فهرست مطالب

نشریه زن و مطالعات خانواده
پیاپی 56 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زینب شیرزادی، محمدرضا صیرفی*، مهرداد ثابت صفحات 7-22

    رفتار خوردن، یک اصطلاح کلی است که نگرش فرد و ارتباط آن را با خوردن و غذا توصیف می کند و نتیجه عوامل محیطی، فیزیولوژیکی و روانشناختی می باشد. پژوهش حاضر با هدف مطالعه پیش بینی رفتار خوردن بر اساس تنظیم هیجان و خودکارآمدی در زنان چاق انجام شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف بنیادی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی از بود که اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه های رفتار خوردن داچ (1986)، تنظیم هیجان گراس (2003)، خودکارآمدی شرر (1982) و اطلاعات جمعیت شناختی گردآوری شد. از طریق نمونه گیری در دسترس، طبق فرمول گرین (1991)، تعداد 100 نفر از زنان چاق 35 تا 50 سال با شاخص توده بدنی بالای 30 که در بهار و تابستان 98 به مراکز رژیم درمانی و باشگاه های ورزشی شهرستان فردیس مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند و پرسشنامه ها را تکمیل کردند. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 و با استفاده از روش تحلیل رگرسیون چند متغیری روش گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان دادند که بین تنظیم هیجان با رفتار خوردن رابطه معناداری وجود ندارد. ضمن اینکه بین خودکارآمدی با رفتار خوردن رابطه منفی و معناداری با قبول خطای کمتر از 1/0 درصد (001/0>P) وجود دارد. در بین مولفه های خودکارآمدی، بیشترین نقش متعلق به زیر مقیاس "میل به آغازگری رفتار" بود و نقش زیر مقیاس "متفاوت در رویارویی با موانع" و زیرمقیاس "میل به گسترش تلاش" به ترتیب در مرتبه دوم و سوم است. در نتیجه می توان گفت، عوامل خودکارآمدی از عوامل موثر بر چاقی هستند و توجه به این متغییرها در برنامه های پیشگیری و درمان چاقی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، چاقی، خودکارآمدی، رفتار خوردن
  • ژاله سربازوطن، محمدرحیم نجف زاده*، حمید جنانی، جعفر برقی مقدم صفحات 23-35
    هدف از این پژوهش تاثیر مدیریت استعداد برارتقاء عملکرد شغلی معلمان زن و مرد تربیت بدنی استان آذربایجان شرقی بود.روش تحقیق بر مبنای هدف از نوع کاربردی و از نظر روش اجرا توصیفی از نوع تحلیلی بوده که به شکل میدانی اجرا شد.جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه معلمان تربیت بدنی استان آذربایجان شرقی به تعداد (1312نفر) بود.نمونه آماری این پژوهش براساس جدول مورگان به صورت تصادفی خوشه ای چند مرحله ای 298 نفر تعیین شد. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه های مدیریت استعداد (2012) و عملکرد شغلی بیرن و همکاران (2005)و کونوی (1999) که پس ازاعتبار یابی بین آزمودنی ها توزیع شد. نتایج نشان داد که بین مدیریت استعداد با عملکرد شغلی معلمان و همچنین بین مولفه های جذب استعدادها، ارزیابی و کشف استعدادها، توسعه و آموزش استعدادها و حفظ استعدادها با عملکرد شغلی معلمان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد (05/0>p). 38 درصد از واریانس عملکرد شغلی معلمان توسط متغیرهای جذب استعدادها، ارزیابی و کشف استعدادها، توسعه و آموزش استعدادها و حفظ استعدادها تبیین می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت استعداد، عملکرد شغلی، معلمان تربیت بدنی
  • شیرین شجاعی فر، مهلا ظریف محتشم، زبیر صمیمی* صفحات 37-54
    بیماری کروناویروس باعث تغییراتی در زندگی افراد شده است که ممکن است بر رضایت آنها از زندگی تاثیر بگذارد. همچنین روابط سازنده بین فردی و توانایی ذهن خوانی از جمله عوامل تاثیرگذار بر زندگی زوجین می باشد. با توجه به اینکه روابط این متغیرها با رضایت زناشویی در دوران کروناویروس مورد بررسی قرار نگرفته است، پژوهش حاضر با هدف پیش بینی رضایت زناشویی زنان متاهل در دوران همه گیری کروناویروس براساس مهارت های ارتباطی بین فردی و توانایی ذهن خوانی انجام شد. این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود که جامعه آماری آن شامل همه زنان متاهل 18 تا 60 ساله بود که به صورت اینترنتی در پژوهش شرکت کردند. نمونه پژوهش شامل 368 نفر بودند که به صورت آنلاین به فرم کوتاه پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ (1993)، پرسشنامه مهارت های ارتباطی بین فردی منجمی زاده (1391) و آزمون ذهن خوانی بارون - کوهن (2001) پاسخ دادند. از تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام در SPSS-22 برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که رابطه مثبت و معنی داری بین مهارت های ارتباطی بین فردی و توانایی ذهن خوانی با رضایت زناشویی وجود داشت. نتایج همچنین نشان داد که مهارت های ارتباطی بین فردی و ذهن خوانی قادر به پیش بینی رضایت زناشویی زنان متاهل بودند. براساس نتایج پژوهش حاضر، مهارت های ارتباطی بین فردی و توانایی ذهن خوانی از جمله عوامل تاثیرگذار بر رضایت زناشویی زنان متاهل در دوران همه گیری کروناویروس می باشند و باید در مداخلات مربوط به رضایت زناشویی مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، مهارت های ارتباطی بین فردی، توانایی ذهن خوانی، بیماری کروناویروس
  • محمد رضاپور، جعفر قهرمانی*، یدالله عباس زاده سهرون صفحات 55-75

