فهرست مطالب

نشریه تعاون و کشاورزی
سال یازدهم شماره 43 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • افشین بزی، سامره شجاعی*، علیرضا اسفندیاری مقدم، روح الله سمیعی صفحات 1-33

    زمینه و هدف:

     به کارگیری فناوری تجارت الکترونیک در بخش تعاون می تواند وضعیت اشتغال زایی و درآمدزایی را در شرکت های تعاونی روستایی بهبود بخشیده و به رشد اقتصادی و توسعه کمک نماید. بر این اساس تحقیق حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی معیار های این فناوری در خلق فرصت های کارآفرینانه در شرکت های تعاونی روستایی انجام شده است.

    روش شناسی: 

    در این پژوهش، مولفه های فرصت های کارآفرینانه بر اساس مبانی نظری به تعداد 36 مورد شناسایی شدند و در نهایت، با استفاده از نظر 30 تن از خبرگان به روش دلفی فازی مورد پایش قرار گرفتند. پس از فرآیند پایش، 23 مولفه منتخب از طریق فرآیند تحلیل سلسله مراتبی به کمک نرم افزار Expert Choice 11 مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار گرفتند. در این مرحله، بر اساس جدول کرجسی مورگان، 127 نفر از کارشناسان خبره شرکت های تعاونی فعال به عنوان نمونه آماری از بین 200 شرکت انتخاب شدند. یافته ها و

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که ابعاد خلق فرصت های کارآفرینانه به ترتیب عبارت اند از: فرصت های تجاری، فرصت های سازمانی، فرصت های اجتماعی، فرصت های اقتصادی و فرصت های فناوری که زیرمولفه های (زیرمعیارها) مختص به هر یک از آن ها وزن دهی شدند. بر اساس نتایج تحقیق، مدل بومی در بخش تعاون به منظور تشخیص و بهره برداری از فرصت های کارآفرینانه فناوری تجارت الکترونیک پیشنهاد شده است.

    اصالت/نوآوری:

     این مطالعه با شناسایی فرصت های کارآفرینانه تجارت الکترونیک در شرکت های تعاونی روستایی چارچوبی فراهم می کند که به افزایش کارایی این نهادها و بهبود شرایط معیشتی کشاورزان عضو از طریق گرایش به فرصت های شغلی جدید کمک می نماید.

    کلیدواژگان: تجارت الکترونیک، فرصت کارآفرینانه، شرکت های تعاونی روستایی
  • نسرین مرادی*، محمدباقر آرایش، حامد چهارسوقی امین، رویا اشراقی صفحات 34-66

    هدف از اجرای تحقیق طراحی الگوی مناسب برون رفت از زیان دهی تعاونی های تولیدی استان ایلام است. برای دستیابی به هدف بیان شده، از طریق نمونه گیری هدفمند، اطلاعات24 نفرازخبرگان مشاغل کشاورزی و تعاون از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته، گردآوری و تجزیه وتحلیل شدند و با استفاده از روش نظریه برخاسته از داده، الگوی مناسب برون رفت از زیان دهی تعاونی های تولیدی ارایه شد. یافته های این تحقیق کیفی نشان می دهد که الگوی مذکور دارای شش مولفه وجود نارسایی های مبتلا به درابعاد اقتصادی، سیاستی، آموزشی، بین المللی، زیرساختی، اجتماعی - فرهنگی و مهارتی ، زیان دهی شرکت ها درکنارضعف حمایت دولتی ودخالت درامور تعاونی ها و تقویت فرهنگ آموزش محور فعالیت های تعاونی و جمعی، ساختارسازمانی بلند ناکارآمدشرکت ها و فقدان توان رقابتی با دلالان در بازار پرتلاطم و اعمال مدیریت سنتی غیر علمی شرکت ها، تقویت ارتباطات سازمانی دولتی مبتنی برآموزش اثربخش بازار محور و سرعت بخشی به روند توسعه روستایی و کشاورزی در سایه ارتقاء ارزش برند شرکت ها و درآمدزایی و رقابت پذیری آنها است که توسعه و پیاده سازی الگوی برون رفت از زیان دهی تعاونی های تولید درگرو مدیریت برتر این مولفه ها است. نتایج پژوهش نشان داد که الگوی الگوی برون رفت از زیان دهی تعاونی های تولید را می توان در100 مفهوم ذهنی، 65 مقوله فرعی و 6 مقوله اصلی طبقه بندی نمود. همچنین نتایج این پژوهش می تواند آگاهی فعالان و پژوهشگران عرصه فعالیت های تعاونی را درخصوص سازوکارها، زمینه ها، علل، مداخله گرها و پیامدهای طراحی الگوی برون رفت از زیان دهی تعاونی های تولید را افزایش دهد

