فهرست مطالب

Journal of Assessment and Research in Applied Counseling
Volume:4 Issue: 4, 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/01/26
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مهدی رحمانی* صفحات 1-15
    زمینه و هدف

    ترسیم نقشه علمی به‌عنوان یکی از فنون علم‌سنجی، می‌تواند باعث آگاهی از وضعیت پژوهش‌های منتشر شده، نمایش ارتباط حوزه‌های فرعی موضوعات به‌صورت تصویری و معرفی تاثیرگذارترین زمینه‌های موضوعی حوزه علمی، شود. هدف از پژوهش حاضر ترسیم نقشه علمی حوزه سلامت انسان و رشد با استفاده از داده‌های وب آو ساینس بود.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نوع پژوهش‌های کاربردی با استفاده از شیوه علم‌سنجی و شاخص‌های تحلیل شبکه‌های اجتماعی انجام شده است. جامعه پژوهش شامل کلیه منابع اطلاعاتی نمایه شده در پایگاه وب آو ساینس در حوزه سلامت انسان و رشد به تعداد 18188 اثر بود. برای گردآوری داده‌های پژوهش، برای هر کدام از طریق پایگاه وب آو ساینس به جستجوی کلیدواژه‌های (human health and development، human health، human development، human study) پرداخته شد و داده‌ها وارد اکسل شد. برای تحلیل شبکه از نرم افزار ویس ویور استفاده شد.

    یافته‌ها: 

    نتایج پژوهش نشان داد که از لحاظ مرکزیت مقوله‌های سلامت، بیماری، سلامتی انسان، رشد پایدار، حقوق انسان، پرستاری و مراقبت، رشد انسان، چاقی، رشد و آموزش از بیشترین شاخص مرکزیت و از لحاظ چگالی و ضریب خوشه‌بندی نیز مقوله‌های سلامت، رشد انسان، حقوق انسان و پرستاری و مراقبت، اهمیت بیشتری نسبت به سایر مقوله‌ها داشتند.

    نتیجه‌گیری:

     نتایج کلی پژوهش نشان داد که مدل ارایه شده در پژوهش نقشه هم‌موضوعی حوزه سلامت انسان و رشد است که سبب کسب آگاهی بیشتر پژوهشگران از وضعیت موضوعات انجام شده و ارتباط میان آن‌ها و اطلاع از شکاف‌های موضوعی می‌شود و می‌تواند از دوباره‌کاری در امر پژوهش جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: نقشه علمی، مصورسازی، سلامت انسان، بالندگی
  • پریناز بنیسی* صفحات 16-25
    زمینه و هدف

     پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مهارت‌های ارتباطی بر اضطراب ناشی کرونا در دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده است.

     روش پژوهش: 

    این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران که در سال تحصیلی 1401-1400 بودند. نمونه پژوهش 170 نفر بودند که با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب و به صورت تصادفی با کمک قرعه‌کشی در دو گروه 85 نفری شامل گروه‌های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش 4 جلسه 90 دقیقه‌ای به مدت یک ماه تحت آموزش مهارت‌های ارتباطی قرارگرفت و گروه کنترل در این مدت آموزشی ندید و در لیست انتظار برای آموزش ماند. ابزارهای پژوهش فرم اطلاعات جمعیت‌شناختی و پرسشنامه سیاهه اضطراب بود. داده‌ها با آزمون‌های کای اسکویر، تی مستقل و تحلیل کوواریانس تک متغیری در نرم‌افزار spss-26 تحلیل شدند. 

    یافته ها

     یافته‌های آزمون کای اسکویر و تی مستقل نشان داد که گروه‌های آزمایش و کنترل ازنظر جنسیت و میانگین سنی تفاوت معنی‌داری نداشتند (05/0 P> ). همچنین، یافته‌های آزمون تحلیل کوواریانس تک‌متغیری نشان داد که آموزش مهارت‌های ارتباطی باعث کاهش استرس اضطراب دانشجویان پزشکی شد (05/0 <p). 

