فهرست مطالب

پوست و زیبایی - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1401)

فصلنامه پوست و زیبایی
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منصور نصیری کاشانی* صفحات 147-148

    جکیده ندارد. چکیده ندارد

  • ایلشن لطفی، سید سعید طامهری زاده، محمدحسن جوانبخت، مریم غیاثی*، مهشیدالسادات انصاری صفحات 149-154
    زمینه و هدف

    آلوپسی آره آتا یک بیماری خودایمن فولیکول مو است. Osteopontin یک فعال کننده اولیه لنفوسیت T است که ممکن است در برخی بیماری های ایمنی نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی استیوپونتین در بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا و مقایسه آن با سطح سرمی افراد سالم بود.

    روش اجرا

     54 بیمار مبتلا به آلوپسی آره آتا که در سال های 1396 و 1397 به بیمارستان رازی تهران مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند. نیمی از بیماران بیماری شدید و نیمی از آن ها بیماری خفیف داشتند. هم چنین 52 فرد سالم به عنوان گروه کنترل (همسان ازنظر سن و جنس) انتخاب شدند. شدت بیماری با استفاده ازSALT (Severity of Alopecia Tool) Score تعیین و سطوح سرمی استیوپونتین به روش الایزا اندازه گیری شد.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که سطح سرمی استیوپونتین در بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا به طور معنی داری بیشتر از افراد سالم بود. بین سطح استیوپونتین و نمره SALT یا طول مدت بیماری رابطه معنی داری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

     سطح استیوپونتین در بیماران با آلوپسی آره آتا بیشتر از افراد سالم است؛ اما با شدت بیماری ارتباطی ندارد.

    کلیدواژگان: آلوپسی آره آتا، استئوپونتین، بیماری های خودایمن
  • نیکو مظفری* صفحات 155-162
    زمینه و هدف

    آموزش الکترونیکی مجازی، نقش کاملا اثبات شده ای در تقویت یادگیری پزشکی دارد. از بین روش های آموزش مجازی، یکی از روش های مغفول مانده در آموزش پزشکی، استفاده از «شبکه های اجتماعی» است. تاکنون مطالعه ای در زمینه استفاده از پیام رسان واتس آپ در زمینه آموزش پزشکی ارایه نشده است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر و رضایت مندی از روش آموزش غیرحضوری به کارورزان با واتس آپ در درس درماتولوژی است.

    روش اجرا

     این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است. در ابتدای هر ماه به طور متوسط با حضور 10 کارورز در بخش پوست، یک گروه در واتس آپ ساخته می شود. در گروه، کیس های متنوعی از بیماری های پوستی ارایه و نکات تشخیصی و درمانی آن ها با شیوه پرسش و پاسخ به کارورزان آموزش داده می شود. در پایان هر ماه با استفاده از پرسش نامه پژوهشگرساخته، که روایی و پایایی آن تایید شده است، ارزیابی صورت می گیرد.

    یافته ها

     طی یک دوره 6 ماهه، در مجموع 61 کارورز در این مطالعه شرکت کردند و به طور میانگین در هر ماه، 50 کیس در گروه موردبحث قرار گرفت. از مجموع 61 اینترن شرکت کننده، 58 نفر پرسش نامه های نظرسنجی را پرکردند (میزان پاسخ دهی 95%).
    97% شرکت کنندگان از آموزش مجازی با واتس آپ رضایت داشتند و اکثر کارورزان معتقد بودند که گروه واتس آپ در بهترکردن روابط بین استاد و دانشجو و بالابردن توانایی آن ها در تشخیص بیماران پوستی، موثر بوده است.

    نتیجه گیری

     این مطالعه نشان داد که واتس آپ ابزار مناسبی برای آموزش کارورزان و بحث پیرامون کیس های درماتولوژی است و استفاده روزافزون از این ابزار، به ارتقای آموزش پزشکی کمک شایانی خواهد کرد.

    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، درماتولوژی، واتس آپ، شبکه های اجتماعی
  • پرویز طوسی، سیدحسن اعتمادزاده، محمدرضا صدیقی مقدم، بتول موسوی*، سیده فاطمه نوری رحیم آبادی، فهیمه عبداللهی مجد، محمد روستانژاد عربانی، علی اکبر بابایی، شهرام آریایی نژاد صفحات 163-172
    زمینه و هدف

    مطالعات ملی شیوع مشکلات پوستی در جامعه ایرانی بسیار محدود است. هدف این مطالعه، تعیین شکایات پوستی مردان میانسال/سالمند بود.