    کلیدواژگان: تعاونی های تولید، زیان دهی، خروج از زیان دهی، استان ایلام
  • بهاره عیسی زاده ملک میان، رسول عباسی*، محمدرضا فلاح صفحات 67-89
    زمینه و هدف

    این مطالعه با هدف ارایه چارچوب پیشایندهای توسعه تعاونی های روستایی انجام شده است.

    روش شناسی/رهیافت: 

    رویکرد پژوهش حاضر آمیخته، بر اساس هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها اکتشافی است. جامعه آماری این تحقیق در دو مرحله کیفی و کمی، مشابه و شامل خبرگان حوزه کشاورزی و تعاونی های روستایی اعم از مدیران و کارشناسان ادارات تعاون روستایی و همچنین مدیران و اعضای فعال در تعاونی های روستایی می شود. روش نمونه گیری در مرحله کیفی هدفمند و در مرحله کمی در دسترس است. در مرحله کیفی از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده و مصاحبه ها تا رسیدن به اشباع نظری (26 نفر) ادامه یافته و همچنین از تکنیک تحلیل مضمون برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شده است. در مرحله کمی نیز از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها استفاده شده است که در این بین، تعداد 40 پرسشنامه بین نمونه آماری توزیع و از تکنیک میانگین وزنی برای اولویت بندی مضامین استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری:

     یافته ها نشان می دهد که می توان پیشایندهای توسعه تعاونی های روستایی را در چهار بعد کلی توسعه فردی-شناختی، توسعه نهادی فراگیر، ظرفیت سازی چندگانه و هم افزایی درون زا دسته بندی نمود. در نتیجه و بر اساس یافته های تحقیق، مهترین پیشایند های توسعه تعاونی های روستایی شامل سیزده مولفه مشتمل بر توسعه روان شناختی، توسعه فضای همکارانه، مدیریت عملکرد، توانمندسازی، توسعه نهادی-دولتی، آگاهی بخشی و آموزش، وجود پشتوانه های مالی، توانمندی زیرساختی- فنی، به روز کردن سیستم ها، بازاریابی و فروش، مدیریت زنجیره تامین، توسعه بومی- محلی و شناخت محیط داخلی و پیرامونی است.

     اصالت/نوآوری:

     مطالعات پیشین عمدتا در زمینه آسیب شناسی تعاونی های روستایی؛ آن هم در منطقه محدودی بوده است.

    کلیدواژگان: توسعه روستایی، تعاونی های روستایی، توسعه پایدار، پیشایندهای توسعه
  • کریم میرزا خانی، مهرداد نوابخش*، عبدالرضا ادهمی صفحات 90-102
    زمینه و هدف

    به واسطه اهمیت و سهم تسهیلات بانکی و سرمایه اجتماعی در توسعه پایدار روستایی و عشایری، این مطالعه با هدف شناسایی و تبیین مولفه های میان تعاملات توسعه پایدار روستایی/ عشایری، تسهیلات بانکی و سرمایه اجتماعی تعاونگران انجام شده است.

    روش شناسی/رهیافت:

     مطالعه حاضر با رویکرد کیفی انجام شد. مشارکت کنندگان مشتمل بر تمامی مدیران خبره در حوزه بانکداری بودند. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا استفاده شد.

    یافته ها و نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش نشان داد که برای سیاست گذاری مطلوب در حوزه توسعه توسعه پایدار روستایی و عشایری با سه مولفه پایداری زیست محیطی، پایداری اقتصادی و پایداری اجتماعی از مسیر تسهیلات بانکی؛ و مدل بانکداری اجتماعی با سه مولفه سود، مردم و محیط زیست از طریق تسهیل گری سرمایه اجتماعی تعاونگران با پنج مولفه آگاهی اجتماعی، مشارکت اجتماعی، شبکه اجتماعی، انسجام اجتماعی و اعتماد اجتماعی می تواند الگوی مناسبی باشد.