    نتیجه گیری

     نتایج نشان دهنده اثربخشی آموزش مهارت‌های ارتباطی بر کاهش اضطراب کرونا در دانشجویان پزشکی بود. بنابراین، متخصصان سلامت می‌توانند از روش آموزش مهارت‌های ارتباطی در کنار سایر روش‌های آموزشی موثر برای بهبود مشکلات سلامت روان و به خصوص کاهش و کنترل اضطراب در دانشجویان پزشکی اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، اضطراب ناشی از کرونا، دانشجویان پزشکی
  • پریا صرامی، محمدرضا قاسمی* صفحات 26-41
    زمینه و هدف

     دانش‌آموزان مبتلا به اختلال خواندن علیرغم دارا بودن هوش طبیعی، در مهارت‌هایی مختلف تحصیلی مانند گوش دادن، خواندن، نوشتن، ریاضیات و حل مسیله، منطبق با سن خود عمل نمی‌کنند. به طوری که مشکلات ممتعددی در حوزه خواندن درست کلمات، سرعت و فصاحت خواندن و درک مطلب شفاهی دارند که این مشکالت در عملکرد تحصیلی و همچنین تعامل‌های اجتماعی آن‌ها تاثیرات زیان باری بر جای می‌گذارد؛ لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مداخله مبتنی بر بازآموزی اسنادی بر فرسودگی تحصیلی و اهمال‌کاری تحصیلی دانش‌آموزان با اختلال یادگیری خواندن بود. 

    روش پژوهش:

     طرح پژوهش حاضر از نظر هدف از نوع کاربردی و شیوه انجام آن نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون و دوره پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام کودکان 7 تا 10 سال دارای اختلال یادگیری خواندن بود که به مراکز توانبخشی شهر اصفهان در سال 1401 مراجعه کرده بودند. با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس تعداد 30 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران (1997)، پرسشنامه اهمال کاری تحصیلی سواری (1390) و آزمون خواندن و نارساخوانی کریمی نوری و مرادی (1387) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس با اندازه‌ گیری مکرر استفاده شد.

     یافته‌ها:

     نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل یافته‌ها نشان داد که مداخله مبتنی بر بازآموزی اسنادی بر فرسودگی تحصیلی و اهمال کاری تحصیلی گروه آزمایش تاثیر معنادار دارد و  اثربخشی آن در مرحله پیگیری نیز پایدار بود. 

    نتیجه‌گیری:

     بر اساس یافته‌ها می‌توان گفت برای کاهش فرسودگی تحصیلی و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان با اختلال یادگیری خواندن می‌توان از شیوه مداخله مبتنی بر بازآموزی اسنادی استفاده کرد. از این رو پیشنهاد می‌گردد در مراکز مشاوره کودک و نوجوان و مراکز توانبخشی از این شیوه استفاده گردد.

    کلیدواژگان: بازآموزی اسنادی، فرسودگی تحصیلی، اهمال کاری تحصیلی، اختلال یادگیری خواندن
  • یگانه پارسایی شریف*، فاطمه ملکی، سعیده سعیدی، سید علیرضا سیفی صفحات 42-57
    هدف

     هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی مقایسه اثربخشی کارت‌های ذهنیت طرحواره‌ای و اثربخشی مشاوره مبتنی بر توانمندی بر تاب‌آوری در زوج‌های متعارض بود. 

    روش پژوهش:

     طرح پژوهش حاضر از نظر هدف از نوع کاربردی و شیوه انجام آن نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل و دوره پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زوجین مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره منطقه 3 تهران در نیمه دوم سال 1400 بود که به شیوه نمونه‌گیری در دسترس تعداد 30 زوج انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (هر کدام 10 زوج) و یک گروه کنترل (10 زوج) گمارده شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه تعارض زناشویی MCQ، مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون (2003)، بسته آموزشی کارت‌های ذهنیت طرحواره‌ای تدوین شده توسط طباطبایی فر و همکاران (1401) و مشاوره مبتنی بر توانمندی تدوین شده توسط دربانی و پارساکیا (1401) بود.

