فهرست مطالب

زن و مطالعات خانواده - پیاپی 62 (زمستان 1402)

نشریه زن و مطالعات خانواده
پیاپی 62 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/01/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا پیام، مجید محمودعلیلو *، مرضیه علیوندی وفا صفحات 9-27

    ویژگی های شخصیتی به عنوان عوامل موثر در بروز یا تداوم طلاق عاطفی و دلزدگی زناشویی در نظر گرفته می شوند. بنابراین هدف پژوهش حاضر مدل یابی ساختاری طلاق عاطفی براساس ویژگی های شخصیتی با میانجی گری دلزدگی زناشویی می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه متقاضیان طلاق کلانشهر تبریز می باشد. تعداد 250 نفر به شیوه نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند و مقیاس طلاق عاطفی گاتمن، پرسشنامه عامل های شخصیت و مقیاس دلزدگی زناشویی در آنها اجرا گردید.داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS نسخه 24 و LISREL نسخه 80/8 تحلیل گردید. نتایج نشان داد بعد برون گرایی با طلاق عاطفی رابطه منفی معنادار و بعد روان رنجورخویی، گشودگی در برابر تجربه و وظیفه شناسی با طلاق عاطفی رابطه مثبت معنادار دارد اما بعد توافق پذیری با طلاق عاطفی رابطه معنادار ندارد. از طرف دیگر، بعد روان رنجورخویی با دلزدگی زناشویی رابطه مثبت معنادار و بعد گشودگی در برابر تجربه و توافق پذیری با دلزدگی زناشویی رابطه منفی معنادار دارد اما بعد برون گرایی و وظیفه شناسی با دلزدگی زناشویی رابطه معنادار ندارد (01/0> P). نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که صفات شخصیتی بر طلاق عاطفی و دلزدگی زناشویی نقش موثری دارند (01/0> P). نتایج مدل معادلات ساختاری مدل قابل قبولی را نشان داد. با توجه به افزایش طلاق عاطفی می توان برنامه ای تدوین کرد تا با کمک آن بتوان صفات شخصیتی پاتولوژیک را قبل از شکل گیری و تثبیت این صفات جهت دهی یا اصلاح نمود.

    کلیدواژگان: دلزدگی زناشویی، عامل های شخصیت، طلاق عاطفی
  • حدیثه خاکسار، محمدمسعود دیاریان *، عذرا اعتمادی، روناک عشقی صفحات 29-46

    مطالعه حاضر با هدف واکاوی طلاق جنسی در زوجین شهر اصفهان به عنوان یکی از انواع طلاق های پنهان به اجرا درآمد. جامعه آماری کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانواده اصفهان در سال 1399 و 1400 بودند. نمونه گیری به روش هدفمند بر روی 20 زوج انجام شد. طرح پژوهش حاضر کیفی و با استفاده از روش داده بنیاد بود. داده های کیفی با استفاده از روش سه سو-سازی از متون روان شناختی، مصاحبه با متخصصان و مصاحبه نیمه ساختاریافته با زوجینی که به مدت حداقل شش ماه رابطه جنسی نداشتند، گردآوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری و تحلیل مضمون استفاده شد. یافته های پژوهش در زمینه ی واکاوی طلاق جنسی زوجین، دربرگیرنده ی 73 مضمون فرعی بود که در 7 مضمون اصلی به شرح زیر طبقه بندی شدند: عوامل ارتباطی، اطلاعات و دانش جنسی، اثرات روان شناختی بیماری های جسمانی، عواطف و هیجانات، جایگزین های ناکارآمد، محیط خانواده اصلی و جنبه های روان شناختی فرد. نتایج این مطالعه مفهوم طلاق جنسی را از دیدگاه زوجین به خوبی تبیین نموده است. نکته قابل توجه منتج از یافته های پژوهش این است که پدیده طلاق جنسی زوجین در خلاء شکل نمی گیرد بلکه علاوه بر عوامل بین فردی و درون فردی، بافتار روانی، اجتماعی و فرهنگی نیز بر فرایند و پیامدهای آن تاثیر گذارند. لذا شناسایی ماهیت پدیده طلاق جنسی و عوامل موثر در ایجاد آن به عنوان پدیده ای آسیب زا و پنهان که می تواند در طول زمان منجر به طلاق رسمی زوجین از یکدیگر شود، بستری را جهت تدوین مداخلات لازم به منظور جلوگیری و کاهش طلاق در سالهای آینده فراهم سازد./