    هدف از تحقیق، ارایه ی مدلی برای شکستن سقف شیشه ای جهت ارتقاء زنان در پست های مدیریتی نظام آموزش و پرورش کشور براساس استراتژی داده بنیاد می باشد. جامعه آماری شامل متخصصان حوزه مدیریت آموزشی با حداقل مدرک دکترای تخصصی در شمالغرب کشور به تعداد 108 نفر و  نمونه آماری برطبق اشباع نظری با روش نمونه گیری هدفمند در دسترس 21 نفر می باشد. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختارمند استفاده شد و داده های مصاحبه ها بوسیله نرم افزار (MAXQDA.Pro2018) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای روایی و پایایی روش گردآوری داده ها از معیارهای دقت در نظریه پردازی داده بنیاد (اعتبار و تناسب) و برای محاسبه پایایی ابزار گردآوری داده ها (پرسشنامه داده بنیاد) از روش توافق درون موضوعی دو کدگذار، استفاده شد و پایایی بین کدگذاران معادل 875/0 به دست آمد و قابلیت اعتماد کدگذاری ها مورد تایید قرار گرفت. یافته های حاصل از پژوهش و مدل مستخرج، نشانگر توجه و تمرکز اعضای تیم خبره به مولفه های فرهنگ پذیرش و حمایت از زنان، سیاست گذاری و برنامه ریزی برای حمایت از زنان، شفافیت در قوانین انتخاب و انتصاب مدیران، تقویت تشکلات و آزادی مطالبه گری، جامعه پذیری زنان در چارچوب امنیت و آزادی، حمایت های همه جانبه از زنان، مشارکت و حمایت اعضای خانواده، پرورش خودباوری و استقلال، تقویت ارتباطات سازنده، گسترش دانش فردی و مدیریتی و نهادینه کردن شایسته سالاری و عدالت به عنوان راهبردها، شرایط زمینه ای و مداخله گر می باشد.