     یافته‌ها:

     یافته‌ها حاکی از آن است که آموزش کارت‌های ذهنیت طرحواره‌ای بر تاب آوری موثر بود. همچنین مشاوره مبتنی بر توانمندی نیز بر تاب آوری با موثر بود و اثربخشی هر دو رویکرد در مرحله پیگیری طبق آزمون تعقیبی بنفرونی پایدار بود. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان می‌دهد میان اثربخشی آموزش کارت‌های ذهنیت طرحواره‌ای و مشاوره مبتنی بر توانمندی بر تاب آوری تفاوت معنادار وجود ندارد و هر دو به یک میزان اثربخش هستند (05/0>p).

     نتیجه‌گیری:

     بر اساس یافته‌های موجود می‌توان نتیجه گرفت که برای افزایش تاب‌آوری در زوج‌های متعارض می‌توان از هر دو شیوه آموزش کارت‌های ذهنیت طرحواره‌ای و مشاوره مبتنی بر توانمندی استفاده نمود و میان این دو در تاثیر بر تاب آوری زوج‌های متعارض تفاوت معناداری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: کار های ذهنیت طرح واره ای، مشاوره مبتنی بر توانمندی، تاب آوری، تعارض زناشویی
  • فاطمه مسعودی نیا، مجتبی تمدنی* صفحات 58-82
    زمینه و هدف

     علیرغم دهه‌ها پژوهش‌، در مورد عواملی که ارتباط بین مصرف مواد مخدر و رفتار مجرمانه را توضیح می‌‌دهند اتفاق‌نظر وجود ندارد. درحالی‌که پیچیدگی در حال تکامل در روش پژوهش‌، عواملی را شناسایی کرده است که با دخالت در مصرف مواد مخدر و جرم مرتبط هستند، کاوش در عوامل خاص که در شروع، حفظ و توقف مصرف مواد مخدر و رفتار مجرمانه در طول زمان، در فرهنگ و زمینه اجتماعی نقش دارند، همچنان ناشناخته مانده است.

     روش پژوهش: 

    در این پژوهش از رویکرد نظریه زمینه برای توسعه یک مدل توضیحی بر اساس تجربیات گزارش شده 30 مرد مراجعه‌کننده به مراکز ترک اعتیاد استفاده شد که همگی دارای سابقه مشارکت در مصرف مواد مخدر و جرم بودند. 

    یافته‌ها:

     با استفاده از تحلیل محتوای موضوعی، یک مدل متمایز پدید آمدد. مدل مشارکت در مصرف مواد مخدر و جرم را به‌عنوان یک سبک زندگی مبتنی بر یک چارچوب زیستی-روانی-اجتماعی به تصویر می‌کشد، مسیر مدل، ترکیبی از ساختارهای فردمحور و زمینه خاص را به‌عنوان عوامل تاثیرگذار در سبب‌شناسی، تداوم، پایداری و درگیری مجدد توصیف می‌کند. از این مدل‌ در مطالعات موردی برای مقایسه و تقابل کاربرد مدل مسیر با نظریه‌های موجود در ادبیات استفاده شد. 

    نتیجه‌گیری:

     پژوهش نشان داد که ارتباط بین مصرف مواد مخدر و رفتار مجرمانه شامل عوامل پیچیده شخصی، فرهنگی و اجتماعی است که سبک زندگی مواد مخدر-جرم را به‌جای یک مدل ساده علی تشکیل می‌دهد. علاوه بر این، مدل‌های نظری موجود با هم تعامل دارند تا تجربیات افراد را در دوره‌های مجزا در طول درگیری آن‌ها در سبک زندگی مواد مخدر-جرم توضیح دهند. مدل زیستی-روانی-اجتماعی پیشنهادی، آسیب‌پذیری‌های روان‌شناختی زیربنایی مشترک را در بین دو نمونه فرهنگی یافت که به مشارکت در سبک زندگی مواد مخدر-جرم کمک می‌کند. بااین‌حال، عوامل اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و اجتماعی متفاوت بر ارتباط در طول زندگی تاثیر می‌گذارند. این پیچیدگی بر ضرورت روش‌های درمانی چندوجهی و سامانه‌ای که شامل خانواده و فرهنگ می‌شود و نیاز به خدمات حمایتی روانی-اجتماعی تاکید می‌کند که با درمان ارایه شده در بین مجرمان دارای پیشینه مصر مواد برای ترکیب دوباره در جامعه مرتبط است.

