فهرست مطالب

نشریه حسابداری و منافع اجتماعی
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 47، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهناز محمودخانی، علی رحمانی*، سعید همایون، لیلی نیاکان صفحات 1-32
    هدف

    صنعت بیمه نقش مهمی در توسعه پایدار ایفا می کند و به طور مستقیم و غیرمستقیم بر عملکرد پایداری سایر صنایع و جامعه تاثیر می گذارد. هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان افشای مولفه های پایداری در صنعت بیمه است.

    روش

    در این پژوهش الگوی مستخرج شده در پژوهش محمودخانی، رحمانی، همایون و نیاکان (1400) که با تحلیل محتوای گزارش های پایداری خارجی بدست آمده بود با بررسی استانداردها و رهنمودهای پایداری و کسب نظرات خبرگان تعدیل و تکمیل شد. سپس با استفاده از تحلیل محتوای کمی میزان افشای مولفه های پایداری در سطح صنعت بیمه بررسی شد. گزارش فعالیت هییت مدیره 7 شرکت بیمه عضو بورس و اوراق بهادار و 19 شرکت بیمه عضو فرابورس ایران برای سال 1398 تحلیل محتوا شد.

    یافته ها: 

    طبق یافته ها، ابعاد زیست محیطی، اجتماعی و راهبری، سه بعد اصلی گزارشگری پایداری صنعت بیمه است. نتایج نشان داد که بین افشای مولفه های زیست محیطی، اجتماعی و راهبری در مقایسه های دو گانه و سه گانه مولفه های پایداری در سطح 26 شرکت بیمه تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری:

     در گزارش فعالیت هییت مدیره بیشترین افشا مربوط به بعد راهبری بوده و هیچ نوع افشایی در خصوص مولفه تغییر اقلیم انجام نشده است. یک دلیل توجه بیشتر به بعد راهبری به آیین نامه حاکمیت شرکتی در صنعت بیمه برمی گردد که شرکت های بیمه آن را اجرایی می کنند.

    دانش افزایی: 

    یافته های این پژوهش موجب غنای ادبیات پژوهشی گزارشگری پایداری در صنعت بیمه می شود و نتایج آن می تواند مورد استفاده شرکت های بیمه برای تهیه و بهبود گزارشگری پایداری واقع شود.

    کلیدواژگان: افشای زیست محیطی، افشای راهبری، افشای اجتماعی، گزارشگری پایداری، صنعت بیمه
  • محمدعلی اقایی*، محمد امری اسرمی، الهام ملک زاده صفحات 33-56
    هدف

    در حوزه مالی، کیفیت اطلاعات حسابداری می تواند بر متغیرها و پدیده های متنوعی تاثیر بگذارد، در این مطالعه، اثر آن بر رابطه بین محدودیت های مالی با بازده سهام و سرمایه گذاری جدید بررسی شده است.

    روش

    با استفاده از روش نمونه گیری غربالگری منظم، 148 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای سال های 1392 تا 1398 انتخاب شدند و با کمک الگوی رگرسیون چندگانه با اثرات ثابت، فرضیه ها آزمون شدند.

    یافته ها:

     یافته ها نشان می دهد افزایش کیفیت اطلاعات حسابداری، با افزایش بازده سهام و با سرمایه گذاری جدید همبستگی دارد. کیفیت اطلاعات حسابداری رابطه منفی بین محدودیت های مالی و بازده سهام را ضعیف می کند اما با افزایش کیفیت اطلاعات حسابداری، رابطه مثبت بین محدودیت های مالی و سرمایه گذاری جدید تقویت می شود.

    نتایج

    بازار سرمایه به کیفیت حسابداری واکنش مثبت نشان می دهد و بهبود کیفیت اطلاعات حسابداری موجب افزایش بازده سهام و سرمایه گذاری های جدید می شود. از سوی دیگر، افزایش محدودیت های مالی، کاهش معنی دار در بازده سهام را به دنبال دارد، لذا، کیفیت اطلاعات حسابداری، رابطه منفی بین محدودیتهای مالی و بازده سهام را تضعیف می کند. محدودیت های مالی با سرمایه گذاری های جدید رابطه مثبت ولی غیرمعنا دار دارد، اما با افزایش کیفیت اطلاعات حسابداری رابطه مثبت بین محدودیت های مالی با سرمایه گذاری جدید تقویت می شود.