    کلیدواژگان: طلاق، واکاوی، طلاق جنسی
  • زهرا رفسنجانی اکبرآبادی، مرجان حسین زاده تقوایی*، عصمت دانش، آدیس کراسکیان موجمناری، آرزو تاری مرادی صفحات 47-67

    هدف این پژوهش مقایسه اثربخشی آموزش ذهن مشفق و آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر توازن خود دختران نوجوان انجام شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف جزء پژوهش های کاربردی و از لحاظ روش از نوع مطالعات نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل است. جامعه پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر پایه دهم و یازدهم شهر کرج در سال 1400-1399 تشکیل دادند که از بین آن ها به صورت در دسترس 45 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل شاخص یکپارچه ناهمخوانی هاردین (2002) بود. مداخله آموزش گروهی ذهن مشفق طی 8 جلسه 5/1ساعته و مداخله آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی طی10 جلسه 5/1 ساعته انجام شد؛ اما گروه گواه هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. یافته ها نشان داد یافته ها نشان دادند آموزش ذهن مشفق و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر توازن خود نوجوانان دختر موثر است. همچنین یافته ها نشان داد بین اثربخشی دو مداخله آموزش ذهن مشفق و آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در توازن خود تفاوت معنادار مشاهده شد.

    کلیدواژگان: آموزش ذهن مشفق، آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، توازن خود
  • سمانه قدمپور، امید امانی*، ماندانا شادی، آمنه راغب زاده صفحات 61-77

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی طلاق عاطفی بر اساس سبک های عشق ورزی، هوش عاطفی و پریشانی روان شناختی در زوجین انجام شد. طرح کلی پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه ی زوجین ساکن شهر شیراز در سال 1401 بود که تعداد 201 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های مقیاس طلاق عاطفی گاتمن، مقیاس عشق استرنبرگ، پرسشنامه هوش هیجانی سیبریا شرینگ، پرسشنامه پریشانی روانشناختی کسلر به شکل برخط گردآوری شدند و به روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چندگانه بوسیله ی نرم افزار spss27 تحلیل شدند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد رابطه معنی داری بین تمامی متغیرهای پیش بین با متغیر ملاک طلاق عاطفی وجود دارد و جهت رابطه بین پریشانی روان شناختی با طلاق عاطفی مثبت و جهت رابطه تمامی سبک های عشق ورزی و هوش عاطفی و مولفه های آن با طلاق عاطفی منفی بود. نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که سبک های عشق ورزی، هوش عاطفی و پریشانی روان شناختی توانسته اند 64 درصد از واریانس طلاق عاطفی را تبیین کنند و مولفه های هوش عاطفی توانسته اند 48 درصد از واریانس طلاق عاطفی را تبیین کنند. بر این اساس می توان گفت سبک های عشق ورزی، هوش عاطفی و پریشانی روانشناختی مولفه های مهمی در ایجاد یک رابطه ی با کیفیت زوجی است که می توانند در مسیر کاهش طلاق عاطفی زوجین اثرگذار باشند و لذا آموزش ها و اقدامات لازم در این راستا می توانند موثر واقع شوند.