    روش اجرا

     در این مطالعه مقطعی، 1419 مرد بالای 35 سال از 32 استان به صورت فراخوان شرکت کردند. اطلاعات جمعیت شناختی، سابقه بیماری زمینه ای و وجود مشکل/بیماری پوستی، توسط متخصصین پوست جمع آوری شد. شرکت کنندگان ازنظر وجود شکایت پوستی (خارش، سوزش، خشکی پوست، قرمزی، پوسته ریزی و تغییر رنگ پوست)، نوع شکایت، شدت و محل آن در زمان معاینه، ارزیابی شدند.

    یافته ها

     حدود یک سوم جامعه (6/31%) بیماری زمینه ای داشتند (449n=). فشارخون بالا، دیابت و اختلال اعصاب و روان، شایع ترین بیماری ها بودند (7/79%). شیوع شکایات پوستی در مردان میانسال/سالمند 2/24% بود (344n=). شایع ترین شکایات پوستی به ترتیب مربوط به خارش 207 نفر (2/60%) (6/14% کل) و خشکی پوست 80 نفر (3/23%) (6/5% کل) ابراز شد و اکثرا بیش از یک شکایت پوستی 6/75% را گزارش کردند (260n=). مصرف کورتیکواستروییدها در 3/7% جامعه موردمطالعه ابراز شد (103n=) و مصرف نوع خوراکی 5/4% بیشتر بود (64n=). اکثر شکایات پوستی از نوع خفیف 3/59% (204 مورد) و موضعی 4/58% (201 مورد) بود. شکایات پوستی به طور معناداری با مواجهه شغلی (01/0=P)، سطح تحصیلات پایین تر (05/0=P) و مصرف کورتیکواسترویید در کل (001/0>P) و هر دو نوع خوراکی (02/0=P) و موضعی (001/0>P) در ارتباط بودند.

    نتیجه گیری

     شکایت پوستی یک شکایت شایع بین جامعه مردان میانسال و سالمند ایرانی بود. شایع ترین شکایت پوستی در این جامعه، خارش و خشکی پوست و از نوع خفیف و موضعی بود.

    کلیدواژگان: پوست، شکایت، مردان، میانسال، سالمند
  • پوراندخت افشاری، مریم بهشتی نسب، محمد جوادمحمدی، الهام مراغی، ماریا چراغی* صفحات 173-182
    زمینه و هدف

    با پاندمی کووید 19 از سال 2019، اهمیت رعایت بهداشت دست در سراسر جهان مطرح شد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر سلامت پوست دست زنان منوپوز در دوران پاندمی کووید 19 انجام شد.

    روش اجرا

     این مطالعه مقطعی بر روی 94 مراجعه کننده به درمانگاه یایسگی بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز طی شهریور تا آبان 1378 انجام شد. ابزار این پژوهش پرسش نامه ویژگی های فردی و ابزار خودارزیابی پوست و دست بود (ضمیمه 3 از «دستورالعمل های بهداشت دست در مراقبت های بهداشتی»). داده ها با استفاده از نسخه 22 نرم افزار SPSS وارد و تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از 05/0 درنظر گرفته شد.

    یافته ها

     میانگین سنی مشارکت کنندگان در پژوهش 6/53 بود. میانگین دفعات شست وشوی دست در خارج منزل 28/5 و در داخل منزل 43/10 گزارش شد. 7/94 درصد خانم ها حداقل درجاتی از مشکل را در پوست دست خود گزارش و اعلام کردند مشکلات پوست دست آن ها در ایام پاندمی کووید 19 به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

    نتیجه گیری

     در شرایط ویژه ای چون پاندمی کرونا که دست ها بارها و بارها با مواد ضدعفونی کننده شسته می شوند، پوست دست ها در معرض آسیب مضاعف نسبت به شرایط عادی قرار می گیرند بنابراین، لزوم آموزش حفظ سلامت دست ها به عنوان بخشی از سلامت عمومی به ویژه در زنان میان سال باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: یائسگی، پاندمی کووید 19، پوست دست، ابزار خودارزیابی WHO
  • شیرین سیاح فر، فاطمه یزدانی حمید* صفحات 183-190