    اصالت/نوآوری:

     مطالعات پیشین با تمرکز بر توسعه پایدار به طور عمده بر رابطه تسهیلات بانکی و توسعه پایدار پرداخته اند؛ در حالی که مطالعه حاضر با تمرکز ویژه بر سه متغیر توسعه پایدار روستایی/عشایری، تسهیلات بانکی و سرمایه اجتماعی تعاونگران، تعلاملات بین آن ها را مورد بررسی قرار داده و مدل مناسبی برای مدیریت تعاملات سه حوزه ترسیم نموده است.

    کلیدواژگان: تعاونگران، توسعه پایدارروستا و عشایر، سرمایه اجتماعی و بانکداری اجتماعی
  • المیرا نظری، یونس وکیل الرعایا*، فرشاد فائزی رازی صفحات 103-134
    زمینه و هدف

    با ورود به هزاره جدید و با توجه به تغییرات سریع در صنعت فناوری در سراسر دنیا، رقابت پذیری و بقای نهایی یک سازمان به توانایی آن در توسعه و تولید محصولات و خدمات جدید و نوآورانه وابسته است. کشورهای جهان با تکیه بر نوآوری در پی افزایش بهره وری و بهبود وضعیت اقتصادی هستند و یکی از دلایل عمده این توجه، وجود رقابت فزاینده بین جوامع است. در این میان، نوآوری باز که بر توسعه شبکه های سازمانی جهت استفاده از ایده های خارج از سازمان متمرکز است، اهمیت بسزایی دارد. بنابراین، پژوهش با هدف حاضر ارایه مدل رهبری کارآفرینانه مبتنی بر رویکرد نوآوری باز در شرکت های تعاونی دانش بنیان انجام شد.

    روش شناسی/رهیافت:

     این پژوهش با رویکرد کیفی و با استفاده از نظریه داده بنیان انجام شد. مشارکت کنندگان این پژوهش شامل 15 نفر از صاحب نظران دانشگاهی و کارشناسان و مدیران شرکت های تعاونی دانش بنیان بودند که با روش گلوله برفی انتخاب شدند و از مصاحبه نیمه ساختاریافته برای گردآوری داده های مورد نیاز استفاده گردید.

    یافته ها و نتیجه گیری:

     مدل رهبری کارآفرینانه مبتنی بر رویکرد نوآوری باز حول مقوله محوری خلاقیت قرار دارد و در بعد رهبری کارآفرینانه حول مقوله های دستیابی به فناوری جدید، تعیین جایگاه تجاری سازی و شایستگی های حرفه ای شرکت های دانش بنیان قرار دارد. شرکت های تعاونی می بایست با تمرکز بر نوآوری مشتری محور جایگاه تجاری سازی خود را بهبود بخشند.

    اصالت/نوآوری:

     مطالعه حاضر با تمرکز بر توسعه مدل رهبری کارآفرینی بر مبنای نوآوری باز در تعاونی های دانش بنیان، مجموعه گزاره هایی تیوریکی و کاربردی برای مدیران و کارآفرینان در جهت توسعه تسهیم ایده ها و دانش فراهم می کند.

    کلیدواژگان: رهبری کارآفرینانه، رفتار کاری نوآوری باز، شرکت های تعاونی دانش بنیان
  • ژاله کورکی نژاد* صفحات 135-164

    بخش کشاورزی در کشورهای توسعه یافته برای بهبود وضعیت تولیدی و درآمدی کشاورزان، به ‏سمت‏ تعاونی‏ها‏ که رابط بین تولیدکنندگان روستایی، دولت و مصرف کنندگان ‏برای ‏تحقق‏ اهداف‏ توسعه ‏پایدار می باشند، گرایش پیدا‏ می‏کنند. بنا به نقش تعاونی ها در نیل به توسعه پایدار کشاورزی در این مطالعه ابتدا شاخص توسعه پایدار در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، نهادی و زیست-محیطی در بین نمونه ای از کشاورزان عضو تعاونی های کشاورزی شهرستان سیرجان در سال 1398 با استفاده از گویه های مختلف در طیف لیکرت ارزشگذاری شدند. سپس عوامل موثر بر ابعاد مختلف پایداری با استفاده از رگرسیون به ظاهر نامرتبط (SURE) مورد بررسی قرار گرفتند. ابعاد مختلف پایداری اقتصادی، اجتماعی، زیست-محیطی و نهادی به ترتیب 50/0، 55/0، 55/0 و 47/0 محاسبه شدند. بر طبق نتایج حاصل از برآورد رگرسیون، متغیر شرکت در کلاسهای آموزشی-ترویجی بر ابعاد مختلف شاخص توسعه پایدار و علاقه به فعالیت کشاورزی بر ابعاد اجتماعی، نهادی و زیست-محیطی تاثیر مثبتی دارد. بعلاوه سابقه عضویت در تعاونی ها بر ابعاد اجتماعی و نهادی اثرگذار است. با توجه به اهمیت نقش آموزش در بهبود وضعیت پایداری توصیه می شود تعاونی های کشاورزی ارایه آموزشهای مثمرثمر و متناسب با نیازهای کشاورزان را در الویت برنامه های خود قرار دهند. با توجه به ناپایداری شدید در ابعاد نهادی و اقتصادی دولت باید با اعمال سیاستهای حمایتی در جهت تقویت و توسعه تعاونی ها بکوشد تا آنها قادر باشند در بهبود وضعیت زیرساختها سرمایه گذاری کنند و با ایجاد اشتغال و درآمد پایدار، علاقه به فعالیت کشاورزی و ماندن در این شغل پرریسک را در آنان تقویت کند و پایداری بیشتری را به ارمغان آورد.