    کلیدواژگان: هوش عاطفی، طلاق عاطفی، پریشانی روان شناختی، سبک های عشق ورزی
  • صدیقه رضایی پاشا، فریده شریفی فر *، محمود شارع پور، علی اصغر کیا صفحات 65-87

    هدف از نگارش این مقاله، تحلیل اجتماعی نقش رسانه ها برجایگاه جنسیت در ورزش در پوشش رسانه ای مسابقات المپیک 2020 توکیو است. این تحقیق به روش پژوهش کیفی و با استراتژی تحلیل مضمون انجام شده است. جامعه آماری، کلیه مطالب روزنامه ایران ورزشی سال 1400 است. نمونه گیری آماری به صورت هدفمند انتخاب گردید که شامل 89 داده متنی (خبر، گزارش، مصاحبه و مقاله) در روزنامه ایران ورزشی می باشد در تحقیق حاضر داده های متنی روزنامه ایران ورزشی در فرآبند کدگذاری در سه سطح مضامین پایه، مضامین سازمان دهنده و مضامین فراگیر دسته بندی گردیدند سپس این مضامین به بصورت یک نقشه الگوی مفهومی رسم و مضامین برجسته هر یک از این سه سطح همراه با روابط میان آنها نشان داده شد. مقایسه نتایج بدست آمده از تحلیل مضمون روزنامه ایران ورزشی در بازه زمانی برگزاری المپیک نشان می دهد که رویکرد این روزنامه مبنی بر مفاهیم هژمونی، استعاره های ورزشی و فراواقعیتبوده است اما نکته قابل توجه در مفهوم هژمونی است که پوشش خبرها در این مضمون برای هر دو جنس انجام شده است با این تفاوت که حمایت خبری از بانوان بیشتر اعلام محرومیت های زیرساختی جهت تمرین در قبل از اعزام به مسابقات یا کمبود امکانات یا تجهیزات برای فرد ورزشکار در هنگام برگزاری مسابقات و... می شود در حالیکه پوشش خبری برای ورزشکاران مرد شامل اختصاص امتیازات ویژه و تشویق بابت تلاش ها در عرصه رقابت با حریفان حتی در حالیکه به نتیجه مطلوب مدنظر نرسیدند

    کلیدواژگان: رسانه، جنسیت، المپیک، خبرهای ورزشی
  • محمود عابدی اندریان، حسن پاشازاده *، ناصر مسعودی صفحات 89-108

    تاثیر باکرگی بر حقوق زن یکی از موضوعات مهم حقوق خانواده است که پژوهش های جامعی در این خصوص انجام نپذیرفته است و اغلب نویسندگان حقوقی، اشاره اجمالی به موضوع نموده ولی اهمیت آن به حدی است که هیچ یک از مکاتب سیاسی، اجتماعی، فلسفی از پرداختن به آن بی نیاز نبوده اند. بحث اساسی در این است که آیا باکرگی حقوق زن را محدود می کند یا خیر؟ در این پژوهش، سعی بر این است که قریب به اتفاق آثار فقهی و حقوقی در این زمینه بررسی می شود و با ملاحظه کلیه جوانب امر، تاثیر باکرگی و ثیبوبت بر حقوق زن نمی توان به این سوال به طور مطلق پاسخ داد.زیرا موارد بیشتری وجود دارد که نه تنها باکرگی حقوق زن را محدود نمی کند بلکه امتیازات حقوقی وی به مراتب بیشتر می شود. از جمله؛ زن ثیبه در صورت عدم دریافت مهریه و عدم تمکین نمی تواند مطالبه نفقه نماید و اگر هم مطالبه کند محکوم به رد دعوا است لکن زن باکره، علی رغم عدم تمکین در این شرایط، حق مطالبه نفقه را داراست و یا طلاق زن ثیبه در حال حیض و نفاس صحیح نیست در صورتی که طلاق زن باکره در حال حیض صحیح است. لذا من حیث المجموع باکرگی در مقایسه با زن ثیبه حقوق وی را محدود نمی کند.

    کلیدواژگان: فسخ، ثیبه، بکارت، باکره، ولی قهری
  • علی محمدی، سعید ایمانی*، ابوالقاسم خوش کنش صفحات 109-125