    شیوع مجدد آبله میمون این نگرانی را برانگیخته که ویروس آبله میمون، پتانسیل بالایی برای شیوع بیماری های مشترک انسان و حیوان و ایجاد یک همه گیری جدید را دارد. تحقیقات میدانی زیادی، توسط کارکنان مراقبت های بهداشتی و بهداشت عمومی آفریقا، در طول پاندمی های قبلی انجام شده و این نتایج می تواند در شیوع فعلی ما را یاری کند. با این حال تظاهرات بالینی غیرمعمول، اهمیت بالایی برای تشخیص بیماری دارد. علاوه بر این، عفونت های ناشی از ویروس آبله در مقایسه با آبله میمون، علایم پوستی مشترکی دارند که زودهنگام بروز می کنند. این تظاهرات پوستی ممکن است مربوط به دوره های انتقال باشند و می توانند جای زخم را برجای بگذارند بنابراین، متخصصان پوست نقش اساسی در شناخت و تشخیص عفونت ها، آموزش و آماده سازی کارکنان مراقبت های بهداشتی برای تشخیص زودهنگام موارد و سویه های جدید آبله میمون ایفا می کنند.

    کلیدواژگان: بیماری های پوستی، بیماری عفونی، آبله میمون، پاندمی، Poxvirida
  • سید سجاد آل نبی، عاطفه نعیمی فر، سارا بحرینیان، سامان احمدنصراللهی* صفحات 191-202

    امروزه صنعت آرایشی به سرعت در حال رشد است و شمار زیادی از محصولات آرایشی موضعی ازقبیل فراورده های ضدآفتاب، ضدلک، ضدچروک و محصولات مراقبت از مو، به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. نانوتکنولوژی در صنعت آرایشی نقش مهمی دارد. استفاده از تکنیک های نوین در سطح اتم و مولکول، منجر به توسعه آینده صنعت آرایشی می شود. استفاده از نانوتکنولوژی منجر به افزایش تنوع محصولات، افزایش فراهمی زیستی مواد موثره و بهبود ظاهر محصولات آرایشی با اثربخشی طولانی مدت تر می شود. از طرف دیگر افزایش استفاده از محصولات مبتنی بر نانو، نگرانی ها را در رابطه با عبور احتمالی نانوذرات از پوست و احتمال ایجاد خطراتی برای سلامت انسان افزایش داده است. در این مقاله مروری نانوذرات مختلف مورداستفاده در محصولات متنوع آرایشی و خطرات احتمالی در مواجهه با نانوذرات بررسی شده است.

    کلیدواژگان: نانوتکنولوژی، صنعت آرایشی، حامل های نانو، سمیت
  • جواد رحمتی، شهریار حدادی ابیانه، حسینعلی عبدالرزاقی، حجت مولائی* صفحات 203-208
    مقدمه

    ضایعات پوستی و لزوم ارزیابی بافتی، جراحی پوستی را بیش از پیش وارد حیطه درمان کرده است. برداشتن هر ضایعه پوستی به هر حال با ترمیم پوستی همراه است و یکی از عوارض اکسزیون های پوستی، به جا ماندن dog ear و مشکلات زیباشناختی آن مخصوصا در نواحی خاص مثل صورت است.

    گزارش مورد

    مورد معرفی شده خانم جوانی است که برای ازبین بردن جای سالک قدیمی در صورت مراجعه کرده و خواهان حذف مشکل مطرح شده با به جا ماندن حداقل جای زخم بود. حین برداشتن ضایعه، بخشی از چربی عمقی دو انتهای ضایعه هم برداشته شد که مانع از ایجاد برآمدگی پس از بستن زخم شد.

    نتیجه گیری

    بسته به محل و اندازه ضایعه، راه های زیادی برای جلوگیری و حذف درصورت تشکیل dog ear پیشنهاد شده است. در روش پیشنهادی ما با برداشتن چربی دو انتهای زخم برروی نمونه خارج شده، در انتهای ترمیم زخم برآمدگی باقی نماند.