    کلیدواژگان: پایداری، تعاونی کشاورزی، رگرسیون به ظاهر نامرتبط
  • ثریا طلعتی ملکشاهی، امیرحسین علی بیگی*، علی اصغر میرک زاده صفحات 165-179

    توانمندی و توسعه ی مهارت های شغلی جوانان روستایی به عنوان یکی از راهبردهای کلیدی توسعه ی فعالیت های کارآفرینی در مناطق روستایی مطرح شده است که توسعه آن بستگی به عوامل مختلفی دارد. در این بین مهارت کارتیمی از جایگاه ویژه ای در توانمندی و توسعه مهارت های شغلی برخوردار است. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف تحلیل نقش مهارت کارتیمی بر توانمندی جوانان روستایی دهستان سنجابی شهرستان کرمانشاه به صورت توصیفی-تحلیلی انجام شد. ابزار پژوهش پرسش نامه محقق ساخته بود. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مقدار قابل قبولی به دست آمد و روایی ابزار پژوهش توسط پانل متخصصان تایید شد. جامعه آماری پژوهش را جوانان روستایی (35-15 سال) تشکیل دادند (4288 نفر) که تعداد 351 نفر به صورت نمونه گیری چندمرحله ای طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. براساس نتایج، پاسخگویان از سطح مهارت کار تیمی متوسط و سطح بالای توانایی و مهارت شغلی برخوردار بودند، میانگین مولفه ارتباطات درون فردی در جوانان روستایی مورد مطالعه بیشتر از سایر ابعاد مهارت کارتیمی بود. همچنین جوانان روستایی در زمینه روابط و تشریک مساعی از توانمندی بیشتری برخوردار بودند. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین مهارت های کارتیمی و مولفه های توانمندی شغلی رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. نتایج رگرسیون چندگانه نیز بیانگر آن بود که متغیرهای سازگاری، تصمیم گیری، ارتباطات درون فردی، رهبری و هماهنگی در مجموع 5/52 درصد از تغییرات توانمندی شغلی جوانان روستایی را تبیین می کنند.

    کلیدواژگان: مهارت، کارتیمی، توانمندی شغلی، جوانان روستایی
|
  • Afshin Bazi, Samereh Shojaee *, Alireza Isfandyari Moghaddam, Roohalla Samiee Pages 1-33
    Context and purpose

     The use of e-commerce technology in the cooperative sector can improve the situation of job creation and income gains in rural cooperatives, leading to economic growth and development. Based on this, the current research aims to identify and prioritize the criteria of this technology in creating entrepreneurial opportunities in rural cooperatives.

    Methodology/approach

     In this research, 36 components of entrepreneurial opportunities were identified based on literature review, and finally, they were refined using the opinion of 30 experts using the Fuzzy Delphi method. After the refining process, 23 selected components were evaluated and ranked through the Analytic Hierarchy Process (AHP) using Expert Choice 11 software. At this stage, based on the Krejcie-Morgan table, 127 experts were selected from 200 cooperatives.

    Findings and conclusions

    The results showed that the dimensions of creating entrepreneurial opportunities include commercial opportunities, organizational opportunities, social opportunities, economic opportunities, and technological opportunities, and the sub-components of each of them were weighted. Based on the results of the research, the local model in the cooperative sector is proposed in order to recognize and exploit the entrepreneurial opportunities of e-commerce technology.