    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان مواجهه روایی بر اختلال استرس پس از آسیب و صمیمیت زناشویی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی همسر بود. روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل همراه با مرحله پیگیری 2 ماهه بود. جامعه آماری کلیه زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی از سوی همسر شهرستان شهریار در سال 1400 بودند. در مرحله اول با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس تعداد 24 نفر انتخاب و سپس به شیوه تصادفی ساده در یک گروه آزمایش(12 نفر) و یک گروه کنترل(12 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش اول تحت 8 جلسه درمان مواجهه روایی 90 دقیقه ای قرار گرفتند؛ اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکرد و در لیست انتظار باقی ماندند. از مقیاس استرس پس از آسیب نوریس و پریلا و مقیاس صمیمیت زناشویی و والکر و تامپسون به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 24 در دو بخش توصیفی و استنباطی(تحلیل واریانس آمیخته و آزمون تعقیبی بن فرونی) انجام پذیرفت. نتایج نشان داد درمان مذکور در مرحله پس آزمون و پیگیری نسبت به گروه کنترل اثربخشی معناداری بر کاهش استرس پس از آسیب و افزایش صمیمیت زناشویی داشته است(05/0>P). بر اساس نتایج پژوهش حاضر، می توان گفت که درمان مواجهه روایی می تواند به عنوان یک شیوه درمانی مناسب برای کاهش استرس پس از آسیب و افزایش صمیمیت زناشویی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی همسر در مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی به کار برده شود.

    کلیدواژگان: صمیمیت زناشویی، خیانت زناشویی، درمان مواجهه روایی، استرس پس از آسیب
  • فرحناز فرد، شهلا پاکدامن*، اصغر مینایی صفحات 127-144

    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی فرزند پروری ذهن آگاهانه و فرزندپروری دموکراتیک بر تعارض مادران و نوجوانان 13 تا 15سال بود. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و روش انجام آن، آزمایشی با پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری دو ماهه بود. جامعه آماری دربرگیرنده مادران دانش آموزان دختر 13 تا 15 سال شهر تهران بود. تعداد 175 مادر از یک دبیرستان متوسطه دوره اول انتخاب شدند و با استفاده از مقیاس تعارض موری اشتراوس (1979) مورد سنجش قرار گرفتند. 54 نفر از مادرانی که بالاترین نمره تعارض را کسب کردند به عنوان نمونه پژوهش، بعد از همتاسازی به شیوه تصادفی در سه گروه 18 نفری جایگزین شدند. دو گروه آزمایشی هشت جلسه 120 دقیقه ای آموزش دیدند. آزمودنی ها در سه مرحله توسط مقیاس تعارض موری اشتراوس (1979) آزمون شدند. نتایج تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد، نمره های تعارض مادران و نوجوانان هر دو گروه آزمایشی در پس آزمون در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کاهش یافت و در پیگیری دو ماهه نیز همچنان پایین بود (01/0<P). همچنین مشخص شد بین اثربخشی دو روش بر تعارض مادران و نوجوانان تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0>P) و می توان از هر دو روش برای کاهش تعارض مادران و نوجوانان بهره جست.

    کلیدواژگان: تعارض، فرزندپروری ذهن آگاهانه، فرزندپروری دموکراتیک
  • رقیه مهربان، سید داوود حسینی نسب *، مرضیه علیوندی وفا صفحات 145-161

    هدف از این تحقیق، بررسی مقایسه ای اثربخشی آموزش ذهن آگاهی و آموزش تنظیم هیجان بر نشخوار ذهنی دانش آموزان دختر دارای عملکرد تحصیلی پایین در دوره اول متوسطه شهر تبریز بود. طرح تحقیق از نوع نیمه آزمایشی با دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان دختر دارای عملکرد تحصیلی پایین در دوره اول متوسطه شهر تبریز تشکیل می داد و از میان آن ها 75 نفر به عنوان نمونه پژوهشی به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه (دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل) جایگزین شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها عبارت بودند از: مقیاس نشخوار ذهنی نولن هوکسما و مارو (1990). بسته آموزش تنظیم هیجان در یک گروه آزمایشی و بسته آموزش ذهن آگاهی در گروه آزمایشی دیگر اجرا شد. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. فرضیه های پژوهش با استفاده از تحلیل کواریانس یک راهه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها حاکی از آن بود که اثربخشی هر دو روش آموزش تنظیم هیجان و ذهن آگاهی بر نشخوار ذهنی تایید شد، ولی بین اثربخشی این دو روش تفاوت معناداری در دو گروه مشاهده نشد. با توجه به نتایج این پژوهش استفاده از روش های آموزش تنظیم هیجان و آموزش ذهن آگاهی می تواند در کاهش نشخوار ذهنی و دانش آموزان دارای عملکرد تحصیلی پایین موثر باشد.