    کلیدواژگان: رفتار مجرمانه، سبک زندگی، اعتیاد
  • کامدین پارساکیا، مهدی رستمی*، نادره سعادتی، سید علی دربانی، شکوه نوابی نژاد صفحات 83-91
    زمینه و هدف

     امروزه در جهان نوعی از روابط جنسی میان زوجین شیوع پیدا کرده است که روابط مبتنی بر سلطه و تسلیم و آزارخواهی و دگرآزاری است و در ادبیات علمی و نیز ادبیات عام از اصطلاح بی‌دی‌اس‌ام برای این روابط استفاده می‌گردد که به طور کلی نوعی از مبادله قدرت و یا وجود درد در رابطه زناشویی میان زوجین است که منجر به برانگیختگی و ارضای جنسی می‌شود. تحقیقات پیشین رویکردی آسیب‌شناسانه به این موضوع داشته اما به مرور تمرکز پژوهش‌ها در این زمینه از آسیب‌شناسی فاصله گرفته است. هدف از این پژوهش مرور مقالات مرتبط با روابط مبتنی بر سلطه/تسلیم و آزارخواهی/دیگرآزاری میان زوجین است.

     روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر یک مطالعه مروری با رویکرد توصیفی تحلیلی بوده و جهت گردآوری داده‌ها از مقالات و کتب موجود در پایگاه‌های علمی معتبر استفاده گردید. 

    یافته‌ها: 

    پژوهش‌های پیشین نشان دادند که نگرش جامعه و درمان‌گران نسبت به این نوع روابط منفی بوده و این باعث شده است این افراد تحت تاثیر برچسب و داغ قرار بگیرند. از سوی دیگر، این نوع روابط با ویژگی‌های شخصیتی، رضایت زناشویی و رضایت جنسی رابطه دارد. به طور مثال، یافته‌ها حاکی از آن بود که این افراد برون‌گراتر و بازتر نسبت به تجربه هستند و از نظر تحصیلی و جایگاه شغلی در مراتب بالایی قرار می‌گیرند. 

    نتیجه‌گیری:

     با توجه به یافته‌ها می‌توان گفت که این موضوع نیازمند مقالات بیش‌تر به ویژه به زبان فارسی می‌باشد. همچنین به متخصصین پیشنهاد می‌شود یافته‌های شرح داده شده را در کار خود لحاظ کرده و در ابتدای روند تشخیص و درمان افرادی که تمایل به این نوع روابط دارند را برچسب‌گذاری نکرده و علایم و نشانه‌های اختلال را با دقت بیش‌تری جهت تصمیم‌گیری بررسی نمایند.

    کلیدواژگان: رابطه زناشویی، رابطه جنسی، سلطه و تسلیم، خودآزاری، دیگرآزاری، مقاله مروری
|
  • Mehdi Rahmani * Pages 1-15
    Background and Aim

    Drawing a scientific map as one of the techniques of scientometrics can make people aware of the state of published researches, display the relationship of the sub-fields of the subjects in a visual form and introduce the most influential subject areas of the scientific field. The aim of the current research was to draw a scientific map of the field of human health and growth using Web of Science data.

    Methods

    The current research was conducted as an applied research using the scientometric method and social network analysis indicators. The research community included all the information sources indexed in the Web of Science database in the field of human health and growth, amounting to 18,188 works. To collect research data, keywords (human health and development, human health, human development, human study) were searched for each through the Web of Science database, and the data was entered into Excel. Vis viewer software was used for network analysis.

    Results

    The results of the research showed that in terms of the centrality of the categories of health, disease, human health, sustainable growth, human rights, nursing and care, human development, obesity, growth and education, the most centrality index and in terms of the density and clustering coefficient of the health categories, human development, human rights and nursing and care were more important than other categories.