    دانش افزایی: 

    کیفیت اطلاعات حسابداری اثر منفی محدودیتهای مالی بر بازده سهام را کاهش می دهد. محدودیتهای مالی با سرمایه گذاری جدید رابطه ای ندارد اما افزایش در کیفیت اطلاعات حسابداری، رابطه مثبت بین محدودیتهای مالی و بازده سهام تقویت می شود.

    کلیدواژگان: کیفیت اطلاعات حسابداری، محدودیت های مالی، بازده سهام، سرمایه گذاری جدید
  • آمنه بذرافشان*، مرجان محمودی صفحات 57-86
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش تعیین اثر ورشکستگی شرکتهای همپیشه بر کیفیت گزارشگری مالی شرکتها می باشد. به لحاظ نظری، انتظار می رود اثر ورشکستگی یک شرکت همپیشه، فراتر از آن شرکت رفته و بر شرکت های هم صنعت نیز تاثیرات با اهمیتی داشته باشد.

    روش

    اطلاعات مربوط به 175 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی سالهای1391 تا1398مورد بررسی قرار گرفته است.

    یافته ها

    یافته نشان می دهدکه ورشکستگی همپیشگان بر معیارهای محافظه کاری ، مدیریت سود تعهدی و ضریب واکنش سود تاثیر معناداری ندارد. با این حال، بررسی های تکمیلی حاکی از آن است که ورشکستگی همپیشگان تاثیر معناداری بر مدیریت سود واقعی در بین شرکتهای با مدیریت سود کاهنده دارد.

    نتیجه گیری

    طبق یافته ها، ورشکستگی یک شرکت همپیشه موجب می شود شرکتهای دیگر فعال در آن صنعت، اقدام به دستکاری فعالیت های واقعی در جهت کاهش سود نمایند. تاثیر ورشکستگی همپیشگان بر مدیریت سود واقعی کاهنده و عدم تاثیر آن بر مدیریت سود تعهدی می تواند اینگونه توجیه شود که به دلیل مکانیزم های نظارتی همچون وجود حسابرسی مستقل، شرکت ها با دریافت اخبار بد از سوی همپیشگان، تمایلی به انجام دستکاری از طریق اقلام تعهدی ندارند و بیشتر متمایل به دستکاری از طریق فعالیت های واقعی هستند چراکه نظارت حسابرسان بیشتر روی اقلام تعهدی صورت می گیرد و این دستکاری هم بیشتر در جهت کاهش سود می باشد.

    دانش افزایی:

     یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که ورشکستگی شرکت نه تنها بر کیفیت گزارشگری مالی اش اثرگذار است بلکه بر برخی معیارهای کیفیت گزارشگری مالی شرکت های هم پیشه اش نیز اثر می گذارد.

    کلیدواژگان: کیفیت گزارشگری مالی، ورشکستگی همپیشگان، محافظه کاری، مدیریت سود، ضریب واکنش سود
  • امید محمدی*، ابراهیم گیوگی، محمدتقی کبیری، آذر مسلمی صفحات 61-80
    هدف

    هدف این پژوهش طراحی مدل شبکه کنشگران مسیولیت اجتماعی در حسابداری از منظر نظام راهبری شرکتی می باشد.

    روش

    برای دستیابی به هدف پژوهش، ابتدا با مطالعه مبانی نظری، پیشینه پژوهش و انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان، مولفه ها و شاخصهای اثرگذار بر پاسخگویی اجتماعی از منظر نظام راهبری شرکتی مبتنی بر شبکه کنشگر شناسایی و در نهایت مدل پژوهش، بر اساس استراتژی تیوری داده بنیاد کلاسیک و همچنین شناسایی عناصر اصلی و ارتباط بین عناصر تشکیل دهنده مدل ، ارایه گردید. در بخش کمی، پرسشنامه ای بر مبنای مطالعات و مصاحبه های قبلی طراحی و از طریق آزمون مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 27 و Smart PLS ، تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، بعد از تحلیل مصاحبه ها در مرحله کد گذاری باز تعداد 208 کد مفهوم سازی و در مرحله کدگذاری محوری در 23 مقوله فرعی،10 مقوله اصلی،2 مضمون فرعی و در نهایت یک مضمون اصلی طبقه بندی شدند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد بر اساس نظریه شبکه کنشگران، مسیولیت و پاسخگویی اجتماعی از منظر نظام راهبری شرکتی را می توان به دو گروه کنشگران انسانی و غیر انسانی تقسیم نمود. همچنین ارتباط بین مجموعه کنشگران موثر در این مدل دو سویه می باشد.