    کلیدواژگان: آموزش ذهن آگاهی، نشخوار ذهنی، آموزش تنظیم هیجان
  • نرجس نصراللهی صفحات 165-183

    جایگاه زن و مرد در خانواده از دیر باز مورد توجه مسلمانان بوده است که متون آن را می توان در قران و نهج البلاغه کاوید. در نگاه دین، انسان موجودی است که از طرف خداوند جانشین او برای زمین گردیده و تربیت او -اعم از زن و مرد- باید در مسیر رسیدن به این هدف باشد. عواملی چون محیط طبیعی، محیط خانواده، اجتماع ، معاشرت و دوستان تاثیر زیادی بر تربیت فرد دارند. ادبیات بزرگان قوم نیز می تواند در تربیت مردم موثر باشد. امام علی (ع) -طبق متن نهج البلاغه- رهنمودهایی برای زنان و مردان دارد تا جامعه را از آسیب های روانی ناشی از روابط ناشایست حفظ نماید. از جمله لوازم اصلاح روابط مرد و زن در جامعه، مهار شهوت جنسی و استفاده صحیح از ابزارهایی است که خداوند در اختیار انسان قرار داده ؛ مانند چشم، گوش ، زبان ،رفتار و عملکرد انسانهااست. در جاهلیت پیش از اسلام و جاهلیت مدرن؛ زنده به گور کردن فرزندان مخصوصا دختران ،چند همسری، ازدواج با زن پدر ،ازدواج با محارم،پیروی از شیطان ،بی عفتی ،شایعه پراکنی وجود داشت. این مقاله با شیوه ای توصیفی- تحلیلی به نقل و تحلیل کلام امام علی (ع) در تربیت اخلاقی زن و مرد و بررسی تاثیر آن درایجاد سبک زندگی سالم در جامعه و مقایسه آن با روش های جاهلی می پردازد.

    کلیدواژگان: تربیت، جاهلیت، روابط زن و مرد، ادبیات نهج البلاغه
|
  • Mohammadreza Payam, Majed Mahmoud Aliluo*, Marziyeh Alivandi Vafa Pages 9-27

    Personality traits are considered as effective factors in the occurrence or persistence of emotional divorce and couple burnout. Therefore, the aim of this study is to model the structural model of emotional divorce based on personality traits mediated by couple burnout. This research is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of research method. The statistical population of this study includes all divorce applicants in Tabriz metropolis. A total of 250 people were selected by purposive sampling method and Guttman's emotional divorce scale, personality factor questionnaire and couple burnout scale were administered to them. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and structural equation modeling in SPSS software version 24 and LISREL version 8.80. The results showed that the dimension of extraversion had a significant negative relationship with emotional divorce and the dimension of neuroticism, openness to experience and conscientiousness had a significant positive relationship with emotional divorce, but the dimension of agreeableness had no significant relationship with emotional divorce. On the other hand, the dimension of neuroticism has a significant positive relationship with couple burnout and the dimension of openness to experience and agreeableness with couple burnout has a significant negative relationship, but the dimension of extraversion and conscientiousness has no significant relationship with couple burnout (P <0.01). The results of structural equation model showed that personality traits have an effective role on emotional divorce and couple burnout (P <0.01). The results of the structural equation model showed an acceptable model. Due to the increase in emotional divorce, a program can be developed to help direct or correct pathological personality traits before the formation and stabilization of these traits.