    کلیدواژگان: نظام آموزش و پرورش، مدیریت، شکستن سقف شیشه ای
  • میترا توسلی، عبدالله نعامی* صفحات 76-95

    سبک زندگی با شیوع سرعت ویروس کرونا منجر به انقباض شدید فعالیت اقتصادی شده است زیرا بسیاری از مردم در دوران پسا کرونا قادر به رفتن به محل کار خود نبودند و در مشاغل دیگر نیز نمی توانستند، فعالیت کنند . هدف از این پژوهش عوامل موثر بر اشتغال و بیکاری در دوران پسا کرونا با رویکرد سبک زندگی زنان سرپرست خانوار در شهر تهران می باشد.روش اجرای پژوهش حاضر از نوع توصیفی - پیمایشی است از لحاظ هدف نیز کاربردی می باشد . جامعه آماری پژوهش حاضر 384 نفر از زنان سرپرست خانوار در شهر تهران می باشند. روش نمونه گیری نیز به شکل سرشماری کامل می باشد و همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده گردید. در سطح توصیفی از میانگین، فراوانی جداول و نمودار و در سطح استنباطی از ضریب همبستگی اسپیرمن، تحلیل خوشه ای به کمک نرم افزارSPSS  انجام شد. نتایج نشان داد که اشتغال و بیکاری بر سبک زندگی دوران پساکرونا تاثیر مثبت و معناداری دارد. اشتغال و بیکاری در دوران پساکرونا بر متغیرهای اقتصاد رفتاری، خانواده،سرمایه فرهنگی و نگرش زنان سرپرست خانوار تاثیر مثبت و معناداری دارند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، اشتغال و بیکاری، اقتصاد رفتاری، خانواده، سرمایه فرهنگی و نگرش
  • نیر دشتی، امیر پناه علی*، معصومه آزموده صفحات 96-106
    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مهارت های حل مسیله به روش شناختی اجتماعی بر مسیولیت پذیری، سازگاری اجتماعی و خودتوانمندسازی اجتماعی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر تبریز بود. این پژوهش یک مطالعه نیمه آزمایشی، از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه مورد مطالعه شامل دانش آموزان دختر مقطع متوسطه (دوره دوم) شهرستان تبریز در سال تحصیلی97-1396 بود. با توجه به مداخله ای بودن پژوهش و اهمیت رضایت شرکت کنندگان، برای انتخاب نمونه آماری از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای استفاده شد. ابتدا از میان نواحی آموزش وپرورش شهر تبریز، بطور تصادفی ناحیه پنج انتخاب شد، سپس از میان مدارس دخترانه متوسطه دوره دوم آن ناحیه، یک مدرسه به طور تصادفی انتخاب و از بین دانش آموزان مدرسه، به طور تصادفی، 60 دانش آموزان از کلاس های پایه سوم به عنوان نمونه انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش (30نفر) و گواه (30نفر) جایدهی شدند. پرسشنامه های روانشناختی کالیفرنیا، سازگاری اجتماعی سینهاوسینگ و خود توانمندسازی اجتماعی فلنر به عنوان پیش آزمون بر روی هر دو گروه اجرا شد. سپس گروه آزمایش طی مدت ده جلسه تحت آموزش مهارت حل مسیله قرار گرفتند. در نهایت همان مقیاس ها به عنوان پس آزمون بر روی هر دو گروه اجرا شد، در حالی که گروه گواه هیچ آموزشی دریافت نکردند. نتایج پژوهش با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان داد که میزان نمرات مسیولیت پذیری، سازگاری اجتماعی و خود توانمندسازی اجتماعی دانش آموزانی که آموزش مهارت حل مسیله دریافت کرده اند بیشتر از میزان نمرات دانش آموزانی که آموزش مهارت حل مسیله دریافت نکرده اند (05/0P<). آموزش مهارت حل مسیله کارایی بالایی در افزایش مسیولیت پذیری، سازگاری اجتماعی و خود توانمندسازی اجتماعی دانش آموزان دارد.
    کلیدواژگان: آموزش حل مسئله، vروش شناختی- اجتماعی، مسئولیت پذیری، خود توانمندسازی اجتماعی، سازگاری اجتماعی
  • امیررضا محمودی*، هاله مجیدی صفحات 107-128
    خشونت علیه زنان ، علاوه بر آسیب های وارده به خود بزه دیده و آثار کوتاه مدت و بلتد مدت آن بر روی زندگی افراد خشونت دیده، با توجه به منزلت و جایگاه حقوقی زنان در هر اجتماعی، دارای عواراض و پیامدهای زیاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... می باشد. بنابراین با توجه به تمامی آثار سوء آن در زمینه های گوناگون و به تبع آن به وجود آمدن معضلات و مشکلات حقوقی در رابطه با این پدیده، شناخت قوانین موضوعه در رابطه با کنترل، پیشگیری و مقابله با این معضل دارای اهمیت می باشد. در همین راستا، این پژوهش در ابتدا به بررسی قوانین و مقررات موجود در رابطه با مقابله و کنترل خشونت علیه زنان در قوانین موضوعه ایران پرداخته و با اشاره به وجود تورم قوانین در این حوزه با به چالش کشیدن خلاء ها و کاستی های موجود و عدم هماهنگی های لازم بین ارگان های تقنینی، اجرایی و قضایی در رابطه با موضوع و حتی بیان نقاط قوت قوانین موجود، موضوع را مورد بحث قرار داده و به این نتیجه رسیده است که تصویب و اجرای قوانین بدون کارشناسی همه جانبه و یا تصویب و اجرای قوانین موردی بدون توجه به آثار آن ها نه تنها کمکی به پیشگیری و مقابله با خشونت های علیه زنان نکرده بلکه موجب تضییع حقوق آنان نیز شده است.
    کلیدواژگان: خشونت علیه زنان، حقوق زنان، قوانین موضوعه ایران، تورم قوانین
  • هدی ملک زاده، عزت دیره*، ناصر امینی، محمد نریمانی صفحات 129-144
    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی دلبستگی درمانی به مادران بر نشانه های نافرمانی مقابله ای در کودکان 8 تا 11 سال شهر شیراز بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و مرحله پیگیری بود. نمونه پژوهش 40 نفر از مادران دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی در سال تحصیل 99-1398 شهر شیراز بود که به طور تصادفی در  آزمایش (تعداد 20 نفر) و کنترل (تعداد 20 نفر)  گماشته شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های دموگرافیک و سیاهه رفتاری کودک آخنباخ نسخ والدین استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی انجام شد. نتایج نشان داد بین پیش آزمون و پس آزمون در سه متغیر مشکلات برونی سازی شده، مشکلات رفتاری درونی سازی شده و مشکلات کلی  تفاوت معنادار وجود دارد (001/0>P). همچنین بین پیش آزمون-پیگیری نیز در هر سه متغیر تفاوت معنادار وجود دارد (001/0>P) و نیز بین پس آزمون و پیگیری در دو متغیر مشکلات برونی سازی شده و مشکلات رفتاری درونی سازی شده تفاوت معناداری وجود دارد (001/0>P). براین اساس می توان گفت که آموزش دلبستگی درمانی به مادران در کاهش نشانه های نافرمانی مقابله ای در کودکان 8 تا 11 سال موثر بوده و می توان از این نوع مداخله در مراکز درمانی کودکان با مشکلات رفتاری استفاده نمود.
    کلیدواژگان: دلبستگی درمانی، مشکلات درونی سازی، مشکلات برونی سازی
  • حسین بقایی*، محمدحسین یارمحمدیان، احمدعلی فروغی ابری صفحات 145-165