    دانش افزایی: 

    پژوهش حاضرتلاش دارد با تقویت نقش پاسخگویی اجتماعی از دیدگاه نظام راهبری شرکتی با استفاده از نظریه شبکه کنشگر به واسطه طراحی مدلی جامع کنشگران فعال در این حوزه را شناسایی و تقویت نماید.

    کلیدواژگان: جامعه شناسی، شبکه کنشگران، نظام راهبری شرکتی، مسئولیت اجتماعی شرکت
  • رضا باقرزادگان، مهدی مرادزاده فرد*، بهمن بنی مهد، زهرا پورزمانی صفحات 115-134
    هدف

    تکامل حرفه حسابرسی و توانایی آن در جلب اعتمادعمومی به رعایت اخلاق حرفه ای بستگی خواهد داشت. الگوی فکری نیولیبرالیسم یکی از عوامل مهم موثر بر رفتارها و سطح استدلال اخلاقی حسابرسان است و شناسایی الگوی فکری یک منبع مهم اطلاعاتی برای شناسایی قضاوت اخلاقی حسابرسان است. از این رو در این پژوهش تاثیر نولیبرالیسم بر قضاوت اخلاقی حسابرسان مستقل مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش

    در ابن پژوهش تعداد 194 از حسابرسان شاغل در موسسات حسابرسی بخش خصوصی و سازمان حسابرسی در سال 1400 مشارکت داشتند. داده ها از طریق پرسشنامه کاغذی جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزارهای اکسل و اس.پی.اس.اس مورد تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها: 

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که نیولیبرالیسم رابطه منفی و معناداری با قضاوت اخلاقی حسابرسان دارد و با افزایش تفکر لیبرالیسم قضاوت اخلاقی حسابرسان کاهش می یابد.

    نتیجه گیری: 

    براساس یافته های این پژوهش، از آنجا که وظیفه اصلی حسابرسان اطمینان بخشی و اظهارنظر نسبت به صورت های مالی است و قضاوت حسابرسان می تواند، منافع استفاده کنندگان زیادی را تحت تاثیر قرار دهد، لذا شناسایی آن دسته از عوامل اخلاقی که می تواند بر قضاوت حسابرس تاثیرگذار باشد، حایز اهمیت است.

    دانش افزایی:

     یافته های این پژوهش می تواند موجب بسط و گسترس نظریه ها و متون حسابرسی درباره قضاوت حسابرسان گردد، هم چنین اطلاعات سودمندی را برای جامعه حسابداران رسمی و سایر سیاست گذاران حرفه حسابرسی درباره سطح تفکر نیولیبرالیسم در میان حسابرسان و اثر این تفکر بر قضاوت آن ها قرار دهد.

    کلیدواژگان: نئولیبرالیسم، قضاوت اخلاقی، منافع اجتماعی، استقلال
  • مریم شیخ زاده*، رسول برادران حسن زاده صفحات 135-152

    هدف از این پژوهش بررسی تاثیرحاکمیت شرکتی برروابط بین نااطمینانی اقتصاد کلان و نگهداشت وجه نقد در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است . به این منظور تعداد 180 شرکت در طی دوره زمانی 1391 تا 1397 انتخاب گردید. در این پژوهش اثر سه متغییر نااطمینانی اقتصاد کلان ؛ نوسان نرخ رشد اقتصادی ، نوسان نرخ تورم و نوسان نرخ ارز ، برنگهداشت وجه نقد مورد مطالعه قرار گرفته است و حاکمیت شرکتی به عنوان متغیرتعدیلگر مورد استفاده قرار گرفته است. این پژوهش از نظر هدف از نوع کاربردی و روش آن از نوع همبستگی می باشد و چون به بررسی روابط علت و معلولی بین متغیرهای پژوهش می پردازد از نوع علی پس از وقوع است و به منظور تخمین مدل های پژوهش جهت آزمون فرضیه های نمونه ای از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار می گیرد. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل از رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که با افزایش نااطمینانی اقتصاد کلان ، نگهداشت وجه نقد کاهش پیدا می کند و با افزایش نا اطمینانی ، وجود حاکمیت شرکتی قوی اثر مثبتی بر نگهداشت وجه نقد دارد .