    Keywords: Emotional divorce, couple burnout, personality factors
  • Hadiseh Khaksar, MohammadMasoud Dayariyan *, Ozra Etemadi, Ronak Eshghi Pages 29-46

    The present study was carried out with the aim of analyzing sexual divorce in Isfahan couples as one of the types of hidden divorces. The statistical population was all couples who referred to family counseling centers in Isfahan in 2020 and 2021. Sampling was done in a targeted way on 20 couples. The design of the current research was qualitative and using the foundation data method. Qualitative data were collected using the triangulation method of psychological texts, interviews with experts, and semi-structured interviews with couples who had not had sex for at least six months. The method of coding and thematic analysis was used to analyze the data. The findings of the research in the field of analysis of sexual divorce of couples included 73 subthemes, which were classified into 7 main themes as follows: Communication factors, sexual information and knowledge, psychological effects of physical diseases, emotions and emotions, ineffective substitutes, the original family environment and psychological aspects of the individual. The results of this study have well explained the concept of sexual divorce from the perspective of couples. The remarkable point resulting from the findings of the research is that the phenomenon of sexual divorce of couples is not formed in a vacuum, but in addition to interpersonal and intrapersonal factors, psychological, social and cultural contexts also affect the process and its consequences.Therefore, identifying the nature of sexual divorce and its factors can provide a platform for developing the necessary interventions to prevent it.

    Keywords: divorce, Sexual divorce, analysis
  • Zahra Rafsanjani Akbarabadi, Marjan Hossienzadeh Taghvai *, Esmat danesh, Addis Kraskian Mojmanaree, Arezoo Tarimoradi Pages 47-67

    The purpose of this research was to compare the effectiveness of Mushfaq's mindfulness group training and cognitive therapy group training based on mindfulness on the self-balance of adolescent girls. In terms of the purpose, the current research is a part of applied research and in terms of method, it is a semi-experimental study with a pre-test-post-test design and a control group. he research population consisted of all female students in the 10th and 11th grades of the second secondary school in Karaj in 2019-2020, and 45 of them were selected as a sample. The instrument of the current research included Hardin's (2002) integrated inconsistency index. The group training intervention of Mendan Mushfaq was carried out during 8 sessions of 1.5 hours and the group training intervention of cognitive therapy based on mindfulness was carried out during 10 sessions of 1.5 hours; But the control group did not receive any intervention. The findings showed that the group training of the compassionate mind and cognitive therapy based on mindfulness is effective on the self-balance of adolescent girls. Also, the findings showed that there was a significant difference between the effectiveness of the two interventions of the Mushfaq Mind group training and the mindfulness-based cognitive therapy group training in self-balance.

    Keywords: Group training of the the key words should be the same as the ones that have been used in the title, group training of cognitive therapy based on mind-awareness, self-balance
  • Samane Ghadampour, Omid Amani *, Mandana Shadi, Amane Ragheb Zade Pages 61-77

    The aim of this study was conducted to predict emotional divorce based on the styles of lovemaking, emotional intelligence and psychological distress in couples. The outline of the present study is descriptive correlational description. The statistical population of the study included all couples living in Shiraz in 1401 that 201 people were selected by sampling method. Data were collected online using Guttman's Emotional Divorce Research Questionnaire, Sternberg Love Psychology, Siberia Schering Emotional Intelligence Questionnaire, and Kessler Distress Questionnaire, Were analyzed by Pearson correlation method and multiple linear regression analysis by SPSS27 software. The results of Pearson correlation test showed that there is a significant relationship between all predictor variables and the criterion of emotional divorce.The relationship between psychological distress and emotional divorce was positive and the relationship between love styles and emotional intelligence and its components was negative. The results of regression test showed that lovemaking, emotional intelligence and distress psychological styles explain 64% of the variance of emotional divorce, and emotional intelligence components were able to explain 48% of the variance of emotional divorce. Based on this, it can be said that the style of lovemaking, emotional intelligence and psychological distress are important components in creating a quality relationship between couples that can be effective in reducing the couple's emotional divorce and therefore, necessary trainings and actions in this field can be effective.The relationship between psychological distress and emotional divorce was positive and the relationship between love styles and emotional intelligence and its components was negative.The results of regression test showed that lovemaking, emotional intelligence and distress psychological styles explain 64% of the variance of emotional divorce, And emotional intelligence components were able to explain 48% of the variance of emotional divorce.Based on this, it can be said that the style of lovemaking, emotional intelligence and psychological distress are important components in creating a quality relationship between couples that can be effective in reducing the couple's emotional divorce and the necessary training and measures should be taken in this regard. They can be effective.