    درس جامعه شناسی موجباتی را فراهم می آورد تا دانش آموزان به مثابه بخشی از جوانان جامعه ، قادر باشند دانش لازم برای شناخت جامعه را کسب نموده ، مهارت های اجتماعی در خصوص سازگاری با زندگی اجتماعی و مراحل مختلف زندگی را فراگیرند و چگونگی تحلیل بینش جامعه شناختی را فراگیرند . هدف تحقیق ، تدوین و اعتبار یابی الگوی برنامه درسی علوم اجتماعی دوره متوسطه بر اساس رویکرد سازنده گرایی می باشد . از نظر نوع پژوهش ، پژوهش کاربردی و از نظر روش ، پیمایش می باشد. جهت طراحی الگوی برنامه درسی مبتنی برویکرد سازنده گرایی ، داده ها به شیوه اسنادی جمع آوری شده است . جامعه و نمونه آماری زنان متخصص برنامه درسی ، دبیران و سرگروه های آموزشی علوم اجتماعی بودند که به صورت هدفمند انتخاب شده بودند . تجزیه و تحلیل داده های مربوط به طراحی واعتبار یابی الگو به دو شیوه کمی (آماری) و کیفی (تفسیری) صورت گرفته است. و در نهایت بر اساس رویکرد سازنده گرایی ، الگویی طراحی شد و با استفاده ازروش مصاحبه اعتبار یابی شد و 6/82 درصد مصاحبه شوندگان با میانگین نمره 11/4 ، الگوی ارایه شده را متناسب ارزیابی کردند.