    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، نااطمینانی اقتصاد کلان، نگهداشت وجه نقد
  • غریبه اسماعیلی کیا*، حامد پرویزی کیا صفحات 153-190
    هدف

    در سه دهه گذشته، گزارشگری مالی جامع دارایی های سرمایه ای دولتی تبدیل به موضوعی چالش برانگیز شده است. بر مبنای رویه های مدیریت عمومی نوین، نهادهای بخش عمومی موظفند که در مدلی ارزش های اقتصادی تمام دارایی های سرمایه ای تحت کنترل خود را به ذینفعان گزارش دهند، لیکن مدل جامعی برای گزارشگری دارایی های سرمایه ای دولتی وجود ندارد. هدف پژوهش حاضر شناسایی و پیشنهاد رویکرد جامع عملی شناخت و گزارشگری دارایی های سرمایه ای دولتی است.

    روش

    با بکارگیری روش دلفی و نظرخواهی از 21 نفر از خبرگان، داده ها گردآوری و با استفاده از نرم افزار SPSSتجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     هدف دولت از نگهداری دارایی های سرمایه ای دولت، می تواند مبنای مناسبی برای شناخت دارایی ها باشد و بر این اساس دارایی های اقتصادی، دارایی های نظامی و دارایی های میراث ملی شناسایی می شوند.

    نتیجه گیری: 

    شناخت دارایی های اقتصادی می تواند مشابه با معیارهای شناخت دارایی های بخش خصوصی انجام پذیرد و به دلیل ماهیت خاص برخی دارایی های سرمایه ای دولت دو معیار مکمل عدم وجود محدودیت در واگذاری و تطابق دارایی در مقابل بدهی ها نیز برای شناخت این دارایی ها استفاده شود.

    دانش افزایی:

     لازمه گزارشگری جامع دارایی های سرمایه ای علاوه بر گزارش های مالی، تهیه گزارش های غیرمالی برای طبقه های خاصی از این دارایی هاست، لذا دارایی های نظامی و اجتماعی که حایز معیارهای شناخت نباشند در گزارش های نظامی و اجتماعی بر حسب واحدهای فیزیکی گزارش شوند.

    کلیدواژگان: داراییهای سرمایه ای دولتی، رویکرد جامع عملی شناخت و گزارشگری، روش دلفی
|
  • Mahnaz Mahmoudkhani, Ali Rahmani *, Saeid Homayoun, Leili Niakan Pages 1-32
    Purpose

    The insurance industry plays an important role in sustainable development and directly and indirectly affects the sustainable performance of other industries and society. The main purpose of this study is to investigate the extent of disclosure of sustainability components in the insurance industry.

    Methodology

    In this study, the model extracted in the research of Mahmoudkhani, Rahmani, Homayoun, and Niakan (2021), which was obtained by analyzing the content of sustainability reports, was modified and supplemented by reviewing sustainability standards and guidelines and obtaining expert opinions. The board activity report of 26 insurance companies (7 members of the stock exchange and 19 members of the OTC market of Iran) for the year 2020 was analyzed. The Chi-square test was used to examine the differences in the disclosure of sustainability components at the company level.

    Results

    According to the findings, the three main dimensions of sustainability reporting in the insurance industry are environmental, social, and governance dimensions. The results showed that there is a significant difference between the disclosure of environmental, social, and governance components in double and triple comparisons between sustainability components at the level of Iranian insurance companies. The disclosure rate of the governance dimension was 21.71 for each measure and 13.13 for the social dimension on average, while this ratio is 1.53 for the environmental dimension.

    Conclusion

    In the activity report of the board of directors, most disclosure is related to the governance dimension and no disclosure has been made regarding the climate change component. A reason for paying more attention to the governance aspect is related to the regulations of corporate governance in the insurance industry, which are implemented by insurance companies.

