methodology/ approach:

       This research was conducted in terms of applied-developmental goal, in terms of descriptive nature and in terms of method, combined (mixed). The statistical population in the qualitative section was 20 people including experts in the field of entrepreneurship education and members of entrepreneurship centers and in the quantitative section was 967 faculty members of Khorasan Razavi Azad Universities, of which 258 people were selected as a statistical sample. The sampling method in the qualitative part was the targeted method and snowball and in the quantitative part was the quota sampling method. The method of data collection was library and field methods and measurement tools in the qualitative part using the Delphi technique and in the quantitative part according to the corona conditions was an online researcher-made questionnaire whose questions were taken from interview data. In order to test the research hypotheses, the structural equation modeling method was used and for this purpose, AMOS statistical software version 24 was used.

    Research Findings

      In the qualitative part, in the first round of Delphi and according to the opinion of experts, 154 dimensions and 597 components were designed for the entrepreneur university variable and 37 dimensions and 14 components for the organizational learning variable. Finally, after the end of the third round, the conceptual model of the research included 21 dimensions and 34 components for the entrepreneur university variable and 6 dimensions and 6 components for the organizational learning variable, which was a quantitative questionnaire. The results of this study identified the dimensions of entrepreneurial university and organizational learning and the priority of each of them and showed that all 21 dimensions of entrepreneurial university were effective factors on the entrepreneurial university model. Due to the degree of impact (factor load), it was observed that the dimensions of environmental factors, new business creation and entrepreneurial leadership had a greater impact on the entrepreneurial university, respectively. The results also showed that all six dimensions of teamwork, creating a supportive culture in the organization, leadership style, organizational strategy, organizational structure and the role of senior management are effective factors in measuring organizational learning and it was observed that the dimensions of organizational strategy, organizational structure and Leadership style had a greater effect on measuring organizational learning, respectively. Findings indicate that organizational learning with an impact factor of 0.79 has a role in creating entrepreneurship in the university and is effective. The framework of this study led to the presentation of the entrepreneurial university model with an organizational learning approach in higher education and provided the basis for paying attention to the priorities of the entrepreneurial university in the free universities of Khorasan Razavi.  Limitations & Consequences: The limitations of this research are: due to lack of time and cost, it was not carried out in the universities of the country. Triangulation method was not used in this research due to the lack of observation. Due to the Corona situation, sampling was done in a small part of the quota sampling type.

    Practical Consequences: 

    The framework of this research can lead to the presentation of the Entrepreneurial University model with an organizational learning approach in higher education and provide the context to pay attention to the priority of Entrepreneurial University factors in higher education.

    Innovation or value of the Article: 

    The present research is the only research in the field of designing an entrepreneurial university model in higher education, which has been carried out according to the organizational learning approach.

    Keywords: Entrepreneur University, Organizational Learning, Higher education, Azad University