    کلیدواژگان: طراحی الگو، اعتباربخشی، برنامه درسی، سازنده گرایی، علوم اجتماعی
  • زهرا کاظمی، رمضان حسن زاده*، شعبان حیدری صفحات 167-186
    یایسگی زودرس، در کنار مشکلات جسمی، با مشکلات روانی همچون اضطراب، افسردگی، کاهش تاب آوری و مشکلات سازگاری زناشویی همراه است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کیفیت زندگی، رضایت زناشویی و خود تاب آوری زنان مبتلا به یایسگی زودرس مراجعه کننده به مرکز بهداشت بود. در این پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون، تعداد 32 نفر از زنان مبتلا به یایسگی زودرس مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهرستان ساری به عنوان نمونه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی، فرم کوتاه رضایت زناشویی و پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون (2003) استفاده شد. پس از اجرای پیش آزمون، پروتکل 8 جلسه ای درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برای گروه آزمایش اجرا شد درحالیکه گروه کنترل فقط در سنجش های پیش آزمون و پس آزمون شرکت کردند. پس از تحلیل آماری داده ها با کوواریانس چندگانه در بسته آماری SPSS25، نتایج نشان دادند که مداخله درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد توانسته است کیفیت زندگی، رضایت زناشویی، خود تاب آوری و مولفه های آن ها را در زنان مبتلا به یایسگی زودرس مراجعه کننده به مرکز بهداشت افزایش دهد. در نتیجه می توان روان درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد را به عنوان روش درمانی اثربخش در بهبود شاخص های سلامت روان زنان مبتلا به یایسگی زودرس مورد استفاده قرار داد.کلمات کلیدی: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، کیفیت زندگی، رضایت زناشویی، خود تاب آوری، یایسگی زودرس
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، کیفیت زندگی، رضایت زناشویی، خود تاب آوری، یائسگی زودرس
|
  • Zeynab Shirzadi, Mohammadreza Seirafi *, Mehrdad Sabet Pages 7-22