    کلیدواژگان: dog ear، اکسزیون پوستی، ضایعه پوستی
|
  • Mansour Nassiri Kashani* Pages 147-148
  • Ilshan Lotfi, Seyedsaeed Tamehrizadeh, Mohammadhassan Javanbakht, Maryam Ghiasi*, Mahshid-Ol-Sadat Ansari Pages 149-154
    Background and Aim

    Alopecia areata is an autoimmune disease of hair follicle. Osteopontin is an early T lymphocyte activator that may play a role in some immunological diseases. The aim of this study was to evaluate the serum level of osteopontin in patients with alopecia areata and compare it with the level in normal subjects.

    Methods

    54 patients with alopecia areata who presented to the Razi Hospital in Tehran in 2017 and 2018 were enrolled. Half of the patients had severe disease and half of them had mild disease. Also, 52 healthy subjects were selected as control group (age and sex matched). The severity of disease was determined using SALT Score. Serum osteopontin levels were measured by ELISA method.

    Results

    The results showed that serum osteopontin levels were significantly higher in patients with alopecia areata than healthy subjects. There was no significant relationship between osteopontin level and SALT score or duration of the disease.

    Conclusion

    The level of osteopontin is higher in AA patients than normal subjects but it does not correlate with the severity of disease.

    Keywords: alopecia areata, osteopontin, autoimmune diseases
  • Nikoo Mozafari* Pages 155-162
    Background and Aim

    Distance E-learning has been proved as an efficient modality of learning in medical education. Use of “social media” for e-learning is an emerging issue in medical education. There is no study about WhatsApp in the medical education literature from Iran. To determine the effectiveness of the WhatsApp application, for dermatology education to 6th year medical students (interns).

    Methods

    This research is a quasi-experimental study. Every month a WhatsApp group was created by mentor as group administrator and all interns joined the group as members. Various cases of Common skin diseases were presented by mentor in the group and using educational method of question and answer, mentor helped Interns to make the correct diagnosis. At the end of 30 days teaching practice schedule, a questionnaire was distributed among the interns and their feedbacks regarding their experience in the group, were gathered.

    Results

    Over a 6-month period, A total of 61 people were included in the study. an average of 50 cases per month were discussed. 97%of the participants were satisfied of using WhatsApp for dermatology education and majority of them found the discussions very useful in improving interpersonal relationship and improving their ability to diagnose real dermatology cases.

    Conclusion

    This study showed that WhatsApp is a suitable tool for teaching dermatology to interns, and the increasing use of this tool will help improving medical education.

    Keywords: e-learning, dermatology, whatsapp, social media
  • Parviz Toosi, Seyedhasan Etemadzadeh, Mohammadreza Sedighimoghadam, Batool Mousavi*, Seyedehfatemeh Nouri Rahimabadi, Fahimeh Abdollahimajd, Mohammad Roustanezhad Arabani, Aliakbar Babaei, Shahram Ariaeenejad Pages 163-172
    Background and Aim

    National studies on the prevalence of skin problems of the Iranian are very limited. The aim of this study was to determine the skin complaints of adult male population.

    Methods

    In this cross-sectional study, 1419 men over 35 years from 32 provinces participated by invitation. Demographic information, underlying disease history and presence of skin problems/diseases were collected by dermatologists. The participants were evaluated in terms of the presence of skin complaints (itching, burning, dry skin, redness, scaling, and skin color change); and any skin complaints with type, severity and location.

    Results

    About one third 31.6% of the Iranian male middle-aged and elderly, had an underlying disease (n=449). High blood pressure, diabetes, and neurological disorders constituted 79.7% of the chronic diseases. In total, n=344 persons (24.2%) were rated as having skin complaint. Most people who had a skin complaint reported more than one skin complaint 75.6% (n=260). The most common skin complaints were related to itching 14.6% (n=207) and dry skin 5.6% (23.3%) in studied population, which were mostly mild 59.3% (n=204) and localize 58.4% (n=201). The use of corticosteroids was stated in 7.2%(n=103) and the most common types of usage was oral 62.1% (n=64). There was significant correlation between skin complaint and occupational exposure (P=0.01); lower education level (P=0.05); corticosteroid usage in general (P<0.001) and both oral (P=0.02) and topical (P<0.001) corticosteroid.

    Conclusion

    Skin complaint is common among middle-aged and elderly Iranian men. The most common skin complaint are mostly mild and localized itching and dry skin.