    Conclusion

    The general results of the research showed that the model presented in the research is a thematic map of the field of human health and growth, which causes the researchers to gain more knowledge about the status of the subjects and the relationship between them and information about thematic gaps and can prevent rework in the research.

    Keywords: scientific map, illustration, human health, growth
  • Parinaz Benisi * Pages 16-25
    Background and Aim

    The present study was conducted to determine the effect of communication skills training on corona anxiety in students of medical sciences branch.

    Methods

    This study was a quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group. The research population was students of Islamic Azad University of Tehran Medical Sciences Branch in the 2021-2022 academic years. The research sample was 170 people who were selected by simple random sampling method and randomly replaced by two groups of 85 people including experimental and control groups. The experimental group 4 sessions of 120-minute for one month underwent the communication skills training and the control group did not receive any training during this period and remained on the waiting list for training. The research instruments were demographic information form and anxiety inventory scale. Data were analyzed by tests of chi-square, independent t and univariate analysis of covariance in SPSS-26 software.

    Results

    The findings of chi-square, independent t tests showed that the experimental and control groups did not significantly difference in terms of gender and mean age (P>0.05). Also, the findings results of univariate analysis of covariance test showed that communication skills training reduced anxiety in medical students (P<0.001).

    Conclusion

    The results indicated the effective role of communication skills training on reducing anxiety in medical students. Therefore, health professionals can use the communication skills training method along with other effective training methods to improve the psychological health specially reducing and controlling anxiety in medical science student.

    Keywords: Communication Skills, Anxiety, Corona Stress, Medical Students
  • Paria Sarami, Mohammadreza Ghasemi * Pages 26-41
    Background and Aim

    Despite having natural intelligence, students with reading disorders do not perform age-appropriately in various academic skills such as listening, reading, writing, mathematics, and problem solving. Thus, there are many problems in the field of reading words correctly, reading speed and eloquence, and oral reading comprehension, and these problems have harmful effects on their academic performance as well as their social interactions. This study aimed to investigate attributional retraining intervention's effectiveness on academic burnout and academic procrastination of students with dyslexia.

    Methods

    The current research design was applied in terms of its purpose and its method was quasi-experimental with a pre-test and post-test design and a two-month follow-up period. The statistical population of the study included all children aged 7 to 10 with reading learning disabilities who had referred to rehabilitation centers in Isfahan city in 2022. Using available sampling method, 30 people were selected and randomly assigned to two experimental and control groups. The research tools included Berso et al.'s academic burnout questionnaire (1997), Savari's academic procrastination questionnaire (2011) and Karimi Nouri and Moradi's reading and dyslexia test (2008). Analysis of variance with repeated measurements was used to analyze the data.

    Results

    The results of the analysis of the findings showed that the intervention based on attributionalary retraining has a significant effect on the academic burnout and academic procrastination of the experimental group, and its effectiveness was stable in the follow-up phase.

    Conclusion

    Based on the findings, it can be said that to reduce the academic burnout and academic procrastination of students with reading learning disorder, the intervention method based on attributionalary retraining can be used. Therefore, it is suggested to use this method in child and adolescent counseling centers and rehabilitation centers.

    Keywords: attributional retraining, academic burnout, academic procrastination, dyslexia
  • Yeganeh Parsaei sharif *, Fateme Maleki, Saeedeh Saeedi, Seeyd alireza Seyfi Pages 42-57
    Background and Aim

    Couple therapists believe that marital conflict is caused by inconsistency between husband and wife in the type of needs and how to satisfy them, self-centeredness, differences in desires, behavioral schemas and irresponsible behavior towards marital relationship and marriage.The purpose of this research was to compare the effectiveness of comparing the effectiveness of schema mode cards and the effectiveness of strength-based counseling on resilience in conflicted couples.