    Behavior is a general term that describes a person's attitude and its relationship with eating and food and is the result of environmental, physiological and psychological factors. ‌ The present study aimed to study the prediction of eating behavior based on emotion regulation And self-efficacy was assessed in obese women. The present study was a correlational description in terms of basic purpose and in terms of data collection method, which required information through the Dutch Eating Behavior Questionnaire (1986), Gross Emotion Regulation (2003), Scherer Self-Efficacy (1982) and information. Demographics were collected. Through available sampling, according to Green formula (1991), 100 obese women aged 35 to 50 years with a body mass index above 30 who referred to diet therapy centers and sports clubs in Ferdis in the spring and summer of 1998 Were, were selected and completed the questionnaires. Data were analyzed by SPSS software version 22 using stepwise multivariate regression analysis. The results showed that there is no significant relationship between emotion regulation and eating behavior. Meanwhile, there is a negative and significant relationship between self-efficacy and eating behavior with accepting an error of less than 0.1% (P <0.001). Among the components of self-efficacy, the most important role belonged to the subscale "desire to initiate behavior" and the role of the subscale "different in facing obstacles" and the subscale "desire to expand effort" are in the second and third place, respectively. As a result, it can be said that self-efficacy factors are one of the factors affecting obesity and it is recommended to pay attention to these variables in obesity prevention and treatment programs.

    Keywords: emotion regulation, Obesity, Self-efficacy, eating behavior
  • Jaleh Sarbazvatan, Mohamdrahim Najafzadeh *, Hamid Janani, Jafar. Barghimogadam. Pages 23-35
    The purpose of this study wasTo investigate th the relationship between Talent Management and Improving the Job Performance of Male and Female Physical Education Teachers in East Azerbaijan Province. The present research had a practical purpose, and in terms of method was correlational. The statistical population included all physical educational teachers of East- Azerbaijan province (1312 teachers) who were working during 2020-2021 in this administration. Among them 298 teachers were selected randomly through Krejcie and Morgan table as the sample. The research instruments were talent management questionnaire of Ahmadi et al (2013) and professional performance questionnaire of Byern et al (2005) and Konovy (1999). The data was analyzed in descriptive and analytic levels through Spss and Amos softwares, which central and dispersion indexes were used for descriptive level and multiple regression and structural equations were used for analytical level. The results showed that talent management (talent acquisition, talent assessment and discovery, talent development and training and talent retention) has a positive and significant role in the the job performance of physical education teachers in East Azerbaijan province (p <0/05). 38% of the variance in teachers' job performance is explained by the variables of talent acquisition, talent evaluation and discovery, talent development and training, and talent retention.
    Keywords: talent management, job performance, physical educational teachers
  • Shirin Shojaeifar, Mahla Zarif Mohtasham, Zobair Samimi * Pages 37-54
    Coronavirus disease has caused changes in people's lives that may affect their life satisfaction. Also, constructive interpersonal relationships and the mind reading ability are among the factors affecting the couple's life. Due to the fact that the relationship between these variables and marital satisfaction during coronavirus has not been studied, the present study aimed to predict marital satisfaction of married women during coronavirus epidemic based on interpersonal communication skills and mind reading ability. The study was a descriptive correlational one including a statistical population of all married within the age range of 18- 60 years old 18- to 60-year-olds who participated in the study online. The study sample consisted of 368 people who responded online to Short form of ENRICH marital satisfaction questionnaire (1993), interpersonal communication skills questionnaire of Monajemizadeh (2012) and reading the mind in the eyes test of Baron‐Cohen (2001). Multiple step-by-step regression analysis was used in SPSS-22 to analyze the data. The results showed that there was a positive and significant relationship between interpersonal communication skills and mind reading ability with marital satisfaction. The results also showed that interpersonal communication skills and mind reading were able to predict marital satisfaction of married women. According to the results of the present study, interpersonal communication skills and mind reading ability are the factors affecting marital satisfaction of married women during the coronavirus epidemic and should be considered in interventions related to marital satisfaction.
    Keywords: marital satisfaction, interpersonal communication skills, Mind Reading Ability, Coronavirus disease
  • Mohammad Rezapour, Jafar Qahramani *, Yadollah Abbaszadeh Sohroun Pages 55-75