    Originality

    By identifying the entrepreneurial opportunities of e-commerce in rural cooperatives, this study has provided a framework that helps to increase the efficiency of these institutions and improve the livelihood of members through orientation to new job opportunities.

    Keywords: e-commerce, Entrepreneurial Opportunity, Rural Cooperatives
  • Nasrin Moradi *, MohammadBagher Arayesh, Hamed Chaharsoughi Amin, Roya Eshraghi Samani Pages 34-66

    The present study aims to provide an appropriate model for handling losses in production cooperatives of Ilam province by consulting with experts in the field of cooperation and agriculture. To this aim, 24 experts in the field of agriculture and cooperation were selected based on purposive sampling. The data were collected and analyzed through semi-structured interviews. Then, an appropriate model was presented for handling losses in production cooperatives using grounded theory. Based on the results, this model includes the existence of deficiencies in economic, political, educational, international, infrastructural, socio-cultural, and skill dimensions; losses of companies, along with weak government support, intervening in cooperatives affairs, and strengthening the education-oriented culture of cooperative and collective activities; long inefficient organizational structure of the companies, lack of competitiveness with brokers in a volatile market, and traditional non-scientific management of companies; strengthening government-based organizational communications based on effective market-oriented training; and accelerating the process of rural and agricultural development under promoting the brand value of the companies and their revenue generation and competitiveness. Developing and implementing a model for handling losses in production cooperatives depends on the superior management of their components. The results indicated that the model for handling losses in production cooperatives can be classified into 100 mental concepts, 65 sub-categories, and 6 main categories. In addition, the results can increase the awareness of activists and researchers in the field of cooperative activities regarding the mechanisms, background, causes, interveners, and consequences of designing a model for handling losses in production cooperatives

    Keywords: Production Cooperatives, losses, handling losses, Ilam Province
  • Bahareh Isazadeh Malekmian, Rasoul Abbasi *, MohammadReza Fallah Pages 67-89
    Context and purpose

    This study aimed to present the framework of rural cooperative development antecedents.

    Methodology/approach

    The approach of the present research is mixed, based on the applied purpose and exploratory in terms of data collection. The statistical population in both of qualitative and quantitative stages include experts in the field of agriculture and rural cooperatives, including managers and experts of rural cooperatives as well as managers and active members of rural cooperatives. The sampling method is purposive in qualitative stage and convenient in the quantitative stage. In the qualitative stage, semi-structured interview tools were used and the interviews continued until the theoretical saturation (26 people) was reached and theme analysis technique has also been used to analyze the data. In the quantitative stage, a questionnaire was used to collect data so that 40 questionnaires were distributed among the statistical sample and the weighted average technique was used to prioritize the topics.

    Findings and conclusion

    Findings show that the development background of rural cooperatives can be classified into four general dimensions: individual-cognitive development, inclusive institutional development, multiple capacity building and endogenous synergy. As a result and based on the research findings, the most important preconditions for the development of rural cooperatives include thirteen components: psychological development, collaborative space development, performance management, empowerment, institutional-government development, awareness and education, financial support, infrastructure-technical capability, systems upgrading, marketing and sales, supply chain management, local development And knowledge of the interior and surroundings.

    Originality

    Previous studies mainly in the field of pathology of rural cooperatives.

    Keywords: Rural development, Rural Cooperatives, sustainable development, Development Antecedents
  • Karim Mirzakhani, Mehrdad Navabakhsh *, Abdolreza Adhami Pages 90-102
    Context and purpose

    Due to the contribution of banking facilities and social capital in sustainable rural and nomadic development, identification and explanation the relationship between components of sustainable rural and nomadic development, banking facilities and social capital of cooperatives have been studied.

    Methodology/approach

    The present study was conducted using qualitative approach. The participants included all the expert managers in the field of banking. Data were collected using semi-structured interviews. Content analysis method was used to analyze the data.

    Findings and conclusions

    The results of the research showed that for optimal policy making in the field of sustainable rural and nomadic development with three components of environmental sustainability, economic sustainability and social sustainability through banking facilities, the social banking model with three components of profit, people and environment By facilitating social capital of cooperatives with five components of social awareness, social participation, social network, social cohesion and social trust, it can be a suitable model.

    Originality

      Previous studies focusing on sustainable development have mainly focused on the relationship between banking facilities and sustainable development; While the present study focused on three variables of sustainable rural/nomadic development, banking facilities and social capital of cooperatives, examined the interactions between them and drew a suitable model for managing the interactions of the three areas.