    Keywords: skin, complaint, male, middle-aged, elderly
  • Poorandokht Afshari, Maryam Beheshtinasab, Mohamad Javadmohamadi, Elham Maraghi, Maria Cheraghi* Pages 173-182
    Background and Aim

    Importance of hand hygiene with the COVID-19 has been raised around the world from 2019. We aimed to determine the effect of hand skin health in menopausal women during the covid-19 pandemic.

    Methods

    It was a cross-sectional study which has conducted on 94 subjects those were referred to menopause clinic in Imam Khomeini Hospital in Ahvaz city during September to November 1999. The tools of this study were the Personal Characteristics Questionnaire and Hand and skin self-assessment tool (Appendix 3 of “WHO GUIDELINES ON HAND HYGIENE IN HEALTH CARE “). Data has entered and analyzed by using software SPSS version 22. The level of significance was considered as less than 0.05.

    Results

    The mean age of women participating in the study was 53.6. The average frequency of hand washing outdoors was 5.28 and 10.43 indoors. Most women (94.7%) had reported at least some degree of skin problem and reported that their hand skin problems increased significantly during the COVID-19 pandemic.

    Conclusion

    Finding this study has shown that about 95% of women had felt at least one problem in their hands. During COVID-19 pandemic, hand washing with disinfectants were repeated more and more, furthers skin of the hands will be two times more damaged as compared to normal conditions, so the need to increase hand health training as part of general health, especially in older adults' women in advance.

    Keywords: menopause, covid-19 pandemic, hand skin, who self-assessment tool
  • Shirin Sayyahfar, Fatemeh Yazdani Hamid* Pages 183-190

    The current monkeypox outbreak reawakens the concern that poxviridae have a high potential for zoonotic spillover and causing a pandemic. Much fieldwork and research have been done by health care and public health workers in Africa during previous human outbreaks, and their knowledge should inform our global response to the current outbreak. However, unusual clinical presentations now have potential implications for recognizing the disease. In addition, infections from poxviridae, such as monkeypox, have common cutaneous signs that occur early, may be related to periods of transmissibility, and can leave scarring. Therefore, dermatologists will play a key role in recognizing and diagnosing infections and educating and preparing frontline health care workers for the early detection of new cases and clusters of monkeypox.

    Keywords: dermatology disease, infectious disease, monkeypox, pandemic, poxvirida
  • Seyedsajad Alenabi, Atefeh Naeimifar, Sara Bahrainian, Saman Ahmadnasrollahi* Pages 191-202

    Cosmeceuticals are the fastest growing segment of the personal care industry, and a number of topical cosmeceutical treatments for conditions such as photoaging, hyperpigmentation, wrinkles, and hair damage have come into widespread use. In the cosmeceutical arena nanotechnology has played an important role. Using new techniques to manipulate matter at an atomic or molecular level, opening up new perspectives for the future of cosmeceutical industry. Nanotechnology-based cosmeceuticals offer the advantage of diversity in products, and increased bioavailability of active ingredients and increase the aesthetic appeal of cosmeceutical products with prolonged effects. However increased use of nanotechnology in cosmeceuticals has raised concern about the possible penetration of nanoparticles through the skin and potential hazards to the human health. This review outlines the different nanoparticles used in various classes of cosmeceuticals, and the potential risk caused by nanoparticles on exposure.

    Keywords: nanotechnology, cosmeceuticals, nanocarriers, toxicity
  • Javad Rahmati, Shahriar Haddady Abianeh, Hosseinali Abdolrazaghi, Hojjat Molaei* Pages 203-208
    Background

    Skin lesions and need for tissue evaluation, makes skin surgery an important part of treatment. Each excision is accompanied by skin repair. One of side effects of lesion excision is dog ear and cosmetic problems, particulary on face.

    Case Report

     A middle age woman presented with an old leishmaniosis scar in her face. she asked how can we remove the lesion with minimal scar. In the planned operation the lesion was excised some deeper fatty tissues at both ends. At the end of wound closure, there was not ant dog ear around wound.

    Conclusion

    There are numerous options to prevent and correct dog ears at the end of skin closure- depending on size and location of the lesion. in our recommended technique, subdermal fatty excision attached to the lesion, may remain minimal extra skin at the end of skin closure.

    Keywords: dog ear, skin excision, skin lesion