    the GT strategy. The statistical population includes specialists in the field of educational management with at least 108 specialized doctoral degrees in the northwest of the country. The statistical sample was selected based on the theoretical saturation of 21 people with the available targeted sampling method. Semi- semi-structured interview was interviews were used to collect data. The data obtained from the text of the interviews were analyzed by the (MAXQDA.Pro2018) software. For accuracy and reliability of data collection method, accuracy criteria were used in GT theorizing (validity and appropriateness). To calculate the reliability of the data collection tool (GT Questionnaire), the method of agreement within the subject of two coders was used. Reliability between coders was 0.875 and Confidentiality of coding was confirmed. The findings of the research and the extracted model show the attention and focus of the members of the expert team on the components of the culture of acceptance and support of women, Planning to support women, transparency in the rules for selecting and appointing managers, strengthening organizations and demanding freedom, socialization of women within the framework of security and freedom, comprehensive support for women, participation and support of family members, cultivate self-confidence and independence, strengthen constructive communication, expand individual knowledge and management, institutionalizing meritocracy and justice as strategies, contextual conditions and intervention.

    Keywords: education system, Management, breaking the glass ceiling
  • Mitra Tavassoli, Abdolah Naami * Pages 76-95

    With the rapid spread of the Corona virus, lifestyles have led to a sharp contraction in economic activity because many people in the post-Corona era were unable to go to work and could no longer work. The purpose of this study Was to find out the the factors affecting employment and unemployment in the post-corona period with the lifestyle approach of women Who are the head of their family in Tehran. The method of this research was descriptive-survey and in terms of purpose was applied. The statistical population of the present study included 384 female-headed families in Tehran. Sampling method was complete census and also descriptive and inferential statistical methods were used to analyze the data. At the descriptive level the mean, frequency of tables and graphs and at the inferential level  Spearman correlation coefficient, cluster analysis were performed using SPSS software. The results showed that employment and unemployment affect the lifestyle of the post-Corona era. Employment and unemployment in the post-corona period have a positive and significant effect on the variables of behavioral economy, family, cultural capital and the attitude of female-headed families..

    Keywords: lifestyle, Employment, Unemployment, Behavioral Economics, Family, Cultural Capital, Attitude
  • Nayer Dashti, Amir Panah Ali *, Masoumeh Azmodeh Pages 96-106
    The aim of present research is to study the effectiveness of training problem solving skills on Responsibility, Social Adjustment and Social Self- Of secondar high school female students. In this quasi-experimental research with pre-test, post-test design and control group, the statistical population includes female second-year high school students in Tabriz studying in academic year 2017-18. The method utilized is multi-stage random sampling method consisting of 60 female second-year high school students in Tabriz from which 30 students Were placed in the experimental group and other 30 students in the control group in experimental and 30 students in control group. In order to Collect data and attain the intended results, intervention-education program of problem solving skills, California phychological inventory, Self–Empowerment questionnaire of Felner and Social Adjustment of sinha & sing were utilized and results were analyzed statistically. Findings were analyzed by univariate covariance analysis. The findings showed that there was a positive positive relation between training problem solving skills Responsibility, Social Adjustment and Social Self-Empowerment. Generally, we may conclude that training problem solving skills influence Responsibility, Social Adjustment and Social Self-Empowerment
    Keywords: Training problem solving skills, Social-Cognitive, . Responsibility, Social Adjustment, Social Self-Empowerment
  • Amirreza Mahmoudi *, Haleeh Majidi Pages 107-128
    Violence against women, in addition to the harm done to the victim and its short-term and long-term effects on the lives of victims, due to the status and legal position of women in any society, has many political, economic and social consequences. Therefore, considering all its negative effects in various fields and consequently, the emergence of legal problems and difficulties in relation to this phenomenon, it is important to know the relevant laws regarding the control, prevention and confrontation with this problem. In this regard, this study first examines the existing laws and regulations related to combating and controlling violence against women in the relevant laws of Iran and by pointing to the existence of inflation in this area and through the challenging the existing gaps and shortcomings and lack of Necessary coordination between the legislative, executive and judicial bodies in relation to the issue and even expressing the strengths of the existing laws, has discussed the issue and has come to the conclusion that the adoption and implementation of the laws without comprehensive consideration or the adoption and implementation of the laws without paying attention to their effects not only has not helped the prevention and prevent and combat with violence against women, but also violated their rights.
    Keywords: Violence against women, women's rights, Iranian laws. Validated inflation
  • Hoda Malekzadeh, Ezat Deyreh *, Naser Amini, Mohammad Narimani Pages 129-144
    The aim of this study was to determine the effectiveness of attachment therapy to mothers on the symptoms of oppositional defiant in children aged 8 to 11 years in Shiraz. The research method was quasi-experimental with pre-test-post-test design and control group and follow-up stage. The research sample consisted of 40 mothers of primary school male students in the academic year of 2019-2020 in Shiraz who were randomly and assigned into the experimental group (20 people) and control group (20 people). Demographic questionnaires and Achenbach's child behavioral checklists of patents were used to collect data. The results showed that there was a significant difference between pre-test and post-test in three variables of externalized problems, internalized behavioral problems and general problems (P <0.001). There is also a significant difference between the pre-test-follow-up in all three variables (P <0.001) and also there is a significant difference between post-test and follow-up in the two variables of externalized problems and internalized behavioral problems (P <0.001). Based Based on the findings, it can be said that teaching attachment therapy to mothers is effective in reducing the symptoms of oppositional defiant in children aged 8 to 11 years and this type of intervention can be used in medical centers for children with behavioral problems.The Effectiveness of Attachment Therapy to Mothers on the Symptoms of Oppositional Defiant in Children
    Keywords: Attachment therapy, Internalization problems, Externalization problems
  • Hossein Baghaei *, MohammadHossein Yarmohammadian, AhmadAli Foroughi Abri Pages 145-165