    Keywords: emotional intelligence, psychological distress, emotional divorce, lovemaking styles
  • Sedigheh Rezaeepasha, Farideh Sharififar *, Mahmoud Sharepour, Ali Ashghar Kia Pages 65-87

    The purpose of writing this article is the social analysis of the role of the media and the position of gender in sports in the media coverage of the Tokyo 2020 Olympic Games.  This research was conducted using qualitative research method and thematic analysis strategy.  The statistical population is all the contents of Iran Sports newspaper in 1400.  Statistical sampling was purposefully selected, which includes 89 textual data (news, reports, interviews, and articles) in the Iran Sports newspaper.  In the present research, the textual data of Iran Sports newspaper were categorized in three levels of basic themes, organizing themes, and overarching themes in the coding process.  These three levels were shown along with the relationships between them.  The comparison of the results obtained from the analysis of the content of the Iran Sports newspaper during the Olympic period shows that the approach of this newspaper was based on the concepts of "hegemony", "sports metaphors" and "super-reality", but the noteworthy point is the concept of "hegemony".  that the news coverage in this theme has been done for both sexes, with the difference that the news support for women is more about the announcement of infrastructural restrictions for training before being sent to competitions or the lack of facilities or equipment for athletes during competitions and...  While the news coverage for male athletes includes allocating special points and encouraging them for their efforts in the field of competition with their opponents, even when they did not achieve the desired result

    Keywords: gender, sports news, Olympics, media
  • Mahmood Abedi Andrian, Hassan Pashazadeh *, Naser Masoudi Pages 89-108

    The effect of virginity on women's rights is one of the important issues of family law, which has not been comprehensively researched, and most of the legal writers have briefly mentioned the issue, but its importance is so great that none of the political, social, and philosophical schools have addressed it. They did not need it. The main debate is whether virginity limits women's rights or not? In this research, an attempt is made to examine jurisprudential and legal works in this field, and by considering all aspects of the matter, the effect of virginity and pregnancy on women's rights cannot be answered absolutely. Because there are more cases. Not only does virginity not limit a woman's rights, but her legal privileges are far more. Including; In case of not receiving the dowry and lack of empowerment, the female cannot claim alimony, and if she does, she is doomed to reject the claim, but a virgin woman, despite the lack of empowerment in these conditions, has the right to demand alimony, or divorce the female during menstruation and Nifas is not valid if the divorce of a virgin woman while menstruating is valid. Therefore, in general, virginity does not limit her rights in comparison with a female prostitute.

    Keywords: Termination, Virginity, but forced, tybah
  • Ali Mohammadi, Saeed Imani *, Abolghasem Khoshkonesh Pages 109-125

    The purpose of this study was to effectiveness of narrative exposure therapy on posttraumatic stress disorder and marital intimacy among women affected by marital infidelity. This semi-experimental study was conducted with a pretest-posttest design with control group and follow-up 2 month. In this study the statistical population of all women affected by marital infidelity of Shahriar city in year 1400. In the first stage, using convenience sampling method, 24 women affected by marital infidelity were selected and then randomly divided into one experimental group (12 women) and one control group (12 women) were replaced and experimental group underwent narrative exposure therapy (8 sessions 90 minutes), but the control group received no training and remained in the waiting list. To collect data revised civilian Mississippi scale for posttraumatic stress disorder of Norris and Perilla and marital intimacy scale of Walker and Thompson. Data analysis was performed using SPSS-24 software in two sections: descriptive and inferential (analysis of variance with repeated measures and Bonferroni). The results of the study showed that of narrative exposure therapy  in post-test and follow up had a significant effect on posttraumatic stress disorder and marital intimacy (P<0.05). Based on the results of the present study, it can be said that narrative exposure therapy can be used as a treatment method on posttraumatic stress disorder and marital intimacy among women affected by marital infidelity in counseling centers and psychological services

    Keywords: narrative exposure therapy, posttraumatic stress disorder, marital intimacy, marital infidelity
  • Farahnaz Fard, Shahla Pakdaman *, Asghar Minaei Pages 127-144