    Methods

    The purpose of the present research was applied and its method was quasi-experimental with a pre-test and post-test design with two experimental groups and a control group and a two-month follow-up period. The statistical population of the research included all the couples who referred to the counseling centers of the 3rd district of Tehran in the second half of the year 2021, and 30 couples were selected randomly in two experimental groups (10 couples each) and a control group (10 couples) ) were assigned. The research tools included Marital Conflict Questionnaire (MCQ), Connor and Davidson's (2003) Resilience Scale, Tabataeifar et al's. (2022) Schema Mode Cards training package, and strength-based counseling method conducted by Darbani and Parsakia (2022).

    Results

    The findings indicate that the training of schema mode cards was effective on resilience. Also, the strength-based counseling was also effective on resilience, and the effectiveness of both approaches was stable in the follow-up phase according to Bonferroni's follow-up test. The results of the data analysis show that there is no significant difference between the effectiveness of teaching schema mode cards and strength-based counseling on resilience, and both are equally effective (p<0.05).

    Conclusion

    Based on the available findings, it can be concluded that to increase resilience in conflicted couples, both methods of teaching schema mode cards and strength-based counseling can be used, and there is no significant difference between the two in the impact on the resilience of conflicted couples.

    Keywords: The works of schema mentality, strength-based counseling, resilience, marital conflict
  • Fatemeh Masoudinia, Mojtaba Tamadoni * Pages 58-82
    Background and Aim

    Despite decades of research, there is no consensus on the factors that explain the relationship between drug abuse and criminal behavior. Evolving sophistication in research methodology has identified factors associated with drug abuse and crime involvement. However, exploration of the specific factors that contribute to initiating, maintaining, and ceasing drug abuse and criminal behavior over time, in culture, and in social context remains largely unknown.

    Methods

    In this research, the grounded theory approach was used to develop an explanatory model based on the reported experiences of 30 men who were referred to addiction treatment centers, all of whom had a history of participating in drug abuse and crime.

    Results

    Using thematic content analysis, a distinct model emerged. The model portrays drug abuse and crime involvement as a lifestyle based on a bio-psycho-social framework. The path model describes a combination of person-centered and context-specific constructs as influencing factors in the etiology, persistence, stability, and re-engagement. This model was used in case studies to compare and contrast the application of the path model with the theories in the literature.

    Conclusion

    The research showed that the relationship between drug abuse and criminal behavior includes complex personal, cultural, and social factors that form the drug-crime lifestyle instead of a simple causal model. Furthermore, existing theoretical models interact to explain individuals' experiences at distinct periods during their involvement in drug-crime lifestyles. The proposed bio-psycho-social model found common underlying psychological vulnerabilities across the two cultural samples that contribute to involvement in drug-crime lifestyles. However, different social, familial, cultural, and societal factors affect communication throughout life. This complexity emphasizes the need for multimodal and systemic treatment methods that include family and culture and the need for psychosocial support services associated with treatment provided among drug-abusing offenders for reintegration into society.

    Keywords: Criminal behavior, lifestyle, addiction
  • Kamdin Parsakia, Mehdi Rostami *, Nadereh Saadati, Seyed Ali Darbani, Shokouh Navabinejad Pages 83-91
    Background and Aim

    Today, in the world, there is a kind of sexual intercourse between couples that are Domination/Submission and Masochism/Sadism. In scientific and general literature, the term BDSM is used for these sorts of relationships, generally a type of power exchange or pain in the marriage between couples that leads to sexual arousal and sexual satisfaction. Previous literature has a pathological approach to this, but the focus of research in this field has shifted from pathology to depathologizing. The purpose of this study is to review articles related to domination/submission and Masochism/Sadism between couples.

    Methods

    The present study was an analytical review study used to collect data from articles and books in reputable scientific databases.

    Results

    Previous studies have shown that the attitude of the community and the therapists toward these types of relationships and stigmas has been negative. On the other hand, these relationships are related to personality traits, marital satisfaction, and sexual satisfaction. For example, the findings indicated that these people were more extroverted, more open than experienced, and were high in education and job.

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that this requires more articles, especially in Persian. Experts are also suggested to include the findings described in their work at the beginning of diagnosing and treating people who tend to have this type of relationship and examine the disorder's symptoms more accurately for diagnosis.

    Keywords: Marital relationship, sex, domination, submission, masochism, sadism, review article