    Contribution:

     The findings of this research enrich the research literature on sustainability reporting in the insurance industry and its results can be used by insurance companies to prepare and improve sustainability reporting.

    Keywords: Environmental Disclosure, Governance Disclosure, Social Disclosure, Sustainability Reporting, Insurance Industry
  • Mohammad Ali Aghaei *, Mohammad Amri-Asrami, Elham Malekzadeh Pages 33-56
    Purpose

    The quality of accounting information can affect various variables and phenomena in the financial field. This study investigated its effect on the relationship between financial constraints with stock returns and new investment.

    Method

    Using the regular screening sampling method, 148 companies listed on the Tehran Stock Exchange for the years 2013 to 2019 were selected and tested with the help of multiple regression model with fixed effects.

    Results

    Findings show that an increase in the quality of accounting information is associated with an increase in stock returns, and the improvement in the quality of accounting information is associated with new investments. The quality of accounting information weakens the negative relation between financial constraints and stock returns, but with the increase in the quality of accounting information, the positive relationship between financial constraints and new investments is strengthened.

    Conclusion

    the capital market reacts positively to the quality of accounting information, which leads to increase in stock return and new investment. On the other hand, the increase in financial constraints leads to a significant decrease in stock returns but an insignificant increase in new investments. And accounting information quality has a significant effect on these relations.

    Contribution: 

    Accounting information quality reduces the negative impact of financial constraints on stock returns. Financial constraints have no relation with new investment, but with the increase in the quality of accounting information, the positive relationship between financial constraints and new investment is strengthened.

    Keywords: Accounting Information Quality, financial constraints, Stock Return, new investment
  • Ameneh Bazrafshan *, Marjan Mahmoudi Pages 57-86
    Purpose

     This study aims to determine the effect of peer firms' bankruptcy on financial reporting quality. Theoretically, it is expected that the effect of the peer firm bankruptcy will go beyond that company and significantly affect companies in the same industry.

    Methodology

     Information about 175 companies listed on the Tehran Stock from 2012 to 2020 will be examined. In terms of methodology, the current research is regression and correlation type.

    Results

     Findings show no significant relationship between peer bankruptcy and conservatism, accrued earnings management, and earnings response coefficient‌. However, supplementary studies suggest that there is a significant relationship between peer firms' bankruptcy and real earning management among firms with reduced earnings management‌.

    Conclusion

     Overall, this study shows that the bankruptcy of a peer firm causes other companies operating in that industry to manipulate real activities to reduce earnings. The effect of the bankruptcy of competitors on the management of real profits and its lack of impact on the management of accrued profits can be justified by the fact that due to the monitoring mechanisms such as the existence of independent audits, companies tend to manipulate through accruals when they receive bad news from competitors. Are more inclined to manipulation through real activities because auditors' supervision is mostly done on accrual items and this manipulation is mostly in the direction of profit reduction‌.

    Contribution:

     Findings show that the bankruptcy of a company not only affects the quality of its financial reporting but also affects some measures of financial reporting quality of its peers‌.

    Keywords: financial reporting quality, Peer Firm Bankruptcy, conservatism, earnings management, earning response coefficient
  • Omid Mohammadi *, Ebrahim Givaki, Mohammadtaghi Kabiri, Azar Moslemi Pages 61-80
    Objective

    The research aims to design a network model of social responsibility actors in accounting from the perspective of a corporate governance system.

    Method

    To achieve the research goal, primarily studying theoretical foundations, research background, and performing semi-structured interviews with experts; components and indicators effective on social accountability from the perspective of a corporate governance system based on actor-network have been identified. Finally, the research model has been presented based on a strategy of classic grounded theory as well as the identification of the main elements forming the model and the relationship between them. In the quantitative section, a questionnaire has been designed based on previous studies and interviews; and, data have been analyzed through structural equation modeling via SPSS 27 and Smart PLS 3.

    Findings

    According to the research findings and after analyzing the interviews at the open coding stage, 208 codes have been conceptualized; and, at the axial coding stage, they have been categorized into 23 subcategories, 10 main categories, 2 subthemes and finally one main theme.