    The aim of the present study was to compare the effectiveness of mindful parenting and democratic parenting on the conflict between mothers and adolescents aged 13 to 15 years. This study was experimental with pre-test-post-test and randomized follow-up in terms of applied purpose and method. The statistical population included the mothers of 13 to 15 year old female students in Tehran.  A total of 175 mothers were selected from a junior high school and were assessed using the Murray Strauss (1979) Conflict Scale. Fifty-four mothers with the highest conflict scores were randomly assigned to three groups of 18 after matching. The two experimental groups received eight 120-minute training sessions. Subjects were tested in three stages by the Murray Strauss (1979) Conflict Scale. The results of data analysis using SPSS software and repeated measures analysis of variance method showed  that the mother-adolescent conflict scores of both experimental groups in the post-test were significantly reduced compared to the control group and were still low in the two-month follow-up (P>0/01). It was also found that there is no significant difference between the effectiveness of the two methods on the conflict between mothers and adolescents (P<0/05) and both methods can be used to reduce mother-adolescent conflict.The results of data analysis using SPSS software and variance analysis method withRepeated measurement showed that the mother-adolescent conflict scores of both experimental groups significantly decreased in the post-test compared to the control group. And it was still low in the two-month follow-up. It was also found that there is a significant difference between the effectiveness of the two methods on the conflict between mothers and adolescents it does not exist and both methods can be used to reduce the mother-teen conflict.

    Keywords: Conflict, Democratic Parenting, Mindful Parenting
  • Rogaye Mehraban, Seyyed Davood Hosseini Nasab *, Marziye Alivandi Vafa Pages 145-161

    The purpose of this study was to compare the effectiveness of emotion regulation training and mindfulness training on rumination of female students with low academic performance in Junior high school in Tabriz. The research design was semi-experimental with pre-test and post-test, two experimental groups and one control group. The statistical population included all the female junior high school students in Tabriz, region one with low academic performance. Among them 75 students were selected as the research sample by randomized cluster method and randomly assigned in three groups (two experimental and one control group). The instruments of data collection included: Nolen-Hoeksema and Marrrow's mental rumination scale (1990). Emotion regulation package was performed in one experimental group and mindfulness package was performed in the other experimental group. Control group received no intervention. The research hypotheses were analyzed by one way ANCOVA. The findings indicated that the effectiveness of both of emotion regulation training and mindfulness training methods on decreasing mental rumination was confirmed, but no significant difference was observed between the effectiveness of both of these methods in both experimental groups. Regarding the results of this research, the use of emotion regulation and mindfulness methods can be effective in reducing mental rumination among students with low academic performance.

    Keywords: training emotion regulation, mindfulness training, rumination
  • Narjes Nasrallahi * Pages 165-183

    Mental health has long been of interest to Muslims, the origins of which can be traced back to the Qur'an And explored the approach of rhetoric. Man is a creature who has been replaced by God on earth. Man needs to be educated in order to reach the position of God's caliph. Factors such as natural environment, family environment, community, companionship, friends have a great impact on one's education. The literature of tribal elders, leaders and propaganda apparatuses can be effective in creating culture and educating the people of the society. Imam Ali (AS) in order to create an Islamic way of life in the family and the correct education of the family with the words of Shiva and eloquent and eloquent educated Muslims after the Prophet (PBUH). In Nahj al-Balaghah, he used purposeful words and phrases to create a culture in accordance with the Islamic worldview in order to protect the society from the psychological damage caused by the wrong relations between men and women in the society. Among the tools to improve the relationship between men and women in society, curb lust Sex and the proper use of the tools that God has given to man; It is like the eyes, ears, tongue, behavior and actions of human beings. In pre-Islamic ignorance and modern ignorance; To bury alive There were children, especially daughters, polygamy, marriage with the father's wife, incestuous marriage, following the devil, immorality, and gossip. This article compares the words and words of Imam Ali (AS) in the moral education of men and women and the creation of a lifestyle in society in contrast to Western and European education.

    Keywords: Nahj al-Balagha literature, education, male-female relations, ignorance