    Sociology course enables students, as part of the youth of the community, to acquire the knowledge necessary to understand society, learn social skills related to adaptation to social life and different stages of life, and how to analyze sociological insights. Learn. The purpose of research is to formulate and validate the model of high school social sciences curriculum based on the constructivist approach. In terms of research type, it is applied research and in terms of method, it is survey. In order to design a curriculum model based on the constructivist approach, data were collected in a documentary manner. The population and the statistical sample of women were curriculum specialists, teachers and social science departments who were purposefully selected. The data related to the design and validation of the model have been analyzed in two ways: quantitative (statistical) and qualitative (interpretive). Finally, based on the constructivist approach, a model was designed and validated using the interview method, and 82.6% of the interviewees, with an average score of 4.11, evaluated the presented model as appropriate.

    Keywords: Design model, validate, Curriculum, constructivist social, sciences
  • Zahra Kazemi, Ramazan Hassanzadeh *, Shaban Hidari Pages 167-186
    Besides physical problems, premature menopause is associated with psychological problems like anxiety, depression, reduced resiliency and marriage adjustment problems. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of Acceptance and Commitment Therapy on quality of life, marital satisfaction and self-resiliency of women with premature menopausal referred to the health center. In this semi-experimental study with pre- and post-test design, 32 women with premature menopausal referred to the Sari health centers were recruited as an available sample and allocated to an experimental or control group. Data were collected through the three questionnaires: World Health Organization Quality of Life Questionnaire (WHOQOL-BREF), Marital Satisfaction Scale (short-form), and Connor-Davidson Resilience Scale (2003). After the pretest, an 8-session protocol of acceptance and commitment treatment was performed for the experimental group, while the control group participated only in the pretest and posttest sessions. After statistical analysis of data with multiple covariance (MANCOVA) in SPSS25 statistical package, the results showed that therapeutic intervention based on acceptance and commitment has been able to improve quality of life, marital satisfaction, self-resilience and their components in women with premature menopausal referred to health centers. As a result, acceptance and commitment-based psychotherapy can be used as an effective treatment to improve the mental health indicators of women with premature menopause.
    Keywords: acceptance, commitment therapy, quality of life, marital satisfaction, Self-resiliency, Women with premenopausal