    Conclusion

    As shown by the research results and based on actor-network theory, social responsibility and accountability from the perspective of corporate governance can be divided into two groups of human and non-human actors. Also, the relationship between the set of effective actors in the model is bilateral.

    Knowledge Acquisition:

     Effort has been made in the research to strengthen the role of social accountability from the perspective of the corporate governance system through the usage made of actor-network theory; and, to identify and empower active actors in the field through designing a comprehensive model.

    Keywords: Sociology, actor-network, corporate governance system, Social responsibility
  • Reza Bagherzadegan, Mehdi Moradzadehfard *, Bahman Banimahd, Zahra Poorzamani Pages 115-134
    Purpose

    The development of the auditing profession and its ability to gain public trust will depend on the observance of professional ethics. The neoliberal mindset is one of the most important factors influencing the behaviors and level of ethics of auditors, and identifying the mindset is an important source of information to identify the ethical judgment of auditors. Therefore, in this study, the impact of neoliberalism on the ethical judgment of independent auditors has been investigated.

    Method

    In this research, 194 auditors working in private sector auditing firms and auditing organizations in 2022 participated. Data were collected through a paper questionnaire and analyzed using Excel and SPSS software.

    Results

    The findings of this study show that neoliberalism has a negative and significant relationship with the moral judgment of auditors and with increasing liberalism thinking, the moral judgment of auditor's decreases.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, since the main task of auditors is to reassure and comment on financial statements and the judgment of auditors can affect the interests of many users, so identify those ethical factors that can affect the judgment of the auditor. To be effective is important.

    Contribution: 

    The findings of this study can lead to the development of auditing theories and texts about auditors' judgment, as well as useful information for the community of certified public accountants and other policymakers of the auditing profession about the level of neoliberal thinking among auditors and the effect of this thinking on their judgment

    Keywords: Neoliberalism, Moral Judgment, Social interests, Independence
  • Maryam Shekhzadeh *, Rasoul Baradaran Hassan Zadeh Pages 135-152

    The purpose of this study is to investigate the effect of corporate governance on the relationship between macroeconomic uncertainty and cash holding in companies listed on the Tehran Stock Exchange. For this purpose, 180 companies were selected during the period from 2012 to 2018. In this study, the effect of three macroeconomic uncertainty variables; Economic growth rate fluctuations, inflation rate fluctuations and exchange rate fluctuations have been studied on cash holdings. Corporate governance has been used as a moderating variable. This research is applied in terms of purpose and its method is correlational. And because it examines cause and effect relationships between research variables, it is causal after the occurrence and in order to estimate research models to test the hypotheses of a sample of companies listed on the Tehran Stock Exchange is examined. In this study, multivariate linear regression has been used for analysis. The results of this study show that with increasing macroeconomic uncertainty, cash holding decreases and with increasing macroeconomic uncertainty, strong corporate governance has a positive effect on cash holdings.

    Keywords: Corporate Governance, Macroeconomic Uncertainty, Cash Holding
  • Gharibe Esmaili Kia *, Hamed Parvizikia Pages 153-190
    Purpose

    Over the past three decades, holistic financial reporting of governmental capital assets has become a challenging issue. Based on the New Public Management practices, public sector entities are required to report the economic values of all capital assets under their control to stakeholders in a model, but there is no comprehensive model for reporting governmental capital assets. This study aims to identify and propose a holistic practical approach to the recognition and reporting of governmental capital assets.

    Method

    Using the Delphi method and interviewing 21 experts, data were collected and analyzed using SPSS software.

    Results

    The purpose of the government in maintaining government capital assets can be a good basis for asset recognition and based on this, economic assets, defense assets, and heritage assets are identified.

    Conclusion

    Recognition of economic assets can be done based on criteria similar to the criteria for recognizing private sector assets. And due to the special nature of some governmental capital assets, two complementary criteria should be used to recognize these assets, including the absence of restrictions on the disposal and matching of assets to liabilities.

    Contribution: 

    In addition to financial reports, Requisite to capital asset Holistic reporting requires the preparation of non-financial reports for specific classes of these assets. Therefore, defense and social assets that do not meet the recognition criteria should be reported in defense and social reports in terms of physical units.

    Keywords: Governmental Capital Assets, Recognition, Reporting, Practical Holistic Approach