    Keywords: Cooperatives, sustainable rural, nomadic development, social capital, social banking
  • Almira Nazari, Younos Vakil Alroaia *, Farshad Faezi Razi Pages 103-134
    Context and purpose

    With the advent of the new millennium and due to rapid changes in the technology industry around the world, the competitiveness and ultimate survival of an organization depends on its ability to develop and produce new and innovative products and services. Relying on innovation, the countries of the world seek to increase productivity and improve the economic situation, and one of the main reasons for this attention is the increasing competition between societies. Therefore, in this study seeks to provide an entrepreneurial leadership model based on the open innovation approach in knowledge-based cooperatives.

    Methodology/approach

    This research was conducted with a qualitative approach and using Grounded Theory. The participants of this research included 15 academic experts and experts and managers of knowledge-based cooperatives who were selected by the snowball sampling method. Semi-structured interviews were used to collect the required data.

    Findings and conclusions

    The entrepreneurial leadership model based on the open innovation approach is based on the core category of creativity, and in the dimension of entrepreneurial leadership, it is based on the categories of acquiring new technology, determining the position of commercialization and professional competencies of knowledge-based cooperatives. Cooperatives should improve their commercialization position by focusing on customer-oriented innovation.

    Originality

    Focusing on the development of the entrepreneurial leadership model based on open innovation in knowledge-based cooperatives, the current study provides a set of theoretical and practical implications for managers and entrepreneurs to develop the sharing of ideas and knowledge.

    Keywords: Entrepreneurial Leadership, Open Innovation Working Behavior, Knowledge-Based Cooperatives
  • Jaleh Koorkinejad * Pages 135-164

    in order to improve production situation and income of farmers tends to Cooperatives as a link among rural producers, government and consumers and are suitable tools to achieve the goals of sustainable development. In this study, according to the role of cooperatives in achieving sustainable agricultural development, first the sustainable development index in economic, social, institutional and environmental dimensions among a sample of members of agricultural cooperatives in Sirjan using different items in Likert spectra were evaluated. Then, the factors affecting different dimensions of stability were investigated using Seemingly Unrelated Regression Equations (SURE).Results shows different dimensions of economic, social, environmental and institutional sustainability are 0.50, 0.55, 0.55 and 0.47, respectively. According to the results of regression estimation, the variable of participation in educational-extension classes has a positive effect on various dimensions of the sustainable development index and interest in agricultural activities on social, institutional and environmental dimensions. In addition, the history of membership in cooperatives affects the social and institutional dimensions. Due to the importance of the role of education in improving the sustainability, it is recommended that agricultural cooperatives prioritize the provision of productive education tailored to the needs of farmers. Despite the severe instability in the institutional and economic dimensions, the government should try to implement supportive policies to strengthen and develop cooperatives so that they can invest in improving the state of infrastructure. Also, by creating sustainable employment and income, strengthen their interest in farming and staying in this high-risk job and bring more sustainability

    Keywords: Sustainability, Agricultural Cooperative, Seemingly Unrelated Regression Equations
  • Soraya Talaty, Ali Mirakzadeh Pages 165-179

    Empowerment and development of job skills of rural youth has been proposed as one of the key strategies for the development of entrepreneurial activities in rural areas, the development of which depends on various factors. In the meantime, teamwork skills have a special place in empowerment and development of job skills. Accordingly, the present study was conducted in a descriptive-analytical manner with the aim of analyzing the role of teamwork skills on the capabilities of rural youth in Sanjabi rural district of Kermanshah. The research tool was a researcher-made questionnaire. The reliability of the questionnaire was obtained using Cronbach's alpha coefficient and the validity of the research tool was confirmed by a panel of expert. The statistical population was 15-35 years rural youth (N=4288). A sample of 351 people was selected by stratified multi-stage sampling technique. Based on results, the respondents had a moderate level of teamwork skills and a high level of job empowerment. Interpersonal communication level in the rural youth was higher than other dimensions of teamwork skills. The ability of young people in cooperative activities was above average. Based on correlation analysis there was a direct and significant relationship between teamwork skills and job empowerment. Based on the results of multiple regressions, adaptation, decision making, interpersonal communication, leadership and coordination explain 52.5% of the changes in youth job empowerment.

    Keywords: Skill, Teamwork, Job Employment, Rural Youth